• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:30:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:30:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by georkala
[Today at 19:26:44]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426675
Total Topics: 31711
Online Today: 221
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 95
Guests: 124
Total: 219
papaane
papajohnn06
kakousios
christina02
pave
natavhoo
Petros Ts
moutdimi
Chrisvb17
cealexop
karadimitras
msandr
AlexKyr
fivosfivos1
papatmaria
lelenia
georkala
Papadopoulosthanos
maranageo
Χρήστος Κίτσος
PurpleWitch
folas
kostas.de
nikos123321
tasos_ntv
chrisdardas
PolarBear
mgrivab
Pcsc
aachmet
George15
abunchofcells
akiousia
kokkinosgior
itsikou
elias_farhood
Farmakis Aggelos
karaths.d
VaiosG
George_RT
AgaG
kourkou
mavropan
stefpapa21
ANDVRONTZOS
tzortzis
gkaramp
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
alice
gcheristanidhs
gkyrodi
tasakis
thegreekbaron
mkakale
ftheo11
3rdDegreeBurn
george14
annaparask
akoil
thathas12
noimaginationforthis
WeirdAlex
sofoklhs_pizza
akontel
Sanaia
BCosT
Κaraflodaimonas
Spyros.kleanthous
marwt
Kaniki
Arakapas
evtrents
vasilis saitis
Kenedy
alexlemp
acapulco
adamchatz
elischat
georgepana9
Mikekmp
npalami
angelos
adelaine
stelinas
simosilias
PanosPapaspirou
nick_slendy
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Τηλεόραση - Ραδιόφωνο (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Εκπομπή Χαρδαβέλλα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Εκπομπή Χαρδαβέλλα  (Read 8485 times)
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
Απ: Εκπομπή Χαρδαβέλλα
« Reply #15 on: May 31, 2005, 12:33:50 pm »

Συμφωνώ απόλυτα vjc

HMMYμαθής
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

ΗΜΜΥμάθεια μήτηρ πάσης κακίας!!

View Profile
Re: Εκπομπή Χαρδαβέλλα
« Reply #16 on: May 31, 2005, 13:38:59 pm »

Έτσι έτσι συνΈλληνες!!!

Χαίρομαι!!και μην ξεχνιόμαστε "Ο καιρός γαρ εγγής, τόμος 2"
γιατί στις 5/5/2005 θα είμαστε παντοκρατορία....

http://egnatia.ee.auth.gr/~vagionas

"Τα νέα των Ηλεκτρολόγων μέσα από RSS"
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #17 on: June 06, 2005, 03:55:43 am »

Quote from: chggr005 on May 17, 2005, 17:42:44 pm
Ο Χαρδαβέλλας έχει, κατά την γνώμη μου, ξεφύγει εντελώς. Παλιότερα είχε βγάλει έναν πανάθλιο καθηγητή ΤΕΙ (φυσικής) που έλεγε ότι εκεί που μαζεύεται πολύ ανθρώπινο συναίσθημα, γίνονται καταιγίδες. Ήμαρτον.

Φίλε Χρήστο, οι μεγάλες ανακαλύψεις έρχονται όταν έχεις φαντασία και κυρίς όταν πας κόντρα σε κυρίαρχες επιστημονικές αντιλήψεις..
(πρώτος μου το είπε ο Μάργαρης και μου έμεινε αυτή η φράση του)

Κατά τα άλλα,  Γαρ ο Καιρος Εγγυς,  γαρ ο καιρος εγγυς,    γαρ ο καιρος εγγυς   γαρ ο καιρος εγγυς   
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ...!!

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #18 on: June 06, 2005, 04:03:07 am »

Eιπαμε ζητω η φαντασια οχι η αχαλινωτη μλκια
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #19 on: June 06, 2005, 09:55:14 am »

Είχα πεθάνει στο γέλιο μια φορά του τον κορόιδευε ο Μητσικώστας για τους τίτλους των βιβλίων του. Και εκεί που τα παρουσίαζε ξαφνικά πετάει ένα που λεγόταν "Τουτέστιν ασκαρδαμηχτί". Νομίζω αυτή η πετυχημένη σάτιρα συμπυκνώνει την άποψη μου για αυτά τα βιβλία.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Απ: Re: Εκπομπή Χαρδαβέλλα
« Reply #20 on: June 06, 2005, 22:05:10 pm »

Ο καιρός γαρ εγγύς 2 

Όταν ακούω αυτό το τίτλο πάντοτε γελάω είναι εντελώς αντιφατικός σα να λέει ο καιρός δεν ήταν αρκετά εγγύς στο τόμο 1 και αναγκαστήκαμε να βγάλουμε και τόμο 2. Αναρωτιέμαι θα βγει και Νο 3 για τη τριλογία???

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
aliakmwn
Guest
« Reply #21 on: June 06, 2005, 22:50:15 pm »

Ο ανθρωπος εκτος απο φασιστας και καραγκιοζης, ειναι και ξενερωτος.

Εγω παντως αν ημουν στη θεση του, μετα το "Ο καιρος γαρ εγγυς" θα κυκλοφορουσα το "Ο καιρος γαρ εγγυτερος"
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #22 on: June 06, 2005, 23:00:42 pm »

Quote from: aliakmwn on June 06, 2005, 22:50:15 pm
Εγω παντως αν ημουν στη θεση του, μετα το "Ο καιρος γαρ εγγυς" θα κυκλοφορουσα το "Ο καιρος γαρ εγγυτερος"
LOL... Πάρτον τηλ. να του το προτείνεις σαν τίτλο, θα σε πάρει στα σοβαρά. Μπορεί να σου γράψει και αφιέρωση στον 3ο τόμο στην εισαγωγή!!
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #23 on: June 08, 2005, 18:19:59 pm »

Quote from: aliakmwn on June 06, 2005, 22:50:15 pm

XAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!   Tongue Tongue ^thumbup^ ^thumbup^ ^thumbup^ ^superlol^

Quote from: dictator23 on June 06, 2005, 04:03:07 am
Eιπαμε ζητω η φαντασια οχι η αχαλινωτη μλκια

Ε, τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και στην μαλακία κάποιες φορές δεν είναι ευδιάκριτα.. (ελπίζω πάντως αν πω καμιά φορά κάτι που φανταστώ να μην με θεωρήσεις μλακα..  Tongue

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Zorbas-E-
Guest
« Reply #24 on: June 25, 2005, 19:52:24 pm »

Ο Λιακόπουλος που κολλάει εδώ; Στο Χαρδαβέλλα ήταν 7 άτομα "ειδικοι" επί της γλώσσας και με αρκετά ερεθίσματα για τον τηλεθεατή. Την άλλη μέρα είχε στην ελευθεροτυπία και έναν αντίλογο για την εκπομπή. Ο αντίλογος μιλούσε για γραφικότητες και φασισμό, ακόμη και τον Οργανισμό για τη Διάσωση της Ελληνικής γλωσσικής κληρονομιάς χαρακτήριζε "club παγιδευμένων" (δηλαδή σοβαροί άνθρωποι είναι δέσμιοι φασιστών με την υπογραφή τους. Η κλασική καραμέλα περι φασισμού και γελοιότητες στο τετράγωνο. Δεν υπάρχει έγκυρη πηγή πληροφορίας. Όλες προπαγάνδα (propagate - διαδίδω) κάνουν. Η δημοκρατία επιβάλλει να ακούγονται όλες και η λογική και η κρίση να φιλτράρονται και να αξιολογούνται (κατ'άτομο) προτού θεωρηθούν "έγκυρες".

Για το σύνθημα θα έλεγα το εξής: Όποιος κοιμάται αντίφασίστας μετά από 10 βραδιές ξυπνά φασίστας. Στη ζωή μας δεν πρέπει να είμαστε αντί-. Δε μας ενδιαφέρει η πρόοδος μας (ατομική - συλλογική) αρκεί που ο αντίπαλος θα οπισθοδρομεί. Δηλάδή με το αντί- θέτουμε ως αναφορά 1 διάσταση σε έναν πολυδιάστατο κόσμο χάνοντας την τελικά  την πραγματική εικόνα. Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου, είναι θέμα μεγάλης κουβέντας.
aliakmwn
Guest
« Reply #25 on: June 25, 2005, 23:55:11 pm »

Quote from: Zorbas-E- on June 25, 2005, 19:52:24 pm
Η κλασική καραμέλα περι φασισμού και γελοιότητες στο τετράγωνο. Δεν υπάρχει έγκυρη πηγή πληροφορίας. Όλες προπαγάνδα (propagate - διαδίδω) κάνουν. Η δημοκρατία επιβάλλει να ακούγονται όλες και η λογική και η κρίση να φιλτράρονται και να αξιολογούνται (κατ'άτομο) προτού θεωρηθούν "έγκυρες".

Ακριβως επειδη εχουμε δημοκρατια, που ισως να ειναι λιγο χαλια, αλλα παρ' ολα αυτα ειναι δημοκρατια, και στο χερι μας ειναι να τη βελτιωνουμε, εχω/ουμε καθε δικαιωμα να ακουμε τι λεει ο αλλος, να τον κρινουμε και να τον αποκαλουμε και "φασιστα" αμα λαχει.

Σε συμβουλευω να ψαξεις λιγο σε παλιοτερα δημοσιευματα του Ιου της Ελευθεροτυπιας, σχετικα με τα παραθυρακια του νομου που εκμεταλλευεται η ευρωπαϊκη νεο-ακροδεξια για να απαγορευει τους πολιτικους προσδιορισμους του μη δεξιου χωρου, αλλα και ενα καπως πιο προσφατο, που αφορα στην ελληνικη δικαιοσυνη(.............), και πώς αυτη αναγνωρισε στον πολιτη το δικαιωμα να προσδιοριζει πολιτικα (που απεχει παρασαγγας απο το "χαρακτηριζει", οπως φανταζομαι πως μπορεις να καταλαβεις) τους πολικους και οχι μονο. Σημασια λοιπον δεν εχει το τι δηλωνεις πως εισαι ή δεν εισαι, αλλα το τι δειχνεις, ή ακομα καλυτερα, το τι καταφερνεις να πεισεις, θελοντας ή μη, τους αλλους πως εισαι Wink

Αλλωστε εδω ανοιγει και ενα υπεροχο θεμα συζητησης, το οποιο επεξεργαζομαι αρκετα τον τελευταιο καιρο, και εχει να κανει με την τηλεοπτικη παρουσια του καραγκιοζακου Λιακοπουλου, αλλα και του αλλου του χοντρου, με την περουκα, του Κωνσταντινιδη που τηλετρομοκρατει στελνοντας στον εισαγγελεα οποιον (κρετινο θα μου επιτρεψεις να αποκαλεσω) παιρνει τηλεφωνο και λεει κατι διαφορετικο απο τη γραμμη της εκπομπης... Το επεξεργαζομενο θεμα, λοιπον, που σηκωνει μελετη αρκετων τομων κοινωνιολογιας, ψυχολογιας, ψυχιατρικης και -οπως παντα- πολιτικης, εχει να κανει με το κατα ποσον οι συγχρονοι τηλεφασιστες (αμερικανικο φαινομενο που εσκασε μουρη και στην Ελλαδα με πρωτεργατη τον παλαι ποτε κυριαρχο των περιφερειακων καναλιων Βελοπουλο - τωρα του 'φαγε τη θεση ο "κουμπαρος" Grin ) οντως πιστευουν αυτα που λενε στον αερα...
Αν σκεφτεις πως το "λεω" με το "πιστευω" ειναι τοσο μα τοσο κοντα μεταξυ τους, θα δεις πως τελικα δεν εχει νοημα ουτε το ενα ουτε το αλλο...

Με βαση αυτο, το κατα ποσον αποτελει "καραμελα" το αν αυτοι οι ανθρωποι ειναι φασιστες ή οχι δεν θα σου το πω εγω... Το εχει ηδη διδαξει η ιστορια, δυστυχως με τους πιο αιματηρους τροπους, και μπορεις πολυ ευκολα να το ανακαλυψεις... Προς μεγαλη σου δυστυχια εχω διαβασει το Mein Kampf και κειμενα του Goebels αρκετα χρονια πριν Wink

Quote from: Zorbas-E- on June 25, 2005, 19:52:24 pm
Για το σύνθημα θα έλεγα το εξής: Όποιος κοιμάται αντίφασίστας μετά από 10 βραδιές ξυπνά φασίστας. Στη ζωή μας δεν πρέπει να είμαστε αντί-. Δε μας ενδιαφέρει η πρόοδος μας (ατομική - συλλογική) αρκεί που ο αντίπαλος θα οπισθοδρομεί. Δηλάδή με το αντί- θέτουμε ως αναφορά 1 διάσταση σε έναν πολυδιάστατο κόσμο χάνοντας την τελικά  την πραγματική εικόνα. Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου, είναι θέμα μεγάλης κουβέντας.

ΛΟΛ
Μην μπλεκεσαι... Η πολυδιαστατη πραγματικοτητα απεχει παρα πολυ απο το κυριο θεμα της συζητησης. Και ειναι οι ιδιοι οι τηλεφασιστες, περι ων ο λογος, που ανατρεπουν καθε αποπειρα ανοιχτομυαλης προσεγγισης.
Διοτι καλε μου φιλε, για να σου πω και κατι που μαντευω πως θα σου αρεσει, οπως και να το κανουμε, δεν μπορεις να μιλησεις με εναν ΚΝιτη για το Σταλιν... Γιατι αν τον ρωτησεις "Ρε παλικαρι μου, εσφαξε ο Σταλιν, ναι ή οχι???" Θα σου απαντησει το εξης απλο: "Ε, τι να κανει! Αφου ηταν ταξικοι εχθροι! Αφου διαφωνουσανε!"
Αντιλαμβανεσαι φυσικα πως μετα απο μια τετοια απαντηση, η συζητηση εχει αυτοματα φτασει στο τελος της.....................

Το κατα ποσον λοιπον ειναι καποιος απο αυτους τους τηλεσωτηρες φασιστας ή οχι, κρινε το μονος σου...
Εγω τον φασισμο τον ξεχωριζω απο ενα βασικο του χαρακτηριστικο: Το μισος! Το μισος που προκυπτει απο διαφορες διαδικασιες, καμια φορα δικαιολογημενες, πολυ συχνα λογικες και σχεδον παντα ρεαλιστικες.

Και, ξερεις, αν καθησεις και συλλογιστεις λιγο πανω στη φυση του καλου και του κακου, αλλα μιλαμε για το καθαρο κακο, οχι αυτο που εχεις στο νου σου με βαση της αξιες και την πορεια της ζωης σου, θα διαπιστωσεις πολυ ευκολα οτι τα πραγματα παραειναι σχετικα, και πως αν ενα κβαντο της "υπαρξης", σε οποια διασταση κι αν το ψαξεις, ζημωθει με το κακο, ειναι εκ των πραγματων καταδικασμενη ολη η "υπαρξη", η "κτιση", η "πλαση" ή οπως αλλιως θελεις πες το να καταστραφει απο αυτο το κακο. Ασε που το αγνο και απολυτο καλο, απο τη φυση του, δεν μπορει να κανει κακο, αρα δεν μπορει να "κατατροπωσει" το κακο, διοτι ετσι αυτοαναιρει την καλη του φυση Wink  Πώς αυτοπροστατευεται? Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα δεν θα βρεις απαντηση, μην το κουραζεις.
Με βαση αυτο, υπαρχει και το Α/Α συνθημα "Καμια ελευθερια στους εχθρους της ελευθεριας". Αντιφατικο? Μα φυσικα, ποιος σου ειπε πως δεν ειναι? Οσο ηλιθιο ειναι να "απαγορευσεις τις απαγορευσεις" Wink

Ο Russell εδωσε μια πολυ ομορφη, μαθηματικη enough απαντηση, με το παραδοξο του... Το εχεις ακουστα?

Ο γεροΝιτσε δεν βρηκε απαντηση, αλλα εναν πολυ ευκολο τροπο να ξεφυγει, απορριπτοντας τη γλωσσα ως τροπο δομησης της σκεψης Grin

Ο Χριστος απ' την αλλη το ισοπεδωσε τελειως πετωντας ενα "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" Cheesy

(Μαθηματικα, φιλοσοφια, θρησκεια... Ειδες τι ομορφα που ταιριαζουν ολα? Αραγε ξερεις τι ειναι ο Ρομαντισμος? Οχι τα λουλουδια και οι κανταδες στις κοπελιες - ΟΚ τα κανουμε κι αυτα αλλα εδω μιλαμε φιλοσοφικα...)

Τελος, και ζητω συγγνωμη για το απολυτα ασυναρτητο του λογου μου αλλα ειχα πολλες μερες να γραψω κατεβατο και βγηκαν ολα μαζι, υπαρχουν δυο τροποι να προσεγγισεις ενα ζητημα: Ο επιστημονικος και ο "μπακαλικος" (συγχωρηστε μου παρακαλω το ρατσιστικο σχολιο, δεν εχω κανενα προβλημα με τους μπακαληδες, και συμπαθω πολυ τον μπακαλη της γειτονιας μου γιατι παντα μου δινει τις καλυτερες ντοματες). Οταν προσεγγιζεις ενα θεμα επιστημονικα, αφηνεις στην ακρη καθε δεδομενο, καθε εντυπωση και καθε κολλημα, και ξεκινας απο μηδενικη βαση. Με το μπακαλικο τροπο λες "λοιπον, οι ελληνες ειμαστε η αρια φυλη, και η γλωσσα μας ειναι ανωτερη απο ολες. Παμε να το αποδειξουμε τωρα".
Η "μπακαλοσυνη" ειναι χαρακτηριστικο ολων των τηλεφασιστων. Φαινεται και στα βιβλια τους...

Αντε, τωρα που ξυπναει η κοκκινη αρκουδα μπορω να παω κι εγω να κοιμηθω γιατι ειμαι ορθιος απ' τις 6 και περασα 17 ολοκληρες ωρες μπροστα στον υπολογιστη!!!!!!!!!!!!!
Και μη φοβασαι, εγω δεν κοιμαμαι πατριωτης!!! Για αλλους ανησυχω...

ΟΠΟΥ ΓΗΣ, ΠΑΤΡΙΣ (για να μην ξεχνιομαστε)
« Last Edit: April 16, 2006, 14:24:29 pm by aliakmwn » Logged
Cyberkat
Guest
« Reply #26 on: June 26, 2005, 00:48:03 am »

αν ενα κβαντο της "υπαρξης", σε οποια διασταση κι αν το ψαξεις, ζημωθει με το κακο, ειναι εκ των πραγματων καταδικασμενη ολη η "υπαρξη", η "κτιση", η "πλαση" ή οπως αλλιως θελεις πες το να καταστραφει απο αυτο το κακο

Τι ήταν αυτό? Χριστιανικά τελεολογικό θα το χαρακτήριζα...
Τι γίνεται Αλιάκμων, άρχισες να πιστέυεις στο παραμύθι του Αδάμ και της Εύας?   Tongue Grin Grin

"Οι λέξεις δεν μιλούν πια"
Γιώργος Χειμωνάς

Η γλώσσα ήταν πάντα ανίκανη να εκφράσει την ανθώπινη σκέψη, πόσο μάλλον το ανθρώπινο πνεύμα.
Για τον Νίτσε αυτό ήταν αυτονόητο εξ αρχής...άλλοι έπρεπε να κάνουν κάποιου είδους υπέρβαση για το παραδεχτούν, άδικη σπατάλη ενέργειας... 8)
aliakmwn
Guest
« Reply #27 on: June 26, 2005, 17:35:48 pm »

Quote from: Cyberkat on June 26, 2005, 00:48:03 am

Τι ήταν αυτό? Χριστιανικά τελεολογικό θα το χαρακτήριζα...
Τι γίνεται Αλιάκμων, άρχισες να πιστέυεις στο παραμύθι του Αδάμ και της Εύας?   Tongue Grin Grin

"Οι λέξεις δεν μιλούν πια"
Γιώργος Χειμωνάς

Η γλώσσα ήταν πάντα ανίκανη να εκφράσει την ανθώπινη σκέψη, πόσο μάλλον το ανθρώπινο πνεύμα.
Για τον Νίτσε αυτό ήταν αυτονόητο εξ αρχής...άλλοι έπρεπε να κάνουν κάποιου είδους υπέρβαση για το παραδεχτούν, άδικη σπατάλη ενέργειας... 8)

ΛΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

Βασικα το παραμυθακι του Αδαμ και της Ευας εχει δομηθει πανω στη διακριση του καλου απο το κακο, και το κατα ποσον το πιστευω ή οχι ειναι σχετικο (και επισης σχετικο και με το θεμα του φασισμου και των τηλεθνικιστων)... Ειχε συζητηθει και στο θεμα περι πιστης, κατα την αποψη μου δεν εχει καμια σχεση το αν εισαι αθεος με το κατα ποσον πιστευεις στην υπαρξη του θεου. Δυστυχως το να μην πιστευει καποιος οτι ο θεος υπαρχει ειναι αποδειξη οτι εθελοτυφλοί (αυτο γιατι ολοι το γραφουν με "ει" στο τελος, αφου προερχεται απο το τυφλοω-ω???). Για μενα ο θεος ειναι μια εννοια-αποτελεσμα, ειναι το αποτελεσμα του εργου των δυναμεων που ασκουν ολοι οι πιστοι και ως κινητρο εχουν την ιδια την πιστη, δηλαδη ο θεος επεται της πιστης και οχι η πιστη της υπαρξης του θεου... (πολυ αιτιοκρατικο ρε γμτ...)

Και με βαση αυτο, εφ' οσον το ανθρωπινο πνευμα αυτοεγκλωβιζεται στις εννοιες "καλο" και "κακο", τις οποιες μαλιστα διακρινει απολυτα, προκυπτει ενα μεγαλο λογικο σφαλμα, γιατι τελικα η αυτοκαταστροφη θεωρειται αιτιοκρατικα δεδομενη Grin

Παντως στα πλαισια της προσωπικης κοσμοθεωριας απορριπτω ολοκληρωτικα τις εννοιες καλο και κακο, αλλα μου αρεσει να παιζω μαζι τους Cheesy

Και μετα απο 5-6 κεφαλαια σκεψης, καταληγεις στο συμπερασμα οτι ολα ειναι "κατασκευασμενα" να ταιριαζουν μεταξυ τους... Τα μαθηματικα, η φιλοσοφια, η θρησκεια, η πολιτικη, η καθημερινοτητα........... Λογικο δεν ειναι? Το ιδιο μυαλο τα επινοει ολα Grin

Αλλα τι μας νοιαζει τωρα εμας... Αφου σε λιγο η κοκκινη αρκουδα θα ξυπνησει, οι Ε θα ερθουν απο την Ανδρομεδα (αααααααιντε μεσ' στης γηηηηηηηης το πυυυυυυυυυρωμενο κεεεεεεεεεντρο......) να σωσουν τους Λ (εμας δηλαδη) για να κυριαρχησουμε στη γη - α ρε και πού να σφξουν οι ζεστες Grin
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #28 on: June 28, 2005, 01:44:54 am »

Quote from: aliakmwn on June 26, 2005, 17:35:48 pm

ΛΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

Βασικα το παραμυθακι του Αδαμ και της Ευας εχει δομηθει πανω στη διακριση του καλου απο το κακο, και το κατα ποσον το πιστευω ή οχι ειναι σχετικο (και επισης σχετικο και με το θεμα του φασισμου και των τηλεθνικιστων)... Ειχε συζητηθει και στο θεμα περι πιστης, κατα την αποψη μου δεν εχει καμια σχεση το αν εισαι αθεος με το κατα ποσον πιστευεις στην υπαρξη του θεου. Δυστυχως το να μην πιστευει καποιος οτι ο θεος υπαρχει ειναι αποδειξη οτι εθελοτυφλοί (αυτο γιατι ολοι το γραφουν με "ει" στο τελος, αφου προερχεται απο το τυφλοω-ω???). Για μενα ο θεος ειναι μια εννοια-αποτελεσμα, ειναι το αποτελεσμα του εργου των δυναμεων που ασκουν ολοι οι πιστοι και ως κινητρο εχουν την ιδια την πιστη, δηλαδη ο θεος επεται της πιστης και οχι η πιστη της υπαρξης του θεου... (πολυ αιτιοκρατικο ρε γμτ...)
Απολυτα σωστος....

Quote from: aliakmwn on June 26, 2005, 17:35:48 pm

Παντως στα πλαισια της προσωπικης κοσμοθεωριας απορριπτω ολοκληρωτικα τις εννοιες καλο και κακο, αλλα μου αρεσει να παιζω μαζι τους Cheesy

Και μετα απο 5-6 κεφαλαια σκεψης, καταληγεις στο συμπερασμα οτι ολα ειναι "κατασκευασμενα" να ταιριαζουν μεταξυ τους... Τα μαθηματικα, η φιλοσοφια, η θρησκεια, η πολιτικη, η καθημερινοτητα........... Λογικο δεν ειναι? Το ιδιο μυαλο τα επινοει ολα Grin

Ενταξει δεν μπορεις να τα απορριψεις τελειως ,ε την εννοια του οτι καλο ειναι να δημιουργεις η τουλαχιστον ο σκοπος σου να ειναι να δημιουργεις και οχι να καταστρεφεις. Ας πουμε καλο ειναι να ζωγραφισεις ενα πινακα και φυσικα κακο ειναι να τον σκισεις. Το να πεις βεβαια οτι το να σκισει καποιος ενα πινακα ειναι καλο για τον ιδιο, αρα εκτος απο κακο ειναι και καλο για καποιον οδηγει στην παρανοια. Οποτε πιστευω προσωπικα, οτι το να φτιαξεις τον πινακα ειανι καλο γιατι δημιουργεις κατι που το χαιρονται πολυ, ενω το να τον σκιζεις καταστρεφεις τον πινακα, πραγμα που εχει επιπτωση σε πολλους. Αυτο ειναι απλοικο παραδειγμα. Τα πραγματα μπερδευουν σε πιο πολυπλοκες καταστασεις. Παντως ονταως ολα ταιριαζουν και ηθελα να βαλω ενα σχετικο θεμα. Ενα θεμα για τα μαθηματικα. Ας το βαλω....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Zorbas-E-
Guest
« Reply #29 on: June 28, 2005, 18:06:55 pm »

Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρωτα απ'όλα μια πράξη καταστροφής. (δείτε και τη σχετική αναλυση στο άρθρο περί αποτυχίας στους "Φιλόσοφους - Μηχανικούς". Η έννοια καλού-κακού είναι κοσμοθεωρία του εβραϊσμού και επεκτάθηκε αργότερα και στις επόμενες μονοθειστικές θρησκείες (χριστιανισμός - ισλαμισμός). Στο ελληνικό πάνθεον έχουμε το δίδυμο έρωτα και θανάτου που συμβολίζουν τον αέναο και απαραίτητο κύκλο δημιουργίας - καταστροφής. Το σχήμα αναλύεται από τη Θεογονία του Ησίοδου μαζί με την έννοια του χάους , που αποτελεί και τη σύγχρονη κοσμολογική θεωρία αιχμής. Περισσότερα μπορεί να βρεί κανείς στον Ηράκλειτο (αν και την ανάλυση θα χρειαστεί να κάνει ο ίδιος) και το σύγχρονο Δ. Λιαντίνη, ολόκληρο το έργο του οποίου βασίστηκε σε αυτή την εξερεύνηση.

Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβένα όμως σε αυτή την ενότητα , γιατί είναι και άσχετη με το θέμα.Ας ανοίξει νέα ενότητα , ειδάλλως θα αναγκαστώ να κλειδώσω την παρούσα.
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: