• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:08:07 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:08:07 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by tzortzis
[Today at 18:44:36]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 18:22:08]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426717
Total Topics: 31711
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 60
Guests: 133
Total: 193
vaggelis.ntokas
Nikos_313
apapagd
andreaspaper
Κaraflodaimonas
dimitris papadopoulos
Captain
fivosfivos1
Joaakim
mgrivab
alexlabis
Thanasiscon1
giannisd
papatmaria
George_RT
Antigoni
swkraths
geo66
PolarBear
kakousios
athena_apo
sotirispo2
Leou
Fenia04
Γιώργος Τσανακτσιίης
evax
skoloni
gmout
giorgos_skl
Νικη
Maria balogianni
Saint_GR
anna.ts
tmpadasn
tzortzis
vasilis saitis
noimaginationforthis
bigmort
fkagk
Orgianelis
thomasdt
jimalexoud
KZerenidis
chaniotism
Sanaia
geoarg
kostasf
ariadnipm
Carot1456
DPARASIOU
thanos_voucharas
marilita
VagsS
filon05
ggalamat
domb765
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Θητεία υποχρεωτική στα 18;
NAI - 7 (15.2%)
OXI - 39 (84.8%)
Total Voters: 16

Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Down Print
Author Topic: Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...  (Read 11465 times)
tsokis
Καταστραμμένος

View Profile
Re: Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...
« Reply #60 on: March 23, 2007, 01:58:28 am »

Και γω συμφωνώ με τον φούτζι, και το ξανάπα...Απλά τελειώνεις, και έχεις την ζωή σου ελεύθερη μετά...
Και γω μικρότερος δεν συμφωνούσα, όμως τώρα που είδα διάφορες καταστάσεις άλλαξα γνώμη...
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #61 on: March 23, 2007, 02:12:21 am »

Οκ. Είδομεν...

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #62 on: March 23, 2007, 02:14:33 am »

στο στρατο ομως  επειδη δεν εχεις ωριμασει ακοαμ πνευματικα ειναι πολυ πιθανο να βιωσεις διαφορετιακ πραγματα και να αλλαξεις τροπο πυο βλεπεις καποια πραγματα

φουτζι διαφωνω με αυτο που λες,αν και  κανονικα δε θα επρεπε να πιανει πανω απο χρονο ωστε οντως να μη σου δημιουργει προβληματα για μετα,και ολοι θα ηταν ευχαριστημενοι.και μπορει τωρα να τα λες αυτα,αν ομως ειχες παει στρατο ισως τωρα εβλεπες πολα πραγματα διαφορετικα

ενα μεγαλ ομερος των φιλων μου απο το γυμνασιο  πηγαν κατευθειαν στρατο μετα  το λυκειο,στα 18.δε λεω οτι αλλαξαν πολυ σαν χαρακτηρες,αλλα   βιωσαν πολυ ασχημα πραγματα οχι μονο σωματικα αλλα και ψυχολογικα. 

tu/e
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #63 on: March 24, 2007, 03:00:04 am »

Quote from: Karaμazoβ on March 22, 2007, 18:02:47 pm
Ο Στρατός αποδίδει κυρίως σε κοινωνικά αίτια τις αυτοκτονίες

Κακούργα κοινωνία...

Θορυβημένες από τις διαστάσεις που σταδιακά λαμβάνει το θέμα των αυτοκτονιών στο στράτευμα, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο Ελληνικό Πεντάγωνο, μη έχοντας για την ώρα διέξοδο, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση σπασμωδικά.

Χθες, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας αφιερώθηκε σχεδόν καθόλη τη διάρκειά της στο καυτό αυτό θέμα. Για πρώτη δε φορά στα χρονικά εκδόθηκε ανακοίνωση με προφανή πρόθεση να φανεί ότι υπάρχει, τέλος πάντων, κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Γράψας, ενημέρωσε τα μέλη του ΣΑΜ για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα χθες με επιστημονική ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον πρύτανη Σ. Παπαστάμο, όπου εξετάστηκαν συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης του Παντείου με θέμα τις αυτοκτονίες.

Ομως, την ίδια στιγμή διαγράφεται σαφής η πρόθεση των αξιωματούχων να μετακυλίσουν το... φταίξιμο για τις αυτοκτονίες στην «έξω» κοινωνία μάλλον, παρά στον ίδιο το στρατό. Επικαλούμενοι, μάλιστα, ασαφώς «επιστημονικές μελέτες που εκπονήθηκαν τα τελευταία χρόνια», ανακοινώνουν επισήμως ότι «οι συνθήκες και η ποιότητα της θητείας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και δεν αποτελούν το κύριο στοιχείο, το οποίο οδηγεί δυστυχώς σε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά κυρίως ζητήματα κοινωνικής υφής»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/03/2007

Ναι αλλά όταν είσαι μέσα αυτοκτονούν αυτοί, όχι όταν είναι έξω... Τι αλλάζει; Χμ... για να δούμε... για να δούμε... μούμπλε μούμπλε μούμπλε... α ναι! ο στρατός.

Δεν θα τους βάζουν για να έχουν παρέα δυο δυο στο φυλάκιο αλλά για να σταματάει ο ένας τον άλλον, αν πάει να κάνει την τρέλα. Βέβαια αν τους βάζουν 2-2, θα πεθαίνουν σαν τις μύγες από τις διπλές υπηρεσίες που θα πρέπει να κάνουν άνευ εξόδου και άδειας.

Έριξε...
την καλύτερη βολή...
κρίμα που λέρωσε...
την καινούρια του στολή...
Έριξε...
την καλύτερη βολή...
και η καρδιά του έγινε...
Πορφυρό Βιολί...
που στάζει αίμα...
μελωδία και χωλή...
κρίμα που λέρωσε...

byeeee
Sanctifier
Guest
« Reply #64 on: March 24, 2007, 04:36:41 am »

Quote from: Turambar on March 24, 2007, 03:00:04 am

Έριξε...
την καλύτερη βολή...
κρίμα που λέρωσε...
Έριξε...
την καλύτερη βολή...
και η καρδιά του έγινε...
Πορφυρό Βιολί...
που στάζει αίμα...
μελωδία και χωλή...
κρίμα που λέρωσε...

Ποια στολη ρε ; Με φορμα εργασιας (sic) κανεις βολες....  Cheesy
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: April 18, 2007, 15:25:35 pm »

Στην παρούσα φάση θα ήταν φρονιμότερο ο στρατός είτε να καταργηθεί, είτε να περιορισθεί σε ολιγοήμερη εκπαίδευση περι χειρισμού οπλικών συστημάτων.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ουτε εγώ ουτε κανείς απο μας στα έως τώρα χρόνια της ζωής μας (είτε 18 είτε 25) καλώς ή κακώς, δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί στρατιωτικής εκπαίδευσης και ψυχολογίας, άρα κάποια άτομα πιο ευάλωτα, σε ανάλογες συνθήκες τα "παίζουν" και ισώς οδηγηθούν σε ακρότητες.

Στην καθημερινότητα μας όλα τα ερεθίσματα που δεχόμαστε είναι πασιφιστικά, σου προτείνουν τον δρόμο της αδράνειας παρα της σύγκρουσης, και επ'ουδενί λόγο δεν προωθούν ανθρώπινες διαμάχες σε επίπεδο πολεμικής σύρραξης. Στα παραπάνω, αν προσθέσουμε την εικόνα που προβάλλει ο στρατός μας σήμερα (και ο ίδιος, αλλά και τα ΜΜΕ), δηλαδή αγγαρείες, χαβαλές, γόπινγκ, έξοδοι για να "φάμε" κτλ, και τον πραγμάτικο τραγέλαφο ο οποίος είναι από άποψη εκπαίδευσης/προσωπικής εξέλιξης, δεν βρίσκω σκόπιμο να χάνω τον χρόνο μου σε αυτόν.

Όσο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 το βρίσκω αστείο, γιατί εαν ξεκόψεις απ'την μαθησιακή διαδικασία για τέτοιο χρονικό διάστημα, την έχεις χάσει την μπάλα (η αφεντιά μου το έμαθε από πρώτο χέρι, με πρώτο χαστούκι την αλλαγή σχολής και δεύτερο τις πρόσφατες καταλήψεις). Ισως κάποια εισαγωγικά πράγματα για να σε βάλουν στο κλίμα και να ενημερωθείς ευρύτερα για το τι σε περιμένει και ποιες διαδικασιες πρέπει να κινήσεις για αναβολές/επιλογή τομέα (ναυτικό κτλ).

Ιδανικό θα ήταν όμως για μενα η πλήρης αναδιάρθρωση της όλης στρατιωτικής εκπαιδέυσεως, με εισαγωγή μαθημάτων/ασκήσεων σε όλη την πορέια της σχολικής εκπαιδεύσεως ενός παιδιού (πχ με ενισχημένη μορφή αθλητικών δραστηριοτήτων, εξορμήσεων κτλ), και γιατί πιστεύω πως θα έπρεπε να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός άνδρα και παράλληλα ο ίδιως να ζημώνεται και να διαμορφώνει χαρακτήρα αντιμετωπίζοντας από νωρις μια πιό σκληρή πλευρά της ζωής. Έπειτα θα είναι και πιο εύκολη η μετάβαση στην "ενήλικη" στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά και ο ίδιος ο στρατός θα βρεί μια μέθοδο να αναδιαμορφοθεί εκ των έσω προς το καλύτερο, αφού τα ίδια άτομα που τον στελεχώνουν θα έχουν ήδη την κατάλληλη παιδεία.

pay close attention
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #66 on: April 18, 2007, 21:12:34 pm »

Κανονικά θα έπρεπε να δίνεται η ευκαιρία στους νέους να διαλέγουν ανάμεσα σε θητεία στο στρατό και σε κοινωνική υπηρεσία, όπως γίνεται στη Γερμανία. Τουλάχιστον έτσι κάνεις κάτι καλό στην κοινωνία και δεν εξυπηρετείς απλά τους αξιωματικούς που σε βρίζουν και σε ταπεινώνουν ολημερίς! Υποτίθεται πως μαθαίνεις να πολεμάς! Τρίχες, να κάνεις σκοπιά και να καθαρίζεις πατάτες μαθαίνεις.

Ουδέν Σχόλιον!
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #67 on: May 04, 2007, 01:09:11 am »

Ας με ξαναπαίρνανε καμιά 15αριά μερούλες στην Αεροπορία, να γλιτώσω απο το καθημερινό Γ****σι που τρώω και συνέχεια τρέχω (πλήρωσε ΤΕΒΕ, πλήρωσε εφορία, πάρε αυτό, κάνε εκείνο...) και θα πήγαινα μπουσουλώντας! 15 μέρες παλιμπαιδισμού (ακόμα!!!), με μακριά γαϊδούρα, μπαλίτσα, αραλίκι στη σκοπιά με ραδιάκι και καφέ, χαβαλέ στα εστιατόρια και Νόβα όλη νύχτα να χαζεύω ντοκυμανταίρ (να βλέπω History, για τον Φαραώ Τούθμωσις, και ο απο πίσω να μουρμουράει "Έλα ρε Σμηνία, βάλε καμιά τσόντα να δούμε, γαμώτο!" και να του κάνω "τσού! Δεν είμαι που είμαι σμηνίας αλλά που εσύ είσαι αρουραίος! ΝΕΕΕ!!!" Εννοείται πως όλα αυτά ηταν τελείως χαβαλές, αλλά αυτό είναι και το νόημα της θητείας. Relax...take it easyyyy!!!!

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #68 on: May 04, 2007, 12:46:39 pm »

stratos sta 100...syntaksi sta 18

ixic_/den tha polemiso gia kanenan kai den tha dexto pote ekpaideusi gia na polemiso kapoion

βαθειά...
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #69 on: May 05, 2007, 01:32:30 am »

Γιατί, ποίος σου είπε οτι εκπαιδεύεσαι για να πολεμήσεις? Η καλύτερα: Ποιός σου είπε πως αυτά που σου λένε μετά θα πρέπει να τα μάθεις? Οι περισσότεροι αρνούνταν να μάθουν και να στρατικοποιηθούν. Πολίτες-τουρίστες με στολή, και πλήρως συνειδητοποιημένοι γι αυτό! Απλά, η θητεία δεν είναι κάτι προβλέψιμο να λές "δεν θα κάνω αυτό, δεν θα κάνω εκείνο..." αν πάς έτσι, την πάτησες. Πάς για να περάσεις καλά! Να κάνεις χαβαλέ, να το παίξεις λίγο χαραμοφάης, να παλιμπαιδίσεις σαν να είσαι κατασκήνωση και γενικά, να γυρίσεις λίγο σε μια φάση Γυμνασίου-Δημοτικού.

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #70 on: May 05, 2007, 05:55:01 am »

den m endiaferei ti ginetai ontos otan mpaineis mesa...me aidiazei i idea...me aidiazei o skopos gia ton opoio mpaino ekei mesa...
asxeta an mesa kano ton xavale mou...asxeta an ipakouo se oti mou lene apla gia na perasei enas xronos...ki apo to ena afti mpainei apo to allo vgainei...(kai den eipe kaneis oti otan ki ama mpo mesa tha to paizo i ipsili dianoisi kai tha arnoumai na kano pragmata...poio to noima? - den sinexizo to sillogismo ton theoro auto-a-noito)

tha kano ta panta gia na ton apofigo...(nomima milontas panta...ki oxi giati sevomai ton kathe nomo...alla giati den mporo ego na eimai kati diaforetiko apo tous ipoloipous...den to thelo...kai den to epidioko)...ki otan leo apofigo...iparxei ki i enallaktiki thiteia...den milao mono gia apallaksi...

an den ta katafero...tha skaso kai tha kolimpiso....
alla pote den tha tous afiso na me pniksoun...

ixic_/elpizo na imoun safis

βαθειά...
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #71 on: May 06, 2007, 04:19:31 am »

Σαφέστατος! Κι εμένα μου πέρασαν πολλές φορές τέτοιες σκέψεις απο το μυαλό μου, αλλά τελικά είπα να το κάνω όπως (σχεδόν) όλοι. Βασικά, αν και λίγο ανόητο, δεν ήθελα να αποφύγω κάτι που όλοι οι άρρενες της οικογένειας είχαν κάνει. Το θεωρούσα ατιμία. Επίσης, αν και όλα αυτά έχουν χάσει το νόημα τους, πιστεύω σε πατρίδα, σημαία κλπ. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν πιστεύω σε αυτό που όντως είναι, αλλά σε αυτό που θα έπρεπε να είναι. Ακόμα, θεωρώ πως κάθε Έλληνας πρέπει να υπακούει στους Νόμους, και εφ'όσον δεν είχα κάτι το οποίο να με καθιστούσε ανίκανο για στράτευση, πήγα. Η αλήθεια είναι πως είχα λόγους να βγώ Ι3-Ι4, αλλά το κυνήγησα και το απέφυγα. Η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια είναι οτι πολλές φορές αναρωτήθηκα αν έκανα καλά που πήγα, και μάλιστα το έπαιξα και "μάχιμος", αντί λόγω κιλών να πάρω ένα ωραίο Ι4 και να κάνω τον τηλεφωνητή...Όλα αυτά όμως είναι προσωπικά του καθενός. Εγώ πέρασα καλά, και έκανα και καλές φιλίες. Άλλος μπορεί να τρελλαινόταν, άλλος να μην ήθελε να φύγει. Και αν και υπέβαλλα πολλά ερωτήματα στον εαυτό μου ως προς την σκοπιμότητα και το νόημα της θητείας μου, τελικά, αν μου το ζήταγαν, και πάλι θα ξαναπήγαινα, και μάλιστα στον Στρατό Ξηράς και στα Σύνορα. Και όχι απο εθνική έξαρση, αλλά για την εμπειρία.
Γενικά, το πώς θα την βγάλει ο καθένας αυτή την φάση, είναι πολυσύνθετο και κυρίως προσωπικό ζήτημα. Αυτό όμως που πραγματικά μ'ενοχλεί,είναι το ζήτημα των ανυποτάκτων του εξωτερικού. Ενώ αν μένεις στην Ελλάδα, και δηλώνεις ανυπότακτος σε τρέχουνε στα Δικαστήρια και σε κυνηγάνε συνέχεια, οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα και να μένουν στην Ελλάδα κάνα 40ήμερο ετησίως. Ε, αυτό δεν το καταλαβαίνω και το θεωρώ ύψιστη κοροϊδία! Τον τσιγγάνο απο το Ζεφύρι που δεν ξέρει γράμματα να τον σέρνουν με χειροπέδες, και το κάθε κωλόπαιδο που  ο μπαμπάς του το έστειλε εξωτερικό και αποφάσισε να μείνει εκεί να μπαινοβγαίνει σαν κύριος.
Η άσε κύριε κράτος όλους τους ανυπότακτους ήσυχους (πράγμα που σημαίνει κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας), ή με το που θα πατήσει το ποδάρι του στο αεροδρόμιο ο κανακάρης μας,μπουζουριασέ τον και στείλτον στο στρατόπεδο! Και αν τον θές τόσο πολύ (που αν είσαι ανυπότακτος στην Ελλάδα, σε τρέχουνε, έρχεται η Αστυνομία σπίτι, σύλληψη, δικαστήρια κλπ), στείλε και σήμα στην Ιντερπόλ να στον φέρει πακέτο!
Δεν με ενοχλεί που κάποιος δεν πάει φαντάρος, αλλά με ενοχλεί η απίστευτη υποκρισία που λειτουργούμε. Σαν τα παιδιά που όταν πέθανε ο πατέρας τους ηταν προστάτες και κάνανε 9 μήνες, αλλά όταν πέθανε η μάνα τους (και μείνανε παντελώς ορφανοι), χάσαν το δικαίωμα να υπηρετήσουν 9μηνο! Ο ανυπότακτος εξωτερικού είναι κύριος, ενώ ο ανυπότακτος εσωτερικού είναι υπόδικος και καταζητούμενος. Έλεος!

pmousoul
Guest
« Reply #72 on: May 06, 2007, 12:09:20 pm »

Λοιπόν επειδή οι αριθμοί μιλάνε πάντοτε καλύτερα... έριξα κι ένα poll. Wink
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Up Print
Jump to: