• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 21:02:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 21:02:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426722
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 113
Total: 178
Theislander
asemas
stefanos hios
Laris
Xontroulis
ggalamat
Paparouna
nikos123321
george14
johnliko333388
christina02
Nikos_313
kchristoua
papaloui
chriskazakos
theodoradr
lapin
dorapangeiou
simielen
mayia psarikoglou
Soto Gonzalez
bigmort
Reidemption
marilita
valco08
georgino
thomasdt
engineer2030
Katarameno
gianst
Captain
konsntai
vagk
valentini
elizabeth
rafail zisiadis
tzortzis
papatmaria
harischris
ΦΙδανης Αριστοτελης
itsikou
zille
Alex Kosmas
ntsiakiri
Διάλεξις
andreasbr
dr.giorgos
ThanosKoutsoump
freskoulhs
George_RT
stavros0201
gmpatsol
Tsomp
spoun
Tim
EvanTsir
glavdakis
Fotis Roukoutakis
Orfanidis Stelios
LelisNiko
aachmet
ThanosV
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Αθλητικά > Αθλητικές Διοργανώσεις (Moderators: Tasos Bot, tzortzis) > Formula 1
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ποιός θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών της Formula 1 για το 2024?
Fernando Alonso - 2 (5%)
Lance Stroll - 1 (2.5%)
Pierre Gasly - 0 (0%)
Esteban Ocon - 0 (0%)
Kevin Magnussen - 0 (0%)
Nico Hulkenberg - 1 (2.5%)
Charles Leclerc - 4 (10%)
Carlos Sainz - 0 (0%)
Max Verstappen - 25 (62.5%)
Sergio Perez - 0 (0%)
George Russell - 0 (0%)
Lewis Hamilton - 2 (5%)
Valtteri Bottas - 0 (0%)
Guanyu Zhou - 0 (0%)
Yuki Tsunoda - 1 (2.5%)
Daniel Ricciardo - 0 (0%)
Lando Norris - 1 (2.5%)
Oscar Piastri - 1 (2.5%)
Alex Albon - 0 (0%)
Logan Sargent - 2 (5%)
Total Voters: 40

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 126 Go Down Print
Author Topic: Formula 1  (Read 182394 times)
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
Απ: Formula 1
« Reply #285 on: May 10, 2006, 14:39:37 pm »

Αν το βαθμολογικό σύστημα ήταν αυτό που ίσχυε το 2001, τότε η βαθμολογίες των οδηγών σήμερα θα είχαν μία εντελώς διαφορετική όψη. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται μερικοί, παρά το ότι είμαστε μόνο στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς.

Ο Todt είναι από τους ανθρώπους που ναι μεν δέχεται την υπάρχουσα κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι του αρέσει! «Η αλλαγή των κανονισμών που έγινε το 2002 [κι εφαρμόστηκε από το 2003], έγινε ώστε να μην έχουμε τον πρωταθλητή από τη μέση της χρονιάς. Έγινε την εποχή της κυριαρχίας της Ferrari.

Επειδή κάποιοι μιλάν για κυριαρχίες και συνενοήσεις... Επειδή είχε ξεφύγει τόσο η ομάδα και επειδή έχαναν λεφτά οι της FIA αλλάξαν 1000 κανονισμούς μόνο και μόνο για να μη βγαίνει η φερράρι πρώτη και να μην χάνουν τις διαφημίσεις τους. Εγώ λέω καλά κανανε, απλά θέλω να αντιμετωπίσω αυτούς που ξεφυτρώνουν και λένε οτι να ναι...

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
alekos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #286 on: May 10, 2006, 15:03:49 pm »

Θα συμφωνήσω με τον Todt καθώς με το νέο συστημα ευνοήται αυτός που τερματίζει τις περισότερες

φορές και όχι αυτός που σκίζεται για την νίκη.

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #287 on: May 14, 2006, 23:07:09 pm »

bye bye bye bye bye bye bye bye bye bye

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
abc
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Go get a life

View Profile
Re: Formula 1
« Reply #288 on: May 15, 2006, 20:25:32 pm »

Αλήθεια;
Τι παράσταση έδωσε ο Alonso κάνοντας τον πίθηκο επάνω στο μονοθέσιό του;

Τι εννοούσε;

Στράααατόοοο...
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
Απ: Re: Formula 1
« Reply #289 on: May 17, 2006, 02:21:27 am »

Quote from: abc on May 15, 2006, 20:25:32 pm
Αλήθεια;
Τι παράσταση έδωσε ο Alonso κάνοντας τον πίθηκο επάνω στο μονοθέσιό του;

Τι εννοούσε;

DontKnow DontKnow DontKnow DontKnow

Αστον να χαρεί λίγο γιατί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.

shumacher=showmacher      
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #290 on: May 30, 2006, 01:23:11 am »

Για να μην ξεχνιώμαστε ...

http://www.ferrariworld.com/FWorld/fw/index.jsp

απλώς πατήστε START στο κουμπάκι πάνω δεξιά

shumacher=showmacher      
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #291 on: July 10, 2006, 15:29:51 pm »

Στα NASCAR ο Montoya

Την τελευταία του σεζόν στη Formula 1 διανύει φέτος ο Juan Pablo Montoya, αφού από τη νέα περίοδο δεν θα βρίσκεται πίσω από τιμόνι μονοθεσίου, αλλά πίσω από αυτοκίνητο των αγώνων NASCAR των ΗΠΑ!

Όπως ανακοίνωσε ο Κολομβιανός, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε μία πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, την οποία τα τελευταία χρόνια δεν έβρισκε στην McLaren-Mercedes, ως δεύτερος πιλότος, υπό τη σκιά του Kimi Raikkonen.

"Δεν είναι το πόσα εκατομμύρια κερδίζεις. Είναι θέμα του αν θα είσαι ενθουσιασμένος με αυτά που έχεις κάνει ή όχι. Και βλέποντας την καριέρα μου, θα είμαι πιο ευχαριστημένος εάν κάνω αυτήν την κίνηση", τόνισε ο 30χρονος πιλότος.

Τη νέα σεζόν, ο Montoya θα ανήκει στην ομάδα του Chip Ganassi, οδηγώντας το αυτοκίνητο νο 42 στους αγώνες Nextel Cup. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί παλαιότερα στα Καρτ το 1999 και στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης το 2000, κατακτώντας τον τίτλο.

"Αυτός ο τύπος κι εγώ περάσαμε αρκετά καλά παλαιότερα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος", ήταν τα πρώτα λόγια του Ganassi, μόλις γνωστοποιήθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

"Δεν πρόκειται να είναι μία βόλτα στο πάρκο. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά", προειδοποίησε ο Ganassi, με τον 30χρονο οδηγό να συμφωνεί: "Το να έρθω εδώ θα είναι πιθανότατα μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στη ζωή μου".

ΠΗΓΗ:www.contra.gr

www.twitter.com/apostolos1986
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
« Reply #292 on: July 28, 2006, 14:58:12 pm »

Μετά από "διάλειμμα" ενός χρόνου, η Αυστραλία θα "φιλοξενήσει" ξανά το 2007 τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (28/7) οι διοργανωτές του γκραν πρι.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης στις 18 Μαρτίου, με την ημερομηνία να υπόκειται στην έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Η Μελβούρνη φιλοξενούσε την τελευταία δεκαετία το αυστραλιανό γκραν πρι, με το οποίο άνοιγε η "αυλαία" της χρονιάς, ωστόσο φέτος διεξήχθη μετά από αυτά σε Μπαχρέιν και Μαλαισία προκειμένου να μη συμπέσει χρονικά με τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, που διεξήχθησαν στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα 18 Μαρτίου-1 Απριλίου 2007 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, ωστόσο η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόρια δεν περιμένει να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως δήλωσε ο -ελληνικής καταγωγής- υπουργός Τουρισμού και Σημαντικών Γεγονότων, Τζον Πανταζόπουλος.
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #293 on: July 28, 2006, 15:16:56 pm »

Έως το τέλος του 2009 θα οδηγεί ο Γιάρνο Τρούλι το μονοθέσιο της Τογιότα, αφού υπέγραψε τριετή επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας του με την ομάδα της Φόρμουλα Ένα.
"Είμαι 100% σίγουρος για το δυναμικό της Τογιότα και τις πιθανότητές της να διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα", τόνισε ο 32χρονος Ιταλός σε ανακοίνωση της ομάδας και συμπλήρωσε:

"Είμαι επομένως περισσότερο από χαρούμενος που συνεχίζω την άριστη σχέση μου με την ομάδα σε πιο μακροχρόνια βάση και που προσπαθώ να πετύχω τους κοινούς στόχους μας".

Να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στους οδηγούς της Τογιότα για την επόμενη χρονιά, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο και ο Ραλφ Σουμάχερ.
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #294 on: July 31, 2006, 15:40:42 pm »

Η WilliamsF1 και η Toyota Motorsport κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία για τριετή συνεργασία, όσον αφορά στην προμήθεια ενός F1 κινητήρα. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η WilliamsF1 θα αγωνίζεται με κινητήρες Toyota, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2007. Στο πλαίσιο των όρων της συμφωνίας, η WilliamsF1 θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες προδιαγραφές κινητήρα με την Panasonic Toyota Racing.

Κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (Executive Vice President) της Toyota Kazuo Okamoto δήλωσε: "Χαιρόμαστε που θα εφοδιάζουμε τη Williams με κινητήρες από το 2007 και που θα συνεργαστούμε με μία ομάδα πλούσια σε ιστορία και ʽπνεύμαʼ Formula 1".

Ο John Howett, Πρόεδρος της Toyota Motorsport, πρόσθεσε: "Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε επιλεγεί σαν προμηθευτές κινητήρων της Williams και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή σχέση μαζί της. Ευελπιστούμε ότι και οι δύο ομάδες θα χρησιμοποιήσουμε η μία την άλλη σαν σημείο αναφοράς, από το οποίο θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις και να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος".

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Ομάδας της WilliamsF1, Frank Williams σχολίασε: "Αυτή η συμφωνία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόκληση της Williams για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Toyota είναι ένας καταξιωμένος και αναγνωρισμένος γίγαντας στο χώρο της βιομηχανίας, και φημίζεται για την επίτευξη των στόχων που θέτει. Είμαστε περήφανοι που έχουμε διασφαλίσει την υποστήριξη της ΤΟΥΟΤΑ στις προσπάθειές μας να ξαναδώσουμε τον καλύτερό μας αγωνιστικό εαυτό".
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #295 on: August 07, 2006, 15:26:30 pm »

Πιστεύω όλοι να είδαμε το ρεσιτάλ του Σούμι στην Ουγκαρία με αυτό το αμάξι....
Όλοι είδαμε πως πήγαινε ο Μάσα απο δώ και απο κεί και πόσες φορές βγήκε απο την πίστα...
Δε μπορώ να πώ οτι ο Αλόνσο δεν πήγε καλά. Άριστα, αλλα έπρεπε να είχε και αυτός μια Φερράρι, όπως και ο Ραικκόνεν να ξεκαθάριζε το σκηνικό.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #296 on: August 07, 2006, 17:01:40 pm »

Σε αυτόν τον αγώνα φάνηκε πόση σημασία έχει να έχεις ένα καλά σεταρισμένο αμάξι
και πόση σημασία παιζουν λεπτομέρειες που στην καθημερινή οδήγηση φαντάζουν ασήμαντες έως και γελοίες
όπως είναι η επιλογή ελαστικών

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #297 on: August 07, 2006, 20:08:17 pm »

Για τα καθημερινα αυτοκίνητα.

Το Α και το Ω τα λάστιχα εννοείται. Και τα φρένα. Αλλιώς είσαι επικίνδυνος.

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Megawatt
Guest
« Reply #298 on: September 11, 2006, 03:04:25 am »

Ο Σούμι φεύγει, ο Ράικονεν έρχεται

Τέλος εποχής για τον μεγαλύτερο σύγχρονο πιλότο και βάσει στατιστικών τον κορυφαίο όλων των εποχών. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του GP της Ιταλίας όπου σημείωσε την 90η νίκη της καριέρας του, ο Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγώνες στο τέλος της σεζόν. Ο γερμανός πάντως θα μείνει στην Ferrari χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο νέος του ρόλος. Παράλληλα, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Scuderia ανακοίνωσε ότι οι Κίμι Ράικονεν - Φελίπε Μάσα θα είναι οι οδηγοί της για το 2007.

"Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα. Εχει γίνει πολλή συζήτηση για το μέλλον μου. Ολος ο κόσμος ενδιαφέρεται και θέλει να μάθει τι θα γίνει στο μέλλον. Λυπάμαι που μου πήρε τόσο πολύ χρόνο μέχρι να αποφασίσω, αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή. Aυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας μου στη Μόντσα, στο τέλος της σεζόν αποσύρομαι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πατέρα μου, την μητέρα μου η οποία δεν είναι στη ζωή, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου που με στήριζαν πάντα. Χωρίς αυτούς δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσω ως εδώ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στη Benetton και ιδιαίτερα στη Ferrari, όπου έκανα τόσους πολλούς φίλους. Ηταν πραγματικά πολύ δύσκολη η απόφαση να σταματήσω να εργάζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο μαζί τους. Κάποτε θα ερχόταν αυτή η μέρα και αυτή αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Σε ό,τι αφορά στην στιγμή που ήρθε η απόφαση νομίζω ότι είναι σωστό να δώσω την ευκαιρία στον Φελίπε (Μάσα) να βρει τη θέση του στην ομάδα και να αποφασίσει το μέλλον του. Δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσω κι` άλλο την απόφασή μου γιατί ο Φελίπε έχει κάνει τόσο καλή δουλειά ως τώρα. Τώρα συγκεντρώνομαι στους 3 τελευταίους αγώνες και στις πιθανότητες που έχω να κατακτήσω το πρωτάθλημα", είπε ο συναισθηματικά φορτισμένος 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ αποκάλυψε πως την απόφασή του την πήρε μετά το GP των ΗΠΑ. Την γνωστοποίησε στη Scuderia αλλά συμφώνησαν από κοινού να μην διαρρεύσει το παραμικρό στον Τύπο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ferrari ο Ράικονεν θα είναι πιλότος της ομάδας μέχρι τα τέλη του 2009, ενώ ο Μάσα μέχρι τα τέλη του 2008. Καθήκοντα δοκιμαστή/3ου οδηγού θα εξακολουθεί να ασκεί ο Λούκα Μπαντοέρ.
"Πάντα έλεγα ότι η απόφασή του να αποχωρήσει θα ήταν αποκλειστικά δική του. Τώρα την πήρε αυτήν την απόφαση και είμαι αρκετά λυπημένος", σχολίασε ο πρόεδρος της Scuderia Λούκα ντι Μοντετζεμόλο και συνέχισε: "Ζήσαμε μαζί αξέχαστες στιγμές, καλές και κακές και πετύχαμε πράγματα που πολύ δύσκολα θα επαναληφθούν στο μέλλον. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μίκαελ Σουμάχερ για την αφοσίωσή του, την αποφασιστικότητά του και το κουράγιο του".

Ο Κίμι Ράικονεν, είπε από την πλευρά του: "Πέρασα πραγματικά πολύ καλά στην McLaren. Σέβομαι πάρα πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους εργάστηκα και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Αμεση ήταν και η απάντηση της McLaren Mercedes δια στόματος Ρον Ντένις: "Ως ομάδα γνωρίσαμε αρκετές επιτυχίες. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός πιλότος και όλοι μας στη McLaren του δίνουμε του ευχόμαστε τα καλύτερα για την μελλοντική του καριέρα του".

GP Ιταλίας

Νέα τροπή στο πρωτάθλημα

Με την νίκη του στην Μόντσα ο Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε τις ενενήντα στην Formula 1, δίνοντας νέα τροπή στο φετινό πρωτάθλημα μετά και την εγκατάλειψη του Φερνάντο Αλόνσο στον 44ο γύρο με σπασμένο κινητήρα. Ο κάτοχος της pole position και διάδοχος του «Σούμι» στην Scuedria, Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε δεύτερος, χάνοντας το προβάδισμα μετά την σημαντική καθυστέρηση που είχε στο δεύτερο pit-stop. Εκπληκτικός ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος στην τρίτη του συμμετοχή σε αγώνα Formula 1 χάρισε στην BMW-Sauber το δεύτερο βάθρο της φέτος.
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε πίσω από τον κάτοχο της pole position και διάδοχο του στην «Scuderia», Κίμι Ραϊκόνεν μέχρι το δεύτερο pit-stop και από τότε δεν έχασε ξανά το προβάδισμα από τον Φινλανδό οδηγό της MacLaren – Mercedes που περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Με την νίκη του στην Μόντσα ο Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε τις ενενήντα στην Formula 1, έδωσε στην Ferrari το προβάδισμα στους κατασκευαστές και μείωσε την διαφορά του στους δύο βαθμούς από τον άτυχο Φερνάντο Αλόνσο.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ο μέχρι πρόσφατα οδηγός δοκιμών της BMW Sauber, Ρόμπερτ Κούμπιτσα που αν και με τρεις αγώνες στην Formula 1 χάρισε στην ομάδα από την Βαυβαρία το δεύτερο βάθρο της στο φετινό πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί η τρίτη θέση του Νικ Χάιντφελντ στην Ουγγαρία). Ότι βαθμούς πήρε η Renault απ’ αυτόν τον αγώνα τους πήρε από την τέταρτη θέση του Τζιανκάρλο Φιζικέλα, καθώς ο Αλόνσο εγκατέλειψε την προσπάθεια του από τον 44ο γύρο με σπασμένο κινητήρα. Ο Ιταλός ρίσκαρε πηγαίνοντας σ’ ένα pit-stop όταν οι βασικοί του αντίπαλοι έκαναν δύο.

Μετά τα όσα συνέβησαν στα ελεύθερα δοκιμαστικά με τον οδηγό δοκιμών Άντονι Ντέιβιντσον λίγοι θα περίμεναν πως η Honda θα είχε και τα δύο μονοθέσια της στην βαθμολογούμενη οκτάδα. Κι όμως Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο κατέλαβαν πέμπτη και έκτη θέση, επιλέγοντας τακτική μίας στάσης στα pits.

Την βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Γιάρνο Τρούλι και Νικ Χάιντφελντ στην πιο ενδιφέρουσα μάχη του αγώνα, με τον οδηγό της Toyota να κερδίζει αυτόν της BMW Sauber για επτά δέκατα του δευτερολέπτου. Πάντως o Γερμανός θα μπορούσε να διεκδικήσει μία θέση στον βάθρο αν δεν δεχόταν ποινή επειδή επιτάχυνε μέσα στο pit-lane.

O νικητής στην Τουρκία, Φελίπε Μάσα περιορίστηκε τελικά στην ένατη θέση, αφού το κλαταρισμένο δεξί μπροστινό ελαστικό της Bridgestone τον ανάγκασε να μπει για τρίτη φορά στα pits προκειμένου να το αντικαταστήσει.

Αναλυτικά οι χρόνοι των οδηγών:

1. Μ. Σουμάχερ (Ferrari) (B) 1:14:51.975 (10β.)
2. Κ. Ραϊκόνεν (McLaren Mercedes) (M) + 8.0’’ (8β.)
3. Ρ. Κούμπιτσα (BMW Sauber) (M) + 26.4’’ (6β.)
4. Τζ. Φιζικέλα (Renault) (M) + 32.0’’ (5β.)
5. Τζ. Μπάτον (Honda) (M) + 32.6’’(4β.)
6. Ρ. Μπαρικέλο (Honda) (M) + 42,4’’(3β.)
7. Γ. Τρούλι (Toyota) (B) + 44.6’’(2β.)
8. Ν. Χάιντφελντ (BMW Sauber) (Μ) + 45.3’’(1β.)
9. Φ. Μάσα (Ferrari) (B) + 45.9’’
10. Μ. Ουέμπερ (Williams Cosworth) (B) + 72,6’’
11. K. Κλιν (Red Bull Ferrari) (M) +1 Γύρος
12. Ν. Κούλθαρντ (Red Bull Ferrari) (M) +1 Γύρος
13. Σ. Σπιντ (Scuderia Toro Rosso)* (M) +1 Γύρος
14. Β. Λιούτσι (Scuderia Toro Rosso)* (M) +1 Γύρος
15. Ρ. Σουμάχερ (Toyota) (B) + 1 Γύρος
16. Τ. Σάτο (Super Aguri Honda) (B) +2 Γύροι
17. Κ. Άλμπερς (Midland F1 Toyota) (Β) + 2 Γύροι

Δεν τερμάτισαν:

Φ. Αλόνσο (Renault) (M)
Π. Ντε Λα Ρόσα (McLaren Mercedes) (M)
Ν. Ρόσμπεργκ (Williams Cosworth) (B)
Τ. Μοντέιρο (Midland F1 Toyota) (B)
Σ. Γιαμαμότο (Super Aguri Honda) (B)

(B) Bridgestone
(M) Michelin

* Η Scuderia Toro Rosso χρησιμοποιεί περιορισμένους 10κύλινδρους κινητήρες των τριών λίτρων.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Bαθμολογία οδηγών μετά το GP της Ιταλίας (10/9)

Οδηγός               Χώρα                 Βαθμοί

1. Φερνάντο Αλόνσο Ισπανία 108
2. Μίκαελ Σουμάχερ Γερμανία 106

3. Φελίπε Μάσα Βραζιλία 62
4. Tζιανκάρλο Φιζικέλα Ιταλία 57
5. Κίμι Ράικονεν Φινλανδία 57
6. Τ
ζένσον Μπάτον Μ. Βρετανία 40
7. Χουάν Πάμπλο Μοντόγια Κολομβία 26
8. Ρούμπενς Μπαρικέλο Βραζιλία 25
9. Νικ Χάιντφελντ Γερμανία 20
10. Ραλφ Σουμάχερ Γερμανία 18
11. Πέντρο ντε λα Ρόσα Ισπανία 14
12. Nτέιβιντ Κούλθαρντ Μ. Βρετανία 14
13. Γιάρνο Τρούλι Iταλία 12
14. Ζακ Βιλνέβ Καναδάς 7
15. Ρόμπερτ Κούμπικα Πολωνία 6
16. Μαρκ Ουέμπερ Αυστραλία 6
17. Νίκο Ρόσμπεργκ Γερμανία 4
18. Κρίστιαν Κλιν Αυστρία 2
19. Βιταντόνιο Λιούτσι Ιταλία 1

Bαθμολογία κατασκευαστών μετά το το GP της Ιταλίας (10/9)

Oμάδα                    Βαθμοί
1. Scuderia Ferrari Marlboro 168
2. Mild Seven Renault F1 Team 165
3. Team McLaren Mercedes 97
4. Lucky Strike Honda Racing F1 Team 65
5. ΒΜW Sauber F1 Team 33
6. Panasonic Toyota Racing 30
7. Red Bull Racing 16
8. Williams F1 Team 10
9. Scuderia Toro Rosso 1

« Last Edit: September 11, 2006, 03:07:10 am by Megawatt (ptolemaida.gr) » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #299 on: September 11, 2006, 14:50:10 pm »

Παρότι δεν τον πολυγουστάρω τον Σουμι,
ομολογώ ότι στεναχωρεθηκα στη συνέντευξη τύπου.
Εύχομαι να πάρει και το πρωτάθλημα από τον αλαζόνα Αλόνσο και να τελειώσει
την επιτυχημένη του καριέρα με ένα ακόμη τρόπαιο.

Και ακόμη καλύτερα να πάει να πέσει επίτηδες πάνω σε άλλο αμάξι (κατά την κουτουλιά του Ζιντάν) Tongue Tongue

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 126 Go Up Print
Jump to: