• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:12:32 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:12:32 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 114
Total: 152
μιλτοςμ
dimitris585
kokkinosgior
anon
Yamal
bougatsa
george14
iliaspapam
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
zgeorgitz
christina02
parvanitid
maestros
jim_sklab
Το παγώνι
victoria
Katarameno
dr.giorgos
0restis
Nekt
Zaxarenia
mayia psarikoglou
ThanosV
HlektrikhPatata
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Κατάληψη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] Go Down Print
Author Topic: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Κατάληψη  (Read 8796 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Κατάληψη
« Reply #45 on: June 06, 2006, 19:40:34 pm »

Quote from: gpap on June 06, 2006, 19:02:58 pm

Και εγώ θέλω να διεκδικώ μια θέση στο δικό σου νέο κόσμο. Γιατί το δικό μου (στον οποίο πριν λίγο τελμάτωνες και εσύ) και εγώ τον βαρέθηκα. Απλά ίσως δεν έχω το κουράγιο να παλέψω να τον αλλάξω όπως εσύ!

Γρηγόρης Παπαγιάννης

το όπως εσύ πάει στο γενικότερο ή στον τρόπο πάλης;

Έχουμε νιώσει ποιοι είναι κοντά μας και κατά πόσο πάντως. Smiley

byeeee
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #46 on: June 06, 2006, 19:56:09 pm »

Quote from: civilos on June 06, 2006, 13:50:37 pm
Κρίνουμε καχύποπτα κάθε κίνηση των αρχών (εν προκειμένω της κυβέρνησης)
Βεβαίως και κρίνουμε καχύποπτα τις κινήσεις της κυβέρνησης. Το ξέρεις ότι μετά την μεταπολίτευση έγιναν συνολικά 14 μεταρυθμίσεις στην παιδεία. Το τι πέτυχαν αυτές οι μεταρυθμίσεις το βιώσαμε στο λύκειο και το βιώνουμε καθημερινά. Εσένα δηλαδή σε ικανοποίησαν τα αποτελέσματα αυτών των μεταρυθμίσεων?

μη ικανότητα των φοιτητών να κρίνουν, ή ακόμα χειρότερα τη δημιουργία μίας ακόμα πελατειακής σχέσης στο πανεπιστήμιο ή αν θέλεις σχέση εκβιασμού.
Στο σημείο αυτό υποτιμάς τον εαυτό σου, αλλά και όλους μας. Δηλαδή εσύ δεν διαμαρτύρεσαι όταν βλέπεις φοιτητές να κάνουν μάθημα όρθιοι ή όταν τα μισά όργανα στα εργαστήρια είναι χαλασμένα? Η κριτική αυτή θα πηγάζει βάσει των καθημερινών εμπειριών σου από το πανεπιστήμιο.
Επιπλέον, αυτό που λες για σχέση εκβιασμού είναι εντελώς άκυρο. Άντε να δεχθώ ότι 5 άτομα μπορούν να εκβιάσουν έναν καθηγητή και να "τα πάρουν" κάτω από το τραπέζι. Μπορεί αυτό όμως να γίνει από 2000 άτομα, από τους φοιτητές μίας ολόκληρης σχολής? Πολύ καλά τα είπε παραπάνω ο Aurelious ... Smiley

αν όντως έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο, ας το κάνουμε.
Βεβαίως και έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο. Ήδη έχει ανοιχτεί στο φορουμ ένας νέος πίνακας όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του πάνω σε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις....

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #47 on: June 06, 2006, 22:52:33 pm »

Quote from: chggr005 on June 06, 2006, 19:56:09 pm
Στο σημείο αυτό υποτιμάς τον εαυτό σου, αλλά και όλους μας. Δηλαδή εσύ δεν διαμαρτύρεσαι όταν βλέπεις φοιτητές να κάνουν μάθημα όρθιοι ή όταν τα μισά όργανα στα εργαστήρια είναι χαλασμένα? Η κριτική αυτή θα πηγάζει βάσει των καθημερινών εμπειριών σου από το πανεπιστήμιο.
Επιπλέον, αυτό που λες για σχέση εκβιασμού είναι εντελώς άκυρο. Άντε να δεχθώ ότι 5 άτομα μπορούν να εκβιάσουν έναν καθηγητή και να "τα πάρουν" κάτω από το τραπέζι. Μπορεί αυτό όμως να γίνει από 2000 άτομα, από τους φοιτητές μίας ολόκληρης σχολής? Πολύ καλά τα είπε παραπάνω ο Aurelious ... Smiley

Μπορείς με μοναδική ευκολία να δεχθείς ότι θα αποτύχει και θα διαφθαρεί ένα σύστημα επιτροπών σε βαθμό που να αλλοιωθεί ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξης του, αλλά δεν δέχεσαι ότι οι φοιτητές όντας αποκλειστικοί αξιολογητές θα μπορούν να ασκήσουν πίεση στους καθηγητές τους. Λυπάμαι, αλλά αν πρέπει να αντιμετωπίσω με καχυποψία τους πάντες, θα συμπεριλάβω σε αυτούς και εμάς ως φοιτητικό σώμα. Παρόλα αυτά, δεν υποστήριξα ότι θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια αυτό, απλώς σε μία άποψη έφερα την αντίθετή της, ακριβώς για να καταδείξω ότι η κινδυνολογία δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν υποτιμώ τους φοιτητές. Ζούμε μέσα στο πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου μπορούμε και δικαιούμαστε να εκφέρουμε την άποψή μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε οι μόνοι αξιολογητές.
Όπως και να έχει, το νόημα δεν εστιάζεται στα παραπάνω. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην μιζεριάζουμε, να μην μας βρωμάνε όλα σε αυτήν την χώρα όπου το επίπεδο της πολιτικής ζωής και η κοινωνία μας δείχνουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής θα είνα προς το χειρότερο ή τέλωςπάντων προς το πιο διεφθαρμένο, όπως είπε ο Aurelious και να μην γινόμαστε "Τούρκοι" (χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση το τελευταίο) όταν βλέπουμε προτάσεις που δεν ταυτίζονται με τις δικές μας.
rhum
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #48 on: June 07, 2006, 00:20:02 am »

Quote from: civilos on June 06, 2006, 22:52:33 pm
Όπως και να έχει, το νόημα δεν εστιάζεται στα παραπάνω. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην μιζεριάζουμε, να μην μας βρωμάνε όλα σε αυτήν την χώρα όπου το επίπεδο της πολιτικής ζωής και η κοινωνία μας δείχνουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής θα είνα προς το χειρότερο ή τέλωςπάντων προς το πιο διεφθαρμένο, όπως είπε ο Aurelious και να μην γινόμαστε "Τούρκοι" (χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση το τελευταίο) όταν βλέπουμε προτάσεις που δεν ταυτίζονται με τις δικές μας.

Παντως, για να επικεντρωθουμε στον χωρο της παιδειας, τα τελευταια 15 χρονια εχουμε μια συνεχη απαξιωση της σε ολα τα επιπεδα. Μεταρρυθμισεις που υποσχονταν λυσεις ειδαμε αρκετες, αλλα το μονο αποτελεσμα που ειδαμε ηταν περαιτερω εξαθλιωση. Σε αυτους τους ανθρωπους που με προσχημα οτι κατι πρεπει να αλλαξει, φερνουν νομους που διαμορφωνονται σε περιεργες επιτροπες απο περιεργους εγκεφαλους και στο τελος το μονο που καταφερνουν ειναι να κανουν τα πραγματα ακομα χειροτερα, εμεις ζηταμε το αυτονοητο: να ακουστουμε, να παρουν στα σοβαρα τις αποψεις μας, να μιλαμε εμεις για τα δικα μας προβληματα και οχι ο παντογνωστης προεδρος της επιτροπης σοφων. Δεν εχουμε ακουστει ουτε μια φορα τα τελευταια χρονια, τις αποφασεις τις εχουν παρει αλλοι, οι αποφασεις αποδεικνυονται λανθασμενες(και δεν εξεταζω καν αν αυτα τα λαθη ειναι ακουσια). Ποιο ειναι το λογικο συμπερασμα απο ολα αυτα; Γιατι δεν ζηταν τη γνωμη μας;

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
Απ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Κατάληψη
« Reply #49 on: June 07, 2006, 00:25:34 am »

Γιατί αν τη ζητήσουν τη γνώμη μας, δεν τους συμφέρει....Πως θα κλέβουν ήσυχοι μετά τα χρήματα που κερδίζουν από την είσπραξη των φόρων???

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #50 on: June 08, 2006, 15:25:13 pm »

Μπορείς με μοναδική ευκολία να δεχθείς ότι θα αποτύχει και θα διαφθαρεί ένα σύστημα επιτροπών σε βαθμό που να αλλοιωθεί ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξης του, αλλά δεν δέχεσαι ότι οι φοιτητές όντας αποκλειστικοί αξιολογητές θα μπορούν να ασκήσουν πίεση στους καθηγητές τους.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το σύστημα με τις επιτροπές θα δουλέψει. Η προϊστορία πάντως συνηγορεί στο αντίθετο... Γι αυτό και ("με μοναδική ευκολία") δέχομαι ότι ένα τέτοιο σύστημα θα αποτύχει και γι' αυτό στην συνείδηση του σημερινού Έλληνα η ίδρυση μίας επιτροπής εισοδυναμεί με κουκούλωση του θέματος και διαφθορά... Sad
Και δεν πρόκειται για κινδυνολογία, αλλά για διαπίστωση της θλιβερής πραγματικότητας!
Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο!

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην μιζεριάζουμε, να μην μας βρωμάνε όλα σε αυτήν την χώρα όπου το επίπεδο της πολιτικής ζωής και η κοινωνία μας δείχνουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής θα είνα προς το χειρότερο ή τέλωςπάντων προς το πιο διεφθαρμένο
Ακριβώς αυτό! Δεν απογοητευόμαστε από την παρούσα κατάσταση ούτε μιζεριάζουμε, αλλά διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #51 on: June 08, 2006, 16:26:04 pm »

Όπως είχε πει και η Optima σε προηγούμενο post της, αν έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο ας το κάνουμε. Εγώ πάντως από την εξιολόγηση τη διενεργούμενη ΜΟΝΟ από τους φοιτητές και από μία αξιολόγηση στην οποία θα συμμετέχουν ΚΑΙ οι φοιτητές με την διαδικασία της ανατροφοδότησης (μέσω ερωτηματολογίων κτλ.) επιλέγω τη δεύτερη.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι όλος ο μηχανισμός των επιτροπών θα διαφθαρεί. Υπάρχουν ευτυχώς στην χώρα μας θεσμοί και υπηρεσίες που λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν. Και το γεγονός ότι για το σημερινό Έλληνα η ίδρυση μιας επιτροπής ισοδυναμεί με κουκούλωση του θέματος δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα, πέρα ίσως από τη διάθεσή μας να περιφρονούμε τη χώρα και τον εαυτό μας.
Εξάλλου, καθώς έχουμε, όπως φαίνεται, τη δύναμη να εναντιωθούμε στη εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης και να απαιτήσουμε την απόσυρσή του, πιστεύω θα έχουμε και τη δύναμη να επιτηρήσουμε τη σωστή εφαρμογή του.
Στο ζήτημα της φοιτητικής γνωμοδότησης δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας. Θα έπρεπε και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις και οι θέσεις των φοιτητών για τα διάφορα προβλήματα του πανεπιστημίου και τις νομοθετικές αλλαγές, πριν αυτές εφαρμοστούν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν εναντιώθηκα στην κατάληψη.

PS Δεν ξέρω πως ήταν το λύκειο όταν ήσαστε μαθητές, αλλά εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι τα μαθήματα, τα βιβλία, ο χαρακτήρας, ακόμα και το εξεταστικό σύστημα όταν ήμουν εγώ λυκειόπαις ήταν καλύτερο σε γενικές γραμμές από τα προηγούμενα. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι όλες οι αλλαγές που έχουν συμβεί ήταν αποτυχημένες.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #52 on: June 08, 2006, 16:49:02 pm »

Quote from: civilos on June 08, 2006, 16:26:04 pm
Όπως είχε πει και η Optima σε προηγούμενο post της, αν έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο ας το κάνουμε. Εγώ πάντως από την εξιολόγηση τη διενεργούμενη ΜΟΝΟ από τους φοιτητές και από μία αξιολόγηση στην οποία θα συμμετέχουν ΚΑΙ οι φοιτητές με την διαδικασία της ανατροφοδότησης (μέσω ερωτηματολογίων κτλ.) επιλέγω τη δεύτερη.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι όλος ο μηχανισμός των επιτροπών θα διαφθαρεί. Υπάρχουν ευτυχώς στην χώρα μας θεσμοί και υπηρεσίες που λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν. Και το γεγονός ότι για το σημερινό Έλληνα η ίδρυση μιας επιτροπής ισοδυναμεί με κουκούλωση του θέματος δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα, πέρα ίσως από τη διάθεσή μας να περιφρονούμε τη χώρα και τον εαυτό μας.
Εξάλλου, καθώς έχουμε, όπως φαίνεται, τη δύναμη να εναντιωθούμε στη εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης και να απαιτήσουμε την απόσυρσή του, πιστεύω θα έχουμε και τη δύναμη να επιτηρήσουμε τη σωστή εφαρμογή του.
Στο ζήτημα της φοιτητικής γνωμοδότησης δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας. Θα έπρεπε και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις και οι θέσεις των φοιτητών για τα διάφορα προβλήματα του πανεπιστημίου και τις νομοθετικές αλλαγές, πριν αυτές εφαρμοστούν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν εναντιώθηκα στην κατάληψη.
Νομίζω ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται ΚΥΡΙΩΣ από τους φοιτητές. Από ποιους άλλους θα κριθούν για το μάθημά τους οι καθηγητές, από κάτι επιθεωρητές που δεν έχουν πατήσει καν ή σημειώνουν μόνο στατιστικά στοιχεία? Τα στατιστικά στοιχεία είναι ουσιαστικά η κατάσταση των μαθημάτων και μια πιθανολογία της άποψης των φοιτητών!

Quote from: civilos on June 08, 2006, 16:26:04 pm
PS Δεν ξέρω πως ήταν το λύκειο όταν ήσαστε μαθητές, αλλά εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι τα μαθήματα, τα βιβλία, ο χαρακτήρας, ακόμα και το εξεταστικό σύστημα όταν ήμουν εγώ λυκειόπαις ήταν καλύτερο σε γενικές γραμμές από τα προηγούμενα. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι όλες οι αλλαγές που έχουν συμβεί ήταν αποτυχημένες.
Δεν κατάλαβες ότι εδώ αντιφάσκεις και το έγραψες αυτό?
Η δική μου άποψη είναι ότι όταν έδιναν τα παιδιά 4 μαθήματα είχαν καλύτερες βάσεις σε φυσική μαθηματικά για τη σχολή μας (εγώ έδωσα 9).
Το σίγουρο είναι ότι για να γίνει ένα ορθολογικό και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη και ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, όπως είναι τώρα η είσοδος στα πανεπιστήμια (βλέπε μεταγραφές κλπ κλπ).

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #53 on: June 08, 2006, 17:06:07 pm »

Στην αξιολόγηση του μαθήματος ή του καθηγητή η γνώμη του φοιτητή είναι φυσικά αυξημένης βαρύτητας. Το σύστημα αξιολόγησης όμως καλείται να αξιολογήσει το πανεπιστήμιο σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας του, οι οποίες επηρεάζουν το μάθημα σε τελική ανάλυση.

Για το ζήτημα του λυκείου μάλλον παρανόησες. Επειδή οι ηλικίες στο forum ποικίλουν και για να αποφύγω σχόλια του τύπου "τι έχεις να πεις για αυτό που ίσχυε τότε" στα οποία δεν θα έχω πώς να απαντήσω έγραψα "δεν ξέρω πως ήταν το λύκειο όταν ήσαστε μαθητές". Εγώ αποφοίτησα το 2003, οπότε αυτό το σύστημα μπορώ να κρίνω. Και αυτό το σύστημα κατά τη γνώμη μου, με τα 9 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (+1 οικονομία) και τις εξετάσεις στη δευτέρα και τρίτη λυκείου με συμμετοχή του προφορικού βαθμού κτλ (μην αναλύσουμε τώρα όλο το σύστημα, νομίζω έγινε σαφές σε ποια περίοδο αναφέρομαι) ήταν καλύτερο από αυτά που ίσχυαν προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου και των 4 μαθημάτων και των δεσμών.
Ήταν καλύτερο βέβαια σαν σύστημα για το λύκειο και όχι απαραίτητα σαν σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, σε αυτό θα συμφωνήσω. Ο ρόλος του λυκείου όμως δεν πρέπει να είναι μόνο αυτός, όπως δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε συνήθως.

Για τις κομματικές κόντρες και τα ρουσφέτια φυσικά δεν θα διαφωνήσω. Το εκπαιδευτικό σύστημα σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι προϊόν εκμετάλλευσης της εκάστοτε αρχής και η ολοκληρωμένη μελέτη είναι μονόδρομος για την επίλυση των προβλημάτων του. Στην ολοκληρωμένη μελέτη συμπεριλαμβάνω και το διάλογο με τη φοιτητική κοινότητα.

Να παρατηρήσω πάντως ότι τουλάχιστον για το ζήτημα των μεταγραφών φαίνεται να κινήσαι στο ίδιο μήκος κύματος με το ΕΣΥΠ, σωστά? Άρα δεν είναι όλα μελανά στις καινούριες προτάσεις.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #54 on: June 08, 2006, 17:22:28 pm »

Quote from: civilos on June 08, 2006, 17:06:07 pm
Να παρατηρήσω πάντως ότι τουλάχιστον για το ζήτημα των μεταγραφών φαίνεται να κινήσαι στο ίδιο μήκος κύματος με το ΕΣΥΠ, σωστά? Άρα δεν είναι όλα μελανά στις καινούριες προτάσεις.
Χα! Και ποιος σου είπε ότι κάτι τέτοιο θα περνούσε (πέρα από την χάρτα του ΕΣΥΠ)? Έχεις την εντύπωση ότι θα δεχόταν η κυβέρνηση το τεράστιο αυτό πολιτικό κόστος? Roll Eyes
Σε κάθε περίπτωση,χρειάζεται μια πιο "ωραία" λύση από το "κόβουμε τις μεταγραφές".
Γιατί ο θεωρητικός ρόλος των μεταγραφών είναι να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.
Όσο όμως έχουμε βολευτές και όχι βουλευτές, θα εξυπηρετούνται καθ'υπέρβαση και οι μη πάσχοντες από κάτι ιδιαίτερο...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Optima
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

white art piano..

View Profile
« Reply #55 on: June 08, 2006, 23:21:10 pm »

Quote from: SPAM Turambar on June 06, 2006, 19:40:34 pm

Και εγώ θέλω να διεκδικώ μια θέση στο δικό σου νέο κόσμο. Γιατί το δικό μου (στον οποίο πριν λίγο τελμάτωνες και εσύ) και εγώ τον βαρέθηκα. Απλά ίσως δεν έχω το κουράγιο να παλέψω να τον αλλάξω όπως εσύ!

Γρηγόρης Παπαγιάννης

Αν δε συμφωνεί κ με όλα τα αιτήματα των φοιτητών ρε συ ΣΠΑΜ κάποιος, νομίζω είναι αντιφατικό να ζητας να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κιόλας. Ελπίζω αυτή η κατάσταση να μας βγάλει όλους πιο πολιτικά συνειδητοποιημένους και του χρόνου να μην  είναι όλοι σα να μην συνέβη τίποτε. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς Smiley

"η μεν αμάθεια γεννά θράσος, η δε σκέψις ενδοιασμόν"

ανθρωποι ξετρελαμενοι στις οθονες του πολεμου με το φυσημα του ανεμου καινε πολεις και χωρια
στην καταντια της σκεψης βιαιες πραξεις να μοιραζουν ανυποστατα κεφαλια στο βωμο της μοναξιας...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #56 on: June 09, 2006, 00:07:43 am »

Quote from: Optima on June 08, 2006, 23:21:10 pm
Quote from: SPAM Turambar on June 06, 2006, 19:40:34 pm

Γρηγόρης Παπαγιάννης

Αν δε συμφωνεί κ με όλα τα αιτήματα των φοιτητών ρε συ ΣΠΑΜ κάποιος, νομίζω είναι αντιφατικό να ζητας να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κιόλας. Ελπίζω αυτή η κατάσταση να μας βγάλει όλους πιο πολιτικά συνειδητοποιημένους και του χρόνου να μην  είναι όλοι σα να μην συνέβη τίποτε. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς Smiley

Αν αναφέρεσαι στην ερώτηση μου, πραγματικά ήθελα να μάθω, αλλά πιστεύω ότι ξέρω.

Όσο για το δεύτερο σκέλος, μάλλον το παρερμήνευσες Wink

byeeee
Pages: 1 2 3 [4] Go Up Print
Jump to: