• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:16:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:16:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 100
Total: 173
dimchin
sterlouk
thenoface
dimitrisblioumis
ddantono
vagk
Nefeli Nikita
jim_sklab
pdiamantis
BENEDICTVS
NickSpan
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
skopsinos
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
miltan8
gntitsios
geojohn
gkg
sigklitiki
Petross
Saint_GR
VeGGoS
thanosk
ggalamat
avatangg
AA RE LEWN
simosilias
Denisivo
Ioannakoliou
tank
petralexiou
Captain
theresnocur3
DK06
Nikos_313
ellimoschou
meliou
IBOURAS
evrinasto
aafroditi
stelinas
xhesikameni
serafeim
giannis_horgos
3rdDegreeBurn
johnk
aalmpanb
mkoutsouk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 80 Go Down Print
Author Topic: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου  (Read 193827 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #105 on: May 27, 2007, 13:50:18 pm »

Κλίντον, ο απελευθερωτής, για τους Κοσοβάρους



Ενας Μπιλ Κλίντον με πολλά δάνεια από τον Τζον Κένεντι περιμένει τις τελευταίες παρεμβάσεις του Αλβανοκοσοβάρου γλύπτη Ιζεΐρ Μουσταφά, προτού εγκατασταθεί πανηγυρικά στο βουλεβάρτο... Μπιλ Κλίντον, στο κέντρο της Πρίστινας. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου τιμούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ως απελευθερωτή τους, λόγω της απόφασής του να εξαπολύσει πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα αποκτήσουν κράτος ανεξάρτητο από τη Σερβία, χάρη στην υποστήριξη Ουάσιγκτον και Βρυξελλών. Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μόσχα, η οποία επιμένει να αρνείται το σχέδιο Αχτισάαρι.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27/5/2007
Logged

Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
**********
Gender: Male
Posts: 4577


Έτη φωτός μπροστά...


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #106 on: May 27, 2007, 15:23:40 pm »

«Βλαστοκύτταρα», μια μεγάλη απάτη;
Οσοι γονείς πληρώνουν για τη φύλαξη αίματος του παιδιού τους σε ιδιωτικές τράπεζες ίσως να μην το χρησιμοποιήσουν ποτέ

Tου Μιχαλη Πιτσιλιδη

Χιλιάδες γονείς κάθε χρόνο πληρώνουν τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους, αν κάποιο σοβαρό νόσημα εμφανιστεί στο μέλλον. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι τα βλαστοκύτταρα αυτά ιατρικώς αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν στο παιδί τους, ότι σε ποσοστό έως 70% το αίμα που συλλέγεται πρέπει να απορριφθεί και ότι, στην πράξη, η προσφυγή σε ιδιωτικές τράπεζες μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθούν κατάλληλα βλαστοκύτταρα από άλλα παιδιά, αν κάποτε τα χρειαστούν για το δικό τους.

Τα τελευταία χρόνια μια νέα επιχειρηματική δράση αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, όπως είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας διαθέτει ήδη το 20% των ιδιωτικών τραπεζών που λειτουργούν παγκοσμίως! Σε συνεργασία αποκλειστικά με ιδιωτικά μαιευτήρια, οι τράπεζες αυτές προωθούν στους εξαιρετικά ευάλωτους γονείς την ιδέα να διαφυλάξουν βλαστοκύτταρα (ο σωστός όρος είναι στελεχιαία κύτταρα ή αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα - δεν πρόκειται για βλαστοκύτταρα) συλλέγοντας αίμα από τον ομφάλιο λώρο κατά τον τοκετό, με σκοπό να αντιμετωπιστούν αύριο σοβαρά προβλήματα υγείας των παιδιών τους, όπως π.χ. η λευχαιμία. Για τη διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και φύλαξης, οι γονείς πληρώνουν περισσότερα από 2.000 ευρώ. Τα μισά περίπου αποτελούν αμοιβές μεσαζόντων.

Στην πραγματικότητα, όμως, από ιατρική άποψη αποκλείεται εντελώς η χρήση αυτών των κυττάρων για τα παιδιά στα οποία «ανήκουν», σε κάθε περίπτωση κακοήθους αιματολογικής νόσου, όπως η λευχαιμία! Η αυτόλογη, όπως λέγεται, μεταμόσχευση είναι άχρηστη επειδή και τα κύτταρα που έχουν φυλαχθεί θα εξελιχθούν αργότερα σε λευχαιμικά. Επομένως το άρρωστο παιδί δεν θα ωφεληθεί ποτέ από τα δικά του κύτταρα που φυλάσσονται(;) κάπου κατεψυγμένα. Θα χρειαστεί, προκειμένου να θεραπευτεί, κύτταρα από άλλο παιδί. Πώς και πού θα βρεθούν αυτά;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εντοπιστούν συμβατά κύτταρα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ασχολούνται με την ιστοσυμβατότητα των κυττάρων που φυλάσσουν. Με τον τρόπο αυτό δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια δεξαμενή μοσχευμάτων και μειώνουν τις πιθανότητες εύρεσης του κατάλληλου μοσχεύματος για όλους! Δεν βοηθούν, δηλαδή, κανένα παιδί - ούτε καν αυτό για το οποίο πλήρωσαν οι γονείς. Οπως μας διαβεβαίωσε ο ειδικός συνεργάτης της τράπεζας βλαστοκυττάρων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Ανδρέας Παπασάββας, καμία ιδιωτική τράπεζα δεν συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο αναζήτησης netcord. Τελικά, στην πράξη, αυτό που κάνουν οι ιδιωτικές τράπεζες είναι να βλάπτουν τη δημόσια υγεία, καθώς αποσύρουν τα κύτταρα που συλλέγουν από την παγκόσμια δεξαμενή μοσχευμάτων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της ανεύρεσης. Οταν οι γονείς ανακαλύψουν ότι ναι μεν πλήρωσαν τις 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αίμα του παιδιού τους για τη θεραπεία της λευχαιμίας του, θα είναι πολύ αργά...

Παράλληλα, από τα ΜΜΕ γίνεται μια συστηματική προβολή τού θέματος, στην οποία εμπλέκονται δυστυχώς και γιατροί «διεθνούς κύρους». Στο πλαίσιο αυτό, έως και καρδιές παραγόμενες από βλαστοκύτταρα βρίσκονται προ των πυλών (της φαντασίας!) οπότε η ψυχολογική πίεση προς τους γονείς διαρκώς αυξάνεται.

Από ηθικής, τέλος, απόψεως, η λογική των ιδιωτικών τραπεζών βλαστοκυττάρων εισάγει τους νόμους της αγοράς στο χώρο μοναδικών βιολογικών προϊόντων, καταργώντας την αρχή της αλληλεγγύης, όπως ισχύει, άλλωστε, στην αιμοδοσία ή τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Κανείς δεν δίνει αίμα με στόχο να φυλαχθεί για τον εαυτό του. Καλύπτει ανάγκες άλλων, οι οποίοι θα καλύψουν τις δικές του αν χρειαστεί.

Οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας

Ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το υπουργείο Υγείας εμπλεκόμενο σε μια διαδικασία με τελικό σκοπό την κάλυψη των εξόδων διατήρησης βλαστοκυττάρων από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η δαπάνη θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Κάτι τέτοιο, αν συμβεί, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς οι περισσότερες χώρες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στη Γαλλία είναι απαγορευμένη η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών, ενώ αυστηρή σχετική ρύθμιση εισάγεται στην ισπανική νομοθεσία. Ακολουθούν και άλλες χώρες, ενώ, αντίθετα, ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Αγγλία, συχνά μέσω πολλών τραπεζών - επιχειρήσεων πίσω από τις οποίες ανακαλύπτει κανείς τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Αρκούν 5.000 συλλογές

«Στην πράξη, η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 5.000 συλλογές (και όχι 100.000 το χρόνο!) στις ήδη λειτουργούσες δημόσιες τράπεζες, ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού. Στατιστικά, δηλαδή, με τον αριθμό αυτό καλύπτεται κάθε ιστολογικός τύπος», εξηγεί ο κ. Α. Παπασάββας. Αν, λοιπόν, το υπουργείο Υγείας χρηματοδοτήσει 3-4 δημόσιες τράπεζες με το ένα δέκατο των χρημάτων που σχεδιάζει να δωρίσει στις ιδιωτικές, μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων, η Ελλάδα θα είναι διεθνώς πρωτοπόρος και κάθε παιδί θα βρίσκει το μόσχευμα που του χρειάζεται, στη δύσκολη ώρα. Αντ' αυτού, οργανωμένα συμφέροντα προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη δημόσια τράπεζα.

Τι θα έπρεπε να κάνει το υπουργείο Υγείας; Να δημιουργήσει και άλλες δημόσιες τράπεζες, να απαγορεύσει τη λειτουργία των ιδιωτικών και να υποχρεώσει τα ιδιωτικά μαιευτήρια να συνεργάζονται με αυτές, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, εφόσον και οι γονείς το επιθυμούν, αμειβόμενα (αν πρέπει…) μόνο για τη διαδικασία λήψης του αίματος με ένα συμβολικό ποσόν το οποίο, βεβαίως, θα πρέπει να καλύπτουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Καθημερινή, 27/3/2007
Logged
tsokis
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 6289



View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #107 on: May 27, 2007, 15:29:53 pm »

Πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό?? Sad

Έχω πείρα από συγγενείς....1500€ πάει το μαλλί.... Sad Sad
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #108 on: June 11, 2007, 01:28:44 am »

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣ ΧΙΛΤΟΝ

Την έβγαλαν από τη φυλακή για να εκτίσει την ποινή στην έπαυλή της!

Σε... σαπουνόπερα έχει εξελιχθεί το μπλέξιμο της Πάρις Χίλτον με την αμερικανική Δικαιοσύνη. Πρώτα την έκλεισαν φυλακή (διότι, παρότι είχε συλληφθεί να οδηγεί σε κατάσταση μέθης, είχε καταδικαστεί σε 36 μήνες με αναστολή και της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, εξακολουθούσε να οδηγεί απτόητη) κι έπειτα, μόλις 72 ώρες αργότερα, επικαλούμενοι «λόγους υγείας», την έβγαλαν. Της τοποθέτησαν ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι και τη διέταξαν να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της, ακόμα 42 ημέρες δηλαδή, σε κατ΄ οίκον περιορισμό. «Αυστηρότατη» ποινή αν αναλογιστεί κανείς την έπαυλη με τα τέσσερα υπνοδωμάτια και τα τρία μπάνια στην οποία μένει, στους λόφους του Χόλιγουντ...

Όμως την απόφαση την πήρε το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες- δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο εισαγγελέας Ρόκι Ντελγκαντίλο, ούτε ο δικαστής Μάικλ Σάουερ που έβαλε αρχικά την 26χρονη Πάρις Χίλτον (κληρονόμο της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, βεβαίως-βεβαίως) πίσω από τα σίδερα. Όταν το έμαθε ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον σερίφη ότι έδειξε περιφρόνηση προς το δικαστήριο, που είχε απαγορέψει ρητώς να εκτίσει η Πάρις την ποινή της στο σπίτι, και ζήτησε από τον δικαστή να στείλει τη διαβόητη για τα καμώματά της στάρλετ πίσω στη φυλακή. Ούτε καν το γεγονός ότι, παρότι «κλειδωμένη» μέσα στο σπίτι της, η Πάρις είχε την ευγένεια να παραγγείλει κεκάκια για τις ορδές των παπαράτσι που ξεροστάλιαζαν από έξω, δεν συνυπολόγισε ο σκληρόκαρδος!

Φυσικά, το θέμα κυριαρχεί στις ΗΠΑ στα δελτία ειδήσεων, με τους μισούς να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία της ξανθιάς και τους άλλους μισούς να διαμαρτύρονται πως η Πάρις αντιμετωπίζεται με υπερβολική αυστηρότητα.


ΤΑ ΝΕΑ 9/6/2007
Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #109 on: June 21, 2007, 16:59:39 pm »

«Η Airbus ξαναγύρισε!»

Η γνωστή εταιρεία βγαίνει από την κρίση που διήρκεσε ένα έτος


ΤΟ ΤΕΛΟΣ της κρίσης, που μάστιζε την εταιρία εδώ και ένα χρόνο ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, Λουί Γκαλουά, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση σειράς πωλήσεων και συμφωνιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Airbus.

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η Airbus ξαναγύρισε, όπως ίσως να διαπιστώσατε και μόνοι σας, ακούγοντας τις χθεσινές μας ανακοινώσεις», είπε ο κ. Γκαλουά, κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αεροναυπηγικής του Παρισιού. Την πρώτη ημέρα του σαλονιού, η Airbus πέτυχε να ξεπεράσει τη μεγάλη της αντίπαλο, Boeing, παρουσιάζοντας σημαντικό αριθμό πωλήσεων του νέου της «σουπερτζάμπο» Α380, αλλά και του επιβατικού μεσαίων αποστάσεων Α350 και του οικονομικού Α320.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για τον αριθμό ρεκόρ των 339 αεροσκαφών, αξίας 34,1 δισ. ευρώ.

Κρίση

Η Airbus πέρσι σημείωσε απώλειες, γα πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν στην παραγωγή, αλλά και τη διοικητική αναταραχή που έπληξε το πρόγραμμα κατασκευής του Α380.

Τον Μάρτιο, η Airbus εγκαινίασε ριζοσπαστικό πρόγραμμα περιορισμού του κόστους, που οδήγησε στην κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και την εγκαθίδρυση νέων διοικητικών δομών. Ο διευθυντής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, έδωσε αισιόδοξη εικόνα για τις προοπτικές της εταιρίας, αλλά και για τους στόχους του ομίλου για το 2007.

Η Airbus έχει υπογράψει συμβόλαια για παράδοση 420 αεροσκαφών μέσα στο τρέχον έτος, ενώ αναμένει ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις 600, που θα περιλαμβάνουν πάνω από 200 αεροσκάφη της σειράς των Α350.

Το Α350, αεροσκάφος μεσαίου μεγέθους, αναμένεται να πετάξει για πρώτη φορά το 2013, αφού δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Ο κ. Γκαλουά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της μεγάλης ανταγωνίστριας της Airbus, της αμερικανικής Boeing και τις επιχορηγήσεις που εξασφαλίζει από την αμερικανική κυυβέρνηση.

«Η Boeing διαθέτει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης, σε σχέση με εμάς. Η θέσπιση ισόρροπης αγοράς επαφίεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τις κυβερνήσεις των κρατών μας», είπε ο κ. Γκαλουά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #110 on: June 27, 2007, 22:21:17 pm »

Η αποφυλάκιση της Χίλτον δημιούργησε... πανικό

Γαλλικό Πρακτορείο, A.P., Reuters

Λινγουντ (Καλιφόρνια). Απαστράπτουσα και χαμογελώντας η Πάρις Χίλτον εγκατέλειψε χθες της φυλακής τα σίδερα, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών εβδομάδων στην οποία είχε καταδικαστεί επειδή συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. Στην έξοδο του γυναικείου σωφρονιστικού καταστήματος του Λίνγουντ την υποδέχθηκε πλήθος δημοσιογράφων με μικρόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες. Αν και είχαν περάσει μόλις λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η νύχτα μετατράπηκε σε μέρα από τους προβολείς των τηλεοπτικών συνεργείων.

Η Χίλτον δεν έπαψε να χαμογελάει ούτε ένα λεπτό και να χαιρετά το «κοινό» της. Οι γονείς της Κάθι και Ρικ την περίμεναν σ’ ένα μαύρο αυτοκίνητο. Μόλις το πλησίασε η νεαρή κληρονόμος, φορώντας λευκό πουκάμισο και τζιν και έχοντας πιάσει τα μαλλιά της σε αλογοουρά, αγκάλιασε τη μητέρα της από το παράθυρο, ενώ την πολιορκούσαν οι φωτογράφοι. Μάλιστα, μόλις το αυτοκίνητο που τη μετέφερε σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι, όλοι πετάχτηκαν από τα δικά τους οχήματα και περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να πάρουν μία ακόμα φωτογραφία της.

Τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών ακολουθούσαν από ψηλά την αυτοκινητοπομπή, η οποία κατέληξε στην έπαυλη των γονέων της στο Μπελ Ερ. Βεβαίως, οι μπελάδες για την Πάρις δεν τελείωσαν οριστικά καθώς εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή της ποινής της μέχρι τον Μάρτιο του 2009, γεγονός που σημαίνει ότι με το παραμικρό νέο στραβοπάτημα θα βρεθεί εκ νέου στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της η Πάρις Χίλτον παρέμεινε απομονωμένη σε ιδιωτικό κελί στη μονάδα ειδικών αναγκών, ξεχωριστά από τις υπόλοιπες 2.200 κρατούμενες των φυλακών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την αμερικανική δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα για «ειδική μεταχείριση» της βαθύπλουτης και διάσημης νεαρής γυναίκας. Η μεταφορά της, μάλιστα, σε ειδικό ιατρικό παράρτημα των φυλακών, όπου υποτίθεται ότι υποβλήθηκε σε κάποιες απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κόστισε στους Αμερικανούς φορολογούμενους περί τα 824,4 δολάρια ημερησίως, το δεκαπλάσιο του κόστους διαμονής στις φυλακές των κοινών θνητών.

Την πρώτη συνέντευξή της μετά τη φυλακή, η Πάρις θα τη δώσει στον θρύλο της αμερικανικής τηλεόρασης Λάρι Κινγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Οπως έγινε γνωστό, η νεαρή δεν πρόκειται να πληρωθεί γι’ αυτήν.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 27/6/2007

Logged

aika
Θαμώνας
****
Gender: Female
Posts: 424

mein gott


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #111 on: July 03, 2007, 14:31:32 pm »

Είναι 38 ετών, έγγαμη, μητέρα τριών μικρών παιδιών, κατάγεται από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και το επάγγελμα του πατέρα της είναι οικοδόμος. Μετά το σχολείο δεν είχε άλλη επιλογή από το να σπουδάσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζε να εργάζεται στα χωράφια της οικογένειας της, όπως το έκανε όλο το χρονικό διάστημα που ήταν μαθήτρια.

Η επιλογή αυτή, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε ("ΝΒ"), οδήγησε την Ευστρατία Ζαφειρίου, 18 χρόνια αργότερα, σε μία από τις σημαντικότερες θέσεις που κατέχουν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γυναίκες, καθώς το 2005 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος έρευνας - αγοράς της Audi, που εδρεύει στο Ίνγκλοσταντ της Βαυαρίας.

Το αρχικό επάγγελμα της Ευστρατίας Ζαφειρίου είναι μηχανολόγος. Κάτι που σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, αποδεχόμενη τα επιχειρήματα ενός δασκάλου της στο λύκειο, ο οποίος της είχε επισημάνει ότι «μπορείς να τα κάνεις όλα, ακόμα και μάρκετινγκ». Το 1992 πήρε μια υποτροφία ενός εξαμήνου για το πανεπιστήμιο της Καρλσρούης. Όταν τελείωσε, όμως, αποφάσισε να μη φύγει. Έμεινε εκεί και έγραψε τη διδακτορική διατριβή της στον τομέα «Θερμοδυναμική και Στροβιλομηχανές».

Όταν τελείωσε με το διδακτορικό της, το 1998 υπέβαλε αιτήσεις πρόσληψης σε επιχειρήσεις και σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, ακόμα και στα ΤΕΙ Κοζάνης. Την απέρριψαν από παντού. Στη Γερμανία, όμως, τη δέχτηκαν η BMW, η Mercedes, η Opel, όλες οι μεγάλες εταιρίες. Τελικά, εκείνη επέλεξε τη Volkswagen (VW). Τα επόμενα δυόμισι χρόνια εργαζόταν στην ομάδα που κατασκεύασε τη δωδεκακύλινδρη μηχανή του μοντέλου «Φαίδων».

Συγχρόνως, εκπροσωπούσε τη VW στις Βρυξέλλες, σε επιτροπές της ΕΕ, οι οποίες ασχολούνται με την προώθηση της έρευνας. Το 2002 η Ευστρατία Ζαφειρίου αλλάζει από τη μητρική εταιρία, στη θυγατρική, δηλαδή από τη VW στην Audi. Εκεί, πολύ σύντομα έγινε βοηθός του τότε επικεφαλής της Audi και νυν προέδρου της VW Μάρτιν Βίντερκορν, τον οποίο ακολουθούσε, όπου και αν πήγαινε. Ορισμένες φορές, έπαιρνε μαζί της κι ένα από τα μικρά παιδιά της.

Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε το σημερινό της πόστο ως διευθύντρια του τμήματος έρευνας αγοράς, το οποίο και επέλεξε μόνη της. Μόνη της επέλεξε να σπουδάσει και να γίνει μηχανικός, να κάνει καριέρα, να γίνει μάνατζερ, να παντρευτεί, να αποκτήσει τρία παιδιά. Δε βρέθηκε ποτέ μπροστά στο δίλημμα ή καριέρα ή οικογένεια. «Για μένα», είπε στη «ΝΒ» η κ. Ζαφειρίου, «δεν υπάρχουν, γενικώς, στη ζωή διαζευκτικά «ή», υπάρχουν «και». Δηλαδή, μπορείς να είσαι και γυναίκα και μηχανικός και μητέρα, και να παίζεις τένις και να κάνεις μουσική και τα πάντα».

Αυτή η στάση ζωής έχει, όμως, το τίμημά της: δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό της, διότι εργάζεται πολλές ώρες και τον όποιο ελεύθερό της χρόνο τον αφιερώνει στα παιδιά της. «Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνω αλλά το ξέρω. Το κάνω εκούσια και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό είναι κάτι που θα με συνοδεύει στη ζωή μου. Το κάνω, όμως, με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και πιστεύω ότι είμαι καλή μητέρα, επειδή είμαι καλή στη δουλειά μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε συνέδρια, σε συνεντεύξεις, στα σεμινάρια που οργανώνει η ίδια στην εταιρία της, αλλά και παλαιότερα, ως μέλος του προεδρείου του Συνδέσμου Γυναικών Μηχανολόγων της Γερμανίας, η Ευστρατία Ζαφειρίου υποστηρίζει σθεναρά την αναγκαιότητα της προώθησης γυναικείων στελεχών. Μάλιστα, τα επιχειρήματα που προβάλλει και επαναλαμβάνει έχουν μια διαύγεια, την οποία σπάνια συναντά κάποιος.

Για παράδειγμα, όταν αναπτύσσει το θέμα «γιατί οι γυναίκες θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας;», υπογραμμίζει πως ο λόγος είναι απλός: «Το προϊόν θα το αγοράσουν αργότερα καταναλωτές άνδρες και γυναίκες. Αν όμως η ανάπτυξη των προϊόντων γίνεται μόνον από άνδρες, τότε δεν είναι δυνατόν, αργότερα, η πώλησή τους να είναι τόσο καλή, διότι αυτή εξαρτάται και από τα δύο φύλα».

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόψεις που διατυπώνει η Ευστρατία Ζαφειρίου την έχουν καταστήσει παγκοσμίως γνωστή ως γυναίκα - παράδειγμα, καθώς δημοσιεύονται ακόμη και σε βιβλία, τα οποία παρουσιάζουν πρότυπα γυναικών, οι οποίες έχουν εξουσία στα χέρια τους, γυναίκες που πρωτοστατούν στον επαγγελματικό τους τομέα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../07/2007_195958
Logged
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #112 on: July 03, 2007, 14:37:47 pm »

Εξαιρετικά και ενδεικτικά. Μόνο που το 12κύλινδρο μοντέλο είναι το Φαέθων και όχι Φαίδων
Logged
Larry_Flynt
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5403



View Profile WWW
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #113 on: July 03, 2007, 14:41:59 pm »

Quote
Αυτή η στάση ζωής έχει, όμως, το τίμημά της: δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό της, διότι εργάζεται πολλές ώρες και τον όποιο ελεύθερό της χρόνο τον αφιερώνει στα παιδιά της. «Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνω αλλά το ξέρω. Το κάνω εκούσια και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό είναι κάτι που θα με συνοδεύει στη ζωή μου. Το κάνω, όμως, με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και πιστεύω ότι είμαι καλή μητέρα, επειδή είμαι καλή στη δουλειά μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Καλύτερα να πουλούσε κανα οικόπεδο στη Χαλκιδική και να περνούσε ζωή και κότα.
Logged

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

            for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

            foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }
           
        }
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #114 on: July 07, 2007, 17:43:54 pm »


Τρίπολη - Αργος και στο μέσον τα νερά

Τα νερά του χωριού Σάγκα Μαντινείας, το μήλον της Εριδος μεταξύ Αρκαδίας και Αργολίδας.


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Θ. Μπενεχούτσος λέει με πικρία: «Ουδέποτε διανοηθήκαμε να απαγορεύσουμε στον οποιονδήποτε να αντλήσει αυτό το πολύτιμο αγαθό, πολύ δε περισσότερο στους συμπατριώτες μας Αρκάδες.

»Αλλο όμως αυτό και άλλο να δεχόμαστε απροκάλυπτη παραβίαση της φιλοξενίας μας».

Ο Δήμος Τρίπολης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατασκευής αγωγού με τελικό προορισμό τις γεωτρήσεις στο χωριό Σάγκα, που βρίσκεται δίπλα στη σήραγγα Αρτεμισίου. Και δίνει έναν πολύχρονο αγώνα για τη διασφάλιση των υδάτινων πόρων της περιοχής (υδρολεκάνη Σάγκα - «Αργόν Πεδίον», κατά τον Παυσανία). Κάτοικοι του Σάγκα καταγγέλλουν ότι η προσπάθεια άντλησης και μεταφοράς ύδατος στην Τρίπολη γίνεται δίχως τα απαραίτητα εχέγγυα που επιβάλλουν η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη βιωσιμότητα του υδροφόρου ορίζοντα.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Δήμος Αργους, που επίσης έχει άμεσο συμφέρον να μην υλοποιηθεί το έργο που επιχειρεί η Τρίπολη. Τα νερά του Σάγκα εκβάλλουν υπογείως στο Αργολικό Πεδίο, το οποίο είναι ήδη ελλειμματικό.

* Ο Δήμος Αργους έχει κοινοποιήσει πάντως την αντίθεσή του στη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του αγωγού, καθώς δεν έχει εκπονηθεί ή εγκριθεί το προβλεπόμενο από τον νόμο σχέδιο διαχείρισης των υφιστάμενων υδάτινων πόρων. Η Τρίπολη δεν έχει παρά να επιδείξει γενναιότητα απέναντι στον μικρό Σάγκα και σοφία για να μη γίνει το νερό εστία «πολέμου».


Φ.Κ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/07/2007


   
Logged

Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #115 on: July 07, 2007, 17:46:10 pm »

Ρε Καραμαζόβ πατρίδα για δώσε καμιά λεπτομέρεια - inside info...
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #116 on: July 07, 2007, 17:49:25 pm »

Quote from: Guybrush on July 07, 2007, 17:46:10 pm
Ρε Καραμαζόβ πατρίδα για δώσε καμιά λεπτομέρεια - inside info...

Θα επανέλθω, με πραγματικές inside info, μεινετε συντονισμένοι... Tongue

Παντως ο καμπος του Αργους έχει σοβαρο πρόβλημα υδάτινων πόρων και οποιαδήποτε σοβαρή αντληση νερου μπορεί να αποβεί καταστροφίκή για την γεωργία... Undecided
Logged

Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #117 on: July 07, 2007, 17:56:34 pm »

Quote from: Karaμazoβ on July 07, 2007, 17:49:25 pm
Quote from: Guybrush on July 07, 2007, 17:46:10 pm
Ρε Καραμαζόβ πατρίδα για δώσε καμιά λεπτομέρεια - inside info...

Θα επανέλθω, με πραγματικές inside info, μεινετε συντονισμένοι... Tongue

Παντως ο καμπος του Αργους έχει σοβαρο πρόβλημα υδάτινων πόρων και οποιαδήποτε σοβαρή αντληση νερου μπορεί να αποβεί καταστροφίκή για την γεωργία... Undecided
[Bέβαια, με 170,000 αρτεσιανά στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι γενικά χάλια]offtopic
Logged
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3506


Μήπως κανένας καλός είμαι?


View Profile WWW
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #118 on: August 13, 2007, 23:31:23 pm »

http://www.cosmo.gr/Technology/Hellas/163609.html


αντε ρε τρικαλαρα......
Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3741



View Profile
Re: Ειδήσεις... γενικού περιεχομένου
« Reply #119 on: September 02, 2007, 16:18:05 pm »

Η βαριά βιομηχανία της... καισαρικής

Περισσότερες από τις μισές εγκύους στην Ελλάδα γεννούν στο χειρουργείο, την ώρα που το σχετικό ποσοστό στην Ε.Ε. είναι μόλις 15%

Των Πεννυς Μπουλουτζα - Λινας Γιανναρου

«Ημουν η μόνη σε θάλαμο με άλλες πέντε που γέννησα με φυσιολογικό τοκετό». «Γιατρός “υπερηφανεύτηκε” μπροστά μου ότι από 72 εγκύους “έβγαλε” 70 καισαρικές». «Οι γυναίκες πάνε στους γυναικολόγους σαν πρόβατα επί σφαγή». Δεν χωρά αμφιβολία: οι καισαρικές παρουσιάζουν κατακόρυφη –και ύποπτη– αύξηση στη χώρα μας. Μολονότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ποσοστό των καισαρικών στην Ελλάδα ανέρχεται στο 24% (με ευρωπαϊκό μέσο όρο 17,8%), η έρευνα της «Κ» αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα μαιευτήρια της χώρας (δημόσια και ιδιωτικά), πάνω από ένας στους δύο τοκετούς γίνεται σήμερα με καισαρική τομή.

Ειδικότερα: Στο Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» διενεργούνται κάθε χρόνο περίπου 6.800 τοκετοί, εκ των οποίων το 52% με καισαρική.

Στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αλεξάνδρα», το 41,1% των τοκετών που διενεργήθηκαν την πενταετία 2001-2005 ήταν με καισαρική.

Στο Μαιευτήριο «Ιασώ», το 2006 πραγματοποιήθηκαν 14.633 τοκετοί, εκ των οποίων το 52% με καισαρική. Το σχετικό ποσοστό το 2002 ήταν 44%. Στα Μαιευτήρια «Λητώ» και «Μητέρα», επίσης, σε σύνολο 16.000 τοκετών το 2006, το ποσοστό των καισαρικών ανήλθε σε 48%.

Γιατί στην Ελλάδα επιλέγεται τόσο συχνά ο «χειρουργικός» τοκετός, την ώρα που στα μεγάλα μαιευτήρια της Ευρώπης οι γιατροί έχουν κατορθώσει να περιορίσουν τον αριθμό των καισαρικών σε κάτω από 15%;

Δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί, αν και είναι γεγονός ότι τόσο το μαιευτήριο όσο και ο μαιευτήρας «χρεώνουν» κατά κανόνα περισσότερα στην περίπτωση καισαρικής. Οι περισσότεροι γιατροί, όπως είναι φυσικό, απορρίπτουν οποιαδήποτε τέτοια υπόνοια. Οπως τονίζει μάλιστα στην «Κ» ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αριστείδης Αντσακλής, «πολλοί γυναικολόγοι δηλώνουν εξαρχής στην υποψήφια μητέρα ότι όπως και να γίνει ο τοκετός, αυτοί θα λάβουν την ίδια αμοιβή, προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι έκαναν καισαρική για να πάρουν περισσότερα χρήματα». Από την άλλη, μία από τις πλέον έμπειρες μαιευτήρες της Ελλάδας (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της) δηλώνει στην «Κ»: «Οι υποψίες θα διαλύονταν εάν όλοι οι γυναικολόγοι είχαν το ήθος να λαμβάνουν την ίδια αμοιβή είτε κάνουν καισαρική είτε φυσιολογικό τοκετό». Η ίδια λαμβάνει το ποσό των 2.500 ευρώ και στις δύο περιπτώσεις. «Με κοροϊδεύουν για το τιμολόγιό μου. Ορισμένοι γιατροί χρεώνουν όσα και το μαιευτήριο. 15.000 ευρώ το lux δωμάτιο; 15.000 ευρώ και εκείνοι. Μα υπάρχει lux ιατρική;».

Πάντως, ακόμη και αν η αμοιβή του γιατρού δεν αλλάζει, αλλάζει η τιμή του δωματίου. Σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, ενώ ο φυσιολογικός τοκετός σε τρίκλινο κοστίζει 1.900 ευρώ και σε μονόκλινο 4.750 ευρώ, εάν γίνει καισαρική οι τιμές διαμορφώνονται στα 2.050 και 4.950 ευρώ αντίστοιχα. Η «σουίτα» κοστίζει 10.820 ευρώ στον φυσιολογικό τοκετό και 11.500 ευρώ στην καισαρική.


Σχόλιο:


Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με την μητέρα μου (3 φυσιολογικούς τοκετούς έχει κάνει) επί αυτού του θέματος, όπου εν ολίγις μου εξιστορούσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα μαιευτήρια, και πόσο εύκολα στέλνουν οι χασάπηδες τις μητέρες για σφάξιμο. Δεν περίμενα η κατάσταση να είναι τόσο τραγική, ειδικά εαν αναλογιστεί κανείς ότι η ζημιά που προκαλείται δεν είναι μόνο οικονομική.

Το άρθρο περιέχεται στην Καθημερινή, ολόκληρο θα το βρείτε εδώ   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_02/09/2007_239704

Είναι ιδιαιτέρως συνταρακτικό και ανησυχητικό. Αξίζει μια ματιά σας.


Logged

pay close attention
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 80 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...