• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:30:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:30:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 110
Total: 182
KZerenidis
eleftheria
itsikou
qwertyuiop
Fotis
BossiTsif
Roidos
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
DK06
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
george14
agapi
mrodi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ?Να γίνει δημοψήφισμα για τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και το άσυλο?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Να γίνει δημοψήφισμα για τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και το άσυλο?
Ναι - 37 (48.7%)
Όχι - 39 (51.3%)
Total Voters: 55

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Down Print
Author Topic: ?Να γίνει δημοψήφισμα για τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και το άσυλο?  (Read 16387 times)
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: ?Να γίνει δημοψήφισμα για τη φύλαξη του πανεπιστ
« Reply #15 on: October 14, 2007, 11:56:30 am »

Το παράδειγμα του Βόλου είναι απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το πανεπιστήμιο αφορά μόνο τους φοιτητές.
Δεν κάνω κάποιο διαχωρισμό στις κοινωνικές ομάδες, αλλά όταν λέτε ότι είναι οικονομικά ασύμφορο τότε αυτός ο διαχωρισμός είναι μία λύση για αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι ασύμφορο και για αυτούς που λένε ότι κάποιους δεν τους αφορά.
Τους "χωριάτες" πως θα τους ονομάσεις? ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ! Αλλά αυτοί που είναι από χωριό λέγονται "χωριάτες" και όσοι είναι από πόλη "αστοί".
Αν σε ενοχλεί ο όρος τότε να τον αλλάξω σε "κάτοικοι χωριών".

Υ.Γ. η σκούφια μου κρατάει από χωριό. Roll Eyes

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
Re: ?Να γίνει δημοψήφισμα για τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και το άσυλο?
« Reply #16 on: October 14, 2007, 12:02:09 pm »

Καλά οκ για το χωριάτες.

Για τα υπόλοιπα ξαναδιάβασε τα ποστ μου να τα κατανοήσεις.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: October 14, 2007, 12:12:03 pm »

Ε νομίζω ότι το μπάχαλο που έγινε στις ΗΠΑ δε θα γίνει εδώ. Αλλά το άσυλο είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα που σηκώνει δημοψήφισμα μιας και αντιπροσωπεύει κάτι ανώτερο από ένα απλό χώρο για να προστατεύονται οι "φοιτητές" (αναφέρομαι στα αναρχικά στοιχεία ΜΟΝΟ) στο πανεπιστήμιο. Το θέμα των Σκοπίων δεν απαιτεί δημοψήφισμα μιας και όλοι είμαστε σύμφωνοι στο τι πιστεύουμε.
Άλλωστε νομίζω ότι το άσυλο περιέχεται στο Σύνταγμα, έτσι?

Σε τελευταία ανάλυση στις επόμενες πανελλαδικές εκλογές ας μας μοιράσουν ένα έξτρα ψηφοδέλτιο μόνο για αυτό το θέμα.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #18 on: October 14, 2007, 12:17:45 pm »

Την ιδέα τη θεωρώ αρκετά ανεφάρμοστη σε πρακτικό επίπεδο,για τους λόγους που ανέφερε και ο anonymous.
Επίσης νομίζω ότι αυτό που έγραψε η athanasia παρεξηγήθηκε.Δεν νομίζω ότι εννοούσε ότι δεν αφορά τους υπόλοιπους πολίτες το θέμα του ασύλου,αλλά ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες.
Άλλωστε αν συμφωνώ σε ένα πράγμα με τον Αθάνατο και τον AgentCain,είναι ότι το θέμα του ασύλου μας αφορά όλους,άσχετα αν κάποιους τους επηρεάζει ή τους απασχολεί όλους.Διότι όταν λέμε ότι το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό,κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #19 on: October 14, 2007, 12:19:20 pm »

Εφόσον προκυρηχτεί δημοψήφισμα, είναι δικαίωμα όλων να ψηφίσουν και να πουν τη γνώμη τους περί κατάργησης του ασύλου.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο τρόπος που κατακτήθηκε και η αντιμετώπιση του από το σύνολο των πολιτικών, ακόμα και αυτών που διαφωνούν, δείχνει ότι δεν τείθεται θέμα κατάργησης του. Και εφόσον θέλεις να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα (πχ τα επεισόδια) δοκιμάζεις πρώτα με την ισχύουσα νομοθεσία και αν αποτύχεις την αλλάζεις. Δεν το συνεχίζω άλλο, έχει χιλιοσυζητηθεί.

Δημοψήφισμα γίνεται σε ζητήματα που απασχολούν πάρα πολύ την κοινή γνώμη, και ως εκ τούτου είναι ενημερωμένη. Σε πολλά ζήτήματα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Το άσυλο δεν είναι τέτοιο, κατά τη γνώμη μου, και η πιο πλήρης απάντηση που μπορείς να πάρεις από ένα μέσο* άνθρωπο στην Ελλάδα είναι του στιλ "να καταργηθεί, γιατί κάνουν επεισόδια οι αναρχικοί", κάτι που ελπίζω πως κανείς που έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το ζήτημα δε λέει με τέτοια ευκολία.

Συνεπώς αν εξακολουθείτε να πιστεύετε πως είναι θέμα που τους απασχολεί όλους, ας προκυρηχτεί δημοψήφισμα. Με τον όρο όμως να είναι σε θέση και οι δύο πλευρές να προβάλλουν τις θέσεις τους. Και επειδή τη χώρα μας την κυβερνάει η τηλεόραση και η AGB, να υπάρχει το δικαίωμα να βγουν φοιτητές ή άλλοι υποστηρικτές του ασύλου χωρίς να τους διακόπτει η Τρέμη (και να προσπαθεί να τους αναγκάσει να πουν αυτό που θέλει) για να αναλύσουν τη θέση τους. Δεν πείθομαι ότι στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον γίνει όμως, εγώ είμαι υπερ του να γίνει δημοψήφισμα, εκλογές ή ό,τι άλλο θέλετε πάνω στο θέμα του ασύλου.

*όχι φοιτητής, διαδηλωτής, αστυνομικός κλπ

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #20 on: October 14, 2007, 12:22:40 pm »

Πάντως δεν ξέρω αν έχει και νόημα να συζητάμε μέσα σε ένα φόρουμ για το αν θα γίνει δημοψήφισμα ή όχι.Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το σχολιάσουμε σαν ιδέα.Αλλά σίγουρα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο παραπέρα.Οπότε για μία καόμη φορά ας το συζητήσουμε!  Wink

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: October 14, 2007, 12:29:38 pm »

Ωραία αν ο μέσος άνθρωπος λέει να καταργηθεί τότε να καταργηθεί. Τι περιμένετε? Αν πάει η κυβέρνηση να κάνει κάτι στο θέμα αυτό την ίδια μέρα οι παρατάξεις φωνάζουν "όχι στην κατάργηση του ασύλου, όχι στο νόμο έκτρωμα". Ε αν δε γίνεται έτσι τότε δημοψήφισμα.
Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο μέσος άνθρωπος λέει να καταργηθεί το άσυλο επειδή δεν γνωρίζει το θεσμό, μην ξεχνάτε ότι η ίδια εικόνα περνάει και στον υπόλοιπο κόσμο ακόμα και σε όλο τον κόσμο.
Εάν είναι να φωνάζουμε για να ΜΗΝ καταργηθεί/τροποποιηθεί κάτι που ωφελεί εμάς αλλά έχει άσχημη εικόνα στους περισσότερους, τότε ή πρέπει να καταργηθεί ή πρέπει να αλλάξει η εικόνα του από εμάς που ενδιαφερόμαστε, πράγμα δύσκολο να συμβεί (δε νομίζω ότι κανένας φοιτητής πέταξε από το χώρο του ασύλου τον αναρχικό που προκαλεί ζημιές στο πανεπιστήμιο και όχι μόνο)

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #22 on: October 14, 2007, 12:32:31 pm »

Το δημοψήφισμα έχω την εντύπωση ότι είναι μεν ο πιο δημοκρατικός τρόπος θεωρητικά, αλλά το ότι με το δεδομένο τρόπο ζωής ο πολίτης έχει πραγματικά την ελευθερία να επιλέξει, νομίζω πως είναι λίγο πλασματικό.

Για το γιδοβοσκό που αναφέρθηκε, φυσικά το θέμα δεν είναι ότι ο άνθρωπος ασκεί το επάγγελμα του γιδοβοσκού, και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να λέει κάποιος "και μόνο επειδή είναι γιδοβοσκός, τελείωσε δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για θέματα που αφορούν το πανεπιστήμιο", κάπως μονόπλευρη σκέψη μου ακούγεται. Διότι το ότι κάνει ένα επάγγελμα που δεν χρειάζεται γνώσεις ακαδημαϊκού επιπέδου, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να αναπτύξει την κριτική του ικανότητα.
Αλλά το πρόβλημα νομίζω εντοπίζεται ακριβώς εκεί: στο ότι η ζωή που κάνει με βάση τις σημερινές συνθήκες (μεγάλος ανταγωνισμός, δύσκολες συνθήκες διαβίωσης κ.λ.π.) δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έτσι, η ελευθερία που υποτίθεται θα έχει σε ένα δημοψήφισμα, θα είναι στην πραγματικότητα κατευθυνόμενη, κατα κάποιο τρόπο μεροληπτικά διαμορφωμένη και χωρίς να έχει ουσιαστικά αντιληφθεί πλήρως και επεξεραστεί την αντίθετη άποψη.

Αν και με τα όσα έχω διαβάσει και ακούσει δεν έχω εντοπίσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα με την κατάργηση του ασύλου, μάλλον το αντίθετο, και δυστυχώς αν γίνει δημοψήφισμα πιστεύω θα επικρατήσει η άποψη "να καραργηθεί το άσυλο", δεν διαφωνώ στο ότι το δημοψήφισμα είναι ο πιο δημοκρατικός τρόπος. Αλλά αναρωτιέμαι αν υπο αυτές τις συνθήκες, θα κάτσει να ασχοληθεί ο κάθε εργαζόμενος που έχει τόσα στο μυαλό του με τις αντίθετες απόψεις που εκφέρονται.
Αλήθεια, στη τότε ναζιστική Γερμανία αν γινόταν δημοψήφισμα για το "να πράξουμε μια γενονοκτονία των Εβραίων;", ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα;

Quote from: AgentCain
Αλλά το άσυλο είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα που σηκώνει δημοψήφισμα μιας και αντιπροσωπεύει κάτι ανώτερο από ένα απλό χώρο για να προστατεύονται οι "φοιτητές" (αναφέρομαι στα αναρχικά στοιχεία ΜΟΝΟ) στο πανεπιστήμιο
Εννοείται ότι το πανεπιστήμιο έτσι όπως είναι τώρα δεν προσφέρει πλήρη ασφάλεια, αλλά πόσα κακοποιά στοιχεία (δεν αναφέρομαι σε αναρχικούς, αλλά αντικαθιστώ τη δικιά σου λέξη διότι αναρχικά στοιχεία είναι πολύ γενικός χαρακτηρισμός και σίγουρα δεν συνεπάγεται κάτι κακό!!) θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο στο άσυλο, αν αντιμετώπιζαν την αντίσταση όλων των φοιτητών, σαν μια ενότητα;
Επίσης, η πρόσληψη φυλάκων που θα τους μισθώνει το ίδιο το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μια επίσης καλή λύση για την αποφυγή κρουσμάτων ληστείας και επίθεσης μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου;

υ.γ.είδα μόλις τώρα και την απάντηση του Doctor, με καλύπτει πλήρως!!!

Εάν είναι να φωνάζουμε για να ΜΗΝ καταργηθεί/τροποποιηθεί κάτι που ωφελεί εμάς αλλά έχει άσχημη εικόνα στους περισσότερους, τότε ή πρέπει να καταργηθεί ή πρέπει να αλλάξει η εικόνα του από εμάς που ενδιαφερόμαστε, πράγμα δύσκολο να συμβεί (δε νομίζω ότι κανένας φοιτητής πέταξε από το χώρο του ασύλου τον αναρχικό που προκαλεί ζημιές στο πανεπιστήμιο και όχι μόνο)
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο, αλλά σιγά τα αίματα πια... σίγα τις τόσο τρομαχτικές καταστροφές που γίνονται μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου... όχι ότι είναι ρόδινη η κατάσταση (αντιθέτως Tongue ) αλλά ακόμα μπορεί να αντιμετωπιστεί.
« Last Edit: October 14, 2007, 12:35:56 pm by Wanderer » Logged

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #23 on: October 14, 2007, 12:45:05 pm »

Α, νομίζω και ο τίτλος του πολλ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πλασματικής ελευθερίας ή  του ότι ένα αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης/ψηφοφορίας μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους (δεν υποννοώ Αθάνατε κάτι για εσένα, αλλά πιάνομαι από τη μορφή της ψηφοφορίας που έφτιαξες για να πω κάτι ακόμα που έχω κατα νου Tongue )

Οι περισσότεροι μπορεί να πούνε "ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα". Αλλά αυτό από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Διότι ναι, ναι γίνει δημοψήφισμα, αλλά κάτω από ποιές συνθήκες; Γιατί αυτή η ενδεχόμενη απάντηση να ληφθεί ως "συμφωνώ με ένα όσο το δυνατόν γρηγορότερα δημοψήφισμα, ήδη έχω άποψη και ξέρω τί να ψηφίσω", και όχι ως "θέλω να αποφασίσω και εγώ, άσχετα αν είμαι γιδοβοσκός, διότι το ότι απέχω από τα ακαδημαϊκά δε σημαίνει ότι είμαι τούβλο, αλλά να μου δοθεί η ευκαιρία να εντρυφήσω σε όλες τις αντικρουόμενες απόψεις, να μου δοθεί χρόνος να ασχοληθώ περισσότερο με τις ανάγκες των φοιτητών κ.λ.π."

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: October 14, 2007, 14:02:40 pm »

Quote from: Wanderer on October 14, 2007, 12:32:31 pm
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο, αλλά σιγά τα αίματα πια... σίγα τις τόσο τρομαχτικές καταστροφές που γίνονται μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου... όχι ότι είναι ρόδινη η κατάσταση (αντιθέτως Tongue ) αλλά ακόμα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Σιγά τα αίματα? Εντάξει τα περιστατικά δεν είναι καθημερινά αλλά όταν γίνονται είναι εξαιρετικά βάρβαρα. Κάθε φορά καταστηματάρχες βρίσκουν σπασμένες βιτρίνες, αυτοκίνητα καίγονται, πέτρες και ξύλα εκτοξεύονται σε αστυνομικούς (σίγουρα όχι από τους φιλήσυχους διαδηλωτές), γίνονται επιθέσεις με μολότοφ και αυτά τα όπλα-φωτοβολίδες. Και ένα μαχαίρι για φρούτα μπορεί να γίνει όπλο.
Και αν όσοι κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι και μάγκες-με την καλή έννοια- (πράγμα που δείχνουν με τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις, παρά τις όποιες συνθήκες) τότε θα έριχναν ένα χέρι βρομόξυλο σε αυτά τα κ*λοπαιδα, να τους σπάσουν τα μούτρα και να τους πετάξουν αιμόφυρτους στο δρόμο σαν ζώα που είναι! (αν και αγαπώ τα ζώα).
Ουφφ τα είπα και ξέδωσα... Angry
Αυτό να γινόταν και όλοι θα έλεγαν "ΝΑΙ στο άσυλο"

Και δ φτάνει που προκαλούν ζημιές έξωθεν του πανεπιστημίου αλλά προκαλούν και στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Σε όλο το ΑΠΘ βλέπω συνθήματα κάποιων ηλίθιων που δεν σέβονται εμένα αν όχι το χώρο, που θέλω ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Πολλά από αυτά έχουν σβηστεί με ένα χέρι μπογιά, που έχει και άλλο χρώμα!
Το ξέρεις ότι φοβάμαι πως αν γίνει κατάληψη/διαδήλωση για το νόμο πλαίσιο τώρα, θα λεηλατηθεί το εργαστήριο υπολογιστών???

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #25 on: October 14, 2007, 14:18:52 pm »

Κάθε φορά καταστηματάρχες βρίσκουν σπασμένες βιτρίνες, αυτοκίνητα καίγονται, πέτρες και ξύλα εκτοξεύονται σε αστυνομικούς (σίγουρα όχι από τους φιλήσυχους διαδηλωτές), γίνονται επιθέσεις με μολότοφ και αυτά τα όπλα-φωτοβολίδες. Και ένα μαχαίρι για φρούτα μπορεί να γίνει όπλο.
Θέλεις να πεις ότι η αστυνομία δεν μπορεί να τους πιάσει για αυτές τις πράξεις τους, επειδή πηγαίνουν και κρύβονται μέσα στο πανεπιστήμιο;
Και ας υποθέσουμε ότι μετά την εξόρμησή τους κρύβονται μέσα στο πανεπιστήμιο, μετά πώς βγαίνουν;;; Ή κάθονται μέχρι το πρωί; Η αστυνομία τότε γιατί δεν κρύβεται από έξω, και μόλις βγουν να τους συλλάβει; Δεν θέλω να πω με αυτό πως η αστυνομία δεν είναι ικανή ή ότι προστατεύει τους ταραξίες, αυτό που θέλω να πω είναι πως το πανεπιστήμιο είναι άστοχο να λέμε ότι έχει γίνει γιάφκα κουκουλοφόρων..

Και αν όσοι κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι και μάγκες-με την καλή έννοια- (πράγμα που δείχνουν με τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις, παρά τις όποιες συνθήκες) τότε θα έριχναν ένα χέρι βρομόξυλο σε αυτά τα κ*λοπαιδα, να τους σπάσουν τα μούτρα και να τους πετάξουν αιμόφυρτους στο δρόμο σαν ζώα που είναι! (αν και αγαπώ τα ζώα).
Ίσως έχεις δίκιο για τις πορείες, αλλά πώς τις συνδέεις με το θεσμό του ασύλου;

Το ξέρεις ότι φοβάμαι πως αν γίνει κατάληψη/διαδήλωση για το νόμο πλαίσιο τώρα, θα λεηλατηθεί το εργαστήριο υπολογιστών???
Το εργαστήριο υπολογιστών έχει ήδη λεηλατηθεί τουλάχιστον μια φορά Undecided αλλά δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι με την κατάργηση του ασύλου. Να υπάρχουν ειδικοί φύλακες για τη νύχτα, αυτό έχει σημασία πιστεύω. Διότι το θέμα δεν είναι ότι τους βλέπουν να κλεβουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!!! Το θέμα είναι ότι εκεί στην "ερημιά" (το βράδυ δεν ερημώνει; ) κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι!

EDIT: Από ό,τι θυμάμαι τουλάχιστον, δεν έγινε πέρισυ καμιά κλοπή σε περίοδο κατάληψης. Αν κάνω λάθος ας διορθώσει κάποιος.
« Last Edit: October 14, 2007, 14:25:02 pm by Wanderer » Logged

united by our love
so we scream "Liberta"
cat
Guest
« Reply #26 on: October 14, 2007, 14:24:29 pm »

εγω λεω να εχουμε εναν αστυνομικο για καθε πολιτη που θα τον ακολουθει ολο το 24ωρο,ετσι δεν θα μπορει να κανει τπτ..κ δεν θα χρειαζεται κ να τεθει θεμα για δημοψηφισμα..κ μετα θα ζουμε σε μια τελεια κοινωνια οπου οι απλυτοι κακοι κουκουλοφοροι δεν θα καταχράζονται το άσυλο καθε φορά στους κεντρικους δρόμους της κάθε πόλης σπαζοντας κ βαζοντας φωτιές..ουφ πια

kremala kremala kremala

σβηστε με αν θέλετε
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #27 on: October 14, 2007, 14:28:26 pm »

Quote from: cat on October 14, 2007, 14:24:29 pm
εγω λεω να εχουμε εναν αστυνομικο για καθε πολιτη που θα τον ακολουθει ολο το 24ωρο,ετσι δεν θα μπορει να κανει τπτ..κ δεν θα χρειαζεται κ να τεθει θεμα για δημοψηφισμα..κ μετα θα ζουμε σε μια τελεια κοινωνια οπου οι απλυτοι κακοι κουκουλοφοροι δεν θα καταχράζονται το άσυλο καθε φορά στους κεντρικους δρόμους της κάθε πόλης σπαζοντας κ βαζοντας φωτιές..ουφ πια

kremala kremala kremala

σβηστε με αν θέλετε
Θα πέσει   για το χαζό ποστ σου Tongue Tongue

poke poke poke

united by our love
so we scream "Liberta"
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #28 on: October 14, 2007, 14:36:28 pm »

Για το άσυλο εδώ: Πανεπιστημιακό Άσυλο

Να ποστάρετε σχετικά με το δημοψήφισμα και όχι για το άσυλο.
Mikros_Nikolas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: October 14, 2007, 14:55:36 pm »

Μια πρώτη σκέψη που έκανα είναι να γίνει δημοψήφισμα όπου δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι φοιτητές.
Ασφαλώς και μόνο για το πρώτο σκέλος του ερωτήματος, την φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου.
Το θέμα για την ώρα το έχω δει πολύ επιφανειακά και δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια συγκεκριμένη άποψη.

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Up Print
Jump to: