• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:46:01 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:46:01 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 119
Total: 178
lasef
chaniotism
Summand
Fotis
manwlakhs
kourkou
RAFI
Tsomp
andreaspaper
andripappa
idchatzi
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
dimitrisadamou
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 262984 times)
τσαι-borg
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Central to nowhere.

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #1410 on: June 30, 2010, 22:54:07 pm »

οριστε
μ ενα κλικ.

μην στεναχωριεσαι συντροφε,υπαρχει ελπιδα.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
ant
Guest
« Reply #1411 on: June 30, 2010, 23:03:40 pm »

Quote from: voyager on June 30, 2010, 22:49:09 pm
...και νομίζεις μήπως πως οι "καλές πράξεις" δεν έχουν καμια επίπτωση σε αυτόν που τις κάνει, σε αυτή τη ζωή;
Όποιος ψάχνεται λίγο παραπάνω θα έχει καταλάβει πόσο άμεση σχέση έχουν αυτά που κάνει στη ζωή του με την ψυχοσύνθεσή του.
Ουσιαστικά με τις πράξεις (και τις σκέψεις) που κάνει κανείς χτίζει κομματάκι κομματάκι τον εαυτό του. Αν κινείται σε περιοχές πράξεων και σκέψεων που τον κάνουν να νιώθει πραγματικά* καλά, η γενικότερη ψυχοσύνθεσή του ανεβαίνει.

* το τι κάνει την καρδιά να νιώθει πραγματικά καλά πιστεύω πως το καταλαβαίνει κανείς σιγά σιγά μέσα από την πορεία της ζωής του

εγω δεν ειμαι εναντιον των καλων πραξεων, ειμαι εναντιον της ιδεας οτι καποιος με αναγκαζει να κανω τις καλες πραξεις με δολωμα να τις εξαργυρωσω αργοτερα ( ειτε αυτος ειναι ο Θεος ειτε αυτος ειναι ο μπαμπας μου!  Cheesy )

οταν κανω μια καλη πραξη την κανω επειδη γουσταρω επειδη το θελω επειδη με κανει ευτυχισμενο. Το κανω πρωτα για μενα και μετα για τον αλλον... Ετσι νομιζω πρεπει να σκεφτονται οι ανθρωποι για να μη φτασουν μια ωραια πρωια στα 50 φευγα τους, ξυπνησουν και πουν "πω ρε πουστη μου, χαραμισα τη ζωη μου για να κανω καλο στους αλλους και δεν εκανα για μενα τιποτα. τι μαλακας που ειμαι!" και αλλα τετοια συναφη

Από εκεί και πέρα, αν η ψυχή ζει συνεχίζει να υπάρχει μετά τον θάνατο, η κατάστασή της συνεχίζει να είναι αυτή που έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο από αυτήν την ζωή. Για αυτό λένε πως τον παράδεισο ή την κόλασή σου την φτιάχνεις από αυτήν την ζωή. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια. Το ώφελος όμως φαίνεται ήδη από τώρα.

...οσο γι αυτο μου φαινεται αρκετα αξιωματικο και δε βλεπω το λογο να το συμμεριστω σαν αποψη. Δηλαδη λες οτι αν μετα θανατον υπαρχει ψυχη αυτη μενει στασιμη; Γιατι; Ποιος το λεει αυτο; Αλλα αυτο ειναι ενα ερωτημα που δεν εχει αξια να απαντηθει ( τουλαχιστο για μενα, μιας και δεν πιστευω στη μετα θανατον ζωη  Wink )

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on June 30, 2010, 22:51:27 pm
Πόσα πατερημά θα με σώσουν από τον φαύλο κύκλο, στον οποίο έχω υποπέσει;
Οι άπιστοι να μην απαντήσουν, παρακαλώ. Το θέμα είναι σοβαρό.

Οσο για σενα το αμαρτημα σου ειναι βαρυ  Grin Grin Grin και πρεπει να σε στειλουμε σε εξειδικευμενο προσωπικο! Τραβα μια βολτα απο το Αγιο Ορος! Πανε στη μονη Βατοπεδιου! Ειδικευονται στους εξορκισμους!  Cheesy Cheesy Cheesy

png
Veteran

View Profile
« Reply #1412 on: June 30, 2010, 23:18:38 pm »

[σπαμ]

Ερώτηση: Είμαι και εγώ ένας νέος του 21ου πρώτου αιώνα και έχω κι εγώ ένα μεγάλο πρόβλημα όπως πολλοί άλλοι της ηλικίας μου το έχουν. Η διάφορα όμως είναι ότι αυτοί δεν γνωρίζουν την αλήθεια ενώ την γνωρίζω και εξακολουθώ να την πράττω. Μιλώ για την αυτοϊκανοποίηση ή τον αυνανισμό. Έχει χρόνια που προσπαθώ να νικήσω αυτόν τον πειρασμό και δεν τα καταφέρνω. Ίσως επειδή δεν το προσπάθησα όπως έπρεπε. Πάω εκκλησία κάθε Κυριακή. Νηστεύω όλες τις νηστείες του χρόνου, προσεύχομαι όμως πάλι δεν τα καταφέρνω. Μπορείτε να μου εισηγηθείτε μερικούς τρόπους έτσι ώστε να νικήσω αυτόν τον πειρασμό;

Απάντηση: Βρες γκόμενα.

[/σπαμ]

τακτοποιημένο χάος
voyager

View Profile
« Reply #1413 on: June 30, 2010, 23:18:55 pm »

Quote from: Antίλογος on June 30, 2010, 23:03:40 pm
...και νομίζεις μήπως πως οι "καλές πράξεις" δεν έχουν καμια επίπτωση σε αυτόν που τις κάνει, σε αυτή τη ζωή;
Όποιος ψάχνεται λίγο παραπάνω θα έχει καταλάβει πόσο άμεση σχέση έχουν αυτά που κάνει στη ζωή του με την ψυχοσύνθεσή του.
Ουσιαστικά με τις πράξεις (και τις σκέψεις) που κάνει κανείς χτίζει κομματάκι κομματάκι τον εαυτό του. Αν κινείται σε περιοχές πράξεων και σκέψεων που τον κάνουν να νιώθει πραγματικά* καλά, η γενικότερη ψυχοσύνθεσή του ανεβαίνει.

* το τι κάνει την καρδιά να νιώθει πραγματικά καλά πιστεύω πως το καταλαβαίνει κανείς σιγά σιγά μέσα από την πορεία της ζωής του

εγω δεν ειμαι εναντιον των καλων πραξεων, ειμαι εναντιον της ιδεας οτι καποιος με αναγκαζει να κανω τις καλες πραξεις με δολωμα να τις εξαργυρωσω αργοτερα ( ειτε αυτος ειναι ο Θεος ειτε αυτος ειναι ο μπαμπας μου!  Cheesy )

οταν κανω μια καλη πραξη την κανω επειδη γουσταρω επειδη το θελω επειδη με κανει ευτυχισμενο. Το κανω πρωτα για μενα και μετα για τον αλλον... Ετσι νομιζω πρεπει να σκεφτονται οι ανθρωποι για να μη φτασουν μια ωραια πρωια στα 50 φευγα τους, ξυπνησουν και πουν "πω ρε πουστη μου, χαραμισα τη ζωη μου για να κανω καλο στους αλλους και δεν εκανα για μενα τιποτα. τι μαλακας που ειμαι!" και αλλα τετοια συναφη

Δε διαφωνούμε σε τίποτα εδώ, νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις Wink

Quote from: Antίλογος on June 30, 2010, 23:03:40 pm
Από εκεί και πέρα, αν η ψυχή ζει συνεχίζει να υπάρχει μετά τον θάνατο, η κατάστασή της συνεχίζει να είναι αυτή που έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο από αυτήν την ζωή. Για αυτό λένε πως τον παράδεισο ή την κόλασή σου την φτιάχνεις από αυτήν την ζωή. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια. Το ώφελος όμως φαίνεται ήδη από τώρα.

...οσο γι αυτο μου φαινεται αρκετα αξιωματικο και δε βλεπω το λογο να το συμμεριστω σαν αποψη. Δηλαδη λες οτι αν μετα θανατον υπαρχει ψυχη αυτη μενει στασιμη; Γιατι; Ποιος το λεει αυτο; Αλλα αυτο ειναι ενα ερωτημα που δεν εχει αξια να απαντηθει ( τουλαχιστο για μενα, μιας και δεν πιστευω στη μετα θανατον ζωη  Wink )

Λολ, καταρχάς γιατί απαξιώνεις τον διάλογο αντίλογε; Θέλω να πω, αν θεωρείς ότι δεν έχει αξία να απαντηθεί κάτι τότε γίνεσαι..στείρος αντίλογος Wink
Τέλος πάντων εγώ θα απαντήσω. Αν σκεφτείς ότι η διαμόρφωση του εαυτού γίνεται από διαδικασίες που έχουν σαν είσοδο τα ερεθίσματα από τις  5 αισθήσεις και ότι αυτές οι είσοδοι δεν υπάρχουν μετά θάνατον, τότε ίσως αυτή είναι μια απάντηση. Επίσης οι έξοδοι πχ "καλές πράξεις πάλι χρησιμοποιούν τα μέσα αυτής της ζωής για να γίνουν. Πχ εγκεφαλικά κύτταρα, χέρια, πόδια...

..είσοδοι, έξοδοι...τα πολλά σαε πειράζουν μάλλον Grin
« Last Edit: June 30, 2010, 23:21:16 pm by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
ant
Guest
« Reply #1414 on: June 30, 2010, 23:25:54 pm »

Βασικα ειπα οτι για μενα δεν εχει αξια... Αφου δεν πιστευω στη μετα θανατον ζωη, τι σημασια εχει η φυση της ψυχης τοτε; Καταλαβες; Δεν εχει νοημα...

Οσο για υποθεσεις μπορεις να κανεις οσες θες, απλως προτιμω να σκεφτομαι πραγματικα προβληματα αντι για φανταστικα...

Και οσο για το πρωτο, ναι συμφωνουμε. Απαντησα εγω απλως επειδη νομισα οτι αναφεροσουν σε μενα ( αλλα μαλλον αναφεροσουν στον MW )

Οσο για το σπαμ απλως θεΐλα!  Cheesy Cheesy Cheesy

εδιτ: Αντε και για να σου κανω το χατηρι και να απαντησω. Εφοσον στερουμαστε αισθησεων οταν ειμαστε ψοφιοι ( αρα εχουμε και μηδενικα ερεθισματα ) τι μας νοιαζει τι κανει η ψυχη μας; Δεν πα να κουρευεται; Εγω με τις αισθησεις αντιλαμβανομαι τον κοσμο, οχι με την ψυχη! Αυτα πρεπει να τα ξεκαθαριζεται ο Καντ στην κριτικη του καθαρου λογου, αλλα δεν παιρνω κι ορκο
« Last Edit: June 30, 2010, 23:29:02 pm by Antίλογος » Logged
voyager

View Profile
« Reply #1415 on: June 30, 2010, 23:36:12 pm »

Σε σένα αναφερόμουν γιατί όπως το έθεσες στον MW, αυτό μου ήρθε στο μυαλό.
e-λόγος βλέπεις...δεν καταλαβαίνει κανείς πάντα τι εννοεί ο άλλος. ( γιατί καταλαβαίνει στην face to face συζήτηση θα μου πεις; Cheesy )
Το τι είναι φανταστικό και τι όχι  είναι κι αυτό ένα μεγάλο θέμα Wink

Δυστυχώς Undecided ήρθε η ώρα να γυρίσω στα σαε μου  Embarrassed.

δυστυχώς συμβαίνει
xaxas
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #1416 on: July 01, 2010, 01:01:16 am »

Ίσως είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε πάνω στο φανταστικό-πραγματικό όταν υπάρχει ζήτημα θρησκείας/πίστης, αλλά πάνω στο τελευταίο:
μου φαίνεται κάπως παράξενο να ακούω τέτοιες απόψεις σε φόρουμ ηλεκτρολόγων. Ειδικά το πως "νιώθεις με την καρδιά" - ελπίζω να ήταν μεταφορικό (και το λέω ειλικρινά χωρίς ειρωνεία). Ομοίως για την ψυχή, αν μιλάμε για το κλασικό θρησκευτικό (και δη χριστιανικό) νόημά της.
Επίσης, τι είναι μια "καλή πράξη" ακριβώς;

ant
Guest
« Reply #1417 on: July 01, 2010, 02:36:41 am »

Quote from: xaxas on July 01, 2010, 01:01:16 am
Ίσως είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε πάνω στο φανταστικό-πραγματικό όταν υπάρχει ζήτημα θρησκείας/πίστης, αλλά πάνω στο τελευταίο:
μου φαίνεται κάπως παράξενο να ακούω τέτοιες απόψεις σε φόρουμ ηλεκτρολόγων. Ειδικά το πως "νιώθεις με την καρδιά" - ελπίζω να ήταν μεταφορικό (και το λέω ειλικρινά χωρίς ειρωνεία). Ομοίως για την ψυχή, αν μιλάμε για το κλασικό θρησκευτικό (και δη χριστιανικό) νόημά της.

νομιζω αυτο που εννοει η voyager με αυτην της τη φραση ειναι οτι καποια πραγματα σε κανουν ευτυχισμενο/χαρουμενο ενω καποια αλλα οχι. Και αυτο το καταλαβαινεις μεσα απο την πορεια σου στη ζωη. Πρεπει ομως να αφουγκραζεσαι τον εαυτο σου για να καταλαβεις τι σε χαροποιει και τι οχι, δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται...

Ειναι ρε παιδι μου σαν τις μπαμιες, σε καποιους αρεσει σε αλλους οχι. Ετσι κι εσυ πρεπει να βρεις τι σαρεσει και τι οχι, με τι ηδονιζεσαι... ( και προφανως τη λεξη ηδονη δεν τη χρησιμοποιω μονο με την εννοια της σεξουαλικης απολαυσης )

Συνηθως προσπαθουμε να πεισουμε τον εαυτο μας να του αρεσει εκεινο ή το αλλο χωρις να αφηνουμε τον ιδιο να μας καθοδηγησει... Και κατι τετοιες καταστασεις εχουν τραγελαφικα αποτελεσματα...
ant
Guest
« Reply #1418 on: July 01, 2010, 02:40:19 am »

Quote from: voyager on June 30, 2010, 23:36:12 pm
Σε σένα αναφερόμουν γιατί όπως το έθεσες στον MW, αυτό μου ήρθε στο μυαλό.
e-λόγος βλέπεις...δεν καταλαβαίνει κανείς πάντα τι εννοεί ο άλλος. ( γιατί καταλαβαίνει στην face to face συζήτηση θα μου πεις; Cheesy )
Το τι είναι φανταστικό και τι όχι  είναι κι αυτό ένα μεγάλο θέμα Wink

Δυστυχώς Undecided ήρθε η ώρα να γυρίσω στα σαε μου  Embarrassed.

...βασικα προτιμω την face to face συζητηση αλλα ο e-λογος ειναι πιο ευκολος. Αντε τωρα να μαζεψεις ατομα, να πεις δεκα κουβεντες για ενα πραμα, να πεταγεται ο ενας να πεταγεται ο αλλος... Με το φορουμ μπαινουν ολα σε μια σειρα αλλα ειναι απροσωπα. Ασε που μπορεις και πεταγεσαι απο το ενα θεμα στο αλλο, συμπληρωνεις κατι που ξεχασες πιο πριν, λες ο,τι θες ο,τι ωρα θες...

Αλλα χανεις την ανθρωπινη επαφη. Τεσπα, μπορουμε να κανονισουμε και κανενα τετ-α-τετ καποια στιγμη  Cheesy Cheesy Cheesy
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #1419 on: July 01, 2010, 11:47:47 am »

μου φαίνεται κάπως παράξενο να ακούω τέτοιες απόψεις σε φόρουμ ηλεκτρολόγων. Ειδικά το πως "νιώθεις με την καρδιά" - ελπίζω να ήταν μεταφορικό (και το λέω ειλικρινά χωρίς ειρωνεία).
Εντάξει, φόρουμ ηλεκτρολόγων είναι, όχι γιατρών Tongue

Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #1420 on: July 09, 2010, 00:13:45 am »

http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal%E2%80%99s_Wager

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1421 on: July 09, 2010, 00:50:11 am »

Quote from: Antίλογος on July 01, 2010, 02:36:41 am

νομιζω αυτο που εννοει η voyager με αυτην της τη φραση ειναι οτι καποια πραγματα σε κανουν ευτυχισμενο/χαρουμενο ενω καποια αλλα οχι. Και αυτο το καταλαβαινεις μεσα απο την πορεια σου στη ζωη. Πρεπει ομως να αφουγκραζεσαι τον εαυτο σου για να καταλαβεις τι σε χαροποιει και τι οχι, δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται...

Ειναι ρε παιδι μου σαν τις μπαμιες, σε καποιους αρεσει σε αλλους οχι. Ετσι κι εσυ πρεπει να βρεις τι σαρεσει και τι οχι, με τι ηδονιζεσαι... ( και προφανως τη λεξη ηδονη δεν τη χρησιμοποιω μονο με την εννοια της σεξουαλικης απολαυσης )

Συνηθως προσπαθουμε να πεισουμε τον εαυτο μας να του αρεσει εκεινο ή το αλλο χωρις να αφηνουμε τον ιδιο να μας καθοδηγησει... Και κατι τετοιες καταστασεις εχουν τραγελαφικα αποτελεσματα...

Πάντα όμως θα ξέρεις τι πραγματικά θέλεις και σου αρέσει και κάποια στιγμή είτε θα ενδώσεις, με ότι αποτέλεσμα συνεπάγεται αυτό, ή απλά θα συνεχίσεις να "βασανίζεσαι" και να λες ψέματα στον εαυτό σου...

Είναι κρίμα πραγματικά ότι πολλοί άνθρωποι ακολουθούν τον δεύτερο δρόμο για να είναι αρεστοί, γιατί έτσι μεγάλωσαν γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν ξέρω και εγώ τι...
« Last Edit: July 09, 2010, 00:53:01 am by di_em » Logged

What's wrong with naked?
kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #1422 on: July 09, 2010, 16:58:09 pm »

Quote from: Tempus Fugit on July 09, 2010, 00:13:45 am

Εγώ θα διαφωνήσω με τον κ.Πασκάλ, έχεις πολλά να χάσεις. Και μόνο που θα αισθάνεσαι ενοχές που έφαγες κεφτεδάκια Μ. Τετάρτη....

Το πρόβλημα είναι ότι η θρησκεία λέει μεν "Οκ, ότι πιστεύει ο καθένας", αλλά δεν το εφαρμόζει, χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό (και αθέμιτο) μέσω για να προσυλιτήσει κόσμο. Για λόγους όχι πάντα "ουράνιους", βέβαια, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι θα σου κάνει καλό αν προσυλιτιστείς, και αξίζει τον κόπο να μπει στην άκρη η ελευθερία σου.

Αν ρωτήσεις το μέσο χριστιανό πχ αν συμφωνεί ή όχι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, θα απαντήσει θετικά, δεν θα πει ότι δεν πρέπει να δαπανάται δημόσιο χρήμα που ανήκει σε όλους, για να διαδωθούν οι απόψεις μίας-πλειοψηφίας μεν-αλλά όχι του συνόλου των πολιτών. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν το θρησκευτικά στα σχολεία. Επομένως το επιχείρημα περί ελεύθερης βούλησης είναι  μάλλον τραγικό.
di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #1423 on: July 09, 2010, 17:12:12 pm »

Quote from: kORTAS on July 09, 2010, 16:58:09 pm

Εγώ θα διαφωνήσω με τον κ.Πασκάλ, έχεις πολλά να χάσεις. Και μόνο που θα αισθάνεσαι ενοχές που έφαγες κεφτεδάκια Μ. Τετάρτη....

Το πρόβλημα είναι ότι η θρησκεία λέει μεν "Οκ, ότι πιστεύει ο καθένας", αλλά δεν το εφαρμόζει, χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό (και αθέμιτο) μέσω για να προσυλιτήσει κόσμο. Για λόγους όχι πάντα "ουράνιους", βέβαια, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι θα σου κάνει καλό αν προσυλιτιστείς, και αξίζει τον κόπο να μπει στην άκρη η ελευθερία σου.

Αν ρωτήσεις το μέσο χριστιανό πχ αν συμφωνεί ή όχι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, θα απαντήσει θετικά, δεν θα πει ότι δεν πρέπει να δαπανάται δημόσιο χρήμα που ανήκει σε όλους, για να διαδωθούν οι απόψεις μίας-πλειοψηφίας μεν-αλλά όχι του συνόλου των πολιτών. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν το θρησκευτικά στα σχολεία. Επομένως το επιχείρημα περί ελεύθερης βούλησης είναι  μάλλον τραγικό.

Το μάθημα που διδάσκεται στα σχολεία σαν "Θρησκευτικά" κάθε άλλο παρά αυτό είναι. Αν θυμάμαι καλά μόνο στην Γ' Λυκείου προς το τέλος του βιβλίου αναφέρονταν άλλες θρησκείες πέραν του Χριστιανισμού.

Όσον αφορά την ελεύθερη βούληση που τόσο πια υποστηρίζουν οι πιστοί Ορθόδοξοι (και μη) Χριστιανοί, έχω διαπιστώσει ότι μόνο στα λόγια είναι έτσι...  Roll Eyes

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων υπάρχουν, ευτυχώς, πολλές εξαιρέσεις...

What's wrong with naked?
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #1424 on: July 09, 2010, 23:49:47 pm »

Quote from: kORTAS on July 09, 2010, 16:58:09 pm

Χωρίς να πάρω θέση πάνω στις απόψεις του Πασκάλ, να διευκρινίσω ότι μιλάει καθαρά για την πίστη στην ύπαρξη θεού ή όχι. Είναι μια ερώτηση πιο πολυ φιλοσοφική παρά θρησκευτική (αλλο αν ο Πασκαλ χρησιμοποιει ...μαθηματικα!) ακριβως γιατι δεν
αναφέρεται οργάνωση της πίστης της ύπαρξης μέσω μιας θρησκείας η οποία είναι αυτή που βάζει τους περαιτέρω κανόνες
στους οποιους αναφέρεσαι.
Και μαλιστα φαινεται ξεκαθαρα η ταση οτι θρησκεια=χριστιανισμος με το που γινεται αναφορα, by default κάποιες φορές.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Pages: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 127 Go Up Print
Jump to: