• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:18:32 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:18:32 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 27
Guests: 115
Total: 142
tsakalokagkouras
PANKRAV
anon
ArchieHadCells
Nianaro
kpapama
mayia psarikoglou
Giorgos2222
Theosarm
kkuro123
Saint_GR
Xlapatsas
Orgianelis
anna.ts
tinidou
mavropan
Anastasiam
george14
ismini.h
vastridam
akoil
zoi
Master oogway
bougatsa
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Ονειρα..
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 41 Go Down Print
Author Topic: Ονειρα..  (Read 80062 times)
kagi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Ονειρα..
« Reply #30 on: March 24, 2007, 14:12:14 pm »

Εγώ όταν πρωτοδιάβαζα για παραγώγους, (το καλοκαίρι πριν τη Β Λυκείου; ) και επειδή στο χωριό μου το καλοκαίρι έχει πολλά καυνούπια, είχα δει ότι παραγωγίζω τα κουνούπια  Cheesy

Ήμουν εντελώς καμμένη με τα μαθηματικά τότε...

Παιδαγωγικό, και βρήκα την υγειά μου...
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #31 on: March 24, 2007, 14:23:51 pm »

Quote from: kagi on March 24, 2007, 14:12:14 pm
είχα δει ότι παραγωγίζω τα κουνούπια 

Cheesy Grin Cheesy
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #32 on: March 24, 2007, 14:31:11 pm »

Εγώ είδα σήμερα στον ύπνο μου, κάτι μέλη ΔΕΠ να με κυνηγάνε να με δείρουν...  Cheesy Grin Tongue
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #33 on: March 24, 2007, 14:47:32 pm »

Εσυ εισουνα Juan?
Εγω ειδα οτι ημουνα μελος ΔΕΠ και κυνηγουσα κατι φοιτητες.. Cheesy Cheesy
iouaki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τurambarou

View Profile
« Reply #34 on: March 24, 2007, 16:55:21 pm »

εγω πάλι αναρωτιεμαι γτ βλέπουμε τοσο μα τοσο ακυρα ονειρα.. Roll Eyes Undecided Undecided Undecided Undecided

KITTY MOY EKANES ZHMIA:TA VLEPW OLA FOUKSIA!!!!
..omws hmoun ypo thn epiria alkool,ki espase h kapota..omg kai 3 lol..
                                    eisai glykeia otan klais..tha sai glykeia otan pethaneis..

MAKE SPAM,NOT SEX

abc kai mazore

Turambar's Bitch
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ   ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ..
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #35 on: March 24, 2007, 16:58:10 pm »

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι οταν κοιμομαστε ο εγκεφαλος, ως αποθηκη, ταξινομει τις πληροφοριες που εχει συλλεξει και οτι τοτε προβαλονται "σκεψεις" απο το υποσυνειδητο στο συνειδητο

αυτο.

μπορει να λεω και μαλακιες, δεν ξερω
« Last Edit: March 24, 2007, 18:54:29 pm by alexandros » Logged
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #36 on: March 24, 2007, 23:26:16 pm »

Ισχύει. Επίσης, μπορεί κανείς να μάθει πολλά από τους εφιάλτες του (ε αναμενόμενο). Ακόμη μέχρι και σήμερα ο μηχανισμός "παραγωγής" όνείρων δεν έχει εξηγηθεί πλήρως.

Ένα πάρα πολύ ωραίο αρθράκι: http://www.focusmag.gr/articles/printable-article.rx?aid=767

Αν θέλετε να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας να θυμάται σε ικανοποιητικό βαθμό τα όνειρά σας, μπορείτε να κρατάτε ονειρολόγιο. Πιάνει και νομίζω έχει πιο πολύ πλάκα από το ημερολόγιο. Μόνο που είναι λίγο βαρετό να γράφεις τη στιγμή που ξυπνάς...
.......

Σχετικά πρόσφατα: Κυνηγούσα μια κοπέλα στις κατακόμβες του Φαντάσματος τις Όπερας Cheesy Έτρεχα προσπαθώντας να τη φτάσω, και τη στιγμή ακριβώς που την έφτασα, ξύπνησα Angry Angry

Το ίδιο περίπου όνειρο (αντί για τις κατακόμβες ήμουν στη Βενετία) είχα δει και στην Γ' Λυκείου.

Παλιά κυρίως έβλεπα τα πιο κουφά όνειρα. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ μερικά Cheesy

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #37 on: March 24, 2007, 23:29:59 pm »

εγω παντως ειδα ενα την προηγουμενη βδομαδα που "βγηκε"

ακουγα στο ονειρο μου το τραγουδι του Μπιθικωτση που παει
μεσα απο το μικρο μου σπιτι βγαινει ενας καπνος..
το οποιο το ειχα ακουσει αλλη μια φορα στη ζωη μου πριν απο μηνες..

καταλαβαινετε που το παω..

ξυπναω, κατεβαινω στην κουζινα καθομαι λιγο και αρχιζει να παιζει αυτο το τραγουδι..
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #38 on: March 24, 2007, 23:39:09 pm »

το ποσταρω εδω wanderer

Οι εξερευνητές των ονείρων μας
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2001 03:00

Περνάμε έξι χρόνια της ζωής μας, περίπου 50.000 ώρες, βλέποντας όνειρα. Τα όνειρα είναι η τρίτη δραστηριότητα του νου. Διαφέρει από την ενσυνείδητη σκέψη (εγρήγορση), αλλά και από το βαθύ ύπνο.

Νοητικό βραχυκύκλωμα

Η δύναμη των ονείρων έγκειται ακριβώς στη μεγάλη τους ομοιότητα με την καθημερινή ζωή. Κάποιοι ειδικοί μιλούν για διανοητικό βραχυκύκλωμα.O εγκεφαλικός φλοιός είναι δραστήριος - περισσότερο απ’ ό,τι όταν είμαστε ξύπνιοι- αλλά δεν καταφέρνει να συγκρίνει με τα συμβάντα του έξω κόσμου τις εικόνες και τα ερεθίσματα που δημιουργεί από μόνος του - δηλαδή συμπεριφέρεται σαν να είχε παραισθήσεις. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος δεν κοιμάται ποτέ. Σε όλες τις φάσεις του ύπνου ο εγκέφαλός μας επιτελεί, κυρίως κατά τη διάρκεια των ονείρων, μια "ημινοητική" δραστηριότητα παρόμοια με τη συνειδητή σκέψη. Ο νους συνεχίζει να επεξεργάζεται γεγονότα και σκέψεις προηγούμενων ημερών. Η σχέση, ωστόσο, μεταξύ αυτών των υποσυνείδητων σκέψεων και των ονείρων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Για την επιστήμη, ο κόσμος των ονείρων παραμένει κατά μεγάλο μέρος άγνωστος. Ανακαλύφθηκε ότι οι νυχτερινές μας σκέψεις συνδέονται συχνά με μια λογική διαδοχή και επίσης ότι τα όνειρα είναι συναφή μεταξύ τους. Δεν το αντιλαμβανόμαστε, όμως, γιατί σε γενικές γραμμές θυμόμαστε μόνο το τελευταίο όνειρο, εκείνο δηλαδή που βλέπουμε το πολύ μισή ώρα πριν ξυπνήσουμε. Όμως, μέσα σε οχτώ ώρες ύπνου, ο εγκέφαλος δημιουργεί τουλάχιστον μια δεκάδα ονείρων

"Ξύπνα! Τι είδες;"

Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι ονειρευόμαστε μόνο στις λεγόμενες φάσεις REM του ύπνου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη γρήγορη κίνηση των ματιών. Υπάρχουν τέσσερις με πέντε τέτοιες φάσεις ελαφρού ύπνου κάθε νύχτα. Πρόσφατα όμως ανακαλύφθηκε ότι ονειρευόμαστε και ανάμεσα σ’ αυτές τις φάσεις. Μερικές φορές, μάλιστα, τα όνειρα που βλέπουμε τότε είναι τόσο ζωηρά όσο κι ένα τυπικό όνειρο μιας φάσης REM. Ο ύπνος είναι αντικείμενο εργαστηριακών μελετών εδώ και αρκετά χρόνια. Οι επιστήμονες ζητούν από κάποιους εθελοντές να αποκοιμηθούν "φορώντας" ηλεκτρόδια και αισθητήρες, που καταγράφουν τα εγκεφαλικά κύματα καθώς και τις ελάχιστες μυϊκές κινήσεις. Οι ερευνητές μπορούν να τους ξυπνήσουν οποιαδήποτε ώρα της νύχτας -σε φάση REM ή όχι- και να τους ρωτήσουν τι ονειρεύονταν. Συχνά συλλέγουν λεπτομερείς περιγραφές τις οποίες όμως οι εθελοντές θα έχουν ξεχάσει εντελώς μέχρι το πρωί, με εξαίρεση το τελευταίο όνειρο, το οποίο παραμένει για λίγα λεπτά στη μνήμη. Κι όμως, ο εγκέφαλος θυμάται όλα τα όνειρα που έχει δει. Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα στο εργαστήριο. Αρκεί να διηγηθεί κάποιος στον εθελοντή την αρχή του ονείρου που είδε στις δύο το πρωί και θα θυμηθεί ολόκληρο το όνειρο. Αν του θυμίσουμε την αρχή του ονείρου που είδε στις τέσσερις ή στις πέντε το πρωί θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Επομένως, έχουμε την ανάμνηση όλων των ονείρων μας -και πρόκειται για εκατομμύρια! -, αλλά όχι και το κλειδί για να τα ανακαλέσουμε στη μνήμη μας.

Μέσα στον εγκέφαλο

Τα τελευταία χρόνια μερικοί επιστήμονες άρχισαν να κοιτούν "μέσα" στον εγκέφαλο όσων ονειρεύονται. Ένας ερευνητής στο βελγικό πανεπιστήμιο της Λιέγης, ο Πιερ Μακέ, υπέβαλε σε PET (τομογραφία με εκπομπή ποζιτρονίων) ορισμένους κοιμόμενους εθελοντές προκειμένου να διαπιστώσει ποιες περιοχές του εγκεφάλου είναι δραστήριες κατά τη διάρκεια του ύπνου. "Ανακαλύψαμε έτσι ότι κατά τη διάρκεια των φάσεων REM ξεκινούν από την περιοχή της γέφυρας, στο βάθος του εγκεφάλου, πολλές νευρικές ώσεις, οι οποίες "βομβαρδίζουν" τον εγκεφαλικό φλοιό και ορισμένες περιοχές των λοβών όπου εδρεύουν τα συναισθήματα. Αντίθετα, στις ενδιάμεσες φάσεις ύπνου είναι πιο ενεργές οι περιοχές του μετωπιαίου και του βρεγματικού λοβού, όπου εδρεύουν οι ανώτερες νοητικές  ικανότητες", εξηγεί ο Βέλγος επιστήμονας. Αυτός είναι ο λόγος που τα όνειρα της φάσης REM είναι πιο ζωηρά, αφού ο εγκεφαλικός φλοιός πρέπει να δώσει νόημα σ’ έναν καταιγισμό από νευρικές ώσεις. Ανταποκρίνεται δημιουργώντας ένα όνειρο, συγκολλώντας δηλαδή με τη μεγαλύτερη δυνατή συνοχή κομμάτια πραγματικών εικόνων και αισθήσεων, τα οποία βρίσκονταν ήδη αποθηκευμένα στη μνήμη. Αυτές οι παρατηρήσεις όμως δεν εξηγούν την παρουσία περίεργων ονείρων και τους έντονους εφιάλτες σε φάσεις διαφορετικές από τη REM. Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να συνδυάσουν τις έρευνες χρησιμοποιώντας την PET και, παράλληλα, ξυπνώντας τους εθελοντές κατά διαστήματα για να τους ρωτήσουν τι βλέπουν, έτσι ώστε να συσχετίσουν το κάθε είδος ονείρου με το αντίστοιχο είδος εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Χρήσιμα όσο και η αναπνοή

Τα όνειρα είναι μια φυσιολογική ανάγκη όσο και το φαγητό ή το σεξ. Αλλά σε τι χρησιμεύουν; Υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το διάσημο νευροβιολόγο Μισέλ Ζουβέ, τα όνειρα βοηθούν τον εγκέφαλο να "στρώσει" ορισμένα ένστικτα πριν τα χρησιμοποιήσει στην πραγματική ζωή. Τα νεογέννητα περνούν πολύ χρόνο βλέποντας όνειρα. Ήδη από τη δεύτερη μέρα της ζωής τους, την ώρα που κοιμούνται το πρόσωπό τους δείχνει διάφορα συναισθήματα (χαρά, έκπληξη, απέχθεια), τα οποία το μωρό είναι αδύνατο να επιδείξει όταν είναι ξύπνιο. Καθώς το νεογέννητο μαθαίνει σταδιακά τη μιμική του προσώπου, το φαινόμενο παύει να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι σαν να πρέπει ο εγκέφαλός μας να "προβάρει" πρώτα ορισμένα πράγματα πριν να τα εφαρμόσει στην καθημερινή ζωή. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι τα όνειρα της φάσης REM είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής ενός κομματιαστού ονείρου -κάτι που χαρακτηρίζει πολλά ζώα- σ’ ένα συνεχές. Πρόκειται δηλαδή για ένα κατάλοιπο της εξέλιξης χωρίς κανένα συγκεκριμένο σκοπό, εκτός από το να αντιλαμβανόμαστε ευκολότερα αν υπάρχουν εχθροί τριγύρω - ο ύπνος σε φάση REM είναι πιο ελαφρύς, αν και γεμάτος όνειρα. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, ειδικότερα στα όνειρα, ο εγκέφαλος αναδιοργανώνεται, απαλείφοντας τα περιττά στοιχεία από τη μνήμη και εγγράφοντας τις πιο χρήσιμες πρόσφατες πληροφορίες. Μια ομάδα ερευνητών από το Χάρβαρντ απέδειξε ότι απαιτούνται έξι τουλάχιστον ώρες ύπνου για την απομνημόνευση νέων γνώσεων. Κάποιοι ερευνητές φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι κάθε όνειρο αποσκοπεί σε κάτι συγκεκριμένο -αρχειοθέτηση στοιχείων, απαλοιφή ή ανασύνθεση πληροφοριών- και ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί την κατάλληλη γι’ αυτό το σκοπό σκηνοθεσία, επιλέγοντας από τη μνήμη τα πιο ταιριαστά πρόσωπα και σενάρια. Κι όταν ο νους δεν καταφέρει να υφάνει την κατάλληλη ιστορία, τότε ξυπνάμε απότομα. Για τους ψυχολόγους ή τους ψυχαναλυτές, τα όνειρα έχουν συχνά κρίσιμο νόημα. Εξάλλου, σε ορισμένα μεταβατικά στάδια της ζωής υπάρχουν κάποια τυπικά όνειρα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το άτομο να.. γυρίσει πιο εύκολα σελίδα. Για παράδειγμα, τα οχτάχρονα αγόρια ονειρεύονται αρκετά συχνά ότι παλεύουν με άγρια ζώα ή φανταστικά τέρατα. Τέτοιου είδους όνειρα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία του παιδιού

Από τεύχος Νο 13, Μάρτιος 2001, σελ. 96-101
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #39 on: March 24, 2007, 23:49:51 pm »

Όντως, καλύτερα ήταν να το είχα ποστάρει Smiley

Και περνάμε σε ένα κορυφαίο ανέκδοτο:

-Σήμερα είδα στον ύπνο μου ότι πέρασες από δίπλα μου και δεν με χαιρέτησες.
-Α, συγγνώμη δεν σε είδα!

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #40 on: March 25, 2007, 03:56:41 am »

Επίσης, ο Φρόιντ υποστήριζε ότι τα βασικά τουλάχιστον κομμάτια του ονείρου μας, είναι στοιχεία που είδαμε ή σκεφτήκαμε την προηγούμενη μέρα. Και όσες φορές έκατσα να το σκεφτώ, είχε δίκιο!

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #41 on: March 25, 2007, 03:58:39 am »

Ναι!
Ειπα στο φιλο μου το Δημηρτη οτι τρακαρε ενας φιλος μας και το ιδιο βραδυ ειδε ονειρο οτι τρακαρε ενα αλλο παιδι!
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #42 on: March 25, 2007, 04:00:06 am »

Quote from: Wanderer on March 24, 2007, 23:49:51 pm
κορυφαίο

τι να σου πω..
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #43 on: March 25, 2007, 04:01:03 am »

Quote from: vasso on March 25, 2007, 03:56:41 am
Επίσης, ο Φρόιντ υποστήριζε ότι τα βασικά τουλάχιστον κομμάτια του ονείρου μας, είναι στοιχεία που είδαμε ή σκεφτήκαμε την προηγούμενη μέρα. Και όσες φορές έκατσα να το σκεφτώ, είχε δίκιο!

Εμένα συχνά πυκνά είναι στοιχεία που βλέπω ή κάνω την επόμενη μέρα Tongue

Που να απευθυνθώ?

Ίσως απλά κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα....  Wink
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #44 on: March 25, 2007, 04:03:03 am »

να ανοιξεις γραμμη 090

Juan - Κληρονομικο χαρισμα
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 41 Go Up Print