• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:18:26 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:18:26 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 99
Total: 163
mhtsakos02
Angelos Asim
ThanosTheTT
Tolizz
elizabeth
kapas
nikd
vajulin
Potest
Isidora
kstavroulis
rafa98p
thanosk
s4327063
nikoskaza
Rizotto
chriskazakos
geoarg
PanosPapaspirou
babistso
dimpanas
elias_farhood
nicksterghs
Argyriou
athena_apo
kostas.de
pave
dseid
paulxouras
chrisdardas
sapounas
papajohnn06
stefpapa21
nikitask
1234
tsaliki
george14
ansia
engineer2030
sofaki
athenamits
Local Rider
glavdakis
aggp
satsok
chrisbetas
jimalexoud
Kouges
Captain
harischris
ioannisfa
alexfot
soti
nikolakys
Anita
george polymeros
gdiakonikolhs
Raphael
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Μια νέα μορφή εργασιών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Μια νέα μορφή εργασιών  (Read 7119 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Μια νέα μορφή εργασιών
« on: March 22, 2005, 14:47:11 pm »

Όλοι λίγο πολύ έχουμε έρθει σε επαφή με το στυλ των εργασιών του ΤΗΜΜΥ.
Σχεδόν πάντα πρόκειται για έναν μικρό αριθμό θεμάτων που ανατίθενται ατομικά ή ομαδικά και είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι εργασίες αυτές δεν προσφέρουν καμία πρακτική σημασία.

Αυτό λοιπόν που θα πρότεινα εγώ είναι μια νέα μορφή εργασιών.
Θα αφορά πλέον σε ένα μεγάλο θέμα κατασκευαστικό ή θεωρητικό/softwarικό
και κάθε ομάδα θα αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα τμήμα.
Στο τέλος θα γίνεται η σύνδεση των τμημάτων και το αποτέλεσμα θα ανταμείβει επιτέλους όσους ασχολήθηκαν με την εγασία.

τα θέματα είναι πάμπολλα και άκρως ενδιαφέροντα.
μερικά μόνο που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι
-κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού
-κατασκευή UPS
-κατασκευή Router

-δημιουργία προγραμμάτων προσομοίωσης
-δημιουργία βοηθητικών εργαλείων/συναρτήσεων.

και χιλιάδες άλλα

Δηλαδή είναι καλύτεροι από εμάς αυτοί του Μετσοβείου
 που έφτιαξαν εκείνο τον προσομοιωτή TRN τον οποίο δουλεύει και η δικιά μας σχολή;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
Απ: Μια νέα μορφή εργασιών
« Reply #1 on: March 23, 2005, 03:30:27 am »

33 άτομα διάβασαν το ποστ.
00 άτομα απάντησαν.

Να υποθέσω ότι προτιμάτε την κλασσική μορφή εργασιών;

golden
Θαμώνας

View Profile
« Reply #2 on: March 23, 2005, 04:17:44 am »

Σίγουρα όχι, αλλά μήπως να λύναμε πρώτα 2-3 βασικά ερωτήματα?

α) την εργασία θα την κάνουμε για το κέφι μας(καλό) ή για κάποιο/α μάθημα/τα(ακόμα καλύτερο!)?
β) υπάρχει συνεννόηση με κάποιους καθηγητές να βοηθήσουν λίγο όσον αφορά την έμπνευση ή αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα?
γ) όταν λέμε ομάδες, δεν πρέπει να γίνει ένας μίνι διαχωρισμός ανάλογα με τομείς ή εξειδικεύσεις?
κ.ο.κ.

Εγώ πάντως είμαι μέσα, όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι! Μεράκι έχουμε, γνώσεις λείπουν ακόμα αλλά
το παλεύουμε.. Περιμένω εξελίξεις!
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #3 on: March 23, 2005, 04:49:01 am »

Κι εγώ συνφωνώ με την ιδέα σου fugitive και αν υπάρξει ενδιαφέρον από πολλά παιδιά, καλό θα ήταν να τι προτείνουμε και στους καθηγητές. Γενικά όμως νομίζω ότι πρώτα πρέπει να μπουν και στα πρώτα εξάμηνα μικρές εργασίες, γιατί αρχικά πρέπει κάποιος να κάνει κάτι μικρότερο που θα του κινήσει το ενδιαφέρον για μια τέτοια εργασία σαν αυτές που προτείνεις .Εγώ είμαι τώρα στο 6ο εξάμηνο και τώρα αρχίζω να βλέπω εργασίες σε πρακτικά πράγματα και σε αρκετά μαθήματα!!
Ενδεχομένως όμως να προκύψουν προβλήματα.Π.χ. φαντάζεσαι να έχουν κάνει σχεδόν όλες οι ομάδες το τμήμα της εργασίας που τις αντιστοιχεί και ξάφνικά μια ομάδα να εγκαταλείψει για οποιονδήποτε λόγο??Και γενικά είναι δύσκολο να οργανωθούν πολλά άτομα μαζί και όπως έιπε και ο golden χρειάζεται θέληση και όρεξη και από τους καθηγητές.Αλλά με 3-5 ομάδες για κάθε project δε νομίζω να υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα.

P.S.: Αλήθεια τον TRN τον έφτιαξαν φοιτητές??Γιατί μόλις το έτρεξα και αναφέρει μόνο για έναν Άγγελο Κοκκορόγιαννη!! Cheesy
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #4 on: March 23, 2005, 12:45:50 pm »

Quote from: golden on March 23, 2005, 04:17:44 am
α) την εργασία θα την κάνουμε για το κέφι μας(καλό) ή για κάποιο/α μάθημα/τα(ακόμα καλύτερο!)?
β) υπάρχει συνεννόηση με κάποιους καθηγητές να βοηθήσουν λίγο όσον αφορά την έμπνευση ή αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα?
γ) όταν λέμε ομάδες, δεν πρέπει να γίνει ένας μίνι διαχωρισμός ανάλογα με τομείς ή εξειδικεύσεις?
κ.ο.κ.
α) για κάποιο μάθημα.Σκοπός είνια να αντικατασταθούν οι κλασσικές εργασίες.
β) ομοιώς με το α.
γ)το μόνο εύκολο.

tsiris
Νεούλης/Νεούλα
*

Tελος!

View Profile
« Reply #5 on: March 23, 2005, 13:26:45 pm »

Συμφωνώ και εγώ μαζί σας. Είναι καιρός, πιστεύω, να γίνουν πιο πρακτικές οι εργασίες και είμαι σίγουρος ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον περισσότερων φοιτητών. Αλλά και πάλι θα πέσουμε στο ζήτημα της έλλειψης τόσο σε υλικό όσο και σε προσωπικό. Πως μπορεί, για παράδειγμα, ένας καθηγητής μαζί με έναν βοηθό να είναι στη διάθεση 20 ομάδων των 3-4 ατόμων οι οποίες έχουν αναλάβει τη δημιουργία software για την  προσομοίωση ενός μικροεπεξεργαστή;;;

Όσον αφορά αυτό που ανέφερε ο lars, το ότι κάποια ομάδα μπορεί να εγκαταλείψει το project της "κρεμάζοντας" έτσι τους υπόλοιπους, νομίζω ότι επαφίεται στη συνείδηση του καθενός μας. Ας οργανωθούμε και ας γίνουμε πιο υπεύθυνοι επιτέλους...
gfloros
Guest
Απ: Μια νέα μορφή εργασιών - Συμμετοχές
« Reply #6 on: March 23, 2005, 14:14:44 pm »

Λοιπόν, για να πω και εγώ καμιά κουβεντούλα πάνω στι ζήτημα που τίθεται.
Καταρχήν να ενημερώσω όσους δεν ξέρουν ότι πέρυσι την ίδια εποχή περίπου πήγε να συσταθεί μια τέτοια ομάδα με την ονομασία Computer Club. Μάλιστα είχαν γίνει δύο-τρεις συνατήσεις οι οποίες όμως δεν έβγαλαν κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα παρά την έκθεση φοβερών και τρομερών ιδεών από πολλούς οι οποίοι όμως ονειροβατούσαν και τα σχέδιά τους δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Νομίζω ότι το πιο σοβαρό που ακούστηκε ήταν να γίνει ένας προσομοιωτής του 6502 κάτι όμως που ποτέ δεν τελεσφώρησε.
Έχοντας συτή την εμπειρία κατά νου και γνωρίζοντας ότι το δυναμικό των συμμετεχόντων εκείνη την φορά ήταν πολύ αξιόλογο και παρόλαυτά δεν έγινε τίποτα είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός σε τέτοιες ιδέες. Όχι όμως ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Η άποψή μου είναι ότι πρώτα πρέπει να συγκεντρωθούν οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι να δουλέψουν και όχι όσοι θέλουν να πουλήσουν μαγκιά και γνώση σε μικροετείς. Δεν χρειάζονται φοβερές ιδέες για ένα (στην αρχή) μικρό project. Αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση για δουλειά.
Καταλήγοντας λοιπόν θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και μετά να αρχίσουμε να στήσουμε κάτι (π.χ. ένα project). Επίσης΄λόγω των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν από συναδέλφους νομίζω ότι είναι προτιμότερο στην αρχή να εκκινήσει ένα project σε επίπεδο λογισμικού, το οποίο δεν απαιτεί εργαστηριακή υποδομή.
Περιμένω σοβαρές απαντήσεις και συμμετοχές. Ανάλογα από τον αριθμό αυτών θα κριθεί και το μέλλον των κάθε είδους εργασιών. Ας μην πετάμε στα σύννεφα.
Φιλικά,
Flo
golden
Θαμώνας

View Profile
« Reply #7 on: March 23, 2005, 17:52:46 pm »

Συμφωνώ! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάτι βασικό, ώστε να μπορούμε και οι μικρότεροι
να βοηθήσουμε(τριτοετής γαρ..) και σιγά σιγά ανάλογα φυσικά και με την διάθεση το
επεκτείνουμε και σε κάτι περισσότερο πολύπλοκο. Ένα βήμα κάθε φορά, σωστά?
Υπάρχει κάποια ιδέα είτε κάποιο μάθημα του οποίου ο καθηγητής να είναι διατεθειμένος
να "επενδύσει" σ'αυτό το είδος εργασίας?
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Μια νέα μορφή εργασιών
« Reply #8 on: March 23, 2005, 18:37:52 pm »

Δεν φτιαχνουμε το συστημα με τις μαγνητικες καρτες που προταθηκε μαζι με ενα κυκλωμα κλειστης τηλεορασης. Αυτο μαλλον θα ανηκει στα μη υλοποιησιμα "ονειροβαινοντα" σχεδια....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #9 on: March 23, 2005, 18:59:29 pm »

Quote from: Aurelius on March 23, 2005, 18:37:52 pm
Δεν φτιαχνουμε το συστημα με τις μαγνητικες καρτες που προταθηκε μαζι με ενα κυκλωμα κλειστης τηλεορασης. Αυτο μαλλον θα ανηκει στα μη υλοποιησιμα "ονειροβαινοντα" σχεδια....
Αυτο μαλλον θα ανηκει στα μη υλοποιησιμα "ονειροβαινοντα" σχεδια....

bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #10 on: March 23, 2005, 23:19:29 pm »

Συμφωνώ με την ιδέα! Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε.
Πάντως ξεκίνησε μια προσπάθεια με το Robotics Chapter της ΙΕΕΕ. Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Πέτρου είπε ότι στόχος του chapter θα είναι η υλοποιήση κάποιου project (ρομποτικής εννοείται). Τα project ρομποτικής απαιτούν εκ φύσεως συνεργασία πολλών ατόμων από πολλούς τομείς. Το πράγμα νομίζω ότι σιγά σιγά θα προχωρήσει...

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Mourgos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: March 24, 2005, 01:12:35 am »

Για δυο λεπτά γιατί σαν να ξεκινάει νωρίς η ονειροβασία. Κατ' αρχάς μερικά πρακτικά προβλήματα:

1)Πως θα βαθμολογούνται οι εργασίες, δεδομένου ότι αντικειμενικά τα κομμάτια της εργασίας δεν μπορεί να είναι ίδιας δυσκολίας;
2)Πως θα γίνεται η διανομή των θεμάτων;
Στην τύχη; Κι αν σου πέσει κανα αδιάφορο/δύσκολο/μπελαλίδικο θέμα;
Θα τα διαλέγουμε; Κι αν οι περισσότεροι διαλέξουν 2-3 συγκεκριμένα θέματα( τα πιο εύκολα/ενδιαφέροντα με λίγα λόγια);
3)Αν κάποια ομάδα δεν τα καταφέρει ή απλά παραιτηθεί από την όλη διαδικασία δεν θα έχει πάει αυτομάτως και δουλειά όλων των υπόλοιπων για βρούβες;

Ακόμα τι γνώση θα προσφέρεται από ένα κομμάτι εργασίας; Εμείς υποτίθεται ότι θέλουμε όσο το δυνατόν πιο ολόπλευρη εποπτεία του θέματος γίνεται, έχοντας επαφή με ένα μικρό κομμάτι του θέματος κερδίζεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Επίσης όσον αφορά εκείνα τα παχιά γράμματα περί του Μετσοβείου, θα έλεγα πως ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε για δικό μας όφελος, κι όχι για να ικανοποιήσουμε σύνδρομα κατωτερότητας έναντι των υπόλοιπων σχολών.
« Last Edit: March 24, 2005, 02:01:46 am by Mourgos » Logged

Αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, ΘΑ πάει στραβά...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #12 on: March 24, 2005, 01:43:34 am »

1)&2) ήδη σε κάποια μαθήαμτα υπάρχουν διαφορετικά θέματα που μοιράζονται ή επιλέγονται.
3) Όπως είπε και προηγούμενος συνάδελφος, απαιτείται ας φερθούμε και λίγο υπεύθυνα κάποια στιγμή.

Ένα κομμάτι εργασίας προσφέρει τεράστια γνώση,
αλλά επιπλέον το ότι θα δουλεύεις ένα συγκεκριμένοα κομμάτι
δε αποκλείει τις συνευρέσεις για τη συζήτηση του όλου θέματος.
Το αντίθετο μάλιστα

tsiris
Νεούλης/Νεούλα
*

Tελος!

View Profile
« Reply #13 on: March 24, 2005, 01:58:24 am »

Quote from: Mourgos on March 24, 2005, 01:12:35 am
1)Πως θα βαθμολογούνται οι εργασίες, δεδομένου ότι αντικειμενικά τα κομμάτια της εργασίας δεν μπορεί να είναι ίδιας δυσκολίας;
Πιστεύω ότι σκοπός της εργασίας θα έπρεπε να είναι η εφαρμογή στη πράξη των όσων μαθαίνονται στη πράξη και όχι απλώς να πετύχουμε ένα καλό βαθμό στην εργασία. Γι' αυτό τέτοιες εργασίες θα μπορούσαν να έχουν προσθετική βαθμολόγηση ή να είναι απαλλακτικές.
2)Πως θα γίνεται η διανομή των θεμάτων;
Στην τύχη; Κι αν σου πέσει κανα αδιάφορο/δύσκολο/μπελαλίδικο θέμα;
Θα τα διαλέγουμε; Κι αν οι περισσότεροι διαλέξουν 2-3 συγκεκριμένα θέματα( τα πιο εύκολα/ενδιαφέροντα με λίγα λόγια);
Θα πρέπει η κάθε εργασία να είναι κατάλληλα οργανωμένη ώστε τα επιμέρους θέματα να έχουν όσο το δυνατό τον ίδιο βαθμό δυσκολίας και να προσελκύουν το ενδιαφέρον μας. Τώρα θα μου πεις ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, άλλα προσωπικά πιστεύω ότι με καλή διάθεση (τόσο από τον επιβλέποντα, όσο και από τους συμμετέχοντες) όλα είναι εφικτά.

3)Αν κάποια ομάδα δεν τα καταφέρει ή απλά παραιτηθεί από την όλη διαδικασία δεν θα έχει πάει αυτομάτως και δουλειά όλων των υπόλοιπων για βρούβες;
Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει. Καλό είναι η εργασία να επιλέγεται από ενδιαφέρον για το αντικείμενό της και όχι για να κερδίσουμε ένα καλό βαθμό.
Επίσης τι γνώση θα προσφέρεται από ένα κομμάτι εργασίας; Εμείς υποτίθεται ότι θέλουμε όσο το δυνατόν πιο ολόπλευρη εποπτεία του θέματος γίνεται, έχοντας επαφή με ένα μικρό κομμάτι του θέματος κερδίζεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;
Όταν μια εργασία σπάει σε τμήματα τα οποία αναλαμβάνουν διάφορες ομαδες, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία και συννενόηση ανάμεσα και στις ομάδες. Το να δουλεύει ξέχωρα κάθε ομάδα χωρίς να συνεργάζεται με τις υπολοιπες είναι δώρο άδωρον..

Επίσης όσον αφορά εκείνα τα παχιά γράμματα περί του Μετσοβείου, θα έλεγα πως ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε για δικό μας όφελος, κι όχι για να ικανοποιήσουμε σύνδρομα κατωτερότητας έναντι των υπόλοιπων σχολών.

Εγω δεν το βλέπω σαν συνδρομο κατωτερότητας. Τα παιδιά το διατύπωσαν μάλλον με πνεύμα συναγωνισμού που είναι άκρως θεμιτός.

Πάντοτε φιλικά....
Mourgos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #14 on: March 24, 2005, 02:30:53 am »

Πιστεύω ότι σκοπός της εργασίας θα έπρεπε να είναι η εφαρμογή στη πράξη των όσων μαθαίνονται στη πράξη και όχι απλώς να πετύχουμε ένα καλό βαθμό στην εργασία. Γι' αυτό τέτοιες εργασίες θα μπορούσαν να έχουν προσθετική βαθμολόγηση ή να είναι απαλλακτικές.

Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει. Καλό είναι η εργασία να επιλέγεται από ενδιαφέρον για το αντικείμενό της και όχι για να κερδίσουμε ένα καλό βαθμό.

Δεν διαφωνώ πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει γίνεται για βαθμούς, κάθε άλλο μάλιστα. Από την στιγμή όμως που θέλω να περάσω και ένα μάθημα και έχω κάνει εργασία πάνω σε αυτό, έχω την απαίτηση να κρίνομαι και στην βαθμολογία ανάλογα με το τι έχω προσφέρει, διαφορετικά αδικούμαι έναντι άλλων με ευκολότερα ή λιγότερο χρονοβόρα θέματα...
 Όσογια την υπευθυνότητα καλό είναι να μην ξεχνάμε πως εδώ δεν προτείνεται μία εργασία τύπου Ηλεκτρονικής Ι, αλλά κάτι πολύ πιο σύνθετο και δύσκολο, οπότε η πιθανότητα αποτυχίας μιας ομάδας δεν είναι μόνο ζήτημα υπευθυνότητάς της αλλά και αντικειμενικής της δυνατότητάς να την αποπερατώσει σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια-ειδικά από την στιγμή που προτείνεται να διαδοθούν αυτού του τύπου οι εργασίες σε περισσότερα μαθήματα, μειώνοντας έτσι τον διαθέσιμο χρόνο για την καθεμία...

Όταν μια εργασία σπάει σε τμήματα τα οποία αναλαμβάνουν διάφορες ομαδες, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία και συννενόηση ανάμεσα και στις ομάδες. Το να δουλεύει ξέχωρα κάθε ομάδα χωρίς να συνεργάζεται με τις υπολοιπες είναι δώρο άδωρον..

Ακριβώς! Απλά μου δημιουργείται η απορία πως ακριβώς θα συνεννοείται αποτελεσματικά και κυρίως επικοδομητικά ένα ολόκληρο τμήμα...

Εγω δεν το βλέπω σαν συνδρομο κατωτερότητας. Τα παιδιά το διατύπωσαν μάλλον με πνεύμα συναγωνισμού που είναι άκρως θεμιτός.

Έτσι όπως τέθηκε περισσότερο για μονόπλευρος ανταγωνισμός μοιάζει, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα...

Και για αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων, απλά να τονίσω πως δεν μιλάω μόνο και μόνο για να φανώ πικρόχολος, απλά για τόσο σημαντικές προτάσεις πρέπει να βλέπουμε όλες τις δυνατές πλευρές. Με μια πρώτη μματιά μόνο μου γεννήθηκαν αυτά τα ερωτήματα/προβλήματα. Ούτε ανυπέρβλητα είναι, ούτε και πρέπει να μπαίνουν εμπόδιο σε προτάσεις βελτίωσης των μαθημάτων, γι' αυτό καθόμαστε εδώ και συζητάμε άλλωστε...

Edit: Αλήθεια (επειδή μάλλον λογαριάζουμε και χωρίς τον ξενοδόχο), πόσοι καθηγητές είναι διατεθειμένοι να δώσουν τέτοιες εργασίες;
« Last Edit: March 24, 2005, 02:40:32 am by Mourgos » Logged

Αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, ΘΑ πάει στραβά...
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: