• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:36:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:36:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 105
Total: 162
cealexop
HlektrikhPatata
3rdDegreeBurn
Yamal
mayia psarikoglou
menelaras
dimitrisblioumis
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
iliaskou
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Arakapas
Pitkal
Ulmo
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
Nikos_313
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
DimStyl
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Έκ-φυλες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Έκ-φυλες  (Read 21571 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Έκ-φυλες
« Reply #75 on: January 12, 2008, 19:59:39 pm »

Δεν απίστευτα θρασύ να λεμε οτι θα "βελτιώσουμε" την ανθρωποτητα?? Μονο η σκέψη μου προκαλεί τραγικό γέλιο...Ο ανθρωπος εδω και 100.000 ειναι ένα σκεπτόμενο ζώο που ελάχιστα αλλαξε. Η πρόοδος άλλαξε τα "ρούχα" μας αλλα δεν άλλαξε αυτό που ήμαστε πραγματικα.

Και μην φοβάστε σκεπτομενοι οτι ήμαστε πολυ ζωα. Γιατί τα ζώα δεν ειναι ποτέ μνησίκακα, ειναι περα απ το καλο και το κακό.Ενα ζώο που "δαμάζεται", "εξημερώνεται" χανει πλέον την vis viva του, την δυναμή του για ζωή. Ετσι και για τους ανθρώπους,που δεν είναι σε καμια περιπτωση το τελευταίο σκαλι στην εξελιξη , η ευτυχία τους ερχεται οχι απο τον "εκπολιτισμό" τους , αλλα οταν ζουν ακολουθώντας τα ενστικτά τους.

Η λογική και τα ένστικτα δεν ειναι διαφορετικό πράγμα...Η λογική είναι το μέσο της υλοποίησης των ενστίκτων,αναλογα με την περισταση, ειναι τραγικο για ένα ον να χρησιμοποιηει την λογική του ωστε να "τροποποιήσει" τα ένστικτά του.

« Last Edit: January 12, 2008, 20:02:12 pm by Karaμazoβ » Logged

MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #76 on: January 12, 2008, 20:10:14 pm »

+1

Ο άνθρωπος πάντα ζούσε ακολουθώντας τα ένστικτά του!!!Όλη η ζωή του ανθρώπου εξαρτάται από το πόσο δυνατά είναι τα ένστικτά του.

Δουλειά:το ένστικτο για την επιβίωση,την ανάδειξή του έναντι άλλων τον κάνουν να δουλεύει και συνάμα να προσπαθεί να βγάλει περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζονται για την επιβίωσή του.

Προ'ι'όντα για την καλύτερη ζωή του ανθρώπου:το ένστικτο για την ανάδειξή του έναντι άλλων των οδηγεί στο να παίρνει κάθε τόσο νέα προ'ι'όντα για να καλυτερεύσει την ζωή του.

Ταίρι:το ένστικτό της διαιώνησης του είδους του τον κάνει να ψάχνει το ταίρι του.Αλλά χρησιμοποιεί όλα του τα μέσα (τα δύο παραπάνω) ώστε να μπορέσει να προσελκύσει το ταίρι του.

τρία τρανταχτά παραδείγματα του ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί Μόνο τα ένστικτάς του για να ζήσει!!!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #77 on: January 12, 2008, 20:16:33 pm »

Quote from: MARIOS on January 12, 2008, 20:10:14 pm
τρία τρανταχτά παραδείγματα του ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί Μόνο τα ένστικτάς του για να ζήσει!!!!

Mαριε , αυτό έτσι κι αλλιως το κανει. Ηθελα να πω, οτι ειμαι εναντια σε καθε προσπάθεια να καλούνται τα ένστικτα "επικίνδυνα" και να προσπαθούμε να "βελτιώσουμε" την ανθρωπότητα...

Η φυση ειναι πέρα απο το καλο, το κακό, το δικαιο, το αδικο....Γιατι αυτές οι έννοιες δεν είναι σταθερες και πάντα εξυπηρετούν σκοπους. Η φυση δεν έχει κανένα σκοπο.

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #78 on: January 12, 2008, 20:17:09 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 12, 2008, 19:59:39 pm
Δεν απίστευτα θρασύ να λεμε οτι θα "βελτιώσουμε" την ανθρωποτητα?? Μονο η σκέψη μου προκαλεί τραγικό γέλιο...Ο ανθρωπος εδω και 100.000 ειναι ένα σκεπτόμενο ζώο που ελάχιστα αλλαξε. Η πρόοδος άλλαξε τα "ρούχα" μας αλλα δεν άλλαξε αυτό που ήμαστε πραγματικα.

Όχι, η πρόοδος μας έχει αλλάξει. Τα γονίδια είναι ένα μόνο μέρος κι από κει και πέρα είναι χίλιοι δυο παράγοντες. Α, και τα γονίδια κάποτε προσαρμόζονται κι αυτά στις νέες συνθήκες.

Και μην φοβάστε σκεπτομενοι οτι ήμαστε πολυ ζωα. Γιατί τα ζώα δεν ειναι ποτέ μνησίκακα, ειναι περα απ το καλο και το κακό.Ενα ζώο που "δαμάζεται", "εξημερώνεται" χανει πλέον την vis viva του, την δυναμή του για ζωή. Ετσι και για τους ανθρώπους,που δεν είναι σε καμια περιπτωση το τελευταίο σκαλι στην εξελιξη , η ευτυχία τους ερχεται οχι απο τον "εκπολιτισμό" τους , αλλα οταν ζουν ακολουθώντας τα ενστικτά τους.

Όταν ζουν ακολουθώντας μόνο τα ένστικτά τους γίνονται δυστυχισμένοι, γιατί έχουν κι άλλες ανάγκες διαφορετικές των ζώων.

Η λογική και τα ένστικτα δεν ειναι διαφορετικό πράγμα...Η λογική είναι το μέσο της υλοποίησης των ενστίκτων,αναλογα με την περισταση, ειναι τραγικο για ένα ον να χρησιμοποιηει την λογική του ωστε να "τροποποιήσει" τα ένστικτά του.

Τα ένστικτα δε χρειάζονται λογική...απλά υπάρχουν μέσα στο σύνολο των στοιχείων που αποτελούν τον άνθρωπο. Μια κοινωνία που θα βάλει στην άκρη λογική και συναίσθημα και θα παραδοθεί στα ένστικτά της είναι επικίνδυνη.

It's alright
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #79 on: January 12, 2008, 20:30:15 pm »

Quote from: bjork on January 12, 2008, 20:17:09 pm

Όχι, η πρόοδος μας έχει αλλάξει. Τα γονίδια είναι ένα μόνο μέρος κι από κει και πέρα είναι χίλιοι δυο παράγοντες. Α, και τα γονίδια κάποτε προσαρμόζονται κι αυτά στις νέες συνθήκες.

Η εξελιξη είναι μια αργή διαδικασία, διαρκεί χιλιάδες χρονια, οχι 100-200 χρόνια. Η πρόοδος αλλαζει την "μεταμφίεση" μας , αλλα δεν αλλαζει αυτό που ειμαστε πραγματικα...Αν διαβασουμε αρχαια κειμενα θα δουμε οτι οι ανθρωποι ειναι εκπληκτικα ίδιοι στον τροπο που δρουν.

Όταν ζουν ακολουθώντας μόνο τα ένστικτά τους γίνονται δυστυχισμένοι, γιατί έχουν κι άλλες ανάγκες διαφορετικές των ζώων.

Εχουμε αλλες αναγκες? Ποιες?

Τα ένστικτα δε χρειάζονται λογική...απλά υπάρχουν μέσα στο σύνολο των στοιχείων που αποτελούν τον άνθρωπο. Μια κοινωνία που θα βάλει στην άκρη λογική και συναίσθημα και θα παραδοθεί στα ένστικτά της είναι επικίνδυνη.

Τα ενστικτα χρειαζονται τηνν λογικη για να υλοποιηθούν...και παντα θα υπάρχουν τα συναισθήματα (που και αυτα μηνυματα του ενστικτου ειναι και δειχνουν τον βαθμο ικανοποιησης τους). Ενστικτα - Λογικη - Συναισθημα, ολα πανε μαζι...

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #80 on: January 12, 2008, 20:46:46 pm »

Για να προσαρμοστεί κάποιο γονίδιο σε νέες συνθήκες(καιρικές, κοινωνικές,τι?) χρειάζονται χιλιάδες χρόνια και αυτό το φαινόμενο αν θυμάμαι καλά λέγεται 'ατταβιστικό'.

.......

Αντίθετα, όταν τα ανθρώπινα ένστικτα καταπιέζονται ,τροποποιούνται ή 'μεταλάσσονται' ,τότε το συναίσθημα και η λογική (που είναι κάτι σαν upgrade της ζωούδους φύσης, ή αν το θέλεις ο εγκέφαλός μας είναι κάποιος πιο εξελιγμένος από αυτόν των ζώων, γιατί μέσα στα εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης ανέπτυξε αυτές τις επιπλέον περιοχές ) υπολειτουργούν και απειλούνται.

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #81 on: January 12, 2008, 20:50:25 pm »

ρόαρ

It's alright
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #82 on: January 12, 2008, 20:56:37 pm »

Σύμαφωνα με τον Βίλχελμ Ράιχ,(δε λέω οτι συμφωνώ σε όλα μαζί του,αλλά τα παρακάτω μου έκαναν εντύπωση) ο καλύτερος τρόπος για να μανιπουλάρεις μια κοινωνία είναι να καταπιέσεις τα ένστικτά της.

Η καταπίεση του σεξουαλικού ενστίκτου και η διαρκής αγωνία για την επιβίωση οδηγούν σε πολέμους και εγκληματικότητα δλδ σε μια επικίνδυνη κοινωνία.

Το αφεντικό σου,εκβιάζει σίγουρα το ένστικτο της επιβίωσης και όχι τη λογική σου όταν σου ζητάει να δουλέψεις για αυτόν για ένα κομμάτι ψωμί.

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #83 on: January 12, 2008, 20:58:31 pm »

καλά ρε παιδιά χαλαρώστε αυτό είπα εγώ? αυτό που είπα είναι να μην παραδινόμαστε στο ένστικτο γιατί δεν είμαστε μόνο ένστικτα.

It's alright
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #84 on: January 12, 2008, 21:04:39 pm »

-1

Όλα όσα κάνει ο άνθρωπος τα κάνει λόγω ενστίκτων!!!Σκέψου κάτι από το παρελθόν σου και δες το πόσο σε επηρέασαν τα ένστικτά σου!!!Το συναίσθημα είνια μια πιο ρομαντική θεώρηση των ενστίκτων.Η λογική μια πιο ψυχρή θεώρηση των ενστίκτων

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #85 on: January 12, 2008, 21:05:22 pm »

Για την συνέχεια της συζήτησης ίσως απαιτείται να διευκρινίσουμε λίγο καλύτερα τι ονομάζουμε ένστικτο και τι λογική.

Αν θεωρήσουμε την λογική ως κομμάτι του ενστίκτου (δόκιμα μάλλον) χάνουμε τη μπάλα.

Ένστικτο ονομάζω τα βιολογικά θέλω του οργανισμού μας. Να φάω, να πιω, να κάνω σεξ, να επιβιώσω.

Λογική είναι η διεργασία που συμβαίνει στον εγκέφαλο μας, και καθορίζει τις ενέργειες μας.

Αυτό που κάνει ο άνθρωπος (και τα περισσότερα ζώα) είναι να φέρονται με τον καλύτερο τρόπο για να ικανοποιηθούν όλα τα ένστικτα του, χρησιμοποιώντας την όποια λογική τους.

Το γεγονός ότι δεν τρώμε μέχρι να σκάσουμε, είναι αποτέλεσμα ίσως αυτής της λογικής. Το ένστικτο επιβάλλει να φας, αφού βρήκες, και το ένστικτο δεν ξέρει πότε θα ξαναβρείς να φας, αλλά εσύ ξέρεις ότι θα ξαναβρείς.

Cheesy

Επίσης το να τρως λίγο, και όχι μέχρι να χορτάσεις, επειδή νοιάζεσαι για την σιλουέτα σου, ή γιατί θες να είσαι υγιείς, μακριά από τη παχυσαρκία, είναι και αυτό θέμα λογικής.

Ουσιαστικά, η λογική τιθασεύει το ένστικτο σου, για το καλό σου.

Αυτό που προτείνω λοιπόν, ως μόνη λύση για μια δικαιότερη κοινωνία, είναι να δαμαστούν κάποια ένστικτα, από τους ίδιους ανθρώπους, για να πετύχουν κάτι που εν τέλη θα τους ικανοποιήσει τα ίδια τα ένστικτα, με καλύτερο και ευκολότερο τρόπο.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #86 on: January 12, 2008, 21:06:48 pm »

Quote from: SuperNova on January 12, 2008, 20:56:37 pm
Σύμαφωνα με τον Βίλχελμ Ράιχ,(δε λέω οτι συμφωνώ σε όλα μαζί του,αλλά τα παρακάτω μου έκαναν εντύπωση) ο καλύτερος τρόπος για να μανιπουλάρεις μια κοινωνία είναι να καταπιέσεις τα ένστικτά της.

Η καταπίεση του σεξουαλικού ενστίκτου και η διαρκής αγωνία για την επιβίωση οδηγούν σε πολέμους και εγκληματικότητα δλδ σε μια επικίνδυνη κοινωνία.

Το αφεντικό σου,εκβιάζει σίγουρα το ένστικτο της επιβίωσης και όχι τη λογική σου όταν σου ζητάει να δουλέψεις για αυτόν για ένα κομμάτι ψωμί.

και έλεγα... πότε θα πέσει ο Ράιχ στην συζήτηση... βασικά το πρώτο μου μήνυμα σε σένα σούπερνόβα ήταν ευθεία πρόκληση Cheesy

Quote from: bjork on January 12, 2008, 20:58:31 pm
καλά ρε παιδιά χαλαρώστε αυτό είπα εγώ? αυτό που είπα είναι να μην παραδινόμαστε στο ένστικτο γιατί δεν είμαστε μόνο ένστικτα.

ε μα...

δεν θέλουμε να σας κόψουμε το γαμήσι παιδιά...
να σας το εξασφαλίσουμε θέλουμε Cheesy

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #87 on: January 12, 2008, 21:13:43 pm »

Quote from: SuperNova on January 12, 2008, 20:56:37 pm

όταν απέναντι σου έχεις το μαστίγιο ή το καρότο, το ένστικτο σε αναγκάζει να υπακούσεις.

Το να δαμάσεις το ένστικτο, είναι να δράσεις ενάντια στο προφανή δρόμο του, ώστε να το ικανοποιήσεις καλύτερα. Να δαγκώσεις το χέρι του μαστιγίου και να πάρεις το καρπούζι

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #88 on: January 12, 2008, 21:46:32 pm »

Καταρχάς ας έχουμε υπόψη μας ότι εκτός από τον τεχνητό εκπολιτισμό που καταπιέζει τα ένστικτα υπάρχει και η φυσική εξημέρωση που τα αλλάζει. Αλλά όπως είπε η Supernova, για να εξημερωθεί βιολογικά ο άνθρωπος θα χρειαστούν πάρα πάρα πάρα πολλά χρόνια. Αυτό σα σημείωση.

@Megawatt: Προσπάθησε λίγο να καταλάβεις τι λέω και μην απαντάς σε ό,τι νομίζεις ότι λέω Roll Eyes

Σχετικά με τη λογική και το ένστικτο, σαφώς και ΔΕΝ έχουν διαλεκτική σχέση, αφού δεν είναι δύο αντίθετες τάσεις. Το ένστικτο/συναίσθημα σου λέει τι θέλεις να κάνεις και η λογική σου λέει πώς θα το κάνεις. Δε συγκρούονται με κανέναν τρόπο αυτά τα δύο. Τα συναισθήματα/ένστικτα συγκρούονται μεταξύ τους.

Παράδειγμα: Είναι μεσημεράκι, νιώθω λιγούρα και έχω μια σοκολάτα. Σκέφτομαι: Αν φάω τη σοκολάτα θα ικανοποιήσω τη λιγούρα μου άμεσα, αλλά μετά δε θα έχω όρεξη για φαΐ, θα φάω λίγο και θα πεινάσω νωρίς το απόγευμα. Από τη στιγμή αυτή η λογική έχει επιτελέσει το έργο της και έχει αποχωρήσει. Αυτό που έχω μετά είναι σύγκρουση συναισθημάτων: Η επιθυμία μου να φάω κάτι ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ και η επιθυμία μου να μην πεινάσω αργότερα. Η απόφαση παίρνεται μέσα από τη διαλεκτική σύνθεση αυτών των δύο (=άντε ένα κομματάκι Cheesy).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #89 on: January 12, 2008, 21:47:57 pm »

Ρε συ Τουράμπαρ,ας πάρουμε για παράδειγμα το φαγητό. Δεν τρώμε μέχρι να σκάσουμε γιατί το ένστικτό μας, μας λέει να φάμε μέχρι να χορτάσουμε ακριβώς , ούτε λιγότερο , ούτε περισσότερο.

Δεν δαμάζουμε το ένστικτό μας όταν σταματάμε ενώ έχουμε χορτάσει γιατί το ένστικτο πηγάζει από επιθυμία και η επιθυμία έχει προς το παρόν ικανοποιηθεί.

Αντίθετα δαμάζω τα ένστικτά μου σημαίνει θέλω να φάω(πεινάω όντως),αλλά δεν το κάνω δηλαδή πάω κόντρα σε αυτή την επιθυμία μου γιατί μια φίλη με είπε χοντρή.

Θέλω να κάνω έρωτα,αλλά δεν  το κάνω ,γιατί η μάμα μου  μου λέει οτι η εκκλησία απαγορεύει τις προγαμιαίες σχέσεις.

Μην μπερδεύεις τη διαδικασία προσωρινού κορεσμού του ενστίκτου με το δάμασμά του.
Το δεύτερο επιβάλλεται εξωγενώς από την κοινωνία και πολλές φορές για να εξυπηρετήσει συφμέροντα αυτών που το επιβάλλουν.

Στη Σαουδική Αραβία πχ απαγορεύονται αυστηρότατα οι προγαμιαίες σχέσεις και για τα 2 φύλα, αλλά στα παλάτια των βασιλιάδων (με όσο περισσότερη διακριτικότητα γίνεται), συμβαίνουν όργια........

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Go Up Print
Jump to: