• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:17:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:17:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 93
Guests: 113
Total: 206
christina02
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
kourkou
papajohnn06
mkakale
ftheo11
3rdDegreeBurn
elias_farhood
gcheristanidhs
george14
tasos_ntv
kokkinosgior
annaparask
akoil
thathas12
noimaginationforthis
alice
WeirdAlex
sofoklhs_pizza
akontel
Sanaia
George15
BCosT
Κaraflodaimonas
Spyros.kleanthous
marwt
Kaniki
Arakapas
evtrents
vasilis saitis
Kenedy
alexlemp
acapulco
adamchatz
elischat
georgepana9
Mikekmp
npalami
angelos
adelaine
stelinas
simosilias
PanosPapaspirou
nick_slendy
PurpleWitch
Ma8hths Indou
grosdanis
Alex Kosmas
DimKaratzas
vastridam
hacky
Konstantina Karamani
Captain
Nefeli Nikita
NickSpan
kstavroulis
melisste22
Carot1456
stavros0201
chondrosp
kzmekos
lina_zs
apal
kraxtopoulos
thegreekbaron
Giorgos2222
La
Tasaris
Annapar
Petros Ts
almpandr
A-TheITGuy
chryssana
kevangelo
despoina15
Soto Gonzalez
thomasdt
tzortzis
Saint_GR
tasos gourd
themis01
Chrisapostol
pipitsenko
lelenia
Giannis_Kako
marnas
Ntinomanolo123
EvanTsir
ntinara
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Συγκοινωνίες και Μέσα Μεταφοράς (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Citroen 2CV !!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Citroen 2CV !!  (Read 10556 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Citroen 2CV !!
« on: January 12, 2007, 19:21:31 pm »

Αυτό το τόπικ είναι αφιερωμένο στο αυτοκίνητο-θρύλος της Citroen, το 2CV (Deux Chevaux= 2 Iπποι) Cheesy

Παραθέτω ενα περιεκτικότατο άρθρο που βρήκα στο foititis.gr:


"Πολλοι απο μας, τη φοιτητιωσα νεολαια,εχουμε την αναγκη ενος μεταφορικου μεσου,για διαφορους λογους.Τα αστικα ειναι βαρετα,ρουτινιαζουμε στην ιδια διαδρομη καθε πρωι, το καλοκαιρι η μποχα βαραει κοκκινο,αργουν,αργουμε εμεις και τα χανουμε,χανουμε τον μπουσουλα.Πολλοι θα ηθελαν να μπορουν να εχουν δικο τους αμαξι,αλλα πασχουν απο οξεια πορτοφολιτιδα και κολικο της τσεπης και δεν το αποφασιζουν να μπλεξουν με δοσεις τη στιγμη που δεν εχουν μια σταθερη δουλεια,η δε δουλευουν καθολου,παρα μονο τον κοσμο.Υπαρχει λυση η οχι?Ειμαι καταδικασμενος να μπαινω καθε μερα σε ενα γαλαζιο τροχοφορο κουτι η να αγγαρευω φιλους να ερχονται να με παιρνουν,η μπορω να γινω κι εγω ανεξαρτητος οδηγος και κυριος του προορισμου μου?

Μα τελοσπαντων,δε σκεφτηκε κανεις ποτε να κατασκευασει ενα απλο,φτηνο αυτοκινητακι,που θα μου παρεχει φτηνη μετακινηση χωρις να ειναι ακριβο να το αγορασω και να το συντηρω,αλλα να μην ειναι και ρημαδι και με αφηνει συνεχεια στο δρομο?Κατι στα μετρα μου βρε αδερφε!
Κι αμα ηταν και καμπριο...

Χμ.Και ομως υπαρχει.Το εχετε δει πολλες φορες στο δρομο,περναει απαρατηρητο χοροπηδωντας αθορυβα πανω στις μαλακες του αναρτησεις και συνηθως ολοι το προσπερνουν,γιατι δεν μπορει να τρεξει και πολυ,αλλα αυτος που βρισκεται πισω απο το τιμονι του,ξερει οτι εχει καποιες κρυφες αρετες και αν τον ρωτησετε,θα σας πει οτι δεν το αποχωριζεται με τιποτα.

Λιγο μετα τον Β Παγκοσμιο,η αναγκη για φτηνη και αξιοπιστη μετακινηση του λαου,και κυριως των αγροτων,που αποτελουσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γαλλίας,αυξηθηκε κατακόρυφα.Μια γαλλική αυτοκινητοβιομηχανια, λοιπον,η Citroen,αποφασισε να δωσει το μαννα στο λαο.Κατασκευασε ενα αυτοκινητο προσπαθωντας να ικανοποιησει μια αναγκη που εβλεπε οτι ειχε δημιουργηθει,και οχι δημιουργωντας μια αναγκη για να πουλησει κατι που ειχε κατασκευασει,οπως γινεται σημερα.Ή όπως λενε οι ανθρωποι της αυτοκινησης,κατασκευασε το αυτοκινητο απο μεσα προς τα εξω.

Τεθηκαν καποια στανταρ για την κατασκευη,και δοθηκε περιορισμενο χρονικο περιθωριο.Το αυτοκινητο επρεπε να ειναι φτηνο στην αγορα και την συντηρηση,με κινητηρα με χαμηλη καταναλωση καυσιμου και μεγαλη αξιοπιστια(να μπορει να οδηγηθει ολη μερα με τερμα τα γκαζια).Ο κινητηρας λοιπον βασιστηκε σε εναν αλουμινενιο δικλυλινδρο μποξερ(με επιπεδη διαταξη κυλινδρων,οπως στις ...Porsche) απο μοτοσυκλετα ΒΜW,με χωρητικοτητα 350,στη συνεχεια 425 και τελος 600 κυβικα εκατοστα,την μιση δηλαδη απο οτι ενα σημερινο μικρο αυτοκινητο,που ηταν εφοδιασμενος με ψυγειο λαδιου,κατι που σημερα εχουν συνηθως μονο τα αυτοκινητα υψηλων επιδοσεων,και ειδικο κυκλωμα λιπανσης των βαλβιδων του κινητηρα για αντοχη στην πολυωρη οδηγηση.Το συστημα ψυξης χρησιμοποιουσε αερα και οχι νερο,(αρα δεν υπηρχε ψυγειο για να τρυπησει,νερο για να παγωσει,θερμοστατης για να κολλησει,καλοριφερ να θελει εξαερωση) και υπηρχε εφεδρικη μανιβελλα για να παιρνει μπροστα σε περιπτωση που "επεφτε" η μπαταρια.Δεν υπηρχε διανομεας ρευματος(ενα ηλεκτρικο εξαρτημα ευπαθες στην υγρασια και τα πολλα χιλιομετρα),αλλα χρησιμοποιηθηκε το απλουστερο συστημα του βολαν,οπως στις μοτοσυκλετες.

Τα μηχανικα μερη αλλα και τα μερη του αμαξωματος του επρεπε να ειναι οσο το δυνατον πιο απλοικα για ευκολια στη συντηρηση και τις επισκευες των ζημιων,ετσι διεθετε σασι(σκελετο)πανω στο οποιο ηταν βιδωμενο το αμαξωμα,και τα παντα εκτος απο τις πισω ροδες συγκεντρωθηκαν κατω απο το μπροστινο καπω,κιβωτιο ταχυτητων κτλ,ακομα και το χειροφρενο που επιανε στους μπροστινους τροχους(κατι που δεν θα βρειτε σε αλλα αυτοκινητο)και τα φτερα,το καπω και οι πορτες ηταν βιδωτα και οχι κολλημενα στο αμαξωμα,για να μπορουν ευκολα και γρηγορα να αντικατασταθουν σε περιπτωση ατυχηματος και να μην χρειαζεται λαμαρινας,ενω η οροφη ηταν πανινη και τυλιγοταν μεχρι το πισω μερος,δημιουργωντας ετσι περισσοτερο χωρο φορτωσης αλλα και αερατη οδηγηση τις ζεστες μερες του καλοκαιριου. Τα καθισματα ηταν κουμπωτα στο πατωμα και μπορουσαν με μια κινηση να αφαιρεθουν για καθαρισμα η αραλικι στην εξοχη.

Επρεπε να ειναι ανθεκτικο στη σκληρη χρηση και την παραμεληση,ανετο και ικανο να περναει απο καθε ειδος εδαφους με ανεση και ασφαλεια ακομα και φορτωμενο(μια που οι περισοτεροι δρομοι τοτε ηταν χωματοδρομοι),ετσι η κινηση μεταδιδοταν στους μπροστινους τροχους για καλυτερο ελεγχο(κατι σχεδον ανυπαρκτο την εποχη εκεινη),οι τροχοι ειχαν διαστασεις 15'' σε διαμετρο και ειχαν πλατος 125mm,για να μπορει να κινειται σε λασπη και χιονι χωρις προβλημα,τα μπροστινα φρενα(που πολυ γρηγορα εγιναν δισκοφρενα) δεν βρισκοταν στους τροχους αλλα πιο μεσα,στο κεντρο,στην εξοδο των αξονων απο το κιβωτιο ταχυτητων για μεγαλυτερη ασφαλεια στο φρεναρισμα(να μη φευγει δεξια και αριστερα),κατι που εμφανιστηκε ξανα αργοτερα (και σπανια) σε πολυ ακριβοτερα αυτοκινητα.

Οι αναρτησεις του,που αποτελουν το κυριο χαρακτηριστικο που το ξεχωριζει απο τα αλλα τετρατροχα, ηταν υπερβολικα μαλακες,για ειναι ανετο οταν σουλατσαριζε στους καροδρομους και τα κατσαβραχα,τοποθετημενες οριζοντια και οχι καθετα οπως σε ολα τα αλλα αυτοκινητα,και ενωμενες μεταξυ τους σε καθε πλευρα,δηλαδη μπροστα αριστερα με πισω αριστερα κοκ για να αλληλεπιδρουν μεταξυ τους αναλογα με την κλιση του εδαφους,τις λακουβες,και την φυγοκεντρο δυναμη στις στροφες.Οι απαιτησεις σε αυτον τον τομεα ηταν να μπορει να διασχισει ενα χωραφι με ενα καλαθι αυγα στο πορτ μπαγκαζ,χωρις να σπασει κανενα.Αποδειχτικε οτι το συστημα δουλευε τοσο καλα,που οχι μονο το καταφερνε,αλλα τελικα μπορουσε να ανεβαινει και να κατεβαινει σκαλια,με μεγιστη ταχυτητα 33 χιλιομετρα την ωρα .Αποτελεσμα της χρησης αυτου του συστηματος,ειναι οι παραδοξα σουρρεαλιστικες κλισεις που παιρνει στις στροφες,ακομα και με μικρη ταχυτητα,με το αμαξωμα να γερνει υπερβολικα την ιδια στιγμη που οι τροχοι πατουν κολλημενοι στο εδαφος και στην τροχια που τους λεει το τιμονι,με αποτελεσμα να εχει φοβερη πλακα να το οδηγεις.Τελος,οι μπροστινοι του προβολεις ρυθμιζονταν καθ υψος μεσα απο το ταμπλω,απο μια μικρη στροφιγγα,ωστε αν ειναι φορτωμενο να μην φωτιζει τα αστερια αλλα το δρομο.

Επρεπε να ειναι ευρυχωρο(συγκεκριμενα να μπορει να το οδηγησει καποιος φορωντας καπελο με γεισο),και να μην εχει κανενα αξεσουαρ που δεν ηταν απολυτως απαραιτητο.Ετσι,αποφευγοντας καθε περιττη πολυτελεια που θα καταλαμβανε χωρο,αλλα θα προσθετε και βαρος, τα μπροστινα του παραθυρα αντι να ανεβοκατεβαινουν(και να καταλαμβανει χωρο ο μηχανισμος στις πορτες),διπλωναν με μια κινηση προς τα εξω και πανω,δινοντας του τα πρωτεια στο πιο γρηγορο ανοιγμα παραθυρου στον κοσμο,σε αντιθεση με τα πισω που δεν ανοιγαν καθολου(ποιος νοιαζεται για τους πισω=πεθερα?).Εστι κι αλλιως ανοιγε η οροφη,μην το ξεχναμε.Ο πινακας οργανων στην αρχικη εκδοση δεν ειχε παρα μονο δεικτη βενζινης,ενω αργοτερα που εγινε πιο πολυτελες  Tongue προστεθηκαν κοντερ και δεικτης για την μπαταρια.Το υπολοιπο εσωτερικο περιελαμβανε τον μοχλο ταχυτητων,που ξετρυπωνε οριζοντια απο το ταμπλω σαν μπαστουνι ομπρελας αντι να αρθρωνεται στο πατωμα,φλας,διακοπτη για τα φωτα,αλαρμ(αργοτερα),λαμπακια λαδιου και ρευματος,διακοπτη για τους υαλοκαθαριστηρες,κορνα και καλοριφερ,το οποιο εφερνε κατ ευθειαν ζεστο αερα απο τον κινητηρα(μια που ηταν αεροψυκτο και ο αερας πηγαινε στον κινητηρα κρυος και εφευγε ζεστος,τον εκμεταλλευτηκαν  Cheesy ).Ξεχασα το διακοπτη της μιζας και τις 2 στροφιγγες,μια για το ανεβα-κατεβα των μπροστινων προβολεων,οπως ειπα και πριν,και μια για να ανοιγει μια οριζοντια φετα λαμαρινας κατω απο το παρμπριζ για να κυκλοφορει και λιγος αερας στο εσωτερικο οταν η οροφη ηταν κλειστη,που σημειωτεων οτι δεν ηταν τελειως χυμα,ειχε μια σιτα για να κραταει εξω σπουργιτια και χοντρα χαλικια.Ολα τα αλλα περνουσαν,αλλα ποιος νοιαζεται?

Το αποτελεσμα ηταν υπερανω πασης υποψιας.Το 1948 γεννήθηκε το 2CV!!Καταναλωνει 5,4 λιτρα βενζινης(καιει και αμολυβδη)
 στα 100 χιλιομετρα,ζυγιζει 600 κιλα,διασχιζει χωραφια,ανεβοκατεβαινει πεζοδρομια και σκαλες, δεν κοστιζει ακριβα να το αγορασεις ουτε να το συντηρησεις, τα περισσοτερα πραγματα(αν οχι ολα)που αφορουν επισκευες και συντηρηση τα κανεις μονος σου,δεν εχει υψηλα ασφαλιστρα και τελη κυκλοφοριας,η εφορια δεν του δινει σημασια,παταει στο δρομο σαν τραινο και γερνει σαν πουστης,αρα εχει φοβερη πλακα να το οδηγεις και ακομα μεγαλυτερη να το στριβεις,ενω ειναι ανετο ξεπερνωντας τις ανωμαλιες στο δρομο χωρις ουτε καν να τις αντιλαμβανονται οι επιβατες,αντεχει στη σκληρη χρηση.Εχει προσωπικοτητα και χαρακτηρα.Πουληθηκε σε εκατομυρια κομματια κατα την διαρκεια της μεγαλης ζωης του,που κρατησε απο το 1949 ως το 1990,χωρις καμια ιδιαιτερη αλλαγη και εξελιξη σε μορφη και λειτουργιες και αγαπηθηκε απο τους παντες,κυριως απο τη νεολαια.Περασε μια περιοδο μεγαλης επιτυχιας,στις δεκαετιες του 60 και του 70,εποχη που οι δρομοι ηταν γεματοι απο τετοια ταπεινα αλλα χαρισματικα αυτοκινητακια.Λενε πως οταν το οδηγησεις,η θα το λατρεψεις η θα το μισησεις.Μεση κατασταση δεν υπαρχει.Αυτο κατι μου λεει.

Και βεβαια εχει μειονεκτηματα.Ελαχιστη παθητικη ασφαλεια(αν τρακαρεις,βρασε ορυζα),περιεργη διαταξη των ταχυτητων(η οπισθεν ειναι εκει που ειναι στα αλλα η πρωτη,η πρωτη εκει που ειναι η δευτερα,η δευτερα εκει που ειναι η τριτη κτλ),δεν τρεχει πολυ(120 χιλιομετρα Max),και ειναι και λιγο ασχημο(ομπρελα με ροδες,ντενεκεδενιο σαλιγκαρι,κονσερβα ειναι μερικα απο τα παρατσουκλια). "
« Last Edit: January 12, 2007, 20:13:45 pm by Karaμazoβ » Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #1 on: January 12, 2007, 19:22:41 pm »

 Cheesy

Mιλάμε για την απολυτη μηχανολογικη κατασκευή! Ελάχιστα ηλεκτρικά, τα απολύτως απαραίτητα!  Shocked
Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #2 on: January 12, 2007, 19:46:16 pm »

Aπο τις περιπέτειες του Τεν Τεν και συγκεκριμένα απο το "Υπόθεση Τουρνεσόλ" . Οι Ντυπόν και Ντιπόν οδηγούν 2CV !!  Cheesy Grin

Logged

jeffaldo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 803



View Profile WWW
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #3 on: January 12, 2007, 19:47:12 pm »

αυτό είναι το αυτοκίνητο που έμαθα να οδηγάω!!!

είχε τρέλα ο πατέρας κ έχουμε ακόμη ένα!!!

απόλυτη οδηγική ποιότητα!!

2cv uber alles  Wink
Logged
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 2861


Rhodes [Sattelite image]


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #4 on: January 12, 2007, 19:56:14 pm »

oooo!!
 wav

Και μενα ηταν το πρωτο αυτοκινητο που γνωρισα!!
Το ειχε η μανα μου σε κιτρινο!!  Smiley

... και το λεγαμε πιπινι !!  Grin Grin
Logged

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 2520


Legalizacion


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #5 on: January 12, 2007, 20:05:19 pm »

2CV rulezzzzzz wav

Logged

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 5981


i know nothing


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #6 on: January 12, 2007, 20:57:35 pm »

Βέβαια... 2 άλογα είχε μόνο η πρώτη έκδοση... Μέχρι το 1990 είχε πολύ περισσότερα Cheesy Tongue
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #7 on: January 13, 2007, 00:07:28 am »

Quote from: Juan on January 12, 2007, 20:57:35 pm
Βέβαια... 2 άλογα είχε μόνο η πρώτη έκδοση... Μέχρι το 1990 είχε πολύ περισσότερα Cheesy Tongue

Εδώ υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση: ειναι 2 ιππων, αλλα φορολογίσιμων ή γαλλικών. Παλια είχαμε πολλες μονάδες μέτρησης της ισχύος σε διαφορες χωρες που καταργηθηκαν σταδιακά.

Σήμερα, στη Φυσικη και Μηχανολογία 1 ΗP=745.69987158227022 W. Στα αυτοκίνητα συνήθως χρησιμοποιείται ο γερμανικός ίππος, ο οποιος ειναι
1 PS = 0.9863201652997627 hp.Στο φορολογικό σύστημα χρησιμοποιειται ο γαλλικός ίππος που είναι CV=(P/40)1.6 + U/45, οπου P η ισχυς σε Watt και U  τα CO2 που ελευθερώνονται στην ατμοσφαιρα σε gr/km.


Το 2CV αρχικά ήταν 2 γαλλικών ιππων και κατέληξε στους 6 (εξ ου και 2CV6 Club το τελευταιο μοντελο). Το 2CV6 που ειναι και το πιο συνηθισμένο ειναι 29 άλογα και 600cc περιπου. Smiley
« Last Edit: January 13, 2007, 00:10:34 am by Karaμazoβ » Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #8 on: January 13, 2007, 00:25:58 am »

Wallpaper! Wink
Logged

jeffaldo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 803



View Profile WWW
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #9 on: January 13, 2007, 13:02:13 pm »

Όντως το 2 αναφέρεται στους φορολογήσιμους ίππους!!!

Το δικό μας,το είχαμε πάρει μία βλακεία χρώμα, περιττο να σας πω ότι ο πατέρας το διάλυσε κ το έκανε από την αρχή, τελικά τώρα είναι στα χρώματα της

Μπαρτσελόνα !!! Wink

Είναι θρυλικό αμαξι από μέσα ως έξω!!! Wink

Μετά την εξεταστική υπόσχομαι να ανεβάσω κ φωτο!!! Smiley

p.s CeVal-eux (όπως κ αν γράφετε) είναι στα γαλλικά το άλογο-α.
« Last Edit: January 13, 2007, 13:06:14 pm by jeffaldo » Logged
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
**********
Gender: Male
Posts: 4577


Έτη φωτός μπροστά...


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #10 on: January 13, 2007, 14:23:56 pm »

Cheval-Chevaux στον πληθυντικό.
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #11 on: January 13, 2007, 14:37:27 pm »

Τα αυτοκινητα του James Bond

[...]

1981 Citroen 2CV - For Your Eyes Only (1981)

Μετά την καταστροφή της Esprit στην ταινία "For Your Eyes Only", ο Bond ή θα έπρεπε να περπατήσει ή να βολευτεί με το 2CV της Melina Havelock. Μπορεί να μην "γέμιζε το μάτι" αλλά στα χέρια του James Bond αποδείχθηκε ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο που κατέβηκε λόφους, συγκρούστηκε με πιο ισχυρά αυτοκίνητα αλλάτελικά επικράτησε νικηφόρα.


http://www.autopress.gr
Logged

Wade
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 5795



View Profile WWW
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #12 on: January 13, 2007, 14:39:34 pm »

Το 2CV μου αρέσει, είναι all time classic Cheesy

(Αλλά νομίζω ότι το Mini Cooper είναι καλύτερο.)
Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #13 on: January 13, 2007, 15:18:35 pm »

http://video.google.com/videoplay?docid=2316593933462811351&q=2cv

 Grin Grin Grin



Quote from: Wade on January 13, 2007, 14:39:34 pm
(Αλλά νομίζω ότι το Mini Cooper είναι καλύτερο.)

Παρτο πίσω αμέσως!  Tongue
Logged

Wade
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 5795



View Profile WWW
Re: Citroen 2CV !!
« Reply #14 on: January 13, 2007, 15:19:31 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 13, 2007, 15:18:35 pm
Παρτο πίσω αμέσως!  Tongue

Το παίρνω πίσω.
Logged

Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...