Παρεπιπτόντως πές μας κι εσύ αν έχεις δουλέψει και πού, γιατι εγώ που κριτικάρω όλα αυτά και πουλάω αναρχοκομμουνιστικές τσάμπα μαγκιές δούλευα το χειμώνα σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο.

:'( :'( :'( :'(
Σε λυπάμαι
Να σου πω και εγώ ότι όταν ήμουν 16 χρονών επιχείρησα μία φορά να δέσω
μόνος μου τα κορδόνια και ήταν μία πολύ ωδυνηρή εμπειρία :'(
Για περισσότερες λεπτομέρεις για την εργασιακή μου κατάσταση σε pm.
Άστο καλύτερα...δε νομίζω να αντέξουμε και άλλα τέτοια...
5)Η οποιαδήποτε δουλειά σε μια κοινωνία είναι χρήσιμη. Άμα δεν υπήρχαν αγρότες θα θελα να μου από μια μεριά να σε δώ να φυτεύεις ντοματούλες για να φάς και να οργώνεις με το τρακτέρ...

Μην υποτιμάς την αξία κανενός, γιατί είσαι πολύ τυχερός όπως λέει και ο Καμένος.
Ατύχησες...και ντομάτες έχω φυτέψει και χωράφι έχω οργώσει και γενικά έχω κάνει δουλειές από όλους τους τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής) και μάλιστα δούλευα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και δουλεύω από 11 χρονών=>δηλ ξεκίνησα δουελιά πριν από 6 δισεκκατομύρια χρόνια.
Μικρή μου Πανδόρα από όλες τι δουλειές που έχω κάνει και τις συνομιλίες που είχα με αγρότες, κτηνοτρόφους, εργάτες σε βιομηχανίες, μηχανικούς σε βιομηχανίες και υπαλλήλους σε υπηρεσίες κατελήξα στο ότι ο καπιταλισμ΄πος και συνάμα η ελεύθερη αγορά είναι το σύστημα που αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του, τις καλές και τις άσχημες...αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σύστημα δε θα με απασχολεί ο τεμπέλης συνάνθρωπος μου που νομίζει ότι δουλεύει ενώ κάθεται...
Η πλειοψηφία των βιομηχανιών στην Ελλάδα είναι "προϊόντα" συνεταιρισμού. ΟΙ αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί έχουν τις βιομηχανίες τους και ο κάθε παραγωγός έχει μερίδιο στο συνεταιρισμό και λόγο πάνω στο εργοστάσιο.
Οι πλειοψηφία των βιομηχανιών στην Ελλάδα ανήκουν στον λαό, οι πολυεθνικές στην κυρά-Μαρίκα. Ρε μπάς και είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν το ξέρουμε; Αν είναι έτσι να την δώσω την προκαταβολή για εκείνο το σκαφάκι που είδα χθές.Πατε καλά ρε;
ΟΙ βιομηχανίες που βλέπεις σήμερα και θέλεις να κλέψεις δεν υπήρχαν ανέκαθεν. Πριν ~60 χρόνια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να συναιτερίζονται σοβαρά και να στήνουν βιομηχανίες οι οποίες υπό το καθεστώς του ανταγωνισμού και της ελέυθερης αγοράς βελτιώθηκαν και έγιναν πιο αποδωτικές. Βέβαια δεν επέζησαν όλες και άλλες δημιουργήθηκαν αργότερα και ακόμα και σήμερα δημιουργούνται. Βλέπεις η μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων προκαλέι και την ίδρυση παράπλευρων βιομηχανιών όπως των τροφών, των παλετών κλπ.
Αυτοί που σήμερα εσύ ονομάζεις βιοπμηχάνους είναι πρώην αγρότες και κτηνοτρόφοι που με πολλή δουλειά και μυαλό οργάνωσαν την παραγωγή και σε συνδυασμό μκε τον ανταγωνισμό παίρνουν αυτό που τους αναλογεί.
Αν εσύ το καλύτερο που έχεις να πεις είναι από τον καναπέ σου( χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου για τη βελτίωση της παραγωγής) τότε ας κρίνει ο αναγνώστης...
Και να έλεγες και κάτι σοβαρό? Το μόνοπ μπου λες είναι δώστε μου αυτό που δουλέψατε και αποκτήσατε!

Και σου εξήγησα τη δυναμική της αγοράς και το πως μπορείς να μπεις σε αυτήν πολλάκις, αλλά αγρόν αγοράζεις ...και αγρόν δεν έχεις...
Αν εσύ κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους με δικό σου τρόπο σε βιομηχάνους και σε μη, τότε αυτό είναι διοκό σου πρόβλημα, δεν είναι δικό μου. ΟΙ βιομηχανίες που υπάρψχουν σήμερα και θες να τις "φας" είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας κατά το παρελθόν. Ο ιδιοκτήτης παραγωγικού μέσου δεν έχει ωράριο . Θα μείνει εκεί στη δουλειά του μέχρι να τελειώσει.
Για να γίνει μια βιομηχανία όπως λες έχουν όντως δούλέψει πολλοί άνθρωποι και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα έργο που ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε μόνος του να το κάνει σε 2000 χρόνια. Σαν αντίδωρο στους εργαζόμενους που έφτυσαν αίμα δώθηκε ο μισθός τους. Στο τέλος ο βιομήχανος έχει την γή, το εργοστάσιο και ένα μέσο να χεστεί στο τάληρο ενώ ο εργάτης (καθώς ξοδεύει τον μισθό του για να ζήσει) δεν έχει τίποτα με αποτέλεσμα αν ο βιομήχανος τον διώξει να μην μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του ούτε μια μέρα.Αυτό για σένα είναι δίκαιο, για μένα είναι αηδιαστικό. Αν έχουν πρόβλημα οι ιδιοκτήτες και κουράζονται τόσο ας παραδώσουν τα εργοστασιάκια τους στους εργάτες τους να τους κόβουμε έναν μισθό να ηρεμήσουν.
Σου εξήγησα και πιο πριν το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Βγες από τη σπηλιά σου Φοίνικα και κυκλοφόρησε στον κόσμο να δεις τις δυνατότητες σου.
Βιομηχανίες που ποντάρουν στην εργασία των υπαλλήλων και μόνο έχουν ημερομηνία λήξης στην ελεύθερη οικονομία.
ΟΙ άλλες, οι μικρότερες ανέρχονται με γοργούς ρυθμούς και σκληρή δουλειά από τους ιδιοκτήτες της και θα τη φάνε...
Τώρα , γιατί ζητάς μόνο φτηνή βιομηχανία? Δε θες και κόκκινο χαλί μπροστά της όταν θα μπαίνεις πρώτη φορά?Κόκκινα ροδοπέταλα?
Αναρχικέ Φενίξ βιομηχανία αυτοκινήτων στην Ελλάδα δεν υπάρχει από ό, τι ξέρω και άρα δε μπορείς να αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει. Μπορείς να στήσεις μία βιομηχανία , πάντα συνεταιρικά εκτός και αν ξες τόσο καλά τα αυτοκίνητα και μπορείς να τη στήσεις μόνος σου. Αν δε κάνει πιο φτηνά αυτοκίνητα όμως και με κάποια ποιότητα όμως καταλάβαίνεις ότι περισσεύει και δε τη χρειάζεται η κοινωνία.
Όσο πιο κερδοφόρο είναι ένα μέσο παραγωγής τόσο πιο ακριβό είναι για την απόκτηση του. Βασικός κανόνας.
Τώρα το ότι εσύ τα περιμένεις όλα στρωμένα είναι δικό σου πρόβλημα. Το στήσιμο βιομηχανίας θέλει χρόνο και πολύ δουλειά (16ωρα) από τους ιδιοκτήτες στην αρχή.
Πάντως τα αυτοκίνητα είναι πολύ φτηνά και ταυτόχρονα καλά σήμερα. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του καπιταλισμού παγκοσμίως.
Βγες από τη σπηλιά (γιάφκα) σου Φενίξ και κυκλοφόρησε στον κόσμο να δεις τι γίνεται. Μη θες να τον καταστρέψεις με τρομοκρατικές ενέργειες.
Ανέφερα το παράδειγμα με την βιομηχανία γιατί δεν κατάλαβες αυτό που σου έλεγα στην αρχή και φυσικά δεν κατάλαβες και στην συνέχεια.Δεν μπορείς να θεωρείς ότι απάντησες σε αυτό που είπε ο Προυντόν σχετικά με τις αμοιβές προτείνοντας την αγορά φθηνού αγροτεμμαχίου, είναι ανόητο και πρόχειρο. Αυτό που λέει το άτομο είναι το εξής: Αν η ιδιοκτήσία προκύπτει από την εργασία, τότε κάποιος που νοικιάζει ένα χωράφι μόλις πληρώσει ενοίκια ίσα με την αξία του οικοπέδου γίνεται αυτόματα ιδιοκτήτης.Εκτός και αν γυρίσουμε στην πρωταρχική κατάληψη αλλά και αυτό δεν σε συμφέρει γιατί παίζει τρελή απαλλοτρίωση.Ένας εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων παράγει ένα ακριβό προιόν, που αποφέρει τρελό κέρδος στον ιδιοκτήτη (ο οποίος όπως σου είπα διατηρεί στο τέλος του χρόνου και το εργοστάσιο αλλά και όλες τις μηχανές και τις πρώτες ύλες) ενώ ο εργάτης παίρνει έναν μισθό που σε καμία περίπτωση κατά την γνώμη δεν καλύπτει το κέρδος που βγαίνει στην πλάτη του.Αυτό και πάλι το θεωρείς δικαίο ενώ εγώ απίστευτα άδικο και αηδιαστικό. Για το ακριβό, φθηνό θα σου απαντήσω παρακάτω
1ον Δεν ανέφερα φτηνό αγροτεμάχιο αλλά ανέφερα ολόκληρες επαρχίες-Νομούς.
Στο Κιλκίς έχει 500-650 Ευρώ το στρέμμα, στην Πέλλα 1000 Ευρώ το στρέμμα και στην Ημαθία 1000-2000 Ευρώ το στρέμμα. Και αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις ή πάλι δε θες να καταλάβεις είναι η δυναμική της αγοράς. Δεν είναι στατική η αγορά όπως κάθεσαι και τη βλέπεις εσύ με το ανοιχτό μυαλό σου. Δε θέλουν όλοι να γίνουν αγρότες και ιδιοκτήτες, δε θέλουν όλοι να γίνουν βιομήχανοι, δε θέλουν όλοι να είναι εργάτες ή υπάλληλοι. Για όλους υπάρχει θέση
2ον
Λες από το κείμενο του Προυντόν
Αυτό που λέει το άτομο είναι το εξής: Αν η ιδιοκτήσία προκύπτει από την εργασία, τότε κάποιος που νοικιάζει ένα χωράφι μόλις πληρώσει ενοίκια ίσα με την αξία του οικοπέδου γίνεται αυτόματα ιδιοκτήτης.Και εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις το αστείο του κειμένου. Αν γίνει αυτό που λες
δε θα νοικιάζεται κανένα χωράφι. ¨ολοι θα τα βάζουν στάρια και θα καθάριζαν. Το στάρι το σπέρνεις μία φορά το χρόνο και μετά το θερίζεις πάλι μία φορά το χρόνο και όπως καταλαβαίνεις είναι μία πολύ εύκολη παραγωγή και για αυτό δεν έχει αξία το στάρι. Φέτος άκουσον άκουσον υπάρχει περίπτωση να πάει 70 δρχ το κιλό λόγω της μειωμένης διεθνούς παραγωγής!
Παρόλα αυτά ο καπιταλισμός έχει φροντίσει να καλύψει τις απόψεις του Προυντόν. Μνε δάνειο για την αγορά του αγροτεμαχίου αντί για τα νοίκια στον ιδιοκτήτη, απλά πληρώνεις τις δόσεις στην τράπεζα. Όπως γίνεται και με τα σπίτια.
Μου αρέσει που μιλάς για τη σπηλιά μου. Οι τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που ξέρει τι θελει
Στα άλλα που γράφεις περί εκμετάλευσης και λοιπά, ακόμα αδυνατείς να καταλάβεις ότι στον καπιταλισμό είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις! Μπορείς να οργανώσεις συνεταιρικά τη δικιά σου δουλειά και στο τέλος θα σου μείνουν και τα μηχανήματα! Αλλά αν ο άλλος τα ξέρει καλύτερα τα πράγματα και οργανώνει καλύτερα την παραγωγή τότε θα είσαι υπάλληλος του.
Φοίνικα την υπογραφή μου την έχεις διαβάσει ποτέ?
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του είναι δικό του πρόβλημα...δεν είναι δικό μουΟ Μπιλ Γκέητς δεν έκανε ότι έκανε από φιλανθρωπία! Είχε στόχο το προσωπικό κέρδος και μέσω αυτού προσφέρει στην κοινωνία όπως μας λέει και Ο Άνταμ Σμιθ με τον οποίο συμφωνείς.
2)Ο ιδιοκτήτης έχει πολύ καλύτερη απόδοση , γιατί τον νοιάζει.Επιπλέον είναι πιο προσεκτικός με το μηχανικό εξοπλισμό για την αποφυγή βλάβης. Αυτά θα τα ήξερες αν είχες πάει έστω μία φορά σε κάποια βιομηχανία να δουλέψεις. Ναι οι βιομηχανίες που θες να κλέψεις και να κάνεις αναδιανομή.
Ο αποκρουστικός Ολύμπιος εμφανίζεται και πάλι σε όλο του το μεγαλείο.Ο ιδιοκτήτης είναι εργατικός και ο εργάτης ρεμάλι, ο ιδιοκτήτης είναι μέσα στα γράσσα και τις μηχανές που τις πονάει και τις προσέχει ενώ το ρεμάλι ο εργαζόμενος τα έχει όλα γραμμένα στα αρχίδια του και είναι άσχετος (αλήθεια αφού δεν ξέρει να χειρίζεται τις μηχανές τι κάνει στην βιομηχανία; Α! ναι ξέχασα, διαβάζει εφημερίδα και πίνει frapuccino ενώ το αφεντικό είναι μέσα στα λάδια.Πας καλά ρε; ). Από αυτά που μου λες φαίνεται ότι μάλλον εσύ δεν έχεις δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή σου, ενώ εγώ εκτός από τα διάφορα που έχω κάνει έχω δουλέψει και ένα χρονάκι στην Intracom.
Η intracom είναι υπο το καθεστώς σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα και για αυτό αναλαμβάνει τόσο εύκολα τις κρατικές παραγγελίες...
Πάνε σε βιομηχανία που είναι υπο το καθεστώς του ανταγωνισμού να δουλέψεις και να δεις πως δουλεύουν πως δουλεύουν οι εργάτες με τον επιστάτη μπροστά και χωρίς τον επιστάτη μπροστά. Επίσης να δεις και τους ιδιοκτήτες να τρέχουν μέρα νύχτα , γιατί αλλιώς θα τους φάει η άλλη επιχείρηση.
Δεν είναι ΔΕΗ ή ΟΤΕ να τα ξύνεις και να μη σε νοιάζει αφού δεν υπάρχει και κανένας άλλος να ανταγωνιστείς. Ή μηπως θα μας πεις ότι και στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ πέφτει πολύ δουλειά?...λολ
5)Δε μπορείς να κοστολογήσεις και εν συνεχεία να εξομοιώσεις τους μισθούς των εργασιών του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα. Κοινώς, η παραγωγή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στο σύστημα σου θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και για πέταμα σε σχέση με το καπιτ5αλιστικό μοντέλο.
Αυτό που λες δεν είναι σωστό και γενικότερα κινείται στο πλαίσιο της προχειρότητας με την οποία εκφράζεσαι.Πώς σου φαίνεται να καθορίζουμε την ανταλλακτική αξία ενός προιόντος (και συνεπώς και τους μισθούς) με την ποσότητα του χρόνου και των εξόδων που αυτή κότισε;
Πάλι άρχισες τα περί στρουμφακίων?
Αυτά που λες δείχνουν το περιορισμένο εύρος της οπτικής γωνίας που έχεις για την οικονομία γενικότερα.
Δεν υπάρχει αγρότης που να κάνει τη δουλειά του σα μισθωτός με ωράριο και ταυτόχρονα να αποδίδει όπως τώραΑλήθεια έχεις μιλήσει ποτέ με κανεναν αγρότη? Εγώ που έχω μιλήσει με πάνω από χίλιους (κυριολεκτικά) μου είπαν σε ποσοστό >95% να πάω να πουλάω κουλούρια στη Θεσσαλονίκη ή ακόμα καλύτερα μία σταθερή δουλειά ακόμα και με 750 Ευρώ το μήνα. Μπροστά στις αγροτικές δουλειές ο τριτογενής τομέας είναι ένα ξύσιμο κυριολεκτικά. Ο πλούτος ο οποίος υπάρχει και επικαλείσαι ,όπως όλοι οι σοσιαλιστές ,υπάρχει επειδή κάποιοι αναγκάστηκαν να τον παράξουν και το έκαναν με στόχο το προσωπικό τους κέρδος. Αν ήξερες έστω κάτι από πρωτογενή τομές, θα ήξερες ότι αυτές οι δουλειές δε πληρώνονται και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι προτιμούν πιο ελαφριές δουλειές και για αυτό συγκεντρώνοντσαι στα αστικά κέντρα. Παρεπιπτόντως για τους παραπάνω λόγους τα σοσιαλιστικά κόμματα δε συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά στην επαρχία όπως στην πόλη.
Γίνονται αλλά εξακολουθεί να επιβιώνει και να τον προτιμούν οι πολίτες.
Ο σοσιαλισμός δεν επιβίωσε σχεδόν πουθενά και όπου εφαρμόστηκε δε θέλουν να ακούν για αυτόν.
Και στην Κούβα δε θα αργήσει να πάει ο καπιταλισμός
Ο καπιταλισμός επιβιώνει γιατί οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι δίνουν και τι παίρνουν σε αντάλλαγμα (σε πολλές περιπτώσεις τα αρχίδια τους).
Προφανώς τους θεωρείς ηλίθιους. Σωστά?
Λάθος...απλά παραπλανημένους και θα τους αποκαλύψεις το νέο κόσμο σαν ένας Νίο ή ένας V
Ο σοσιαλισμός είναι απλός και δεν είναι τίποτα άλλο από μία κοινωνία σαν αυτή που είχαν τα στρουμφάκια
Το πρόβλημα των θεωρητικών του σοσιαλισμού είναι ότι δε ξέρουν τίποτα από πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και γενικώς είναι στον κόσμο τους! Στη σπηλιά τους όπως μα λες, αν όχι στη γιάφκα τους.
Όπως σου είπα τα προσεγγίζεις όλα με μια προχειρότητα που κουράζει.Στο ξαναλέω, γύρνα στην σπηλιά σου δεν έχεις τίποτα καινούριο ή ενδιαφέρον να μας πεις.
Όπως σου έχω ξαναπεί, βγες από τη σπηλιά (γιάφκα) σου Φενίξ να δεις τι γίνεται στον κόσμο και πως είναι η αγορά και μετά εξέτασε την πιθανότητα τέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών από μέρους σου