• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 08, 2025, 11:10:00 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 08, 2025, 11:10:00 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 08:27:19]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[July 07, 2025, 23:33:10 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[July 07, 2025, 18:57:39 pm]

[Arage-attack] χαρτογράφη...
by nikd
[July 07, 2025, 15:06:37 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by nickevang
[July 07, 2025, 09:45:03 am]

[Ειδικές κεραίες] Να επιλ...
by mavropan
[July 06, 2025, 02:23:12 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 05, 2025, 23:31:28 pm]

[Ισχύος ΙΙ] Ερωτήσεις Προ...
by Local Rider
[July 05, 2025, 18:12:49 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 05, 2025, 14:50:28 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 05, 2025, 03:00:08 am]

Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμ...
by Katarameno
[July 04, 2025, 20:56:50 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Local Rider
[July 04, 2025, 01:34:59 am]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 03, 2025, 23:21:26 pm]

[Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:18:47 pm]

[Τεχνολογία Λογισμικού] Ν...
by waterfall101
[July 03, 2025, 21:50:25 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 03, 2025, 16:42:09 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[July 03, 2025, 01:33:53 am]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427247
Total Topics: 31724
Online Today: 126
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 71
Total: 109
tsaliki
Βασιλης
filkilkis
Avoiding Existence
grigkark
pipitsenko
chatzikys
stavros0201
jimalexoud
ilazarit
JoHn!
kakousios
aris123321
Gray139
kallimor
gpr000
Gaspard
varvoutis
dimitris kiziridis
chrisdardas
_Trob
dsaragiotis
acapulco
Randomuser762
akmilios
Nekt
karthos
chris123
Pakapis5
MASV
adamchatz
DarkMagiK06
zontos
Le ece
TahmKench
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Γενική συζήτηση, Απορίες, Τεχνολογικά Νεα, Εκθέσεις ... (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Η ιστορία 3 νετμπουκ / ξεριζώστε από μεσα σας συναίσθημα και ποστάρετε το εδω
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Η ιστορία 3 νετμπουκ / ξεριζώστε από μεσα σας συναίσθημα και ποστάρετε το εδω  (Read 1394 times)
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
Η ιστορία 3 νετμπουκ / ξεριζώστε από μεσα σας συναίσθημα και ποστάρετε το εδω
« on: December 10, 2015, 00:31:32 am »

Το καλό που του θέλω , ο τύπος από τον οποίον αγόρασα ενα νετμπουκ την προηγούμενη εβδομάδα , να βρει το cd επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων και λειτουργικού και να μου το φέρει !

Λατρεύω τα νετμπουκ. Τα θεωρώ ότι καλύτερο για τις ανάγκες της σχολής , για πολλούς λόγους . Δύσκολα θα χρειαστείς κατι (για τη σχολη) και δεν θα μπορει να σε εξυπηρετησει. Μεταφέρεται , δεν πιάνει χώρο και , αν αγοράσεις ενα μεταχειρισμένο , δε θα στεναχωρηθεις και πολυ αν χαλάσει / σπάσει , γιατι τα χρήματα που εδωσες είναι οσα για να πάρεις ενα μετριοτατο καινούργιο κινητο τηλεφωνο!
Το πρώτο που αγόρασα ηταν acer aspire one. Με λειτουργικό τα XP δούλεψε / δουλευει περιφημα. Η  Acer ειναι  μια φτηνιάρικη μάρκα και αυτό φαίνεται από την ποιότητα των υλικών . Το παίρνεις ομως μεταχειρισμένο , και οσο πάει... το πήρε η αδερφη μου στην Αγγλια , αφου στα αεροπλάνα κάθε κιλο μετράει και το Laptop Toshiba που ειχε πάρει καινούργιο πριν 4 χρόνια , περαν του βάρους , δεν ειναι καθόλου αξιοπιστο (εχουν χαλάσει τα πάντα ολα)  Το Acer συνεχίζει να δουλεύει σωστά , μονο μια μπαταρια αναγκάστηκα να αγοράσω.
Το δευτερο νετμπουκ που πήρα , ηταν Asus. Οταν πήγα να το δω , κολλουσε εμφανώς , η τιμη του ομως ήταν πολυ δελεαστική και το πήρα. Τι ειχε κάνει ο τυπος : ειχε κατεβάσει και ειχε εγκαταστήσει τα Windows 8 , χωρις να πονοκεφαλιάσει και για τους αντιστοιχους  drivers , οποτε το λειτουργικο αναγνώρισε το hardware οπως του ερχόταν. Ευτυχως μου εδωσε μαζι το cd επαναφορας συστήματος , με το που μπηκε το εργοστασιακο λειτουργικο , τα 7 , και οι δικοι του drivers , μετα μονο updates χρειαστηκε να κάνει. Απο εκει και περα , ειναι μάλλον η καλυτερη τεχνολογικη αγορα που εχω κάνει ποτε. Ο τυπος πριν το χρησιμοποιούσε μόνο για γραφομηχανη. Ποιοτητα κατασκευής , καλη οθονη , εξαιρετικη μπαταρια , με ολα τα μανίσια του αξεσουαρ. Αψογο! Το μονο του μειονέκτημα είναι οτι το συγκεκριμένο μοντελο φτιάχτηκε στοχοποιημένα για μικρη καταναλωση / μεγαλη αυτονομια και το hardware του είναι με αυτον τον προσανατολισμο. Για να δεις πχ. ενα βιντεο απο το ιντερνετ πρεπει να το κατεβάσεις και μετα να το δεις . Αλλιως  θα σε ταράξει στα κολλήματα, οσο καλη σύνδεση και να εχεις .
Μπηκα λοιπον στη διαδικασία να αγοράσω και ενα τριτο νετμπουκ , που να εχει τα "φυσιολογικα χαρακτηριστικα" ενος νετμπουκ , εστω και με μεγαλύτερη κατανάλωση. Βλεπω ενα Lenovo την προηγούμενη εβδομαδα. Καλο φαινόταν , ενω είχε μόνο 1 GB RAM  (τα προηγουμενα ειχαν 2)  ηταν πιο γρηγορο από το Asus μου. Προσεχω οτι ειχε  Windows 7 Ultimate. Καλα , του λεω , ενα τόσο δα λαπτοπακι είχε Windows Ultimate ? Οχι , μου λεει , τα κατεβασα μεσω torrent και τα εβαλα. Καλη ηταν η τιμη , το τσιμπάω. Το πλεον λογικο , κατεβαζω και εγκαταστω το Service Pack 1.  E , εχει δυο μέρες , απο 4 ωρες , που εκτελει λειτουργίες συστήματος (svchost) χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο στο 100% , ετσι ωστε καλα καλα ουτε το ποντικι να μην μπορεις να κουνησεις . 8 ωρες προσπαθει να "συνελθει" απο το Service Pack ! Τωρα τι φταίει , η Lenovo , οτι το λειτουργικό ειναι αντιγραμμένο ή οτι ειναι too much αυτο το λειτουργικο , για ενα netbook ? Εγω πιστευω το τριτο. Ανοίγοντας σε safe mode , ηρεμει και πάλι. Πας να το ανοιξεις κανονικα , 870 εφαρμογες τυπου svchost τρεχουν ταυτοχρονα , γονατίζοντας το netbook , και πρήζοντας τις μπάλες του νεου ιδιοκτήτη !
Και να πω οτι δεν το γραφει ; Ολοκληρο αυτοκόλλητο πάνω , optimized for Windows XP ! Δεν ξερω πολλα από υπολογιστες (σε σχεση με τους συναδελφους μου) ξερω ομως οτι για να αλλαξεις λειτουργικο , πρεπει να ξερεις τι κανεις . Και πρεπει να εχεις στα χερια σου και το λογισμικο να το επαναφερεις στην πρότερη κατασταση (εαν χρειαστει)  Ολα πάνω στο λειτουργικο χτίζονται , και αν η επιλογη ειναι μάπα , το συστημα σου θα σερνεται μεχρι το επομενο format. Αν εισαι ο Nophonex , βαλε και Linux , καντο και double boot και triple boot αμα θες... Τρεξε με προσομοιωση λειτουργικο MAC OS στο Netbook , να δεις τι θα γινει . Εαν ομως εισαι ασχετος , εμπιστευσου το εργοστασιακό λειτουργικο και μην πρήζεις τις μπάλες του Χ αγοραστη , να βλεπει επι 2 μερες το σκληρο να δουλευει στο full και να μην ξέρει τι σκατα κάνει .
Εαν κάποιος επιλεγει να αγοράσει πραγματα από δευτερο χερι , περιμένει οτι κάτι μπορει για ανεξήγητο λόγο να μη δουλευει. Ειναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτο που δεν είναι λογικο , ειναι οτι στα 2 απο τα 3 μηχανηματα που αγορασα , ο ιδιοκτητης του επέλεξε να αλλαξει λειτουργικο , επειδη μπορουσε να το βρει τζαμπα απο το ιντερνετ ή απο φιλο του , χωρις να εχει τις γνωσεις να το κανει , με αποτελεσμα να υποβαθμισει πολυ αυτο που πηγαινε να πουλησει.
Το καλό που του θέλω , ο τύπος από τον οποίον αγόρασα ενα νετμπουκ την προηγούμενη εβδομάδα , να βρει το cd επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων και λειτουργικού και να μου το φέρει !
« Last Edit: December 11, 2015, 03:35:01 am by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Vlassis
Veteran

εφακ

View Profile
Re: Η ιστορία 3 νετμπουκ / ξεριζώστε από μεσα σας συναίσθημα και ποστάρετε το εδω
« Reply #1 on: December 10, 2015, 00:44:24 am »

μετα και το προβλημα στο 3ο ησουν καπως ετσι; bang_head         Cheesy
Αν δεν στο φερει, γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις εσυ XP;
Και επισης 1gb ram ειναι η ελαχιστη απαιτηση για windows 7, τι περιμενε να αντεχει πολλα το νετμπουκ με τα 7αρια πανω;
που τους βρισκεις ολους αυτους;  Grin

πρόπελ
Is any of it real? I mean, look at this. Look at it! A world built on fantasy! Synthetic emotions in the form of pills, psychological warfare in the form of advertising, mind-altering chemicals in the form of food, brainwashing seminars in the form of media, controlled isolated bubbles in the form of social networks. mr.robot s01e10
The Web

μπορει και οχι

View Profile
Re: Η ιστορία 3 νετμπουκ / ξεριζώστε από μεσα σας συναίσθημα και ποστάρετε το εδω
« Reply #2 on: December 10, 2015, 00:58:53 am »

Στο Aggeliopolis. Κοιτα , η RAM ειναι μια ευκολη αναβαθμιση και δεν απορριπτεις μια αγορα μόνο γι αυτο. Και για τα νετμπουκ το 1 GB ειναι το στανταρ , δεν μπορεις να "απαιτησεις" περισσότερα , γνωριζοντας οτι το 95% των μοντελων με τόση πουλιοταν.

ΥΓ. Ακομη τρεχει svchost. Σημερα εχει συμπληρωσει 6ωρο ! Αντε να δουμε...

The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #3 on: December 10, 2015, 17:53:14 pm »

Ουφ , επιτέλους σταμάτησε να δουλευει ο σκληρος στο 100 %
Αφου αυτο το μηνυμα το γραφω απο το "καινουργιο" νετμπουκ (συγκινηση)  Cry
Βεβαια επειδη ετρεχε svchost επι 30 ωρες συνεχόμενα
δειχνει θερμοκρασια CPU 85 Κελσιου (ναι , το ξερω για τους προσφατους επεξεργαστες μπορει η θερμοκρασια να ειναι λογικη , τα νετμπουκ ομως εχουν Intel Atom)
Θερμοκρασια σκληρου δεν εχω προγραμμα να τη δω
σιγουρα ομως ειναι μεγαλη
εχει ζεσταθει ολο το δωμάτιο!
« Last Edit: December 10, 2015, 17:55:37 pm by The Web » Logged

Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #4 on: December 10, 2015, 18:11:25 pm »

Quote from: The Web on December 10, 2015, 17:53:14 pm
...

Εε μη παραπονιέσαι έχεις netbook καλοριφέρ!  Tongue
Με ψήνει να πάρω ένα. Για πες μου εσύ που έχεις εμπειρία θα τρέχει (ταυτόχρονα): firefox+codeblocks+foobar/winamp ;
Οι τιμές για μεταχειρισμένο που παίζουν; 100-150€;

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: December 10, 2015, 21:37:54 pm »

Quote from: The Web on December 10, 2015, 00:31:32 am
Αν εισαι ο Nophonex , βαλε και Linux , καντο και double boot και triple boot αμα θες... Τρεξε με προσομοιωση λειτουργικο MAC OS στο Netbook , να δεις τι θα γινει . Εαν ομως εισαι ασχετος [...]

αυτη η μυθοποιηση του linux καταντα λιγο κουραστικη.

παντως, κι εγω εχω/ειχα ενα aspire one, σκυλι, αντεξε 5 χρονια να κουβαλιεται στην τσαντα πλατης. εχουν σπασει κατι πλαστικα, αλλα το hardware δεν εχει θεμα. του χαλασε το πληκτρολογιο βεβαια και δεν ασχοληθηκα εκτοτε να το επιδιορθωσω, παρα μονο να του βαλω εξωτερικο. αλλα κατα τα αλλα δουλευει κανονικα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #6 on: December 11, 2015, 02:33:47 am »

Quote from: rspappas on December 10, 2015, 21:37:54 pm

αυτη η μυθοποιηση του linux καταντα λιγο κουραστικη.

Το linux δεν ειναι πλεον ενα λειτουργικο "για λιγους" οπου χρησιμοποιεις μονο εντολες μαζι με παραξενες παραμετρους , σε ενα περιβάλλον που θυμιζει Assembly compiler ! To post μου ομως ηθελα να είναι και χιουμοριστικο , οποτε χωραει και καμια υπερβολη...  

Quote from: Tolis _tmo_ on December 10, 2015, 18:11:25 pm

Εε μη παραπονιέσαι έχεις netbook καλοριφέρ!  Tongue
Με ψήνει να πάρω ένα. Για πες μου εσύ που έχεις εμπειρία θα τρέχει (ταυτόχρονα): firefox+codeblocks+foobar/winamp ;
Οι τιμές για μεταχειρισμένο που παίζουν ; 100-150€  ;

Εξαρταται σε τι είναι συνηθισμενος κανεις . Αν εισαι συνηθισμένος σε λαπτοπ που ειναι "desktop replacement" θα ξενερώσεις τη ζωη σου. Αν θελεις κατι για να γραψεις τη διπλωματικη σου , ενω ακους τραγουδακια και να κάνεις ενα διάλειμμα για να βρισεις το Καταραμενο που υποστηριζει το Συριζα , ειναι μια χαρα! Δυστυχως δεν εχω χρησιμοποιησει code blocks.
Τωρα το που κυμαίνονται οι τιμες , σε τεχνολογικα προιόντα συναντάς συχνα το φαινόμενο να θελει καποιος να "διωξει" το παλιο , επειδη πηρε ταμπλετ και δεν του χρειαζεται. Το μοντελο Asus που αναφερω στο αρχικο ποστ είναι αυτο  http://www.aggeliopolis.gr/dimos_thessalonikis/ypologistes_laptops_tablets/Netbook_asus_12598176.htm

που πουλάει τουτη εδω με 40 ευρω , επειδη εχει χασει το φορτιστη! Πόσο να κάνει ενας ιμιτασιον φορτιστης 15, 20 ευρω ; Αν κάποιος βολεύεται με κατι "αξιοπιστο, αλλα αργο" του κανει. Η μπαταρια του ειναι μοσχαρι - δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα - μικρη καταναλωση , μηδεν θορυβος και ανάλυση 1366Χ768 , η καλυτερη που μπορει να εχει ενα νετμπουκ. Αργο ομως , θελει υπομονη , δεν παιζει καθολου παιχνιδια... Εμενα παντως εχει γινει ενα με την τσαντα μου.
Αν επαιρνα τωρα ενα νετμπουκ , θα επαιρνα κατι τετοιο
http://www.aggeliopolis.gr/dimos_lagkada/ypologistes_laptops_tablets/Hp_2140_12608276.htm
Αφου λεει οτι δουλευει η μπαταρια του (στα μισα περιπου μεταχειρισμενα , η μπαταρια ειναι εντελως εκτος) και εχει 2 GB RAM καλα το δινει... γενικα ,εγω εβλεπα υπομονετικα αγγελιες μεχρι να μου κανει κατι "κλικ"
Να διευκρινήσω οτι δεν εχω χρησιμοποιησει καθολου tablet/android , οποτε δεν εχω σφαιρικη αποψη. Αφου ομως στη σχολη , ολοι οι προσομοιωτες που τρεχουμε στα ΥΜΕΣ , την αρχιτεκτονικη υπολογιστων , τους προγραμματισμους , τα ηλεκτρονικα ισχυος , τα σηε κοκ. τρεχουν σε windows και κατα προτιμηση 32-bit , τι να μου κάνει το Android ?? Αποψη μου βεβαια , καποιος που εχει χρησιμοποιησει πολλες πλατφορμες , ισως εχει αλλη οπτικη ...
« Last Edit: December 11, 2015, 02:42:15 am by The Web » Logged

Pages: [1] Go Up Print
Jump to: