• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:05:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:05:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 125
Total: 191
apapathe
Balourdos
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
ΦΙδανης Αριστοτελης
mdimitrig
iakov
pordozoumis
pkoko
giorgosm05
ecevz
Giannis Masterio
Fenia04
Lemonia
chrisg
Νικη
Local Rider
glavdakis
elenak
gpapadimi
zaroumaria
Nekt
Farmengineer
Nikos_313
blacknick
ariadnipm
andyy
difis
Nikikouss
ikallima
swthrhs
Vasilikikr
elias_farhood
akonstb
domb765
george14
Soterd52
theofr
stergiosb
CHRISTOFO CHATZIANTONIOU
CodeBro
andripappa
vajim
0restis
mimaki
PolarBear
thegreekbaron
tzortzis
stefanoskal
rafa98p
Zoe06
George_RT
Saint_GR
ThanosTheTT
cheinopor
Δημητρης Αξιμιωτης
ipapadog
chaniotism
chriskazakos
maik
Lazaros8585
Cloud Strife
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Macintosh (Moderators: chatzikys, PolarBear) > APPLE γενική συζήτηση...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: APPLE γενική συζήτηση...  (Read 13483 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
APPLE γενική συζήτηση...
« on: February 15, 2005, 11:13:55 am »

Για τους apple τι εχετε να πειτε;;; Εγω που τους εριξα 1,2,3,...,ν+1 ματιες τους θαυμασα. Βασικα πρεπει να λενε οι φορητοι τους απο οτι μου ειπαν καμια σχεση στις αποδοσεις με τους υπολοιπους. Το κακο ειναι πως δεν ειναι συμβατοι με πολλα προγραμματα. Αξιζουν-υπερτερουν τα πλεονεκτηματα εναντι των μειονεκτηματων για να παρει κανεις τετοιο μηχανημα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
aliakmwn
Guest
Απ: APPLE
« Reply #1 on: February 15, 2005, 14:14:38 pm »

.
« Last Edit: February 13, 2007, 12:12:01 pm by aliakmwn_banned » Logged
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #2 on: February 15, 2005, 20:23:25 pm »

Ωραία όλα αυτά που ειπώθηκαν αλλά τα Mac μου φαίνονται πολύ compact μηχανήματα. Όλα είναι ο,τι επιβάλλει η μαμα Apple. Μιλάμε για μηδεν δυνατότητες επέκτασης-αναβάθμισης-ελευθερίας χρήστη. Εμένα σαν "... και Μηχανικού Υπολογιστών" δεν μου γεμίζουν το μάτι, γουστάρω να μπορώ να κάνω βίδες 2-3 μηχανήματα και να φτιάξω ένα καινούργιο Αν ήμουν κανας ψιλοάσχετος-τεχνοφοβικός φωτογράφος που θα ήθελα μόνο να κάνω τη δουλειά μου στο Photoshop χωρίς κανένα πρόβλημα οκ.
Τώρα αυτά περί ομορφιάς μου θυμίζουν άτομα που παίρνουν σκυλάκι δαλματίας για να το βγάζουν βόλτα και να πιάνουν κουβέντα με γκόμενες.

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
aliakmwn
Guest
« Reply #3 on: February 15, 2005, 22:44:23 pm »

.
« Last Edit: February 13, 2007, 12:11:50 pm by aliakmwn_banned » Logged
rockport
Αρχάριος/Αρχάρια

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Απ: APPLE
« Reply #4 on: March 27, 2005, 12:06:02 pm »

Quote from: Lurpak on February 15, 2005, 20:23:25 pm
Ωραία όλα αυτά που ειπώθηκαν αλλά τα Mac μου φαίνονται πολύ compact μηχανήματα. Όλα είναι ο,τι επιβάλλει η μαμα Apple. Μιλάμε για μηδεν δυνατότητες επέκτασης-αναβάθμισης-ελευθερίας χρήστη. Εμένα σαν "... και Μηχανικού Υπολογιστών" δεν μου γεμίζουν το μάτι, γουστάρω να μπορώ να κάνω βίδες 2-3 μηχανήματα και να φτιάξω ένα καινούργιο Αν ήμουν κανας ψιλοάσχετος-τεχνοφοβικός φωτογράφος που θα ήθελα μόνο να κάνω τη δουλειά μου στο Photoshop χωρίς κανένα πρόβλημα οκ.
Τώρα αυτά περί ομορφιάς μου θυμίζουν άτομα που παίρνουν σκυλάκι δαλματίας για να το βγάζουν βόλτα και να πιάνουν κουβέντα με γκόμενες.

DEN sumfono mazi sou  ta Mac einai epektasima kai paraeinai ta pc pou to lete oti ta kanete vides auto analogo ena celeron sta 1.7 to kaneis 64 bit h to vazeis pentium 4 sta 3.kai vale???
an nai me kartes kai ta sxetika tha sou vgei o koukos ahdoni pragma pou den symferh.

Apolyto elenxo den exeis kanontas ena computer vides alla doulevontas to kai to mac exei UNIX litourgiko pragma pou an ksereis apo litourgika kai ta vasika tha katalaveis oti einai poly pio asfales apo pc kai malista kai apo linux kathos eidame to kernel ton linux na einai poly xalia teleutea.

To na apokaleis psiloasxetous tous Mac users auto  einai deigma kai einai olofanero oti den exeis kanh xrhsh mac potes para mono ta eides sto web.

Se parakalo poly filarako kane xrhsh ena mac h an thes vres ena empeiro xrhsth na sou diksei ti kanh ena mac me to 20 xroneia mprosta litourgiko tou enanti windows kai meta se parakalo ksanas vale edw thn gnwmh sou.

San texnikos opos les oti eise mporei na vlepeis ta pragmata alios alla egw san programatisths kai analysths kai daskalos sta mac se mia shzhthsh mazi sou mporo na se apodikso oti ta Mac me os x einai poly ma poly pio proxorimena apo pc.

Kai ksereis kai to allo  san texnikos mhxanikos pou eise ta mac exoune poly ma poly kalutera hardware apo ton pc
kai pianoune kalla lefta an ta poulhseis estw ka meta apo 2 xroneia ta pc? pianoune trixes kai oloi to kseroune auto giati den skefthkes?

Auto pou les oti ta mac einai mono gia photoshop pou to sthrizeis?
ta mac kanoune pio polla apo pc se pio kala programata kai malista me 2 h 3 click enanti ton pc pou thelei na kaneis 100 click.

Telos tha se parakaleso therma  na piaseis ena mac sta xeria sou kai meta vgale me psefth.

Kallh sou mera
Gs
rockport
Αρχάριος/Αρχάρια

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: APPLE
« Reply #5 on: March 27, 2005, 12:12:05 pm »

Quote from: Aurelius on February 15, 2005, 11:13:55 am
Για τους apple τι εχετε να πειτε;;; Εγω που τους εριξα 1,2,3,...,ν+1 ματιες τους θαυμασα. Βασικα πρεπει να λενε οι φορητοι τους απο οτι μου ειπαν καμια σχεση στις αποδοσεις με τους υπολοιπους. Το κακο ειναι πως δεν ειναι συμβατοι με πολλα προγραμματα. Αξιζουν-υπερτερουν τα πλεονεκτηματα εναντι των μειονεκτηματων για να παρει κανεις τετοιο μηχανημα.

Pia programata anaferese?
to OS X exei xiliades programata an enohs oti ta windows exoune 10000 gia burn cd kai ta mac 50 tote nai exeis dikeo alla ta mac kai edw yperexoune me kaluterh litourgia kai kalutero kai eukolo interface.
Gine ligo pio analutikos na se katalavoume petas ena den exei kai teliose?
Gia na doume.
Xeretismous
Gs
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: May 15, 2005, 15:21:43 pm »

Αυτο που εννοω ρε παιδι μου ειανι οτι βγαινει ενα ωραιο προγραμματικι. Τωρα δεν ξερω αν θα υπαρχει το αντιστοιχο για apple, αλλα πολυ πιθανο να μην  μπορεις να το τρεξεις... Η θες να παιξεις ενα παιχνιδακι. Ξερω οτι υπαρχουν και παιχνιδια που βγαινουν γαι apple , αλλα δεν ειναι ολα.
Παντως ενατξει μην ισαι και τοσο επιθετικος, ο καθενας την αποψη του λεει...

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #7 on: May 15, 2005, 15:36:07 pm »

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί οι χρήστες Mac μιλάν με τόσο μένος για το linux.Από που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το freeBSD και το MacOS X είναι καλύτερο και ποιο σταθερό από το linux?

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
aliakmwn
Guest
« Reply #8 on: May 15, 2005, 21:35:58 pm »

Quote from: Aurelius on May 15, 2005, 15:21:43 pm
Αυτο που εννοω ρε παιδι μου ειανι οτι βγαινει ενα ωραιο προγραμματικι. Τωρα δεν ξερω αν θα υπαρχει το αντιστοιχο για apple, αλλα πολυ πιθανο να μην  μπορεις να το τρεξεις... Η θες να παιξεις ενα παιχνιδακι. Ξερω οτι υπαρχουν και παιχνιδια που βγαινουν γαι apple , αλλα δεν ειναι ολα.
Παντως ενατξει μην ισαι και τοσο επιθετικος, ο καθενας την αποψη του λεει...

Ρε Aurelius, ωρες-ωρες δεν μπορω να σε καταλαβω... Θυμηθηκες να απαντησεις μετα απο εναμισο μηνα?????????????????  Shocked

Επι της ουσιας, τα περισσοτερα προγραμματα κυκλοφορουν και σε ειδικες εκδοσεις για Macintosh. Αλλα και για οσα δεν βγαινουν, υπαρχουν παντα εναλλακτικες... Παντως ενα προγραμμα για windows δεν μπορει σε καμια περιπτωση να τρεξει σε MacOS, εκτος αν γινει μεσω Virtual PC με windows...

Quote from: jimi on May 15, 2005, 15:36:07 pm
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί οι χρήστες Mac μιλάν με τόσο μένος για το linux.Από που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το freeBSD και το MacOS X είναι καλύτερο και ποιο σταθερό από το linux?

Για το πιο σταθερο δεν μπορω να μιλησω... Ολα τα unix-based λειτουργικα στερουνται προβληματων σταθεροτητας... Απλως το MacOS ειναι λειτουργικο κατασκευασμενο με GUI φιλοσοφια, με αποτελεσμα να ειναι ο ορισμος της σταθεροτητας. Αντιθετως, τα KDE, GNOME και τα υπολοιπα χαριτωμενα desktops ειναι πολλες φορες προβληματικα, επειδη εγκαθιστανται πανω απο τα x-windows...

Εγω παντως καταφερα να κολλησω και KDE και GNOME σε Suse Linux, ενω MacOS δεν εχω καταφερει ακομα να κολλησω...

ΥΓ προς μαμα apple: Τι θα γινει? Ποτε θα κυκλοφορησουν τα καινουργια iBook, να γινουμε κι εμεις mac users?????????????

edit: Και ενα ανεκδοτακι:
- Ποια ηταν η πρωτη ονομασια που σκεφτηκαν οι υπευθυνοι της Microsoft, οταν αποφασισαν να φτιαξουν λειτουργικο με GUI, προτου ονομαστει Windows???
- Mac-In-Dos  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
« Last Edit: May 15, 2005, 21:39:31 pm by aliakmwn » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #9 on: May 15, 2005, 23:40:48 pm »

Οντως τωρα το παρατηρησα,  οταν μπηκα το ειχε στα unread, μαλλον γιατι θα ηταν πολυ πισω βαθια χωμενο και νομιζα τωρα προσφατα το ειχαν γραψει. :'( Wink Grin Οταν το γραφα τωρα το απογευμα δεν προσεξα την ημερομηνια που το ειχε γραψει ο προηγουμενος...

Ελπιζω να σε επεισα...
« Last Edit: May 15, 2005, 23:44:39 pm by Aurelius » Logged

jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #10 on: May 16, 2005, 11:32:44 am »

Πρώτα από όλα το X window system σαν project ξεκίνησε το 1984 από το ΜΙΤ ,δηλαδή την ίδια χρονιά που ξεκίνησε και το Mac project από την Apple.Τα UNIX-like συστήματα διακρίνονται για την σταθερότητα τους και μάλιστα πολύ παραπάνω απ'ότι τα windows(δεν θέλει συζήτηση αυτό...).Έπειτα δεν εξαρτάται από τα GUI αν ένα λειτουργικό σύστημα είναι σταθερό,αλλά από τον πυρήνα.Τα GUI επιβαρύνουν το σύστημα και ΔΕΝ μπορεί να αποτελούν τον ορισμό της σταθερότητας.Πάντως το Suse που αναφέρεις είναι ,κατα τη γνώμη μου,μία  από τις χειροτερες διανομές linux .Δεν αρνούμαι ότι το linux έχει κατα καιρούς κάποια προβλήματα ,αλλά υποστηρίζει και τόσες πλατφόρμες ,ενώ το Mac μόνο μία.To linux είτε καλώς είτε κακώς αποτελεί την κυριότερη έκφραση του GNU και αυτό είναι που με συναρπάζει.Προγραμματιστικά μπορείς να κερδίσεις.Έχει άπειρους κώδικες ανοιχτούς και μπορείς να μελετήσεις την αρχιτεκτονική ενός λειτουργικού συστήματος.Τι να το κάνω εγώ που το MacOS X έχει καλύτερο GUI από τη στιγμή που είναι μία κλειστή αρχιτεκτονική.Και αφού το FreeBSD και το MacOS X είναι ποιο σταθερά,γιατί η IBM χρησιμοποιεί το linux σε μεγάλες εφαρμογές και όχι τα άλλα δύο;Όταν συγκρίνετε το MacOS X με το Linux να βάζετε και τη φράση "για τον απλό χρήστη"(όχι δεν εννοείται.....) για να συνεννοούμαστε Και τέλος έχω να πω ότι κάθε λειτουργικό υπάρχει για κάποιο σκοπό και ο καθένας ανάλογα με αυτό που θέλει να κάνει,χρησιμοποιεί και το αντίiστοιχο OS.Για αυτό να μην γενικέυετε.....

Υ.Σ:Δεν είμαι κατά του Mac ,απλά προτιμώ τα pc για διάφορους λόγους παρόλο που ξέρω ότι από πλευράς hardware είναι υποδεέστερα.Μην ξεχνάμε ότι πίσω από την αρχιτεκτονική του Mac κρύβεται η ΙΒΜ,η μεγάλη μπλε κυρία της πληροφορικής.......

aliakmwn
Guest
« Reply #11 on: May 16, 2005, 15:26:36 pm »

Τα mac ειναι κλειστη αρχιτεκτονικη συνολικα: Τοσο το υλικο, οσο και το λογισμικο (απο τη βαση του λειτουργικου συστηματος μεχρι το πιο απλο και μικρο application) κατασκευαζονται για να ειναι συμβατα μεταξυ τους και μονο γι' αυτο.
Αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο τα mac παραμενουν το πιο σταθερο συστημα συνολικα.
Συνεπως το mac απευθυνεται σε οσους θελουν ενα σταθερο συστημα.
Επισης το GUI τους ειναι, κατα τη γνωμη πολλων (ΚΑΙ linuxαδων) το πιο φιλικο προς το χρηστη, τα παντα γινονται πανευκολα. Πανε να συνδεσεις ενα mac σε δικτυο (ασυρματο ή ενσυρματο) και θα δεις τη διαφορα...
Αρα το mac απευθυνεται και στους απλους χρηστες που αποτελουν την πλειοψηφια.

Με βαση αυτο, υπαρχει μονο ενας τυπος χρηστη στον οποιο απευθυνεται το linux:
Στα freaks, που θελουν μονιμως να πειραζουν και να ψαχνονται (δεν το κατηγορω αυτο, σε καποιο βαθμο ετσι ειμαι κι εγω)

Οσον αφορα στους gamers, και αναφερομαι στους συνειδητοποιημενους gamers, με δεδομενη την ασταθεια και τα αλλα προβληματα των windows, συνηθως καλυπτονται απο μια παιχνιδοκονσολα.

Οποτε δεν μπορω να καταλαβω, αφου τα freaks αποτελουν τη μειοψηφια, γιατι ολος ο κοσμος αγοραζει intelPC με windows???

Περνωντας στη συγκριση μεταξυ MacOS και linux, ηδη σου ειπα το παραδειγμα της δικτυωσης. Επισης, στο θεμα της εγκαταστασης και απεγκαταστασης προγραμματων, οπου τα rpm ειναι ακομα σε εμβρυϊκο σταδιο, στο MacOS τα παντα γινονται αυτοματα, και για την απεγκατασταση αρκει να πεταξεις το φακελο εγκαταστασης στο trash! (thanx Xyntgian Wink )
Μηχανικοι γαρ, να μιλησουμε για διαχειριση της μνημης? Εκει ουτε το linux μπορει να ξεπερασει τους περιορισμους της intel-based αρχιτεκτονικης...

Για να μη γραφουμε πολλα, τα mac αποτελουν τον ορισμο του ΑΝΩΤΕΡΟΥ μηχανηματος. Το μονο στο οποιο σε περιοριζουν ειναι η επεκτασιμοτητα, αλλα αν δουλεψεις μαζι τους θα δεις πως mac πενταετιας εξακολουθουν να δουλευουν καλα, και μαλιστα με την προτελευταια εκδοση λειτουργικου!
« Last Edit: May 17, 2005, 21:41:40 pm by aliakmwn » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: May 16, 2005, 17:18:30 pm »

Quote from: aliakmwn on May 16, 2005, 15:26:36 pm
Οποτε δεν μπορω να καταλαβω, αφου τα freaks αποτελουν τη μειοψηφια, γιατι ολος ο κοσμος αγοραζει intelPC με windows???

Γιατι πολυ απλα  διαφημιζονται πιο πολυ. Εγω παντως οταν ειδα σοκαριστηκα......
Σαν να εχω εγω το lada και ο αλος την ferrari

jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #13 on: May 17, 2005, 13:18:57 pm »

Περνωντας στη συγκριση μεταξυ MacOS και linux, ηδη σου ειπα το παραδειγμα της δικτυωσης. Επισης, στο θεμα της εγκαταστασης και απεγκαταστασης προγραμματων, οπου τα rpm ειναι ακομα σε εμβρυϊκο σταδιο, στο MacOS τα παντα γινονται αυτοματα, και για την απεγκατασταση αρκει να πεταξεις το φακελο εγκαταστασης στο trush!

Τα σύστημα πακέτων του debian το έχεις δει?

Μηχανικοι γαρ, να μιλησουμε για διαχειριση της μνημης? Εκει ουτε το linux μπορει να ξεπερασει τους περιορισμους της intel-based αρχιτεκτονικης

Αυτό είναι αλήθεια.Αλλά τi συγκρίνεις τώρα?Τον RISC PowerPC της IBM με τον CISC της Intel?

Γενικά ισχύουν αυτά που λες για το MacOS και την ευχρηστία.Είναι ποιο εύχρηστο απο το linux.Αλλά σου είπα ότι ως άτομα που τελειώνουν μία σχολή που σχετίζεται με τους υπολογιστές(για να μην πω πληροφορικής και πλακώσουν ολοι οι ΗΜΜΥδες να με φάνε)μπορούμε να σκεφτόμαστε πάντα ως απλοί χρήστες?Πάντως επιμένω ότι στις σοβαρές εφαρμογές και στους servers το τελευταίο που σκέφτονται είναι η ευχρηστία.

aliakmwn
Guest
« Reply #14 on: May 17, 2005, 15:30:00 pm »

Servers? Μια λεξη θα σου πω:
Xserve G5 της apple...
Μιλαμε για high class καταστασεις!

Οσο για τα πακετα του debian, δεν ξερω περι τινος προκειται αλλα δεν πιστευω να ειναι πιο ευχρηστα απο τους installers του MacOS X...

Τελος, οσον αφορα στην ιδιοτητα μας, το μονο που μπορει να προσφερει παραπανω ενας υπολογιστης intel-based πρακτικα ειναι η δυνατοτητα να ανοιξεις το κουτι και να αλλαξεις επεξεργαστες κλπ... Δεν νομιζω ομως πως το αντικειμενο του ΤΗΜΜΥ ειναι αυτο... Οσο για ολα τα υπολοιπα, στα mac γινονται το ιδιο ή και πιο καλα απο τα αλλα μηχανηματα...

Οταν με το καλο η μαμα apple γεννησει το μικρο αδερφακι που με τοση αγωνια περιμενουμε να υιοθετησουμε, προ(σ)καλω τον οποιονδηποτε να δοκιμασει να δουλεψει ή να παιξει μαζι του...

Ολοι οι mac-users, οταν περασουν απο το ολιγοημερο μεταβατικο σταδιο δηλωνουν "Ημουν τυφλος και ειδα το φως μου"... Εγω προς το παρον περιμενω...
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: