• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:43:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:43:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 106
Total: 169
κοτζακ
gramniko
Tserk
DarkMagiK06
thathas12
vagk
anna.f
asimeniacha
Captain
Ulmo
Annapar
Andreas04
3rdDegreeBurn
Ioannis Apostolikas
Yamal
thaliatsk
Panagismark
Haralampos
giannisdomu
mavropan
evax
sterxz
kosovi
ecevz
dimitris papadopoulos
cheinopor
stavr0s16
kassamanwlhs
kouf
alexlemp
miltan8
tmpadasn
Oxil
themis01
dimitris585
George_RT
kakousios
mariaxalk
eli_k
agkentzi
asemas
pxanthob
DimKaratzas
mprizakias
engineer2030
kris
alexter
Nikos_313
jimalexoud
DioBadiavas
georsoti
Nikospneumatikos
ggalamat
andyy
george polymeros
nikos123321
despoina15
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Τομέας και ΝΠΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Down Print
Author Topic: Τομέας και ΝΠΣ  (Read 13447 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Τομέας και ΝΠΣ
« Reply #45 on: September 04, 2005, 16:51:04 pm »

@apostolos1986: Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

Καλώ έναν moderator να παρέμβει, γιατί παρά τις συνεχείς προσπάθειες τις δικές μου και του φίλου Netgull, ο Χείρων έκανε το θέμα off-topic, για να μην πω κάτι βαρύτερο. Τα υπόλοιπα (ανύπαρκτα δηλαδή) επιχειρήματά του έχουν αντικρουστεί και έχει γίνει γραφικός επανηλειμμένα.

Εδώ μιλάμε για το ΝΠΣ και την επιλογή τομέα, τις συκοφαντίες για τα μεταπτυχιακά να πας να τις πεις αλλού.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #46 on: September 04, 2005, 19:59:34 pm »

Όσον αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων μας στα διάφορα όργανα λήψης αποφάσεων , δεν έχω και τη καλύτερη γνώμη. Αυτά δύο χρόνια που ήταν οι εκπρόσωποι μας ;

Αυτό με τα 2 χρόνια δεν το κατάλαβα για το ΝΠΣ.Αν έκαναν λιγότερο χρόνο θα λέγαμε ότι το έκαναν επιπόλαια. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ασχολήθηκαν και μόχθησαν επί ωρες για να καταλήξουν σε αυτό το ΝΠΣ

Πάλι αρχισες να κατηγορείς για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων χωρίς να τα κατονομάζεις.
Υποπίπτεις συνεχώς στο ίδιο σφάλμα ρίχνεις λάσπη εναντίον ανθρώπων χωρίς να στοιχειοθετείς με αποδείξεις τις κατηγορίες εναντίον τους.
Ναι αλλά αν περάσεις από το γραφέιο του οι κατηγορίες θα γίνουν ονομαστικά κι έχουν άλλη αξία

Χριστοφής Απόστολος

www.twitter.com/apostolos1986
Χείρων
Guest
Απ: Τομέας και ΝΠΣ
« Reply #47 on: September 04, 2005, 20:50:37 pm »

Απόστολε,

μην είσαι τόσο αθώος. Τον δεύτερο χρόνο υιοθέτησαν αυτά που είχαν απορρίψει τον πρώτο χρόνο. Και ανάγκασαν κάποιους καθηγητές και τον εκπρόσωπό μας να φύγουν από την επιτροπή.

Το περισσότερο κουφό είναι το εξής: Η Εισαγωγή στην Ενεργειακή Ι είχε κατέβει στο 3ο εξάμηνο, εκεί που σήμερα είναι τα Σήματα. Την τελευταία στιγμή, πριν από την κατάθεση του προγράμματος, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν έστεκε.

Έτσι, έπεισαν τον καθηγητή των Σημάτων να τα κατεβάσει στο 3ο εξάμηνο. Και που κλείστηκε η συμφωνία. Στην επιτροπή. Όχι, βέβαια. Κλείστηκε στον διάδρομο του 6ου ορόφου. Κυριολεκτικά, στον διάδρομο.

Και ο καθηγητής των Σημάτων δεν είχε καταλάβει ότι για μερικά χρόνια θα διδάσκει δύο φορές το ίδιο μάθημα. Όταν το κατάλαβε, άρχισε να φωνάζει. Και έτσι καταλάβαμε τι ακριβώς συνέβαινε.

Έτσι, ακριβώς έγινε το ΝΠΣ

Χείρων
« Last Edit: September 04, 2005, 20:52:31 pm by Χείρων » Logged
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #48 on: September 04, 2005, 21:08:45 pm »

Δεν είμαι τόσο αθώος όσο νομίζετε κ.Χείρονα. Δε γνωρίζω τι μπορεί να έγινε στο παρασκήνιο της συγκρότησης του ΝΠΣ γιατί δεν ήμουν στο τμήμα τα προηγουμενα χρόνια. Το ερώτημα μου είναι πως τα γνωρίζετε εσείς όλα αυτά;
Ίσως να έχετε δίκιο σ'αυτά που λέτε και στα προηγούμενα μηνύματα δεν το απέκλεια απλά σας καλούσα να καταφύγετε στην ελληνικη δικαιοσύνη με τα στοιχεία στο χέρι.
Quote from: Χείρων on September 04, 2005, 20:50:37 pm
Και έτσι καταλάβαμε τι ακριβώς συνέβαινε.

Αυτόν τον 1ο πληθυντικό δεν το κατάλαβα.Δεν θα πάτε φέτος στο 2ο έτος ή μήπως κάνω λάθος ;

www.twitter.com/apostolos1986
gfloros
Guest
« Reply #49 on: September 04, 2005, 22:28:20 pm »

Επειδή ζητήθηκε η παρέμβαση moderator, παίρνω και εγώ το λόγο. Η συζήτηση νομίζω δεν είναι καθόλου off-topic κατά την αποψή μου. Η γνώμη μου είναι ότι για να πάμε μπροστά σε κάθε τομέα πρέπει να ταράζουμε τα λιμνάζοντα ύδατα. Νομίζω ότι μέσα από τις συγκρούσεις, τις διαμάχες, τις κόντρες και τις αντιδικίες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Η απορία έγκειται στο για ποιό λόγο κάποιοι αναστατώθηκαν τόσο πολύ που ζήτησαν την παρέμβαση moderator... Περίεργα πράγματα...
Για το ζήτημα των μαθματικών είμαι σύμφωνος μαζί σου, Χείρονα. Ήδη σαν φοιτητής ένιωθα γυμνός από μαθηματικά στην προσπάθειά μου να αντιμετωπίσω τα μαθήματα των Κυκλωμάτων και του Πεδίου, έχοντας προηγουμένως περάσει τα αντίστοιχα μαθήματα μαθηματικών με Μ.Ο. βαθμολογίας το 8. Με δυσκόλευε πολύ η έλλειψη γνώσεων στερεομετρίας στο πεδίο και η ελλιπής διδασκαλία αρκετών από τα αντικείμενα των μαθημάτων Λογισμού, Γραμμικής, Διαφορικών, Fourier κλπ στα κυκλώματα. Σαν φοιτητής θα ήθελα καλύτερο επίπεδο διδασκαλίας στα εν λόγω μαθήματα. Δεν το είχα και μετά χτυπούσα το κεφάλι μου...

Φίλε μου Χείρονα συνέχισε να τα χώνεις και να αποκαλύπτεις...

Ένας πικραμένος απόφοιτος,

Flo

Υ.Γ. Το ονοματεπώνυμό μου νομίζω είναι γνωστό σε όλους!
Χείρων
Guest
« Reply #50 on: September 04, 2005, 22:54:02 pm »

Gfloros,

η παρέμβασή σου με γεμίζει χαρά και με δυναμώνει, στην προσπάθεια να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Σε ευχαριστώ θερμά

Χείρων
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #51 on: September 04, 2005, 23:33:04 pm »

Το κλειδώνω προσωρικά για να κάνω τη διαλογη.

έτοιμο.
Εάν παρέλειψα κανένα μηνυμα, σφυρίξτε
« Last Edit: September 04, 2005, 23:45:30 pm by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #52 on: September 04, 2005, 23:47:13 pm »

Τα offtopic μηνύματα μεταφέρθηκαν σε νέα συζήτηση εδώ
http://www.thmmy.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=41&?topic=2178.0

Ας μείνουμε εδώ στο θέμα της συζήτησης (ΝΠΣ-ΠΠΣ)

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: September 05, 2005, 00:12:13 am »

μην είσαι τόσο αθώος. Τον δεύτερο χρόνο υιοθέτησαν αυτά που είχαν απορρίψει τον πρώτο χρόνο. Και ανάγκασαν κάποιους καθηγητές και τον εκπρόσωπό μας να φύγουν από την επιτροπή.

Ο Χείρωνας είναι τόσο απασχολημένος να εντρυφεί στα άδυτα του τμήματος και μάλιστα στα του ενεργειακού τομέα που του ξέφυγε ασχολίαστο ένα postακι μου.

http://www.thmmy.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=41&?topic=2163.msg12859#msg12859

Επειδή ...δεν θα με πιάσει ύπνος ας του ρίξει μια ματιά!! Ετσι κι αλλοιώς ...δικτυωμένος είναι. Και μιας και έχει ..καλά conne γιατί δε ρωτάει το φίλο μου το Μάργαρη ..σχετικά!

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #54 on: September 05, 2005, 01:43:20 am »

Χίλια ευχαριστώ στον fugi που κατάλαβε ότι το θέμα είχε εφύγει και το χώρισε για να διασώσει και το παρόν θέμα, αλλά και να δημιουργήσει ένα καινούριο κ ενδιαφέρον.

Quote from: gfloros on September 04, 2005, 22:28:20 pm
Η απορία έγκειται στο για ποιό λόγο κάποιοι αναστατώθηκαν τόσο πολύ που ζήτησαν την παρέμβαση moderator... Περίεργα πράγματα...
Για το ζήτημα των μαθματικών είμαι σύμφωνος μαζί σου, Χείρονα. Ήδη σαν φοιτητής ένιωθα γυμνός από μαθηματικά στην προσπάθειά μου να αντιμετωπίσω τα μαθήματα των Κυκλωμάτων και του Πεδίου, έχοντας προηγουμένως περάσει τα αντίστοιχα μαθήματα μαθηματικών με Μ.Ο. βαθμολογίας το 8. Με δυσκόλευε πολύ η έλλειψη γνώσεων στερεομετρίας στο πεδίο και η ελλιπής διδασκαλία αρκετών από τα αντικείμενα των μαθημάτων Λογισμού, Γραμμικής, Διαφορικών, Fourier κλπ στα κυκλώματα. Σαν φοιτητής θα ήθελα καλύτερο επίπεδο διδασκαλίας στα εν λόγω μαθήματα. Δεν το είχα και μετά χτυπούσα το κεφάλι μου...

Φίλε gfloros, θεωρώ απαράδεκτο το ότι επειδή συμφωνείς με τον Χείρωνα στο θέμα (καθόλα σεβαστό) αρνήθηκες το δίκαιο αίτημα μου να γίνει ένα χωριστό θέμα επειδή φύγαμε off-topic. Δεν ταρακινούμε έτσι τα λιμνάζοντα ύδατα, έτσι μόνο θολώνουμε τα νερά και δεν ξέρουμε για ποιο θέμα μιλάμε.

Παιδιά, το ξαναείπα, αφού σας αρέσουν τόσο τα Μαθηματικά, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα! Δηλαδή σας φαίνεται λογικό το ότι λόγω των ελλείψεών μας στα μαθηματικά (τις οποίες προσωπικά θεωρώ καθαρά θέμα διαβάσματος και ας λέτε ότι θέλετε) θα πρέπει να θυσιάσουμε μαθήματα της επιστήμης μας, δηλαδή των ΗΜΜΥ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτό το σημείο. Ακόμα και με την ανεπαρκή μαθηματική παιδεία του λυκείου, νομίζω ότι κάποιος μπορεί να τα καταφέρει άνετα στον τομέα των μαθηματικών στο τμήμα. Θέληση χρειάζεται.
Τώρα αν οι πιο πολλοί έχουν (καλο)μάθει με τα φροντιστήρια και δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους, τότε το πρόβλημα εναπόκειται στο όλο εκπαιδευτικό σύστημα και σας ξανακαλώ να το συζητήσουμε εδώ: http://www.thmmy.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=41&?topic=1679.15
Τέλος να ξαναπώ κάτι για 1000στή φορά: Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για τα πάντα όταν οι ίδιοι εφαρμόζουμε την αρχή του ελλάσσονος κόπου και δεν καταβάλουμε την απαιτούμενη προσπάθεια, ακόμα και αν μας φαίνεται υπερβολική. Καληνύχτα σε όλους!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #55 on: September 05, 2005, 20:28:18 pm »

Κατ αρχην θα ηθελα να πω οτι ελειψα για 1,5 μηνα και στο forum εγινε της πουτ.... το καγκελο. Γραφτηκανε πολλα. Και ουτε καν τα θυμαμαι. Εχουμε 2 παραταξεις, η μια υπερασπιζει θεωρειες συνομωσιων(που μπορει οντως να ειναι αληθινες, μπορει και οχι) και η αλλη δεν προσπαθει αν δικαιολογηθει, απλα αντικρουει τις κατηγοριες των αλλων. Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει στην πραγματικοτητα. Οπως μπορει ολος ο κοσμος να ελεγχεται απο τους Εβραιους η εμεις να ειμαστε απογονοι των Εψιλον(δεν τα λεω απαραιτητα ειρωνικα-οπως ξαναεγραψα ισως ισχυουν ισως οχι), ετσι ισως και το ΝΠΣ να εγινε πανω σε μια λαδοκολλα με στυλο Bic, οταν οι καθηγητες ηταν στο κυλικειο. Πολυ πιθανον. Το ιδιο ομως πιθανο ειναι να συμβαινει και το αντιθετο. Αν αυτα που λεει ο καθενας, δεν τα τεκμηριωνει ειναι σαν να γραφει κυκλωματα(η οποιοδηποτε αλλο μαθημα) και αντι να γραφει πληρη λυση, γραφει μονο το αποτελεσμα που του το σφυριξε καποιος. Και το οποιο μπορει να ειναι και λαθος-αν δεν εχει βαλει τεκμηριωση Wink Wink Wink...

Τωρα το στυλ του Χειρονα ειναι ψιλο η μαλλον χοντροπεριεργο. Γενικα ποτε δεν γουσταρα τους τυπους που πανε να το παιξουν διανοουμενοι και κριτες, κατηγορωντας  μοναχα και υποβιβαζοντας. Αυτους δηλαδη που θεωρουσαν οτι χρησιμοποιουσαν δεικτικη γλωσσα, αλλα την μονη γλωσσα που χρησιμοποιουσαν ηταν αυτη της χυδαιοτητας. Δεν ξερω αν αυτο ειναι γενικα το στυλ του η οχι, απλα ο τροπος που γραφει αυτη τη στιγμη ειναι κατα την γνωμη μου αντιπαθητικος. Απλα αυτο και με ολη τη σημασια της λεξης. Τωρα, αν ειναι Χειρων=Μαργαρης, δεν ξερω. Ο τροπος γραφης προς αυτη την κατευθυνση προιδεαζει. Αν ειναι ετσι, προσωπικα θα απογοητευομουν, γιατι θεωρουσα τον κ Μαργαρη απο τους αξιους του τμηματος. Ωστοσο αυτη τη στιμη ασχολουμαι με την ετικετα Χειρων και μονο.

Οσον αφορα τον κ Παπαγιαννη, δεν νομιζω οτι χειραγωγει κανενα. Και αυτο διοτι οπως εχω καταλαβει οι περισσοτεροι εδω μεσα ειμαστε της ηλεκτρονικης. Αρα να επηρεασει ποιον;;; Επισης ο τροπος γραφης του ειναι πολυ σωστος και οταν μαλιστα του ειχα προτεινει να βαλει και αυτος καποιο θεμα, πολυ σωστα μου απαντησε, πως αυτο ειναι δικο μας forum, και αυτος απλα μας αφουγκραζεται και θετει τις αποψεις του σε τυχουσες αποριες μας. Τωρα αν χειραγωγηση ειναι οτι απαντουσε σε ερωτηματα του στυλ: πως γινετε να εχουμε την ιδια παροχη σε δυο διαμερισματα, ε τοτε μαλλον η παρανομη κεραια πανω στην ταρατσα  Wink μας πειραξε τον εγκεφαλο.

Μετα τις τελευταιες εξελιξεις και της εναλλακτικες περσονες που εχουμε υιοθετησει(κατι σαν πολλαπλη προσωπικοτητα μου κανει, πραγμα που επαναεπιβεβαιωνει αυτο που ειπα για την κεραια) εγω λεω και διαταζω να ειμαι απο εδω και στο εξης ο ΘΕΟΣ:

Γεννηθητω φως και .....
.... εγενετο LED(LIGHT Emitting diode)!!!!!!!!!
« Last Edit: September 05, 2005, 20:33:52 pm by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
gfloros
Guest
« Reply #56 on: September 05, 2005, 21:23:35 pm »

Φίλε Alexkasgr,
Καταρχήν για το θέμα του off-topic δεν κατάλαβες τι έγραψα. Και επιτέλους σταμάτα να έχεις την νοοτροπία ότι πάντα κάποιος σε αδικεί... Ήμαρτον! Τέλος πάντων ελπίζω η παρούσα κατάσταση να σε ικανοποιεί. Thanks fugi!
Το θέμα πρέπει να φύγει, να πάει εκεί που πρέπει για να ξεσκεπαστούν οι καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε!
Όσο για τα μαθηματικά, διαφωνώ με την τοποθετησή σου. Προσωπικά στο σχολείο (λύκειο) ήμουν στα μαθηματικά αρκετά πάνω από το μέσο όρο των συνομιλίκων μου (όχι μόνο συμμθητών μου). Στο πανεπιστήμιο δυσκολεύτηκα πολύ διότι αφενώς τα συγγράματα των μαθηματικών ήταν τις περισσότερες φορές άθλια και αφετέρου διότι οι διδάσκοντες δεν προωθούσαν την σε βάθος κατανόηση του αντικειμένου αλλά την μηχανιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις περισσότερες φορές με αυτοματοποιημένους αλγόριθμους που εφαρμόζονται χωρίς να κατανοούνται και τυχαίνει να λύνουν τις ασκήσεις που επιλέγει ο καθηγητής για θέματα. Την κατάσταση αυτή θεωρώ απαράδεκτη. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εμφανές σε μαθήματα όπως τα Κυκλώματα, όπου μόλις ο Μάργαρης ανακατέψει λίγο την τράπουλα (όχι δύσκολα θέματα, απλά διαφορετικά) γίνεται ο πανικός. Και να σου οι κατάρες στο Μάργαρη και όλα τα συναφή που όλοι γμωρίζουμε. Γιατί; Διότι ο Μάργαρης και ο κάθε Μάργαρης δεν μπαίνει στα σχήματα που έχουμε μπεί εμείς και σαν τα ψάρια φοβόμαστε να βγούμε από το νερό διότι δεν είμαστε "αμφίβιοι".
Εσύ όμως φίλε μου Alexkasgr αν μπορείς να ανταπεξέρθεις στα μαθήματα που απαιτούν γνώση καλών μαθηματικών με αυτά που διδάσκονται στη σχολή και με τον τρόπο που διδάσκονται, μάλλον θα πρέπει να κατατάξω τον εαυτό μου στους εντελώς αδαείς και χαμηλής νοημοσύνης ανθρώπους...
Αυτά από εμένα,
Χείρονα ή Χείρωνα (τί προτιμάς;) έχεις να πεις κάτι για όλα αυτά που αναφέρω. Συμφωνείς;

Ένας πικραμένος απόφοιτος,

Flo

Υ.Γ. Πρόεδρε με τα βιβλία θα γίνει τίποτα; Κάποτε λεγόταν ότι μπορεί να αναβαθμιστεί η ποιοτητά τους αν ο κάθε φοιτητής καταβάλλει μια μικρή συνδρομή. Παίζει τίποτα τέτοιο;
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #57 on: September 06, 2005, 00:51:45 am »

Φίλε gfloros,
χαίρομαι που με αυτά που λες ουσιαστικά συμφωνούμε στα περισσότερα. Ήταν παρεξήγηση αυτό που έγινε παραπάνω:

Quote from: gfloros on September 05, 2005, 21:23:35 pm
Το θέμα πρέπει να φύγει, να πάει εκεί που πρέπει για να ξεσκεπαστούν οι καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε!

Γιατί εγώ τι ζήτησα? Την παρέμβαση ενός moderator για να μη χαλάσει το παρόν θέμα από τα άσχετα posts, και να δημιουργηθεί ένα καινούριο όπου ο Χείρων θα μπορεί να αναπτύξει τα κατηγορώ του. Δε νομίζω να ήθελες να μείνει στον πίνακα των πρωτοετών το θέμα των... σκανδάλων του τμήματος!  Smiley

Όσο για τα μαθηματικά, διαφωνώ με την τοποθετησή σου. Προσωπικά στο σχολείο (λύκειο) ήμουν στα μαθηματικά αρκετά πάνω από το μέσο όρο των συνομιλίκων μου (όχι μόνο συμμθητών μου). Στο πανεπιστήμιο δυσκολεύτηκα πολύ διότι αφενώς τα συγγράματα των μαθηματικών ήταν τις περισσότερες φορές άθλια και αφετέρου διότι οι διδάσκοντες δεν προωθούσαν την σε βάθος κατανόηση του αντικειμένου αλλά την μηχανιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις περισσότερες φορές με αυτοματοποιημένους αλγόριθμους που εφαρμόζονται χωρίς να κατανοούνται και τυχαίνει να λύνουν τις ασκήσεις που επιλέγει ο καθηγητής για θέματα. Την κατάσταση αυτή θεωρώ απαράδεκτη.

Δε διαφωνείς, απλά μιλάς για άλλα πράγματα! Συμφωνώ ότι τα βιβλία δεν είναι ότι καλύτερο (αν και επειδή μάλλον είσαι πάνω από 3ο έτος δεν έχεις δει τα καινούρια και πολύ αξιόλογα βιβλία του κ. Σεραφειμίδη).
Για τους διδάσκοντες ποια η διαφωνία? Αντιθέτως εδώ εντόπισα κι εγώ το πρόβλημα (δεν ανακάλυψα και την Αμερική δα!) αφού δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουν ότι πρέπει να διδάξουν Μαθηματικά σε Μηχανικούς.
Εγώ είπα ότι το πρόβλημα δε λύνεταιμε αύξηση ή έστω μη-μείωση των ωρών των μαθηματικών στο τμήμα μας. Δε γίνεται σε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα σπουδών να γίνονται τόσες ώρες μαθηματικών, αλλιώς πρέπει να γίνουμε 6 έτη. Η δική μου πρόταση ήταν ούτως ή άλλως χωρισμός σε ΗΜ και ΜΥ, οπότε αποφορτίζεται το πρόγραμμα σπουδών (φυσικά αυτό έχει άλλα μειωνεκτήματα αλλά είναι εκτός θέματος).
Το ότι έχουμε πρόβλημα στα Μαθηματικά πρέπει να αναζητηθεί στο Λύκειο. Και όχι μόνο στο ότι δεν έχουμε καλό μαθηματικό υπόβαθρο (δεν ισχύει και τόσο νομίζω) αλλά ότι αυτό που θεωρητικά έχουμε το έχουμε σε ανεπαρκές βαθμό, ήτοι το έχουμε αποκτήσει στη βαθμοθηρική διαδικασία του Λυκείου, που κάθε άλλο παρά βοηθάει στην κατανόηση.
Από τη διαπίστωση του προβλήματος και μετά, εφόσον δεν βρίσκεται λύση, αναγκαστικά πρέπει να καταβάλουμε εμείς μεγαλύτερη προσπάθεια! Και όταν κάποιος καθηγητής στην εισαγωγή του μαθήματός του παραλείπει να πει τα (θεωρούμενα γνωστά) μαθηματικά, γιατί να απαιτούμε από αυτόν να μας κάνει επανάληψη και να μην κάνουμε μόνοι μας (αν όντως έχουμε κατανοήσει Μαθηματικά, η επανάληψη είναι πολύ απλή διαδικασία...).
Άρα τα προβλήματα είναι:
1) Ο τρόπος διδασκαλίας των Μαθηματικών (=καθηγητές Γενικου)
2) Ορισμένα βιβλία
3) Εν μέρει και η αδιαφορία μας και η γενική τάση "να περάσω τα μαθήματα, που δυστυχώς στα Μαθηματικά δεν περνάει...
Δεν φταίνε (κατ' εμέ)
1) Ο αριθμός ωρών (πιο πολλές ώρες για τους καθηγητές του Γενικού σημαίνουν περισσότερη ύλη και όχι καλύτερη και πληρέστερη διδασκαλία και για μας "άσκοπες" γνώσεις τύπου Riccati και δε συμμαζεύεται...)
2) Το επίπεδο γνώσεων του Λυκείου αλλά μάλλον ο τρόπος σκέψης αυτού, αυτός που βαφτίζω "φροντιστηριακό τρόπο σκέψης" (δηλαδή μεθοδολογίες για τα πάντα και όχι ουσία και κατανόηση) του οποίου φορείς είμαστε λίγο-πολύ όλοι.

Τέλος, για να κλείσω την παρεξήγηση, μια διευκρίνηση:

Φίλε Alexkasgr,
Καταρχήν για το θέμα του off-topic δεν κατάλαβες τι έγραψα. Και επιτέλους σταμάτα να έχεις την νοοτροπία ότι πάντα κάποιος σε αδικεί... Ήμαρτον! Τέλος πάντων ελπίζω η παρούσα κατάσταση να σε ικανοποιεί. Thanks fugi!

Πες μου 1 (ένα) από τα 350 posts μου στο forum (ζωή να έχω!  Grin Grin) στο οποίο εκφράζω δυσφορία επειδή με αδίκησε κάποιος. Μη λέμε και ότι να 'ναι. Νομίζω ήταν σαφές τι ζήτησα και ξαναευχαριστώ τον fugi που το υλοποίησε.
Χείρων
Guest
« Reply #58 on: September 06, 2005, 01:03:34 am »

Να μην ακούω χαζά. Η εξίσωση Riccati είναι η βασική εξίσωση του αυτομάτου ελέγχου!!!

Χείρων
gfloros
Guest
« Reply #59 on: September 06, 2005, 09:57:50 am »

για μας "άσκοπες" γνώσεις τύπου Riccati και δε συμμαζεύεται...
Φίλε Alexkasgr, εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις.

Τέλος πάντων, όσα είχα να γράψω τα έγραψα στο προηγούμενο post. Ο έχων ματάκια διαβάζει και ο έχων νουν κατανοεί!

Flo
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Up Print
Jump to: