• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:42:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:42:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 141
Total: 207
chatzisot
kkotsopo
tzortzis
mavropan
m.renia
evangeliaap
PolarBear
Phlikon
Marihouan820
DimStyl
George_RT
Tsomp
geo66
MarakiT
gpapmtb
rafail zisiadis
Ponan
cpapadd
pavlaras
Lazaros8585
pelopidt
Deviate
iodim
alexandros_and
kzmekos
soule
ntina
mpizos
chriskazakos
george14
ganasto
Δημητρης Αξιμιωτης
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
afroditi
apapathe
dirac1
_Stef
Katarameno
Mr Watson
Nekt
waterfall101
stavros0201
gkarapip
AA RE LEWN
lasef
petralexiou
ntelakis
dkonst
Paschalina.S
maranageo
sotolagg
amprozos
ariadnipm
thegreekbaron
Papadopoulosthanos
marilita
kkuro123
andripappa
gpap
Captain
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: [1] 2 3 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 263588 times)
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Πιστεύετε??
« on: March 18, 2005, 22:22:31 pm »

Ενα ακόμη "επικίνδυνο" θεματάκι έρχεται να ταράξει ίσως (ελπίζω όχι) την forum-ιακή ειρήνη...
Μου ήρθε καθώς διάβαζα ένα thread σε κάποιο άλλο φόρουμ και κάποιος έλεγε κάτι για την Αγία Γραφή λες και θεωρούσε δεδομένο ότι όλοι πιστέυουν σ'αυτην! Οπότε είπα να δω πως έχει η κατάσταση στους αυριανούς επιστήμονες και να κάνω αυτό το poll!
Θερμή παράκληση: Μην πλακωθείτε πάλι! Πείτε την άποψη σας π-ο-λ-ι-τ-ι-σ-μ-ε-ν-α!

ΥΓ: Ψήφισα ΟΧΙ

www.e-steki.gr
cmichaelides
Guest
Re: Πιστεύετε??
« Reply #1 on: March 18, 2005, 22:33:58 pm »

pe tin diki sou apopsi na kameis tin arxi
~Michelle~

View Profile WWW
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #2 on: March 19, 2005, 00:02:15 am »

Quote from: cmichaelides on March 18, 2005, 22:33:58 pm
pe tin diki sou apopsi na kameis tin arxi
Quote from: Michelle on March 18, 2005, 22:22:31 pm
ΥΓ: Ψήφισα ΟΧΙ

www.e-steki.gr
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #3 on: March 19, 2005, 00:05:16 am »

Την λεει με πολυ πολυ ψιλα γραμματακια κατω κατω...!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
Andrikos
Guest
« Reply #4 on: March 19, 2005, 01:46:44 am »

Να πω και εγω την ταπεινη μου αποψη!! Εγω πιστευω και θελω να πιστευω στον Χριστιανισμο. Βεβαια οχι οτι ειμαι κανενας θρησκος ή καποιος που ειναι ολη μερα στην εκκλησια (θα ελεγα οτι πηγαινω σπανια) αλλα νομιζω οτι οι αποψεις που εκφραζει η συγκεκριμενη θρησκεια με ικανοποιουν ως ατομο και προσωπικοτητα. Επισης πιστευω πως καμια θρησκεια δεν ερχεται σε ρηξη με τις υπολοιπες αφου ειτε πιστευεις στον Χριστο, στον Αλλαχ ή στο Βουδα και κανεις εναρετα πραγματα θα "ανταμειφθεις". Φυσικα συζηταμε για την γενικη ιδεολογια ολων των θρησκειων και οχι σε μερικα ακραια σημεια (πχ. στο κορανι αναφερει πως αν θυσιαστεις για τον Αλλαχ θα πας στον παραδεισο κτλ.) τα οποια εχουν ερμηνευτει λανθασμενα απο μερικους.
Το αν πιστευεις σε μια θρησκεια η οχι εχει να κανει και με αλλους παραγοντες οπως ειναι οι προσωπικες εμπειριες και τα βιωματα του καθενος.

Τελος θα ηθελα να πω κατι (για το οποιο φοβαμαι πως θα πεσετε ολοι πανω μου Lips Sealed Undecided) περι αθεειας και αγνωστικισμου. Να ξερετε πως οι πραγματικοι αθεοι ειναι ελαχιστοι στον κοσμο! Αυτο θα το καταλαβετε αφου συμφωνησετε πως ολοι οι ανθρωποι εχουν τυψεις. Οι τυψεις εκφραζουν την ενοχοποιηση της ανθρωπινης ψυχης ως προς μια δυναμη η οποια μπορει να ειναι μεχρι εκεινη τη στιγμη αγνωστη.Ειναι αποτελεσμα της ελλειψης επικοινωνιας μεταξυ της ψυχης του ανθρωπου και του ανωτερου πνευματικου οντος που ονομαζεται Θεος!! Οι ανθρωποι οι οποιοι βασανιζονται απο τις τυψεις δεν ειναι  αθεοι απλως νομιζουν οτι δεν πιστευουν πουθενα πραγμα αδυνατο αφου μεσα τους υποβοσκει αυτη η αναγκη επικοινωνιας.Οι πραγματικα αθεοι δεν εχουν τετοιου ειδους προβληματα αφου το πνευμα τους ειναι αποδεσμευμενο απο αυτην την αναγκη. Γι'αυτο οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι πραγματικα αδιστακτοι ανθρωποι οι οποιοι κυριολεκτικα δεν κολωνουν πουθενα!!

Ολα αυτα που ανεφερα ειναι σκεψεις του Μεγαλου Βασιλειου αλλα και του Βουδα!! Για να δειτε πως ολες οι θρησκειες συγκλινουν. Αυτα ειχα να πω. Σορρυ αν σας κουρασα!!
dtzarouc
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Ειναι ο μπούσουλας που στρίβει ή το καράβι?

View Profile WWW
Re: Πιστεύετε??
« Reply #5 on: March 19, 2005, 05:27:16 am »

Η Θρησκείες χωρίζουν τους λαούς... Tongue :'(
    Η πιστη σε κάτι τους ενώνει. Roll Eyes Grin
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #6 on: March 19, 2005, 12:52:09 pm »

Πιστεύω στον Χριστιανισμό αλλά δεν είμαι καλός Χριστιανός! Smiley

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #7 on: March 19, 2005, 13:22:52 pm »

Andriko, δεν έχεις δίκιο. Εγώ πχ είμαι 100% άθεη, αλλά έχω συχνά τύψεις... και μάλιστα υπερβολικά καμιά φορά! Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι "πραγματικά" άθεη; Μα αφού δεν πιστεύω σε τίποτα. Λες

Quote from: Αndrikos on March 19, 2005, 01:46:44 am
Οι τυψεις εκφραζουν την ενοχοποιηση της ανθρωπινης ψυχης ως προς μια δυναμη η οποια μπορει να ειναι μεχρι εκεινη τη στιγμη αγνωστη.Ειναι αποτελεσμα της ελλειψης επικοινωνιας μεταξυ της ψυχης του ανθρωπου και του ανωτερου πνευματικου οντος που ονομαζεται Θεος!!
Αυτό πού το στηρίζεις; Οι τύψεις είναι έκφανση αυτού που λέμε συνείδηση, όχι ενός ανώτερου όντος. Αισθάνομαι ένοχη απέναντι στους ανθρώπους, όχι απέναντι σε κάποιο θεό.

Αλλά ακόμα και αν ήταν έτσι, τότε οι "πραγματικοί" άθεοι που λες πώς και δεν υποφέρουν από αυτήν την έλλειψη επικοινωνίας; Επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που το έχεις ανάγκη δε σημαίνει και ότι παύεις να το έχεις ανάγκη!
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #8 on: March 19, 2005, 13:45:40 pm »

Quote from: dtzarouc on March 19, 2005, 05:27:16 am
Η Θρησκείες χωρίζουν τους λαούς... Tongue :'(
    Η πιστη σε κάτι τους ενώνει. Roll Eyes Grin

Ακριβώς! Έχω παράτηρήσει ότι όσοι πιστεύουν στο χριστιανισμό, ένω υποτίθεται ότι η θρησκεία τους λεει "αγαπάτε αλλήλους", πιό πολύ το τηρούμε αυτό όσοι δεν πιστεύουμε παρά όσοι πιστεύουνε!! Οι Χριστιανοί, και όχι μόνο, γενικότερα όσοι συνειδητοποιημένα υποστηρίζουν μια θρησκεία, έχουν την τάση να σνομπάρουν, να υποτιμούν και να αποφεύγουν όσους δεν πιστεύουν στη θρησκεία τους. Είναι δηλαδή μια άλλη μορφή ρατσισμού.

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
« Reply #9 on: March 19, 2005, 18:58:58 pm »

Quote from: Αndrikos on March 19, 2005, 01:46:44 am
Οι τύψεις είναι έκφανση αυτού που λέμε συνείδηση, όχι ενός ανώτερου όντος. Αισθάνομαι ένοχη απέναντι στους ανθρώπους, όχι απέναντι σε κάποιο θεό.

Πραγματι οι τυψεις ειναι εκφανση της συνειδησης. Γιατι καποιος να εχει τυψεις?? Διοτι νοιωθει καποια ενοχη απεναντι σε καποιον συνανθρωπο του. Απο που ομως πηγαζει αυτη η ενοχη?? Πηγαζει απο την αθετηση καποιων αξιων στων οποιων πιστευει καποιο ατομο. Ε λοιπον οι αξιες αυτες αντιπροσωπευουν την πιστη καποιου σε κατι ιερο το οποιο αντιπροσωπευεται απο τον Θεο.
Συγγνωμη αλλα αδυνατω να γραψω ακριβως αυτο που σκεφτομαι. Δεν ειμαι καλος στην εκθεση!!

Με λιγα λογια αφου εχεις τυψεις για κατι τοτε εχεις συνειδηση που σημαινει οτι το πνευμα σου θελει να υπακουει καποιες αξιες οι οποιες ειναι τελικα η πιστη σου! Ελπιζω να επιασες αυτον τον προχειρο συλλογισμο!

Quote from: Nessa NetMonster on March 19, 2005, 13:22:52 pm
Επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που το έχεις ανάγκη δε σημαίνει και ότι παύεις να το έχεις ανάγκη!

Αυτο λεω και εγω!!! Επειδη νομιζεις οτι εισαι αθεη και οτι δεν πιστευεις σε κατι δε σημαινει οτι δεν υπαρχει και οτι δεν το εχεις αναγκη!! Απλως μπορει ακομα να μην το εχεις κατανοησει πληρως!!

Αξιζουν πολλα μπραβο σε οποιον ειχε την ιδεα για αυτο το θεμα. Εχει πολυ ενδιαφερον...
« Last Edit: March 19, 2005, 20:52:00 pm by Αndrikos » Logged
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #10 on: March 19, 2005, 19:39:44 pm »

Quote from: Αndrikos on March 19, 2005, 18:58:58 pm
Αξιζουν πολλα μπραβο σε οποιον ειχε την ιδεα για αυτο το θεμα. Εχει πολυ ενδιαφερον...

Ωωωωωωωω!! Φχαριστωωωωω!

www.e-steki.gr
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #11 on: March 19, 2005, 20:51:32 pm »

Quote from: Αndrikos on March 19, 2005, 18:58:58 pm
Ε λοιπον οι αξιες αυτες αντιπροσωπευουν την πιστη καποιου σε κατι ιερο το οποιο αντιπροσωπευεται απο τον Θεο.
Δεν είναι αναγκαίο οι αξίες να πηγάζουν από την πίστη σε κάτι ιερό. Για σένα ίσως να είναι έτσι, αλλά ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Γενικά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι θρησκευόμενοι (όχι όλοι) προσπαθούν να κρίνουν τους άθεους σύμφωνα με τον εαυτό τους. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές νοοτροπίες,
Επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που το έχεις ανάγκη δε σημαίνει και ότι παύεις να το έχεις ανάγκη!
Αυτο λεω και εγω!!! Επειδη νομιζεις οτι εισαι αθεη και οτι δεν πιστευεις σε κατι δε σημαινει οτι δεν υπαρχει και οτι δεν το εχεις αναγκη!! Απλως μπορει ακομα να μην το εχεις κατανοησειι πληρως!!
Εδώ βλέπω ότι έχεις μπλέξει δύο περιπτώσεις και τις έχεις κάνει μία.

α) Ο Θεός υπάρχει, εγώ κατά βάθος το ξέρω αυτό, αλλά αυταπατώμαι για χ,ψ λόγους, και είμαι δυστυχισμένη γιατί δεν επικοινωνώ μαζί του. Δηλαδή κατά βάθος ξέρω γιατί είμαι δυστυχισμένη αλλά δεν το έχω "κατανοήσει πλήρως". Τότε ισχύουν όλα αυτά που λες.
β) Ο Θεός υπάρχει, εγώ δεν έχω ιδέα ότι υπάρχει, και είμαι δυστυχισμένη γιατί λείπει από τη ζωή μου. Δηλαδή είμαι δυστυχισμένη χωρίς να ξέρω το γιατί... πχ σαν να πεινάω και να μην ξέρω ότι στο ντουλάπι έχει φαΐ.

Εγώ δε θα προσπαθήσω να σε πείσω ότι δεν υπάρχει Θεός. Εδώ ας υποθέσουμε ότι υπάρχει, οπότε έχουμε τρεις περιπτώσεις: Τις παραπάνω δύο (για έναν άνθρωπο που κάποιες φορές στη ζωή του υποφέρει από τύψεις) και την περίπτωση του αδίστακτου άθεου (που βαφτίζεις "πραγματικό άθεο"), την οποία αν κατάλαβα καλά ορίζεις ως εξής:

γ) Ο Θεός υπάρχει, εγώ δεν έχω ιδέα ότι υπάρχει, αλλά αισθάνομαι μια χαρά ό,τι και να κάνω.

Υποθέτω ότι θεωρείς ότι οι άθεοι-μαϊμούδες ανήκουν στην α) κατηγορία και οι άθεοι-ορίτζιναλ ανήκουν στη γ) κατηγορία. Εγώ βέβαια, όπως είπα και παραπάνω, δε θεωρώ ότι οι τύψεις μου προέρχονται από έλλειψη επικοινωνίας με το Θεό. Αλλά ΑΝ ήταν έτσι. Γιατί να μην ανήκω στη β) κατηγορία; Δηλαδή γιατί να μην είμαι πραγματικά άθεη;

Τέλος, θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη το Θεό και άλλοι όχι. Δηλαδή τους άθεους της γ) κατηγορίας άλλος τους έφτιαξε; Huh
Andrikos
Guest
« Reply #12 on: March 19, 2005, 21:43:16 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 19, 2005, 20:51:32 pm
Δεν είναι αναγκαίο οι αξίες να πηγάζουν από την πίστη σε κάτι ιερό. Για σένα ίσως να είναι έτσι, αλλά ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Γενικά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι θρησκευόμενοι (όχι όλοι) προσπαθούν να κρίνουν τους άθεους σύμφωνα με τον εαυτό τους. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές νοοτροπίες,

Δεν ειπα οτι ολες οι αξιες πηγαζουν απο την πιστη σε κατι ιερο!!! Υπαρχουν αξιες οι οποιες προερχονται απο την κοινωνια, την οικογενεια κτλ...
Αυτην την δεδομενη στιγμη ομως μιλαμε για τις συγκεκριμενες αξιες. Κατανοω οτι υπαρχουν πολλες διαφορετικες νοοτροπιες και επισης θελω να τονισω οτι ο σκοπος μου δεν ειναι να σε πεισω (πραγμα που δεν προκειται να γινει ετσι κι αλλιως) αλλα απλως να διατυπωσω μια αλλη οπτικη πλευρα του θεματος!!

Εδώ βλέπω ότι έχεις μπλέξει δύο περιπτώσεις και τις έχεις κάνει μία.

α) Ο Θεός υπάρχει, εγώ κατά βάθος το ξέρω αυτό, αλλά αυταπατώμαι για χ,ψ λόγους, και είμαι δυστυχισμένη γιατί δεν επικοινωνώ μαζί του. Δηλαδή κατά βάθος ξέρω γιατί είμαι δυστυχισμένη αλλά δεν το έχω "κατανοήσει πλήρως". Τότε ισχύουν όλα αυτά που λες.
β) Ο Θεός υπάρχει, εγώ δεν έχω ιδέα ότι υπάρχει, και είμαι δυστυχισμένη γιατί λείπει από τη ζωή μου. Δηλαδή είμαι δυστυχισμένη χωρίς να ξέρω το γιατί... πχ σαν να πεινάω και να μην ξέρω ότι στο ντουλάπι έχει φαΐ.

Εγώ δε θα προσπαθήσω να σε πείσω ότι δεν υπάρχει Θεός. Εδώ ας υποθέσουμε ότι υπάρχει, οπότε έχουμε τρεις περιπτώσεις: Τις παραπάνω δύο (για έναν άνθρωπο που κάποιες φορές στη ζωή του υποφέρει από τύψεις) και την περίπτωση του αδίστακτου άθεου (που βαφτίζεις "πραγματικό άθεο"), την οποία αν κατάλαβα καλά ορίζεις ως εξής:

γ) Ο Θεός υπάρχει, εγώ δεν έχω ιδέα ότι υπάρχει, αλλά αισθάνομαι μια χαρά ό,τι και να κάνω.

Υποθέτω ότι θεωρείς ότι οι άθεοι-μαϊμούδες ανήκουν στην α) κατηγορία και οι άθεοι-ορίτζιναλ ανήκουν στη γ) κατηγορία. Εγώ βέβαια, όπως είπα και παραπάνω, δε θεωρώ ότι οι τύψεις μου προέρχονται από έλλειψη επικοινωνίας με το Θεό. Αλλά ΑΝ ήταν έτσι. Γιατί να μην ανήκω στη β) κατηγορία; Δηλαδή γιατί να μην είμαι πραγματικά άθεη;

Επειδη μου αρεσε η λογικη της κατηγοριοποιησης  θα ακολουθησω και εγω αυτην την τακτικη!!(μου θυμιζει πολυ το επαγγελμα μας αλλα δεν ξερω γιατι)!!

Ετσι λοιπον για μενα οι περιπτωσεις ειναι οι εξης:
α)Υπαρχει Θεος, ξερω οτι υπαρχει και ακολουθω την πιστη μου!! (ιδανικη περιπτωση για πολλους φανταζομαι).
β)Υπαρχει Θεος, δεν θελω να υπαρχει (για μενα) ακολουθω καποια λογικη αλλα εμμεσα εξαρτωμαι απο αυτον (χωρις να το εχω καταλαβει ακομα ή να το εχω καταλαβει μερικως) μιας και διακατεχομαι απο τυψεις και απο την συνειδηση.
γ)Υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει (για μενα) διοτι δεν αισθανομαι την αναγκη μεσα μου να υπαρχει δηλαδη δεν θεωρω οτι χρειαζομαι καποια πιστη!! Δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τις πραξεις μου στον εαυτο μου ετσι δεν εχω τυψεις για οτι κανω!! Δεν νοιωθω ενοχοποιημενος για οτι κανω.

Και παλι να τονισω οτι αυτη ειναι η δικη μου αποψη και οτι μπορει να μην την εχω διατυπωσει ακριβως οπως την σκεφτομαι!!

Ετσι λοιπον οι αθεοι-μαιμουδες ανηκουν στο β ενω οι πραγματικοι-αθεοι στο γ.

Συγχεεις τις τυψεις ως εννοια και απο που προερχονται!! Λεω λοιπον οτι οι τυψεις δημιουργουνται διοτι εκανες κατι λανθασμενο σε ενα συνανθρωπο σου κτλ. ΑΛΛΑ οι τυψεις ειναι μια ενεργεια της συνειδησης σου η οποια μπορει να διακρινει το καλο απο το κακο το δικαιο απο το αδικο μιας και πιστευει στο καλο και στο δικαιο!! Αρα οι τυψεις οριζονται απο το καλο και το κακο απο τα οποια οριζεται ταυτοχρονα και η πιστη σου σε μια θρησκεια!! Ετσι τελικα οι τυψεις συνδεονται με την θρησκεια αφου οι μεν τυψεις οριζονται απο το καλο και το κακο η δε θρησκεια οριζει τι ειναι καλο και τι κακο!! (επιτελους το ειπα σωστα νομιζω)

Αδυνατω να εξηγησω γιατι ορισμενοι ανθρωποι εχουν αναγκη το Θεο και αλλοι οχι γιατι πολυ απλα δεν ειμαι ο Θεος. Ο ανθρωπινος νους αδυνατει να εξηγησει τετοιου ειδους ερωτηματα!!(γι'αυτο αλλωστε λεγονται και υπαρξιακα)
« Last Edit: March 19, 2005, 21:47:14 pm by Αndrikos » Logged
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #13 on: March 20, 2005, 01:07:14 am »

Quote from: Αndrikos on March 19, 2005, 21:43:16 pm
Αυτην την δεδομενη στιγμη ομως μιλαμε για τις συγκεκριμενες αξιες.
Ε ωραία... Roll Eyes Και οι συγκεκριμένες αξίες δεν προέρχονται κατ'ανάγκη από την πίστη σε κάτι ιερό (βασικά δεν ξεκαθαρίζεις ποιες αξίες έχεις κατά νου, αλλά πες ότι αναφέρομαι σ' αυτές).

Ετσι λοιπον για μενα οι περιπτωσεις ειναι οι εξης:
α)Υπαρχει Θεος, ξερω οτι υπαρχει και ακολουθω την πιστη μου!! (ιδανικη περιπτωση για πολλους φανταζομαι).
β)Υπαρχει Θεος, δεν θελω να υπαρχει (για μενα) ακολουθω καποια λογικη αλλα εμμεσα εξαρτωμαι απο αυτον (χωρις να το εχω καταλαβει ακομα ή να το εχω καταλαβει μερικως) μιας και διακατεχομαι απο τυψεις και απο την συνειδηση.
γ)Υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει (για μενα) διοτι δεν αισθανομαι την αναγκη μεσα μου να υπαρχει δηλαδη δεν θεωρω οτι χρειαζομαι καποια πιστη!! Δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τις πραξεις μου στον εαυτο μου ετσι δεν εχω τυψεις για οτι κανω!! Δεν νοιωθω ενοχοποιημενος για οτι κανω.
Άλλο να μην έχεις ανάγκη το Θεό και άλλο να μην ξέρεις ότι υπάρχει (υποθέτοντας ότι υπάρχει). Η πίστη δεν είναι ζήτημα θέλησης/αυθυποβολής (για μένα τουλάχιστον). Εσύ ταυτίζεις το "πιστεύω" με το "με συμφέρει να πιστεύω". Γιατί βάζεις την παράμετρο "δε θέλω να υπάρχει Θεός"; Εγώ μπορεί να θέλω να υπάρχει Θεός, αλλά να μην πιστεύω ότι υπάρχει.

Ακόμα, άλλο να σε επηρεάζει ο Θεός και άλλο να πιστεύεις στην ύπαρξή του.

Τέλος, με τρομάζει η ευκολία με την οποία πας από την πρόταση "Υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει (για μενα) διοτι δεν αισθανομαι την αναγκη μεσα μου να υπαρχει δηλαδη δεν θεωρω οτι χρειαζομαι καποια πιστη!!" στην πρόταση "Δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τις πραξεις μου στον εαυτο μου ετσι δεν εχω τυψεις για οτι κανω!!" Δηλαδή εσένα αν σε έπειθα (λέμε τώρα) ότι δεν υπάρχει Θεός θα μας σκότωνες όλους; Shocked

οι τυψεις ειναι μια ενεργεια της συνειδησης σου η οποια μπορει να διακρινει το καλο απο το κακο το δικαιο απο το αδικο μιας και πιστευει στο καλο και στο δικαιο!! Αρα οι τυψεις οριζονται απο το καλο και το κακο απο τα οποια οριζεται ταυτοχρονα και η πιστη σου σε μια θρησκεια!! Ετσι τελικα οι τυψεις συνδεονται με την θρησκεια αφου οι μεν τυψεις οριζονται απο το καλο και το κακο η δε θρησκεια οριζει τι ειναι καλο και τι κακο!! (επιτελους το ειπα σωστα νομιζω)
Ο διαχωρισμός του καλού από το κακό δε συνδέεται απαραίτητα με τη θρησκεία. Είναι ζήτημα της Φιλοσοφίας και συγκεκριμένα της Ηθικής. Φυσικά η κάθε θρησκεία ορίζει μεταξύ άλλων και τα ηθικά ζητήματα, αλλά δεν είναι ο μόνος φορέας που "δικαιούται" να ασχοληθεί με αυτά.
Andrikos
Guest
« Reply #14 on: March 20, 2005, 02:16:20 am »

Quote from: Nessa NetMonster on March 20, 2005, 01:07:14 am
Άλλο να μην έχεις ανάγκη το Θεό και άλλο να μην ξέρεις ότι υπάρχει (υποθέτοντας ότι υπάρχει). Η πίστη δεν είναι ζήτημα θέλησης/αυθυποβολής (για μένα τουλάχιστον). Εσύ ταυτίζεις το "πιστεύω" με το "με συμφέρει να πιστεύω". Γιατί βάζεις την παράμετρο "δε θέλω να υπάρχει Θεός"; Εγώ μπορεί να θέλω να υπάρχει Θεός, αλλά να μην πιστεύω ότι υπάρχει.

Ακόμα, άλλο να σε επηρεάζει ο Θεός και άλλο να πιστεύεις στην ύπαρξή του.

Αν καποιος αγνοει για την υπαρξη του Θεου τοτε δεν κανουμε λογο για αυτον γιατι εδω μιλαμε για ανθρωπους που συνειδητα επελεξαν να μην πιστευουν στο Θεο!! Δηλαδη εχουν την γνωση για το τι ειναι Θεος και μετα απο ωριμη σκεψη την απορριπτουν!! Αν καποιος ταλαντευεται στο αν υπαρχει η οχι τοτε πρωτα θα πρεπει να κατασταλαξει και μετα να ασχοληθει με αυτα τα ζητηματα.

Δεν ταυτιζω το πιστευω με το τι με συμφερει να πιστευω!! Απλως στο μηνυμα μου ισως να μην το διατυπωσα σωστα! Το δε θελω να υπαρχει θεος κολλαει με την λεξη για μενα και σημαινει δεν υπαρχει θεος για μενα!!

Και τωρα πηγαινω σε ενα σφαλμα: δεν υπαρχει ανθρωπος που να θελει να υπαρχει θεος και να μην πιστευει οτι υπαρχει!! Γιατι??? Γιατι πολυ απλα τον θεο ειτε τον αποδεχεσαι ειτε οχι.Το θελω να υπαρχει ισοδυναμει με το πιστευω οτι υπαρχει γιατι η υπαρξη του παραμενει αγνωστη!! Με αυτην την προταση δειχνεις οτι δεν εισαι σιγουρη για κανενα απο τα 2 αφου θα ηθελες να υπαρχει αλλα πιστευεις οτι δεν υπαρχει ενω μπορει και να υπαρχει αφου το θες και δεν εισαι 100% σιγουρη οτι δεν υπαρχει!! Ετσι η προταση ειναι αντιφατικη... (αν σε μπερδεψα πες μου το να το ξαναπω διαφορετικα).

Οποιος πιστευει στην υπαρξη του θεου επηρεαζεται απο αυτον αφου τα εργα του κρινονται απο τον ιδιο με βαση τις αρχες της πιστης του!!

Τέλος, με τρομάζει η ευκολία με την οποία πας από την πρόταση "Υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει (για μενα) διοτι δεν αισθανομαι την αναγκη μεσα μου να υπαρχει δηλαδη δεν θεωρω οτι χρειαζομαι καποια πιστη!!" στην πρόταση "Δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τις πραξεις μου στον εαυτο μου ετσι δεν εχω τυψεις για οτι κανω!!" Δηλαδή εσένα αν σε έπειθα (λέμε τώρα) ότι δεν υπάρχει Θεός θα μας σκότωνες όλους; Shocked

Οχι απαραιτητα (μιας και σε συμπαθω πολυ Wink) αλλα θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο μιας και δεν θα βασανιζομουν απο τυψεις και ενοχες!!

Ο διαχωρισμός του καλού από το κακό δε συνδέεται απαραίτητα με τη θρησκεία. Είναι ζήτημα της Φιλοσοφίας και συγκεκριμένα της Ηθικής. Φυσικά η κάθε θρησκεία ορίζει μεταξύ άλλων και τα ηθικά ζητήματα, αλλά δεν είναι ο μόνος φορέας που "δικαιούται" να ασχοληθεί με αυτά.
Πουθενα δεν ειπα οτι ειναι ο μοναδικος αλλα μονη σου ειπες οτι ειναι ενας απο αυτους!! Θα προσθεσω ομως οτι στην σημερινη κοινωνια το καλο και το κακο οριζεται κατα κορον απο την θρησκεια αφου η φιλοσοφια τεινει να εξαλειφθει...(δυστυχως)

Να ρωτησω μερικα πραγματα: εσυ ποτε δεν εκανες τον σταυρο σου πριν πας να γραψεις πανελληνιες??
 ποτε δεν κοινωνισες??
 πηγες στην αστυνομια να ζητησεις να σου αλλαξουν το θρησκευμα μιας και εισαι αθεη??
ποτε δεν πηγες εκκλησια εστω το πασχα η τα χριστουγεννα??
ζητησες απο τον καθηγητη σου στα θρησκευτικα να σε απαλλαξει απο το μαθημα μιας και δεν πιστευεις (εκτος αν καθοσουν μεσα για καθαρα εκπαιδευτικους λογιυς)??

(Φυσικα με αυτες τις ερωτησεις δεν θελω να σε προσβαλλω, παντα μιλαω φιλικα)

Λοιπον επειδη γνωριζω την απαντηση ηδη θα πω οτι αφου καποιος ειναι αθεος και το δηλωνει περιτρανα  θα πρεπει να το υποστηριζει οπου και να βρεθει...
Οπως και εγω θα υποστηριζα τον χριστιανισμο και θα ετρεχα κατευθειαν στο τμημα αν στην ταυτοτητα μου εγραφε καποιο αλλο θρησκευμα!!
Και επισης θα αρνιομουν να προσπαθει ο αλλος να με πεισει οτι η θρησκεια του ειναι καλυτερη απο την δικια μου...
και το κυριοτερο οτι θα πολεμουσα για την θρησκεια μου...
Pages: [1] 2 3 ... 127 Go Up Print
Jump to: