• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 17:20:24 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 17:20:24 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[Today at 15:09:50]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[Today at 14:46:20]

Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426727
Total Topics: 31712
Online Today: 219
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 127
Total: 194
ioannisfa
gcheristanidhs
Captain
koulikas
gp6
folas
tzortzis
Nikoletta
stmanzaf
Kyrisan
Denisivo
rafa98p
alex_samaras_
Haralampos
nataliakara
itsikou
Tsompanotravolta
hacky
Νικη
alexkont
Raphael
mmikelo
ntoulker
BossiTsif
athena_apo
stefanos123
Laris
Antonis Mak
Anatolim
sisi
mikrosdia
_Trob
truethessalonikios
okanpala
cheinopor
soktas
Elenit
Giannis_Kako
Kelly Tsimpouri
Bit4Thought
Manifold
Nekt
christina02
kkotsopo
fatseas
Roidos
gpr000
tsaliki
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
elizabeth
apob
faidonchatz
Aria10
aspanosk
kakousios
pkoko
george14
abiki
aggp
Guts
marilita
thunder
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264878 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #285 on: June 02, 2005, 00:39:36 am »

Quote from: CounterSpell on June 02, 2005, 00:35:16 am
Δε βλέπω κάτι το μεμπτό στο να αναφέρει ο καθένας τη δική του άποψη πάνω στα ερωτήματα που θέτει. Τώρα, όσον αφορά το πλήθος των ερωτημάτων, όπως κοπιάζει αυτός που τα θέτει να τα σκεφτεί και να τα γράψει, ανάλογα θα έπρεπε να κοπιάζει και ο άλλος που θέλει να συμμετάσχει στη συζήτηση, με το να τα διαβάζει και να τα απαντά μετά. Ούτως ή άλλως, εδώ είναι, δε φεύγουν...

Μα δεν είπα ότι περιέχει κάτι το μεμπτό.
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εκ των πραγματων τα ερωτήματα χάνονται μέσα στον μεγάλο όγκο γραμμων κειμένου.
Εάν θέλεις να τονίσεις κα΄ποιο συγκεκριμένο ερώτημα, βάλτο είτε σε bold είτε σε ξεχωριστό ποστ

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #286 on: June 02, 2005, 00:41:17 am »

Quote from: Nessa NetMonster on June 01, 2005, 23:03:35 pm
Quote from: voyager on June 01, 2005, 20:10:09 pm
Τίθεται θέμα μόλυνσης της γυναίκας από τον υπέρμετρο εγωισμό της ώστε να θέλει να εξισωθεί με την ίδια την Παναγία στην οποία το μέρος αυτό είναι αφιερωμένο.
.................................στο χριστιανισμό όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι... Roll Eyes

Ακριβώς!
Τελικά συμφωνούμε!

Βέβαια ίσως κάποιοι (ή κάποιες Wink )υποστηρίξουν το αντίθετο... αλλά μην ανησυχείς αυτοί (ή αυτές Wink ) θα εμπίπτουν στην κατηγορία που αναφέρεται στην πάνω πάνω παράθεση.

rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

The Dark Side of the Moon

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #287 on: June 02, 2005, 02:01:48 am »

Ακούστηκαν πολλά και έχω καιρό να παραθέσω τη γνώμη μου. Ύστερα από τη νέα τροπή που πήρε η συζήτηση νομίζω ότι δε θα γίνω κουραστικός, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.
Όσον αφορά το θέμα με τις γυναίκες και το Άγιον Όρος, ενώ μου είναι προσωπικά αδιάφορο σα γεγονός, με ενδιαφέρει πολύ η αιτιολογία του: ότι είναι δηλαδή αλαζόνες οι γυναίκες που προσπαθούν να φτάσουν την Παναγία. Μα η χριστιανική θεολογία λέει ότι σκοπός του ανθρώπου είναι η ΘΕΩΣΗ. Να φτάσει δηλαδή ο άνθρωπος και με την αξία του, να κοιτάξει κατάματα το Θεό και να του πεί: "Κοίτα Θεέ, δεν είμαι εικόνα σου, είμαι όμοιός σου, έγινα κι εγώ Θεός". Δηλαδή ο χριστιανισμός διακηρύττει ότι ο άνθρωπος πρέπει να θέλει να μοιάσει στο Θεό και κατηγορά τις γυναίκες που μοιάζουν στην Παναγία; Είστε σοβαροί όταν θεωρείται ότι αυτό δεν είναι υποβάθμιση της γυναίκας; Δηλαδή ο Αδάμ να γίνει Θεός και η Εύα να μη μοιάσει ούτε στην κόρη της; Αφού στο κάτω κάτω, "όλοι αδέλφια είμαστε και στα μάτια του Θεού ίσοι" Ακόμα και αν κάνω λάθος στον παραπάνω συλλογισμό για τη θέωση, θα σας ρωτήσω το εξής: Καλά, η γυναίκα είναι αλαζονική που θέλει να μοιάσει στην Παναγία, η Παναγία γιατί της κρατάει μούτρα στο περιβόλι της(Το Άγιον Όρος ονομάζεται και περβόλι της Παναγίας), τι είναι η Παναγία για τη Χριστιανική Θεολογία, καμιά νοικοκυρά που κρατάει κακία στην "αδελφή" της επειδή θέλει να της μοιάσει; Δηλαδή ή τη γυναίκα υποτιμάτε μ' αυτά που λέτε ή την Παναγία.
Όσον αφορά το θέμα του τι είναι αμαρτία.
Αμαρτία σύμφωνα με τους χριστιανούς θεολόγους είναι η απομάκρυνση από το Θείο. Σημαίνει να κάνεις μία πράξη που σε απομακρύνει από το καθ' ομοίωσιν.  "Το να φέρνεις καινούριες υπάρξεις στον κόσμο δεν είναι αμαρτία, είναι καλή πράξη, άρα το αναπαραγωγικό σεξ δεν είναι αμαρτία" λέει ο Χριστιανός. Αν ήταν έτσι, γιατί ο Θεός έφτιαξε την ηδονή; Δε σας λέω μόνο την ηδονή του σεξ, αλλά οποιαδήποτε ηδονή; Γιατί δηλαδή να κάνει τα σουβλάκια νόστιμα και τον οργασμό πεντανόστιμο; Μη μου πείτε ότι δε θα είμασταν ελεύθεροι να διαλέξουμε όπως μου λένε οι χριστιανοί στο γιατί υπάρχει το κακό. Αφού το sex υπήρχε πριν μάθει ο άνθρωπος το κακό, πριν δηλαδή το κακό εμφανιστεί στη Γη,  προϋπήρχε και η ηδονή. Άρα η ηδονή προϋπήρχε του διαβόλου. Άρα ή δεν ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο ή ήταν. Κι άμα δεν ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο γιατί να είναι στον μεταπτωτικό; Κι άμα ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο, γιατί την έφτιαξε ο Θεός, αφού ήταν αμαρτία; (γιατί σύμφωνα με τη θεολογία των χριστιανών, τις αμαρτίες δεν τις δημιούργησε ο Θεός, αλλά ο άνθρωπος με την απομάκρυνσή του - Τι σόι αμαρτία είναι αυτή που υπάρχει πριν την απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό;)

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it is all dark
Everything under the sun is tune, but the sun is eclipsed by the moon
New car, caviar, 4star daydream, think I'll buy me a football team
Money, Get back
I'm all right Jack, keep your hands off my stack
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #288 on: June 02, 2005, 02:25:07 am »

Quote from: fugitive on June 02, 2005, 00:39:36 am
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εκ των πραγματων τα ερωτήματα χάνονται μέσα στον μεγάλο όγκο γραμμων κειμένου.
Εάν θέλεις να τονίσεις κα΄ποιο συγκεκριμένο ερώτημα, βάλτο είτε σε bold είτε σε ξεχωριστό ποστ

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Τι ακριβώς σε ενοχλούν τα επιχειρήματα γύρω από τις ερωτήσεις, ή οι ερωτήσεις οι ίδιες;

Money, Get back
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #289 on: June 02, 2005, 16:05:42 pm »

Quote from: rat_poison on June 02, 2005, 02:25:07 am
Quote from: fugitive on June 02, 2005, 00:39:36 am

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Τι ακριβώς σε ενοχλούν τα επιχειρήματα γύρω από τις ερωτήσεις, ή οι ερωτήσεις οι ίδιες;

Γιατί προσπαθείς ντε και καλά να βγάλεις ότι κάτι με ενοχλεί;

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #290 on: June 02, 2005, 16:16:31 pm »

Quote from: rat_poison on June 02, 2005, 02:01:48 am

Όσον αφορά το θέμα με τις γυναίκες και το Άγιον Όρος, ενώ μου είναι προσωπικά αδιάφορο σα γεγονός, με ενδιαφέρει πολύ η αιτιολογία του: ότι είναι δηλαδή αλαζόνες οι γυναίκες που προσπαθούν να φτάσουν την Παναγία. Μα η χριστιανική θεολογία λέει ότι σκοπός του ανθρώπου είναι η ΘΕΩΣΗ. Να φτάσει δηλαδή ο άνθρωπος και με την αξία του, να κοιτάξει κατάματα το Θεό και να του πεί: "Κοίτα Θεέ, δεν είμαι εικόνα σου, είμαι όμοιός σου, έγινα κι εγώ Θεός". Δηλαδή ο χριστιανισμός διακηρύττει ότι ο άνθρωπος πρέπει να θέλει να μοιάσει στο Θεό και κατηγορά τις γυναίκες που μοιάζουν στην Παναγία; Είστε σοβαροί όταν θεωρείται ότι αυτό δεν είναι υποβάθμιση της γυναίκας; Δηλαδή ο Αδάμ να γίνει Θεός και η Εύα να μη μοιάσει ούτε στην κόρη της; Αφού στο κάτω κάτω, "όλοι αδέλφια είμαστε και στα μάτια του Θεού ίσοι" Ακόμα και αν κάνω λάθος στον παραπάνω συλλογισμό για τη θέωση, θα σας ρωτήσω το εξής: Καλά, η γυναίκα είναι αλαζονική που θέλει να μοιάσει στην Παναγία, η Παναγία γιατί της κρατάει μούτρα στο περιβόλι της(Το Άγιον Όρος ονομάζεται και περβόλι της Παναγίας), τι είναι η Παναγία για τη Χριστιανική Θεολογία, καμιά νοικοκυρά που κρατάει κακία στην "αδελφή" της επειδή θέλει να της μοιάσει; Δηλαδή ή τη γυναίκα υποτιμάτε μ' αυτά που λέτε ή την Παναγία.

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις, ή ίσως δεν θες να καταλάβεις αυτό που λέμε.

Εσύ πώς αντιλαμβάνεσαι το να ομοιάσω στον Θεό;
Να ξυπνήσω μια μερα και να πω:
Ζήτω έγινα Θεός, ή από σήμερα call me God!
Η θέωση έρχεται μέσα από την ταπείνωση, και η ταπείνωση είναι αντίθετη με την αλαζονεία.
Τέλος η Παναγία δεν είναι απλά μια γυναίκα.
Εϊναι η αγία των αγίων.
Είναι η αγία που ΔΕΝ πέθανε αλλά μετέστει.
Η "μητέρα" των χριστιανών.
Η γυναίκα που 9 μήνες είχε στα σπλάχνα της τον ίδιο Τον Θεό.
Ίσα ίσα εγώ θα έλεγα ότι το Άγιο Όρος είναι πολύ μικρό...

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #291 on: June 02, 2005, 16:25:06 pm »

Quote from: rat_poison on June 02, 2005, 02:01:48 am
Όσον αφορά το θέμα του τι είναι αμαρτία.
Αμαρτία σύμφωνα με τους χριστιανούς θεολόγους είναι η απομάκρυνση από το Θείο. Σημαίνει να κάνεις μία πράξη που σε απομακρύνει από το καθ' ομοίωσιν. "Το να φέρνεις καινούριες υπάρξεις στον κόσμο δεν είναι αμαρτία, είναι καλή πράξη, άρα το αναπαραγωγικό σεξ δεν είναι αμαρτία" λέει ο Χριστιανός. Αν ήταν έτσι, γιατί ο Θεός έφτιαξε την ηδονή; Δε σας λέω μόνο την ηδονή του σεξ, αλλά οποιαδήποτε ηδονή; Γιατί δηλαδή να κάνει τα σουβλάκια νόστιμα και τον οργασμό πεντανόστιμο; Μη μου πείτε ότι δε θα είμασταν ελεύθεροι να διαλέξουμε όπως μου λένε οι χριστιανοί στο γιατί υπάρχει το κακό. Αφού το sex υπήρχε πριν μάθει ο άνθρωπος το κακό, πριν δηλαδή το κακό εμφανιστεί στη Γη, προϋπήρχε και η ηδονή. Άρα η ηδονή προϋπήρχε του διαβόλου. Άρα ή δεν ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο ή ήταν. Κι άμα δεν ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο γιατί να είναι στον μεταπτωτικό; Κι άμα ήταν αμαρτωλή στον προπτωτικό άνθρωπο, γιατί την έφτιαξε ο Θεός, αφού ήταν αμαρτία; (γιατί σύμφωνα με τη θεολογία των χριστιανών, τις αμαρτίες δεν τις δημιούργησε ο Θεός, αλλά ο άνθρωπος με την απομάκρυνσή του - Τι σόι αμαρτία είναι αυτή που υπάρχει πριν την απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό;)

Γράφεις
" νομίζω ότι δε θα γίνω κουραστικός, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια."
αλλά με αναγκάζεις να ξαναπώ αυτά που είπα ρωτώντας για κάτι που απαντήθηκε.
Ας είναι όμως.
Καταρχάς στον συλλογισμό σου του τι προυπήρχε ποιανού
πώς μπορείς να μιλάς με σιγουρια για κάτι που αναφέρεται στην αρχή της ίδιας της ιστορίας.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως ξαναείπα και ξαναλέω
Η ερωτική πράξη ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ
είναι αμαρτία.
Είναι ευλογία.
Είναι η πράξη που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανθρώπου.
Το "πήδημα" όμως πριν το γάμο είναι η λαθεμένη χρησιμοποίηση της ερωτικής πράξης για
τη στιγμιαία σαρκική ικανοποίηση και ηδονή.

CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #292 on: June 02, 2005, 16:35:02 pm »

Quote from: fugitive on June 02, 2005, 16:25:06 pm
Το "πήδημα" όμως πριν το γάμο είναι η λαθεμένη χρησιμοποίηση της ερωτικής πράξης για

Γιατί, καλέ, λαθεμένη;

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #293 on: June 02, 2005, 16:44:23 pm »

Μάλλον το δηκτικό μου ύφος (έτσι μιλάω και κανονικά) παρεξηγείται. Γι' αυτό και θα το αφήσω, διατυπώνοντας αυτό που είπα όσο το δυνατόν πιο κυριολοεκτικά.
Δε μίλησα για το τυχαίο πήδημα πριν από το γάμο.
Μίλησα το να έχεις μία σοβαρή, υπεύθυνη, αλληλοσυμπληρούμενη, συναισθηματικά άρτια σχέση, της οποίας απαραίτητη προϋπόθεση για να τελειώσει (με την αρχαιοελληνική έννοια του τέλος = σκοπός) είναι η σαρκική επαφή, αφ' ενός ως υλική απόδειξη και εκδήλωση της αγάπης, αφ' ετέρου ως πλήρωση των ορμονικών και πανάρχαιων επιταγών που ορίζουν τα σώματά σας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ.
Και εν πάσει περιπτώση, πριν δημιουργηθεί οιουδήποτε είδους ιερατείο, πριν ο Θεός "αποκαλύψει" στον Αβραάμ την ύπαρξή του, πριν μάθει καν ο μεταπτωτικός άνθρωπος για τον αυτοαποκαλούμενο "ΟΝΤΑ (αιτιατική του ο Ων, μετάφραση του Yahveh) οι άνθρωποι δεν έκαναν παιδιά; Εφ' όσον έκαναν παιδιά εκτός γάμου, και εφ' όσον δεν ήξεραν καν το Θεό για να του εξομολογηθούν την αμαρτία τους, ήταν αμαρτωλοί. Αλλά άμα δεν ήταν πόρνοι (όπως χαρακτηρίζει η εκκλησία αυτούς που κάνουν σεξ έξω από το γάμο) πώς θα έκαναν παιδιά;
Με άλλα λόγια, πώς η εκκλησία εξηγεί την ύπαρξη ενάρετων ανθρώπων που έκαναν παιδιά, χωρίς να είναι παντρεμένοι, αφού δεν υπήρχε καν διαμορφωμένη θρησκεία, πόσο μάλλον ιερατείο, πόσο μάλλον τελετουργικό; Ο πρωτόγονος άνθρωπος δηλαδή στις σπηλιές, δεν έπρεπε να κάνει σεξ, όσο ηθικός και αν ήταν, όσο ολοκληρωμένη με τα μέτρα και τα σταθμά της εποχής του σχέση και να είχε με μία γυναίκα;

Για το θέμα της Παναγίας. Το ξέρω ότι όλα αυτά για την Παναγία τα πιστεύεις. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί της δίνεις την ιδιότητα ότι στερεί από τις γυναίκες πρόσβαση στο μέρος όπου σύμφωνα με αυτά που λες, μπορεί η γυναίκα να έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτήν και στο Θεό. Γιατί ενώ τη θεωρείς ως πρότυπο ηθικής, συγχώρεσης, στωικότητας και αγιότητας, την κάνεις αφιλόξενη για τις γυναίκες. Αν τη θεωρείς φιλόξενη και υπόδειγμα οικογενειακής συμβίωσης, τότε υποτιμάς τις γυναίκες ως ανάξιές της

Money, Get back
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #294 on: June 02, 2005, 16:50:30 pm »

Αν θεωρείς την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας τον Αδάμ και την Εύα ως πραγματικά και ιστορικά πρόσωπα, τότε αρνείσαι την επιστήμη ως μέσο διήγησης της ανθρώπινης ιστορίας. Τα "ιερά κείμενα" της Παλαιάς Διαθήκης, ακόμα και μόνο αυτά που θεωρούνται αποδεκτά ως άσφαλτη θεία αποκάλυψη από το Χριστιανισμό, τοποθετούν την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας γύρω στο 5.000 π.Χ.
Αν αυτό είναι ιστορικά ακριβές, δέχεσαι δε δέχεσαι την εξελικτική ιστορία, τότε όλοι οι αρχαιολόγοι θα σκίσουν τα πτυχία τους

Money, Get back
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #295 on: June 02, 2005, 17:37:41 pm »

Η συζήτηση εξελίσσεται πολύ γρήγορα και ήδη δεν μπορώ να δω όταν απαντάω την απάντηση από την οποία κάνω παράθεση  Tongue

Ενοχλεί πράγματι τόσο πολύ το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν επιτελούν τη Θεία Λειτουργία;
Δηλαδή εάν υπήρχαν γυναίκες ιερείς τότε οι εκκλησίες θα ήταν γεμάτες;
Και επιπλέον η υποτίμηση ή όχι της γυναίκας εξαντλείται στο βαθμό ιεροσύνης;
Fugitive ποτέ δεν είπα ότι οι εκκλησίες θα ήταν γεμάτες. Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να είναι γεμάτες οι εκκλησίες. Ίσως το αντίθετο... Ξαναλέω όμως ότι η μη δυνατότητα της γυναίκας εξαιτίας του φύλου της να καταλάβει μία θέση είναι σαφής υποτίμηση. Τώρα στον αν εξαντλείται η υποτίμηση στο βαθμό ιεροσύνης θα σου πω σαφέστατα όχι. Δυστυχώς επεκτείνεται σε πάρα πολλές εκφράσεις των εκπροσώπων της χριστιανικής εκκλησίας...

Για το δεύτερο ερώτημα τώρα σχετικά με την ερωτική πράξη.
Για την απάντηση στο ερώτημα πρέπει πρώτα να θεωρήσουμε ένα γεγονός σαν δεδομένο.
Την ύπαρξη της ψυχής, ή καλύτερα τη συνύπαρξη ψυχής και σώματος.
Εάν συμφωνείς με αυτό το δεδομένο τότε μπορούμε να προσωρήσουμε στην απάντηση.
Χμ... Κάτι μου λέει ότι μου ζητάς να θεωρήσω την ψυχή ως αυθύπαρκτη οντότητα. Για μένα η ψυχή είναι αναπόσπαστο μέρος και υπάρχει σε συνέχεια με το σώμα. Παρ όλα αυτά ας πούμε ότι δέχομαι την ύπαρξη ψυχής ακόμα και με την έννοια που μάλλον τη θέτεις εσύ (δηλαδή ως κάτι ανώτερο του οποίου το σώμα είναι απλός φορέας) γιατί είμαι πραγματικά περίεργος για την απάντηση...

Μια ερώτηση: το "πήδημα" μετά το γάμο για τη στιγμιαία σαρκική ικανοποίηση και ηδονή επιτρέπεται; Δηλαδή εάν ένας άνθρωπος έχει μία μόνιμη σχέση, πλήρη συναισθημάτων και αγάπης για τον άλλον η οποία όμως δεν έχει "καθαγιαστεί" με την "έγκριση" του ανώτατου άρχοντα αυτόματα καθίσταται και αμαρτωλή η ίδια πράξη που μετά το γάμο δεν είναι; Κάτι σε συχωροχάρτια μου θυμίζει αυτό. Ή κάτι σε οι ελιές είναι νηστίσιμες το λάδι όμως όχι...

Άλλη απορία: ένα παιδί που γεννιέται από ένα ζευγάρι που συζεί μόνιμα χωρίς να είναι παντρεμένο θα πάει στην κόλαση;

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #296 on: June 02, 2005, 20:03:15 pm »

Μία συλλογιστική ακόμα.
Έχουμε έναν τέλειο Θεό που υπάρχε από πάντα και κάποια στιγμή δημιουργεί τον κόσμο από αγάπη (ο κόσμος στους χριστιανικούς θεολόγους ονομάζεται Κτίση - που σημαίνει ότι είναι κτιστό, άρα όχι αυθύπαρκτο)
Αν ο Θεός ήταν τέλειος (σημαίνει ότι είναι πλήρης, χωρίς ανάγκες)  και άναρχος (σημαίνει ότι υπάρχει από πάντα, αμετάβλητος) πώς είναι δυνατόν να μεταβληθεί και να του δημιουργηθεί μία ανάγκη αφού τα έχει και είναι όλα;
Άρα για να είναι τέλειος και άναρχος, πρέπει να την είχε αυτήν την ανάγκη από πάντα.
Αν έχει ανάγκη και δεν ήταν ικανοποιημένη δεν είναι τέλειος. Αν δεν έχει ανάγκη τότε δε δημιουργείται ο κόσμος. Άρα η ίδια η ικανοποίηση της ανάγκης υπήρχε από πάντα. Άρα η Κτίση υπάρχει από πάντα. Αυτό όμως είναι άτοπο, και από ζητήματα φυσικής (σε έναν κόσμο που υπάρχει εδώ και άπειρο χρόνο δεν υπάρχει καμία μορφή ενέργειας, όλα είναι εντροπία, γιατί ο κόσμος έχει άπειρο χρόνο να μετατρέψει σε θερμότητα πεπερασμένη ενέργεια) και από ζητήματα Θεολογίας (η ίδια η Αγία Γραφή λέει ότι η Κτίση δεν είναι αυθύπαρκτη, εξ'ου και η επιλογή της λέξης Κτίση). Εκτός και αν η Κτίση είναι άπειρη οπότε έχει άπειρη ενέργεια, άρα δεν είναι απαραίτητο να έχει γίνει όλη εντροπία. Άρα η Κτίση δε θα τελειώσει ποτέ, και είναι το ίδιο άναρχη και άπειρη με το Θεό. Άτοπο και επιστημονικά και Θεολογικά επίσης.
« Last Edit: June 02, 2005, 20:07:35 pm by rat_poison » Logged

Money, Get back
aliakmwn
Guest
« Reply #297 on: June 02, 2005, 20:17:48 pm »

Ουφ... Αφου δεν μπορω να μεινω αμετοχος, τι το παλευω?

rat_poison, υπεροχη συλλογιστικη Smiley Μου επιτρεπεις να παρουσιασω την ουσια της σε μια μολις σειρα?

Πασιγνωστο ερωτημα στους μαθητικους κυκλους:

"Εφοσον ο θεος ειναι παντοδυναμος, και μπορει να κανει τα παντα, αραγε μπορει να φτιαξει μια πετρα τοσο μεγαλη ωστε να μην μπορει να τη σηκωσει???"
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #298 on: June 02, 2005, 21:28:36 pm »

Χαχα, κι εγώ την είχα αυτήν την απορία! Cheesy Η απάντηση, όπως μου εξήγησαν, είναι ναι. Βασικά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγματικότητα ρωτάς αν μπορεί να μείνει άπραγος. Σκέψου, το σύνολο των βράχων που δε μπορεί να σηκώσει ο Θεός είναι το κενό (αφού μπορεί να σηκώσει τα πάντα) Wink Άρα είναι σαν να του ζητάς να φτιάξει το τίποτα! Καλό; Grin
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
« Reply #299 on: June 02, 2005, 21:37:00 pm »

Λάθος σου εξήγησαν Nessa. Η απάντηση είναι "να μην προσπαθείς να κατανοήσεις το Θεό με τη λογική". Smiley

Εγώ, ας πούμε, έχω το άλλο ερώτημα: ένας παντοδύναμος ΚΑΙ παντογνώστης Θεός γίνεται να αλλάξει το μέλλον; Δηλαδή, αν εγώ π.χ. πάω στην κόλαση, πότε αποφασίζεται αυτό και από ποιον; Από το Θεό, μετά το θάνατό μου (άρα είμαι εγώ υπεύθυνος γι'αυτό) ή από το Θεό, πριν τη Γέννηση του κόσμου ακόμα (άρα είναι Αυτός υπεύθυνος);
« Last Edit: June 02, 2005, 21:45:23 pm by CounterSpell » Logged

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 127 Go Up Print
Jump to: