• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:51:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:51:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 29
Guests: 120
Total: 149
iasonasl
mavropan
chaniotism
pliroforikarios
Yamal
freskoulhs
evgns
Petros Ts
Dimikioup
georsoti
VaiosG
Saint_GR
μιλτοςμ
Tasaras
anna.ts
ZontanosThrylos
PolarBear
DimiTout
fopapadopoulos
nchatzo
thomasdt
κοτζακ
kokkinosgior
andyy
athena_apo
Mr Watson
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Καταλήψεις 2007-2008?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Αν ξαναπιαστεί το θέμα αναθεώρησης μέσα στη χρονιά, ποια η γνώμη σας για την κατάληψη;
Όσο συνεχίζουν αυτοί, τόσο θα παλεύουμε εμείς. Προέχει ο αγώνας. - 29 (15.1%)
Θα στηρίξω τον αγώνα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η κατάληψη δεν είναι το κατάλληλο μέσο - 39 (20.3%)
Διαφωνω και με τις καταλήψεις και με τον αγώνα. Εδώ ήρθαμε για να σπουδάσουμε. - 42 (21.9%)
Θα συμφωνήσω μόνο με συμβολικές καταλήψεις μερικών ημερών. - 21 (10.9%)
Δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί από τα γεγονότα - 30 (15.6%)
"Διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι οι περσινές καταλήψεις δεν ωφέλησαν, παρά μόνο έβλαψαν" - 31 (16.1%)
Total Voters: 195

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Καταλήψεις 2007-2008?  (Read 32104 times)
ampoulog
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Καταλήψεις 2007-2008?
« Reply #30 on: September 22, 2007, 20:20:51 pm »

Την αντίδρασή σας για τα θέματα της παιδείας μπορούσατε να την δείξεται στις βουλευτικές εκλογές.
Παρόλα αυτά πάλι ΝΔ.
Δε λέω καλή η κατάληψη , σωστά αιτήματα (τις περισσότερες φορές) , αλλά τι θα γίνει θα χάνουμε εξάμηνα το ένα μετά το άλλο .
Και ποιο το αποτέλεσμα .
Αδιαλαξία είχαμε πέρυσι από την μεριά της κυβένησης , πολύ μεγαλύτερη αδιαλαξία θα έχουμε φέτος από την στιγμή που ξαναβγήκαν .
Ας αφήσουμε όμως πρώτα να δούμε τι θα πούνε (θα μου πείτε λες και δεν ξέρουμε τι θα πούνε )και μετά αποφασίζουμε πως θα αντιδράσουμε.

Bλάκας δεν είναι αυτός που δεν έχει νοημοσύνη , αλλά αυτός που πιστεύει

σε ό,τι του δείξουν ως αληθινό και σε ό,τι του εξυψώνει την αυταρέσκεια,

χωρίς να κρίνει και χωρίς να σκέφτεται.
trelos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #31 on: September 22, 2007, 20:52:13 pm »

καλα θα ειναι να βρεθει αλλος τροπος διαμαρτυριας&οχι παλι καταληψη...ειμαι 2 ετος&εχουμε δωσει μονο 3 εξεταστικες(με αυτη)...που σημαινει δυσκολη η θεση των 2ετων για να παρουν τομεα...
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #32 on: September 23, 2007, 03:30:42 am »

Ερωτήσεις:

1. Τώρα που εφαρμόζεται ο νόμος, εγώ που θα μπώ στο 4ο έτος, πόσα χρόνια φοίτησης έχω μάξιμουμ;;

2. Το παραπάνω ρώτησα στην γραμματεία και μο είπαν πως σε 8 χρόνια θα ασχοληθούν μαζί μου, αλλά οτι τα πράγματα αναμένεται ν' αλλάξουν (!)...πώς δηλαδή;;

3. Προβλέπεται τίποτα για παντρεμένους/εργαζόμενους/γονείς φοιτητές;

4. Προτίθεμαι να το κυνηγήσω δικαστικά το θέμα κατά του νόμου  (στηρίγματα υπάρχουν...πρώτα πρώτα, ένας νόμος δεν ισχύει αναδρομικά...δεύτερον, εγώ οταν έδινα ήξερα πως η ιδιότητα του φοιτητή δεν αφαιρείται παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλιώς θα είχα υπολογίσει τις δυνάμεις μου και ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ! και πολλά άλλα). Υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να το φτάσουμε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;;

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #33 on: September 23, 2007, 04:17:01 am »

Εντάξει, χαλάρωσε λίγο. Αν υποθέσουμε ότι βάζουνε όριο τα δέκα χρόνια, ακόμα και σε όσους έχουν ήδη περάσει αυτό το όριο θα δώσουνε τουλάχιστον 5 χρόνια επιπλέον, όσο είναι δηλαδή η κανονική διάρκεια φοίτησης. Αν πας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο απλά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, γιατί σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου θεωρείται εξωφρενικό να μην σου φτάνουν 15 χρόνια να τελειώσεις μια σχολή, όσο δύσκολη και αν είναι.
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #34 on: September 23, 2007, 11:34:41 am »

Κοίτα, από ότι θυμάμαι, έλεγε για τους ήδη φοιτητές δίνονται 5 χρόνια για να τελειώσουν τη Σχολή, αλλά μάλλον εννοούσε αυτούς που ήδη έχουν περάσει το 5ο έτος (αλλιώς τα πρωτόετα πρέπει να τελειώσουν στα 6 και όχι στα 10).
Όπως και να έχει, δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό το πράγμα. Περισσότερο μου φαίνεται ήταν για τα μάτια του κόσμου (όπως και τα περισσότερα του νόμου), να δείξει δηλαδή ότι θέλει να αναβαθμίσει το Πανεπιστήμιο.
Άσε που δεν ξέρω αν είναι στις διατάξεις που χρειάζεται προεδρικό διάταγμα για να τεθεί σε εφαρμογή, οπότε μπορεί και να μην έχει καθοριστεί ακόμα τι ισχύει για τη μεταβατική περίοδο.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #35 on: September 23, 2007, 12:55:55 pm »

Από το νόμο:

1. α) Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η ανώτατη διάρκεια φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, προσαυξανόμενο κατά 100%. [...]
δ) Φοιτητές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είναι εγγεγραμμένοι σε Α.Ε.Ι. της χώρας και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι τη συμπλήρωση του ελάχιστου αυτού αριθμού εξαμήνων και πέραν αυτού επί πέντε επιπλέον ακαδημαϊκά έτη. Φοιτητές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έχουν ήδη συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους επί πέντε ακόμη ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #36 on: September 23, 2007, 13:11:30 pm »

Αυτό που δεν έχω καταλάβει τελικά είναι "η έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου". Εγώ ήξερα ότι ισχύει από φέτος...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #37 on: September 23, 2007, 13:59:05 pm »

O νόμος είναι από πέρσι, ισχύον νόμος του κράτους.

Απλά η εφαρμογή του ξεκινάει από φέτος, όπως ορίζουν αν δεν κάνω λάθος και οι περισσότερες διατάξεις του.

(όπου πέρσι, προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος)

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #38 on: September 23, 2007, 15:17:56 pm »

Δεν θέλω να προσβάλλω τον νόμο  όσον αφορά τα έτη, αν είναι 5 ή 10 ή 100, θέλω να προσφύγω με το αιτιολογικό οτι δεν είναι δυνατόν ο κάθε μ@λ@κ@ς όποτε του καπνίσει να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.Το λέω ρητά: Αν ήξερα οτι οι σπουδές θα είχαν ανώτατο όριο φοίτησης, ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ. Έδωσα όμως, γνωρίζωνταςοτι μπορώ να είμαι φοιτητής όσο μου καπνίσει. Απαιτώ ή να μου επιτρέψει το κράτος να κρατήσω την ιδιοτητά μου αυτή, ή να μου πληρώσει όλα τα χρήματα που δαπάνησα για να δώσω. Νομίζετε οτι μια τέτοια αγωγή δεν κερδίζεται;

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #39 on: September 23, 2007, 15:22:37 pm »

Έτσι ο καθένας μόνος του, και για τους δικούς του μόνο λόγους...

Έτσι θα πάμε μπροστά Smiley

Όταν μετά λέει κάποιος ότι το σύστημα δεν θέλει να βγάζει επιστήμονες αλλά εργαζόμενους έτοιμος για ταχύα κατανάλωση, τον λένε κομμουνιστή και ρομαντικό

byeeee
spartangr01
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #40 on: September 23, 2007, 15:26:06 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 23, 2007, 15:17:56 pm
Δεν θέλω να προσβάλλω τον νόμο  όσον αφορά τα έτη, αν είναι 5 ή 10 ή 100, θέλω να προσφύγω με το αιτιολογικό οτι δεν είναι δυνατόν ο κάθε μ@λ@κ@ς όποτε του καπνίσει να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.Το λέω ρητά: Αν ήξερα οτι οι σπουδές θα είχαν ανώτατο όριο φοίτησης, ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ. Έδωσα όμως, γνωρίζωνταςοτι μπορώ να είμαι φοιτητής όσο μου καπνίσει. Απαιτώ ή να μου επιτρέψει το κράτος να κρατήσω την ιδιοτητά μου αυτή, ή να μου πληρώσει όλα τα χρήματα που δαπάνησα για να δώσω. Νομίζετε οτι μια τέτοια αγωγή δεν κερδίζεται;

εχει μια λογικη αυτο που λες

SPARTAN GR 01
VENI , VIDI, VICI.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #41 on: September 23, 2007, 15:32:38 pm »

Quote from: spartangr01 on September 23, 2007, 15:26:06 pm

εχει μια λογικη αυτο που λες

+1

πιστεύω μια τέτοια αγωγή θα κερδιζόταν, όσο τραβηγμένο κι αν είναι το επιχείρημα.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #42 on: September 23, 2007, 17:25:15 pm »

Quote from: Turambar on September 23, 2007, 15:22:37 pm
Έτσι ο καθένας μόνος του, και για τους δικούς του μόνο λόγους...

Έτσι θα πάμε μπροστά Smiley

Όταν μετά λέει κάποιος ότι το σύστημα δεν θέλει να βγάζει επιστήμονες αλλά εργαζόμενους έτοιμος για ταχύα κατανάλωση, τον λένε κομμουνιστή και ρομαντικό

Μα γι' αυτό ζητάω κι από άλλους να μπούν σε αυτό το εγχείρημα...να αρχίσει ο νόμος να συρρικνώνεται κομμάτι κομμάτι...να τον ροκανίσουμε!Εγώ αυτό σκέφτηκα. Σκέψου εσύ κάτι άλλο, να τους αρχίσουμε στις προσφυγές. Και επειδή εδώ είναι Ελλάδα...πάμε και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άμα λάχει...για μένα, πρώτο βήμα θα είναι ο συνήγορος του πολίτη...

kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #43 on: September 23, 2007, 17:32:16 pm »

δεν είναι δυνατόν ο κάθε μ@λ@κ@ς όποτε του καπνίσει να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Με την ίδια λογική θα μπορούσες να πεις ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών για τους παλιούς, και πρέπει να μας αφήσουν να δίνουμε σύμφωνα με το παλιό πρόγραμμα μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Αυτό όμως είναι πρακτικά αδύνατο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό που οφείλουν όμως να κάνουν είναι να αφήνουν πάντα ένα περιθώριο προσαρμογής. Αυτό ακριβώς έκαναν και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #44 on: September 23, 2007, 17:37:38 pm »

Τέσπα...κανένας που να θέλει να μπεί στο παιχνίδι μαζί μου;;

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Go Up Print
Jump to: