• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:08:19 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:08:19 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 113
Total: 189
George_RT
IoannisMich
prigians
Born_Confused
fkaravi
cheefler
Billyskotsikas
Tasaras
Νικηφόρος Πατσιούρας
grethem
summersunshine
Cersei Tsoulannister
σπυρτσιωμ
glavdakis
qwertyuiop
genethalsss74
alex_g
tols1
Bigie_Cheese
dkoukn
redwolf
palladas
Nikos_313
LelisNiko
vasilikitsatsi
A-TheITGuy
bougatsa
Smaragda
kstavroulis
Vassoula
vasilis saitis
dmadarak
Athinaaz
abiki
gianst
BossiTsif
asimomyti
victoria
odysseaskar
harischris
meliou
mprova
anastasis34
athena_apo
mayia psarikoglou
EvP
folas
cealexop
θσερναμε
Vangelan
george14
Don
stergios03
Andreas K
Nicotre
nikos123321
theofr
Belafonte
trelogauros7
Psychoktonos_
Carot1456
Kenedy
mailon
stelinas
chondrosp
papakyrn
Christop
dkatsoul
victoria ginikopoulou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Βελτιωτική εξεταστική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Να υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης σε κάποια μαθήματα για βελτίωση βαθμού?
Ναι
Ναι αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων
Όχι

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Down Print
Author Topic: Βελτιωτική εξεταστική  (Read 15253 times)
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #45 on: March 03, 2005, 17:34:57 pm »

Εγω θα συμφωνησω με οσους παραπανω ειπαν οτι ο βαθμος ΔΕΝ ειναι ενδεικτικος της γνωσης που εχει καποιος στο αντικειμενο!...τουλαχιστον συνηθως ετσι γινεται . . γιαυτο ειτε μικρος ειτε μεγαλος ειναι αυτος δεν θα πρεπει να μας απασχολει κ πολυ.
Οσο για το θεμε που καποιος δινει μια φορα πετυχαινει δυσκολα θεματα κ γραφει κ μετα μπαινουν ευκολα ενα εχω να πω...ΤΥΧΗ ! Οπως κ να το κανουμε ρε παιδια καποιος θα ειναι λιγο πιο τυχερος τη μια λιγοτερο την αλλη! Ετσι ειναι κ στη ζωη!! Αλλοτε αυτη η ... η τυχη μας χαμογελαει κ αλλοτε οχι...
Με το σκεπτικο σας δηλαδη θα επρεπε καποιος που κερδισε το Τζοκερ μια φορα κ πηρε μισο εκατομυριο να μηνυσει τον ΟΠΑΠ γιατι 2 εβδομαδες αργοτερα εδινε ενα εκατομυριο κ ειναι αδικια!!...ε δεν παει ετσι..that's life!
Εγω πχ ημουν απο τους τυχερους αν θελετε που εδωσαν Πεδιο Ι το περασμενο Σεπτεμβρη κ πηρα εναν πολυ καλο βαθμο (γκουχ γκουχ). Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ του Πεδιου!!! Ετσι ειναι το συστημα πως να το κανουμε...ετυχε κ τα λυσα...μου ηρθε η φωτιση!! Σιγουρα πιστευω οτι υπαρχει καποιος να μην πω πολλοι που ξερουν Πεδιο Ι καλυτερα απο μενα...ε και??? πηρα καλυτερο βαθμο so what?? Καποια αλλη στιγμη οι ρολοι θα αντιστραφουν...οπως παλι με εμενα που εδωσα Ψηφιακα Ι τον περασμενο Ιουνιο που θυμαστε πολυ καλα τα θεματα ηταν αρκετα δυσκολα κ εγραψα ενα πολυ καλο βαθμο γιατι το μαθημα μου αρεσε...ε το Σεπτεμβρη εβαλε ευκολα (ως συνηθως) κ υπηρξαν αλλοι 20 βαθμοι σαν τον δικο μου .... ε και????
Το θεμα ειναι εγω ξερω Ψηφιακα??? Η καλυτερα επεκταθηκα καθολου...να βγω εξω απο τα πλαισια του μαθηματος??? Εμαθα τπτ παραπανω ή εμεινα σ αυτο τον βαθμο κολλησα κ την αναλυτικη μου στον τοιχο κ με καμαρωνω??
Γιαυτο παιδια οσοι απο σας θελετε να ξεχωρισετε ρε παιδακι μου μεσα στα τοσα ατομα που εχει η σχολη καντε το!! Αλλα με αλλο τροπο... το φασμα του μηχανικου ειναι αρκετα μεγαλο δωξα τω θεω κ επιτρεπει στον καθενα να ασχοληθει με αυτο που πραγματικα του αρεσει να μαθει 2-3 πραγματακια πανω σ αυτο κ να ξεχωρισει!!

Εχω ακομα κατι να προσθεσω στο θεμα βαθμου. Ρε παιδια κ στις Πανελληνιες (που θεωρειται το αποκορυφωμα της αξιοκρατιας στη χωρα μας (ΧΑ)...μετα ερχεται το ΑΣΕΠ Tongue Tongue) η ιδια κατασταση δεν ισχυει!!??

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
ckck20
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

---

View Profile
Re: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #46 on: March 03, 2005, 18:30:41 pm »

Το ότι ο βαθμός ΔΕΝ είναι ενδεικτικός της γνώσης που έχει κάποιος στο αντικείμενο το ΔΕΝ το
δέχομαι. Διότι τότε ποιος ο σκοπός της ύπαρξης του βαθμού; Ας ήταν Pass/Fail το σύστημα και
να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται και άρα η ύπαρξη βαθμού πρέπει να
εξυπηρετεί το σκοπό της ως ακριβοδίκαιο μέτρο σύγκρισης.Άρα σε μια σχολή όπως τη δική μας, που τα πάντα τα μαθαίνουμε σε θεωρητικό επίπεδο με ελάχιστο ή ανύπαρκτο πρακτικό ενδιαφέρον αυτός ο βαθμός είναι που τελικά μένει, άσχετα αν τελειώνουμε και δε γνωρίζουμε ουσιαστικά τίποτα από όσα ζητούν οι εργοδότες σήμερα.Πέστε μου ποιος απόφοιτος του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ γνωρίζει:
LINUX ,Oracle,SQL,C++, C# ,PHP , JAVA, HTML ,Δίκτυα ,CISCO
και όχι ένα από όλα αυτά αλλά ΟΛΑ μαζί για να μπορέσει να πιάσει μια κ...δουλειά.
Τουλάχιστο την  Oracle,SQL και CISCO έπρεπε να τα είχαμε υποχρεωτικά στο πρόγραμμα σπουδών σαν ...Μηχανικοί υπολογιστών που είμαστε, ώστε να τα καλύψουμε σε βάθος και να είμαστε έτοιμοι για τις δουλειές έξω.
Τότε, πραγματικά ο βαθμός δε θα παίζει ρόλο, αφού όποιος θα τα ξέρει θα τα κάνει και στην πράξη.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #47 on: March 03, 2005, 20:12:51 pm »

Quote from: ckck20 on March 03, 2005, 18:30:41 pm
Πέστε μου ποιος απόφοιτος του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ γνωρίζει:
LINUX ,Oracle,SQL,C++, C# ,PHP , JAVA, HTML ,Δίκτυα ,CISCO
και όχι ένα από όλα αυτά αλλά ΟΛΑ μαζί για να μπορέσει να πιάσει μια κ...δουλειά.

Σχεδόν κανείς...
γιατί τότε θα ήταν απόφοιτος Πληροφορικής Tongue

Φίλε μου ckck20 επειδή είχα την τύχη (ή την ατυχία) να δουλέψω σε ένα μεγάλο λογιστικό γραφείο το καλοκαίρι
είδα από κοντά το τι ζητά η πιάτσα.
Βιογραφικά πήγαιναν και ερχόντουσαν γεμάτα βαθμούς και γνώσεις.
Δεν είδα κανένα βιογρ;αφικό χωρίς άριστη γνώση windows/office και μάλιστα και access!
Καθώς και διάφορα άλλα.
Το 99,9% αυτών δεν γνώριζαν ούτε το πώς εισάγεις μια συνάρτηση στο excel που να διαβάζει δεδομένα από κάποιο φύλο και να τα επεξεργάζεται με κάποιο τρόπο. Άντε μερικοί να ήξεραν την άθροιση!!!

Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε.Ακόμα και ταβιογραφικά συμπληρώνονται στο στυλ:
ρε βάλε κι από αυτό. Δεν είχες κάνει στο στρατό μια φορά ένα μάθημα για υπολογιστές;
Ε,άριστη γνώση!

Για αυτό λοιπόν, μην αγχώνσεστε για τους βαθμούς.
Οι εργοδότες γνωρίζουν το "τι παίζει"
και δεν το θεωρούν πρωτεύον.
Τώρα αν σκοπός σας είναι το (χ)ΑΣΕΠ τότε...
πάω πάσο.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #48 on: March 07, 2005, 14:57:43 pm »

Quote from: JAs0n-X on March 03, 2005, 17:34:57 pm
Οσο για το θεμε που καποιος δινει μια φορα πετυχαινει δυσκολα θεματα κ γραφει κ μετα μπαινουν ευκολα ενα εχω να πω...ΤΥΧΗ ! Οπως κ να το κανουμε ρε παιδια καποιος θα ειναι λιγο πιο τυχερος τη μια λιγοτερο την αλλη! Ετσι ειναι κ στη ζωη!! Αλλοτε αυτη η ... η τυχη μας χαμογελαει κ αλλοτε οχι...

Το θέμα φίλε JasonX είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν το τυχαίο και να καθιερώσουμε εξεταστικές οι οποίες θα βαθμολογούν ανάλογα με τις πραγματικές γνώσεις που έχει κάποιος πάνω στο αντικείμενο και όχι ανάλογα με το αν στάθηκε τυχερός ή όχι.

Με το σκεπτικο σας δηλαδη θα επρεπε καποιος που κερδισε το Τζοκερ μια φορα κ πηρε μισο εκατομυριο να μηνυσει τον ΟΠΑΠ γιατι 2 εβδομαδες αργοτερα εδινε ενα εκατομυριο κ ειναι αδικια!!...ε δεν παει ετσι..that's life!

Το παράδειγμά σου είναι εντελώς άσχετο με αυτά που λέμε!

Ετσι ειναι το συστημα πως να το κανουμε...

Αυτό προσπαθούμε, να αλλάξουμε το σύστημα. Απ' ότι έχω καταλάβει, έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα:
1)Αυτών που λένε πως θα πρέπει να καθιερωθεί η βελτιωτική εξεταστική για άμβλυνση των διαφόρων αδικιών που προκαλούνται από το σύστημα εξετάσεων.
2)Αυτών που μολονότι ξέρουν πως το σύστημα εξέτασης έχει τα χάλια του, προσπαθούν να το δικιολογήσουν και να το παρατείνουν.

Καταλαβαίνω γιατί οι καθηγητές βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία, αφού ενδεχομένως μερικοί από αυτούς βαριούνται να διορθώνουν extra γραπτά. Εσύ ρε JasonX, γιατί?

Γιαυτο παιδια οσοι απο σας θελετε να ξεχωρισετε ρε παιδακι μου μεσα στα τοσα ατομα που εχει η σχολη καντε το!! Αλλα με αλλο τροπο... το φασμα του μηχανικου ειναι αρκετα μεγαλο δωξα τω θεω κ επιτρεπει στον καθενα να ασχοληθει με αυτο που πραγματικα του αρεσει να μαθει 2-3 πραγματακια πανω σ αυτο κ να ξεχωρισει!!

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως με τέτοιο εντατικό πρόγραμμα που παρακολουθούμε στην σχολή, δεν μας μένει περεταίρω χρόνος και διάθεση να ασχοληθούμε παραπάνω με κάποιον τομέα του ενδιαφέροντός μας. Εγώ καθημερινά έχω μάθημα από τις 9 έως τις 7 το βράδυ, σχεδόν συνεχόμενο. Ε, μόλις γυρνάω σπίτι την πέφτω στο κρεβάτι και κοιμάμαι, γιατί είμαι πολύ κουρασμένος να κάνω ο,τιδήποτε άλλο.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #49 on: March 07, 2005, 16:55:06 pm »

Quote from: chggr005 on March 07, 2005, 14:57:43 pm
Το θέμα φίλε JasonX είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν το τυχαίο και να καθιερώσουμε εξεταστικές οι οποίες θα βαθμολογούν ανάλογα με τις πραγματικές γνώσεις που έχει κάποιος πάνω στο αντικείμενο και όχι ανάλογα με το αν στάθηκε τυχερός ή όχι.
Συμφωνω αλλα το θεωρω αδυνατο να εξεταζεται καποιος τοσο διεξοδικα ωστε να φαινονται οι πραγματικες του γνωσεις. Δεν μπορει ο παραγοντας τυχη παντα υπαρχει. Και οταν λεω τυχη εννοω οτι μπορει το θεμα που επεσε σε σενα να φαινεται ευκολο κ να το εχεις μελετησει αρκετα ενω καποιος αλλος ισως με πολυ περισσοτερες γνωσεις στο αντικειμενο να μην του εδωσε πολυ σημασια!

Το παράδειγμά σου είναι εντελώς άσχετο με αυτά που λέμε!
Παραδειγμα ειναι....

Αυτό προσπαθούμε, να αλλάξουμε το σύστημα. Απ' ότι έχω καταλάβει, έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα:
1)Αυτών που λένε πως θα πρέπει να καθιερωθεί η βελτιωτική εξεταστική για άμβλυνση των διαφόρων αδικιών που προκαλούνται από το σύστημα εξετάσεων.
2)Αυτών που μολονότι ξέρουν πως το σύστημα εξέτασης έχει τα χάλια του, προσπαθούν να το δικιολογήσουν και να το παρατείνουν.

Καταλαβαίνω γιατί οι καθηγητές βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία, αφού ενδεχομένως μερικοί από αυτούς βαριούνται να διορθώνουν extra γραπτά. Εσύ ρε JasonX, γιατί?
Αμα νομιζετε οτι η αμβλυνση των αδικιων διορθωνεται με μια βελτιωτικη εξεταστικη ΤΟΤΕ ΝΑΙ ανηκω στο 2!
Θα σου πω μια πολυ απλη κ λαικη ατακα. "Ο καλος δεν χανεται" ! Σε οποιοδηποτε συστημα (αρκει βεβαια να ειναι το ιδιο για ολους) πιστευω το παραπανω!
Κ στο κατω κατω εχω βαρεθει απο παιδι να βλεπω αυτη τη μαχη των βαθμων κ να βλεπω καθημερινα τον ανταγωνισμο αναμεσα σε νεα παιδια!! Ελεος!Θελετε βελτιωτικη εξεταστικη καντε την, ζητηστε την...δεν λεω κ τιποτα...απλα διαφωνω!! Αυτο σημαινει οτι δεν θα με βρειτε συν-διεκδικητη σας!! Οχι οτι θα πολεμησω την αποψη σας! Απλα κ να μπει εγω δεν προκειτε να κατεβω να ξαναδωσω μαθημα ουτε για να βελτιωσω τον βαθμο μου ουτε για να εμβαθυνω τις γνωσεις μου!...οπως κ δεν εχω κοψει ποτε μαθημα! Η μονη ρητρα που εχω βαλει ειναι αν γραψω κατω απο 5 κοψτε με!

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως με τέτοιο εντατικό πρόγραμμα που παρακολουθούμε στην σχολή, δεν μας μένει περεταίρω χρόνος και διάθεση να ασχοληθούμε παραπάνω με κάποιον τομέα του ενδιαφέροντός μας. Εγώ καθημερινά έχω μάθημα από τις 9 έως τις 7 το βράδυ, σχεδόν συνεχόμενο. Ε, μόλις γυρνάω σπίτι την πέφτω στο κρεβάτι και κοιμάμαι, γιατί είμαι πολύ κουρασμένος να κάνω ο,τιδήποτε άλλο.
Αμα ακολουθεις αυτο το προγραμμα φυσικο ειναι...ιδιως εσυ που μενεις κ λιγο μακρια ταλαιπωρησε...
γιαυτο δεν σου μενει αλλη επιλογη απο το να μην παρακολουθεις! Tongue Εννοω μαθηματα που ο καθηγητης απλα επαναλαμβανει αυτα που εγραψε το 1976 στο βιβλιο του δεν υπαρχει λογος να παρακολουθεις! Υπαρχουν καθηγητες κ καθηγητες, μαθηματα κ μαθηματα εσυ το ξερεις πολυ καλα!
Κανε καλο . . .ξεσκαρταρισμα κ παρακολουθα αυτα που πραγματικα σου προσφερουν κατι...οχι απλα μια επαναληωη του βιβλιου ή της θεωριας με αλλα λογια!
Εγω πχ παω με χιλια τον Δημακη (οτι κ αν λενε)...πιστευω ο τροπος μεταδοσης του ειναι απο τους καλυτερους στη σχολη μας κ πλην αυτου λεει κ πολλα αλλα ενδιαφεροντα εξωσχολικα πραγματα...
ε κατι τετοιους αξιζει να τους παρακολουθεις!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #50 on: March 07, 2005, 20:30:21 pm »

Δεν το δικαιολογούμε,απλά επισημαίνουμε τα λάθη του τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν διορθώνονται με βελτιωτική εξεταστική.

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #51 on: March 07, 2005, 22:29:01 pm »

Εγω θα πω και κατι ακομα, ελπιζω το τελευταιο, γιατι πιστευω το θεμα εχει εξαντληθει με την εννοια οτι κανεις δεν προκειται να πεισει τους αλλους.
Γιατι να μην μας δινετε η ευκαιρια να ανεβασουμε τον βαθμο για να ειμαστε πιο σιγουροι μηπως παρουμε καποια υποτροφια;;; Απλα αυτο. Και ακομη αν υποθεσουμε οτι οι γνωσεις ειναι αυτο που μετρανε, τι σας κανει να πιστευετε οτι ας που με στο μετσοβειο η σε αλλα πανεπιστημια δεν εχουν γνωσεις εκει τα παιδια. Αν ξερουν αυτα που ξερουμε και εμεις και εχουν και ανεβασμενο βαθμο ποιον θα παρουνε. Η νομιζετε οτι μονο εμεις ειμαστε που προσπαθουμε για τις γνωσεις...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #52 on: March 07, 2005, 22:55:31 pm »

Quote from: Aurelius on March 07, 2005, 22:29:01 pm
Εγω θα πω και κατι ακομα, ελπιζω το τελευταιο, γιατι πιστευω το θεμα εχει εξαντληθει με την εννοια οτι κανεις δεν προκειται να πεισει τους αλλους.
Γιατι να μην μας δινετε η ευκαιρια να ανεβασουμε τον βαθμο για να ειμαστε πιο σιγουροι μηπως παρουμε καποια υποτροφια;;; Απλα αυτο. Και ακομη αν υποθεσουμε οτι οι γνωσεις ειναι αυτο που μετρανε, τι σας κανει να πιστευετε οτι ας που με στο μετσοβειο η σε αλλα πανεπιστημια δεν εχουν γνωσεις εκει τα παιδια. Αν ξερουν αυτα που ξερουμε και εμεις και εχουν και ανεβασμενο βαθμο ποιον θα παρουνε. Η νομιζετε οτι μονο εμεις ειμαστε που προσπαθουμε για τις γνωσεις...

Πεεστα παιδί μου, πεστα! Ν'αγιάσει το στόμα σου! (Η μάλλον το πληκτρολόγιο σου Tongue)

www.e-steki.gr
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #53 on: March 08, 2005, 02:21:46 am »

.
« Last Edit: June 14, 2015, 16:30:56 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #54 on: March 08, 2005, 02:38:46 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on March 08, 2005, 02:21:46 am
Καταρχήν να πω ότι είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς τη βελτιωτική εξεταστική. Δε πιστεύω ότι μπορεί να βελτιώσει το σύστημα εξέτασης. Αφού όλοι συμφωνούμε ότι το πόσο θα γράψεις στοχαστικό φαινόμενο, τόσο από πλευράς θεμάτων όσο και από βαθμολόγησης (ξέρω άτομο που έγραψε 10 Κυκλώματα Ι βρίσκοντας τάση στα άκρα βραχυκυκλωμένου πηνίου!), άρα τι νόημα έχει να ξαναδώσεις το μάθημα. Αν δηλαδή ρίξεις τα ζάρια αρκετές φορές θα πάρεις το νούμερο που θέλεις? Έτσι βελτιώνεται η κατάσταση? Άλλωστε ο μηχανικός πάντοτε αναλαμβάνει ρίσκα. Δηλαδή αύριο μεθαύριο στην αγορά εργασίας που θα εξαρτάται το τομάρι μας από αυτά που θα πούμε τι θα κάνουμε? Θα πούμε αν αυτό που προτείναμε πατώσει θα ξαναπροσπαθήσουμε μέχρι να μας κάτσει? Θα φάμε σουτ πρώτου το καταλάβουμε. Εξάλλου ένας εργαζόμενος δεν αξιολογείται μόνο με τις γνώσεις του αλλά κυρίως με τη δυνατότητα προσαρμογής και μάθησης. Γιατί δηλαδή κάποιος φοιτητής που έγγραψε 8 με τη δεύτερη να μπαίνει στην ίδια μοίρα με κάποιον που το έγραψε με τη πρώτη? Φυσικά για να ισχύει το παραπάνω πρέπει τα θέματα να έχουν μία συνέχεια τόσο στις εξεταστικές όσο και σε βάθος χρόνου και αυτό είναι που πρέπει να διεκδικήσουμε (αρχικά). Όσο για την αγορά εργασίας συμφωνώ ότι μπορεί και διαβάζει τα βιογραφικά.. Ένας φοιτητής με χαμηλό μέσο όρο αλλά με λαμπρές συστατικές επειδή έκανε εργασίες σε Ψηφιακά 3, Αυτοματισμούς, και δε ξέρω και γω τι άλλο θα προτιμηθεί σε σχέση με κάποιον που έχει υψηλό μέσο όρο αλλά μόνο αυτό. Το θέμα όμως έχει ξεφύγει από το χέρι μας λόγο του ΕΜΠ. Και από ότι διάβασα στα προηγούμενα posts ο κ. Παπαγιάννης δε μας απάντησε για το πώς θεωρούνται οι φοιτητές του σε σχέση με το Αριστοτέλειο.
Επιτελους! Συμφωνω απολυτα μαζι σου...
το οτι δευτερες ευκαιριες δεν θα εχουμε πολλες φορες στη ζωη μας πρεπει να αρχισουμε να το συνηθιζουμε απο νωρις!!
Εγινε κ μια συζητηση σημερα στο μαθημα που καποιοι συν-φορουμιτες την χασαν... Χαιρομαι παντως που βρηκα κ καποιον με την ιδια γνωμη με μενα!

@Μισελ...σε βλεπω με πολυ στομφο κ παθος να υποστηριζεις κατι!! Sorry κιολας βρε Michelle αλλα εχεις περασει μονο μια εξεταστικη αν δεν κανω λαθος αυτην του Ιανουαριου...πως κρινεις οτι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η βελτιωτικη...
Δεν θελω να πω οτι εγω εχω τις τρελες εμπειριες στην σχολη αλλα οσο να ναι εχουν περασει αρκετες εξεταστικες μεχρι να διαμορφωθει η γνωμη που εχω σημερα!
Εσυ πως θεωρεις αναξιοπιστο κ αδικο ενα συστημα που ακομα καλα καλα δεν εχεις γνωρισει!
Φιλικα παντα..

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #55 on: March 08, 2005, 10:32:29 am »

Quote from: JAs0n-X on March 08, 2005, 02:38:46 am
@Μισελ...σε βλεπω με πολυ στομφο κ παθος να υποστηριζεις κατι!! Sorry κιολας βρε Michelle αλλα εχεις περασει μονο μια εξεταστικη αν δεν κανω λαθος αυτην του Ιανουαριου...πως κρινεις οτι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η βελτιωτικη...
Δεν θελω να πω οτι εγω εχω τις τρελες εμπειριες στην σχολη αλλα οσο να ναι εχουν περασει αρκετες εξεταστικες μεχρι να διαμορφωθει η γνωμη που εχω σημερα!
Εσυ πως θεωρεις αναξιοπιστο κ αδικο ενα συστημα που ακομα καλα καλα δεν εχεις γνωρισει!
Φιλικα παντα..

Με μια εξεταστική πιστεύω οτι μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα. Άλλωστε είναι τυχαίο το ότι ΟΛΟΙ οι πρωτοετείς που έχω ρωτήσει εκτός φόρουμ (και είναι πολλοι αυτοί που ρώτησα) συμφώνησαν??

www.e-steki.gr
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #56 on: March 08, 2005, 11:01:26 am »

Κοιταξτε, μπορω να πω οτι καταλαβαινω τη λογικη σας και εδω ταιριαζει η ρηση που λεει οτι η αληθεια εχει πολλα προσωπα.
Κατ'αρχην Ιασωνα δεν θεωρω οτι κερδισατε στη συζητηση, απλα δεν πειστηκατε απο εμας ουτε εμεις απο εσας.
Εγω ενα σας ειπα και δεν μου απαντησατε. Οταν θα θελει καποιος να παρει μια υποτροφια και θα την χασει απο ενα ΕΜΠιτη που αν και ειανι και αυτος σε δυσκολη σχολη εχει αυτο το πλεονεκτημα, η απο Πατρινο η Ξανθιωτη επειδη ειανι πιο ευκολες οι σχολες τους ε τοτε τι να πω;;; Δεν με ενδιφερει στη τελικη για το αν ο βαθμος αντικοπτριζει τις γνωσεις η τις μη γνωσεις μου, αλλα με ενδιαφερουν τα πρακτικα ζητηματα ως μελλων μηχανικος. Σιγουρα αν γινοταν απλα να αλλα ξει το συστημα εξετασης θα ηταν το καλυτερο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #57 on: March 08, 2005, 11:45:07 am »

Quote from: fugitive on March 07, 2005, 20:30:21 pm
Δεν το δικαιολογούμε,απλά επισημαίνουμε τα λάθη του τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν διορθώνονται με βελτιωτική εξεταστική.

Αντίθετα, εγώ πιστεύω (όπως έχω γράψει και παραπάνω) ότι μία βελτιωτική εξεταστική είναι σε θέση να αμβλύνει τις διάφορες αντιξοότητες τις οποίες παρατηρούμε καθημερινά όσον αφορά τις εξετάσεις.

@JasonX
H Michele είναι σε θέση να κρίνει τι συμβαίνει στο πανεπιστήμιο και στις εξεταστικές και δεν πρέπει να της αφαιρείς έτσι βάρβαρα τον λόγο!!! Ίσως η άποψή της είναι πολυτιμότερη από την δικιά μου ή την δικιά σου, γιατί εμείς μετά από τόσα χρόνια στην σχολή έχουμε συνηθήσει το σύστημα και δεν θέλουμε να αλλάξει.

Γενικά, δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν η βελτιωτική εξεταστική είναι καλή ή όχι, αφού δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στο πανεπιστήμιό μας. Για τον λόγο αυτό, πρώτα θα πρέπει να την δοκιμάσουμε και στην συνέχεια να εκφέρουμε άποψη για την ορθότητά της. Αυτή είναι η άποψή μου....

@ΒΟΒ
Εάν θα πρόσεξες καλά, εγώ δεν πρότεινα απλά και μόνο βελτιωτική εξεταστική. Είπα πως θα πρέπει επίσης να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες που θα αποτρέπουν φαινόμενα σαν αυτά που περιγράφεις. Για παράδειγμα να μπορεί κάποιος να ξαναεξεταστεί στο μάθημα μόνο εάν έχει γράψει κάτω από 7 και μόνο για μία φορά. Άρα όλα τα επιχειρήματα που προβάλλεις καταρέουν

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #58 on: March 08, 2005, 12:45:13 pm »

Quote from: Aurelius on March 08, 2005, 11:01:26 am
Οταν θα θελει καποιος να παρει μια υποτροφια και θα την χασει απο ενα ΕΜΠιτη που αν και ειανι και αυτος σε δυσκολη σχολη εχει αυτο το πλεονεκτημα, η απο Πατρινο η Ξανθιωτη επειδη ειανι πιο ευκολες οι σχολες τους ε τοτε τι να πω;;; Δεν με ενδιφερει στη τελικη για το αν ο βαθμος αντικοπτριζει τις γνωσεις η τις μη γνωσεις μου, αλλα με ενδιαφερουν τα πρακτικα ζητηματα ως μελλων μηχανικος.

Εάν οι ΕΜΠίτες έχουν ξεφύγει από το δρόμο, δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε και εμείς.

Συνεχίζοντας τα σενάρια που είχα ξεκινήσει να γράφω, παραθέτω και ένα που μου ήρθε μόλις τώρα.
Σενάριο6) Ας υποθέσουμε ότι τελικά εγκρίνεται η βελτιωτική εξετ. και φτάνουμε σε μια κατάσταση να παίρουν όλοι πτυχίο με 9,5+.
Αυτό πιστεύετε ότι θα ωφελούσε τη σχολή μας;
Αν ναι τότε να πάμε να πούμε τους καθηγητές να μας βάλουν όλους 10 και να απαλλαχτούν και αυτοί από τον κόπο διόρθωσης να ησυχάσουμε και εμείς

lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #59 on: March 08, 2005, 14:48:16 pm »

Quote from: fugitive on March 08, 2005, 12:45:13 pm

Εάν οι ΕΜΠίτες έχουν ξεφύγει από το δρόμο, δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε και εμείς.

Συνεχίζοντας τα σενάρια που είχα ξεκινήσει να γράφω, παραθέτω και ένα που μου ήρθε μόλις τώρα.
Σενάριο6) Ας υποθέσουμε ότι τελικά εγκρίνεται η βελτιωτική εξετ. και φτάνουμε σε μια κατάσταση να παίρουν όλοι πτυχίο με 9,5+.
Αυτό πιστεύετε ότι θα ωφελούσε τη σχολή μας;
Αν ναι τότε να πάμε να πούμε τους καθηγητές να μας βάλουν όλους 10 και να απαλλαχτούν και αυτοί από τον κόπο διόρθωσης να ησυχάσουμε και εμείς

Συγγνώμη fugitive αλλά εγώ ούτε όλους τους ΕΜΠίτες είδα να βγάζουν πτυχίο 9,5+ όυτε το πτυχίο τους να υποβαθμίζεται σε σχέση με των υπολοίπων ομοειδών τμημάτων όποτε μάλλον το επιχείρημά σου δεν ευσταθεί στην πράξη.
 Αυτό που νομίζω ότι δεν καταλαβαίνετε ή δε θέλετε να καταλάβετε όσοι είστε κατά είναι ότι ακόμα και να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στη σχολή, δεν πρόκειται να γίνει χρήση του από όλους τους φοιτητές( πολλοί είναι αυτοί που αρκούνται σε ένα 5) και ακόμα λιγότερα θα είναι τα μαθήματα που θα γίνει αυτό(γιατί αν ξαναδώσεις πολλά μαθήματα=>καθυστέρηση στις σπουδές=>πτυχίο σε 7 χρόνια π.χ.).
 Εξάλλου αν ξαναδώσεις ένα μάθημα και βελτιώσεις το βαθμό σου, με δικιά σου προσπάθεια θα τον βελτιώσεις, δε θα σου χαριστεί ο βαθμός( το έχω πει άλλες 2 φορές μάλλον αλλά θα το ξαναλέω μέχρι να χωνευθεί  Smiley )
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Up Print
Jump to: