• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:50:56 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:50:56 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 149
Total: 214
thegreekbaron
tzortzis
stefanoskal
rafa98p
Nikikouss
Zoe06
PolarBear
iakov
George_RT
Saint_GR
ThanosTheTT
cheinopor
Δημητρης Αξιμιωτης
ipapadog
chaniotism
chriskazakos
maik
Lazaros8585
Cloud Strife
glavdakis
kostas.de
zachard
Tolizz
ntinara
DimKaratzas
alexfot
m.renia
chatzisot
kkotsopo
mavropan
evangeliaap
Phlikon
Marihouan820
DimStyl
Tsomp
geo66
MarakiT
gpapmtb
rafail zisiadis
Ponan
cpapadd
pavlaras
pelopidt
Deviate
iodim
alexandros_and
kzmekos
soule
ntina
mpizos
george14
ganasto
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
afroditi
apapathe
dirac1
_Stef
Katarameno
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Αρχείο (Moderator: PolarBear) > Touch up στο look?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Touch up στο look?  (Read 6457 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Touch up στο look?
« Reply #30 on: August 25, 2005, 02:41:55 am »

Rattle, σε σενα δεν θα μιλησω οπως στη Michelle.

Σκεψου απλα: Λογοκρισια = Λογος + κρινω
Λογοκρισια σημαινει πως καποιος κρινει το λογο καποιου αλλου (ή και του εαυτου του, στην περιπτωση αυτολογοκρισιας) και αναλογα με την κριση του, επεμβαινει.

Σιγουρα το να παρεις 1 μηνυμα μου και να το μεταφερεις αλλου, δεν ειναι τοσο σοβαρο οσο η λογοκρισια στα φασιστικα καθεστωτα (ναζιστικο, σταλινικο κλπ) Αυτο ομως δεν σημαινει πως παυει να ειναι λογοκρισια!

Ακομα και η πιο μικρη παρεμβαση, οπως ας πουμε ενα edit για να γραψει "παρακαλεισαι να μην χρησιμοποιεις greeklish" ειναι κι αυτο μια μορφη λογοκρισιας, μια ασχημη παρεμβαση στο λογο του αλλου, οσο τραβηγμενο κι αν σου φαινεται.

Πιστευω πως οι παρεμβασεις δεν χρειαζονται. Ειμαστε ωριμοι ανθρωποι, ή τελοσπαντων ακομα και η συμμετοχη μας εδω μεσα ειναι κομματι της διαδικασιας ωριμανσης μας, και μαθαινουμε να εχουμε αυτοελεγχο!

Οι περιπτωσεις που η λογοκρισια ειναι απαραιτητη φωναζουν απο μακρια. Και μη μου πεις το προβοκατορικο "αν ειναι ετσι ο καθενας θα κρινει με βαση τα πιστευω του", διοτι θα σου πω πως εδω ειμαστε 30 ατομα που συμμετεχουμε ενεργα... Αν ειναι δυνατον, να βαλουμε κανονες και τυπικα ορια για 30 ατομα! Δηλαδη αν γινουμε 3000 τι θα κανουμε, θα στελνουμε στο εκτελεστικο αποσπασμα?

Αν χρειαστει να παρεμβει καποιος moderator, μπορει να το κανει με PM. Και αν παλι δεν βγει τιποτε, πολυ απλα ζηταει απο τον "παραβατη" να αναλαβει την ευθυνη για τα λογια του και τελειωνει εκει η υποθεση! Μονο σε "βαρβατες" περιπτωσεις θα θεωρησουμε αναποφευκτη την παρεμβαση, και παλι, πιστευω πως θα πρεπει να συζητηθει πρωτα δημοσια... Στην αρχη θα υπαρχουν τρελες διαφωνιες, μεγαλοι καυγαδες... Σιγα-σιγα ομως θα βρεθει η ισορροπια - αλλωστε καθε συστημα ειναι εξ' ορισμου καταδικασμενο να ισορροπησει Wink Και, σκεψου πως οταν θα φτασει στην θεση ισορροπιας του, ποσο πιο ωριμος θα ειναι ο καθενας, με τη διαρκη ζυμωση του στη διαδικασια αυτη, στη δημοκρατικη αυτη διαδικασια!

Τελος, το forum μας ειναι κοσμιοτατο, πολυ καλυτερο απο ενα τυπικο φοιτητικο forum. Και αυτο δεν οφειλεται σε κανεναν κανονα, σε καμια πολιτικη παρεμβασης. Οφειλεται στο οτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ειμαστε ωριμοι. Και το πραττουμε. Και γινομαστε ολο και καλυτεροι...

Αν γραψω για καποιον ενα "αντε γαμησου" δημοσια, και με κατηγορησει πως τον προσεβαλα, μπορω να βρω τροπο να τον φερω στη θεση να μου ζηταει συγγνωμη επειδη με κατηγορησε πως τον προσεβαλα!!! Το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο. Το ζητημα ειναι πως, εγω μεν θα εχω ερθει ακομα πιο κοντα στο "γιατι δεν πρεπει να βριζουμε τον αλλο δημοσια", και εκεινος θα εχει ερθει ενα βημα πιο κοντα στο "δεν παιρνω στα σοβαρα ο,τι μαλακια μου γραψει ο καθε μαλακας σε ενα forum" Wink
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #31 on: August 25, 2005, 12:41:06 pm »

Με τα περισσότερα που λες συμφωνώ (άλλωστε δε διατυπώθηκε πουθενά διαφορετική άποψη) αλλά πολλά πιστεύω είναι υπερβολές. Έχεις παρεξηγήσει λίγο τον ρόλο της μεταφοράς των δημοσιεύσεων και χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να πω τα επόμενα γιατί και πολλοί άλλοι την έχουν παρεξηγήσει: Αν μία συζήτηση βρίσκεται μέσα σε μία άλλη γίνεται ένας χαμός, τα μισά άτομα απαντούν στη μία τα άλλη μισά στην άλλη και για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει τις συζητήσεις που τον ενδιαφέρουν πρέπει να ψάχνει μέσα στις δημοσιεύσεις για να καταλάβει τι γίνεται. Άλλος όμως μπερδεύεται μέσα στις δημοσιεύσεις, άλλο βαριέται να ψάχνει με αποτέλεσμα να σταματούν και οι δύο συζητήσεις χωρίς να έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Η μεταφορά του "offtopic" σε ένα νέο θέμα δε μειώνει την αξία του, κάθε άλλο! Με το να μεταφέρεται σε νέο θέμα δίνεται η δυνατότητα και στα 2 θέματα να αναπτυχθούν ελεύθερα και ομαλά. Είναι λάθος να συνδέουμε το "offtopic" με το "για πέταμα". Το ότι μεταφέρεται το offtopic δε σημαίνει ότι πάει για πέταμα αλλά ίσα ίσα ότι είναι ένα νέο θέμα το οποίο μπορεί να συζητηθεί (όχι ότι συμβαίνει πάντα και παντού -υπάρχουν και τα τελείως άσχετα- αλλά τουλάχιστον στο δικό μας φόρουμ αυτό συμβαίνει τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές). Γιατί λοιπόν να περιοριστεί να συζητηθεί μόνο στα όρια μιας άλλη συζήτησης; Αν μεταφερθεί μπορεί να συζητηθεί και να αναπτυχθεί εκτενώς βοηθώντας παράλληλα και τη συζήτηση από την οποία προήλθε. Η σχέση offtopic=σκουπίδια είναι τελείως λάθος! Επειδή όμως πολλοί (λανθασμένα) το έχουν συνδέσει έτσι εγώ τουλάχιστον όταν κάνω μεταφορές (όχι ότι έχω κάνει και πολλές φορές εδώ μέσα) αποφεύγω να βάζω τη λέξη offtopic στον τίτλο αλλά προσπαθώ να βρω έναν καινούριο που να ανταποκρίνεται στο νέο θέμα. Βλέπεις η μεταφορά δεν είναι λογοκρισία αλλά ίσα ίσα βοηθάται και το "offtopic" και η συζήτηση απο την οποία προήλθε!
Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα για να δείξω και κάτι ακόμα. Φαντάσου ένας ο οποίος θα τον ενδιέφερε να συμμετέχει σε μία συζήτηση που αφορά αν υπάρχει λογοκρισία ή όχι στο φόρουμ αλλά τα γραφικά ούτε που τον ενδιαφέρουν. Βλέπει τον τίτλο "Touch up στο look", το πολύ πολύ να το διαβάσει να δει τι θέμα είναι και έκτοτε να μην ξαναασχοληθεί εφόσον δεν τον ενδιαφέρει! Ωστόσο μέσα στο θέμα αυτό προέκυψε ένα καινούριο θέμα που αφορά τη λογοκρισία (στην οποία θα ήθελε να συμμετέχει). Αν οι δημοσιεύσεις που αφορούν τη λογοκρισία δε μεταφερθούν σε νέο θέμα δε θα τις δει ποτέ και δε θα μπορέσει να συμμετάσχει όχι επειδή δε θέλει αλλά επειδή εμείς δε του δώσαμε την ευκαιρία! Ας πούμε π.χ. ότι εσύ ανέφερες τη λογοκρισία μέσα σε αυτό το θέμα. Δε θα ήθελες να συμμετέχουν όλοι; Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα το παρακολουθούν πολύ λίγα μέλη ενώ ένα θέμα με τίτλο σχετικό με τη λογοκρισία θα συμμετείχαν. Φαντάσου επίσης έτσι όπως συζητάμε τώρα να γίνονται τη μία δημοσιεύσεις για τη λογοκρισία και μετά δημοσιεύσεις για το ποιο theme αρέσει σε κάποιον. Ε μη μου πεις ότι δεν είναι μπέρδεμα! Το ότι μεταφέρθηκε σε νέο θέμα από ένα άλλο θέμα δεν σημαίνει ότι πάει στα σκουπίδια αλλά ίσα ίσα έχει τις προοπτικές να αναπτυχθεί! Επειδή έχω αρχίσει λίγο να λέω τα ίδια πάνω κάτω να κάνω μία σύνοψη.
Η μεταφορά του "offtopic" σε νέο θέμα:
-Βοηθάει τη συζήτηση από την οποία προήλθε η οποία μπορεί τώρα να αναπτυχθεί χωρίς μπερδεμένα ποστς.
-Βοηθάει το ίδιο το offtopic να αναπτυχθεί χωρίς να περιορίζεται μέσα στα όρια της συζήτησης από την οποία προήλθε.
-Βοηθάει τα μέλη στην παρακολούθηση των συζητήσεων ώστε να μην ψάχνουν μέσα στις ανακατεμένες δημοσιεύσεις.
-Δίνει την ευκαιρία στα μέλη που δε θέλουν να παρακολουθήσουν την 1η συζήτηση αλλά θέλουν στο "offtopic" να μπορέσουν να συμμετάσχουν (αλλιώς δε θα συμμετάσχουν επειδή απλά δε θα γνωρίζουν την υπαρξή του!)
-Λόγω των ανωτέρω λοιπόν δεν πρόκειται για λογοκρισία αλλά για το ακριβώς αντίθετο!

Η διαγραφή δημοσιεύσεων (εκτός αν αυτές αφορούν πορνογραφικά θέματα ή άλλες τέτοιες περιπτώσεις) ναι, είναι λογοκρισία! Το "Απαγορεύεται να χρησιμοποιείς Greeklish" μπορείς να πεις ότι είναι λογοκρισία. Για το "Παρακαλείσαι να μη χρησιμοποιείς Greeklish" όμως δεν μπορείς να πεις ότι είναι. Πρόκειται απλώς για μια προτροπή ώστε να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση από τα υπόλοιπα μέλη, δεν αποτελεί όμως απαγόρευση! Η έννοια που το λες εσύ (κρίνω τον λόγο) είναι σωστή αλλά βασίζεται στην αυστηρή ετυμολογία και δεν ανταποκρίνεται στην έννοια που καταλαβαίνουν όλοι. Με αυτή τη σημασία όλοι λογοκρίνουμε τις απόψεις των άλλων όταν συζητάμε και έχουμε άλλη άποψη! Αν ανοίξουμε το λεξικό όμως θα δούμε ότι η κοινή σημασία σήμερα για τη χρήση της λέξης "λογοκρισία" έχει σχέση με τον αποκλεισμό κατά τη διάδοση πληροφοριών και ιδεών. Πρέπει να προσέχουμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε τη λέξη με τη σημερινή κοινή της σημασία ώστε να καταλαβαίνουν όλοι σωστά αυτό που εννοούμε!
Αυτιά!

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #32 on: August 25, 2005, 13:17:52 pm »

Quote from: aliakmwn on August 25, 2005, 02:41:55 am

Ακομα και η πιο μικρη παρεμβαση, οπως ας πουμε ενα edit για να γραψει "παρακαλεισαι να μην χρησιμοποιεις greeklish" ειναι κι αυτο μια μορφη λογοκρισιας, μια ασχημη παρεμβαση στο λογο του αλλου, οσο τραβηγμενο κι αν σου φαινεται.

Εϊναι εξαιρετικά τραβηγμένο.
1. Δεν έχει γίνει ποτέ EDIT, (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον) αλλά reply, επομένως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο αρχικό μήνυμα.
2. Δεν υφίσταται παρέμβαση εν γένει αφού ο λόγος (γραπτός στην προκειμένη περίπτωση) είναι πάντα λόγος με το ίδιο νόημα είτε γράφετε σε ελληνικά, είτε σε greeklish, αγγλικά, κινέζικα, σανσκριτικά.
3. Όπως είπε και ο Rattle είναι προτροπή και όχι επιβολή. Εϊναι κάτι ανάλογο με αυτό που λες
Αν γραψω για καποιον ενα "αντε γαμησου" δημοσια, και με κατηγορησει πως τον προσεβαλα, μπορω να βρω τροπο να τον φερω στη θεση να μου ζηταει συγγνωμη επειδη με κατηγορησε πως τον προσεβαλα!!! Το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο. Το ζητημα ειναι πως, εγω μεν θα εχω ερθει ακομα πιο κοντα στο "γιατι δεν πρεπει να βριζουμε τον αλλο δημοσια", και εκεινος θα εχει ερθει ενα βημα πιο κοντα στο "δεν παιρνω στα σοβαρα ο,τι μαλακια μου γραψει ο καθε μαλακας σε ενα forum"

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #33 on: August 26, 2005, 23:24:09 pm »

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Rattle ειδικά για το κομμάτι της ετοιμολογίας της λέξεις "λογοκρισία". Όταν χρησιμοποιείς μια λέξη προφανώς δεν αναφέρεσαι στην ετοιμολογία της, η οποία έτσι και αλλιώς πολλές φορές είναι εντελώς άσχετη με τη σύγχρονη ειδικά στην ελληνική γλώσσα. Άλλωστε η γλώσσα αποτελεί ένα κώδικα για να επικοινωνούμε οπότε οι λέξεις πρέπει να έχουν την ίδια σημασία και στο πομπό και στο δέκτη αλλιώς έχουμε διαστρέβλωση του μηνύματος. Όταν μάλιστα μιλάμε σε ένα φορουμ με πολλούς δέκτες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε περίπτωση που επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε μία λέξη θέλοντας να δώσουμε νόημα διαφορετικό από αυτό που συνηθίζεται πρέπει να το διευκρινίσουμε ή να την τονίσουμε βάζοντας την πχ σε εισαγωγικά. Αυτό πιστεύω ότι το γνωρίζεις αλλιάκμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι λέξεις προπαγάνδα και τρομοκρατία οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί με πολύ διαφορετικές σημασίες από ότι έχουν σήμερα και αντιλαμβάνεται ο μέσος άνθρωπος.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #34 on: September 12, 2005, 11:31:27 am »

Quote from: ~Michelle~ on September 12, 2005, 04:01:07 am
Μιας και έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή εικονιδίων (30.000+) αν θέλετε θα μπορούσα να στείλω κάποια επιλεγμένα που κρίνω οτι ταιριάζουν ή να τα ανεβάσω εδώ. Εκτός αν πρόκειται να αλλάξετε το theme σύντομα οπότε μην ψάχνω άδικα στο χάος Smiley

Στείλε μου μερικά να τα δω.
Το theme θα αλλάξει αλλά πάλι σε μπλε θα είναι.

~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #35 on: September 12, 2005, 14:09:13 pm »

Που να στα στείλω? Δεν ξέρω/θυμάμαι μειλ σου!
Επίσης ΤΙ να σου (πρωτο)στείλω? Μιλάμε για 30.000+ εικονίδια!
Να σου κάνω ένα rar ένα συγκεκριμένο μέγεθος απο όλα τα είδη (πχ 64 επι 64) και να στο στείλω?

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #36 on: September 12, 2005, 20:05:58 pm »

Ναι ρε Μισέλ στείλε κάτι.
ότι νομίζεις!
Πάρε επιτέλους μια πρωτοβουλία! Πίστεψε στον εαυτό σου.
20 ποστ για να μου στείλεις ένα αρχείο!
Έλεος!!

~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #37 on: September 12, 2005, 22:51:52 pm »

Ναι ρε fugi αλλά πάλι δεν είπες σε ποιό μειλ να το στειλω! Που θα το στείλω? Στην τύχη κι όποιον πάρει ο χάρος??

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #38 on: September 13, 2005, 01:13:32 am »

Μολις σε έστειλα το μαιλ

Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: