• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:07:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:07:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426711
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 112
Total: 181
nikos_matall
kstavroulis
angelos
asimomyti
Nikos_313
Tserk
Oxi
dimitrisadamou
Mr Watson
noimaginationforthis
mike1996
spoun
rspappas
Eleniiii
Thanos_Bog
rafa98p
TheKingInTheNorth
κοτζακ
Petross
glavdakis
Agnotobouri
malogeor
mara.mlch
stavrosk
thomasdt
anon
stephaniechatz
Kwst@ss_
jimalexoud
marnas
dimitris585
Tsompanotravolta
statiris
matrozos
ggougous
maria.r
boulionis
dimitris papadopoulos
georgino
nikos123321
alice
kvas
KZerenidis
apos34
mantzjim
Ast
Katsavidi
redwolf
geoarg
Antreas17
mkakale
gkaramp
geoagour
bougatsa
kiriakos234
gk1234
aachmet
NickSpan
stmanzaf
aggnwstos
nikd
Mr Z
eseleng
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264255 times)
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #1125 on: February 23, 2010, 01:35:28 am »

Quote from: Nessa NetMonster on February 23, 2010, 01:22:18 am
Megawatt αν ήταν όπως τα λες τότε η θρησκεία θα εξέταζε μόνο τι έγινε πριν τη δημιουργία του σύμπαντος.
Ναι, δεν ειπα οτι ο θεος εδρασε ΜΟΝΟ στα αρνητικα ταφ. Παρεμβενει και στα θετικα ταφ* (οπως λεει και ο πατερ εκεινος στο βιντεο που εβαλα). Απλώς το να λεω οτι παρεμβενει και τωρα, ισως ακουγεται λιγο γελοιο για καποιους.

* δεν χρειαζεται  καν να πω οτι εχει παρεμβει στα θετικα ταφ εδω που τα λεμε Roll Eyes

...........
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1126 on: February 23, 2010, 02:01:06 am »

Quote from: Panos-Echidna on February 22, 2010, 23:49:50 pm
Αν είσαι ανύπαντρος δεν είναι "αμάρτημα" να τη σκεφτείς σε ότι στάση θες Tongue
9η ουκ οιδατε οτι αδικοι βασιλειαν θεου ου κληρονομησουσιν μη πλανασθε ουτε πορνοι ουτε ειδωλολατραι ουτε μοιχοι ουτε μαλακοι ουτε αρσενοκοιται
http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20corinthians%206&version=KJV

Vive le son
D'l'explosion!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #1127 on: February 23, 2010, 02:17:02 am »

Quote from: Megawatt on February 23, 2010, 01:35:28 am
Megawatt αν ήταν όπως τα λες τότε η θρησκεία θα εξέταζε μόνο τι έγινε πριν τη δημιουργία του σύμπαντος.
Ναι, δεν ειπα οτι ο θεος εδρασε ΜΟΝΟ στα αρνητικα ταφ. Παρεμβενει και στα θετικα ταφ* (οπως λεει και ο πατερ εκεινος στο βιντεο που εβαλα). Απλώς το να λεω οτι παρεμβενει και τωρα, ισως ακουγεται λιγο γελοιο για καποιους.

* δεν χρειαζεται  καν να πω οτι εχει παρεμβει στα θετικα ταφ εδω που τα λεμε Roll Eyes

Ε άρα δεν ίσχυαν αυτά που έλεγες.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ant
Guest
« Reply #1128 on: February 23, 2010, 02:19:00 am »

Quote from: Panos-Echidna on February 23, 2010, 01:04:34 am
Quote from: Antίλογος on February 23, 2010, 00:28:39 am
Διαβασε ομως και κατι άλλο, μπορει να σε γεμισει περισσοτερο!  Tongue
Νομίζω ότι το δείγμα των ατόμων που συμμετέχουν στο φόρουμ είναι σχεδόν ομοιογενές, όλοι έχουμε πάνω κάτω το ίδιο επίπεδο μόρφωσης και το ίδιο iq (τυρόπιτας, εγώ τουλάχιστον) και την ίδια ηλικία. Απελάστε τον ρατσισμό Smiley

Πανο εδω πλεον μιλαω για παιδεια και οχι για μορφωση... Μορφωση ναι πανω κατω εχουμε ολοι την ιδια ( με την εννοια οτι ξεραμε να λυνουμε ολοκληρωματα και ξεραμε για την αρχη διατηρησης της ενεργειας οταν μπηκαμε στη σχολη και μαθαμε αλλα τοσα μεσα κλπ κλπ... )

Μορφωση το σχολειο μας εδωσε και μπολικη, παιδεια δε μας εδωσε πολλη...

Τελος παντων δεν προσπαθω να κανω το σπουδαιο εδω, ξερω οτι υπαρχουν ατομα που το χουν λιωσει περισσοτερο απο μενα ο καθενας σε διαφορετικους τομεις... Απλως υποστηριζω οτι πρεπει να ψαχνουμε σε διαφορες πηγες για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα...

Μπορει να απορριπτω το Χριστιανισμο ομως καποια στιγμη θελω να διαβασω και τη Βιβλο, και την Παλαια και την Καινη Διαθηκη!

Αυταααα
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #1129 on: February 23, 2010, 03:02:19 am »

Quote from: Nessa NetMonster on February 23, 2010, 02:17:02 am
Quote from: Megawatt on February 23, 2010, 01:35:28 am

Ε άρα δεν ίσχυαν αυτά που έλεγες.
ε βεβαια δεν ισχυαν αμα μιλαμε με θετικα και αρνητικα ταφ.  Wink

...........
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #1130 on: February 23, 2010, 10:37:41 am »

Quote from: Antίλογος on February 23, 2010, 00:28:39 am
Ενω οι επιστημονες μιλανε με γεγονοτα, με facts που δεν επιδεχονται αμφισβητηση, γιατι στηριζονται σε αλανθαστα κριτηρια!
Τα κριτηρια της αληθειας ( οπως τα ονομαζει ο υλιστης φιλοσοφος Επικουρος ) ειναι οι αισθησεις μας, οι προληψεις ( αποτυπωμενες στο μνημονικο μας παρελθοντες εμπειριες ), τα συναισθηματα μας, καθως και η φανταστικη επιβολη της διανοιας ( αυτο ακομα και οι ιδιοι οι μελετητες δεν εχουν κατασταλαξει τι ειναι...  Cheesy Cheesy Cheesy )

Τελος παντων, παρασυρθηκα ομως, φταιει που διαβαζα τα Απαντα του Επικουρου αυτον τον καιρο  Tongue

super

bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #1131 on: February 23, 2010, 12:19:13 pm »

Quote from: Social_waste on February 23, 2010, 02:01:06 am
Quote from: Panos-Echidna on February 22, 2010, 23:49:50 pm
Αν είσαι ανύπαντρος δεν είναι "αμάρτημα" να τη σκεφτείς σε ότι στάση θες Tongue
9η ουκ οιδατε οτι αδικοι βασιλειαν θεου ου κληρονομησουσιν μη πλανασθε ουτε πορνοι ουτε ειδωλολατραι ουτε μοιχοι ουτε μαλακοι ουτε αρσενοκοιται
http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20corinthians%206&version=KJV
Φαντάζομαι ότι το λες για το "πορνεία"... Πορνεία είναι να ασεβείς το σώμα σου στο τομέα της ερωτικής πράξης, δηλαδή να κάνεις σεχ όχι επειδή το θες αλλά κατά κάποιο τρόπο "αναγκαστικά" (είτε για λεφτά, είτε για άλλους λόγους πέραν την ευχαρίστησης). Θα μου πεις, δηλαδή αν πας με πολλές γυναίκες/άντρες δεν είναι πορνεία; Αν δεν κάνεις κάποιο κακό στο σώμα σου γιατί να ναι... Προφανώς αυτή είναι η δικιά μου αντίληψη και των νέων που είναι κάτω από 30, αν ρωτήσεις κάποιον παπά θα σου πει ότι δεν κάνει να πηδιέσαι δεξιά κι αριστερά Tongue

Βέβαια στο απόσπασμα που αναφέρεις υπάρχει το επίσης ενδιαφέρον για συζήτηση "αρσενοκοίται" (λογικά αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους). Ο Χριστός δε μίλησε καθόλου σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Τότε, λόγω γνώσεων και αντιλήψεων της εποχής, δεν είναι περίεργο που θεωρούταν ένας ομοφυλόφιλος ότι "πορνεύεται". Είναι ένα από τα "θολά" σημεία που δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση από την "πηγή", και γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και μέσα στα ίδια τα δόγματα, και σίγουρα δεν αποτελεί "πυλώνα" της πίστης.

Με την ευκαιρία, δε μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση σε ΟΛΑ τα θέματα. Σκοπός της "αγνής" θρησκείας δεν είναι να κατευθύνει τη ζωή σου και να καθορίζει μία προς μία τις πράξεις σου. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε να καθοριστεί για την κάθε πράξη αν είναι "αμαρτία" ή όχι. Είναι απλό: Όταν κάνεις κάτι σε άλλους που δε θα θελες να στο κάνουν είναι αμαρτία. Οι πράξεις που δε γίνονται από αγάπη, αλλά για άλλους λόγους (δόλος κτλ κτλ) είναι αμαρτία.

Φυσικά να συμπληρώσω ότι "εννοείται" ότι το παραπάνω (όλοι αυτοί δε θα έχουν τη βασιλεία του θεού μπλαμπλα) ισχύουν μόνο εκτός αν δεν αναγνωρίσουν και μετανιώσουν για τα λάθη τους... Ο "παράδεισος" θα είναι γεμάτος από "αμαρτωλούς" και όχι από αλάνθαστους...

@Antilogos: το να θεωρείς ότι οι συνομιλητές σου δεν έχουν παιδεία είναι ακόμα χειρότερο Tongue Παίρνεις ως δεδομένο ότι αν κάποιος διαφωνίσει με την άποψή σου αυτομάτως σημαίνει ότι δεν έχει "διαβάσει", δεν το έχει "ψάξει" κτλ. Άνετα μπορεί και αυτός που βρίσκεται στην άλλη πλευρά να πιστεύει το ίδιο για σένα. Ας μην αναλωνόμαστε στο να τις μετράμε (ούτως ή άλλως την έχω μεγαλύτερη απ'όλους σας Tongue Tongue ), αλλά ας μιλήσουμε επί του θέματος!

ant
Guest
« Reply #1132 on: February 23, 2010, 12:24:48 pm »

Quote from: Panos-Echidna on February 23, 2010, 12:19:13 pm
@Antilogos: το να θεωρείς ότι οι συνομιλητές σου δεν έχουν παιδεία είναι ακόμα χειρότερο Tongue Παίρνεις ως δεδομένο ότι αν κάποιος διαφωνίσει με την άποψή σου αυτομάτως σημαίνει ότι δεν έχει "διαβάσει", δεν το έχει "ψάξει" κτλ. Άνετα μπορεί και αυτός που βρίσκεται στην άλλη πλευρά να πιστεύει το ίδιο για σένα. Ας μην αναλωνόμαστε στο να τις μετράμε (ούτως ή άλλως την έχω μεγαλύτερη απ'όλους σας Tongue Tongue ), αλλά ας μιλήσουμε επί του θέματος!

Αμα ρε παιδια μια παραινεση εκανα, δε θεωρησα οτι ο MW  "δεν εχει παιδεια" απλως οτι εχει χριστιανικη παιδεια, ενω εγω ( εχω θελω να εχω ) ελληνικη παιδεια...

Και λεω τωρα, πως καλο θα ταν να επαιρνα εγω λιγο παραπανω απο τη χριστιανικη παιδεια και κεινος λιγη παραπανω απο την ελληνικη...

Τελος παρεξηγησης, δεν επανερχομαι
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #1133 on: February 23, 2010, 14:56:40 pm »

Quote from: Antίλογος on February 23, 2010, 12:24:48 pm
Αμα ρε παιδια μια παραινεση εκανα, δε θεωρησα οτι ο MW  "δεν εχει παιδεια" απλως οτι εχει χριστιανικη παιδεια, ενω εγω ( εχω θελω να εχω ) ελληνικη παιδεια...
αρχαίοι έλληνες κι έτσι;  Tongue

ant
Guest
« Reply #1134 on: February 23, 2010, 15:04:59 pm »

Quote from: Panos-Echidna on February 23, 2010, 14:56:40 pm
Quote from: Antίλογος on February 23, 2010, 12:24:48 pm
αρχαίοι έλληνες κι έτσι;  Tongue

βασικα μαλακια μου δεν το διατυπωσα σωστα... υπαρχουν πολλες οπτικες γωνιες για να ερμηνευεις γεγονοτα, εγω προτιμω την ορθολογιστικη - υλιστικη, ειναι σχετικα απλη και νιωθω καλα με αυτην...

πρωταρχικος σκοπος, αυτοσκοπος του ανθρωπου για μενα ειναι η ευτυχια... Απαξ και εισαι ευτυχισμενος, αρκει να μην κανεις δυστυχισμενο καποιον αλλον γυρω σου, τοτε εισαι μια χαρα!

Πιστευε ο,τι θες κανε ο,τι θες κλπ κλπ Σ αυτο νομιζω συμφωνουμε ε;
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #1135 on: February 23, 2010, 15:27:22 pm »

Ε ναι Smiley

(καλά για το "αρχαίοι έλληνες" πλάκα έκανα ε)

ant
Guest
« Reply #1136 on: February 23, 2010, 15:42:25 pm »

Quote from: Panos-Echidna on February 23, 2010, 15:27:22 pm
Ε ναι Smiley

(καλά για το "αρχαίοι έλληνες" πλάκα έκανα ε)

καταλαβα αλλα επειδη μου ηρθε αμεσως στο μυαλο, με το που ειπες αρχαιοι ελληνες η εικονα του Αδωνι ( μπρρρ μακρια απο μας ) ειπα να το κοψω  Grin Grin Grin
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1137 on: February 23, 2010, 18:10:07 pm »

Quote from: Panos-Echidna on February 23, 2010, 12:19:13 pm
Φαντάζομαι ότι το λες για το "πορνεία"... Πορνεία είναι να ασεβείς το σώμα σου στο τομέα της ερωτικής πράξης, δηλαδή να κάνεις σεχ όχι επειδή το θες αλλά κατά κάποιο τρόπο "αναγκαστικά" (είτε για λεφτά, είτε για άλλους λόγους πέραν την ευχαρίστησης). Θα μου πεις, δηλαδή αν πας με πολλές γυναίκες/άντρες δεν είναι πορνεία; Αν δεν κάνεις κάποιο κακό στο σώμα σου γιατί να ναι... Προφανώς αυτή είναι η δικιά μου αντίληψη και των νέων που είναι κάτω από 30, αν ρωτήσεις κάποιον παπά θα σου πει ότι δεν κάνει να πηδιέσαι δεξιά κι αριστερά Tongue

Βέβαια στο απόσπασμα που αναφέρεις υπάρχει το επίσης ενδιαφέρον για συζήτηση "αρσενοκοίται" (λογικά αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους). Ο Χριστός δε μίλησε καθόλου σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Τότε, λόγω γνώσεων και αντιλήψεων της εποχής, δεν είναι περίεργο που θεωρούταν ένας ομοφυλόφιλος ότι "πορνεύεται". Είναι ένα από τα "θολά" σημεία που δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση από την "πηγή", και γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και μέσα στα ίδια τα δόγματα, και σίγουρα δεν αποτελεί "πυλώνα" της πίστης.
“When I use a word," Humpty Dumpty said in rather a scornful tone, "it means just what I choose it to mean - neither more nor less.”

εγω που λες, δεν πιστευω οτι ειναι πορνεια.
αλλα ο αποστολος σιγουρα δεν εχει στο μυαλο του ως μη πορνους
εκεινους οι οποιοι κανουν σεξουαλικα οργια επειδη τους αρεσει. και για αυτους
που θεωρει πορνους(αυτος και οχι εσυ) λεει οτι θα πανε στην κολαση εκτος αν μετανοησουν.
δηλαδη αν αναγνωρισουν την πραξη τους σαν κακη.  και αυτο δεν το λεει γενικα και αοριστα.
ειναι μερος της θεοπνευστης διδασκαλιας του. λογος του θεου. ο θεος λοιπον λεει οτι εκεινοι που
κανουν τετοια οργια θα πανε στην κολαση. εγω λεω γαμιεται. εσυ τι λες?

σε εχω ρωτησει και παλιοτερα. αν ο αποστολος που λεει οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι κακοι μπορει και να σφαλει
γιατι δεν ισχυει το ιδιο για τους πατερες της εκκλησιας που λενε οτι η πδ εχει τετοια και οχι αλλα χαρακτηριστικα?

Vive le son
D'l'explosion!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #1138 on: February 23, 2010, 19:48:44 pm »

Κοίτα -γενικά- είμαι της άποψης ότι τα κείμενα που έχουμε από τον Παύλο έχουν σφάλματα είτε λόγω του κλασσικού προβλήματος που έχουμε με τα ιερά βιβλία (κατά πόσο είναι σωστή η διατήρηση του αρχικού κειμένου και κατά πόσο υπάρχουν προσθήκες/αλλαγές που μπορεί να έχουν γίνει και από τα πρώτα χρόνια), αλλά επίσης και ο ίδιος ο Παύλος δεν είναι άσφαλτος ( Tongue ). Σαφώς και θεωρείται ότι ο λόγος του είναι θεόπνευστος, αυτό δε σημαίνει ότι είναι copy-paste τα λόγια του θεού -δεν είναι "θεϊκός" λόγος*- αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωπος (μόνο Tongue ), και οι εμπειρίες του στην εποχή επιδρούν και στις απόψεις του. Ο πρώτος λόγος είναι και ο κύριος λόγος που δεν αναφέρονται τέτοιες λεπτομέρειες στη βάση της χριστιανικής πίστης. Και ο δεύτερος ισχύει όμως, χωρίς να λέω κάτι το οποίο ξεφεύγει από τα όρια του μη-αιρετικού (όχι ότι με νοιάζει κιόλας, αλλά λέμε Tongue )

*Θεοπνευστία: http://el.orthodoxwiki.org/Θεοπνευστία
H ορθόδοξη πατερική θεολογία βεβαίως αποδέχεται την θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, αλλά φυσικά αυτή δε μπορεί να νοηθεί με τον τρόπο που οι δυτικοί ερμηνεύουν, δηλαδή ως μία καθοδήγηση, ως μία έννοια του αλαθήτου του πάπα, μίας υποχρεωτικής αλάθητης αλήθειας που αποφασίζεται και διακηρύσσεται. Γι αυτό το λόγο όταν μιλάμε για θεοπνευστία στην πατερική παράδοση μιλάμε για επιστασία του Αγίου Πνεύματος δηλαδή την ικανότητα του θεωμένου και δοξασμένου μέλους, μέσω της αποκαλύψεως του Θεού να ερμηνεύσει σωστά και να αποφύγει κάθε πλάνη στην περιγραφή των ιστορικών γεγονότων και των θεοφανειών, και όχι κάποιου είδους έκτακτη ενέργεια ή υπαγόρευση. Εξ αυτού του λόγου παρατηρούνται στις θεόπνευστες γραφές ακόμα και λάθη

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1139 on: February 23, 2010, 21:14:25 pm »

ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

bay bay timy.
Pages: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 127 Go Up Print
Jump to: