• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 21:01:00 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 21:01:00 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by Katarameno
[Today at 17:27:02]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[Today at 15:09:50]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[Today at 14:46:20]

Ορκομωσία Εαρινού Εξαμήνο...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426728
Total Topics: 31711
Online Today: 250
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 117
Total: 185
tzortzis
elias_farhood
vaggelis.ntokas
dr.giorgos
evax
Wibvious
dpapav
fafafa
neoklitos
eirinistyl
Nikos_313
Konstantina Karamani
glavdakis
xanthosp
Billyskotsikas
antreassv
sotirispo2
antwnis
sofipout
AA RE LEWN
JoHn!
chrysolog
giotsa
Yamal
apapagd
chaniotism
koulakidis
claus
ArchieHadCells
ant2946
vas.vlastos
Captain
gramniko
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
stolieras
kraxtopoulos
chriskazakos
Katarameno
Alex Kosmas
athena_apo
soktas
cealexop
GiorgosSarak
sigklitiki
Saint_GR
dimopoul
lefterish
tank
kkotsopo
Elenit
Γιώργος Μπιλμπίλης
Nefeli Nikita
kokkinosgior
kassamanwlhs
Pcsc
kourasan!
Leou
kvas
Phlikon
christina02
trelogauros7
Pakapis5
Gianbou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Τηλεπικοινωνίες > Internet Providers (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Φοιτητικο DSL
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Φοιτητικο DSL  (Read 29671 times)
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
Απ: Φοιτητικο DSL
« Reply #180 on: May 14, 2006, 03:01:24 am »

Ξαναδιάβασε εκεί που λέω ότι πολλοί κόμβοι μοιράζουν την dsl τους...

Ξαναλέω ότι εάν κάποιος συνδεθεί πάνω στην υλοποίηση του ασύρματου δικτύου, μπορεί να έχει στην διάθεσή του ΟΛΕΣ τις δικτυακές υπηρεσίες που υπάρχουν. H πλοήγηση στο internet είναι μία από αυτές της υπηρεσίες. Το που θα την βρει, είναι πλέον θέμα συνεννόησης. Ίσως αύριο αν βοηθήσουμε όλοι μας, να είναι πλέον δεδομένη η ύπαρξή της για κάθε χρήστη που θα συνδέεται εκεί.

Αρκεί να σκεφτόμαστε στα πλαίσια της κοινότητας, και όχι "τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά σου"

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #181 on: May 14, 2006, 03:03:12 am »

Quote from: Kallis99 on May 14, 2006, 02:38:03 am
Quote from: marauber on May 14, 2006, 01:47:17 am
Βγαίνεις μόνο με μια IP στο internet
Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό για τον client... Στα περισσότερα υπο-δίκτυα η σύνδεση με internet γίνεται με NAT

Ούτε και κατ'ανάγκη καλό. Εξαρτάται τι το θες

έχεις όλες τις πόρτες σου κλειστές. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις host.
Από όσο ξέρω, υπάρχει τρόπος dynamic dns hosting, και προγράμματα για port forwarding.
Είπα, πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα. Δηλαδή μπορεί κάποιος χρήστης του ασύρματου να στήσει πχ fileserver που να φαίνεται από έξω από το ασύρματο δίκτυο;

Επίσης δε θα μπορείς να παίζεις με άλλους σε αρκετά παιχνίδια στο internet
Αν ασχολείσαι με παιχνίδια, κινδυνεύεις να εθιστείς σε επικίνδυνο βαθμό. Μέσα στο ασύρματο δίκτυο υπάρχουν πάρα πολλά καμένα μέλη που το μόνο που κάνουν στην ζωή τους είναι να παίζουν επί ολόκληρα 24ωρα multiplayer games
Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, μην ανησυχείς δεν πολυπαίζω. Γενικά το ανέφερα επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει πολλούς. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που έχουν κάνει τα netcafe δεύτερο σπίτι τους (you know, lan party 00:00-12:00).

, επειδή οι πόρτες σου είναι κλειστές, και η κοινή ΙP θα δημιουργήσει προβλήματα σε κάποια άλλα.
Lips Sealed Αν διευκρινίσεις τι εννοείς, ίσως να έχω απάντηση...
Που να σου εξηγώ τώρα...Είναι διαφορετικά σε κάθε παιχνίδι, και βαριέμαι να ξαναγράφω ένα κατεβατό με αμφίβολο αποτέλεσμα όσον αφορά την κατανόηση του.Καλύτερα από κοντά.

Επίσης, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις σύνδεση 24/7. Εξαρτάσαι από τον κόμβο και άμα αυτός πέσει...την έβαψες.
Η αξιοπιστία της λειτουργίας του δικτύου έχει ανέβει σε τέτοιο βαθμό, που μπορώ να πω ότι πιο συχνά παρατηρείς προβλήματα σε DSL, παρά στο ασύρματο. Σκέψου εξάλλου ότι το δίκτυο βρίσκεται κυριολεκτικά "στον αέρα" ανα πάσα στιγμή. Αν ένα βράδυ το δίμηνο τύχει να μην έχεις σύνδεση, δεν χάλασε και ο κόσμος...
Μακάρι να είναι έτσι. Πάντως γνωστός μου είχε μείνει πάνω από βδομάδα δίχως internet επειδή έπεσε ο κόμβος και ο ιδιοκτήτης του έλειπε ταξίδι.

Όσον αφορά το οικονομικό, είναι γεγονός ότι το ασύρματο θα σου στοιχίσει αρκετά περισσότερο (αρχικά μόνο) από ότι το αρχικό κόστος μιας DSL. Με 39 Ευρώ βάζεις μια τρίμηνη Altec για αρχή, ή πληρώνεις κάτι παραπάνω και παίρνεις και ένα router σε μορφή πακέτου.
Όσον αφορά το κόστος, εγώ πριν 1,5 χρόνο έδωσα 140 Ευρώ σύνολο για την αγορά του εξοπλισμού, και από τότε δεν ξαναπλήρωσα ούτε λεπτό!!
Ε ναι, τι είναι πιο εύκολο, να δώσεις 140+ Ευρώ εξάπαξ, ή να πληρώνεις από λίγο κάθε μήνα; Εννοείται βέβαια ότι μακροπρόθεσμα συμφέρει.
Στο κόστος των 39Ευρώ για ένα τρίμηνο dsl, προσέθεσε σε παρακαλώ και το κόστος της απομάκρυνσης από την ευκαιρία της ενασχόλησης με το ασύρματο δίκτυο...  Smiley
Αυτό ομολογώ πως δεν το κατάλαβα... Huh

Και επίσης, αν το κάνει, γιατί να μοιραστεί τη σύνδεση του με άλλους
Πως φαίνεται ότι είσαι εντελώς εκτός του νοήματος της ασύρματης κοινότητας..............
Να σου αναφέρω ένα παράδειγμα του τρόπου σκέψης και λειτουργίας στα πλαίσια της χρηστής συνδιαχείρισης των πόρων του ασύρματου δικτύου:
Όταν πριν από 1-2 μήνες μετακόμισα και μοιραία άλλαξα static ip λόγω της αλλαγής κόμβου, δεν θα μπορούσα για μερικές μέρες να κάνω VPN κλήση προς την σχολή. (Ο έλεγχος της ταυτοποίησης του μέλους γίνεται και με βάση την ip). Έτσι λοιπόν ζήτησα από έναν συμφοιτητή μου, να στήσει (με 3 κλικ) VPN server στον υπολογιστή του και να μου "μοιράσει" στην σύνδεσή του. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω internet (με ταχύτητες μεγαλύτερες από 384άρα DSL) προσωρινά από την σχολή, μέσω του φίλου μου που μένει στην Περαία!!! Φαντάσου διαδρομή που διέτρεχε η πληροφορία πάνω από στον αέρα της Θεσσαλονίκης...
Το παράδειγμα που λες δεν το είχα υπόψη μου. Και καλύτερα να το εξηγήσεις γιατί δεν το πολυκατάλαβα. Χρειάζεται γραμμή DSL για να το κάνεις αυτό;

Όσο όμως σκεφτόμαστε "γιατί να τα μοιραστώ", μην περιμένετε σωστή λειτουργία και οργάνωση καμιάς ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ......

Το θετικό, είναι ότι πολλοί κόμβοι άρχισαν εδώ και καιρό να μοιράζουν στους χρήστες τους δωρεάν την dsl τους. Ο δρόμος άρχισε να δείχνει προς την σωστή κατεύθυνση. Για να δούμε αν θα συνεχιστεί έτσι.
Εκτός πνεύματος ασυρμάτου είναι λογικό να είμαι γιατί δεν έχω ασύρματο!!
Δεν έχω αντίρρηση να μοιραστώ κάτι. Άλλο ήθελα να πω:Ποιος ο λόγος να γίνει; Δεν επαρκεί το bandwidth της σχολής και θα ωφελήσει τα 384 KBps παραπάνω του DSL; Πόσοι πια μπορούν να μοιραστούν μια (ήδη μεριζόμενη με λόγο 1:20 στην καλύτερη περίπτωση) σύνδεση DSL;

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #182 on: May 14, 2006, 03:28:02 am »

Είπα, πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα. Δηλαδή μπορεί κάποιος χρήστης του ασύρματου να στήσει πχ fileserver που να φαίνεται από έξω από το ασύρματο δίκτυο;
Το θέμα τίθεται στο εάν από την VPN με το ΤΗΜΜΥ περνά η συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αν μπορείς να πείσεις τους διαχειριστές ότι κάποια υπηρεσία, σου είναι χρήσιμη και κόβεται, να είσαι σίγουρος ότι θα μεριμνήσουν για να περάσει!!!
Η υπηρεσία VPN του ΤΗΜΜΥ φτιάχτηκε για εμάς!!! Θέλεις να έχεις κάτι που δεν περνά ------> ζήτησέ το!!!!!

Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, μην ανησυχείς δεν πολυπαίζω. Γενικά το ανέφερα επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει πολλούς. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που έχουν κάνει τα netcafe δεύτερο σπίτι τους (you know, lan party 00:00-12:00).
Δεν το είπα προσωπικά για εσένα. Εννούσα ότι οι gamers βρήσκουν "την υγειά" τους με το ασύρματο δίκτυο...

Μακάρι να είναι έτσι. Πάντως γνωστός μου είχε μείνει πάνω από βδομάδα δίχως internet επειδή έπεσε ο κόμβος και ο ιδιοκτήτης του έλειπε ταξίδι.
Ε... εντάξει... αρκετά σπάνιο φαινόμενο... Από τον πΟΤΕ πιο συχνά μπορεί να περιμένεις 2 μήνες μέχρι να βάλει "πόρτες" DSL στην περιοχή σου...

Όσον αφορά το οικονομικό, είναι γεγονός ότι το ασύρματο θα σου στοιχίσει αρκετά περισσότερο (αρχικά μόνο) από ότι το αρχικό κόστος μιας DSL. Με 39 Ευρώ βάζεις μια τρίμηνη Altec για αρχή, ή πληρώνεις κάτι παραπάνω και παίρνεις και ένα router σε μορφή πακέτου.
Όσον αφορά το κόστος, εγώ πριν 1,5 χρόνο έδωσα 140 Ευρώ σύνολο για την αγορά του εξοπλισμού, και από τότε δεν ξαναπλήρωσα ούτε λεπτό!!
Ε ναι, τι είναι πιο εύκολο, να δώσεις 140+ Ευρώ εφάπαξ, ή να πληρώνεις από λίγο κάθε μήνα; Εννοείται βέβαια ότι μακροπρόθεσμα συμφέρει.
Στο κόστος των 39Ευρώ για ένα τρίμηνο dsl, προσέθεσε σε παρακαλώ και το κόστος της απομάκρυνσης από την ευκαιρία της ενασχόλησης με το ασύρματο δίκτυο...  Smiley
Αυτό ομολογώ πως δεν το κατάλαβα... Huh
Κόστος 3μηνης dsl: 39 ευρώ
Κόστος μόνιμης σύνδεσης με το ασύρματο: ~150 Ευρώ εφάπαξ
Κόστος εκούσιας αποφυγής μηχανικού ...και υπολογιστών από πρωτοποριακές μεθόδους δικτύωσης: Ανεκτίμητο

Το παράδειγμα που λες δεν το είχα υπόψη μου. Και καλύτερα να το εξηγήσεις γιατί δεν το πολυκατάλαβα. Χρειάζεται γραμμή DSL για να το κάνεις αυτό;
Με 2 λόγια:
Μπορώ με 3 κλικ, να γίνω εγώ "internet provider" για οποιονδήποτε χρήστη του ασύρματου δικτύου.

κάπου εδώ σταματάω... ώρα για ύπνο... Καληνύχτα!!!

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
NetBuster

View Profile
Re: Φοιτητικο DSL
« Reply #183 on: May 14, 2006, 11:25:05 am »

Nα ρωτησω κι εγω κατι??Αν εγω μενω στον πρωτο και η κεραια ειναι στην ταρατσα(2 οροφοι πιο πανω ητοι, ας πουμε, 10 μετρα) μπορω να το κατεβασω??
poly1
Guest
« Reply #184 on: May 14, 2006, 11:31:03 am »

ναι αρκει οι απο πανω σου να ειναι καλοι ανθρωποι και να μην ενοχλουνται απο το καλωδιο που θα περναει απο το μπαλκονι τους..

σπανιο φαινομενο δλδ
NetBuster

View Profile
« Reply #185 on: May 14, 2006, 11:38:02 am »

Την εχεις παθει Ninja???Mπα δε νομιζω να μου πουν τιποτα....Αλλα με ενδιαφερει πρωτιστα η παραμορφωση του σηματος...
poly1
Guest
« Reply #186 on: May 14, 2006, 11:39:54 am »

Οχι εγω ειμαι ρετιρε και η κεραια στην ταρατσα απο πανω μας ακριβως.

Με καλωδιο AC δε νομιζω να χεις προβλημα κ το σημα δε πιστευω να παραμορφωνεται Wink

Εγω ας πουμε εχω καλωδιο αρκετα μεγαλο καμια 15 μετρα Wink
aliakmwn
Guest
« Reply #187 on: May 14, 2006, 11:59:54 am »

Το να μεταφερετε αναλογικο σημα απο την ταρατσα στον πρωτο οροφο........ καλυτερα να το ξεχασετε... Οι απωλειες ειναι τεραστιες.

Οσο η αποσταση απο την κεραια στην καρτα αυξανεται, το κοστος του καλωδιου αυξανεται εκθετικα, γιατι οσο πιο μεγαλο το καλωδιο, τοσο πιο καλη ενισχυση χρειαζεται
=> πολλα ευρω/μετρο

Για ενα μηκος μεχρι 8-9, αντε και 10 μετρα, οι απωλειες δεν ειναι τοσο καταστροφικες με ενα συμβατικο RF καλωδιο. Απο 'κει και πανω ομως, το πραγμα δυσκολευει.

Η καλυτερη λυση ειναι να χρησιμοποιησεις εξωτερικη καρτα, που θα τοποθετηθει σε ενα ταπερ κλεισμενο με τον καταλληλο αδιαβροχο τροπο για να μην το κλαις στο πρωτο ψιλοβροχο, και απο το οποιο θα φευγει καλωδιο UPT (LAN δηλαδη) που θα πηγαινει μεχρι τον υπολογιστη σου, σαν ενα κανονικο οικιακο δικτυο.

Τα UTP καλωδια μπορουν να επεκταθουν μεχρι περιπου 100 μετρα μηκος, χωρις καθολου απωλειες!

Ενα επιπλεον προβλημα εδω ειναι η τροφοδοσια της ασυρματης καρτας... Ο νομος απαγορευει να περναει ρευμα απο εξωτερικα καλωδια, αρα δεν μπορεις να στειλεις AC επανω. Εκτος απο το οτι μπορει να σου βγαλουν προβλημα, μπορει να γινει και κανενα ατυχημα...

Η λυση εδω ειναι μια και πολυδοκιμασμενη: POE (Power Over Ethernet). Με τις καταλληλες τροποποιησεις, μπορεις να στειλεις ρευμα μεσω του LAN καλωδιου σου στην καρτα, χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
NetBuster

View Profile
« Reply #188 on: May 14, 2006, 12:02:52 pm »

Οταν λες τροποποιησεις χρειαζεται και καινουριος εξοπλισμος???Η κατι αλλο??
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #189 on: May 14, 2006, 12:10:06 pm »

Δεν κάνουμε κανένα καινούριο τόπικ σχετικά με ασύρματο;

Μια άλλη σκέψη που έχω είναι: να μη στείλεις AC ταράτσα, ούτε να με POE, αλλά αφού οι εξωτερικές ασύρματες έχουν εξωτερικό μετασχηματιστή και δουλεύουν στα 12-15V DC μαζί με το UTP στέλνει με μια προέκταση και τα 12V σου και είσαι ΟΚ λογικά.  Cheesy

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
aliakmwn
Guest
« Reply #190 on: May 14, 2006, 12:12:23 pm »

No no! Καποια μοντελα καρτων εχουν εγγενη υποστηριξη POE, οποτε δεν προβληματιζεσαι καθολου.

Μπορεις ομως να κανεις και δικια σου πατεντα - τι σκατα ηλεκτρολογοι ειμαστε Grin  Ξερω πολλα ατομα που εχουν κανει κατι τετοιο και δουλεψε μια χαρα!

(Μιλαμε προφανως για DC, ετσι?)

Quote from: Τιερί Ανρί on May 14, 2006, 12:10:06 pm
Δεν κάνουμε κανένα καινούριο τόπικ σχετικά με ασύρματο;

Μια άλλη σκέψη που έχω είναι: να μη στείλεις AC ταράτσα, ούτε να με POE, αλλά αφού οι εξωτερικές ασύρματες έχουν εξωτερικό μετασχηματιστή και δουλεύουν στα 12-15V DC μαζί με το UTP στέλνει με μια προέκταση και τα 12V σου και είσαι ΟΚ λογικά.  Cheesy

Μα αυτο ειναι το θεμα, να μην αναγκαστεις να στειλεις και δευτερο καλωδιο! Wink
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #191 on: May 14, 2006, 12:14:33 pm »

kaloe

Ξέχασα οτι μένουν καλωδια αχρησιμοποίητα στο UTP... οπότε περνάς ρεύμα απο κει και εννοείται με πατέντα για να μην πληρώνεις.
« Last Edit: May 14, 2006, 12:19:04 pm by Τιερί Ανρί » Logged

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #192 on: May 16, 2006, 00:38:31 am »

Παιδιά, μην ζορίζεστε άδικα να ανακαλύψετε ξανά την Αμερική.... Αν διαβάσετε κάποιο forum της ασύρματης κοινότητας, θα σας λυθούν πολλές απορίες (και θα σας γεννηθούν άλλες 1000, οι οποίες επίσης ΕΚΕΙ θα σας λυθούν)

Καλώδιο για μεταφορά του σήματος της κεραίας  >5 μέτρα απλά ξεχάστε το!!! Έχει πολλές απώλειες από τον θόρυβο που δέχεται.

Η λύσεις που εφαρμόζονται εάν η κεραία πρέπει να τοποθετηθεί >5 μέτρα από τον υπολογιστή είναι οι εξής 2:

"Εξωτερική κάρτα" που συνδέεται με UTP με τον υπολογιστή και

1) Τροφοδοτείται με ρεύμα από τους 4 περισσευούμενους αγωγούς του UTP με το σύστημα POE
2) Τροφοδοτώντας ΝΟΜΙΜΑ με καλώδιο ρεύματος 230V το οποίο κατά την διέλευσή του προς την ταράτσα βρίσκεται μέσα σε πλαστικό σωλήνα σύμφωνα με τον ΚΕΗΕ, ΕΛΟΤ HD 384 κλπ... (Σοβαρή υπενθύμιση: μην φοβάστε τα 230V όταν ξέρετε τι κάνετε!!! Και αν δεν κάνετε ποτέ τίποτα με 230V δεν θα μάθετε ποτέ...)

Το POE κοστίζει γύρω στα 35-40 Ευρώ. Δεν είναι τόσο απλό να στείλεις 5 ή 12 Volt (ανάλογα με την απαίτηση της τροφοδοσίας της συσκευής) και να φτάσουν 5 ή 12 στην άλλη άκρη του καλωδίου, καθώς σε αυτά τα επίπεδα τάσης υπάρχει σημαντική πτώση τάσης πάνω στο καλώδιο.

Το POE λειτουργεί στέλνοντας κάποια τάση ~40 Volt στην είσοδο και στην άλλη άκρη του καλωδίου κάνει μια αποκοπή στην επιθυμητή τιμή 5 ή 12 Volt.

Η καλύτερη λύση για τον "τσακαλάκο" ηλεκτρολόγο που φυσικά τα έχει καλά με τον διαχειριστή (administrator  Grin) της οικοδομής, είναι

1) να πάρει ρεύμα από την πρίζα του ενισχυτή της κεντρικής τηλεόρασης Που είναι πάντα κάπου κοντά στην πόρτα της εξόδου προς την ταράτσα

ή

2) να πάρει κάπου από την τροφοδοσία του ασανσέρ (εάν φυσικά είναι ηλεκτροκίνητο το ασανσέρ, γιατί ως γνωστό τα υδραυλικά ασανσέρ βρίσκονται στο υπόγειο)

Τip: για να "τα έχεις καλά με τον διαχειριστή" μπορείς να βάλεις εξωτερική συσκευή που λειτουργεί και ως router για να του στείλεις κι αυτού ένα UTP για έχει να παίζει ο γιος του warcraft  Wink

K.I.Σ.

Υ.Γ.: Και ο πιο άσχετος μπορεί να βάλει συνδεθεί μόνος του στο ασύρματο δίκτυο, αρκεί να διαβάσει 5 βασικά πραγματάκια σε κάποιο από τα forum των δικτύων της πόλης. Το support από την υπόλοιπη ασύρματη κοινότητα είναι σχεδόν δεδομένο και άμεσο αν υπάρχουν σωστά διατυπωμένες απορίες και ερωτήσεις.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #193 on: May 16, 2006, 00:59:46 am »

Kallis, όλα τα προβλήματα είναι ασήμαντα μπροστά στο πιο βασικό:

Η γκρίνια της μάνας για τα καλώδια που τρέχουν σ'όλο το σπίτι!

Εννοείται ότι το ασύρματο σκίζει (δεν έχω αλλά θα βάλω σύντομα), αν και προσθετικά μία DSL δεν είναι κακό να υπάρχει, ειδικά αν πετύχεις μία συμφέρουσα προσφορά.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #194 on: May 16, 2006, 02:14:50 am »

Εγώ πάλι έστειλα μήνυμα σε ένα από τα παιδιά της ομάδας ασύρματουΤΗΜΜΥ για να μου δανείσουν τον εξοπλισμό για ανίχνευση σήματος εδώ και τέσσερις μέρες και τίποτα! Sad

*εννοώ καμιά απάντηση

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Go Up Print
Jump to: