• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:29:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:29:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426687
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 72
Total: 139
asemas
kmarkad
annaparask
Eirini AlfaPi
Roidos
Yamal
micelethe
teosimeon
aggnwstos
Giannis Masterio
airam
Rizotto
anastas1a
ggalamat
bit11
tzortzis
Pastellaki
Saint_GR
idchatzi
chidi anagonye
Juror8
msandr
dimitavram
vdelimpalta
Xontroulis
thanoswyd
ThanosKoutsoump
shamaelas
Arakapas
chrisg
mmikelo
sassi
dimitris kiziridis
Leftor
dnikoa
gsifnio
ZontanosThrylos
thomasdt
ellimoschou
kvas
athena_apo
aggelina
Giannis_Kako
giannisd
papaloui
MrGreekArrow
Mavromati
alexkont
mike1996
dimopoul
paristetos
George_RT
gpap
Geoth
panagiot
Maximos7
programmer2004
DimKaratzas
superkolios
acolak
noimaginationforthis
Gray139
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Βελτιωτική εξεταστική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Να υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης σε κάποια μαθήματα για βελτίωση βαθμού?
Ναι
Ναι αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων
Όχι

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Βελτιωτική εξεταστική  (Read 15229 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #15 on: February 25, 2005, 02:20:45 am »

Quote from: Elessar on February 25, 2005, 00:30:14 am
Αλλά παρόλα αυτά... εξακολουθώ να αναρωτιέμαι για το αν πραγματικά "επιτρέπεται"...???
Γιατί αν δεν παραδώσω γραπτό, φαντάζομαι μια γραμματέα επιτηρήτρια να μου ζητάει τα ρέστα...
τώρα βέβαια, αν σηκωθώ και στη μέση της αίθουσας και αρχίζω να σκίζω κόλλες... ε, τη φαντάζομαι να με "πηγαίνει μέσα" για σεβασμό και διάφορα τέτοια....
Και σου λέω, πες ότι είσαι κύριος, το κάνεις σιγά σιγά... κανείς δεν παίρνει χαμπάρι... αν η τύπισσα, όταν πάς να φύγεις, σε ρωτήσει που είναι η κόλλα σου... φαντάζεσαι τη φάτσα της αν της πεις (με όλη την αφέλεια που σε διακρίνει...) "την έσκισα"
 Cheesy Cheesy
Καλά... τώρα είμαι σίγουρη ότι θα θες να το κάνεις μόνο και μόνο για την φάτσα αυτή...  Grin
Σοβαρά, όμως, αν ξέρει κανείς να απαντήσει... θα ήταν χρήσιμο... (αν και μάλλον έχουμε τρομοκρατήσει οποιαδήποτε θετική απάντηση... Grin)
Παρόλα αυτά...

Έλα ρε 8)
Προκειμένου να αγχώνεσαι κουβάλα πάντα μια λευκή κόλλα μαζί σου για να την παραδίδεις. Wink

Εγώ πάντως τάσσομαι υπέρ του σκισίματος

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: February 25, 2005, 06:06:20 am »

Τι άγχος είναι αυτό; Αμάν μια αυτή η γραφειοκρατία! Και να μην την παραδώσεις τι θα γίνει δηλαδή; Το πολύ πολύ να σε δηλώσουν απών! Ποινικές συνέπειες δεν θα χεις μια φορά... Wink

Ή τράβα απλά 2-3 Χ στην κόλλα. Λιγότερο εφετζίδικο, πιθανότατα η ίδια ευχαρίστηση και σίγουρα το ίδιο αποτελεσματικό.
Για τους "ντροπαλούς" ή "τυπικούς" ή "φοβιτσιάρηδες"... Smiley

Κ γω με τον gpap, αν και να σας πω την αλήθεια, κανά δυο φορές το ήθελα το κοψιμματάκι εκ των υστέρων  Grin
Όχι τίποτα άλλο, για το γαμώτο δηλαδή...

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
gpap

View Profile
« Reply #17 on: February 25, 2005, 10:09:36 am »

Καλά μιλάμε για πολύ κόλλημα... Τι είναι αυτά που βλέπουν τα μάτια μου και δεν ακούν τα αυτιά μου? Πώς μπορώ να μη δώσω κόλλα, μπορώ να τη σκίσω, να τη φάω, να... να.... ότι γουστάρω τσπ?

Πολύ μαθητική αντίληψη ρε παιδιά!! Το γραπτό (το οποιοδήποτε γραπτό) είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ και φυσικά το κανετε ότι θέλετε. Από το πιό απλό και ευγενικό ...δεν θέλω να παραδώσω κόλλα, μέχρι το πιό προκλητικό να σηκωθείς να το βάλεις φωτιά στη μέση της τάξης και να χορεύεις γύρω του ζεμπεκιές υπό τους ήχους του ...'βρέχει φωτιά στη στράτα μου' που θα παίζει το κινητό σου. Τώρα αν τα πάρει ο εξεταστής και βρέξει φωτιιά και ...στους βαθμούς του σχετικού μαθήματος έ είναι ένα λογικό ρίσκο που θα σε καθυστερήσει λίγο στο πτυχίο. Μικρή η ζημιά αν καλοσκεφτείς πόσες γενιές ΗΜΜΥ θα έχουν να λένε για το ...happening (ασε που σε άλλες εποχές μπορεί να σου εντοιχίσουν και καμμιά αναμνηστική πλακέτα στο διάδρομο των αιθουσών).

Στα σοβαρά τώρα, είναι δικαίωμα του καθένα να παραδώσει ή να μην παραδώσει κόλλα. Αν εμείς τις μετράμε και τις ξαναμετράμε δεν το κάνουμε για λόγους ...λογιστικής, απλά προσπαθούμε να αποτρέψουμε την περίπτωση να μας χαθεί κανένα γραπτό και μετά να ψαχνόμαστε. Και αν στο κάτω κάτω ο/η επιτηρητής είναι και πολύ κολλημένος ζητάτε μια λευκή κόλλα και την παραδίνετε με το αυτόγραφό σας. Πάντως στην τελευταία εξέταση τηε ΕΕΤ ΙΙ ένας συνάδελφος έσκισε το γραπτό του μπροστά μου (και σε 2-4 άλλους συναδέλφους) μετά από προτροπή μου όταν του εξήγησα ότι ρήτρες, κοψίματα και τα σχετικά δεν ισχύουν.

Στο ζητούμενο τώρα, για μια ακόμη φορά να εκφράσω την αντίθεσή μου (κατακόρυφα). Ενα σύστημα σαν κι αυτό που συζητιέται θα κάνει ακόμη πιό αισχρό το ήδη υποβαθμισμένο (μέχρι αηδίας) σύστημα των εξετάσεων. Και δεν δέχομαι σαν επιχείρημα ότι στο ΕΜΠ ή στην Πάτρα κάνουν το α ή το β, γιατί και εκεί (όπως και εδώ) συμβαίνουν πολλά και διάφορα, άλλα θεωρούμενα καλά και συμφέροντα και άλλα ύπουλα, αντιφοιτητικά, εντατικοποιητικά και δε συμμαζεύεται. Βέβαια είναι γεγονός ότι η κάθε οργανωμένη ομάδα καταφέρνει και βρίσκει και (πολύ λογικά) προβάλλει τα αιτήματα που την εξυπηρετούν. Αλλά ...δεν τα περνάει πάντα!! Wink Wink

Ας μη θεωρηθεί ότι υπερασπίζομαι το εξεταστικό σύστημα όπως αυτό λειτουργεί σήμερα. Σε καμμιά περίπτωση. Και νά είστε σίγουροι ότι αν δεν ήταν οι ΕΕΤ μάθημα κορμού με όλα τα συνεπαγόμενα για το πλήθος των φοιτητών, θα είχα ξεκινήσει ένα εναλλακτικό εξεταστικό σύστημα, πολύ πιό ουσιαστικό αλλά ....και πολύ πιο δύσκολο για όποιον δεν θα είχε προετοιμαστεί..κατάλληλα. (Προσέξτε εδώ, λέω κατάλληλα, όχι πολύ. Αυτό ίσως σημαίνει κάτι ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους).

Επίσης γνωρίζω ότι πολύ συνάδελφοι δεχονται (και ίσως και προτρέπουν) τη λειτουργία ενός σχήματος με ρήτρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης εξυπηρέτησης των φοιτητών. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Και εγώ σαν φοιτητής υπέφερα πολλές φορές από το εξεταστικό σύστημα, την καθηγητική αυθαιρεσία και όλα τα σχετικά και δεν τα έχω ξεχάσει. Προσπαθώ λοιπόν να αποφεύγω τη διολίσθηση σε τέτοιου είδους ..συμπεριφορές, χωρίς αναγκαστικά να περνάω στην ..απέναντι πλευρά. Γιατί συνειδητοποιησα ότι τα ρίσκα που μπορεί να πάρει κανείς μέσα σε αυτόν τον χώρο κοστίζουν πολύ λιγότερο από εκείνα που θα πάρει υποχρεωτικά όταν βγει έξω. Ας ξεκινήσει λοιπόν κανείς να ..ρισκάρει ..υπεύθυνα από τα φοιτητικά θρανία και ας το θεωρήσει και αυτό ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο τέλος το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο από το να καταφέρει να ..χώσει το κεφάλι του σε ένα αμφισβητίσιμης αξίας μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #18 on: February 25, 2005, 16:49:14 pm »

Ωραία όλα αυτά κύριε gpap, όταν όμως εμείς μετά τη σχολή χάνουμε τις θέσεις εργασίας απο άλλους με μεταπτυχιακά επειδή όταν πρωτομπήκαμε στη σχολή σαν νέα (κ ανώριμα Tongue) παδιά που ήμασταν δεν διαβάζαμε και παίρναμε 5-6 και δεν καταφέραμε να κάνουμε μεταπτυχιακό επειδή μετά μας έρχιχναν το ΜΟ αυτά τα μαθήματα τότε αυτό θα μας ζημιώσει πολύ περισσότερο απ'ότι θα ζήμιωνε εσάς τους καθηγητές να διορθώσετε μερικά παραπάνω γραπτά ανα άτομο. Και μπορεί να μην δέχεστε σαν επιχείρημα ότι αυτό γίνεται στο ΕΜΠ (αλήθεια γινεται ΚΑΙ στην Πάτρα??) αλλά αυτό είναι ένας βολικός τρόπος για να μην απαντήσετε ουσιαστικά στο επιχείρημα. Γιατι δεδομένης αυτής της ρύθμισης είναι καταφανές οτι ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ βαθμολογικά σε σχέση με το ΕΜΠ και αυτό συνεπάγεται ότι μεταξυ ενός αποφοίτου ΕΜΠ (με βαθμό πτυχίου πχ 8 ) και  ενός αποφοίτου ΑΠΘ (με βαθμό πτυχίου πχ 6.5) θα προτιμηθεί ο απόφοιτος ΕΜΠ. Τί τον νοιάζει τον εργοδότη αν ο ΕΜΠίτης έδωσε 2 και 3 φορές το κάθε μάθημα για να πετύχει το 8 ενώ ο ΑΠΘίτης πήρε τους βαθμούς που λεει στο πτυχίο με την πρώτη?

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #19 on: February 25, 2005, 18:04:09 pm »

Quote from: Michelle on February 25, 2005, 16:49:14 pm
Τί τον νοιάζει τον εργοδότη αν ο ΕΜΠίτης έδωσε 2 και 3 φορές το κάθε μάθημα για να πετύχει το 8 ενώ ο ΑΠΘίτης πήρε τους βαθμούς που λεει στο πτυχίο με την πρώτη?

Ποιος εργοδότης θα κοιτάξει το βαθμό σου;
Και τι τον νοιάζει αν εσύ πήρες 5 στα Ψηφιακά Φίλτρα;
Ή αν πήρες 10 στις μετρήσεις (γιατί αποστήθισες το βιβλίο)
αλλά δεν μπορείς να βρεις τρόπο να μετρήσεις το ρεύμα ενός κεντρικού καλωδίου στο εργοστάσιο
 χωρίς να κόψεις το καλώδιο για να παρεμβάλλεις το αμπερόμετρο;

Για τα μεταπτυχιακά δε γνωρίζω τόσο καλά αν ο βαθμός αποτελεί πρωτεύουσα ιδιότητα του υποψήφιου και δεν παίρνω θέση.
« Last Edit: February 25, 2005, 18:08:42 pm by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #20 on: February 25, 2005, 19:29:29 pm »

Quote from: fugitive on February 25, 2005, 18:04:09 pm
Ποιος εργοδότης θα κοιτάξει το βαθμό σου;
Και τι τον νοιάζει αν εσύ πήρες 5 στα Ψηφιακά Φίλτρα;
Ή αν πήρες 10 στις μετρήσεις (γιατί αποστήθισες το βιβλίο)

Τι άλλο να κοιτάξει? Με τι κριτήριο θα κρίνει απο 2 υποψηφίους που δεν έχουν πείρα (και άρα συστατικές) ποιον να προσλάβει? Αν απαντήσεις "Ποιος έχει μεταπτυχιακο" πάλι στα λόγια μου έρχεσαι γιατι για να κάνεις μεταπτυχιακό (τουλάχιστον στο ΑΠΘ πρέπει να έχεις βαθμο >=7

αλλά δεν μπορείς να βρεις τρόπο να μετρήσεις το ρεύμα ενός κεντρικού καλωδίου στο εργοστάσιο
 χωρίς να κόψεις το καλώδιο για να παρεμβάλλεις το αμπερόμετρο;

Αυτό θα το δει αφότου σε προσλάβει. Για να σε προσλάβει όμως πρέπει πρώτα να σε κρίνει με κάποια κριτήρια.

Για τα μεταπτυχιακά δε γνωρίζω τόσο καλά αν ο βαθμός αποτελεί πρωτεύουσα ιδιότητα του υποψήφιου και δεν παίρνω θέση.

Σου απάντησα πιο πάνω

www.e-steki.gr
gpap

View Profile
« Reply #21 on: February 25, 2005, 23:03:13 pm »

Απαντώντας στη Michelle θα μπορούσα απλά να πω ότι ....να διαβάζατε παραπάνω να παίρνατε καλύτερους βαθμούς. Ωστόσο αυτό θα ήταν υπεκφυγή και δεν νομίζω να έχω δώσει την εντύπωση ότι προσπαθώ να κρυφτώ πίσω από το nick μου για να αποφύγω να πάρω θέση σε οποιοδήποτε θέμα.

Η βασική μου ένσταση και αντίρρηση έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η φοιτηση στο ΤΗΜΜΥ και γενικότερα στο πανεπιστήμιο από τους περισσότερους φοιτητές. Αν το ζητούμενο είναι μέσα σε ένα σαθρο σύστημα που καλύπτει τον πνευματικό αναλφαβητισμό, επιβραβεύει τη μετριότητα, καλύπτει τις αδυναμίες του πίσω από τη μαζικοποίηση, καταπολεμά την πρωτοβουλία και εκδικείται τη διάθεση για γνώση, το ζητούμενο είναι να το κάνουμε ακόμη πιο χαλαρό, ευέλικτο και ευπροσάρμοστο στις μαζικές ανάγκες τότε ναι παιδιά, μπράβο, ορμάτε να καταλάβετε τα ...χειμερινά ανάκτορα, εξάλλου ποιός άραγε έμεινε να τα υπερασπιστεί!! Βάλτε λοιπόν στόχους ψηλούς, τι τρίχες και επαναβαθμολόγηση, αυτά εξάλλου τα έχει και το ΕΜΠ και η Πάτρα. Αν είναι να χτυπήσεις να πιάσεις hi score με την πρώτη.

Προτείνω λοιπόν:

Με τη δήλωση του μαθήματος ο καθένας παίρνει ένα 7.0. Αν θέλει μπορεί να κατέβει και στις εξετάσεις. Κάθε φορά που θα έρχεται στις εξετάσεις θα του προσθέτουμε άλλη μισή μονάδα για την τιμή που μας έκανε (ή και μιά ρε συ, ματζιριές θα κάνουμε τώρα). Συμμετοχή σε εργαστήρια κλπ θα σημαίνει και θέση σε μεταπτυχιακό (κάτι σαν πόντοι πχ 3 εργαστήρια ίσον 3 πόντοι κλπ. Ε τώρα αν κάνει και κανένα θέμα κανείς να του δώσουμε και διδακτορικό στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε!!

Εμπρός λοιπόν καλά μου παιδιά τώρα που γυρίζει. Και που ξέρετε κάτι με Μπολώνιες κάτι με Πράγες, έτσι και πάρει φωτιά το ΑΕΙ μέσα στα αποκαίδια πολλά μπορεί να πετύχει κανείς, εξάλλου ποιός τυφλός δεν θέλει έγχρωμο κινητό;

Πώς είπατε; Σας φαίνονται extreme τα παραπάνω. Μα καλά μου παιδιά, αυτά και πολλά άλλα παρόμοια ίσχυσαν (και ισχύουν ακόμη) σε πολλά αντίστοιχα τμήματα της γείτονος Ιταλίας και διαφόρων ανατολικών χωρών. Σε πολλά μάλιστα από αυτά τα ...ευαγή ιδρύματα ισχύουν ακόμη χειρότερα. Αρα, γιατί αυτοί και όχι εμείς. Στο κάτω κάτω της γραφής όταν θα πάτε για δουλειά αυτοί θα έχουν ...μεγαλύτερο βαθμό στο πτυχίο. Και βέβαια ο ..ηλίθιος ο εργοδότης που δεν έχει κανέναν μα κανένα άλλο τρόπο να αξιολογήσει τους υποψήφιους του θα προτιμήσει φυσικά τον απόφοιτο του Novi Sad από εκείνον του ΕΜΠ μιάς και έχει μεγαλύτερο βαθμό στο Πεδίο ΜΧΧΙΙ.

Αν όμως δεν φουσκώσει το κείκ και ο μελλοντικός εργοδότης δεν είναι τόσο ..ηλίθιος (και δυστυχώς για μας συνήθως δεν είναι ρε ο άτιμος!!) και βγάλει black list για τους απόφοιτους του ΤΗΜΜΥ των ετών ΧΧΧΧ έως ΥΥΥΥ μετά να δούμε ποιό ΑΣΕΠ θα σας σώσει!!! Και μαύρες λίστες πιστέψτε με και υπάρχουν και κυκλοφορούν, και το πιό χειρότερο είναι ότι συνήθως δεν φτιάχνονται στηριγμένες στους κακούς βαθμούς των αποφοίτων του α΄ή β΄τμήματος αλλά στην αποδεδειγμένη άγνοιά τους σε στοιχειώδη αντικείμενα της επιστήμης τους και στην ανικανότητά τους να προσαρμοστούν στο επαγγελματικό περιβάλλον. 

Αυτά λοιπόν τα λίγα Παρασκευή βράδυ.Αν θέλετε περισσότερα περάστε από το γραφείο μου τη Δευτέρα να σας πικράνω πιό πολύ. Καλό σας βράδυ

Γρηγόρης Παπαγιάννης
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #22 on: February 25, 2005, 23:22:21 pm »

Απο την εμπειρια που εχω οταν εψαχνε ο αδερφος μου (Χημικος Μηχανικος) να κανει διδακτορικο πιστεψε με δεν κοιτανε οι καθηγητες τι βαθμους επαιρνε γιατι ξερουν κ οι ιδιοι την κατασταση που επικρατει...
αν κατι κοιτανε αυτα ειναι η πρακτικη που εχεις κανει αν εχεις κανει αλλα πρωτιστως η Διπλωματικη σου εργασια! Επειτα ολη η διαδικασια ειναι απλα μια συνεντευξη...αν τα πας καλα κ δεν εισαι κανας βλακας που απλα διαβαζε κ δεν μπορει να ανοιξει το στομα του εισαι ΟΚ.
Ο αδερφος μου κανει τωρα Διδακτορικο σε ενα Ινστιτουτο Ερευνων στην Γερμανια στο Max-Planck! Ξερεις τι του ειπαν αφου τον πηραν? Δεν χρειαζομασταν λεει αλλο διδακτορα αλλα μας αρεσες στη συνεντευξη...οπως κ να το κανουμε η εμφανιση ενος ανθρωπου (να ειναι ευπρεπης, σοβαρος κ οχι χεστης Tongue) καθως κ αυτα που ξεστομιζει παιζουν πολυ μεγαλο ρολο!

Οσο αφορα τον ελλαδικο χωρο ξερω οτι τα μεταπτυχιακα κερδιζονται απ αυτον που εχει "κερδισει" τον καθηγητη...κ δεν εννοω γλειψιμματα κ τετοια για να μην παρεξηγηθω αλλα να αρεσει στον καθηγητη ο τροπος που σκεφτεσαι κ εργαζεσαι! Κ αυτα ο καθηγητης κυριως τα μαθαινει απο την τριβη που εχεις μαζι του κατα τη διαρκεια της διπλωματικης σου εργασιας.

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
dim
Honoured Member

finding emo

View Profile
« Reply #23 on: February 25, 2005, 23:31:56 pm »

Quote from: gpap on February 25, 2005, 23:03:13 pm
Αν όμως δεν φουσκώσει το κείκ και ο μελλοντικός εργοδότης δεν είναι τόσο ..ηλίθιος (και δυστυχώς για μας συνήθως δεν είναι ρε ο άτιμος!!) και βγάλει black list για τους απόφοιτους του ΤΗΜΜΥ των ετών ΧΧΧΧ έως ΥΥΥΥ μετά να δούμε ποιό ΑΣΕΠ θα σας σώσει!!! Και μαύρες λίστες πιστέψτε με και υπάρχουν και κυκλοφορούν, και το πιό χειρότερο είναι ότι συνήθως δεν φτιάχνονται στηριγμένες στους κακούς βαθμούς των αποφοίτων του α΄ή β΄τμήματος αλλά στην αποδεδειγμένη άγνοιά τους σε στοιχειώδη αντικείμενα της επιστήμης τους και στην ανικανότητά τους να προσαρμοστούν στο επαγγελματικό περιβάλλον. 

Εδώ θα πρέπει νομίζω να συμφωνίσουμε όλοι, γιατί λίγο πολύ όλοι έχουμε κάποια στοιχεία από έξω..
Σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση, τόσο εργοδότες, όσο και ο κ.Ντοκόπουλος λένε ότι το πτυχίο του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ έχει πολύ καλό όνομα προς τα έξω.
Πχ παρόλο που στην Ξάνθη ή στην Πάτρα τα παιδιά του εκεί ΗΜΜΥ βγάζουν πιο εύκολα μεγαλύτερο πτυχίο, δε νομίζω ότι είναι καλύτεροι μηχανικοί από εμάς..
Όσο πιο δύσκολη είναι μια σχολή, τόσο μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα έχει το πτυχίο του στην αγορά εργασίας.

Κάτι παρόμοιο είπε και ο κ.Τσιμπούκης σήμερα στο μάθημα (πεδίο ΙΙ):
Ένα 6 στο πεδίο είναι σαν έναν πολύ μεγάλο βαθμό σε κάποιο άλλο μάθημα.
Εαν πεις στον εργοδότη σου ότι έκανες πτυχιακή σε πεδιακό αντικείμενο, θα το εκτιμήσει ανάλογα (σε σχέση βέβαια και με τη σχολή από όπου αποφοίτησες)
Δε θα ζητηθεί ο βαθμός που πήρες στο Πεδίοi
« Last Edit: February 25, 2005, 23:36:01 pm by Dim » Logged
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #24 on: February 26, 2005, 21:09:52 pm »

Τουλάχιστον ας μας δοθεί η δυνατότητα να "κόβουμε" ένα μάθημα όποτε θέλουμε κι όχι μόνο 2-3 μέρες μετα!!!

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
Re: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #25 on: February 26, 2005, 21:44:40 pm »

Αν το κρατος και οι σχολες  ηθελαν να ειναι δικαιες θα επρεπε να ισχυει ενα συνολο κανονων στο οποιο θα υπακουουν ολες οι σχολες . Ετσι η διορθωση ειτε θα ισχυει για ολες τις σχολες ειτε για καμια!! Παρολα αυτα η συγκεκριμενη σκεψη αν και εχει προταθει απο πολλους δεν υλοποιειται λογω συμφεροντων ορισμενων σχολων!! Undecided
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #26 on: February 26, 2005, 23:29:57 pm »

Συμφωνώ ότι πρέπει το επίπεδο σπουδών να είναι ανεβασμένο και ότι πρέπει να αλλάξει γενικά ο τρόπος που
γίνονται και εξετάζονται τα μαθήματα αλλά δλδ στο ΕΜΠ που έχουν βελτιωτική εξεταστική βγαίνουν χειρότεροι
μηχανικοί από εμάς???Μάλλον το ίδιο και ίσως και κατά μέσο όρο καλύτεροι θα έλεγα και αυτό φαίνεται και έξω..
Αλλού πρέπει να δοθεί προσοχή για τη βελτίωση της σχολής.Αν κάνει κακό  η βελτιωτική τότε κάνει κακό
και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.Ας την καταργήσουμε λοιπόν για ένα καλύτερο ΤΗΜΜΥ!! Smiley
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #27 on: February 27, 2005, 03:26:04 am »

Αν κάποιος έμπαινε σ'αυτό το thread και διάβαζε μόνο τα post του κ. Παπαγιάννη, θα νόμιζε ότι ζητάμε να μας... χαρίζονται οι βαθμοί. Sad

Μα κ. Παπαγιάννη εμείς δε λέμε τίποτα τέτοιο... έτσι κι αλλιώς για να γράψω 9ράκι πρέπει να έχω διαβάσει για 9ράκι. Ειλικρινά δε βλέπω πώς βλάπτεται η αξιοκρατία από τη βελτιωτική εξεταστική, ίσα-ίσα που μου φαίνεται πιο δίκαιο σύστημα: από τη στιγμή που έχω βελτιωθεί σε ένα μάθημα, γιατί να μην καταγραφεί η πρόοδός μου, ακυρώνοντας τον παλιό βαθμό, που πλέον δε με χαρακτηρίζει;
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #28 on: February 27, 2005, 08:47:49 am »

Quote from: Nessa NetMonster on February 27, 2005, 03:26:04 am
Ειλικρινά δε βλέπω πώς βλάπτεται η αξιοκρατία από τη βελτιωτική εξεταστική, ίσα-ίσα που μου φαίνεται πιο δίκαιο σύστημα: από τη στιγμή που έχω βελτιωθεί σε ένα μάθημα, γιατί να μην καταγραφεί η πρόοδός μου, ακυρώνοντας τον παλιό βαθμό, που πλέον δε με χαρακτηρίζει;

Eδώ συμφωνώ με τον συνάδελφο και επαυξάνω. Ο κ. Παπαγίαννης βλέπει την βελτιωτική εξεταστική μόνο από βαθμοθηρική σκοπιά. Κύριε Παπαγιάννη, δεν θέλουμε μεγαλύτερους βαθμούς. Θέλουμε περισσότερη γνώση. Μέσα στα πλαίσια αυτό, εγώ σαν φοιτητής πρέπει να έχω το δικαίωμα να επανεξετάζομαι σε ένα μάθημα, γιατί εάν πάρω ένα 5 και στην συνέχεια το αφήσω, οι γνώσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο μάθημα θα είναι πολύ περιορισμένες.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να καθιερωθεί η βελτιωτική εξεταστική σαν ένα κίνητρο για τους φοιτητές να αποκτούν περισσότερες γνώσεις και να μην συμβιβάζονται με την μετριότητα. Έτσι λειτουργεί στο ΕΜΠ, έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί και σε μας.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #29 on: February 27, 2005, 18:07:14 pm »

Quote from: chggr005 on February 27, 2005, 08:47:49 am
Eδώ συμφωνώ με τον συνάδελφο και επαυξάνω.

"Με τη συνάδελφο" είναι! Μην της αλλάξουμε και φύλο της κοπέλας! Tongue
Πάντως κατα τα άλλα, μπράβο παιδιά συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, μπορέσατε και εκφράσατε με (σωστά) επιχειρήματα αυτά που σκεφτόμουν...

www.e-steki.gr
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Up Print
Jump to: