• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:11:11 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:11:11 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 80
Guests: 118
Total: 198
atampakc
Kv
Crainer
Ks
Local Rider
giorgos_skl
despoina15
alexbaroutes
noimaginationforthis
gp6
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Antreas17
kosovi
kathrin_p
mavrhs
Δημητρης Αξιμιωτης
victoria ginikopoulou
Argyriou
Captain
JiMan5
Sanaia
chryssana
kkon
HlektrikhPatata
andreaspaper
nmpampal
Minmaxeng
Antonis Mak
moutdimi
aggp
AristeidisM
George_RT
Nikos_313
maria.r
thegreekbaron
Chaidec
jimalexoud
Chrisapostol
AggelosZ
al3xts
Gagauss
anstaik
Petros Ts
Juror8
pdiamantis
Chr1sgr
cremidhs
jkara
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
aorologas
Petran25
gntitsios
Evripidis
thanosn
george14
vaggelis.ntokas
Nikos.Ts
geo66
papajohnn06
Antigoni
vasilis saitis
Mr Z
soktas
Annapar
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
NickSpan
georkala
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου > 7ο Εξάμηνο > Εισαγωγή στις εφαρμογές Πυρηνικής Τεχνολογίας (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > [Πυρηνική Τεχνολογία] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Down Print
Author Topic: [Πυρηνική Τεχνολογία] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες  (Read 36097 times)
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

if cats could talk, they wouldn't.

View Profile
Re: [Πυρηνική Τεχνολογία] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
« Reply #90 on: June 04, 2014, 15:49:39 pm »

Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 12:19:04 pm
Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 11:43:01 am
Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 11:25:13 am
Quote from: Luffy on June 02, 2014, 21:47:25 pm
Σε μερικες ασκησεις με θωρακιση, ζηταει να βρουμε την απορροφουμενη ακτινοβολια που οφειλεται α) στην ασκεδαστη και β) στη σκεδαζομενη ακτινοβολια. Συμφωνα με τους τυπους του βιβλιου, υπολογιζουμε την ασκεδαστη (παρθενα) ακτινοβολια.
Επισης στο βιβλιο αναφερει πως η ακτινοβολια που υποκειται σε σκεδασεις, θα εχει ενεργεια μικροτερη απο αυτη της παρθενας, αλλα δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο για το υπολογισμο της.. Αν καποιος ξερει πως λυνεται ας το μοιραστει μαζι μας.
τελικα βρηκαμε ποιος ειναι αυτος ο τυπος που λεει το παληκαρι απο πανω που βρισκεις την ολικη ακτινοβολια πισω απο την θωρακιση;

Αν καταλαβα καλα ρωτας για απορροφουμενη δοση απο φωτονια. Οταν εχεις μεταξυ του σημειου που σε ενδιαφερει και της πηγης θωρακιση τοτε εκτος απο τα παρθενα φωτονια θα φτανουν και αλλα που οφειλονται στην αλληλεπιδραση των φωτονιων με το υλικο της θωρακισης. Την δοση που οφειλεται στα παρθενα φωτονια την υπολογιζεις ευκολα απο τυπο του βιβλιου (αναλογα με την θωρακιση που θα εχεις). Μετα για να λαβεις υποψη σου την επιπλεον ακτινοβολια και να βρεις την συνολικη πολλαπλασιαζεις με τον συντελεστη ανοικοδομησης Β = (συνολικη)/(παρθενα) = (παρθενα + σκεδαζομενη) / (παρθενα). οποτε βρισκοντας το Β απο πινακες και την παρθενα απο τυπο, μπορεις να βρεις και την σκεδαζομενη.

Αν παλι δεν καταλαβα καλα τι εννοεις, συγγνωμη που σε κουρασα.   Sad
θεος εισαι... εχω σκαλωσει τοση ωρα ενω η λυση ηταν μπροστα μου... thanks...

Στο πρωτο θεμα στην απαλλακτικη του 2013 που ζηταει σκεδαζομενη και απευθειας μου βγαινει η δοση απο την σκεδαζομενη ακτινοβολια μεγαλυτερη απο την απευθειας, κατι που φανταζομαι δεν στεκει. Αρα η εχω κανει στην απαντηση πανω καποιο τραγικο λαθος, η ο αυτος ο τροπος  επιλυσης ειναι λαθος. Αν το εχει λυση καποιος ας μου πει πως και ποσο βρηκε τους δυο ρυθμους απορρ. δοσης.

------------------------------------TIPS FOR SUCCESS------------------------------
If you run out of handsoap, simply boil water and dip your hands into it. Heat kills bacteria.

When a zombie tells you that they want brains, what they mean is they want an education. Don't be afraid to help them.

Don't study until the night before a big exam. This will ensure that all the information is fresh in your mind.
jason
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #91 on: June 04, 2014, 16:18:28 pm »

Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 15:49:39 pm
Σε μερικες ασκησεις με θωρακιση, ζηταει να βρουμε την απορροφουμενη ακτινοβολια που οφειλεται α) στην ασκεδαστη και β) στη σκεδαζομενη ακτινοβολια. Συμφωνα με τους τυπους του βιβλιου, υπολογιζουμε την ασκεδαστη (παρθενα) ακτινοβολια.
Επισης στο βιβλιο αναφερει πως η ακτινοβολια που υποκειται σε σκεδασεις, θα εχει ενεργεια μικροτερη απο αυτη της παρθενας, αλλα δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο για το υπολογισμο της.. Αν καποιος ξερει πως λυνεται ας το μοιραστει μαζι μας.
τελικα βρηκαμε ποιος ειναι αυτος ο τυπος που λεει το παληκαρι απο πανω που βρισκεις την ολικη ακτινοβολια πισω απο την θωρακιση;

Αν καταλαβα καλα ρωτας για απορροφουμενη δοση απο φωτονια. Οταν εχεις μεταξυ του σημειου που σε ενδιαφερει και της πηγης θωρακιση τοτε εκτος απο τα παρθενα φωτονια θα φτανουν και αλλα που οφειλονται στην αλληλεπιδραση των φωτονιων με το υλικο της θωρακισης. Την δοση που οφειλεται στα παρθενα φωτονια την υπολογιζεις ευκολα απο τυπο του βιβλιου (αναλογα με την θωρακιση που θα εχεις). Μετα για να λαβεις υποψη σου την επιπλεον ακτινοβολια και να βρεις την συνολικη πολλαπλασιαζεις με τον συντελεστη ανοικοδομησης Β = (συνολικη)/(παρθενα) = (παρθενα + σκεδαζομενη) / (παρθενα). οποτε βρισκοντας το Β απο πινακες και την παρθενα απο τυπο, μπορεις να βρεις και την σκεδαζομενη.

Στο πρωτο θεμα στην απαλλακτικη του 2013 που ζηταει σκεδαζομενη και απευθειας μου βγαινει η δοση απο την σκεδαζομενη ακτινοβολια μεγαλυτερη απο την απευθειας, κατι που φανταζομαι δεν στεκει. Αρα η εχω κανει στην απαντηση πανω καποιο τραγικο λαθος, η ο αυτος ο τροπος  επιλυσης ειναι λαθος. Αν το εχει λυση καποιος ας μου πει πως και ποσο βρηκε τους δυο ρυθμους απορρ. δοσης.
Εγω αυτο εκανα(δεν υπολογισα νουμερα):
-Βρισκω το Dπ
-Βρισκω το Β
-απο τον τυπο Β=D/Dπ βρισκω το D
-και μετα D=Dπ+Dσκεδ και βρισκω το Dσκεδ
αν εκανες αυτο και δεν βγαινουν λογικα τα νουμερα τοτε δεν ξερω πως γινεται...
cdvasile
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #92 on: June 04, 2014, 16:24:47 pm »

Quote from: jason on June 04, 2014, 16:18:28 pm
Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 15:49:39 pm

Εγω αυτο εκανα(δεν υπολογισα νουμερα):
-Βρισκω το Dπ
-Βρισκω το Β
-απο τον τυπο Β=D/Dπ βρισκω το D
-και μετα D=Dπ+Dσκεδ και βρισκω το Dσκεδ
αν εκανες αυτο και δεν βγαινουν λογικα τα νουμερα τοτε δεν ξερω πως γινεται...

και εμενα η ασκεδαστη μικροτερη μου βγαινει. η σκεδασμενη βγηκε 1.566 μGy/h και η ασκεδαστη 0.323 μGy/h
cdvasile
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #93 on: June 04, 2014, 16:28:16 pm »

στο θεμα με τον σιδηρο και τον μολυβδο που λεει την πιθανοτητα να απορροφηθει μονο στον μολυβδο ποσο το βρηκατε και πως το κανατε για να δω αν πηρα σωστο τροπο;
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #94 on: June 04, 2014, 17:58:45 pm »

Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 16:28:16 pm
στο θεμα με τον σιδηρο και τον μολυβδο που λεει την πιθανοτητα να απορροφηθει μονο στον μολυβδο ποσο το βρηκατε και πως το κανατε για να δω αν πηρα σωστο τροπο;

ποσο βγαινει δεν ξερω γιατι δεν εβαλα νουμερα,
παιρνεις την πιθανοτητα να μην αντιδραση στον σιδηρο που ειναι e^(-μ(Fe) * x) και την πιθανοτητα να φτασει μεχρι το τελος, δηλαδη να μην αντιδραση ουτε στον σιδηρο ουτε στον μολυβδο που ειναι [e^(-μ(Fe) * x)] * [e^(-μ(Pb) * x)], και τα αφερεις για να βρεις αυτα που αντεδρασαν στον μολυβδο.

------------------------------------TIPS FOR SUCCESS------------------------------
If you run out of handsoap, simply boil water and dip your hands into it. Heat kills bacteria.

When a zombie tells you that they want brains, what they mean is they want an education. Don't be afraid to help them.

Don't study until the night before a big exam. This will ensure that all the information is fresh in your mind.
chibi-usa
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #95 on: June 04, 2014, 19:04:51 pm »

Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 16:24:47 pm
και εμενα η ασκεδαστη μικροτερη μου βγαινει. η σκεδασμενη βγηκε 1.566 μGy/h και η ασκεδαστη 0.323 μGy/h
το Β πως το βρηκες? αφου το μr=1,5 και το Ε=1,5ΜeV δεν υπαρχει κανενα απο τ δυο στους πινακες(παιζει ν εχω λαθος γτ βρισκω 3,28μGy/h την ασκεδαστη)

"And the day came when the risk it took to remain tight inside the bud was more painful than the risk it took to blossom"

http://bit.ly/1hojwma
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #96 on: June 04, 2014, 19:08:09 pm »

Quote from: chibi-usa on June 04, 2014, 19:04:51 pm
το Β πως το βρηκες? αφου το μr=1,5 και το Ε=1,5ΜeV δεν υπαρχει κανενα απο τ δυο στους πινακες(παιζει ν εχω λαθος γτ βρισκω 3,28μGy/h την ασκεδαστη)

To B το βρισκεις με γραμμικη παρεμβολη. Κι εμενα η  ασκεδαστη μου βγηκε πολυ μικροτερη απο την σκεδασμενη, Σαν τα νουμερα που δινει ο συναδελφος παραπανω, απλως τα βρηκα και τα δυο επι δεκα, σαν του chibi-usa, αρα καποιος εκανε λαθος στις πραξεις! Το να βγαινει η σκεδαζομενη μεγαλυτερη απο την ασκεδαστη ειναι λογικο;

chibi-usa

View Profile
« Reply #97 on: June 04, 2014, 19:14:17 pm »

Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 19:08:09 pm

To B το βρισκεις με γραμμικη παρεμβολη. Κι εμενα η  ασκεδαστη μου βγηκε πολυ μικροτερη απο την σκεδασμενη, Σαν τα νουμερα που δινει ο συναδελφος παραπανω, απλως τα βρηκα και τα δυο επι δεκα, σαν του chibi-usa, αρα καποιος εκανε λαθος στις πραξεις! Το να βγαινει η σκεδαζομενη μεγαλυτερη απο την ασκεδαστη ειναι λογικο;
ειναι D=Dπ+Dσκεδ  αν Dπ ειναι η ασκεδαστη γτ ν μην μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο το Dσκεδ? τωρα που το βλεπω παλι Dσκεδ=Dπ*(Β-1) και Β>1 αρα μπορει ν ειναι μεγαλυτερη αν Β-1>1!
ναι αλλα πως γραμμικη παρεμβολη? το y ειναι το Β το χ ειναι τα μr ή τα E????
« Last Edit: June 04, 2014, 19:17:50 pm by chibi-usa » Logged

"And the day came when the risk it took to remain tight inside the bud was more painful than the risk it took to blossom"

jason
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #98 on: June 04, 2014, 19:15:32 pm »

Στην περιοχη απεμπλουτισμου (η περιοχη αραιωσης) οι πυκνοτητες ελευθερων ηλεκτρονιων και οπων ειναι: α)εξαιρετικα μεγαλυτερες β) εξαιρετικα μικρες ?????
chibi-usa

View Profile
« Reply #99 on: June 04, 2014, 19:18:48 pm »

Quote from: jason on June 04, 2014, 19:15:32 pm
Στην περιοχη απεμπλουτισμου (η περιοχη αραιωσης) οι πυκνοτητες ελευθερων ηλεκτρονιων και οπων ειναι: α)εξαιρετικα μεγαλυτερες β) εξαιρετικα μικρες ?????
μικρες, ειναι στους ημιαγωγους ανιχνευτες σε κπ σελιδα

Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #100 on: June 04, 2014, 19:19:01 pm »

Quote from: chibi-usa on June 04, 2014, 19:14:17 pm
Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 19:08:09 pm

ειναι D=Dπ+Dσκεδ  αν Dπ ειναι η ασκεδαστη γτ ν μην μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο το Dσκεδ? ναι αλλα πως γραμμικη παρεμβολη? το y ειναι το Β το χ ειναι τα μr ή τα E????

Ναι αλλα εγω βρισκω την Dπ μικροτερη απο την Dσκεδ. Φανταζομαι οτι το x ειναι τα Ε. Δεν το ειχα σκεφτει καν βασικα για τα μr, μεχρι τωρα!  Sad

jason
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #101 on: June 04, 2014, 19:22:14 pm »

Quote from: chibi-usa on June 04, 2014, 19:18:48 pm
Quote from: jason on June 04, 2014, 19:15:32 pm
μικρες, ειναι στους ημιαγωγους ανιχνευτες σε κπ σελιδα
thanx!
chibi-usa

View Profile
« Reply #102 on: June 04, 2014, 19:37:13 pm »

Quote from: Schrodingers cat on June 04, 2014, 19:19:01 pm
Quote from: chibi-usa on June 04, 2014, 19:14:17 pm
ειναι D=Dπ+Dσκεδ  αν Dπ ειναι η ασκεδαστη γτ ν μην μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο το Dσκεδ? τωρα που το βλεπω παλι Dσκεδ=Dπ*(Β-1) και Β>1 αρα μπορει ν ειναι μεγαλυτερη αν Β-1>1 ή κ μικροτερη αν ισχυει το αντιθετο!
ναι αλλα πως γραμμικη παρεμβολη? το y ειναι το Β το χ ειναι τα μr ή τα E????
Ναι αλλα εγω βρισκω την Dπ μικροτερη απο την Dσκεδ. Φανταζομαι οτι το x ειναι τα Ε. Δεν το ειχα σκεφτει καν βασικα για τα μr, μεχρι τωρα!  Sad
ακυρο το μr ειναι 15 οχι 1,5 υπαρχει στους πινακες  Cheesy σορρυ
« Last Edit: June 04, 2014, 20:25:06 pm by chibi-usa » Logged

chibi-usa

View Profile
« Reply #103 on: June 04, 2014, 19:50:55 pm »

Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 13:44:03 pm
Quote from: jason on June 04, 2014, 13:35:02 pm
Quote from: cdvasile on June 04, 2014, 13:22:16 pm
Quote from: jason on June 04, 2014, 13:13:43 pm
στην προοδο του 2012 ξερει κανεις στις ασκησεις πως υπολογιζεται απο το θεμα 1 το Α???
απο τον τυπο 7.6.3 το βρηκα εγω και μου βγηκε 1,8*10^4...
ναι δικιο εχεις...thanx! εχεις τα αποτελεσματα και απο 1Β και 2???
το 1β μου βγηκε 1280.9 μGy/h και απο το 2ο θεμα Ρα=0,393 και Ρβ=0,0138 αλλα για το δευτερο θεμα δεν ειμαι σιγουρος...
Pa=0.316 και στο Pβ βρηκα 0,138 και χρησιμοποιησα (Σα/Στ)Α*e-ΣτA*D1-(Σα/Στ)B*e-ΣτB*D2 ειναι λαθος αυτο??? γτ εχουν αλλα Σα και Στ γενικα

Luffy
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #104 on: June 04, 2014, 20:17:51 pm »

εγω σε αυτο το θεμα βρηκα τη πιθανοτητα να απορροφηθει στο υλικο Α : 0.316

Αρα η πιθανοτητα να μην απορροφηθει στο υλικο Α : 1-0.316 = 0.684

Μετα υπολογισα την πιθανοτητα να απορροφηθει στο υλικο Β συμφωνα με τους τυπους του βιβλιου και τα δεδομενα της ασκησης , και το αποτελεσμα που βρηκα το πολλαπλασιασα με το 0.684.
Τελικο αποτελεσμα εβγαλα 0.197.  Δεν ειμαι σιγουρος για το συλλογισμο μου ομως..
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Up Print
Jump to: