• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 17:51:50 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 17:51:50 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Nikos_313
[Today at 17:47:53]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426713
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 128
Total: 204
Fotis Roukoutakis
mpournaz
christina02
antontsiorvas
xristodoulou
spoun
athizoi
sterboga
Nikos_313
Vromofona Kathikia
tomtar
Tsomp
despoina15
dim_drag
Ntinouu
xarisvougiou
nikitask
Lygkouras_c
geoagour
Denisivo
mantzjim
Mitousis
swkraths
LelisNiko
Joaakim
Nekt
thunder
Stelios V.
alex_samaras_
AgaG
Chr1sgr
Geoth
Tasaras
maria.r
ThanosKoutsoump
rafa98p
rafail zisiadis
distillery
freakyy
George Hadjilyras
Anita
gpr000
bit11
vasilis saitis
Chaidec
Vharitou
itsikou
stloukas
Thalasotsanta
Gagauss
atampakc
Xontroulis
Nicotre
kstavroulis
Vgs
Leou
Iosifsotiriadis
thomasdt
qwertyuiop
stefpapa21
alice
aris123321
mrotskos
kvas
Νικη
nikol michalou
mara.mlch
dkoukn
Notac
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2007
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2007  (Read 28177 times)
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
Re: Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2007
« Reply #90 on: May 10, 2007, 16:12:30 pm »

(Συγχωνεύτηκαν τα δύο θέματα για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών]

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #91 on: May 10, 2007, 16:14:51 pm »

αν ακυρο εριχναν μονο οσοι υποστηριζουν την ιδεολογια της 17Ν τοτε θα ηταν στην βουλη αυτοι και οχι στην φυλακη. Το ακυρο ειναι ενα μεσο διαμαρτυριας προς ολες τις παραταξεις . Το σημαντικο για μενα δεν ειναι τι ψηφιζεις αλλα να ψηφιζεις ετσι ωστε τα ταμειακως ενταξει μελη να ανεβουν και να χουμε μεγαλυτερο αριθμο ατομων στις συνελευσεις για απαρτια ετσι ωστε να πιεσουμε για μεγαλυτερη μαζικοτητα στην ληψη αποφασεων.Αλλωστε την δυναμη την εχει η συνελευση και οχι οι εκπροσωποι. Ειδαμε την δαπ στον συλλογο που βγηκε 1η ποσες φορες ξεπερασε τα λευκα στις συνελευσεις του συλλογου.

Οποιοσδηποτε βγει και μου πει απο παραταξη το συνηθισμενο "ΑΝ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ"
Απαντω πως για να κρατησεις μια παραταξη χρειζεται χρονος, καματος σωματικος και ψυχικος. Εγω δεν εχω διαθεση να τα σπαταλησω ολα αυτα και ακομα αν τα εχω νομιζω μπορω να τα ξοδεψω σε καλυτερα πραγματα που με γεμιζουν περισσοτερο.Οποτε κανω την κριτικη μου και στις εκλογες αν κρινω οτι η σταση μιας παραταξης με εξεφρασε σαν ατομο κατα ενα μεγαλο μερος θα την ψηφισω.

Οναρ προσεχε τις εκφρασεις σου γιατι ενιοτε μπορει να σου γυρισουν μπουμερανγκ και πιστεψε με αυτο ειναι χειροτερο απο το να σε βρισει καποιος

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #92 on: May 10, 2007, 16:30:45 pm »

Quote from: Juan on May 10, 2007, 15:35:31 pm
Η Δαπ πήρε 329/1133... δλδ 29%..

Μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό ποσοστό συντηριτικών για τη μικροκοινωνία των Ηλ-Μηχ. Αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχει και τίποτα να τους διασπάσει (άλλο σχήμα - παράταξη κτλ).

Ως γνωστόν, είναι κλασική πολιτική στάση η... απάθεια για τα κοινά για τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους και η μεταβίβαση των αποφάσεων στους αντιπροσώπους τους. Αντίθετα οι αριστερές παρατάξεις/σχήματα/συσπειρώσεις, έχουν ως πάγιο σύνθημα και στάση τη συμμετοχή. Όλα αυτά αναμενόμενα συνθέτουν ένα διαφορετικό σκηνικό στη Γενική Συνέλευση.

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά.

Απλά:

Η ΠκΣ έχασε έδαφος από τα ΕΑΑκ... και δε κέρδισε από τη ΔαΠ, λόγω της μανίας τους να αντιπολιτεύονται πρωτίστους τους υπόλοιπους αριστερούς, μετά το Πασοκ... κι ύστερα τους δεξιούς.

Το Φοιτητικό Κίνημα συνολικά με όλες τις παρατάξεις/σχήματά του, διατήρησε ουσιαστικά τις δυνάμεις του, ενώ αν είχαν γίνει ελαφρώς καλύτεροι χειρισμοί, θα είχε ενισχυθεί πιστεύω, φέρνοντας κόσμο που απείχε, για άλλη μια φορά από απογοήτευση... ενώ ενδεχομένως ερχόταν μέχρι και σε συνελεύσεις.

Κι όταν λέω χειρισμούς... εννοώ το την αμφίδρομη σχέση κόσμου - συνδικαλιστών που σε κάποια φάση χάθηκε... κι οι συνδικαλιστές έμειναν να θέτουν τον πήχη εκεί, που ο κόσμος δε μπορούσε να περάσει. Πρώτα πρέπει να κάνεις προπόνηση, κι ύστερα να ανεβάζεις τον πήχη.

Αυτά τα ζητήματα πέρασαν, το πανεπιστήμιο δε πάει μπροστά με έδρες, αλλά με καθημερινή δουλειά από όλους, ενταγμένους και μη, και αυτό πρέπει να δούμε από δω και πέρα.

Συμφωνώ κατά ένα μεγάλο κομμάτι.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #93 on: May 10, 2007, 17:02:46 pm »

Quote from: Grecs on May 10, 2007, 16:14:51 pm
Το σημαντικο για μενα δεν ειναι τι ψηφιζεις αλλα να ψηφιζεις ετσι ωστε τα ταμειακως ενταξει μελη να ανεβουν και να χουμε μεγαλυτερο αριθμο ατομων στις συνελευσεις για απαρτια ετσι ωστε να πιεσουμε για μεγαλυτερη μαζικοτητα στην ληψη αποφασεων.Αλλωστε την δυναμη την εχει η συνελευση και οχι οι εκπροσωποι. Ειδαμε την δαπ στον συλλογο που βγηκε 1η ποσες φορες ξεπερασε τα λευκα στις συνελευσεις του συλλογου.

περισσότερα άτομα χρειάζονται για απαρτία => μαζεύονται δυσκολότερα => πηγαίνει πιο εύκολα η συνέλευση εξ αναβολής=>παίρνονται αποφάσεις χωρίς απαρτία...

αυτό το σύστημα σε διχάζει..  Undecided

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ!!!
« Reply #94 on: May 10, 2007, 17:03:04 pm »

Quote from: penguin on May 10, 2007, 13:38:22 pm
Quote from: Fenix on May 10, 2007, 13:30:32 pm
Quote from: penguin on May 10, 2007, 13:06:30 pm
Εγώ νομίζω ότι οι καταλήψεις που έγιναν και όλες οι εκδηλώσεις κατά των νόμων της κυβέρνησης δεν στηρίζονται από την πλειοψηφία των φοιτητών του συλλόγου.
Εγώ πάλι νομίζω ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Τον Μαίο-Ιούνιο όλες οι παρατάξεις ήταν αντίθετες με τις κινητοποιήσεις και όμως οι σχολές κλέινανε με μεγάλη ευκολία.Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι φοιτητές που ακολουθούν την αυστηρή γραμμή του κόμματος και ενδιαφέρονται είναι τραγικά λίγοι σε σχέση με τους ανένταχτους φοιτητές που υποστηρίζουν πολύ πιο θερμά και με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια αυτό που πιστεύουν.

Θέλεις να πεις ότι υπάρχουν ανένταχτοι οι οποίοι δεν κατεβαίνουν να ψηφίσουν στις εκλογές, αποτελούν την πλειοψηφία και δεν τους εκφράζει καμία από τις παρατάξεις (ούτε οι άκρα αριστερές) και στηρίξαν τις καταλήψεις?

Δεν νομίζω... Είναι πολύ star-trek... Μάλλον δεν είναι τόσο ρομαντικά τα πράγματα φίλε Fenix...
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που απορρίπτουν τις παρατάξεις, έχουν αηδιάσει με τις πρακτικές τους που πολλές φορές προσβάλλει την νοημοσύνη και όπως συμβαίνει και στις βουλευτικές εκλογές, δεν υπάρχει κάτι που να τους εμπνέει για να συμμετάσχουν. Το θέμα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων  από την άλλη τους άγγιξε και τους έφερε μαζικά στα αμφιθέατρα όπου φάνηκε αυτό που σου λέω, ότι δηλαδή οι παρατάξεις δεν κάνουν κουμάντο, αν ο "απλός" φοιτητής αποφασίσει να κουνηθεί είναι ασταμάτητος φίλε penguin.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Nick_nAME
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Μίλαν Κούντερα 5-0

View Profile
« Reply #95 on: May 10, 2007, 17:08:21 pm »

Quote from: onar on May 10, 2007, 15:54:37 pm
Quote from: Grecs on May 10, 2007, 15:50:40 pm
οναρ δε σε πιανω

"Στοκος που ψηφισε ακυρο"
ama kaneis ton kopo na sth8eis sthn oura na perimeneis mia wra na pshfiseis den vrisko logo na rikseis akuro.
H 17N erxine akuro stis ekloges mono Tongue

3 λαλούν και 2 χορεύουν... Tongue

http://www.myspace.com/nhsteia
napoli2004
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Ωωωωωωωχ!

View Profile
« Reply #96 on: May 10, 2007, 17:13:31 pm »

Quote from: auroraTM on May 10, 2007, 15:53:40 pm
Αν δε κανω λάθος οι περσινοι ψήφοι της Δαπ είναι όμοιοι με τους φετινούς οπότε η απόχη(μαζί με τα λευκά ακυρα) μαλλον είναι και πάλι η "πρώτη" δύναμη και ένα μύνημα προς όλους.Οδεύουμε προς μια απολιτίκ κοινωνία???ίσως... banned

Εγώ δεν θα χαρακτήριζα την αποχή ως αδιαφορία, αλλά το αντιίθετ ως απογοήτευση και αγανάκτηση από όλες τις παρατάξεις που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν παρά μόνο την ψήφο και με όλες τις εξευτελιστικές κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #97 on: May 10, 2007, 17:55:56 pm »

Αυτα για τις αδιαφοριες και τις απογοητευσεις μου φαινονται απιστευτες πιπες. Και εγω δεν γουσταρω στην πραγματικοτητα παραταξεις και ετσι και θα προτιμουσα να γινονταν ολα μεσα απο συζητησεις. Για αυτο και τωρα που κατεβηκαμε τα εξι ατομα, ακολουθησαμε την τακτικη του Groupo Rosso και επιθυμουμε οποιος θελει να συμμετεχει και να λαμβανουμε συλλογικα στον αγωνα.

Αλλα οσον αφορα την απογοητευση και την αηδια, οταν το Μαιο Ιουνιο, αλλα και τον χειμωνα σε ανοικτη σχολη, γινονταν τοσα καλεσματα για συζητησεις, τοσες προτασεις για ομαδες εργασιας, πως να βελτιωσουμε τις συνθηκες στην σχολη, πως να τα κανουμε καπως καλυτερα, 10 μαλακες ειμασταν. Σε μερικες φασεις ηταν πιο πολυ οι καθηγητες παρα εμεις. Αν καποιος ενδιαφεροταν, ας ερχοταν τοτε. Η ας ερθει στην συνεχεια. Το να υπαρχει απογοητευση το καταλαβαινω. Το να υπαρχει αηδια το καταλαβαινω. Αλλα δεν κανω κατι ακομα χειροτερο, να αγνοω και να αδιαφορω για τα παντα. Ειναι σαν καποιον να το εχουν φτυσει ολες οι γκομενες και αυτος αντι να βρει καναν καλυτερο τροπο, παει και γινεται "μοναχος".

Τελος παντων, αν ισχυουν εστω και στο λιγο οσα λενε αυτοι που τα λενε περι απογοητευσης, ειδου η Ροδος ειδου και το πηδημα. Ας ερθουν στις συητησεις που θα γινουν στο μελλον, στις οποιες θα συμμετεχουν ατομα και οχι παραταξεις.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Ivi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #98 on: May 10, 2007, 18:12:16 pm »

Και φέτος δε νίκησε η δαπ, αλλά η αποχή. Η απάντηση για μένα προφανής. Το δείγμα, αρχικά, των όσων ψήφισαν, δηλαδή στην πλειοψηφία τους οι φίλοι φίλων, δεν είναι αξιόπιστο. Η ίδια η φιλοσοφία των εκλογών εξηγεί τα πάντα. Ψήφισέ με και θα σε κεράσω και θα σου δώσω σημειωσεις... Στο 1ο έτος κατέβηκα να ψηφίσω με χαρά, στο 2ο πιο υποψιασμένη και τότε ήταν που είδα να παραγγέλνουν πίτσες έξω από τις κάλπες, να χτυπούν με νόημα τις πλάτες, άκουσα στη διαπασών το ¨είσαι νινί ακόμα¨ και αποφάσισα ότι αυτό δεν με εκφράζει. Δεν με εκφράζει το ξύλο,  τα χατηράκια, ο διαγωνισμός πάρτι που ονομάσαμε προεκλογικό αγώνα. Eτσι, ακόμα κι αν υπάρχουν κινήσεις που αξίζουν χαντακώνονται. Είδα από απλό κατέβασμα αφισών μάχρι να ουρούν σε τραπεζάκι αντίπαλης παράταξης. Κι έτσι αποφασίζω στις εκλογές να μείνω σπίτι μου διότι βρίσκω τη διαδικασία ανόητη, ανούσια, κάτι γιανα ασχολούμαστε όταν μας πίανει πολιτική ανασφαλεια. Και όσο προκλητικό κι αν είναι παροτρύνω κι εσάς να μείνετε σπίτια σας. Γιατί η αποχή είναι δύναμη!!!
crystal
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #99 on: May 10, 2007, 18:17:28 pm »

Quote from: onar on May 10, 2007, 15:54:37 pm
H 17N erxine akuro stis ekloges mono Tongue

Λολ, καλα τι να πω γ αυτο... Πρεπει να το σκεφτοσουν πολυ ωρα  Tongue

Το ακυρο ειναι μια μορφη διαμαρτυριας... Απο το να μην ψηφισεις και να θεωρηθεις αδιαφορος η αναποφασιστος, η ακομη και απο το να ριξεις λευκο που δεν ξερεις ποιον θα ευνοησει, ας συμμετεχεις στην ψηφοφορια με αυτον τον τροπο...

Αλλος ενας "στοκος που ψηφισε ακυρο"  Tongue Cheesy
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #100 on: May 10, 2007, 18:23:55 pm »

Ρε συ ambitious, παίρνω πίσω ότι έχω πει για σένα...κι εγώ αν είχα τέτοια φάτσα θα είχα απίστευτο κόμπλεξ...

Φιλάκια...(και φώναζε λίγο πιο δυνατά μπας και σου ρουσφετέψει η Δαπ καμιά γκόμενα, γιατί αλλιώς...)

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
napoli2004
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Ωωωωωωωχ!

View Profile
« Reply #101 on: May 10, 2007, 18:37:39 pm »

Aurellius είτε τα βρίσκεις πίπες είτε όχι φαίνεται πως πάρα πολλοί δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν γι'αυτόν τον λόγο.Σε συνελεύσει πολλές φορές ήρθαμε και με ανοιχτή σχολη αλλά και εκεί πάνω κάτω τα ίδια ήταν.Φωνές,χλευασμοί,εσύ το έκανες-όχι εσύ το έκανες,εσύ δίνεις σημειώσεις,εσύ μου κατέβασες τις αφίσες,αίθουσες τεκέδες από τον καπνό.Δεν λέω οι τελευταίες συνελεύσεις ήταν σαφώς καλύτερες.Παρεμπιπτόντως αφού μιλάμε και για πολιτικό πολιτισμό,γιατί οι παρατάξεις δεν σεβάστηκαν το ψήφισμα πριν λίγο καιρό να κατέβουν οι αφίσες μετά το βάψιμο;Αν θυμάμαι καλά κατέβηκαν για ένα απόγευμα και το επόμενο πρωί ήταν πάλι πάνω και αυτό γιατί έρχονταν εκλογές.Σήμερα ως δια μαγείας όλες οι αφίσες είχαν φύγει.Τότε χρειαζόμασταν τις ψήφους
zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Tot ziens

View Profile
« Reply #102 on: May 10, 2007, 20:10:51 pm »

Βρίσκω πάντως ιδιαίτερα κωμικό τον τρόπο που η κάθε πλευρά απαξιώνει τις διαδικασίες που... δεν κερδίζει!

Και ω ναι, ο όρος "κερδίζει" σκόπιμα παραπέμπει σε παίγνιο γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται...

Μας ζαλίσανε τα @@ (η ιερογλυφική αναπαράσταση είναι copyright του Jalk) επί τόσους μήνες για τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα των Γενικών Συνελεύσεων (αυτή η λέξη πια στο μυαλό μου έχει μόνο κωμικό χαρακτήρα, σαν χιλιοειπωμένο ανέκδοτο μια φάση).

Και ερωτώ ο αφελής: Μήπως τελικά οι ΓΣ τους αρέσανε πολύ απλά γιατί... τις κερδίζανε? (...σκοράροντας πιο πολλούς πόντους απ τον αντίπαλο)

Γιατί αν κάτσει κανείς να εξετάσει τον τρόπο που εκφράζεται η πολιτική βούληση των φοιτητών στις δύο αυτές διαδικασίες (εκλογές και συνελεύσεις) θα υποχρεωθεί να διαπιστώσει πως:

α)Οι εκλογές εξασφαλίζουν την μυστικότητα της ψήφου (από τα πλέον συστατικά στοιχεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ). Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι πως δεν χρειάζεται να έχει πέσει κανείς θύμα τραμπουκισμού και τρομοκρατίας για να μην γουστάρει να ξέρουν οι υπόλοιποι ποια θέση υποστηρίζει.

β)Οι εκλογές είναι απαλλαγμένες από αυτό το στοιχείο της αφόρητης ταλαιπωρίας των πολύωρων στείρων απεραντολογιών μέσα σε μία ασφυκτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις γενικές συνελεύσεις. Ακόμη εκλείπει και το στοιχείο της, γηπεδικού χαρακτήρα, υποστήριξης, με ιαχές, παλαμάκια, γιουχαρίσματα, της μίας ή της άλλης άποψης. 'Ετσι μπορεί να πει κανείς πως με τις εκλογές κάθε συνάδελφος, μπορεί με συνοπτικό πλην περιεκτικό τρόπο να εκφράσει ανεμπόδιστα την πολιτική του άποψη

γ)Τέλος οι εκλογές διεξάγονται μία φορά το χρόνο, με σαφές το υπονοούμενο προς τους προσερχόμενους, ότι η επιλογή τους έχει ιδιαίτερη σημασία.

Και όσοι από εσάς συμπεράνατε ως τώρα πως είμαι θιασώτης των εκλογών και πολέμιος των Γενικών Συνελεύσεων κάνετε μεγάλο λάθος: Με χαρακτηρίζει η ίδια απορία, αγανάκτηση, απογοήτευση για το πραγματικά θλιβερό αυτό φαινόμενο των πρωτείων της ΔΑΠ (αλλά και για τη θέση της ΠΑΣΠ ως δευτεραθλήτριας) που φαίνεται να διακατέχει και την πλειοψηφία, τουλάχιστον των ασχολούμενων με το φόρουμ, συναδέλφων.

Και σε αντίθεση με αρκετούς, δεν με ικανοποιούν οι απλοϊκές εξηγήσεις που επικαλούνται τις αθέμιτες πρακτικές των δύο αυτών παρατάξεων. Γιατί αν ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να ψηφίζει με κριτήριο τα διάφορα ευτράπελα που ακούστηκαν παραπάνω (ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα ταξίδι στη Μύκονο) τότε κάτι δεν πάει καλά ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως του αν βρίσκεται και μία παράταξη εκεί για να το εκμεταλλευτεί.

Αδυνατώ επίσης να καταλάβω γιατί ο ίδιος αυτός κόσμος, με τα ίδια αυτά κίνητρα, δεν κατεβαίνει να στηρίξει τις ίδιες αυτές παρατάξεις και στις Γενικές Συνελεύσεις, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει στις εκλογές.

Εκεί που θέλω λοιπόν να καταλήξω είναι πως οι θεσμοί υπάρχουν για να χειραγωγούνται, και η συλλογική πολιτική μας βούληση για να στρεβλώνεται. Η αντιπαράθεση χάνει τις περισσότερες φορές τον πολιτικό της χαρακτήρα και γίνεται μία απλή οπαδική κόντρα, ένα παιχνίδι  για το ποιος θα κερδίσει τους πιο πολλούς πόντους. Μόνο που οι πόντοι είμαστε εμείς...

Και λογικό είναι πως στην κάθε πλευρά θα αρέσει το παιχνίδι που ξέρει να παίζει καλύτερα.

Neuken in de keuken
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #103 on: May 10, 2007, 20:19:49 pm »

α)Οι εκλογές εξασφαλίζουν την μυστικότητα της ψήφου (από τα πλέον συστατικά στοιχεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ). Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι πως δεν χρειάζεται να έχει πέσει κανείς θύμα τραμπουκισμού και τρομοκρατίας για να μην γουστάρει να ξέρουν οι υπόλοιποι ποια θέση υποστηρίζει.

β)Οι εκλογές είναι απαλλαγμένες από αυτό το στοιχείο της αφόρητης ταλαιπωρίας των πολύωρων στείρων απεραντολογιών μέσα σε μία ασφυκτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις γενικές συνελεύσεις. Ακόμη εκλείπει και το στοιχείο της, γηπεδικού χαρακτήρα, υποστήριξης, με ιαχές, παλαμάκια, γιουχαρίσματα, της μίας ή της άλλης άποψης. 'Ετσι μπορεί να πει κανείς πως με τις εκλογές κάθε συνάδελφος, μπορεί με συνοπτικό πλην περιεκτικό τρόπο να εκφράσει ανεμπόδιστα την πολιτική του άποψη

Αυτά τα δύο πάντως είναι πολύ σημαντικά.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
ppontiks
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #104 on: May 10, 2007, 20:36:40 pm »

Ntaks mporei na bghkan 1oi alla toulaxiston efagan kai ksulo   Grin