• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:54:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:54:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 23:46:31]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 93
Total: 135
kouf
evax
alex_samaras_
agapi
LambisTr
abiki
Athinaaz
Yamal
boulionis
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Arakapas
mixkats
dinoschalv
HlektrikhPatata
menelaras
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > deleted
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: deleted  (Read 16302 times)
zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Tot ziens

View Profile
Re: Φοιτητικές Εκλογές 2007
« Reply #30 on: May 02, 2007, 22:56:17 pm »

Για το "απλά lol":

Πες μου Juanita πως να πορευθώ στη ζωή μου γιατί είμαι χαμένος. Βασικά χρειάζομαι πολιτική καθοδήγηση. Από σένα. Φαίνεσαι ψαγμένος. Τι λες να ψηφίσω φέτος Grin

Για το άκυρο:

Και τα άκυρα μια ανοησία είναι. Πάει ο καθένας και γράφει την εξυπνάδα του, η οποία διαβάζεται και μεγαλοφώνως (άλλη εξυπνάδα και αυτή) και χαίρεται μετά, περνώντας όλη την υπόλοιπη μέρα διηγούμενος στους φίλους του τι έγραψε στο κουκί του.
Καλύτερα να απαξιώνεις τελείως την διαδικασία (αν αυτό είναι το πιστεύω σου δηλαδή) με την αποχή σου.

Neuken in de keuken
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #31 on: May 02, 2007, 22:58:55 pm »

Quote from: xristoforos_ on May 02, 2007, 22:55:23 pm
kala gama to...autologokrinomai kai autodiagrafomai giati tha kseftiliso...

ixic_/pou noiothei perierga tis teleutaies meres

Grin Grin Lips Sealed

(αν  κ  θα  θελα  πάρα  πολύ  ν'ακούσω  τί  σκέφτεσαι  ειλικρινά... Wink Grin)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #32 on: May 02, 2007, 23:00:40 pm »

Quote from: alexzlat on May 02, 2007, 22:56:17 pm
Για το "απλά lol":

Πες μου Juanita πως να πορευθώ στη ζωή μου γιατί είμαι χαμένος. Βασικά χρειάζομαι πολιτική καθοδήγηση. Από σένα. Φαίνεσαι ψαγμένος. Τι λες να ψηφίσω φέτος Grin

Δε καταλαβαίνω το ύφος σου και μου φαίνεται ειρωνικό. Εγώ δεν σε ειρωνεύτηκα. Σοβαρά μ'άρεσε το σκεπτικό σου και μου φάνηκε ενδιαφέρον... αλλά και αστείο.

πώς λέμε: λολ, γαμάτος!

Juana είναι Wink Αλλά όχι πια παρθένα.
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #33 on: May 02, 2007, 23:01:09 pm »

Quote from: alexzlat on May 02, 2007, 22:56:17 pm
Για το "απλά lol":

Για το άκυρο:

Και τα άκυρα μια ανοησία είναι. Πάει ο καθένας και γράφει την εξυπνάδα του, η οποία διαβάζεται και μεγαλοφώνως (άλλη εξυπνάδα και αυτή) και χαίρεται μετά, περνώντας όλη την υπόλοιπη μέρα διηγούμενος στους φίλους του τι έγραψε στο κουκί του.
Καλύτερα να απαξιώνεις τελείως την διαδικασία (αν αυτό είναι το πιστεύω σου δηλαδή) με την αποχή σου.

κοίτα ...το καλύτερο είναι να στηρίζεις αγωνιστικά...ΤΡΕΙΣ αριστερές παρατάξεις....

μη σου πω και τέσσερεις...

πάει ως εξής...της μίας μοιράζεις τα φυλλάδια (ας πούμε φεςς που έχει και λίγα μέλη) ...στης άλλης είσαι το ψηφοδέλτιο (ας που εαακ που έχουν και λίγους στο ψηδοδέλτιο), την τρίτη την ψηφίζεις (πκσ, γιατί μερικά πράγματα είναι σταθερές αξίες) και της τέταρτη κάνεις την γκρούπη κατά την καταμέτρηση...

σούπερ-ντούπερ καταστάσεις!

από την άλλη,,,σου έχω μια απάντηση που ίσως δεν την πρόσεξες...και λέω σου έχω...γιατί απλά είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις τα αρχίδια να τα αλλάξεις όλα ...(θα ήμουνα βέβαια πολύ χαρούμενος αν μπορούσες να μου αποδείξεις το αντίθετο....θα ήθελα να δω τ αρχιδια)

"χμ,.,,πως θα μπορούσα να πείσω κάποιον που έχει απηυδήσει με τα συλλόγου να ψηφίσει;

λοιπόν...άμα ψηφίσετε ...ο αριθμός των ενεργών μελών του συλλόγου ανεβαίνει...έτσι ανεβαίνει κι ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται για να πραγματατοποιηθεί μια γενική συνέλευση...

έτσι δεν θα μπορούν 100 "κομματόσκυλα" να μαζεύονται και να "παίζουν με τις μοίρες μας"

σκεφτείτε το...πιστεύω είναι καλό δέλεαρ"

ixic_/pou meta to dapasp,,,vlepei to peaaks...

edit: τώρα είδα το μνμ της πανδώρας...προφανώς δεν είναι αυτή η απάντηση που ήθελα να γράψω...μιας και απαντάω και σε άλλο μνμ ...και όχι δεν πρόκεται να το κάνω....κάνω ασκήσεις αυτοσυγκράτησης εδώ στα ξένα...
« Last Edit: May 02, 2007, 23:39:29 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #34 on: May 02, 2007, 23:03:31 pm »

Χριστόφορε πάνω σ'αυτό που λες όμως...

μία έκτακτη Γ.Σ. δεν έχει απαρτία με όσους είναι παρόντες όταν πάει εξ'αναβολής?
zlatalex

Tot ziens

View Profile
« Reply #35 on: May 02, 2007, 23:04:03 pm »

Εγώ την κάνω Χριστόφορε. Παίρνω πτυχίο και μην τον είδατε...

Οι υπόλοιποι να κάνουν τα κουμάντα τους

Neuken in de keuken
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #36 on: May 02, 2007, 23:29:54 pm »

Quote from: alexzlat on May 02, 2007, 23:04:03 pm
Εγώ την κάνω Χριστόφορε. Παίρνω πτυχίο και μην τον είδατε...

Οι υπόλοιποι να κάνουν τα κουμάντα τους

καλό; επιτέλους πέρασε βόλτα ο admin του συστήματος...και βάλαμε ελληνικά Smiley

ο παναγιώτης νομίζω, είχε πεί κάποια στιγμή στην κατάληψη σε κάποιον που του είπε κάτι αντίστοιχο "εγώ δεν θέλω να αφήσω κάποιους άλλους να παλεύουν με τη σκόνη" (ναι κάπου στο background έπαιζαν τρύπες)

σκέψου κάποιον που βγαίνει στη σύνταξη, στο κλάδο που θα επιλέξεις να εργαστείς και σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι εσύ τώρα...δεν θέλω να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μου...θέλω απλά να το σκεφτείς...κι ό,τι νοιώσεις να το κρατήσεις για τον ευατό σου...

Quote from: Juan on May 02, 2007, 23:03:31 pm
μία έκτακτη Γ.Σ. δεν έχει απαρτία με όσους είναι παρόντες όταν πάει εξ'αναβολής?

εδιτ: θα το ξανασκεφτώ και θα σου απαντήσω καλύτερα....εδώ το χω....να εδώ...αλλά δεν μπορώ να το βάλω σε λέξεις...που θα μου πάει...

ixic_
« Last Edit: May 02, 2007, 23:42:03 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #37 on: May 02, 2007, 23:42:13 pm »

Quote from: RFA on May 02, 2007, 21:36:46 pm
Gepeltek να μιλάς συγκεκριμένα και να μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Εγώ έχω υπάρξει εκπρόσωπος(από ΠΚΣ) στη Γενική Συνελευση Τμήματος μας
ενώ παράλληλα αφιέρωνα το περισσότερο προσωπικό και μαθησιακό χρόνο για να έρθει ένας παραπάνω άνθρωπος σε καμιά ΓΣ ή να κατέβει σε καμια κινητοποιήση ή αλλιώς να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει για τις ανάγκες του...όσο για φράγκα..όχι μόνο δεν πήρα δραχμή, αλλά έβαζα λεφτά από το χαρτζηλίκη (που δεν με φτάνει για να βγάλω το μήνα) για να διαβάσει κανενας άνθρωπος παραπάνω καμια προκηρυξη ΠΚΣ, ΚΝΕ ή απόφαση συλλόγου.....ή καλέσματα για να ρθει να στην παρασταση διαμαρτυρίας σε ΓΣ Τμήματος και να μην αφήσει εμένα να διαχειριστώ την τύχη του σαν "εκπροσωπος" αλλά όλοι μαζί σαν σύλλογος
Όσο ήμουν εκπρόσωπος κάθε φορά που συζητιόταν θέμα που αφορούσε άμεσα το συλλογο πήγαινα με παρασταση διαμαρτυριας και αποφαση συλλογου φοιτητών μέσω ΓΣ 
Από πέρσι που μπούκωσα στα χρωστούμενα μαθήματα... ανακλήθηκα ευθυνών που είχα.
Τα όσα αναφέρω είναι και τα όσα ίσχυαν τα τελευταία 5 χρόνια και ισχύουν για τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους της ΠΚΣ στο Τμήμα...όσο για την στάση που κρατάν οι εκλέκτορες μας στις Πρυτανικες που γίναν υπάρχει ανεβασμένη και στο φόρουμ η εκλογική διακήρυξη που ψηφίσαμε λευκό και από μαζώξεις ΠΚΣ μέχρι και ΓΣ συζητείτε η στάση των εκλοκτόρων μας....που δεν είναι προσωποπαγής-ατομική αλλά ενιαία που εκφράζεται από τις θέσεις....θέσεις που δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι είναι δυνατό να κατακτηθούν από επιτελεία "εκλεγμένων αντιπροσώπων" παρα μόνο από μαζικούς αγώνες...ή κατα συνέπεια οι "εκλεγμένοι εκπρόσωποι" πρέπει(για μας) να εξυπηρετούν αυτούς τους αγώνες, να είναι υπόλογοι στα συλλογικά όργανα(ΓΣ).
Τα όσα γράφεις γενικά και αόριστα προσβάλλουν (κ προσωπικά) (αυτο)θυσίες
που χουμε κάνει και το ελαχιστο που κάνουν είναι να με εξοργίζουν............

Κάπου ανάμεσα στο τεράστιο ενοχοαπολογητικό σου παραλήρημα, κέντρισε την προσοχή μου η επίκληση που κάνεις για μαζικούς αγώνες.. Και την επίκληση αυτή εκ μέρους της ΠΚΣ την θεωρώ (μετά τα ευτράπελα της περασμένης χρονιάς) τουλάχιστον υποκριτική..

Αν θές κάνε ένα κλίκ στο παρακάτω λινκ για να δεις τί εννοώ ακριβώς..

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12736.msg249792#msg249792

είναι  μία ευχάριστη συζήτηση μεταξύ εμού και ενός συντρόφου σας που προσπαθούσε να μου δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα..

Απο εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι..
 Η όλη κατάσταση είναι σάπια και συντηρείται επίτηδες, επειδή βολεύει πολλούς και (το χειρότερο) δεν χαλάει τους περισσότερους..
όλες οι φοιτητικές παρατάξεις σήμερα είναι ουρές των αντίστοιχων κομματικών στρατών, που βλέπουν το πανεπιστήμιο όχι ως χώρο μάθησης αλλά δημιουργίας εντυπώσεων..

Quote from: RFA on May 02, 2007, 21:36:46 pm
Αν σε ψάρωσαν με καμιά καραμελίτσα τα ΔΑΠιτοΠΑΣΠιτακια
τάζωντας σου λαγούς με πετραχίλια
για να τροφοδοτήσουν τις μικροαστικές σου προσδοκίες-αυταπάτες
μίλα γι'αυτους .-
Shocked
Tώρα το γάμησες..
δεν πιστευω να περιμένεις σοβαρή απάντηση στις ασόβαρες φωνασκίες σου..
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #38 on: May 03, 2007, 14:21:05 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:21:41 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #39 on: May 03, 2007, 14:43:34 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on May 03, 2007, 14:21:05 pm
Quote from: Juan on May 02, 2007, 23:03:31 pm

όχι ποιός το είπε αυτό.. απλα είναι μικρότερη η απαιτούμενη απαρτία... Δε θυμάμαι το ποσοστό ακριβώς Undecided

Quote from: Καταστατικό Συλλόγου Ηλ-Μηχ
Απαρτία τακτικής Γ.Σ. ορίζεται το 50% + 1 των ταμειακώς εντάξει μελών.
Απαρτία έκτακτης Γ.Σ. ορίζεται το Ι/3 των ταμειακώς εντάξει μελών.
Σε περίπτωση μη απαρτίας συγκαλείται Γ.Σ. μέσα στο επόμενο επταήμερο και έχει απαρτία ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #40 on: May 03, 2007, 16:24:54 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:21:39 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #41 on: May 07, 2007, 00:50:46 am »

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν όχι πολύ μακρυνό γαλαξία, ήταν ένα μικρό χωριό. Στο χωριό αυτό υπήρχαν οι κάτοικοι και υπήρχαν και τρεις τσοπάνηδες, ας τους δώσουμε για να μη μπερδευόμαστε τρία τυχαία χρώματα. Ας πούμε…ο κόκκινος,ο μπλε τσοπάνης και ο πράσινος τσοπάνης.

Κάθε χρόνο λοιπόν γινόταν εκλογές στο χωριό οι οποίες θα αναδείκνυαν τον αρχηγό του χωριού. Για έναν πολύ περίεργο λόγο, αρχηγός του χωριού δεν γίνονταν κάποιος μορφωμένος άνθρωπος, ικανός, με όρεξη να πάει τον τόπο μπροστά και να βοηθήσει το χωριό. Αρχηγός γινόταν ο τσοπάνης με τα περισσότερα πρόβατα!

Ναι, όσο ηλίθιο και αν ακούγεται, έτσι ήταν. Αρχηγός γινόταν ο τσοπάνης που είχε τα περισσότερα πρόβατα.

Έτσι οι τσοπάνηδες μάζευαν όλο το χρόνο πρόβατα, τα έβαφαν ο καθένας με το χρώμα του, μέχρι να έρθει η ημέρα των εκλογών που θα μετρούσαν πόσα είναι τα πρόβατα κάθε χρώματος και θα γίνονταν αρχηγός αυτός με τα περισσότερα χρωματισμένα πρόβατα…

Κάθε τσοπάνης λοιπόν είχε κάποια πιστά πρόβατα. Τα πρόβατα αυτά ήταν στη στάνη όλο το χρόνο, ήταν μόνιμα βαμμένα με το χρώμα του τσοπάνη τους (και χαίρονταν κιόλας που ήταν χρωματισμένα…), και βοηθούσαν τον τσοπάνη να βρει και άλλα πρόβατα. Ο τσοπάνης τους έδινε κάποια προνόμια, και αυτά από την άλλη αμολιόντουσαν στους δρόμους και στους αγρούς να βρουν πρόβατα και να τα βάλουν στην στάνη του τσοπάνη τους, για να πάρουν τα συγχαρητήρια του τσοπάνη και κάποια επιπλέον προνόμια.

Πολύ συχνά, για να προσελκύσει νέα πρόβατα, ο τσοπάνης έδινε μπόλικα χόρτα στα πρόβατα του, για να κεράσουν τα υπόλοιπα αχρωμάτιστα πρόβατα του χωριού και να τα φέρουν με αυτόν τον τρόπο στη στάνη του. Τα πρόβατα του κολλούσαν και αφίσες στο χωριό, οι οποίες λέγαν πως ο τσοπάνης τους είναι ο καλύτερος. Αρκετά συχνά μάλιστα, διοργάνωναν events σε μεγάλους κάμπους, όπου υπήρχαν πολλές ωραίες προβατίνες τις οποίες γνώριζαν στα αχρωμάτιστα πρόβατα. Επίσης τους κερνούσαν και μπόλικα χόρτα, ενώ το παίζανε και φίλοι τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά αρκετά πρόβατα πείθονταν και πήγαιναν τελικά στη στάνη, όπου τα χρωμάτιζαν μόνιμα. Κάποια άλλα παραμέναν ελεύθερα όλο το χρόνο, αλλά λίγο πριν τις εκλογές, ή ακόμα και την ίδια μέρα των εκλογών, τους έπειθαν οι τσοπάνηδες, με τη βοήθεια των προβάτων τους, και τελικά τα μαντρώνανε και τα χρωμάτιζαν προσωρινά και κείνα, ώστε να προσμετρηθούν στα πρόβατα του τσοπάνη.

Υπήρχαν από την άλλη και κάποια πολύ λίγα πρόβατα που δε δέχονταν να χρωματιστούν, που δεν θέλαν να έχουν κανέναν τσοπάνη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά αυτά ήταν πολύ λίγα, και είναι τέλος πάντων μια άλλη ιστορία.

Πάντως το πιο αστείο σε όλη την υπόθεση ξέρετε ποιο είναι? Πως κανένα από τα πρόβατα, ούτε τα μόνιμα χρωματισμένα, ούτε αυτά που χρωματίζονταν λίγο πριν τις εκλογές, δε γνώριζε πως είναι πρόβατο!

Μία μέρα λοιπόν περνούσα με κάτι φίλους μου έξω από το χωριό αυτό. Έλεγα στους φίλους μου, και σε κάποιους περαστικούς που είχαν έρθει στην παρέα μας, για το πόσο γελοία είναι τα πράματα σε αυτό το χωριό, για το τι κάνουν τα πρόβατα των τσοπάνηδων, πως τα εκπαιδεύουν ώστε να φέρνουν και άλλα πρόβατα στη στάνη, κ.τ.λ. Για καλή μας τύχη, την στιγμή που μιλούσα στα παιδιά για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο πράσινος τσοπάνης στα πράσινα πρόβατα, μας ακούει ένα πράσινο πρόβατο που βρίσκονταν μες στη στάνη. Πετάγεται λοιπόν τότε και μου λέει:

-”Αυτά που λες στους άλλους είναι ψέματα! Εγώ δεν είμαι πρόβατο! Έχω ιδεολογία εγώ. Έχω κριτική ικανότητα.”

Έτυχε και είχα μαζί μου την φωτογραφική μου μηχανή, και αποθανάτισα το πρόβατο σε αυτή του την προσπάθεια να μου αποδείξει πως δεν είναι πρόβατο:

Συνεχίζει λοιπόν το πρόβατο την απολογία του και μου λέει:

“Αυτά που λες ισχύει για τα κόκκινα πρόβατα. Εκείνα κάνουν έτσι, εκείνα υπακούν τυφλά τον τσοπάνη και κάνουν ότι τους λέει. Και μάλιστα νομίζουν πως αυτά που τους λέει ο τσοπάνης είναι δικές τους απόψεις! Εκείνα το κάνουν, όχι εμείς. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με εκείνα τα κόκκινα πρόβατα. Εμείς δεν είμαστε καν πρόβατα!”.
Θα απορείτε όμως πως και τα πρόβατα δε καταλαβαίνουν πως είναι πρόβατα. Ε λοιπόν, στο χωριό αυτό δεν υπάρχει κανένας καθρέφτης! Έτσι κανένα πρόβατο δε βλέπει πως είναι πρόβατο. Όλα τα πρόβατα νομίζουν πως είναι σκεπτόμενοι πολίτες, με ιδεολογία, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα πρόβατα και δε το καταλαβαίνουν! Μάλιστα το ωραίο είναι πως βλέπουν τα πρόβατα της απέναντι στάνης και τα κοροϊδεύουν! Αλλά φυσικά δε βλέπουν τα χάλια τους, που είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα.

Έφυγα λοιπόν εκείνη τη μέρα από τη στάνη, και επέστρεψα λίγες μέρες αργότερα με έναν καθρέφτη. Πάω λοιπόν στο πράσινο πρόβατο που μιλούσα τις προάλλες και του δείχνω τον καθρέφτη. Μόλις το πρόβατο κοιτάει τον καθρέφτη και βλέπει τον εαυτό του, αντί να αναγνωρίσει πως όντως είναι πρόβατο, αρχίζει έναν απίστευτο μονόλογο:

-”Αυτός δεν είναι καθρέφτης, αυτό είναι ένα κόλπο για να με κάνεις να νομίζω ότι είμαι πρόβατο. Είναι ψεύτικο. Ένα φτηνό κόλπο για να διώξεις τα πρόβατα από τη στάνη μας. Αυτό το κατασκέυασμα που μοιάζει με καθρέφτη το δημιούργησαν τα μπλε πρόβατα, ναι, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, για να μας υποβαθμίσουν. Μάλιστα το είχαμε αποδείξει πως αυτό είναι δικό τους κατασκεύασμα. Αυτό το πράμα δεν είναι καθρέφτης, δεν είναι αληθινό, είναι ψεύτικο.

-”Όχι,” του λέω, “αυτός ο καθρέφτης είναι πραγματικός.

“Ψεύτη, υποκριτή, με ποιον είσαι ρε? Με τον μπλε τσοπάνη δεν είσαι ρε? Σίγουρα με αυτόν είσαι, αυτοί τα κάνουν κάτι τέτοια. Μήπως είσαι με τον κόκκινο τσοπάνη ρε, και πας να μας κοροϊδέψεις για να βγει ο δικός σου τσοπάνης αρχηγός? Πες μου ρε, αλήτη, ρουφιάνε, που έρχεσαι εδώ με τον ψευτο-καθρέφτη σου και κοροϊδεύεις τον κόσμο. Εγώ δεν είμαι πρόβατο ρε, εγώ έχω ιδεολογία ρε, εγώ είμαι σκεπτόμενος.”

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!“, είπε το πρόβατο και πήγε να βοσκήσει…

”Εγώ δεν έχω τσοπάνη”, του απαντάω. “Εγώ δεν είμαι καν από αυτό το χωριό. Δε με νοιάζει τι ψηφίζετε, δε θέλω να γίνω αρχηγός. Δεν έχω κανένα τσοπάνη πάνω από το κεφάλι μου. Την αλήθεια σου λέω.”

-”Ναι, καλά, αποκλείεται να μην έχεις τσοπάνη. Όλα τα πρόβατα έχουν τσοπάνη. Δε μπορεί κάποιον θα έχεις.”

-”Μα καταρχήν εγώ δεν είμαι πρόβατο. Και δεύτερον, φυσικά και δεν έχω κανέναν…”

-”Ναι, ναι, καλά, τα ξέρουμε αυτά τα ψέματα σου. Έχεις και παραέχεις. Για να σκεφτώ…ναι, το βρήκα! Έχεις έναν τσοπάνη…α, ναι, ο οποίος σου υποσχέθηκε πως θα πάρεις πτυχίο αν του πας πολλά πρόβατα! Ναι, έτσι είναι, σίγουρα. Χα! Τι έχεις να πεις τώρα?! Ε?! Δε σ’ ακούω…”

-”Τώρα τι να σου πω ρε πρόβατο, είναι αστεία αυτά που λες! Τι πήγες και σκέφτηκες… Δεν έχω κανένα τσοπάνη, αλήθεια λ…”

-”Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τσοπάνη! Αλήτη, με τα τεχνάσματα σου, έχεις και παραέχεις τσοπάνη, και είναι και χειρότερος και από τον δικό μας. Σκουλήκι, τσουτσέκι, κρυφό-μπλε πρόβατο, πας να μας πουλήσεις και μούρη”.

Ε, κάπου εκεί έφυγα από την συζήτηση. Καταλαβαίνετε τώρα, άντε προσπάθησε να αποδείξεις σε ένα πρόβατο πως δεν είναι πρόβατο. Και μάλιστα, να του δείχνεις και τον καθρέφτη, και να λέει πως “δεν είναι καθρέφτης, είναι τέχνασμα του μπλε τσοπάνη”. Και να μην μπορεί να καταλάβει πως υπάρχουν άτομα που δεν έχουν τσοπάνη, σώνει και καλά να με βγάλει πως έχω τσοπάνη. Γιατί δε το χωράει το μικρό του κεφάλι πως υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τσοπάνη.

Ρε βλακεία που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο…
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #42 on: May 07, 2007, 00:59:41 am »

Έτυχε και είχα μαζί μου την φωτογραφική μου μηχανή, και αποθανάτισα το πρόβατο σε αυτή του την προσπάθεια να μου αποδείξει πως δεν είναι πρόβατο:

ειναι

απαθανατιζω
αλλιως το σκοτωσες το προβατο
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #43 on: May 07, 2007, 01:23:58 am »

οοφ/ιν-τοπικ

οι συγγραφείς όλου του κόσμου....είναι αποδεδειγμένο ότι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ξύνουν τα αρχίδια τους...

η ειδοποιός μεταξύ τους διαφόρα είναι ότι...

κάποιοι τα ξύνουν με ξυραφάκια...

και κάποιοι απλώς τα ξύνουν...

ιχιψ_/ετσι μου ρθε

βαθειά...
mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: May 07, 2007, 02:13:17 am »

κάποιοι τα ξύνουν με γκασμά
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to: