• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:40:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:40:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 81
Guests: 129
Total: 210
vajim
eli_k
distillery
Mardouk75
vpoug
ariadnipm
filon05
prigians
evitzv
iliaskou
panapasc05
papakyrn
andripappa
skopsinos
Captain
sofaki
jimalexoud
dkonst
dmoral
akiousia
Χρήστος Κίτσος
mailon
palladas
BossiTsif
kesha
iJasonOP
kassamanwlhs
antontsiorvas
Ioannakoliou
george14
nikitask
Evripidis
Juror8
Ioannis Apostolikas
apob
Δημητρης Αξιμιωτης
ThanosV
marwt
angiek
Kv
faidonchatz
glavdakis
stnanou
tzortzis
George_RT
geojohn
vasillikiiiiii
Kenedy
Sotirisbikos
Gianbou
bit11
Saint_GR
afroditi
theofr
kchatziae
ggougous
johnderme5
vaiatyr
kvas
giannis g
serafeim
vasilis saitis
Belafonte
mmikelo
Vaantoniadis
Konstantinoy
examino
sterlouk
Annapar
G.V.
dkoukn
fungi
thaliatsk
kostas1507
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 2ο Εξάμηνο > Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι (Moderators: chatzikys, tzortzis) > [Κυκλώματα I] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 91 Go Down Print
Author Topic: [Κυκλώματα I] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες  (Read 194451 times)
mostel
Θαμώνας

Think well, sleep well, love well

View Profile
Re: [Κυκλώματα I] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
« Reply #495 on: June 27, 2011, 22:31:16 pm »

Quote from: kstavrot on June 27, 2011, 22:21:37 pm
αν εχει παντα 2 ισοδυναμα thevenin δεν θα εχει παντα και 1 ισοδυναμο?

Καταρχήν, τι εννοείς λέγοντας ισοδύναμο? Στα ψηφιακά λέμε ισοδύναμες δύο καταστάσεις όταν για την ίδια είσοδο, σου δίνουν την ίδια έξοδο, κι ας μην είναι ίσες. Άρα δύο ισοδύναμα, πώς θα τα κάνεις ένα ισοδύναμο, αν δεν είναι ταυτόσημα, δηλαδή ίσα?

Τέλος πάντων παιδιά, αυτό που ξέρω είναι ότι το θέμα με το ισοδύναμο ή όχι είναι εντελώς φιλολογικό κι υποθέτω πως όλοι που ενεπλάκησαν σε αυτή την εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ συναδέλφων, οφείλουν να βαθμολογηθούν και με τις 3 προτάσεις σωστές, ανεξαρτήτως απάντησης που έχουν δώσει την ώρα της εξέτασης !  (αστειεύομαι φυσικά, ε?) Tongue

Στέλιος
« Last Edit: June 27, 2011, 22:34:36 pm by mostel » Logged

http://www.youtube.com/watch?v=qQL0RAkDOSk
...

"Σκίζω τον τοίχο, βρίσκομαι στους δρόμους, χρωματισμένους εφιαλτικά κι οι μπάντες να χτυπάνε στους ρυθμούς ξέφρενα, ενώ εγώ χάνομαι μέσα στον χρόνο, μόνος, έρημος, μέσα από εκεί που ήρθα, αφήνοντας πίσω μου ένα χαμόγελο παντοτινό στη μνήμη των ανθρώπων. Γιατί ποτέ κανείς δεν θα γνωρίσει αν ήρθα, αν έφυγα κι αν πράγματι υπήρξα κάποτε τυχαία ανάμεσά τους."

Μάνος Χατζιδάκις
christgc
Θαμώνας

View Profile
« Reply #496 on: June 28, 2011, 00:54:59 am »

Τα 2 ισοδύναμα αναφέρονται στα κυκλώματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της αρχής της επαλληλίας, όταν δηλαδή νεκρώνουμε πρώτα την μία πηγή και μετά την άλλη.Αυτό σημαίνει ότι το εκάστοτε ισοδύναμο Thevenin, είναι ισοδύναμο με ένα από τα 2 παραπάνω κυκλώματα και όχι με το αρχικό κύκλωμα.Γι' αυτό λέμε ότι για το αρχικό κύκλωμα δεν υφίσταται ισοδύναμο Thevenin...
gr3gory
Θαμώνας

1.21 Gigawatts!

View Profile
« Reply #497 on: June 28, 2011, 01:23:34 am »

Quote from: christgc on June 28, 2011, 00:54:59 am

Τα 2 ισοδύναμα αναφέρονται στα κυκλώματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της αρχής της επαλληλίας, όταν δηλαδή νεκρώνουμε πρώτα την μία πηγή και μετά την άλλη.Αυτό σημαίνει ότι το εκάστοτε ισοδύναμο Thevenin, είναι ισοδύναμο με ένα από τα 2 παραπάνω κυκλώματα και όχι με το αρχικό κύκλωμα.Γι' αυτό λέμε ότι για το αρχικό κύκλωμα δεν υφίσταται ισοδύναμο Thevenin...

sfyri Όχι ρε... Πόσο βλακεία.. Τώρα το συνειδητοποίησα...
john-john
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #498 on: June 28, 2011, 01:54:51 am »

Quote from: mostel on June 27, 2011, 22:31:16 pm

Τέλος πάντων παιδιά, αυτό που ξέρω είναι ότι το θέμα με το ισοδύναμο ή όχι είναι εντελώς φιλολογικό κι υποθέτω πως όλοι που ενεπλάκησαν σε αυτή την εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ συναδέλφων, οφείλουν να βαθμολογηθούν και με τις 3 προτάσεις σωστές, ανεξαρτήτως απάντησης που έχουν δώσει την ώρα της εξέτασης !  (αστειεύομαι φυσικά, ε?) Tongue

Στέλιος

Φιλε στελιο λυπαμαι αν θα σε απογοητευσω αλλα το θεμα δεν ειναι καθολου φιλολογικο. Μαθηματικη λογικη νομιζω λεγεται αυτο που ψαχνεις. Και οταν ατομα με αρκετες γνωσεις μαθηματικων και μαθηματικης σκεψης μπερδευουνται απο τοσο απλες και καθημερινες εννοιες... Και δεν θλιβομαι για σενα ή για μενα, θλιβομαι για την κονωνια γιατι αυτα αν δεν μπορουμε να τα καταλαβαινουμε εμεις φαντασου τι γινεται με τους υπολιπους συνανθρωπους μας (δεν το λεω ναρκισσστικα αλλα εκ των πραγματων).

Αν τωρα θελετε την αποψη μου για το αμα ενα τετοιο θεμα εχει νοημα, εκ πρωτης αποψης θα ελεγα οτι ειναι βασιζεται σε ενα "λογοπαιγνιο". Αρα δεν εχει νοημα.
Με μια δευτερη σκηψη θα πω οτι εχει νοημα. Γιατι καταρχας δεν το θεωρω λογιπαιγνιο. Και γιατι τελικα ξερετε τι? Μετα απο σκεψη στην ωρα των εξετασεων και απο πολυ συζητηση στο forum μαθαμε αρκετοι οτι δεν εχουν ολα τα κυκλωματα ισοδυναμα Thevenin και Norton (στην περιπτωση που δεν πληρουνται οι προϋποθεσεις του θεωρηματος της αντικαταστασης).
stefkar89
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #499 on: June 28, 2011, 01:56:46 am »

Quote from: john-john on June 28, 2011, 01:54:51 am
Quote from: mostel on June 27, 2011, 22:31:16 pm

Στέλιος

Φιλε στελιο λυπαμαι αν θα σε απογοητευσω αλλα το θεμα δεν ειναι καθολου φιλολογικο. Μαθηματικη λογικη νομιζω λεγεται αυτο που ψαχνεις. Και οταν ατομα με αρκετες γνωσεις μαθηματικων και μαθηματικης σκεψης μπερδευουνται απο τοσο απλες και καθημερινες εννοιες... Και δεν θλιβομαι για σενα ή για μενα, θλιβομαι για την κονωνια γιατι αυτα αν δεν μπορουμε να τα καταλαβαινουμε εμεις φαντασου τι γινεται με τους υπολιπους συνανθρωπους μας (δεν το λεω ναρκισσστικα αλλα εκ των πραγματων).

Αν τωρα θελετε την αποψη μου για το αμα ενα τετοιο θεμα εχει νοημα, εκ πρωτης αποψης θα ελεγα οτι ειναι βασιζεται σε ενα "λογοπαιγνιο". Αρα δεν εχει νοημα.
Με μια δευτερη σκηψη θα πω οτι εχει νοημα. Γιατι καταρχας δεν το θεωρω λογιπαιγνιο. Και γιατι τελικα ξερετε τι? Μετα απο σκεψη στην ωρα των εξετασεων και απο πολυ συζητηση στο forum μαθαμε αρκετοι οτι δεν εχουν ολα τα κυκλωματα ισοδυναμα Thevenin και Norton (στην περιπτωση που δεν πληρουνται οι προϋποθεσεις του θεωρηματος της αντικαταστασης).

+1

Everybody lies.. but it doesn't matter because nobody listens..
mostel
Θαμώνας

View Profile
« Reply #500 on: June 28, 2011, 11:44:49 am »

Quote from: john-john on June 28, 2011, 01:54:51 am

Θα σου απαντήσω τι ακριβώς είχα στο μυαλό μου αναφερόμενος στο φιλολογικό ζήτημα του πράγματος. Καταρχήν, το θεώρημα της αντικατάστασης δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει το Thevenin, αλλά για να αποδειχθεί. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, "γενικά η θεωρία δε μπορεί να συμπεριλάβει όλες τις ειδικές περιπτώσεις που εμφανίζονται στην πράξη. Στην πράξη, ενδέχεται να υπάρχει σύζευξη ανάμεσα στο κύκλωμα και στο φορτίο (πράγμα που σημαίνει μη εφαρμογή του θ. αντικατάστασης, μιας και για την απόδειξή του χρησιμοποιήθηκε το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν υπάρχει σύζευξη), αλλά να είναι δυνατή η έρευση ισοδύναμων κατά Thevenin ή Norton."

Εδώ στέκει αυτό που είπα περί φιλολογικού θέματος του ζητήματος. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι τόσο προφανές και αξιωματικά ότι ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις κι μόνο αυτές, τότε το θέμα των ισοδύναμων μου φαίνεται εξ' ορισμού λίγο "θολό" ως προς τη φιλολογική του τοποθέτηση. Πιστεύω να καταλαβαίνεις γιατί δεν είναι επομένως τόσο απλή και καθημερινή έννοια που ορίζεται ως έχει και δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησής της.

Το έχουμε υπεραναλύσει, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν άτομα εδώ με διαφορετικές απόψεις και μέσω αυτών των ζυμώσεων προκύπτουν αναζητήσεις επιστημονικές κι όχι μόνο. Η επιστημονική γνώση προκύπτει μόνο μέσα εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις.

Προσωπικά, δεν απογοητεύομαι, γιατί ακόμη είμαι νεός, μαθαίνω, και γιατί μέσω του διαλόγου και της συζήτησης κερδίζουμε. Όλοι ανεξαίρετα έχουμε δικαίωμα και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε λάθη για να μάθουμε.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να έχω τις επιφυλάξεις μου. Όσον αφορά τη μαθηματική λογική, είναι εντελώς κάτι το διαφορετικό από αυτό που αναφέρεις, με καθαρά αυστηρό μαθηματικό υπόβαθρο, δίχως περιθώρια αμφισβήτησης (γι' αυτό κι ονομάζεται λογική και όχι abstract algebra ας πούμε) και χαίρομαι που βρέθηκα παλαιότερα και παρακολούθησα διαλέξεις από έναν απ' τους μεγαλύτερους Έλληνες μαθηματικούς εν ζωή, με ειδίκευση στη Λογική, τον κύριο Αντώνη Κυριακόπουλο.

Αυτά από εμένα. Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι δεν αντιδικώ με κανέναν, απλώς παραθέτω μια άποψη επί του θέματος.

Εντελώς φιλικά,
Στέλιος

...

"Σκίζω τον τοίχο, βρίσκομαι στους δρόμους, χρωματισμένους εφιαλτικά κι οι μπάντες να χτυπάνε στους ρυθμούς ξέφρενα, ενώ εγώ χάνομαι μέσα στον χρόνο, μόνος, έρημος, μέσα από εκεί που ήρθα, αφήνοντας πίσω μου ένα χαμόγελο παντοτινό στη μνήμη των ανθρώπων. Γιατί ποτέ κανείς δεν θα γνωρίσει αν ήρθα, αν έφυγα κι αν πράγματι υπήρξα κάποτε τυχαία ανάμεσά τους."

Μάνος Χατζιδάκις
john-john
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #501 on: June 28, 2011, 13:32:32 pm »

Quote from: mostel on June 28, 2011, 11:44:49 am

Θα σου απαντήσω τι ακριβώς είχα στο μυαλό μου αναφερόμενος στο φιλολογικό ζήτημα του πράγματος. Καταρχήν, το θεώρημα της αντικατάστασης δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει το Thevenin, αλλά για να αποδειχθεί. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, "γενικά η θεωρία δε μπορεί να συμπεριλάβει όλες τις ειδικές περιπτώσεις που εμφανίζονται στην πράξη. Στην πράξη, ενδέχεται να υπάρχει σύζευξη ανάμεσα στο κύκλωμα και στο φορτίο (πράγμα που σημαίνει μη εφαρμογή του θ. αντικατάστασης, μιας και για την απόδειξή του χρησιμοποιήθηκε το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν υπάρχει σύζευξη), αλλά να είναι δυνατή η έρευση ισοδύναμων κατά Thevenin ή Norton."

Τωρα που το ξαναβλεπω μαλλον εχεις δικιο εδω. Ισως να μην εχουμε ισοδυναμο Thevenin οταν το κυκλωμα δεν ειναι γραμμικο. Τι να σου πω δεν ξερω και τοσο καλα κυκλωματα. Το βασικο νοημα ειναι ο τι ηθελαν να δουν με αυτο το σωστο η λαθος αμα ξερουμε απλα οτι δεν υπαρχει παντα ισοδυαμο Thevenin (σε μια προσπαθεια απομυθοποιησης του) και οχι τους λογους πιθανης μη υπαρξης του.

Εδώ στέκει αυτό που είπα περί φιλολογικού θέματος του ζητήματος. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι τόσο προφανές και αξιωματικά ότι ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις κι μόνο αυτές, τότε το θέμα των ισοδύναμων μου φαίνεται εξ' ορισμού λίγο "θολό" ως προς τη φιλολογική του τοποθέτηση. πομένωςΠιστεύω να καταλαβαίνεις γιατί δεν είναι τόσο απλή και καθημερινή έννοια που ορίζεται ως έχει και δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησής της.

Βασικα αναφερομουν στο παντα. Αλλα ναι, οχι οτι το Thevenin δεν ειναι ξεκαθαρο απλα αυτο που ρωτουσε βρισκοταν σαν "υποσημειωση" στο βιβλιο. Γενικα σε ατην τη λογικη πιστευω πιστευω ηταν τα θεματα φετος.....

Το έχουμε υπεραναλύσει, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν άτομα εδώ με διαφορετικές απόψεις και μέσω αυτών των ζυμώσεων προκύπτουν αναζητήσεις επιστημονικές κι όχι μόνο. Η επιστημονική γνώση προκύπτει μόνο μέσα εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις.

Προσωπικά, δεν απογοητεύομαι, γιατί ακόμη είμαι νεός, μαθαίνω, και γιατί μέσω του διαλόγου και της συζήτησης κερδίζουμε. Όλοι ανεξαίρετα έχουμε δικαίωμα και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε λάθη για να μάθουμε.

Αυτά από εμένα. Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι δεν αντιδικώ με κανέναν, απλώς παραθέτω μια άποψη επί του θέματος.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Εννοειται πως δεν αντιδικουμε, απλα ανταλλασουμε αποψεις....
mostel
Θαμώνας

View Profile
« Reply #502 on: June 28, 2011, 15:29:40 pm »

Quote from: john-john on June 28, 2011, 13:32:32 pm
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Εννοειται πως δεν αντιδικουμε, απλα ανταλλασουμε αποψεις....

Φίλε Γιάννη,

Χαίρομαι που εν τέλει καταλήγουμε ότι συμφωνούμε!

Καλά αποτελέσματα σε όλους μας,
Στέλιος

...

Μάνος Χατζιδάκις
haas
Θαμώνας

View Profile
« Reply #503 on: February 21, 2012, 21:39:37 pm »

αναζητουνται λυσεις ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 οποιος τις εχει και μπορει να τις ανεβασει πλιζζ
coyote
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #504 on: February 23, 2012, 16:08:11 pm »

Στα θεματα του 2011 τελικα στο 1.3 ποια ειναι σωστα και ποια λαθος ; Και γενικα οποιος λυσει οποιοδηποτε θεμα ας το ανεβασει.
di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #505 on: February 23, 2012, 16:33:25 pm »

Quote from: corleone on February 23, 2012, 16:08:11 pm
Στα θεματα του 2011 τελικα στο 1.3 ποια ειναι σωστα και ποια λαθος ; Και γενικα οποιος λυσει οποιοδηποτε θεμα ας το ανεβασει.

Νομίζω πως είναι Σ, Σ, Σ, Λ, Λ
Στο 1.1 παίρνοντας νόμο Kirchoff για τα ρεύματα στους κόμβους είναι:
i1=i2+i3 ισχύει
i3=i5-i4 ισχύει
i5=i6 δεν ισχύει

Άρα το κύκλωμα δεν είναι συγκεντρωμένο και ο κλάδος 6 ακτινοβολεί ενέργεια.
« Last Edit: February 23, 2012, 17:24:59 pm by di_em » Logged

What's wrong with naked?
coyote
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #506 on: February 23, 2012, 16:54:29 pm »

Quote from: di_em on February 23, 2012, 16:33:25 pm

i1=i2+i3 ισχύει
i3=i5-i4 ισχύει
i5=i6 δεν ισχύει

Πολυ ωραιος και γω ετσι το κανα. Για τα σωστα λαθος εγω ψιλοαλλιως τα χω αλλα δεν εχω ψαξει πολυ για ισχυρη δικαιολογιση. Δηλαδη στο πρωτο π.χ. ο τυπος για το φορτιο δεν ειναι q=Cv οποτε λογω κιρκοφ οι τασεις ισες και αφου εχεις διαφορετικα C1, C2, C3 αρα και διαφορετικα φορτια.. δεν ξερω διορθωστε.
di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #507 on: February 23, 2012, 17:13:46 pm »

Quote from: corleone on February 23, 2012, 16:54:29 pm

i1=i2+i3 ισχύει
i3=i5-i4 ισχύει
i5=i6 δεν ισχύει

Πολυ ωραιος και γω ετσι το κανα. Για τα σωστα λαθος εγω ψιλοαλλιως τα χω αλλα δεν εχω ψαξει πολυ για ισχυρη δικαιολογιση. Δηλαδη στο πρωτο π.χ. ο τυπος για το φορτιο δεν ειναι q=Cv οποτε λογω κιρκοφ οι τασεις ισες και αφου εχεις διαφορετικα C1, C2, C3 αρα και διαφορετικα φορτια.. δεν ξερω διορθωστε.

Μάλλον έχεις δίκιο για το 1ο. Το 2ο υποθέτω πως είναι σωστό αφού έχουμε dc τάση (i=C(dV/dt)) To 2o είναι λάθος αφου U=1/2CV^2. To 4o υπάρχει στο βιβλίο και στο πέμπτο έχουμε μέγιστη μεταφορά ισχύος όταν Rs=Rl όπου εδώ Rs=1+2=3.
« Last Edit: February 23, 2012, 17:24:22 pm by di_em » Logged

What's wrong with naked?
Infinite Loop
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

We are the Harbinger of your perfection.

View Profile
« Reply #508 on: February 23, 2012, 17:18:22 pm »

Quote from: corleone on February 23, 2012, 16:54:29 pm

i1=i2+i3 ισχύει
i3=i5-i4 ισχύει
i5=i6 δεν ισχύει

Λογικο μου φαινεται αυτο με τους πυκνωτες. Τα Qj/Cj ειναι ισα, οχι απαραιτητα τα Qj.

Στο 1.5 προφανως εννοει την ενεργεια που εχει αποθηκευτει οταν το κυκλωμα εχει φτασει σε μονιμη κατασταση ισορροπιας, ετσι;

Και ψιλοασχετο, αλλα δεν μπορει να ειμαι ο μονος που το σκεφτεται: δεν ειναι ηλιθιο να εχουν τα θεματα 8 μοναδες ερωτησεις θεωριας; Φυσικα ειναι πολυ σημαντικο να εχουμε ενα γερο υποβαθρο θεωριας, αλλα διαολε, μηχανικοι (υποτιθεται) οτι θα γινουμε...

This one doesn't have time for your solid waste excretions.
Ναταλία
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #509 on: February 23, 2012, 17:43:34 pm »

Σ-Λ-Σ-Λ-Λ
σε παλιοτερο τοπικ ετσι λενε οτι ειναι τα σωστα
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 91 Go Up Print
Jump to: