• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:41:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:41:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 188
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 128
Total: 186
lsim
anna.f
kchatziae
glavdakis
christina02
trelogauros7
vmanousi
mrotskos
nikitask
kiriakos234
gdimove
TheKingInTheNorth
Pakapis5
apob
dedhe
okatapo
kkon
pliroforikarios
Born_Confused
Jordann
gmpatsol
vag3
dtkyriak
teteros
Billyskotsikas
Fotis Roukoutakis
thomasdt
Giorgosklin
diamantis
kesha
thomassamaras
DKarakatsanis
Katarameno
φιλοσοφος
dsaragiotis
agis3
Sofiana
kimxnas
dmoral
NET2GRID
Captain
jimalexoud
ValKar
kostas1507
whatdoesthefoxsay
domb765
chaniotism
chatzikys
kouf
dseid
Pcsc
illupo_kd
vaggelisx
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46878 times)
Νessa
Guest
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #75 on: January 16, 2007, 16:52:30 pm »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 10:55:07 am
Quote from: Νessa on January 16, 2007, 02:27:46 am
Μα δε θα το πάω να του επιβάλει τίποτα. Θα το πάω προκειμένου να διορθωθεί με φαρμακευτική αγωγή το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ πρόβλημα που προφανώς έχει. Δε θα του κάνω πλύση εγκεφάλου ώσπου να δεχτεί μια συγκεκριμένη άποψη! Πρόκειται για βοήθεια προς το παιδί, η οποία δε θα του επιβληθεί, αλλά θα γίνει και με τη δική του συναίνεση! Γιατί ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα είναι δυστυχισμένος και θέλει κάποια βοήθεια!
Τα παιδιά ακριβώς μερικές φορές δεν έχουν μερικές φορές συναίσθηση του τί κάνουν (έννοιες όπως "το άλλο το παιδί τώρα στενοχωριέται" ή "μπορεί να σκοτωθεί με αυτήν την πλάκα που του κάνετε" δεν μπορούν εξ αρχής να τις καταλάβουν). Για αυτό πολλές φορές φέρονται με σκληρό τρόπο (π.χ. να κοροϊδεύουν κάποιο παιδί επειδή είναι παχύσαρκο). Δεν τίθεται θέμα βιολογικού προβλήματος. Αλλά εσύ τώρα μου λες πως αν το παιδί σου φέρεται έτσι δεν θα το συμβουλέψεις να συμπεριφέρεται με καλοσύνη στους άλλους, αλλά μάλλον έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο...
Τί πάει να πει "με δική του συνέναιση"; Μπορεί να ξέρει το παιδί τί είναι καλό για αυτό; Άσε που από τη στιγμή που θα το πας στον ψυχίατρο και θα του εξηγείς ότι κατ'εσένα έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, ήδη το επηρεάζεις να δεχθεί την άποψή σου! Και αν σου πει "παράτα με, δε θέλω", σύμφωνα με τη λογική σου, φτάνει δεν του εξηγείς τίποτα άλλο πια και τελείωσε, θα το αφήσεις να κάνει ό,τι θέλει! Ποιό; Το παιδί που δεν ακόμα δεν ξέρει τί πραγματικά θέλει!
Άσε που το πας στο ψυχίατρο επειδή κατα τη γνώμη σου έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο. Με την ίδια λογική, ένας μπορεί να ισχυριστεί ότι και τα παιδιά που λένε ψέματα έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, και τα παιδιά που κάνουν ο Χ πράγμα έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο... δεν είναι το πρόβλημα στον εγκέφαλο Νέσσα αλλά στο ότι δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν (π.χ. όταν κοροϊδεύουν ένα παιδί που είναι παχύρασρκο, δεν καταλαβαίνουν πόσο πολύ στενοχωριέται).

Όπως λοιπόν εσύ θα το πας το παιδί στον ψυχίατρο επειδή θεωρείς ότι θέλει βοήθεια, έτσι και η Εκκλησία στηρίζει από τη στιγμή της γέννησής του τον άνθρωπο επειδή θεωρεί ότι χρειάζεται πνευματική "βοήθεια" και να τον βοηθήσει να κατανοήσει τον κόσμο και τον εαυτό του, ώστε να είναι ευτυχισμένος.

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 02:27:46 am
Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 01:40:18 am
Ε λοιπόν αφού αυτό δεν το θεωρείς κακό, δεν έχεις λόγο να θεωρείς κακή ούτε την άποψη πως ο άνθρωπος δεν είναι αλάθητος και πως το να του διδάξει ένας γονιός τον χριστιανισμό δεν είναι κατακριτέο αλλά τον προστατεύει από το να κάνει τραγικά λάθη στη ζωή του, εξηγώντας του παράλληλα γιατί είναι λάθη αυτές οι ενέργειες που του λένε να αποφεύγει.
Με τίποτα Puke
Τότε πέφτεις σε αντίφαση
Σε καμιά αντίφαση δεν πέφτω. Δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Αν ένας άνθρωπος έχει ψυχολογικό πρόβλημα, θέλει βοήθεια. Αυτό είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από την πλύση εγκεφάλου. Για μένα είναι φασιστικό να πεις σε κάποιον τι είναι σωστό και τι όχι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αίσθηση του σωστού και του λάθους. Όταν κάποιος κάνει κάτι ανήθικο, δύο μπορεί να είναι οι λόγοι:

α) δεν έχει εκτιμήσει σωστά την κατάσταση (πχ μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι το παιδάκι που πείραζε για πλάκα το παίρνει σοβαρά και στενοχωριέται, ή να μην καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι του είναι επικίνδυνο) οπότε του το λες. ʼλλο να πεις "αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό" και άλλο να πεις "ξέρεις, οι πράξεις σου αντικειμενικά έχουν αυτές κι αυτές τις συνέπειες" οπότε θα καταλάβει μόνο του αν είναι καλές οι κακές οι πράξεις του αυτές.

β) καταλαβαίνει τι γίνεται, αλλά δεν έχει τον αυτοέλεγχο να συγκρατηθεί. Στην περίπτωση αυτή λογικά στενοχωριέται και το ίδιο με την αδυναμία του, οπότε πρέπει να το βοηθήσεις να την ξεπεράσει.

Αν πάλι διαπιστωθεί - αντικειμενικά - ότι το πρόβλημα είναι βιολογικό, μπαίνει και η ιατρική στη μέση.

Και στην τελική, αν το παιδί δε θέλει με τίποτα τη βοήθειά μου, τότε δε θα του την επιβάλω διά της βίας. Θα μου μιλήσει όταν είναι έτοιμο. Στο μεταξύ, οι όποιες παρεμβάσεις μου θα είναι, όπως ξαναείπα, για να προστατέψω τα θύματα και όχι για να "διορθώσω" το θύτη κατά το δοκούν.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #76 on: January 16, 2007, 18:07:42 pm »

Καταλαβαίνω πολύ καλά τί θες να πεις, αλλά αυτά που λες δεν ευσταθούν. Αναφέρεις ότι αν το παιδί κάνει αυτά που κάνει έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο και θα ζητήσεις τη συνέναισή του για να θεραπευθεί, στην ουσία δηλαδή το επηρεάζεις, αφού ξέρεις ότι το παιδί θα σε ακούσει και θα δεχθεί, αφού δεν υφίσταται ο όρος συνέναιση, αφού το παιδί δεν θα πει όχι, καθώς σε τέτοιες ηλικίες τα παιδιά δεν αμφισβητούν τις απόψεις των γονιών τους.
Αν όντως δεν το νοιάζει που τα κάνει όλα αυτά, θα το αφήσεις αβοήθητο---έτσι λες στο τέλος. Δηλαδή αν το παιδί σου βαριέται να μάθει γραφή & ανάγνωση και επειδή βαριέται δεν θέλει να το βοηθήσεις, εσύ θα του πεις (λες και μιλάς σε έναν έφηβο) αντικειμενικά τις συνέπειες, και θα το αφήσεις να καταλάβει μόνο του ότι θα πρέπει να μάθει γραφή και ανάγνωση! Αν επειδή είναι παιδί αρνηθεί να μάθει, εσύ δεν θα το πιέσεις να μάθει γραφή και ανάγνωση (πιέσεις όχι με την έννοια να το δείρεις, αλλά να του πεις "θέλω επειδή σε αγαπώ και είναι για το καλό σου να μάθεις οπωσδήποτε γραφή και ανάγνωση. Θα καταλάβεις σύντομα ότι αυτό το κάνω για το καλό σου όταν θα δεις πόσο χρήσιμο σου είναι να μπορείς να γράφεις" κ.λ.π.). Με την ίδια λογική, αν σου πει "δεν θέλω να πάω σχολείο", μην το πας ούτε στο σχολείο! Αργότερα που θα γυρίσει και θα σου πει "ήμουν μικρός και δεν ήξερα τί θέλω πραγματικά, εσύ γιατί δεν με πίεσες ως μεγαλύτερη που έχεις περισσότερη εμπειρία να κάνω το Χ πράγμα;", να δούμε τί θα του πεις...

Και καταλήγεις να επιμένεις να χρησιμοποιείς τη λέξη "αντικειμενικά". Ε λοιπόν, αυτά που θα του πεις δεν είναι καθόλου αντικειμενικά, δικές σου απόψεις θα είναι και μόνο δικές σου. Διότι στην "αντικειμενική" ανάλυση που θα του κάνεις, δε θα περιλάβεις το Θεό μέσα σε αυτή.
Ε λοιπόν, για την Εκκλησία ο Θεός υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ, αποτελεί ένα "στοιχείο" αυτού (και του επόμενου) κόσμου, άρα για μια χριστιανική κοινωνία, αντικειμενικά υπάρχει σαφής διαχωρισμός του σωστού και του λάθους και αντικειμενικά θα πει και καλά θα κάνει στα μέλη της "αυτό που κάνεις αντικειμενικά δεν είναι σωστό, διότι αντικειμενικά δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, και κ.λ.π."

Τη στιγμή που εσύ χρησιμοποιείς τον όρο αντικειμενικά περιγράφοντας έναν κόσμο χωρίς Θεό, την ίδια στιγμή η Εκκλησία χρησιμοποιεί τον όρο αντικειμενικά για να περιγράψει έναν κόσμο με Θεό. Όπως εσύ θα επηρεάσεις το παιδί σου ουσιαστικά να απορρίψει το Θεό, λέγοντας "αντικειμενικά" χωρίς να βάζεις το Θεό σε αυτά που λες, έτσι και η Εκκλησία στο ίδιο παιδί θα χρησιμοποιούσε στα λόγια της αντικειμενικά για αυτήν, την έννοια του Θεού.

EDIT: Όπου βλέπετε την λέξη "συναίνεση" γραμμένη λάθος μη δίνετε σημασία, ο δαίμων του τυπογραφείου Cheesy
« Last Edit: January 16, 2007, 18:11:47 pm by Wanderer » Logged

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #77 on: January 16, 2007, 18:23:12 pm »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 18:07:42 pm
Και καταλήγεις να επιμένεις να χρησιμοποιείς τη λέξη "αντικειμενικά". Ε λοιπόν, αυτά που θα του πεις δεν είναι καθόλου αντικειμενικά, δικές σου απόψεις θα είναι και μόνο δικές σου.
Μιλάω για επιστημονική γνωμάτευση ότι υπάρχει συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα! Δε μιλάω για άποψη! Όταν υποψιάζεσαι ότι δεν είσαι καλά και πας σε γιατρό να σου πει τι έχεις, μετά γυρίζεις και του λες "αυτό που μου είπες δεν είναι αντικειμενικό, είναι μόνο η άποψή σου";

Διότι στην "αντικειμενική" ανάλυση που θα του κάνεις, δε θα περιλάβεις το Θεό μέσα σε αυτή.
Προφανώς! Αφού ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει!

Ε λοιπόν, για την Εκκλησία ο Θεός υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ, αποτελεί ένα "στοιχείο" αυτού (και του επόμενου) κόσμου,
Καθόλου.

άρα για μια χριστιανική κοινωνία, αντικειμενικά υπάρχει σαφής διαχωρισμός του σωστού και του λάθους και αντικειμενικά θα πει και καλά θα κάνει στα μέλη της "αυτό που κάνεις αντικειμενικά δεν είναι σωστό, διότι αντικειμενικά δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, και κ.λ.π."
Και πάλι, καθόλου.

Τη στιγμή που εσύ χρησιμοποιείς τον όρο αντικειμενικά περιγράφοντας έναν κόσμο χωρίς Θεό, την ίδια στιγμή η Εκκλησία χρησιμοποιεί τον όρο αντικειμενικά για να περιγράψει έναν κόσμο με Θεό. Όπως εσύ θα επηρεάσεις το παιδί σου ουσιαστικά να απορρίψει το Θεό, λέγοντας "αντικειμενικά" χωρίς να βάζεις το Θεό σε αυτά που λες, έτσι και η Εκκλησία στο ίδιο παιδί θα χρησιμοποιούσε στα λόγια της αντικειμενικά για αυτήν την έννοια του Θεού.
Μα όταν δε λες σε κάποιον ότι υπάρχει κάτι, αλλά ούτε και ότι δεν υπάρχει, δεν είσαι αντικειμενικός; Τον αφήνεις να ανακαλύψει μόνος του την αλήθεια! Ενώ όταν λες σε κάποιον ότι κάτι υπάρχει, χωρίς αποδείξεις, όπως κάνει η Εκκλησία, δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός - στηρίζεις μια συγκεκριμένη άποψη!

Καταλαβαίνω πολύ καλά τί θες να πεις, αλλά αυτά που λες δεν ευσταθούν. Αναφέρεις ότι αν το παιδί κάνει αυτά που κάνει έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο και θα ζητήσεις τη συνέναισή του για να θεραπευθεί, στην ουσία δηλαδή το επηρεάζεις, αφού ξέρεις ότι το παιδί θα σε ακούσει και θα δεχθεί, αφού δεν υφίσταται ο όρος συνέναιση, αφού το παιδί δεν θα πει όχι, καθώς σε τέτοιες ηλικίες τα παιδιά δεν αμφισβητούν τις απόψεις των γονιών τους.
Εγώ δεν είμαι γιατρός για να βγάλω γνωμάτευση ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα το πάω σε γιατρό για να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως πρόβλημα. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Αν όντως δεν το νοιάζει που τα κάνει όλα αυτά, θα το αφήσεις αβοήθητο---έτσι λες στο τέλος. Δηλαδή αν το παιδί σου βαριέται να μάθει γραφή & ανάγνωση και επειδή βαριέται δεν θέλει να το βοηθήσεις, εσύ θα του πεις (λες και μιλάς σε έναν έφηβο) αντικειμενικά τις συνέπειες, και θα το αφήσεις να καταλάβει μόνο του ότι θα πρέπει να μάθει γραφή και ανάγνωση! Αν επειδή είναι παιδί αρνηθεί να μάθει, εσύ δεν θα το πιέσεις να μάθει γραφή και ανάγνωση (πιέσεις όχι με την έννοια να το δείρεις, αλλά να του πεις "θέλω επειδή σε αγαπώ και είναι για το καλό σου να μάθεις οπωσδήποτε γραφή και ανάγνωση. Θα καταλάβεις σύντομα ότι αυτό το κάνω για το καλό σου όταν θα δεις πόσο χρήσιμο σου είναι να μπορείς να γράφεις" κ.λ.π.). Με την ίδια λογική, αν σου πει "δεν θέλω να πάω σχολείο", μην το πας ούτε στο σχολείο! Αργότερα που θα γυρίσει και θα σου πει "ήμουν μικρός και δεν ήξερα τί θέλω πραγματικά, εσύ γιατί δεν με πίεσες ως μεγαλύτερη που έχεις περισσότερη εμπειρία να κάνω το Χ πράγμα;", να δούμε τί θα του πεις...
Φυσικά και θα το ενημερώσω για το τι θα του φανεί χρήσιμο. Δε θα το παίξω όμως παντογνώστης.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #78 on: January 16, 2007, 19:11:36 pm »

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 18:23:12 pm
Μιλάω για επιστημονική γνωμάτευση ότι υπάρχει συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα! Δε μιλάω για άποψη! Όταν υποψιάζεσαι ότι δεν είσαι καλά και πας σε γιατρό να σου πει τι έχεις, μετά γυρίζεις και του λες "αυτό που μου είπες δεν είναι αντικειμενικό, είναι μόνο η άποψή σου";

Εγώ δεν είμαι γιατρός για να βγάλω γνωμάτευση ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα το πάω σε γιατρό για να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως πρόβλημα. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
Σου απάντησα παραπάνω για αυτό. Παρεπιπτόντως, όταν σου είπα τη φράση "είναι δικές σου απόψεις" αυτό δεν πήγαινε στο ιατρικό θέμα που ανέφερες.

Προφανώς! Αφού ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει!
Ούτε και εσύ (που αναφέρεις παρακάτω ότι δε θα το παίξεις παντογνώστης) μπορείς να ξέρεις "αντικειμενικά" τί ακριβώς θα συμβεί στο παιδί σου, αν ακολουθεί μια τακτική! Άρα όταν του λες "αντικειμενικά θα συμβεί εκείνο και εκείνο" στην ουσία δικές σου απόψεις του παραθέτεις.

Καθόλου.

Και πάλι, καθόλου.
Διαφωνώ.

Μα όταν δε λες σε κάποιον ότι υπάρχει κάτι, αλλά ούτε και ότι δεν υπάρχει, δεν είσαι αντικειμενικός; Τον αφήνεις να ανακαλύψει μόνος του την αλήθεια!
Όχι βέβαια! Όταν του αναλύεις "αντικειμενικά" την πορεία της ζωής του, χωρίς όμως να αναφέρεις το Θεό, τότε ουσιαστικά του λες πως ό,τι θα σου συμβεί θα είναι αποτέλεσμα φυσικών παραγόντων, χωρίς πιθανότητα επέμβασης, ενίσχυσης κ.λ.π. από το Θεό. Άρα στην πραγματικότητα τον απομακρύνεις από το να σκεφτεί την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού.

Ενώ όταν λες σε κάποιον ότι κάτι υπάρχει, χωρίς αποδείξεις, όπως κάνει η Εκκλησία, δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός - στηρίζεις μια συγκεκριμένη άποψη!
Στηρίζει μια συγκεκριμμένη άποψη, προφανώς. Που όμως για αυτήν είναι αντικειμενική. Αυτή κρίνει ότι έχει αποδείξεις για να τη στηρίξει. Αν εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε την αμφισβητεί, πρόβλημά του.

Φυσικά και θα το ενημερώσω για το τι θα του φανεί χρήσιμο. Δε θα το παίξω όμως παντογνώστης.
Δεν κατάλαβες τί είπα. Θα το αφήσεις να μην πάει σχολείο, να μην μάθει γραφή και ανάγνωση, και όταν σου πει "όταν δεν καταλάβαινα όντας παιδί ότι πρέπει να μάθω γραφή & ανάγνωση εσύ γιατί δε με πίεσες αφού ήξερες ότι αυτό θα μου είναι πάρα πολύ χρήσιμο", τότε...;;; Ούτε θα το πιέσεις να πλύνει τα δόντια του, (αν για κάποιο λόγο φοβάται να βάλει την οδοντόπαστα στο στόμα του και αν το πιέσεις μια φορά να τη βάλει θα διαπιστώσει ότι δεν θα πάθει τίποτα) και θα χαλάσουν, και ούτε μικρό θα το αποτρέψεις να βάλει κάτι κακό στο στόμα του, αφού θα κάνεις κάτι ενάντια στη θέλησή του!

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #79 on: January 16, 2007, 19:33:59 pm »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 19:11:36 pm
Σου απάντησα παραπάνω για αυτό.
Τότε να σου το κάνω λιανά:
[/quote]
Αναφέρεις ότι αν το παιδί κάνει αυτά που κάνει έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο και θα ζητήσεις τη συνέναισή του για να θεραπευθεί,
Σου εξήγησα ότι δεν θα κάνω αυτό. Εγώ δεν είμαι γιατρός για να αποφανθώ αν κάποιος χρειάζεται θεραπεία. Εάν όμως υπάρχει η πιθανότητα προβλήματος, πρέπει να αποφανθεί η ιατρική επιστήμη. Και σε αυτό χρειάζομαι τη συναίνεση του παιδιού.

στην ουσία δηλαδή το επηρεάζεις,
Μα, σε ποιο πράγμα το επηρεάζω; Εγώ δεν έχω άποψη για το αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα. Δε μπορώ να βγάλω τέτοιο συμπέρασμα. ʼρα σε ποια κατεύθυνση θα "επηρεάσω";

αφού ξέρεις ότι το παιδί θα σε ακούσει και θα δεχθεί,
Πού το ξέρω αυτό;

αφού δεν υφίσταται ο όρος συνέναιση, αφού το παιδί δεν θα πει όχι,
Φυσικά και μπορεί να πει όχι!

καθώς σε τέτοιες ηλικίες τα παιδιά δεν αμφισβητούν
Μην το λες αυτό.

τις απόψεις των γονιών τους.
Ποια άποψη; Αφού είπαμε ότι δεν έχω άποψη!

Ούτε και εσύ (που αναφέρεις παρακάτω ότι δε θα το παίξεις παντογνώστης) μπορείς να ξέρεις "αντικειμενικά" τί ακριβώς θα συμβεί στο παιδί σου, αν ακολουθεί μια τακτική! Άρα όταν του λες "αντικειμενικά θα συμβεί εκείνο και εκείνο" στην ουσία δικές σου απόψεις του παραθέτεις.
Πού το είπα αυτό; Και πολύ περισσότερο πού είπα ότι θα πω κάτι τέτοιο στο παιδί;

Διαφωνώ.
Ε τότε εφόσον θέλει να λέγεται αντικειμενική η Εκκλησία πρέπει με στοιχεία να στηρίξει την άποψη της!

Όχι βέβαια! Όταν του αναλύεις "αντικειμενικά" την πορεία της ζωής του,
Βασικά δεν ανέφερα ότι θα κάνω κάτι τέτοιο, αλλά τελοσπάντων...

χωρίς όμως να αναφέρεις το Θεό, τότε ουσιαστικά του λες πως ό,τι θα σου συμβεί θα είναι αποτέλεσμα φυσικών παραγόντων, χωρίς πιθανότητα επέμβασης, ενίσχυσης κ.λ.π. από το Θεό.
Οι φυσικοί παράγοντες υπάρχουν αντικειμενικά ή δεν υπάρχουν;

Άρα στην πραγματικότητα τον απομακρύνεις από το να σκεφτεί την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού.
Κι επειδή; Εγώ θα είμαι αντικειμενική.

Στηρίζει μια συγκεκριμμένη άποψη, προφανώς. Που όμως για αυτήν είναι αντικειμενική.
Ε τότε δεν είναι αντικειμενική, είναι υποκειμενική!

Αυτή κρίνει ότι έχει αποδείξεις για να τη στηρίξει.
Ή έχει ή δεν έχει. Αν έχει, να τις δω.

Δεν κατάλαβες τί είπα. Θα το αφήσεις να μην πάει σχολείο, να μην μάθει γραφή και ανάγνωση, και όταν σου πει "όταν δεν καταλάβαινα όντας παιδί ότι πρέπει να μάθω γραφή & ανάγνωση εσύ γιατί δε με πίεσες αφού ήξερες ότι αυτό θα μου είναι πάρα πολύ χρήσιμο", τότε...;;; Ούτε θα το πιέσεις να πλύνει τα δόντια του, (αν για κάποιο λόγο φοβάται να βάλει την οδοντόπαστα στο στόμα του και αν το πιέσεις μια φορά να τη βάλει θα διαπιστώσει ότι δεν θα πάθει τίποτα) και θα χαλάσουν, και ούτε μικρό θα το αποτρέψεις να βάλει κάτι κακό στο στόμα του, αφού θα κάνεις κάτι ενάντια στη θέλησή του!
Δεν είπα ότι δε θα κάνω κάτι ενάντια στη θέλησή του όταν κινδυνεύει και εκ των πραγμάτων δε μπορεί να αποφύγει μόνο του τον κίνδυνο! Φυσικά και θα του εξηγήσω ότι είναι χρήσιμο να πλύνει τα δόντια του, έστω κι αν δε μπορώ να του αναλύσω όλη την επιστήμη από πίσω, και θα γκρινιάξω αν δεν το κάνει. Αυτό που δε θα κάνω είναι να του πω τι είναι ηθικά σωστό και λάθος.

BTW, για τη γραφή και την ανάγνωση είμαι της άποψης ότι ιδεατά θα πρέπει να περιμένεις ώσπου το ίδιο το παιδί να νιώσει έτοιμο να μάθει. Αλλά σε αυτήν την κωλοκοινωνία... Roll Eyes
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #80 on: January 16, 2007, 20:06:12 pm »

Δηλαδή αν αρνηθεί να πάει στο γιατρό θα το αφήσεις αβοήθητο;

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 19:33:59 pm
Πού το είπα αυτό; Και πολύ περισσότερο πού είπα ότι θα πω κάτι τέτοιο στο παιδί;
Είπες ότι θα του πεις "αντικειμενικά" τί συνέπειες θα έχουν οι πράξεις τους. Αυτό εννοούσα.

Ε τότε εφόσον θέλει να λέγεται αντικειμενική η Εκκλησία πρέπει με στοιχεία να στηρίξει την άποψη της!
Μα τη στηρίζει με στοιχεία.

Οι φυσικοί παράγοντες υπάρχουν αντικειμενικά ή δεν υπάρχουν;
Εξίσου αντικειμενικά για την Εκκλησία υπάρχει ο Θεός. Επίσης, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είσαι στο Μάτριξ και αυτοί οι παράγοντες δεν υπάρχουν, απλά είναι ένα παιχνίδι της φαντασίας σου. Μπορείς να το αντικρούσεις αυτό;

Άρα στην πραγματικότητα τον απομακρύνεις από το να σκεφτεί την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού.
Κι επειδή; Εγώ θα είμαι αντικειμενική.
Σου είπα πως έτσι δε θα είσαι.

Στηρίζει μια συγκεκριμμένη άποψη, προφανώς. Που όμως για αυτήν είναι αντικειμενική.
Ε τότε δεν είναι αντικειμενική, είναι υποκειμενική!
Σου εξήγησα.

Αυτή κρίνει ότι έχει αποδείξεις για να τη στηρίξει.
Ή έχει ή δεν έχει. Αν έχει, να τις δω.
Έχει. Να τις δεις.

Δεν είπα ότι δε θα κάνω κάτι ενάντια στη θέλησή του όταν κινδυνεύει και εκ των πραγμάτων δε μπορεί να αποφύγει μόνο του τον κίνδυνο!
Ε όπως λοιπόν εσύ θα κάνεις αυτό, έτσι και η Εκκλησία βαφίζει τα βρέφη και διδάσκει στα παιδιά τη διδασκαλία της διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αποφύγουν μόνα τους τον κίνδυνο!

Φυσικά και θα του εξηγήσω ότι είναι χρήσιμο να πλύνει τα δόντια του, έστω κι αν δε μπορώ να του αναλύσω όλη την επιστήμη από πίσω, και θα γκρινιάξω αν δεν το κάνει. Αυτό που δε θα κάνω είναι να του πω τι είναι ηθικά σωστό και λάθος.
Θα γκρινιάξεις: Άρα στοχεύεις να το επηρεάσεις. Για το καλό του, αλλά να το επηρεάσεις.

BTW, για τη γραφή και την ανάγνωση είμαι της άποψης ότι ιδεατά θα πρέπει να περιμένεις ώσπου το ίδιο το παιδί να νιώσει έτοιμο να μάθει. Αλλά σε αυτήν την κωλοκοινωνία... Roll Eyes
Νέσσα συμφωνώ σε αυτό απόλυτα. Μα ακριβώς η προστασία που παρέχει η Εκκλησία είναι ακριβώς επειδή ο κόσμος είναι επικίνδυνος.

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #81 on: January 16, 2007, 22:47:35 pm »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 20:06:12 pm
Δηλαδή αν αρνηθεί να πάει στο γιατρό θα το αφήσεις αβοήθητο;
Τουλάχιστον στην περίπτωση της ψυχοθεραπείας, ναι, θα περιμένω μέχρι το ίδιο να είναι έτοιμο. Με το ζόρι δε γίνονται αυτά Undecided

Είπες ότι θα του πεις "αντικειμενικά" τί συνέπειες θα έχουν οι πράξεις τους. Αυτό εννοούσα.
Ναι, και πού κολλάει ο Θεός σε αυτό; Δηλαδή αν του πεις "όταν φωνάζεις το παιδάκι "ε, χοντρούλη", έστω και χαϊδευτικά, μπορεί να το στεναχωρείς, γιατί δεν επέλεξε να είναι πιο παχύ από σένα" του επιβάλεις κάποια υποκειμενική άποψη; Ή του θέτεις έναν προβληματισμό που απλά δεν τον είχε σκεφτεί;

Μα τη στηρίζει με στοιχεία.
Αν είχε όντως τέτοια στοιχεία, τότε όλος ο κόσμος θα ήταν χριστιανοί. Για να πεις ότι κάτι είναι αντικειμενικά αληθές, πρέπει να έχεις ατράνταχτη απόδειξη.

Εξίσου αντικειμενικά για την Εκκλησία υπάρχει ο Θεός.
Αυτό είναι υποκειμενικό.

Επίσης, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είσαι στο Μάτριξ και αυτοί οι παράγοντες δεν υπάρχουν, απλά είναι ένα παιχνίδι της φαντασίας σου. Μπορείς να το αντικρούσεις αυτό;
Κι αυτό είναι υποκειμενικό.

Γιατί;

Ε όπως λοιπόν εσύ θα κάνεις αυτό, έτσι και η Εκκλησία βαφίζει τα βρέφη και διδάσκει στα παιδιά τη διδασκαλία της διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αποφύγουν μόνα τους τον κίνδυνο!
1) Αυτό είναι υποκειμενικό, δεν ξέρουν αν έχουν δίκιο!
2) Δηλαδή τι κίνδυνος διατρέχει κάποιος αν δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός; Είναι τόσο θανάσιμος που να συγχωρείται ακόμα και το να του επιβάλεις την άποψή σου με πλύση εγκεφάλου;

Θα γκρινιάξεις: Άρα στοχεύεις να το επηρεάσεις. Για το καλό του, αλλά να το επηρεάσεις.
Τις πράξεις του, όχι τις απόψεις του!

Μα ακριβώς η προστασία που παρέχει η Εκκλησία είναι ακριβώς επειδή ο κόσμος είναι επικίνδυνος.
Πώς προστατεύει, σου βάζει έναν μπόντιγκαρντ από δίπλα;
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #82 on: January 16, 2007, 23:55:23 pm »

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 22:47:35 pm
Τουλάχιστον στην περίπτωση της ψυχοθεραπείας, ναι, θα περιμένω μέχρι το ίδιο να είναι έτοιμο. Με το ζόρι δε γίνονται αυτά Undecided
Προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου για το κατα πόσο σωστό είναι να περιμένεις, διότι αφ'ενός πρέπει αυτά να αντιμετωπίζονται από νωρίς διότι όσο περνάει ο καιρός ενδεχομένως τόσο πιο ανέτοιμο θα γίνεται το παιδί, αφ'ετέρου μπορεί να είναι πολύ αργά άμα το αφήσεις.

Ναι, και πού κολλάει ο Θεός σε αυτό; Δηλαδή αν του πεις "όταν φωνάζεις το παιδάκι "ε, χοντρούλη", έστω και χαϊδευτικά, μπορεί να το στεναχωρείς, γιατί δεν επέλεξε να είναι πιο παχύ από σένα" του επιβάλεις κάποια υποκειμενική άποψη; Ή του θέτεις έναν προβληματισμό που απλά δεν τον είχε σκεφτεί;
Μα δεν είπα ότι κολλάει ο Θεός σε αυτό. Μα και ένας ιερέας φερ'ειπείν, θα εξηγούσε στα παιδιά αυτόν τον προβληματισμό, δεν θα έλεγε "πρέπει να κάνετε αυτό, πάει και τελείωσε". Άσε που θα τα άφηνε (στα πλαίσια που δε θα διατρέξουν σοβαρό κίνδυνο) να πάθουν, για να κατανοήσουν καλύτερα αυτά που τους εξηγεί ο ιερέας.

Αν είχε όντως τέτοια στοιχεία, τότε όλος ο κόσμος θα ήταν χριστιανοί. Για να πεις ότι κάτι είναι αντικειμενικά αληθές, πρέπει να έχεις ατράνταχτη απόδειξη.
Αυτό που λες δεν ισχύει. Κατ'αρχάς, κάποιοι νιώθουν ωραία με τις θρησκείες στις οποίες πιστεύουν, νιώθουν ότι τους εκφράζουν και δεν θέλουν να πιστέψουν σε κάτι άλλο. Τώρα το κατα πόσο καλά κάνουν, δε θα το κρίνω. Επίσης, κάποιοι δε γνωρίζουν το Χριστιανισμό. Ακόμη, κάποιοι είναι προκατηλειμένοι ενάντια στο Χριστιανισμό. Άλλοι κρίνουν ότι ο Χριστιανισμός δεν τους εκφράζει. Και πάλι, κατα πόσο καλά κάνουν, δεν ξέρω δεν απαντώ.
Η εκκλησία θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχει είναι ατράνταχτη απόδειξη. Όπως και αυτό που βιώνει. Αυτό όμως καλύτερα να μην το συζητήσουμε πάλι, τα έχουμε συζητήσει στο τόπικ "Πίστευε και μή ερεύνα".

Επίσης, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είσαι στο Μάτριξ και αυτοί οι παράγοντες δεν υπάρχουν, απλά είναι ένα παιχνίδι της φαντασίας σου. Μπορείς να το αντικρούσεις αυτό;
Κι αυτό είναι υποκειμενικό.
Άρα και το ότι υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, είναι υποκειμενικό.

Γιατί;
Γιατί αν ήθελες να είσαι αντικειμενική και να μην αντιφάσκεις με τη λογική σου, θα έπρεπε να το πας το παιδί παράλληλα και σε έναν ιερέα για να του περιγράψει τις συνέπειες των πράξεών του. Έτσι θα είχε το παιδί να επιλέξει σε εξελίξεις χωρίς και σε εξελίξεις με Θεό.

1) Αυτό είναι υποκειμενικό, δεν ξέρουν αν έχουν δίκιο!
2) Δηλαδή τι κίνδυνος διατρέχει κάποιος αν δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός; Είναι τόσο θανάσιμος που να συγχωρείται ακόμα και το να του επιβάλεις την άποψή σου με πλύση εγκεφάλου;
1) Ξέρουν ότι έχουν δίκιο τόσο όσο εσύ ξέρεις πως αν δεν εμποδίσεις το παιδί σου να βάλει τα χέρια του στην πρίζα θα πάθει ηλεκτροπληξία (υποθέτω ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος Grin ).
2)Δεν είναι καθόλου πλύση εγκεφάλου. Κατ'αρχάς, αν είναι ευτυχισμένο που είναι Χριστιανός, ποιά είσαι εσύ που θα του πεις "ξέρεις νομίζεις ότι είσαι ευτυχισμένος, στην πραγματικότητα δεν είσαι, αυτό που νιώθεις είναι αυθυποβολή!". Αν νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Χριστιανισμό, θα αλλάξει απόψεις στην πορεία. Αν πάλι η πίστη του στηρίζεται στην αυθυποβολή, όταν θα βγει στον κόσμο και θα ακούσει άλλες απόψεις, η πίστη του θα γίνει χίλια κομμάτια!

Τις πράξεις του, όχι τις απόψεις του!
Με δουλεύεις τώρα;! Αφού επηρεάζεις τις πράξεις του με το έτσι θέλω, ουσιαστικά του επηρεάζεις τις απόψεις του, αφού αυτές λένε "δεν θέλω να κάνω αυτό--τουτέστιν δεν θέλω να επηρεάσεις τις πράξεις μου"!

Πώς προστατεύει, σου βάζει έναν μπόντιγκαρντ από δίπλα;
"Ου φοβηθήση από φόβου νυκτερινού, από βέλους πετομένου ημέρας, από πράγματος εν σκότι διαπορευομένου, από συμπτώματος και δαιμονίου μεσημβρινού. Πεσείται εκ του κλιτούς σου χιλιάς και μυριάς εκ δεξιών σου προς σε δε ουκ εγγίει."[..]"Ότι τοις αγγέλοις αυτού εντελείται περι σου του διαφυλάξαι σε εν πάσας τας οδούς σου"

και με πολλούς άλλους τρόπους...

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #83 on: January 17, 2007, 00:26:58 am »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 23:55:23 pm
Η εκκλησία θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχει είναι ατράνταχτη απόδειξη.
Τι θα πει "θεωρεί"; Αν ήταν όντως ατράνταχτη, θα είχε πείσει όλο τον κόσμο και δε θα είχαμε βουδιστές, ισλαμιστές, άθεους κλπ κλπ...

Όχι, δεν κατάλαβες. Η αλήθεια είναι μία. Από εκεί και πέρα, όσο περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν σε κάτι, τόσο πιο κοντά βρίσκεται στην αλήθεια. Αυτό είναι το αντικειμενικό. Όταν η πιθανότητα αναλήθειας είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Γιατί αν ήθελες να είσαι αντικειμενική και να μην αντιφάσκεις με τη λογική σου, θα έπρεπε να το πας το παιδί παράλληλα και σε έναν ιερέα για να του περιγράψει τις συνέπειες των πράξεών του. Έτσι θα είχε το παιδί να επιλέξει σε εξελίξεις χωρίς και σε εξελίξεις με Θεό.
Καταρχάς δε νομίζω ότι χρειάζεται να το πάω σε ιερέα, αρκετή προπαγάνδα τρώει από την κοινωνία. Ύστερα, αυτό είναι παράλογο: ο ιερέας δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός! Τι θα αποκόμιζε το παιδί ακούγοντας κάτι αναπόδεικτο να του παρουσιάζεται ως αληθές; Δεν είναι αυτό εξαπάτηση του παιδιού; Δεν πρέπει να αρχίζουμε από το "δεν ξέρω"; Ο ιερέας δε θα αρχίσει από το "δεν ξέρω"! Θα του πει "και που λες ο Θεός..." Και τέλος, ο ιερέας θα του πει ότι το τάδε και το τάδε είναι αμαρτία, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

1) Ξέρουν ότι έχουν δίκιο τόσο όσο εσύ ξέρεις πως αν δεν εμποδίσεις το παιδί σου να βάλει τα χέρια του στην πρίζα θα πάθει ηλεκτροπληξία (υποθέτω ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος Grin ).
Εγώ έχω αποδείξεις για αυτό.

2)Δεν είναι καθόλου πλύση εγκεφάλου. Κατ'αρχάς, αν είναι ευτυχισμένο που είναι Χριστιανός, ποιά είσαι εσύ που θα του πεις "ξέρεις νομίζεις ότι είσαι ευτυχισμένος, στην πραγματικότητα δεν είσαι, αυτό που νιώθεις είναι αυθυποβολή!".
Δεν είπα ότι στην πραγματικότητα οι χριστιανοί δεν είναι ευτυχισμένοι! Όταν έλεγα για αυθυποβολή δεν αναφερόμουν σε συναισθήματα!

Αν νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Χριστιανισμό, θα αλλάξει απόψεις στην πορεία. Αν πάλι η πίστη του στηρίζεται στην αυθυποβολή, όταν θα βγει στον κόσμο και θα ακούσει άλλες απόψεις, η πίστη του θα γίνει χίλια κομμάτια!
Αυτό πού το ξέρεις; Κοίτα παραπάνω την παρομοίωση με το μαντίλι... όταν σου παρουσιάζουν κάτι αναπόδεικτο σαν αλήθεια από γεννησιμιού σου, μετά δε σκέφτεσαι να το αμφισβητήσεις. Συνήθεια. Πλύση εγκεφάλου.

Με δουλεύεις τώρα;! Αφού επηρεάζεις τις πράξεις του με το έτσι θέλω, ουσιαστικά του επηρεάζεις τις απόψεις του, αφού αυτές λένε "δεν θέλω να κάνω αυτό--τουτέστιν δεν θέλω να επηρεάσεις τις πράξεις μου"!
Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες. Είναι τελείως άκυρο, μα τελείως.

"Ου φοβηθήση από φόβου νυκτερινού, από βέλους πετομένου ημέρας, από πράγματος εν σκότι διαπορευομένου, από συμπτώματος και δαιμονίου μεσημβρινού. Πεσείται εκ του κλιτούς σου χιλιάς και μυριάς εκ δεξιών σου προς σε δε ουκ εγγίει."[..]"Ότι τοις αγγέλοις αυτού εντελείται περι σου του διαφυλάξαι σε εν πάσας τας οδούς σου"

Δηλαδή ο άγγελος θα έρθει να με προστατέψει μόνο αν πιστεύω; Όποιος δεν πιστεύει δεν καβατζώνει άγγελο;
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #84 on: January 17, 2007, 00:33:08 am »

Quote from: Νessa on January 17, 2007, 00:26:58 am
Η εκκλησία θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχει είναι ατράνταχτη απόδειξη.
Τι θα πει "θεωρεί"; Αν ήταν όντως ατράνταχτη, θα είχε πείσει όλο τον κόσμο και δε θα είχαμε βουδιστές, ισλαμιστές, άθεους κλπ κλπ...

Όχι, δεν κατάλαβες. Η αλήθεια είναι μία. Από εκεί και πέρα, όσο περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν σε κάτι, τόσο πιο κοντά βρίσκεται στην αλήθεια. Αυτό είναι το αντικειμενικό. Όταν η πιθανότητα αναλήθειας είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Καταρχάς δε νομίζω ότι χρειάζεται να το πάω σε ιερέα, αρκετή προπαγάνδα τρώει από την κοινωνία. Ύστερα, αυτό είναι παράλογο: ο ιερέας δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός! Τι θα αποκόμιζε το παιδί ακούγοντας κάτι αναπόδεικτο να του παρουσιάζεται ως αληθές; Δεν είναι αυτό εξαπάτηση του παιδιού; Δεν πρέπει να αρχίζουμε από το "δεν ξέρω"; Ο ιερέας δε θα αρχίσει από το "δεν ξέρω"! Θα του πει "και που λες ο Θεός..." Και τέλος, ο ιερέας θα του πει ότι το τάδε και το τάδε είναι αμαρτία, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

Εγώ έχω αποδείξεις για αυτό.

2)Δεν είναι καθόλου πλύση εγκεφάλου. Κατ'αρχάς, αν είναι ευτυχισμένο που είναι Χριστιανός, ποιά είσαι εσύ που θα του πεις "ξέρεις νομίζεις ότι είσαι ευτυχισμένος, στην πραγματικότητα δεν είσαι, αυτό που νιώθεις είναι αυθυποβολή!".
Δεν είπα ότι στην πραγματικότητα οι χριστιανοί δεν είναι ευτυχισμένοι! Όταν έλεγα για αυθυποβολή δεν αναφερόμουν σε συναισθήματα!

Αν νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Χριστιανισμό, θα αλλάξει απόψεις στην πορεία. Αν πάλι η πίστη του στηρίζεται στην αυθυποβολή, όταν θα βγει στον κόσμο και θα ακούσει άλλες απόψεις, η πίστη του θα γίνει χίλια κομμάτια!
Αυτό πού το ξέρεις; Κοίτα παραπάνω την παρομοίωση με το μαντίλι... όταν σου παρουσιάζουν κάτι αναπόδεικτο σαν αλήθεια από γεννησιμιού σου, μετά δε σκέφτεσαι να το αμφισβητήσεις. Συνήθεια. Πλύση εγκεφάλου.

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες. Είναι τελείως άκυρο, μα τελείως.

Δηλαδή ο άγγελος θα έρθει να με προστατέψει μόνο αν πιστεύω; Όποιος δεν πιστεύει δεν καβατζώνει άγγελο;

Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά νομίζεις ότι η εκκλησία έχει λιγότερες αποδείξεις για το ότι υπάρχει θεός από ότι εσύ για το ότι δεν υπάρχει? Και κατεπέκταση, είσαι περισσότερο σίγουρη για το ότι δεν υπάρχει θεός από ότι ο Wardener ότι υπάρχει?

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Νessa
Guest
« Reply #85 on: January 17, 2007, 00:38:04 am »

Μα εγώ δεν είπα ότι θα πω "δεν υπάρχει Θεός", οπότε δεν έχω τίποτα να αποδείξω.
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #86 on: January 17, 2007, 02:10:52 am »

Όχι άλλο quoting....Roll Eyes

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #87 on: January 17, 2007, 03:55:47 am »

Και να θέλω ο π***ης ν'αγιάσω, δεν με αφήνουν...

Quote from: Turambar on January 16, 2007, 16:42:07 pm
Στη Σαουδική Αραβία, πολύ πρόσφατα απαγορεύτηκε επίσημα η δουλεία.

Έχουν απόλυτη μοναρχία, και ονομάζεται η χώρα από τη δυναστεία που τους κυβερνά.

Αν αυτό για σένα σημαίνει για σένα ανεπτυγμένη χώρα, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη οικονομικά απο πολλές άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας απο πολλούς πολίτες, δυνατότητα ταξιδιών στο εξωτερικό, καλό επίπεδο μόρφωσης, κλπ. Πάντως δεν είναι χώρα ασσασίνων και νομάδων. Και εν πάσει περιπτώσει, ας μου πεί κάποιος μια πιο πολιτισμένη Αραβική-Ισλαμική χώρα (όχι την Τουρκία  βέβαια...ούτε Αραβική είναι, ούτε Ισλαμική, ούτε απαραίτητα πολιτισμένη...)

Υ.Γ. Και οι μονάρχες τους προικίζουν κανονικότατα τα νεα ζευγάρια. Επιπλέον, κανείς δεν πληρώνει φόρους.

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #88 on: January 17, 2007, 04:16:33 am »

Φίλε σμηνία, οι πρακτικές που έχεις αναφέρει ως τώρα για τον ισλαμισμό (κόψιμο χεριών, ποδιών, θέση της γυναίκας κλπ.κλπ.) είναι στοιχεία στα οποία οποιοσδήποτε γνωρίζει ότι η εκκλησία πρωτοπόρησε κατα περιόδους (μια χαρά έκοβε, έκαιγε, φυλάκιζε). Απλώς ο χριστιανισμός είχε την ατυχία να εξαπλωθεί σε κράτη που όσο και να προσπάθησε η εκκλησία να τα σκοταδίσει βρέθηκαν 5 άθνρωποι που αντιλαμβανόμενοι το φασισμό που εσύ αρνσείσαι να δεις προσπάθησαν μέσα από επίπονες, επαναστατικές διεργασίες να περιορίσουν την πολιτική δύναμη της εκκλησίας. Η εκκλησία σήμερα δεν κόβει χέρια γιατί απλά δεν έχει την εξουσία να το κάνει.

Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που καίνε βιβλία, κατεβάζουν πίνακες, κινούνται γενικά σε ένα πλαίσιο που αδιαφορεί πλήρως για τα ανθρώπινα διακιώματα και για τις ιδιαίτερες απόψεις και το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του κάθενος σε οποιοδήποτε θέμα. Απλώς δεν τους παίρνει να κάνουν περισσότερα. Αν εσένα σε σοκάρει το κόψιμο ενός χεριού, εμένα με σοκάρει το κάψιμο ενός βιβλίου.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #89 on: January 17, 2007, 06:02:24 am »

Δεκτόν...αλλά τα δικά μας ιερά κείμενα, δεν μας επιβάλλουν να καίμε βιβλία. Ούτε να κατεβάζουμε πίνακες...Πρέπει να ξέρεις, πως οι πράξεις μιας παραθρησκευτικής ομάδας, δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν την οποιαδήποτε Θρησκεία.
Αντιθέτως, υπάρχουν θρησκείες οι οποίες κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι ίδιες, απο τα πρωτογενή τους κείμενα, να επιβάλλουν οσα προανέφερα.
Μιλώντας κάποιος για Χριστιανικό Φασισμό, εμμέσως πλην σαφώς, αποκαλεί φασίστα εμένα, τον πατέρα σου, την γιαγιά σου και πολλούς άλλους, που μάλλον καμμιά δόση φασισμού δεν έχουμε (εκτός και αν η πίστη έχει μετονομαστεί σε φασισμό). Και αυτό είναι προσβλητικό.
Θα δεχόμουν αν το τόπικ αναφερόταν στον φασισμό των παραθρησκευτικών ομάδων ή μερίδας της Εκκλησίας.
Προσωπικά, δεν είμαι ο τύπος που κάθε Κυριακή στις έξι τα χαράματα περιμένω τον νεωκόρο να ανοίξει την Εκκλησία για να παρακολουθήσω πρώτος πρώτος την λειτουργία, ούτε είμαι ο κολλητός της Λουκά...
Αλλά εντάξει, μέσα σε όλα, πιστεύω κάποια βασικά πράγματα/δόγματα της Θρησκείας μου.
Αυτό δεν με κάνει αυτομάτως φασίστα, ούτε και όσους πιστεύουν όπως εγώ.
Τονίζω λοιπόν, πως το να τα έχει κανείς με την Εκκλησία, ναί, είναι αποδεκτό, διότι είναι κοσμικό δημιούργημα, και έχει ατέλειες, και πρέπει να υπόκειται σε κριτική.
Όμως, η θρησκεία είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να θίγεται. Η πιστεύεις εσύ, ή δεν πιστεύεις. Το να προσπαθείς να σκανδαλίσεις τον πιστό διπλανό σου, μάλλον είναι κακοήθες. Με άλλα λόγια, τι σε νοιάζει εσένα τι πιστεύει ο διπλανός σου? Προσπαθείς ποτέ να καταλάβεις έναν οπαδό μιας ομάδας γιατί είναι οπαδός?
Και στο τέλος τέλος της γραφής, κρίνε πρώτα όοοοολες τις άλλες Θρησκείες, και πρόσεχε, τις Θρησκείες...πάρε δηλαδή τα κειμενά τους, μελετησέ τα, δες τις βασικές τους αρχές, και μετά κρίνε ποιός είναι φασίστας και ποιός όχι.

Υ.Γ. Ο σοφός μας Λαός έλεγε "Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς"...με άλλα λόγια, καλό είναι οι παπάδες να ασχολούνται με τα καθηκοντά τους, και όχι τα αλλότρια...δε μας λέτε λοιπόν κάτι καινούργιο επαναλαμβάνοντας πως η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική...Πόσα χρόνια υπάρχει αυτή η παροιμία?? 100? 200? Πωωωωωπωωωω!!!Πρωτοτυπίαα!!!

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22 Go Up Print
Jump to: