• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 12:05:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 12:05:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 11:59:55]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426666
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 121
Total: 189
Nikos_313
tsaliki
zerielea
petikas
Thanasis_pap
andreasbr
eli_k
matrozos
adelaine
arisap
ganasto
mgrivab
DLHERRO
eplysia
nikd
Zoe06
ddantono
AcDimitri
mpizos
μιλτοςμ
alice
mikebel
dimitris kiziridis
Nekt
alexlad
thomassamaras
gtapalis
jimalexoud
astakos1
elias_farhood
Oxil
vdelimpalta
mpaltzak
mimaki
Evripidis
NET2GRID
NickKilis
gpap
rafail zisiadis
s
anastasis_sid
chatzikys
tpt
andreas2000
filkilkis
despoina15
thathas12
stefanos hios
Michalis Tsialis
EvanTsir
mor
thomasdt
artemissamaras_
Thanos_Bog
amprozos
chrisdardas
cheinopor
alexter
sdraf13
victoria ginikopoulou
diamantis
Thanoskask
kriton
noimaginationforthis
gmpatsol
dimopoul
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αποφάσεις της ΓΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Αποφάσεις της ΓΣ  (Read 9336 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Αποφάσεις της ΓΣ
« Reply #30 on: April 04, 2005, 03:05:34 am »

Ένα μικρό σχόλιο για τον φόβο των παρατάξεων που διακρίνω σε μερικούς.
Τι φοβάστε;
Τη "δύναμή" τους;
Τον πολιτικό τους λόγο;
Κάτι άλλο;
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλώς CD-players.
Πατάνε το play και λένε αυτά που μάθανε.

Εγώ (που δεν διακρίνομαι για τη ρητορική μου ικανότητα)
έτυχε να συζητήσω με κάποιο μέλος της ΧΥΖ παράταξης.
Σε λιγότερο από μισή ώρα σηκώθηκε τσαντισμένος/η και έφυγε...

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
mousitsa
Θαμώνας

This is not a bush-week

View Profile
« Reply #31 on: April 04, 2005, 16:08:50 pm »

Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα φόβου... Αν ήταν έτσι θα καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια υπομένοντας την κατάσταση. Πιο πολύ μου φαίνεται ότι μας την έχουν σπάσει τόσο που πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μη θέλουμε καμία σχέση μαζί τους.. Αν εντοπίζω σωστά το πρόβλημα... Undecided

.........fast backwards

Burn process completed successfully...!!!!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Αποφάσεις της ΓΣ
« Reply #32 on: April 04, 2005, 16:54:37 pm »

Να σε ρωτησω κατι fugi;;;
Αφου εισαι τοσο καιρο και ξερεις κσι καταστασεις φιατι δεν προσπαθεις να βοηθησεις και εσυ;;;;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #33 on: April 04, 2005, 22:00:14 pm »

Αν και άργησα να παρακολουθήσω τη συζήτηση "Γενική Συνέλευση-Συνελεύσεις Ετών" και αναγκάστηκα να διαβάσω όλα τα posts από την αρχή, νομίζω ότι μπορώ κι εγώ να διατυπώσω τη γνώμη μου.
    1) Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις 2 συνελεύσεις, γιατί είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι αλήθεια και όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι συνελεύσεις ετών έχουν πιο γρήγορα και ορατά αποτελέσματα αλλά αυτό είναι απόρροια της φύσης των θεμάτων που συζητούνται, κατά βάση καθημερινά θέματα και "κακώς κείμενα" της σχολής τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε. Αντίθετα η γενική Συνέλευση θεωρώ ότι έχει το χαρακτήρα μιας πολιτικής συζήτησης (γι' αυτό και οι παρατάξεις), αφού τα πιο πολλά θέματα είναι πολιτικά ή τουλάχιστον από αυτήν τη σκοπιά συζητούνται.
     2) Να ξεκαθαρίσω ότι διαφωνώ με την άποψη ότι "φταίνε οι παρατάξεις". Η παρουσία και οργάνωση όσων επιθυμούν σε αυτές είναι θεμιτή, άσχετα αν διαφωνώ με τις πρακτικές "επίδειξης" και ψηφοθηρίας που πολλές φορές εφαρμόζουν.
     3) Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της γενικής Συνέλευσης και είναι υποχρέωσή μας ως μέλη του συλλόγου να το κάνουμε. Δεν είναι καμμένο χαρτί. Πρέπει σε κάθε συνέλευση να διευρύνεται η λίστα των εξωπαραταξιακών ομιλητών για να αποφεύγονται οι μικροκομματικές αντιπαλότητες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, δηλαδή να γίνει αντιληπτό ότι στη συνέλευση δεν υπάρχουν μόνο παρατάξεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να περάσουν ένα πλαίσιο.
     4) Η δύναμη της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η ιδανική μορφή του - ο πολιτισμένος και συντονισμένος διάλογος- πρέπει να είναι ο στόχος που πρέπει να κυνηγήσουμε. Αυτό δε μπορεί να γίνει από 1 άτομο, παρότι αρχικά λίγοι θα πάρουν την πρωτοβουλία. Αδυνατώ να πιστέψω ότι τα άτομα που ανήκουν σε παρατάξεις και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος αυτών που παρίστανται στις Γ.Σ. δεν ξέρουν να μιλάνε πολιτισμένα, απλά το κλίμα δυναμιτίζεται από πριν με τις αφίσες (γιατί βρε παιδιά τζάμπα λεφτά;) κτλ.
     5) Μάλλον το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι αλλού. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ! Η Γ.Σ. αποφασίζει κάποια πράγματα (γενικά συμφωνεί η πλειοψηφία με μέρος έστω αυτών) αλλά δεν μπορεί να τα εκτελέσει. Για διάφορους λόγους. Πχ. αυτό που είπα στο 1), όταν μιλάμε γενικά για την Παιδεία ας πούμε τα πράγματα ξεφεύγουν από το επίπεδο της σχολής μας και δυστυχώς λίγα μπορουμε να κάνουμε (πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να πούμε όχι στην Ε.Ε.χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα αφού κακά τα ψέματα από αυτήν εξαρτιόμαστε...). Τουλάχιστον ας έχουμε μια άποψη δυνατή και ξεκάθαρη για να είμαστε εντάξει απέναντι στους εαυτούς μας!
      6) Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ως νέοι άνθρωποι θα έπρεπε να αντιδρούμε αλλιώς. Ένα ξερό "ΟΧΙ" σε ότι νομοσχέδιο πάει να περάσει, όσο κακό και αν είναι, δεν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών που έρχονται. Ούτε οι πορείες και οι φωνές είναι κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να διαμορφώσουμε μία αντιπρόταση και να τη τεκμηριώσουμε (έπιασα και μιλάω για την Παιδεία αλλά νομίζω γενικεύεται σε όλα τα θέματα). Γιατί εμείς οι νέοι δεν τραβάμε μπροστά την κοινωνία με φρέσκες ιδέες αλλά την κρατάμε πίσω με στείρα όχι; Ίσως τελικά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε την κατάσταση και δεν έχουμε σφαιρική άποψη για το θέμα.
    Με αυτούς τους προβληματισμούς να κλείσω. Πάντως και η Γ.Σ. και οι συνελεύσεις ετών θα εξακολουθούν (και καλώς) να υφίστανται και οι 2, αφού προορίζονται για διαφορετικά πράγματα. Ίσως απλά ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των Σ.Ε. πρέπει να μεταλαμπαδευτούν και στη Γ.Σ., όπως και το έργο τους να προβληθεί καλύτερα! Αυτά...
« Last Edit: April 04, 2005, 22:04:45 pm by Alexkasgr » Logged
pmourati
Guest
« Reply #34 on: April 04, 2005, 23:14:20 pm »

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Alexkasgr σε οτι αναφορά με τις συνελεύσεις ετων και τη γενική συνέλευση η οποία είναι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του συλλόγου φοιτητών συνεπώς αναπόφευκτα κινείται σε άλλη θεματολογία η οποιά εχει να κάνει με τις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις και το πως αυτές εκφράζονται μέσα στο τμήμα.Είναι πολυ σημαντικό που έχει κατοθωρθεί στο τμήμα μας να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ΓΣ τη στιγμή που σε άλλες σχολές με άλλους συσχετισμούς συνέλευση έχει να γίνει εδω και χρόνια.Με αποτέλεσμα και οι φοιτητές να είναι τελοίως ανενημέροτοι για την κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση τη στιγμη που τα νομοσχέδια κατατίθενται με μορφή χιονοστιβάδας(βλέπε ΔΙΚΑΤΣΑ,ισοτημηση με ΤΕΙ κια ΚΕΣ,αξιολόγηση).Επιπλέων η όλοι κατάσταση στο σύλλογο μας με τις ΓΣ έχει δημιουργήσει ένα ευνοίκο κλίμα για συλλογικές διαδικασίες όπως αυτές εκφράζονται και με τις συνελεύσεις 2ου και 3ου έτους που ασχολούνται με ποιο ειδικά και καθημερινά θέματα και έχουν επιδείξει αξιόλογο έργο.Πιστεύω όμως ότι πρέπει να γίνουν ποιο μαζικες να αναπτύξουν πρωτοπόρα δράση και σε γενικότερα θέματα.Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε Tongue Ακόμα πολυ σημαντική είναι όπως ειπώθηκε η πράξη.Το αν μιλήσουν όλοι στην συνέλευση και να τελειώσουμε το βράδυ δε έχει τοσή σημασία όσο  το να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα και να τα παλέψουμε όλοι μαζί.Οι άνθρωποι γενικά συμφωνούνε εκεί που βρίσκεται το συμφέρον τους και προχωράνε.Τώρα ας κρίνεις ο καθένας με την αντίληψη που διαθέτει προς τα που βρίσκεται αυτό ;)Για μένα αυτός ίσως είναι και ο λόγος ύπαρξης των παρατάξεων.Τέλος όπως φαίνεται και από την απόφαση του συλλόγου υπάρχει πρόταση η οποία ίσως να φαίνεται μακρινή αλλά οι διεκδικήσεις μας δεν πρέπει να περιορίζονται σε στενά και μίζερα πλαίσια.Παλεύοντας γι αυτά πολλά ενδιάμεσα θα κατακτιούνται...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #35 on: April 05, 2005, 01:12:37 am »

Quote from: Aurelius on April 04, 2005, 16:54:37 pm
Να σε ρωτησω κατι fugi;;;
Αφου εισαι τοσο καιρο και ξερεις κσι καταστασεις φιατι δεν προσπαθεις να βοηθησεις και εσυ;;;;

Εϊμαι μαζί σας, να βοηθήσω όπου μπορώ.
Εάν εννοείς για τις συνελεύσεις σας,
δεν έρχομαι για κάποιους δικούς μου λόγους,
(θα στους εξηγήσω εάν αυτό εννοείς με το μηνυμά σου).

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #36 on: April 05, 2005, 09:58:34 am »

Αυτο εννουσα. Εισαι τσακωμενος με κανενα;;;
Παντως βοηθας ουτως η αλλως οταν μας παροτρυνεις να ξεψαρωσουμε...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #37 on: April 05, 2005, 12:39:31 pm »

Quote from: Aurelius on April 05, 2005, 09:58:34 am
Αυτο εννουσα. Εισαι τσακωμενος με κανενα;;;

Εάν αναφέρεσαι στις συνελεύσεις 2/3 έτους σε ΟΧΙ κατηγορηματικά.

Εάν αναφέρεσαι στις γενικές συνελεύσεις η απάντηση είναι...
άμεσα οχι.

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #38 on: April 06, 2005, 14:41:34 pm »

Quote from: Alexkasgr on April 04, 2005, 22:00:14 pm
Αντίθετα η γενική Συνέλευση θεωρώ ότι έχει το χαρακτήρα μιας πολιτικής συζήτησης (γι' αυτό και οι παρατάξεις), αφού τα πιο πολλά θέματα είναι πολιτικά ή τουλάχιστον από αυτήν τη σκοπιά συζητούνται.
Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι η γενική συνέλευση δεν πρέπει να ασχολείται με θέματα που άπτονται άμεσα της καθημερινότητας των φοιτητών. Αντιθέτως, είναι υποχρέωσή της να ασχολείται με τέτοια θέματα και με τις παρεμβάσεις της να βελτιώνει την καθημερινότητα των φοιτητών. Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται, γι'αυτό και οι συνελεύσεις 3ου και 2ου έτους έχουν μέσα σε 3 μήνες πετύχει πολύ περισσότερα απ'ότι πέτυχαν οι παρατάξεις σε 3 χρόνια.

Πρέπει σε κάθε συνέλευση να διευρύνεται η λίστα των εξωπαραταξιακών ομιλητών για να αποφεύγονται οι μικροκομματικές αντιπαλότητες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, δηλαδή να γίνει αντιληπτό ότι στη συνέλευση δεν υπάρχουν μόνο παρατάξεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να περάσουν ένα πλαίσιο.
Ωραία, συμφωνούμε. Να διευρύνεται η λίστα των ομιλιτών... Αλλά όταν οι ομιλητές αυτοί μιλάνε στο τέλος και αφού έχουν μιλήσει όλες οι παρατάξεις και έχει φύγει η πλειοψηφία των φοιτητών, αυτό είναι ανώφελο. Εάν μιλούσαν πρώτοι, στην αρχή της διαδικασίας, τότε άλλαζει το πράγμα.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι τα άτομα που ανήκουν σε παρατάξεις και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος αυτών που παρίστανται στις Γ.Σ. δεν ξέρουν να μιλάνε πολιτισμένα, απλά το κλίμα δυναμιτίζεται από πριν με τις αφίσες (γιατί βρε παιδιά τζάμπα λεφτά;) κτλ.
Αυτό ξαναπέστο. Ένα παιδί από την ΠΚΣ μου είπε ενδεικτικά ότι ξοδεύουν σε αφίσες 10000 Ευρώ τον χρόνο. Πετάνε τόσα λεφτά στις αφίσες (οι οποίες μετά από λίγο σκίζονται και πετιόνται) και μετά μιλάνε για υποχρηματοδότηση. Δεν είναι λίγο οξύμωρο και αντιφατικό???

Πάντως και η Γ.Σ. και οι συνελεύσεις ετών θα εξακολουθούν (και καλώς) να υφίστανται και οι 2, αφού προορίζονται για διαφορετικά πράγματα. Ίσως απλά ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των Σ.Ε. πρέπει να μεταλαμπαδευτούν και στη Γ.Σ., όπως και το έργο τους να προβληθεί καλύτερα! Αυτά...
Ποιές επιτροπές ετών? Εγώ ξέρω μόνο μία: την επιτροπή τρίτου έτους. Το δεύτερο έτος που ενδιαφέρεται αρκετά για τα τεκτενόμενα στην σχολή, δεν έχει δικιά του επιτροπή.
Τέλος, συμφωνώ με την mousitsa. Η γενική συνέλευση έχει αποκτήσει δυστυχώς μία κακή φήμη. Αυτό είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το θέμα είναι τί κάνουμε από εδώ και πέρα. Εγώ προτείνω δράση μέσα στις συνελεύσεις των ετών από την οποία θα παρουσιαστούν αποτελέσματα (ήδη υπάρχουν για το θέμα των νησίδων). Μόλις δει τα αποτελέσματα αυτά ο φοιτητής θα προβληματιστεί και θα αρχίσει να συμμετέχει. Αυτός κατά την γνώμη μου είναι ο μοναδικός τρόπος να προσελκύσουμε τα βλέματα και τις αντιλήψεις των φοιτητών.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
pmourati
Guest
« Reply #39 on: April 06, 2005, 17:30:42 pm »

γενική συνέλευση έχει αποκτήσει δυστυχώς μία κακή φήμη. Αυτό είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται από κανέναν.
   Δεν ξέρω ακριβώς τη "φήμη" έχει αποκτήσει.Αλλά γενικά μη μπερδεύεις το τι γίνεται με την άποψη σου και το τι φήμη (ίσως..) θα ήθελες  να έχει.
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #40 on: April 06, 2005, 19:44:07 pm »

Θα απαντήσω σε μερικές από τις ενστάσεις του chggr005 στο προχθεσινό μου post. Λοιπόν,
θα συμφωνήσω ότι οι εξωπαραταξιακοί ομιλητές θα πρέπει να τοποθετούνται στην αρχή της διαδικασίας. Αυτό ήθελα να διατυπώσω κι εγώ αλλά μάλλον δεν το έκανα καλά, ήταν αργά το βράδυ όταν έγραφα  Smiley. Αντιθέτως αν πρόσεξες δεν ανέφερα επιτροπές ετών, αλλά συνελεύσεις ετών. Μιλώντας για το έτος μου, δηλαδή το 2ο, πράγματι δεν έχουμε επιτροπή έτους. Δε χρειάστηκε ακόμα. Ο ενθουσιασμός μερικών ατόμων αρκεί για να λυθούν μερικά προβλήματα. Όταν χρειαστεί θα κάνουμε επιτροπή. Περιμένω νέα για τις νησίδες, φαίνεται ότι έγινε καλή δουλειά!  Tongue
Α, μην το ξεχάσω. Όσοι είμαστε στο 2ο κυρίως αλλά και 3ο έτος που παρακολουθούν Ψηφιακά Ασκήσεις φαντάζομαι είδατε τι έγινε σήμερα. Μάλλον πρέπει να κινηθούμε ανάλογα με τα Κυκλώματα, δε νομίζετε;
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: April 07, 2005, 12:32:52 pm »

Quote from: pmourati on April 06, 2005, 17:30:42 pm
Δεν ξέρω ακριβώς τη "φήμη" έχει αποκτήσει.Αλλά γενικά μη μπερδεύεις το τι γίνεται με την άποψη σου και το τι φήμη (ίσως..) θα ήθελες  να έχει.

Δηλαδή, τι ακριβώς υποννοείς? Ότι εγώ έχω κάποιο συμφέρον να έχει η συνέλευση τα χάλια που έχει σήμερα? Αν είναι δυνατόν!!! Επίσης, τι θα πει δεν ξέρεις τι φήμη έχει αποκτήσει? Αρκεί να πας μια φορά στην γενική συνέλευση και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Δεν λέω, υπάρχουν μερικά άτομα που νοιάζονται πραγματικά, αλλά δυστυχώς οι παρατάξεις δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #42 on: April 07, 2005, 12:38:09 pm »

Quote from: Alexkasgr on April 06, 2005, 19:44:07 pm
Μιλώντας για το έτος μου, δηλαδή το 2ο, πράγματι δεν έχουμε επιτροπή έτους. Δε χρειάστηκε ακόμα. Ο ενθουσιασμός μερικών ατόμων αρκεί για να λυθούν μερικά προβλήματα. Όταν χρειαστεί θα κάνουμε επιτροπή. Περιμένω νέα για τις νησίδες, φαίνεται ότι έγινε καλή δουλειά!  Tongue
Γνώμη μου είναι πως πάντα χρειάζονται οι επιτροπές έτους. Κανονικά κάθε έτος θα έπρεπε να έχει την επιτροπή του, η οποία θα εκλέγεται κάθε χρονιά από το πρώτο έτος.
Όσο για τις νησίδες, θα βγει ανακοίνωση την Δευτέρα. Δεν θέλω να σας χαλάσω την έκπληξη, αλλά θα περιλαμβάνει τρεία σημεία που επετεύχθησαν χάρις τον σωστό συντονισμό του 3ου και 2ου έτους. Επίσης, θα ειδοποιηθούν μέσα στο Σαβατοκύριακο οι εθελοντες για την επιτήρηση σχετικά με τις ώρες και μέρες που θα επιτηρούν (μερικοί δεν χρειάστηκαν).

electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #43 on: April 12, 2005, 20:52:19 pm »

Πάντως και η Γ.Σ. και οι συνελεύσεις ετών θα εξακολουθούν (και καλώς) να υφίστανται και οι 2, αφού προορίζονται για διαφορετικά πράγματα. Ίσως απλά ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των Σ.Ε. πρέπει να μεταλαμπαδευτούν και στη Γ.Σ.

Αυτή ακριβώς είναι η άποψη μου για τις συνελεύσεις ετών και τη συνέλευση συλλόγου. ΑΥτή ακριβώς. Τώρα το αν ως ένα βαθμό θα γίνει αυτή η μεταλαμπάδευση είναι Η συζήτηση και Ο προβληματισμός.

Έγραψα πιο πάνω (αλλά επειδή το πστ μου ήταν μεγαλούτσικο δεν φάνηκε καλά), αν θέλετε μπορούμε να κυνηγήσουμε η συνέλευση συλλόγου να σταματήσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί σήμερα και να γίνει όπως είναι στους Πολιτικούς Μηχανικούς, δηλ. να μιλάνε ελεύθεροι ομιλητές (είτε από παρατάξεις είτε εκτός παρατάξεων) από την αρχή και όχι αφού προηγηθούν οι ομιλίες των παρατάξεων (που συνολικά κρατούν κάπου μιάμιση ώρα). Πάντως για να γίνει αυτή η αλλαγή θέλει να τη στηρίξει μεγάλο ποσοστό του συλλόγου, που σημαίνει έχει δυσκολίες, αλλά νομίζω είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούμε να αφήσουμε στους μεταγενέστερους.

Σχετικά με την αναγκαιότητα κάθε έτος να κάνει την επιτροπή του: Κάθε έτος μπορεί μόνο του να βρεί εκείνον τον τρόπο οργάνωσης που θα το κάνει να είναι πιο αποτελεσματικό στις διεκδικήσεις του. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η μίμηση άλλων ετών. Πάντως και εμείς δε νομίζω ότι διαφέρουμε και πολύ στην οργάνωση από το 2ο έτος καθότι κάνουμε διαρκώς συνελεύσεις και οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά (και μέχρι στιγμής ομόφωνα) και όχι από κάποια επιτροπή. Από κει και πέρα η συνέλευση μπορεί να ορίσει ποιοί θα μεταβιβάσουν στους καθηγητές την τάδε απόφαση και ποιοί την άλλη, και ποιοί θα κάνουν το ένα πράγμα και ποιοί το άλλο.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: April 12, 2005, 21:01:42 pm »

Quote from: electroSOK on April 12, 2005, 20:52:19 pm
Σχετικά με την αναγκαιότητα κάθε έτος να κάνει την επιτροπή του: Κάθε έτος μπορεί μόνο του να βρεί εκείνον τον τρόπο οργάνωσης που θα το κάνει να είναι πιο αποτελεσματικό στις διεκδικήσεις του. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η μίμηση άλλων ετών. Πάντως και εμείς δε νομίζω ότι διαφέρουμε και πολύ στην οργάνωση από το 2ο έτος καθότι κάνουμε διαρκώς συνελεύσεις και οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά (και μέχρι στιγμής ομόφωνα) και όχι από κάποια επιτροπή. Από κει και πέρα η συνέλευση μπορεί να ορίσει ποιοί θα μεταβιβάσουν στους καθηγητές την τάδε απόφαση και ποιοί την άλλη, και ποιοί θα κάνουν το ένα πράγμα και ποιοί το άλλο.

Εγώ αναφερόμουν στο ιδανικό, δηλαδή τι θα έπρεπε ιδανικά να γίνεται. Σε έναν κόσμο που όλοι οι φοιτητές ενδιαφέρονται για την πολιτική και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούνε και που θέλουν να συμμετάσχουν στις συλλογικές κινήσεις (συνελεύσεις έτους, επιτροπές έτους). Επειδή όμως όπως διαπιστώνω δεν υπάρχει αυτός ο ιδεατός κόσμος, οι επιτροπές έτους έχουν περιέλθει σε αχρηστία αφού οι λειτουργίες τους έχουν υποκατασταθεί από την λειτουργία των συνελεύσεων έτους. Και εάν το θέλετε έτσι, ουσιαστικά οι συνελεύσεις έτους είναι κάτι σαν διευρυμένες επιτροπές έτους, αφού συμμετέχουν λίγα άτομα (...και εκλεκτά).

Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: