• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:21:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:21:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 102
Total: 185
smoul
maik
fpapat
stefpapa21
nasos
IoannisMich
cheefler
tasos_ntv
Dimos Bachlas
dimitriskon
George_RT
rigas_s
nikitask
boulionis
Δημητρης Αξιμιωτης
lefterish
Tasaras
G.V.
θσερναμε
Yamal
Bigie_Cheese
genethalsss74
Ulmo
johnnypap
VagT
Captain
swkraths
kapoutsi
Local Rider
kostas.de
glavdakis
giannisd
jimalexoud
sassi
Napoleontas
Νικη
mprova
geo66
chaniotism
giorgosss03
Solon
maranageo
DKarakatsanis
Κaraflodaimonas
athena_apo
stefanos123
Gianbou
difis
Evripidis
alexandra_
vpoug
kokkinosgior
hacky
Carot1456
tzesi
andripappa
pxanthob
ariadnipm
marilita
Pastellaki
Cersei Tsoulannister
prigians
Born_Confused
fkaravi
Billyskotsikas
Νικηφόρος Πατσιούρας
grethem
summersunshine
σπυρτσιωμ
qwertyuiop
alex_g
tols1
dkoukn
redwolf
palladas
Nikos_313
LelisNiko
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Down Print
Author Topic: Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ  (Read 10259 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ
« Reply #75 on: September 28, 2007, 17:17:18 pm »

Quote from: Wanderer on September 28, 2007, 17:14:39 pm
(αστειάκι...)

χο χο χο

byeeee
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #76 on: September 28, 2007, 17:24:01 pm »

Quote from: Damien on September 28, 2007, 02:38:07 am
Eσένα ποιος σε μίλησε πάλι??? Αν δε σ'αρεσουν τα ποστ μου μην τα διαβάζεις.  Εγώ τη γνώμη μου γράφω 

Αν διαφωνεις πες οτι διαφωνεις τι προκαλεις δηλαδή???? πφφφφφφφφ

Mα ακριβώς γι' αυτό γράφεις την γνώμη σου, για να την διαβάζουν οι άλλοι. Γι' αυτό σου λέω, μου δίνεις να καταλάβω ότι αντιμετωπίζεις το forum σαν τόπο εκτόνωσης, να διώξεις όποια σκέψη σε τριγυρίζει, αλλά δεν έχεις και καμία διάθεση να την συζητήσεις.

Δεν γράφεις την γνώμη σου για να την γράφεις, την γράφεις για να εμπλακείς σε συζήτηση. Εκτός και αν εγώ κατάλαβα κάτι λάθος...

Και εγώ από την άλλη, δεν θα διαφωνώ για να διαφωνώ. Οι όροι της αντιπαράθεσης περιέχουν και πρόκληση/ειρωνία/σαρκασμό ή όποιο άλλο μέσο κρίνει ο γράφοντας πως μπορεί να περάσει καλύτερα αυτό που θέλει να πει.

Δεν σε ξέρω για να έχω κάτι μαζί σου, απλά σε αντιμετωπίζω όπως θα έπρεπε ο καθένας να αντιμετωπίζεται εδώ μέσα, δηλαδή από αυτά που γράφει. Και αν νομίζεις οτί το κάνω για να σε πλήξω/θίξω/ρεζιλέψω, πέστο για να σταματήσω εδώ πέρα. Τα κινητρά μου είναι πολύ πιο ανιδιοτελή, αν λάβουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι συνήθως η επίθεση στην διαλλεκτικότητα του αντιπάλου γίνεται για να καλύψει προσωπικά μας κενά.

Και τα κειμενάκια που σου υποσχέθηκα χθες το βράδυ, είναι πολύ μεγάλα για να τα μεταφέρω γραπτώς από την ελληνική μετάφραση, γι' αυτό θα στα δώσω από αγγλικό site. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, κάνε τον κόπο διάβασε τα, αν έχεις, δεν θυμάμαι κάποιον αγλλοελληνικό μεταφραστή, ρώτα μήπως μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος άλλος εδώ μέσα.

http://users.compaqnet.be/cn127103/Nietzsche_thus_spake_zarathustra/I_09.html

http://users.compaqnet.be/cn127103/Nietzsche_thus_spake_zarathustra/I_11.html

http://users.compaqnet.be/cn127103/Nietzsche_thus_spake_zarathustra/I_15.html

PS to moderators/ Ξέρω ότι βγαίνω πολύ συχνά off-topic τον τελευταίο καιρό, και σας αναγκάζω να σπάτε τα topics. Το συγκεκριμένο ας λυφθεί ως μεμονομένη απάντηση, και δεν θα ξανασυμβεί (σ' αυτό το topic τουλάχιστον  Grin)

pay close attention
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #77 on: September 29, 2007, 02:50:16 am »

Quote from: marauber on September 28, 2007, 13:11:48 pm
Quote from: Juan on September 28, 2007, 13:04:33 pm
Μερικές φορές το σωστό και η θέληση των πολιτών δε συμβαδίζουν..

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Αλλά όταν το θέμα είναι κάτι επουσιώδες όπως ένας προαιρετικός όρκος στη βουλή, δεν είναι ανάγκη να αναστατώσεις την κοινωνία. Εδώ έχουμε ασφαλιστικό, παιδεία και τόσα άλλα.

Μα, το σωστό ποιος το ορίζει; Εσύ και γω θεωρούμε σωστό να φύγει ο όρκος. Επίσης μπορεί να θεωρούμε 1002 άλλο πράγματα άλλα σωστά και αυτά που ισχύουν χαζομάρες.

Η πλειοψηφία ορίζει το σωστό, οπότε καμία κυβέρνηση δε μπορέι να πάρει γενναίες αποφάσεις που να είναι αντίθετες με τη λαϊκή βούληση.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #78 on: September 29, 2007, 02:59:26 am »

Quote from: Larry_Flynt on September 29, 2007, 02:50:16 am
Η πλειοψηφία ορίζει το σωστό, οπότε καμία κυβέρνηση δε μπορέι να πάρει γενναίες αποφάσεις που να είναι αντίθετες με τη λαϊκή βούληση.

Ναι.. ε? Δλδ οι άλλες αποφάσεις που παίρνει είναι συμβατές με τη λαϊκή βούληση? Πλάκα με κάνεις?

Το σωστό ορίζεται με ένα γενικό πλαίσιο αξιών και κανόνων που πολλές φορές δύναται να ξεπεράσει την πρόσκαιρη βούληση της πλειοψηφίας μιας γενιάς ανθρώπων. Οι αξίες αυτές πρέπει να είναι πανανθρώπινες και διαχρονικές.

Αν σε μία χώρα το 60% των ανθρώπων θέλει να λιθοβολήσει μέχρι θανάτου έναν τύπο επειδή δε τον χωνεύει, δεν είναι σωστό. Τόσο απλά.

Για τις κυβερνήσεις τώρα... εξήγησέ μου πως γίνεται να αυξάνουν το ΦΠΑ (ενώ οι περισσότεροι δε θέλουνι) αντί να αυξήσουν κλιμακωτά τη φορολογία λιγότερο για τους πιο φτωχούς και περισσότερο για τους πλουσιότερους (που πολλοί θα συμφωνήσουν)? - Που είναι και λάθος btw, δλδ εδώ το σωστό είναι με την πλειοψηφία.
« Last Edit: September 29, 2007, 03:03:13 am by Juan » Logged
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #79 on: September 29, 2007, 03:09:23 am »

(κι επειδή βαριέμαι να απαντάω αύριο πρωί που θα λογκάρει ο Αθάνατος.) Θα πει για 106 φορά:

"Η πλειοψηφία συμφωνεί με αυτά, γι' αυτό τους ψηφίζει."

και θα του πω:

"Η πλειοψηφία δε συμφωνεί με αυτά αλλά την έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οπότε αναγκάζεται εκβιαστικά να τους ψηφίσει."
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #80 on: September 29, 2007, 03:18:36 am »

Τα λόγια μου ορίζονται μόνο από αυτό που γράφω.

Δεν είπα οτι οι άλλες αποφάσεις που παίρνουν είναι σύμφωνες με τη λαϊκή βούληση.

Αυτό για τα προηγούμενα.

Αν το 60% θέλει να τον λιθοβολήσει, ε αυτό πρέπει να γίνει. Ξαναλέω πως εσύ και γώ μπορεί να μη θέλουμε φανατικά. Αλλά αφού έχουμε συμφωνήσει οτι η κοινωνία έτσι λειτουργεί πρέπει να το σεβαστούμε.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #81 on: September 29, 2007, 03:22:40 am »

Δεν ξέρω εσύ τι έχεις συμφωνήσει.. αλλά κανείς άλλος δεν έχει συμφωνήσει ότι η κοινωνία λειτουργεί έτσι. Γι' αυτό υπάρχουν και οι νόμοι κτλ που προστατεύουν πολιτικές - φυλετικές - θρησκευτικές και γενικώς κάθε είδους μειονότητες.

Η πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί ασύδοτα. Περιορίζεται από κανόνες που έχουν σα στόχο να φερόμαστε περισσότερο... ανθρώπινα.
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #82 on: September 29, 2007, 03:33:03 am »

Δεν το έχω συμφωνήσει εγώ. Μου επιβλήθηκε επειδή ζω σε αυτή τη χώρα. Αφού υπάρχουν αυτοί οι κανόνες τους υπακούω. Αν δε μου αρέσουν ή πάω σε άλλη χώρα ή αγωνίζομαι για να αλλάξουν. Αν δε μπορώ να πείσω τους υπόλοιπους ότι εγώ έχω δίκαιο και η πλειοψηφία πάλι είναι εναντίον μου δε μπορώ να κάνω κάτι. Εγώ έχω λάθος, αυτοί έχουν σωστό.

Η πλειοψηφία ποτέ δε γίνεται να λειτουργεί ασύδοτα γιατί η ασυδοσία καθορίζεται από την ίδια.

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
aliakmwn
Guest
« Reply #83 on: September 29, 2007, 13:17:45 pm »

Τρια κειμενακια χρηστων του indymedia, χωρις απαραιτητα να συμφωνω εξ'ολοκληρου:

1) Στη μεγάλη συγκέντρωση που είχε γίνει στο Στάδιο Φιλίας και Ειρήνης, και δεν έπεφτε μήλο, κάποιος από το ακροατήριο στα διαζώματα έκανε στον Χαρίλαο Φλωράκη την πιο κάτω ερώτηση.

«Εσείς στο Κόμμα σας είσαστε άθεοι;».

Και ο Χαρίλαος Φλωράκης απάντησε ανθρώπινα και εντελώς παραστατικά.

Η πίστη είναι ένα προσωπικό θέμα και το Κόμμα δεν επεμβαίνει στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Ομως, θα σας πω μια εικόνα που επαναλαμβανόταν στην εξορία τις Κυριακές ή τις γιορτές της θρησκείας που πρεσβεύεται στην Ελλάδα.

Ερχονταν οι Αλφαμίτες με τα ρόπαλα από τα χαράματα και μας στοίχιζαν για να πάμε στην εκκλησία.

Πηγαίναμε χωρίς χαμόγελα, μπαίναμε αμίλητοι, ακούγαμε χωρίς μορφασμούς και κινήσεις, από σεβασμό στην πίστη των άλλων, ενώ δίπλα μας οι Αλφαμίτες μας έκαναν διάφορες απρεπείς χειρονομίες και με εκείνη την υπόκωφη φωνή, μας δήλωναν, βλαστημώντας τα θεία, ότι μόλις βγαίναμε έξω θα μας περίμενε ο βούρδουλας.

Αυτή την κληρονομιά είδα στην αξιοπρεπή συμπεριφορά του Κόμματος κατά την ορκωμοσία της καινούριας Βουλής με τον παραδοσιακό θρησκευτικό αγιασμό.

Ι.Κ.

ΥΓ: Δεν μπήκαν εισαγωγικά στα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη γιατί είναι από μνήμης.

Υ.Γ.2.: Όταν το ΚΚΕ δεν ορκιζόταν στην βουλή και ζήταγε ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ο σύν, κκε(εσωτερικού) ή οπως αλλιώς θες πές το σφύριζε κλέφτικα......

2) Λοιπόν!!!για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν ορκίστηκε στη νεα βουλή καθαρά και μόνο για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου. Μάλιστα,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα του είναι να αντικατασταθει το "ορκιζομαι στην αγία-ομοουσια-αδιααιρετη Τριάδα...να τηρω πιστα τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μου...." με το "ορκίζομαι στην τιμή μου (ή κάτι τέτοιο παρόμοιο) να τηρώ πιστα τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μου..."
Οι δε κομμουνιστες βουλευτες (και βγάζω έξω την κανέλλη γιατί δεν ειναι μελος του ΚΚΕ) πάντα μα πάντα δεν ορκίζονταν για άλλους λόγους!Σαφώς και πάντα έθεταν τις επιφυλάξεις τους για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα ορκίζονταν!Γιατί?Γιατί πολύ απλά δεν ορκίζεται να τηρεί το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ τους!!!
Σταματήστε λοιπόν διάφοροι να κάνετε την κριτική απ'τα ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ που απ'ότι φαίνεται διαμορφώνουν άποψη ακόμα και σε άτομα του χώρου!Βάλτε ρε παιδιά λίγο το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί....κάντε τους απαραίτητους συνειρμούς...μη ρίχνεται άλλο το επιπεδο του indy!!! Μην καταντήσουμε πολιτικό νηπιαγωγείο ρε γαμώτο!!!

3) Θα σας πώ ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι...Ήταν μια φορά και ένα καιρό ένα «αριστερό» κόμμα. Αυτό το κόμμα είχε πολλέέέ´ς πολλέέές συνηστόσες. Είχε για αρχηγό εναν πολύ αγριεμένο επαναστάτη και για δεξί χέρι του αρχηγού έναν εξέχον και φερέλπη τρέντι νέο. Αυτό το αριστερό κόμμα έδινε συνεχώς μάχες για τα δικαιώματα του λαού. Πότε για την απελευθέρωση των παραλιών από τους νονούς της νύχτας ωστε να πέζουν ελεύθερα τα παιδάκια με τα κουβαδάκια τους το καλοκαίρι. Πότε για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Αλλές φορές πάλι, ο καλός αρχηγός πολέμαγε τους 2 κακούς δράκους τον μπλέ και τον πράσινο!Προστάτευε κάτω από την φτερούγα του όλους του φτωχούς και καταφρονεμένους της γενίας των 600 ευρώ...Παρά την μαχή που έδινε όμως υπήρχε και η κακία κόκκινη αυτοκράτηρα Αλέκα!Που από τον σκιερό της πύργο Στον Περισσό όλη την ώρα προσπαθούσε να βαλεί τρικλοποδίες στον κα;λό αρχηγό και το ενωτικό του κόμμα...Ολή την ώρα έλεγε οτι αυτός μαζι με τον πράσινο και μπλέ δράκο είχε στηρίξει στην ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) την εκχώριση ελεύθερων χώρων σε ιδιώτες (βλέπε παραλίες...). Οτι αυτός μαζί με με τον πρασινομπλέ δράκο όχι απλά δεν έβγαλαν άχνα για την συνθήκη της Μπολόνια που ανήγει τον δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις στα ΑΕΙ αλλά δίνουν και μάχη για την προάσπιση της καλής ΕΕ...Όσο δε για τα 600 ευρώ, όλο για ένα Μαάστριχ του έλεγε και για μία Πράσινη Βίβλο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις...Α!και για 0,77 ευρώ αύξηση...Αλλά ο καλός αρχηγός δεν φοβάται έτσι ευκόλα! Γιατί ο μεγάλος αρχηγός μέχρι και με τον Θεό τα βάζει αμα λάχει! Και με τον σκληρό αντιπαπαδικό του αγώνα καταφερε να πρίξει το συκωτάκι του κακού ρασοφόρου Χριστόδουλού και να τον εξο´ρίσει στο φρικτό Μαιαμι...Όσο λοιπόν αυτοί οι παλιοκουμμουνιστές, οι ερυθροί φασίστες, τα παλιόπαιδα, οι γιεγιέδες, θα ασχολούνται με την ανούσια ταξικη πάλη και τον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης εμείς θα πολεμάμε τους παπάδες!!!!!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #84 on: September 29, 2007, 13:45:01 pm »

Ένα μάτσο μπούρδες πάλι (όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο).
Quote from: aliakmwn on September 29, 2007, 13:17:45 pm
Στη μεγάλη συγκέντρωση που είχε γίνει στο Στάδιο Φιλίας και Ειρήνης, και δεν έπεφτε μήλο, κάποιος από το ακροατήριο στα διαζώματα έκανε στον Χαρίλαο Φλωράκη την πιο κάτω ερώτηση.

«Εσείς στο Κόμμα σας είσαστε άθεοι;».

Και ο Χαρίλαος Φλωράκης απάντησε ανθρώπινα και εντελώς παραστατικά.

Η πίστη είναι ένα προσωπικό θέμα και το Κόμμα δεν επεμβαίνει στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Ομως, θα σας πω μια εικόνα που επαναλαμβανόταν στην εξορία τις Κυριακές ή τις γιορτές της θρησκείας που πρεσβεύεται στην Ελλάδα.

Ερχονταν οι Αλφαμίτες με τα ρόπαλα από τα χαράματα και μας στοίχιζαν για να πάμε στην εκκλησία.

Πηγαίναμε χωρίς χαμόγελα, μπαίναμε αμίλητοι, ακούγαμε χωρίς μορφασμούς και κινήσεις, από σεβασμό στην πίστη των άλλων, ενώ δίπλα μας οι Αλφαμίτες μας έκαναν διάφορες απρεπείς χειρονομίες και με εκείνη την υπόκωφη φωνή, μας δήλωναν, βλαστημώντας τα θεία, ότι μόλις βγαίναμε έξω θα μας περίμενε ο βούρδουλας.

Αυτή την κληρονομιά είδα στην αξιοπρεπή συμπεριφορά του Κόμματος κατά την ορκωμοσία της καινούριας Βουλής με τον παραδοσιακό θρησκευτικό αγιασμό.
Δηλαδή το ΚΚΕ δεν πειράζει το θεσμό του θρησκευτικού όρκου από σεβασμό για τη θρησκεία. Μάάάάάάάάάάλιστα.

Υ.Γ.2.: Όταν το ΚΚΕ δεν ορκιζόταν στην βουλή και ζήταγε ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ο σύν, κκε(εσωτερικού) ή οπως αλλιώς θες πές το σφύριζε κλέφτικα......
Γνωστόν.

Λοιπόν!!!για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν ορκίστηκε στη νεα βουλή καθαρά και μόνο για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου. Μάλιστα,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα του είναι να αντικατασταθει το "ορκιζομαι στην αγία-ομοουσια-αδιααιρετη Τριάδα...να τηρω πιστα τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μου...." με το "ορκίζομαι στην τιμή μου (ή κάτι τέτοιο παρόμοιο) να τηρώ πιστα τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μου..."
Οι δε κομμουνιστες βουλευτες (και βγάζω έξω την κανέλλη γιατί δεν ειναι μελος του ΚΚΕ) πάντα μα πάντα δεν ορκίζονταν για άλλους λόγους!Σαφώς και πάντα έθεταν τις επιφυλάξεις τους για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα ορκίζονταν!Γιατί?Γιατί πολύ απλά δεν ορκίζεται να τηρεί το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ τους!!!
Σταματήστε λοιπόν διάφοροι να κάνετε την κριτική απ'τα ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ που απ'ότι φαίνεται διαμορφώνουν άποψη ακόμα και σε άτομα του χώρου!Βάλτε ρε παιδιά λίγο το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί....κάντε τους απαραίτητους συνειρμούς...μη ρίχνεται άλλο το επιπεδο του indy!!! Μην καταντήσουμε πολιτικό νηπιαγωγείο ρε γαμώτο!!!
Αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν αναιρεί όλα τα προηγούμενα που ειπώθηκαν.

Θα σας πώ ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι...Ήταν μια φορά και ένα καιρό ένα «αριστερό» κόμμα. Αυτό το κόμμα είχε πολλέέέ´ς πολλέέές συνηστόσες. Είχε για αρχηγό εναν πολύ αγριεμένο επαναστάτη και για δεξί χέρι του αρχηγού έναν εξέχον και φερέλπη τρέντι νέο. Αυτό το αριστερό κόμμα έδινε συνεχώς μάχες για τα δικαιώματα του λαού. Πότε για την απελευθέρωση των παραλιών από τους νονούς της νύχτας ωστε να πέζουν ελεύθερα τα παιδάκια με τα κουβαδάκια τους το καλοκαίρι. Πότε για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Αλλές φορές πάλι, ο καλός αρχηγός πολέμαγε τους 2 κακούς δράκους τον μπλέ και τον πράσινο!Προστάτευε κάτω από την φτερούγα του όλους του φτωχούς και καταφρονεμένους της γενίας των 600 ευρώ...Παρά την μαχή που έδινε όμως υπήρχε και η κακία κόκκινη αυτοκράτηρα Αλέκα!Που από τον σκιερό της πύργο Στον Περισσό όλη την ώρα προσπαθούσε να βαλεί τρικλοποδίες στον κα;λό αρχηγό και το ενωτικό του κόμμα...Ολή την ώρα έλεγε οτι αυτός μαζι με τον πράσινο και μπλέ δράκο είχε στηρίξει στην ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) την εκχώριση ελεύθερων χώρων σε ιδιώτες (βλέπε παραλίες...). Οτι αυτός μαζί με με τον πρασινομπλέ δράκο όχι απλά δεν έβγαλαν άχνα για την συνθήκη της Μπολόνια που ανήγει τον δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις στα ΑΕΙ αλλά δίνουν και μάχη για την προάσπιση της καλής ΕΕ...Όσο δε για τα 600 ευρώ, όλο για ένα Μαάστριχ του έλεγε και για μία Πράσινη Βίβλο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις...Α!και για 0,77 ευρώ αύξηση...Αλλά ο καλός αρχηγός δεν φοβάται έτσι ευκόλα! Γιατί ο μεγάλος αρχηγός μέχρι και με τον Θεό τα βάζει αμα λάχει! Και με τον σκληρό αντιπαπαδικό του αγώνα καταφερε να πρίξει το συκωτάκι του κακού ρασοφόρου Χριστόδουλού και να τον εξο´ρίσει στο φρικτό Μαιαμι...Όσο λοιπόν αυτοί οι παλιοκουμμουνιστές, οι ερυθροί φασίστες, τα παλιόπαιδα, οι γιεγιέδες, θα ασχολούνται με την ανούσια ταξικη πάλη και τον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης εμείς θα πολεμάμε τους παπάδες!!!!!
Άσχετο, άσχετο, άσχετο, άσχετο...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #85 on: February 22, 2008, 21:03:18 pm »

Για το θρησκευτικό όρκο
Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας

Η διαδικασία του όρκου στο Ιερό Ευαγγέλιο για την απόκτηση άδειας ασκήσεως δικηγορικού επαγγέλματος που υποχρεώνει τους νέους δικηγόρους να δηλώνουν δημοσίως τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία, στην οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του ατόμου να μην αποκαλύπτει το θρήσκευμά του.

Αυτό έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και καταδίκασε την Ελλάδα, επιδικάζοντας υπέρ του δικηγόρου Θ.Α. για την ηθική ικανοποίησή του το ποσόν των 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο 32χρονος δικηγόρος είχε περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του για την απόκτηση άδειας επαγγέλματος και ορκίστηκε, όπως προβλέπεται στον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε δημόσια συνεδρίαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 2 Νοεμβρίου 2005.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο Θ.Α. λίγο προτού ορκιστεί στο Ιερό Ευαγγέλιο δήλωσε στον πρόεδρο του δικαστηρίου, στον οποίον προηγουμένως είχε παραδώσει συμπληρωμένο το απαιτούμενο τυποποιημένο έγγραφο, ότι δεν ήταν χριστιανός ορθόδοξος και ότι ήθελε να προβεί σε σχετική υπεύθυνη δήλωση. Ο πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημά του.

Στο σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επισημαίνεται ότι το δικαίωμα του ατόμου στη θρησκευτική ελευθερία περιλαμβάνει και την αρνητική πτυχή της μη αποκάλυψης του θρησκεύματος ή των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=875438&lngDtrID=244
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #86 on: February 22, 2008, 21:09:54 pm »

Είναι προφανείς οι προεκτάσεις για τον Θ.Ο. στη Βουλή... και περιμένω εναγωνίως τις αντιδράσεις από τα πρωτοπαλίκαρα των ορκισμένων εχθρών του Συ.Ριζ.Α.
Mikros_Nikolas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #87 on: February 22, 2008, 23:12:55 pm »

Νομίζω ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ένα ολόκληρο κόμμα θέλει να μην ορκιστεί.
Όπως με την ίδια λογική βουλευτές άλλων κομμάτων ορκίζονται για τα μάτια του κόσμου.
Η είδηση που δημοσίευσες δίνει αυτό ακριβώς που πρέπει να ισχύει.

Η θρησκευτικότητα, η πίστη ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το,είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση.
Από την μία δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορκίζεσαι στην βουλή, αλλά αυτό να γίνεται σε πλαίσιο προσωπικό.
Και δεν πρέπει να καταργηθεί ο όρκος γιατί κάποιοι θα θέλουν να ορκιστούν.

Αυτό που με χαλάει στην υπόθεση είναι που ένα κόμμα αρνείται να ορκιστεί.
Το σωστότερο πιστεύω είναι να γίνεται επερώτηση στην βουλή ή κάτι τέτοιο ώστε να συζητηθεί το θέμα. Και η σωστή απόφαση για μένα είναι:
Υπάρχει προαιρετική ορκωμοσία στην βουλή.
Και είναι λάθος πιστεύω να απέχεις σαν κόμμα από την ορκωμοσία. Αν κάποιος του ΣΥΝ δηλαδή είναι χριστιανός και ήθελε να ορκιστεί τι θα γινόταν;
Θα ετίθετο εκτός κόμματος; Δεν το πιστεύω. Οπότε αντιτίθεται με λάθος τρόπο ο ΣΥΝ στο θέμα.

Ακόμα, με αυτήν την κίνηση βρίσκουν πατήματα κάποιοι να βάλουν ταμπέλες, π.χ. "Άν στηρίζεις ΣΥΝ είσαι άθεος".

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #88 on: February 22, 2008, 23:20:48 pm »

Από πού κι ως πού θεωρείς ότι είναι δικαίωμα κάποιου να ορκίζεται επίσημα; Άλλο να ορκίζεται γενικότερα, και άλλο στα πλαίσια μιας θεσμικής διαδικασίας.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Mikros_Nikolas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #89 on: February 22, 2008, 23:46:08 pm »

Μιλάω για ορκομωσία. Η ορκομωσία είναι εξ ορισμού επίσημη. Δεν είναι ο προσωπικός όρκος.
Είναι όρκος που αφορά και άλλους, στην προκειμένη περίπτωση την διοίκηση του κράτους (επαναλαμβάνω, για αυτούς που πιστεύουν).
Θα μπορούσα να πω κάποια πράγματα για τους γιατρούς αλλά μάλλον θα φύγουμε εκτός.
Ας το αφήσουμε εδώ, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι επίσημη μια ορκομωσία, εσύ προφανώς όχι. Έχει καλώς. Wink

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Up Print
Jump to: