• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:20:25 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:20:25 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426681
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 74
Total: 131
soph553
chriskazakos
witchingHour
Poli
freakyy
unreasonable
DimitrisL
chrisbetas
ThanosTheTT
nataliakara
spoun
Tasaris
stloukas
jimalexoud
themis01
jojos
Dimos Bachlas
tsaliki
mpizos
Mr White
pipitsenko
anastasis_sid
vagk
Nekt
PeriklisL
okatapo
whatdoesthefoxsay
paristetos
ioannisfa
satsok
Νικη
glavdakis
smoul
Saint_GR
vasilis saitis
Sanaia
dkoukn
TheBadSalesman
George_RT
stergios03
GrillOG
Roidos
A-TheITGuy
Petross
mmikelo
Toaoutplasedakitoubiseswa
ggougous
fpapat
statiris
Vassoula
axilleas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 263243 times)
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
Re: Πιστεύετε??
« Reply #1335 on: March 25, 2010, 17:36:20 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=ljleBvZsrns#t=0m35s

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
ant
Guest
« Reply #1336 on: March 25, 2010, 17:49:18 pm »

Tongue
.nikos.
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #1337 on: March 25, 2010, 18:21:13 pm »

Quote from: proud_metalhead on March 25, 2010, 17:30:43 pm
επισης σε ενα αλλο ποστ λεει οτι ο μαρκος το εγραψε το 75μ.Χ. 1ον ο Χριστος δν γενη8ηκε το 0 και 2ον ο Μαρκος δεν ηταν μα8ητης του αλλα μαθητης των Αποστολων.

Δεν καταλαβαίνω πως οι παρατηρήσεις σου ενισχύουν την άποψη ότι τα Ευαγγέλια είναι αυτούσιες μαρτυρίες ατόμων που είδαν τον Ιησού με τα μάτια τους. Όντως ο Ιησούς δεν γεννήθηκε το 0, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 7 και 4 π.Χ.

kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #1338 on: March 25, 2010, 19:54:58 pm »

τουλαχιστον συμφωνεις οτι ηταν ιστορικο προσωπο Tongue. οσον αφπρα τα ευαγγελια ναι μεν για να αντλησουν καποιες πληροφοριες, αλλα οχι μονο αυτες που μασ βολευουν. επισης σε ενα αλλο ποστ λεει οτι ο μαρκος το εγραψε το 75μ.Χ. 1ον ο Χριστος δν γενη8ηκε το 0 και 2ον ο Μαρκος δεν ηταν μα8ητης του αλλα μαθητης των Αποστολων. τωρα για τη μουσικη ειναι αλλο θεμα. η θρησκεια δεν μου απαγορευει να ακουω metal.μπορει καποιοι παπαδες να το λενε ομως η θρησκεια δεν το λεει πουθενα.και το the number of the beast ειναι ωραιο κομματι Smiley Wink

Εγώ δεν σου λέω ότι ξέρω αν ήταν πραγματικό πρόσωπο. Μπορεί να ήταν μπορεί και όχι. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι έχεις αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι υπήρξε. Και όταν σε ρωτάνε ποια είναι τα στοιχεία σου λες "Η αγάι γραφή, εγώ την πιστεύω"
proud_metalhead
Guest
« Reply #1339 on: March 26, 2010, 16:54:16 pm »

Quote from: kORTAS on March 25, 2010, 19:54:58 pm

τουλαχιστον συμφωνεις οτι ηταν ιστορικο προσωπο Tongue. οσον αφπρα τα ευαγγελια ναι μεν για να αντλησουν καποιες πληροφοριες, αλλα οχι μονο αυτες που μασ βολευουν. επισης σε ενα αλλο ποστ λεει οτι ο μαρκος το εγραψε το 75μ.Χ. 1ον ο Χριστος δν γενη8ηκε το 0 και 2ον ο Μαρκος δεν ηταν μα8ητης του αλλα μαθητης των Αποστολων. τωρα για τη μουσικη ειναι αλλο θεμα. η θρησκεια δεν μου απαγορευει να ακουω metal.μπορει καποιοι παπαδες να το λενε ομως η θρησκεια δεν το λεει πουθενα.και το the number of the beast ειναι ωραιο κομματι Smiley Wink

Εγώ δεν σου λέω ότι ξέρω αν ήταν πραγματικό πρόσωπο. Μπορεί να ήταν μπορεί και όχι. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι έχεις αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι υπήρξε. Και όταν σε ρωτάνε ποια είναι τα στοιχεία σου λες "Η αγάι γραφή, εγώ την πιστεύω"

εγω εγραψα 5ιστορικους εκτος απο τα ευαγγελια.επισης οταν καποιος γραφει κατι λογικα το γραφει μερικα χρονια μετα που το εχει δει ή το εχει ακουσει. αφου ομως πρωτα το διασταυρωση. ετσι ειναι οι ιστορικοι. εμενα μν με πιστευεις. ομως το να μν πιστευεις τους ισροτικους ειναι δικο σου λαθος
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1340 on: March 26, 2010, 17:11:07 pm »

There are passages relevant to Christianity in the works of four major non-Christian writers of the late 1st and early 2nd centuries – Josephus, Tacitus, Suetonius, and Pliny the Younger. However, these are generally references to early Christians rather than a historical Jesus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Historicity_of_Jesus#Greco-Roman_sources

Vive le son
D'l'explosion!
natha
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #1341 on: March 26, 2010, 19:34:08 pm »

Το θεμα της ιστορικοτητας του προσωπιου του Ιησου δεν ειναι καινουργιο.Η Ιστορια ειναι γενικα ενα γνωστικο πεδιο που αν και εχει τα κριτηρια του για να καθορισει τι ειναι τελικα ιστορικο γεγονος και τι οχι , προφανως στερειται αυστηρης μεθοδολογιας και ορισμων οποτε κι εχουμε αυτα τα προβληματα.Ισως δλδ να μην μπορεσει ποτε κανεις ειδικος να πει με σιγουρια και να μπορεσει να αποδειξει αν οντως υπηρξε ο Ιησους ή οχι , αλλο ποσο να πει με σιγουρια αν συνεβησαν ολα οσα σχετιζονται με τ ονομα του που ειναι και πιο σημαντικο αλλωστε.Γιατι το να υπηρξε ενας ιησους που καποια στιγμη του τη βαρεσε και αρχισε να λεει οτι ειναι ο θεος κλπ και να τον πειραν απο πισω καμια 12αρια χαζοι και να φτιαξαν μια οργανωσουλα κλπ κλπ δεν ειναι και τοσο απιθανο ... αλλα ολα τ αλλα με τα θαυματα , τις αναστασεις και τα χοκους ποκους ε αυτο ειναι αληθεια ζορικο να το πει ιστορικος ή οποιος θελει.
   Τωρα γενικα για το πως μπορουμε να ξερουμε ο,τι συνεβει στο παρελθον οτι οντως συνεβη προφανως αυτο ειναι που κανει η Ιστορια και οι ειδικοι της και απ οσο μπορω να ξερω υπαρχει μια πιθανοτητα για ολα αναλογα με τον ογκο των στοιχειων και τις διασταυρωσεις απο διαφορετικες πηγες κλπ.Επισης κι επειδη αναφερθηκε κατι για Ιλιαδες κλπ ,ειναι πιστευω ευκολο να καταλαβει κανεις οτι ειναι  πιο απλο να διασταυρωσεις και να αποδειξεις σχετικα οτι συνεβη ενα μεγαλο γεγονος πχ ενας πολεμος παρα οτι εζησε ενα προσωπο.Οπως ειναι πιο απλο να βρεις αν εζησε ενα προσωπο παρα οτι εκλασε ενα εντομο κλπ. Ειναι το "αποτυπωμα" τους στο χρονο διαφορετικο σε μεγεθος.
    Το θεμα τωρα της γενεσης στη βιβλο.Ενταξυ τωρα νομιζω δεν μπορω να μην ειρωνευτω ... αλλα ρε παιδια ελεος ειπαμε αντε να πιστευεις σε κατι ανωτερο,κατι που ισως τα δημιουργησε ολα κλπ αλλα οχι και να τρωτε ολες τις  μαλακιες της εποχης του χαλκου.Δλδ ειναι δυνατον με την αγνοια που χαν εκεινοι οι βοσκοι να μπορουσαν να ξερουν το οτιδηποτε σε σχεση με τη γνωση σημερα?Και μη μου πειτε οτι να τα χει με τη σωστη σειρα και οτι ταχα μου η μερα του θεου μπορει να ειναι 1δις μερες ή οσα δις θελετε και μαλακιες.ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει σωστα και τσαμπα συζητηση κανετε.Μια πεπαλαιομενη κοσμογενεση οπως εκατονταδες αλλες σε ολες τις κουλτουρες του κοσμου με λιγο διαισθηση και απειρη φαντασια και δεισιδαιμονιες.Και το θεμα ειναι οτι ουτε σημερα γνωριζουμε πως τελικα δημιουργηθηκε το συμπαν.Κανεις δεν ξερει απολυτα τι συνεβη και πως και γιατι.Αυτο ψαχνουμε αυτο κανουν οι επιστημονες ...αυτο προσπαθουν να εξηγησουν οι θεωριες μας.Το Big Bang ειναι μια θεωρια δεν εξηγει απολυτα την αληθεια και γι αυτο συνεχιζεται η ερευνα.Και ΟΧΙ φιλε ποιος τα πες δεν θυμαμαι ΔΕΝ μιλαει για ΚΑΝΕΝΑ σωματιδιο (που το ακουσες απορω) πριν την εκρηξη και ΔΕΝ ηταν εκρηξη.Αλλα λεει η θεωρια μην πετατε κοτσανες... ανοιχτε τα γκαβα σας και διαβαστε τι λεει εκει ειναι δεν την κρυβει κανεις.Και ΟΥΤΕ η θεωρια της εξελιξης του Δαρβινου λεει αυτες τις βλακειες οτι ο ανθρωπος καταγεται απο τον πιθηκο.Τι σκατα ημιμαθεις ρε γμτ ... ανοιχτε κανα βιβλιο πριν μιλησετε...
   Τα υπολοιπα για τα "οργια" της παλαιας διαθηκης ε οκ ρε παιδες γνωστα ειναι ... ηταν βαρβαροι οι ανθρωποι τοτε ... δεν κανει αυτο εντυπωση,εντυπωση κανει το γεγονος οτι υπαρχουν σημερα αμορφωτοι που τα θεωρουν και "λογο του θεου" ή οτι σκατα το λενε και τα χουν για ευαγγελιο... Τα πα λιγο .. over για την ωρα
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1342 on: April 07, 2010, 15:34:00 pm »

Πιστεύω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί(σε καμία περίπτωση), και πρέπει να βρούμε το θάρρος να συνεχίσουμε την κουβέντα. Σας ποστάρω μια πολύ σοβαρή άποψη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου θεολόγου, του rick ashley.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=lX0jkjOPp4k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lX0jkjOPp4k</a>

YARRRRRRRRRRRRRR
natha
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #1343 on: April 07, 2010, 23:05:13 pm »

Εεε βασικα αυτος ειναι ο Pat Condell και δεν ειναι διεθνους φημης θεολογος αλλα οκ εχει πλακα .. καλα τα λεει.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1344 on: April 08, 2010, 00:13:57 am »

τώρα αν δεν κατάλαβες ότι τρόλλαρα,κάτι πάει λάθος με το χιούμορ σου

YARRRRRRRRRRRRRR
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1345 on: April 08, 2010, 01:21:50 am »

Ρε μαλάκα natha γαμώ την τρέλα μου μιλάς λες και είσαι εσύ ο Θεός...Χαλαρωσε λίγο... Μην πιστεύεις στον π* μ,αλλά σεβάσου αυτό που πιστεύω εγώ και μην προσπαθείς να με αποδείξεις ηλίθιο,όπως εγώ σέβομαι αυτό που πιστεύεις εσύ και ο οποιοσδήποτε και δε μιλάω προσβλητικά για τα δικά σου πιστεύω,αν μη τι άλλο..

Και μη το σβήσετε.

Μερικές φώτος...
http://500px.com/PavlCell
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1346 on: April 08, 2010, 02:20:10 am »

ξανα, ειναι απολυτα συμβατα ενδεχομενα
το να πιστευεις κατι και αυτο να ειναι μια μαλακια.
και εξισου συμβατα το να ειναι μαλακια και εγω να
το εχω παρατηρησει. συνεπως δεν ειναι ουτε στο ελαχιστο
παραξενο να πιστευεις κατι και εγω να εκφραζω την πεποιθηση
οτι αυτο ειναι για τον πουτσο.

Vive le son
D'l'explosion!
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1347 on: April 08, 2010, 11:58:31 am »

Βρε πίστευε ό,τι θέλεις και λέγε το,μ' αρέσει αυτό,αυτό άλοστε είναι το νόημα της δημοκρτίας,απλά μη με προσβάλεις... Γιατί η ελευθερία σου τεέιώνει εκεί που αρχίζει η δικιά μου. Και το να μιλάει κάποιος τόσο προκλητικά για αυτό το οποίο είναι για μένα τόσο σημαντικό είναι σαν να βρίζει τη μάνα μου.
Πολλοί εδώ πέρα λένε ότι ο χριστινισμός είναι γτπ αλλά το λένε πολιτισμένα,με τακτ. Και δεν πρόκειται για παιχνίδι λέξεων,η γλώσσα ποτέ δεν είναι αθώα,είπε η Φραγκουδάκη. Και η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος μου φάνηκε τουλάχιστον ιταμή έως και φασιστική,γιαυτό και τα άκουσε έτσι.

Μερικές φώτος...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #1348 on: April 08, 2010, 12:25:45 pm »

Το φασιστική πού κολλάει;

Όντως μιλά επιθετικά ο natha, αλλά όχι προσβλητικά. Έτερον εκάτερον.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1349 on: April 08, 2010, 12:39:43 pm »

Α)το φασιστική:αν είχε εξουσία θα έκαιγε όλες τις εκκλησίες και εμένα μαζί.. Tongue
Β)σε αρκετά σημεία υποτιμά τη νοημοσύνη όσων πιστεύουν και μας λέει καταφανώς ηλίθιους,πχ εγώ πιστεύω στα λεγόμενα των αποστόλων και τους λέει 12 χαζούς άρα εγώ είμαι χαζός. Τη βίβλο τη λέει μαλακία της εποχής του χαλκού και άλλα όμοια τα οποία τώρα βαριέμαι να quotάρω.

Μερικές φώτος...
Pages: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 127 Go Up Print
Jump to: