• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:43:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:43:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 93
Total: 161
glavdakis
soph553
Pcsc
AgaG
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
vaggelis.ntokas
johnnypap
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου > 7ο Εξάμηνο > Μεταφορά και Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > [ΣΗΕ ΙΙ] Παλιά θέματα και Σχολιασμός
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Go Down Print
Author Topic: [ΣΗΕ ΙΙ] Παλιά θέματα και Σχολιασμός  (Read 37087 times)
kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
Re: [ΣΗΕ ΙΙ] Παλιά θέματα και Σχολιασμός
« Reply #60 on: February 10, 2009, 21:03:44 pm »

Quote from: pandora on February 10, 2009, 20:16:58 pm

Πέρα από το "πρόβλημα" που θέτει ο KONSTANTINOS-NRG ότι πάντα κάποιος είναι καλά διαβασμένος και γράφει, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Υπάρχει μια διαδικασία μέσω της οποίας προσπαθούμε να γίνουμε μηχανικοί, δηλαδή να συνθέσουμε γνώσεις και να "χτίσουμε" πάνω σε παλιές έτσι ώστε να μπορούμε, ειδικά από τον τομέα και μετά, να λύσουμε προβλήματα που τίθενται.

Στο επόμενο εξάμηνο θα κάνετε πολύ απαιτητικές εργασίες, όπως αυτή των Ηλεκτρονικών Ισχύος, που θέλει γνώσεις από τουλάχιστον 3 άλλα μαθήματα, όπως πχ Σήματα και Ηλέκτρονική. Και σίγουρα από Κυκλώματα. Τί θα πείτε δλδ, δεν την λύνω επειδή δεν έχω περάσει Κυκλώματα ΙΙ ?

Το να παίρνεις τομέα και να μην μπορείς να λύσεις Κυκλώματα είναι προβληματικό. Δεν τη λέω σε κανέναν, κι εγώ δεν ξέρω πράγματα από Κυκλώματα και Σήματα και δυσκολεύομαι πολλές φορές, και κόβομαι σε μαθήματα. Δεν μου φταίει όμως ο καθηγητής του τομέα.

Αυτά από μένα, καταλαβαίνω το "ξεφόρτωμα" και την πικρα, αλλά ας προσπαθήσουμε και λίγη αυτοκριτική.

Άλλο σε εργασία που, έχεις το χρόνο και τη δυνατότητα να ψάξεις σε άλλα μαθήματα, να το ξενυχτίσεις και λίγο και να έχεις και την πολυτέλεια να "πειραματιστείς". Σε συνθήκες εξετάσεων δεν γίνεται να το κάνεις αυτό. Δεν έχω κάρτα μνήμης να την αλλάζω επιτόπου ανάλογα με το τι θέλω να θυμηθώ, ούτε το χρόνο να διαβάζω μαζί με κάθε μάθημα που δίνω άλλα 7 μαθήματα, μήπως μου χρειαστούν. Οι εξετάσεις είναι εξετάσεις και οι εργασίες εργασίες. Στο δίωρο που εξετάζομαι, έχω την απαίτηση να με ρωτούν κάτι από αυτά που μου παρέδοσαν, από αυτά που διάβασα. Όχι να με αιφνιδιάζουν! Και αν δεν τους αρέσει, ας μας βάλουν απαλλακτικές εργασίες.

Θα είχες δίκιο αν τα "ψαγμένα" ήταν οι δύο μονάδες που θα έκαναν τη διαφορά από το 7 ή το 8 με το δέκα. Αλλά οι έξι μονάδες πάνω σε μία άσκηση που δε διδάχτηκε ήταν, σόρυ και για τους χαρακτηρισμούς, μαλακία.
Δεν συνηθίζω να μιλάω έτσι, ούτε επιζητώ έριδες με συνφορουμίτες. Αλλά μερικούς εδώ μέσα τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει.

edited by harris
« Last Edit: February 10, 2009, 21:42:17 pm by harris » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #61 on: February 10, 2009, 21:06:11 pm »

Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται στο 2ωρο η πρωτότυπη σκέψη, αν είδες το έγραψα στο επόμενο πόστ μου  Wink

Επίσης προβληματικό είναι και ότι έχουμε τόσα μαθηματα / εξάμηνο αλλά και το γεγονός ότι δεν κάνατε εργαστήριο φέτος που έφυγε ο κ. Ρίζος.
Ετσι τουλάχιστον άκουσα.
Εργασίες κάνατε?
kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #62 on: February 10, 2009, 21:10:03 pm »

Δεν είχαμε εργασίες, και τα εργαστήρια ήταν προαιρετικά.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #63 on: February 10, 2009, 21:14:57 pm »

Quote from: harris on February 10, 2009, 17:37:29 pm
διαφωνω..μια χαρα ηταν το θεμα που επεσε.τα νουμερα μονο ηταν τελειως ακυρα και εβγαιναν λιγο περιεργα αποτελεσματα.ξεκινησα σωστα,μετα απορησα που εβγαινε τετοια υπερυψωση,μετα τα αλλαξα και μου βγηκαν τελειως κουλα.το κακο ηταν ομως οτι τα υποερωτηματα δεν ηταν ανεξαρτητα.ισως τα νουμερα αντιπροσωπευουν την πραγματικοτητα αλλα λογω εξετασεων θα επρεπε πχ. η υπερυψωση να ειναι λιγο πιο <<φως φαναρι>>.και οσον αφορα την ευρεση απλα ειμαστε λιγο ηλιθιοι γιατι ειναι βασικα κυκλωματα 1 με ευρεση πτωση τασης.

ps.ελπιζω να κοπηκα

Από μια ματιά που έριξα στα θέματα,καταλαβαίνω πως η θεωρία γραφόταν,δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο,αρκεί να είχες διαβάσει απ'όλα (και ναι,ΚΑΙ τα πεδία μαγνητικά και ηλεκτρικά!).
Όσον αφορά το θέμα,πιστεύω ότι ήταν απαιτητικό,αλλά όχι και άλυτο.Το δύσκολο-παγίδα ήταν στο 3ο ερώτημα που έπρεπε να σκεφτείς να πάρεις την άεργο και να προχωρήσεις (και φυσικά να προσέχεις από ποιο σημείο και μετά)  Wink
Ίσως θα μπορούσε να μπερδευτεί κανείς και στο ερώτημα 2,στο λόγο των ενεργών ισχύων,αν έπαιρνε το ίδιο ρεύμα στις P και όχι ξεχωριστά για τη γραμμή και ξεχωριστά για το καλώδιο.
Χάρη,θυμάσαι που σου είχα γράψει στο τόπικ για την ύλη ότι τα ΣΗΕ 2 (οι ασκήσεις αλλά καιη θεωρία) θέλουν καλή κατανόηση σε βάθος και όχι απλή ανάγνωση και αποστήθιση κάποιων στάνταρ μεθόδων επίλυσης;
Κάτι τέτοιο εννοούσα...
Από κει και πέρα αν δυσκολεύτηκαν τόσα άτομα,ίσως ο καθηγητής να αναθεωρήσει και να αναπροσαρμόσει τα επόμενα θέματα.Δεν είναι δα και κανένας παράλογος ή κακός καθηγητής ο κ. Λαμπρίδης!  Smiley

PS.Χάρη μπορείς σε κάθε περίπτωση να το κόψεις στο Λαμπρίδη το μάθημα αν δε σ'αρέσει ο βαθμός.  Wink

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
giannoulis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #64 on: February 10, 2009, 21:18:05 pm »

Παιδιά τα θέματα της θεωρίας ήταν σχετικά βατά-αναμενόμενα..

Απλά όλη η ιστορία ξεκινά από την άσκηση, για την οποία αν δεν ήταν οι καημένοι οι μεταπτυχιακοί που μάλλιασε η γλώσσα τους τίποτα δεν θα κάναμε..Ειλικρινά τίποτα..Και ας διαβάσαμε και για 10..
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #65 on: February 10, 2009, 21:25:59 pm »

Quote from: kORTAS on February 10, 2009, 21:10:03 pm
Δεν είχαμε εργασίες, και τα εργαστήρια ήταν προαιρετικά.

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα γίνουν κανονικά, γιατί τουλάχιστον τα τελευταία ερωτήματα στις εργασίες βοηθάνε πολύ .... αρκεί βέβαια να μετράνε και σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό οι εργασίες από τις εξετάσεις, κι ας γίνουν λίγο πιό δύσκολες  Wink
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #66 on: February 10, 2009, 21:38:12 pm »

@kORTAS

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1817.msg558624#msg558624
MODIFIED
με κοροιδευεις στο πρωτο σου ποστ
σου απανταω χαριτολογωντας με smiles
και ομως συνεχιζεις την ειρωνια

@cecs
το μαθημα το κατεχω πολυ καλα και την ασκηση την ελυσα αλλα καπου εκανα μαλακιες στις πραξεις και δε βρηκα καλα νουμερα.αφου δεχετε κοψιματα τοτε μια χαρα!

@giannoulis
οντως οι μεταπτυχιακοι βοηθησαν πολυ!μιας και το αναφεραμε εχασα 15 με 20 λεπτα να βρω την ταση Vs οταν εντελει ρωτησα εναν μεταπτυχιακο και μου ειπε οτι πρεπει να θεωρω οτι στο S εχουμε την ονομαστικη ταση(γιατι δε διευκρινιζονταν οτι οντως η γραμμη μεταφερει ισχυ υπο την ονομαστικη της ταση)

tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #67 on: February 10, 2009, 22:53:11 pm »

Πιστεύω ότι είναι προβληματικό, μία κουβέντα να γίνεται εν θερμώ. Καταλαβαίνω όσους νιώθουν πικραμένοι, επειδή
διάβασαν και τελικά μάλλον δεν κατάφεραν να γράψουν αυτό που ήθελαν. Για οποιαδήποτε ουσιαστική παρατήρηση
ή παράπονο για τις ασκήσεις που παραδίδονται ή για οτιδήποτε άλλο, εγώ είμαι διαθέσιμος είτε στο γραφείο 9 του
4ου ορόφου είτε στο mail μου, όπως αυτό φαίνεται στη σελίδα του μαθήματος στο eTHMMY. Γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό
να βγάζαμε κάτι θετικό από την όλη ιστορία.

Μηλιούδης Αποστόλης
odys2008
Guest
« Reply #68 on: February 11, 2009, 01:02:49 am »

Εγω μόνο κάτι θα πω,

βλαστημώ την ώρα και την στιγμή που δεν έφυγα μετά το λύκειο Αγγλία για ΗΜΜΥ.

Κριμα..
doganos2005
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #69 on: February 11, 2009, 02:44:47 am »

Οδυς +1

Ρε παιδες προφανώς και δεν ήταν άλυτα τα θέματα...Προφανώς και ο σχολιασμός και η κριτική εκ των υστέρων είναι πολύ εύκολο να γίνει...Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία απλώς πολύ δύσκολη άσκηση σύμφωνα με αυτά που έχουμε κανει, αλλά μία άσκηση που προσωπικά έχοντας παρακολουθησει όλες τισ ασκησεις και έχοντας λύσει όλα τα παλία θέματα δε βρήκα καμία αντιστοιχία...Η εξεταστική δεν ειναι διαγωνισμός...Από την άλλη ο Λαμπρίδης από την πρώτη μέρα στη θεωρία είχε τονίσει ότι τα ΣΗΕ 2 ειναι τα πιο εύκολα ΣΗΕ και όλοι πηγαίνουν να γραψουν βαθμό και "όποιος είναι κομμένος από πέρσυ να σηκώσει χέρι(δεν υπήρχε ούτε ένας)" και είχε περάσει μέσα σου οτι πας να γραψεις καλά σε αυτό το μάθημα, πόσο μάλλον αν εχεις διαβασει και καλά. Και όταν πήραμε τα θέματα ........................ Η άσκηση μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη αλλά σε σχέση με αυτα που έχουμε κάνει όλο το εξάμηνο στις ασκήσεις. Προσωπικά νιώθω ότι τόσες ώρες παρακολούθησης στις ασκήσεις δε με ωφέλησαν τελικά. Γιατί καλώς ή κακώς η βασική απόδειξη του τι έμαθες στο εξάμηνο είναι η εξεταστική. Έχοντας ώς πρώτο ερώτημα αυτό που είχαμε σήμερα, πως μπορώ να αποδείξω στον καθηγητή ότι ξερω 5 πραγματα.... ή μάλλον πώς ο καθηγητης μπορεί να δει οτι εχω διαβασει ή όχι. Διαφωνώ σε πολλά σημεία με τον τρόπο εξέτασης ...  Και ούτε αποτελεί λύση να είναι ο Λαμπριδης εποιηκής στη βαθμολόγηση.Δε θα επεκταθώ όμως....

Οδυς +1

paok 4
Kaizer
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #70 on: February 11, 2009, 03:16:00 am »

Ακομα δεν καταλαβα γιατι περναμε την Vs ιση με την ονομαστικη..
Σε καμια αλλη ασκηση δεν το καναμε ουσιαστικα αυτο... Ο μονος λογος να το καταλαβεις ητανε η ελλειξη δεδομενων,κατι το οποιο προσωπικα δεν με καλυπτει....

Το θεμα ειναι,οχι δεν ητανε αλυτα αλλα αν δεν ητανε οι μεταπτυχιακοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ισως κανενας.

ΟΜΩΣ η βοηθεια που δοθηκε δεν ητανε ιδια σε ολους... Σε καποιο σημειο ηθελα να ρωτησω κατι και δεν εβρικα μεταπτυχιακο ,και μετα εμαθα οτι με το ιδιο ακριβως βοηθησε εναν αλλο συναδελφο... Δηλαδη η ΟΛΗ εξεταστικη σου  αναγεται στο σε ποια αιθουσα εκανε βολτα ο μεταπτυχιακος που βοηθουσε... 
« Last Edit: February 11, 2009, 03:19:47 am by Kaizer » Logged
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #71 on: February 11, 2009, 03:18:39 am »

Quote from: Kaizer on February 11, 2009, 03:16:00 am
Ακομα δεν καταλαβα γιατι περναμε την Vs ιση με την ονομαστικη..

οπως ειπα και πιο πανω και εγω ειχα την ιδια απορια και μου πηρε κανα τεταρτο μεχρι που ρωτησα καποιο μεταπτυχιακο και με βοηθησε

Kaizer
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #72 on: February 11, 2009, 03:24:19 am »

Σκεφτηκα να παρω την ονομαστικη,κοιταξα ΟΛΕΣ τις ασκησεις που ειχαμε κανει και σε ΚΑΜΙΑ ομως δεν γινοτανε αυτο ,την Vs την υπολογιζαμε...

Ητανε κατι που σαφεστατα ηθελε διευκρινηση απτην πρωτη στιγμη για ολους. Και εγω την πηρα αυτην την διευκρινηση απο μεταπτυχιακο αλλα ειχε περασει ηδη 1¨30 ωρες....

Βαζεις που βαζεις μια πρωτοτυπη ας την θεσουμε ασκηση, τουλαχιστον ας ειναι διατυπομενη σωστα...

Και ακομα με την απορια ειμαι γιατι περνουμε την ονομοστικη ως Vs ενω σε Καμια ασκηση μεχρι τοτε δεν τοχαμε κανει αυτο...
miko
Θαμώνας

View Profile
« Reply #73 on: September 16, 2009, 19:55:53 pm »

απο τη ασκηση του ιανουαριου(που ειναι λυμενη στο ethmmy) οταν αναλυει το κυκλωμα αρχικα εχει:Η Ζ1 είναι παράλληλη με την ΖcΜ κι έτσι Z2=0.58-j936.26.πως προεκυψε? Huh

δεν είναι κρίμα?
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #74 on: September 17, 2009, 10:49:40 am »

Quote from: miko on September 16, 2009, 19:55:53 pm
απο τη ασκηση του ιανουαριου(που ειναι λυμενη στο ethmmy) οταν αναλυει το κυκλωμα αρχικα εχει:Η Ζ1 είναι παράλληλη με την ΖcΜ κι έτσι Z2=0.58-j936.26.πως προεκυψε? Huh

Γιατί δε σου βγαίνει;;

Z2=Z1//ZcM=Z1*ZcM/(Z1+ZcM)

κάνεις τις πράξεις με τους μιγαδικούς αριθμούς και το βγάζεις. Προσοχή στο - (μείον) που υπάρχει στο ΖcM.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Go Up Print
Jump to: