• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:58:02 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:58:02 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 108
Total: 146
zgeorgitz
victoria
Nekt
astepoul
Yamal
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
dr.giorgos
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] Go Down Print
Author Topic: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  (Read 24024 times)
fourier
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #195 on: December 03, 2008, 18:44:04 pm »

Quote from: Aurelius on December 03, 2008, 18:12:23 pm
Quote from: χοίρος on December 03, 2008, 18:02:13 pm
Quote from: Aurelius on December 03, 2008, 17:47:52 pm
Εδω και καποιο καιρο, ισως πριν κανα 2 χρονια, ειχα διαβασει ενα αρθρο ενος Ελληνα καθηγητη σε πανεπιστημιο της Αμερικης(νομιζω οτι ηταν Ελληνας, στην τελικη δεν εχει και σημασια). Και περιεγραφε πανω κατω αυτη την κατασταση. Γενικα ειπε, οτι στην Αμερικη τα πανεπιστημια ειναι τελειως αυτονομα, δεν παρεμβαινει καθολου το κρατος σε αυτα. Αυτο ομως, διοτι εχουν πορους απο μονα τους και η χρηματοδοτηση δεν εξαρταται απο το κρατος.

Αυτη η αποψη εδω και πολυ καιρο μου ανησυχει το μυαλο. Αυτο που με βασανιζει ειναι, δεδομενου οτι ενα Πανεπιστημιο, π.χ. ενα ελληνικο Πανεπιστημιο, δεχεται αλλα κυριως εξαρταται αποκλειστικα απο το κρατος, δεν ειναι λογικο οτι δεν μπορει ποτε να ειναι αυτονομο.  Μπορει καποιες τετραετιες να ειναι πιο αυτονομο, οταν οι κυβερνησεις το επιτρεπουν, αλλα υπαρχει ποτε η δυνατοτητα να αποκτησει πληρη αυτονομια και αυτοδιοικηση ? Οταν λεμε δηλαδη, θελουμε το πανεπιστημιο αυτονομο, αλλα θελουμε και τοση χρηματοδοτηση, αυτο δεν ειναι καπως αντιφατικο ?

Ισως το πανεπιστημιο θα πρεπει να βρισκει τροπους να συντηρει τον εαυτο του σε καποιο βαθμο, χωρις να επιβαρυνει τα μελη του. Για παραδειγμα, ασχετα με το αν συμφωνει κανεις με την λιστα ή οχι, το προγραμμα που κατασκευαστηκε και το γεγονος οτι μπορει να προωθηθει εναντι καποιας αμοιβης και αλλου, με μια πρωτη ματια βρισκω θετικα σημεια. Ακριβως, επειδη επιτρεπει στην Σχολη να εχει εσοδα απο μονη της.

Καταλαβαινω οτι ολα αυτα ακροβατουν στα ορια του τι ειναι ηθικα σωστο και ποιος ειναι ο ρολος του Πανεπιστημιου. Και δεν θα διαφωνησω απολυτα με καποιον που θα πει οτι ειναι λανθασμενη αυτη η τακτικη. Αλλα μπορει καποιος να μου πει, τι νομιζει: μπορει ενα Πανεπιστημιο να γινει πραγματικα αυτονομο, αν δεν ειναι αυτοδυναμο. Και αυτοδυναμο σημαινει να μην εχει εσοδα μονο απο το κρατος, δηλαδη την "καλ(κ)η προαιρεση" καθε κοντοφθαλμης κυβερνησης.

Ω θεε μου τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα!


Αυτα τα σχολια θα μπορουσαν να γινουν για πολλα ποστ, απο ολες τις πλευρες. Το να προσπαθεις να υπερ/υποτιμησεις την αξια ενος πραγματος με επικληση σε Θεους/Δαιμονες/Αυθεντιες/Λεξικα κτλ δεν εχει πολυ νοημα και πολυ περισσοτερο δεν προσφερει και κατι.

Γενικα, προσπαθω να μην ειμαι δογματικος και να κανω "διαλογο" ακομα και με αυτα που πιστευω εγω, για να δω που υστερουν. Αυτη η αποψη που εγραψα πιο πανω ηταν μια αφορμη για μια τετοια αναζητηση. Οπως εγραψα, οι τροποι για να επιτευθουν καποια πραγματα, ισως ειναι λαθος. Δεν διαφωνω.

Αλλα εθεσα ενα ερωτημα.

Μπορει καποιος, ενας οργανισμος, ενας ανθρωπος, μια οντοτητα, να ειναι αυτονομη, οταν εξαρτωνται οι ποροι του απο καποιον τριτο ? Μπορει το Πανεπιστημιο να ειναι ανεξαρτητο, αν εξαρταται απο το κρατος. Δεν ρωταω αν μπορει να ειναι προσκαιρα ανεξαρτητο, επειδη μια κυβερνηση νομθετησε με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Ρωταω, αν γενικα μπορει να ειναι ανεξαρτητο, αν μπορει να δρα μονο του χωρις να επηρεαζεται απο το αποτελεσμα των εκλογων, το αν βρεχει ή χιονιζει κτλ κτλ.

Επισης, δεν λεω οτι το να ειναι τελειως ανεξαρτητο, οπως τιθεται πιο πανω, ειναι απαραιτητα καλο.

Αν νομιζεις οτι μπορεις να το απαντησεις, οκ απαντα. Αν νομιζεις οτι ειναι πολυ απλοικος ο συνειρμος εξηγησε γιατι και πιθανοτατα να το δεχτω. Το να λες " Ω θεε μου..." ειναι απλα θορυβος.

Ουαου!! Τρελο συμπερασμα, βαθυστοχαστο!
Η κρατικη χρηματοδοτηση δεσμευει το Πανεπιστημιο και καταργει την αυτονομια του, ενω η αναζητηση αλλων πορων το απελευθερωνει!!!

Ρε συ, τι ηρθες κι εγινες μηχανικος? Πολιτικες και οικονομικες επιστημες επρεπε να ειχες σπουδασει! Αφου το κατεχεις!
Logged
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #196 on: December 03, 2008, 18:45:47 pm »

Ουάου !
Από αυτά που σου είπε εσύ αυτό κατάλαβες?

Logged
fourier
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #197 on: December 03, 2008, 18:53:16 pm »

Α ναι ξεχασα και την αλλη πρωτοπορα ιδεα: Να πουλησουμε τα λογισμικα μας. "...και υπολογιστων" ειμαστε, μπορουμε να στηνουμε αβερτα λογισμικα ακομα και ως διπλωματικες.

Οι φιλολογοι θα ρχονται να μας κανουν μαθηματα εκθεσης, οι θεολογοι ευχελαια, οι δασολογοι θα μας φυτευουν τον κηπο... Κι ετσι ολοι θα βρισκουμε εσοδα για τις αναγκες μας!
Logged
pmousoul
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤ\
« Reply #198 on: December 03, 2008, 19:08:55 pm »

Quote from: yorgos_78 on December 03, 2008, 18:22:33 pm
Για να εξηγούμαι, σε καμμία περίπτωση δεν προασπίζομαι την πλευρά του εκδότη, απλώς καταλαβαίνω πως σκέφτονται γιατί παλιότερα είχε τύχει να συνεργαστώ με 2-3 που ήθελαν να κάνουν ανανέωση μηχανογράφησης. Αυτό που περιγράφεις ως "μέριμνα ώστε να μην αφήνει το πρόγραμμα να κρατάς στον υπολογιστή οποιοδήποτε είδος αντιγράφου"  αποτελεί μια ουτοπία που δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί ποτέ γιατί ποτέ κανένας εκδοτικός οίκος στον κόσμο δεν δέχτηκε την έστω και υπό όρους αποδέσμευση μήτρας συγγράμματος (και ναι, η ψηφιακή μορφή πλέον αποτελεί τη "μήτρα"). Δεν είναι τυχαίο οτι ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν υπάρχει ψηφιακή βιβλιοθήκη σε πανεπιστήμιο, παρά μόνο για μονογραφίες και papers. Ποτέ για εμπορικά βιβλία.

Να και μία εμπορική υλοποίηση... Cheesy

http://ebookstore.sony.com/howitworks/
Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 4056


Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #199 on: December 03, 2008, 19:23:25 pm »

Quote from: χοίρος on December 03, 2008, 18:44:04 pm
Quote from: Aurelius on December 03, 2008, 18:12:23 pm
Quote from: χοίρος on December 03, 2008, 18:02:13 pm
Quote from: Aurelius on December 03, 2008, 17:47:52 pm
Εδω και καποιο καιρο, ισως πριν κανα 2 χρονια, ειχα διαβασει ενα αρθρο ενος Ελληνα καθηγητη σε πανεπιστημιο της Αμερικης(νομιζω οτι ηταν Ελληνας, στην τελικη δεν εχει και σημασια). Και περιεγραφε πανω κατω αυτη την κατασταση. Γενικα ειπε, οτι στην Αμερικη τα πανεπιστημια ειναι τελειως αυτονομα, δεν παρεμβαινει καθολου το κρατος σε αυτα. Αυτο ομως, διοτι εχουν πορους απο μονα τους και η χρηματοδοτηση δεν εξαρταται απο το κρατος.

Αυτη η αποψη εδω και πολυ καιρο μου ανησυχει το μυαλο. Αυτο που με βασανιζει ειναι, δεδομενου οτι ενα Πανεπιστημιο, π.χ. ενα ελληνικο Πανεπιστημιο, δεχεται αλλα κυριως εξαρταται αποκλειστικα απο το κρατος, δεν ειναι λογικο οτι δεν μπορει ποτε να ειναι αυτονομο.  Μπορει καποιες τετραετιες να ειναι πιο αυτονομο, οταν οι κυβερνησεις το επιτρεπουν, αλλα υπαρχει ποτε η δυνατοτητα να αποκτησει πληρη αυτονομια και αυτοδιοικηση ? Οταν λεμε δηλαδη, θελουμε το πανεπιστημιο αυτονομο, αλλα θελουμε και τοση χρηματοδοτηση, αυτο δεν ειναι καπως αντιφατικο ?

Ισως το πανεπιστημιο θα πρεπει να βρισκει τροπους να συντηρει τον εαυτο του σε καποιο βαθμο, χωρις να επιβαρυνει τα μελη του. Για παραδειγμα, ασχετα με το αν συμφωνει κανεις με την λιστα ή οχι, το προγραμμα που κατασκευαστηκε και το γεγονος οτι μπορει να προωθηθει εναντι καποιας αμοιβης και αλλου, με μια πρωτη ματια βρισκω θετικα σημεια. Ακριβως, επειδη επιτρεπει στην Σχολη να εχει εσοδα απο μονη της.

Καταλαβαινω οτι ολα αυτα ακροβατουν στα ορια του τι ειναι ηθικα σωστο και ποιος ειναι ο ρολος του Πανεπιστημιου. Και δεν θα διαφωνησω απολυτα με καποιον που θα πει οτι ειναι λανθασμενη αυτη η τακτικη. Αλλα μπορει καποιος να μου πει, τι νομιζει: μπορει ενα Πανεπιστημιο να γινει πραγματικα αυτονομο, αν δεν ειναι αυτοδυναμο. Και αυτοδυναμο σημαινει να μην εχει εσοδα μονο απο το κρατος, δηλαδη την "καλ(κ)η προαιρεση" καθε κοντοφθαλμης κυβερνησης.

Ω θεε μου τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα!


Αυτα τα σχολια θα μπορουσαν να γινουν για πολλα ποστ, απο ολες τις πλευρες. Το να προσπαθεις να υπερ/υποτιμησεις την αξια ενος πραγματος με επικληση σε Θεους/Δαιμονες/Αυθεντιες/Λεξικα κτλ δεν εχει πολυ νοημα και πολυ περισσοτερο δεν προσφερει και κατι.

Γενικα, προσπαθω να μην ειμαι δογματικος και να κανω "διαλογο" ακομα και με αυτα που πιστευω εγω, για να δω που υστερουν. Αυτη η αποψη που εγραψα πιο πανω ηταν μια αφορμη για μια τετοια αναζητηση. Οπως εγραψα, οι τροποι για να επιτευθουν καποια πραγματα, ισως ειναι λαθος. Δεν διαφωνω.

Αλλα εθεσα ενα ερωτημα.

Μπορει καποιος, ενας οργανισμος, ενας ανθρωπος, μια οντοτητα, να ειναι αυτονομη, οταν εξαρτωνται οι ποροι του απο καποιον τριτο ? Μπορει το Πανεπιστημιο να ειναι ανεξαρτητο, αν εξαρταται απο το κρατος. Δεν ρωταω αν μπορει να ειναι προσκαιρα ανεξαρτητο, επειδη μια κυβερνηση νομθετησε με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Ρωταω, αν γενικα μπορει να ειναι ανεξαρτητο, αν μπορει να δρα μονο του χωρις να επηρεαζεται απο το αποτελεσμα των εκλογων, το αν βρεχει ή χιονιζει κτλ κτλ.

Επισης, δεν λεω οτι το να ειναι τελειως ανεξαρτητο, οπως τιθεται πιο πανω, ειναι απαραιτητα καλο.

Αν νομιζεις οτι μπορεις να το απαντησεις, οκ απαντα. Αν νομιζεις οτι ειναι πολυ απλοικος ο συνειρμος εξηγησε γιατι και πιθανοτατα να το δεχτω. Το να λες " Ω θεε μου..." ειναι απλα θορυβος.

Ουαου!! Τρελο συμπερασμα, βαθυστοχαστο!
Η κρατικη χρηματοδοτηση δεσμευει το Πανεπιστημιο και καταργει την αυτονομια του, ενω η αναζητηση αλλων πορων το απελευθερωνει!!!

Ρε συ, τι ηρθες κι εγινες μηχανικος? Πολιτικες και οικονομικες επιστημες επρεπε να ειχες σπουδασει! Αφου το κατεχεις!
Shocked Shocked
Καλα οκ, προφανως λειτουργουμε με διαφορετικα πρωτοκολλα επικοινωνιας. Αλλα σου λεω εγω, αλλα απαντας εσυ.

Το ποστ που εστειλες ειναι κλασσικο παραδειγμα μπλα μπλα. Κριτικη για την κριτικη.

Αυτο που προφανως εσυ εννοεις αυτονομια ειναι, να κανει το Πανεπιστημιο οτι θελει με τα χρηματα. Αλλα αυτο δεν το καθιστα απολυτως αυτονομο, γιατι αν δεν του δωσουν χρηματα, δεν μπορει να κανει τιποτα.

Επομενως, μπορει η ερωτηση να γινει πιο απλη? Γινεται το Πανεπιστημιο να ειναι αυτονομο, οταν εξαρταται αποκλειστικα απο το κρατος? Για τα χρηματα που παιρνει, για αριθμο εισακτεων κτλ ?

Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #200 on: December 03, 2008, 19:27:45 pm »

Ανοιξα ένα θέμα το οποίο θέλει πολλή συζήτηση και σοβαρή κριτική...
μάλλον θα έπρεπε να χωριστεί και το τόπικ

απλά, επειδή από την μέχρι στιγμής κουβέντα που γίνεται έχω στην κυριολεξία αποστομωθεί  lips_sealed
πάω έξω για καφέ !  Smiley

Καλή συνέχεια !  Smiley
Logged
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1693



View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #201 on: December 03, 2008, 19:59:09 pm »

Με αφορμή τις αγωνιώδεις ερωτησεις των παιδιών του 5ου για τα βιβλία της ΕΕΤ ΙΙ προσπάθησα να τους δώσω μιαν απάντηση.

Δυστυχώς, συνειδητοποίησα ότι αυτή τη στιγμή μου μιλάμε, προσωπικά αδυνατώ να απαντήσω στο ερώτημα εάν τα όποια βιβλία έχουν δηλωθεί ως ...εναλλακτικά
θα διανεμηθούν, αλλά και σε πολλά άλλα, πιό ουσιαστικά από το εάν το πρόγραμμα της διανομής δουλεύει έτσι (ή γκιουβέτσι) και εάν η ..περιώνυμη Βάγια της electroauth είναι η κατάλληλη tester.

Διότι το βασικό test πρέπει να αναφέρεται αφενός μεν στη νοημοσύνη των συντακτών της σχετικής διάταξης του νόμου (καλά εδώ τα αποτελέσματα είναι ..προβλέψιμα) και αφετέρου στην δική μας που κοντά 6 μήνες παίζουμε κλεφτοπόλεμο και φτιάχνουμε τα κατάλληλα λογισμικά εξωραϊσμού, αποφεύγοντας (σκόπιμα?) κάθε κουβέντα πάνω στην ουσία του τι είναι τελος πάντων το ..σύγγραμα και τι εξυπηρετεί, πέρα από την μακροημέρευση (μεταφορικά και κυριολεκτικά) του συγγραφέα του.

Για όσους ενδιαφέρονται http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=889.msg535424#msg535424

Γρηγόρης Παπαγιάννης
 
Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤ\
« Reply #202 on: December 03, 2008, 20:44:17 pm »

Ξεκινάω με ένα σύντομο σχόλιο:
Quote from: pandora on December 03, 2008, 17:30:49 pm
απαρνούμενοι από τη μία τον πολιτισμό και την επιστήμη που έχει παράγει το καπιταλιστικό σύστημα

Ε;

ΟΚ, αυτό είχα να πω επ'αυτού. Πάμε παρακάτω.

Βλέπω να προτείνονται τραγικές "λύσεις" εδώ μέσα. Ο ngine13 θέλει να κάνουμε τις βιβλιοθήκες ηλεκτρονικές και να διαβάζουμε μόνο online (αυτοί που δεν έχουν internet την πάτησαν - εκτός φυσικά αν κάνουμε άλλες 100 νησίδες με τη σούπερ ντούπερ ουάου χρηματοδότηση που έχουμε) και ο Aurelius να πουλάμε τη γνώση που έχουμε/παράγουμε ως Πανεπιστήμιο (εδώ υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι που αυτό είναι ανήθικο).

@Aurelius: Ναι, το Πανεπιστήμιο εξαρτάται από το κράτος... αλλά τα πάντα εξαρτώνται ως ένα βαθμό από το κράτος. Αν δεν είχε εξουσία δε θα λεγόταν κράτος. Η λύση δεν είναι να ψάξουμε να βρούμε λεφτά από άλλους που δε θα είναι φυσικά καλύτεροι, δημιουργώντας σχέσεις προσφοράς-ζήτησης στα όρια της ηθικής. Η λύση είναι να ασκούμε πίεση προς το κράτος όταν δε δίνει όσα θέλουμε.

@ngine13: Βρε παιδί μου σου έχουν πει 100 φορές ότι το βιβλίο ΔΕΝ είναι ισοδύναμο με το ψηφιακό βιβλίο, γιατί το ένα το διαβάζει μόνο ένας άνθρωπος κάθε φορά, ενώ το άλλο το διαβάζουν πολλοί ταυτόχρονα. Τι σχέση έχει το γεγονός ότι ο άλλος δε μπορεί να το κρατήσει μόνιμα (αν δεχτούμε βέβαια ότι αυτός ο περιορισμός είναι εφικτός);
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1280


When the crowds are gone


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #203 on: December 03, 2008, 20:55:15 pm »

Quote from: Aurelius on December 03, 2008, 17:47:52 pm
Γενικα ειπε, οτι στην Αμερικη τα πανεπιστημια ειναι τελειως αυτονομα, δεν παρεμβαινει καθολου το κρατος σε αυτα. Αυτο ομως, διοτι εχουν πορους απο μονα τους και η χρηματοδοτηση δεν εξαρταται απο το κρατος.

Αυτη η αποψη εδω και πολυ καιρο μου ανησυχει το μυαλο. Αυτο που με βασανιζει ειναι, δεδομενου οτι ενα Πανεπιστημιο, π.χ. ενα ελληνικο Πανεπιστημιο, δεχεται αλλα κυριως εξαρταται αποκλειστικα απο το κρατος, δεν ειναι λογικο οτι δεν μπορει ποτε να ειναι αυτονομο.  Μπορει καποιες τετραετιες να ειναι πιο αυτονομο, οταν οι κυβερνησεις το επιτρεπουν, αλλα υπαρχει ποτε η δυνατοτητα να αποκτησει πληρη αυτονομια και αυτοδιοικηση ? Οταν λεμε δηλαδη, θελουμε το πανεπιστημιο αυτονομο, αλλα θελουμε και τοση χρηματοδοτηση, αυτο δεν ειναι καπως αντιφατικο ?

Ισως το πανεπιστημιο θα πρεπει να βρισκει τροπους να συντηρει τον εαυτο του σε καποιο βαθμο, χωρις να επιβαρυνει τα μελη του. Για παραδειγμα, ασχετα με το αν συμφωνει κανεις με την λιστα ή οχι, το προγραμμα που κατασκευαστηκε και το γεγονος οτι μπορει να προωθηθει εναντι καποιας αμοιβης και αλλου, με μια πρωτη ματια βρισκω θετικα σημεια. Ακριβως, επειδη επιτρεπει στην Σχολη να εχει εσοδα απο μονη της.

Αυτό που περιγράφεις (και είναι και η πραγματικότητα), είναι το κρατικό πανεπιστήμιο - όχι το δημόσιο. Και η διαφορά είναι ουσιαστική, όχι θέμα ορισμού.

Εμείς* υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε για δημόσιο πανεπιστήμιο. Δηλαδή στα πλαίσια μιας παιδείας που δεν εξαρτάται από ποιο κόμμα είναι στην εξουσία (πελατειακές σχέσεις και ό,τι άλλο θέλεις) αλλά από τη θέληση ενός λαού να μορφωθεί και να μορφώνει τα παιδιά του. Και ο όποιος έλεγχος πρέπει να γίνεται συνολικά από την κοινωνία και όχι από την κυβέρνηση. (Πως θα γίνει αυτό; Άλλο θέμα.)
Αλλά εκεί βρίσκεται η διαφορά, ακόμα και στο πλαίσιο ενός κόμματος: Μια κομματική κυβέρνηση μπορεί να επιλέγει συνειδητά να παρέχει ελλειπή παιδεία, γιατί έχει συμφέρον. Ακόμα όμως και ο ψηφοφόρος ενός τέτοιου κόμματος δε θα συμφωνούσε με αυτή τη γραμμή, ώστε να τη στηρίξει (ένας από τους λόγους που είναι διαφορετικός ο κοινωνικός έλεγχος από τον κυβερνητικό)

Συνεπώς το να προσπαθούμε να βρούμε μόνοι μας λεφτά, είναι αφενός ένα χτύπημα στο δημόσιο χαρακτήρα (οι θεολόγοι αλήθεια θα κάνουν ευχέλαια; Tongue) και αφετέρου λίγο αναποτελεσματικό, αν αυτό που ψάχνεις είναι η αυτονομία. Πόσα χρήματα πια μπορείς να εξασφαλίσεις με αυτό τον τρόπο;

*όπου "εμείς" βάλε όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
« Last Edit: December 03, 2008, 21:02:59 pm by Doctor_Doctor » Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 4056


Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #204 on: December 03, 2008, 21:01:49 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on December 03, 2008, 20:44:17 pm
@Aurelius: Ναι, το Πανεπιστήμιο εξαρτάται από το κράτος... αλλά τα πάντα εξαρτώνται ως ένα βαθμό από το κράτος. Αν δεν είχε εξουσία δε θα λεγόταν κράτος. Η λύση δεν είναι να ψάξουμε να βρούμε λεφτά από άλλους που δε θα είναι φυσικά καλύτεροι, δημιουργώντας σχέσεις προσφοράς-ζήτησης στα όρια της ηθικής. Η λύση είναι να ασκούμε πίεση προς το κράτος όταν δε δίνει όσα θέλουμε.

Οκ, αλλα ετσι το Πανεπιστημιο ειναι κρατικο, οχι δημοσιο. Και ειναι αμεσα εξαρτωμενο απο το κρατος, αρα εκ των πραγματων δεν μπορει να ειναι αυτονομη οντοτητα.
Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #205 on: December 03, 2008, 21:05:54 pm »

Πάντα υπάρχει μια αυτονομία, υπάρχει αυτοδιοίκηση, γι'αυτό και λέγεται δημόσιο και όχι κρατικό...
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pmousoul
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤ\
« Reply #206 on: December 03, 2008, 22:27:14 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on December 03, 2008, 20:44:17 pm

...
Βλέπω να προτείνονται τραγικές "λύσεις" εδώ μέσα. Ο ngine13 θέλει να κάνουμε τις βιβλιοθήκες ηλεκτρονικές και να διαβάζουμε μόνο online (αυτοί που δεν έχουν internet την πάτησαν - εκτός φυσικά αν κάνουμε άλλες 100 νησίδες με τη σούπερ ντούπερ ουάου χρηματοδότηση που έχουμε)...

@ngine13: Βρε παιδί μου σου έχουν πει 100 φορές ότι το βιβλίο ΔΕΝ είναι ισοδύναμο με το ψηφιακό βιβλίο, γιατί το ένα το διαβάζει μόνο ένας άνθρωπος κάθε φορά, ενώ το άλλο το διαβάζουν πολλοί ταυτόχρονα. Τι σχέση έχει το γεγονός ότι ο άλλος δε μπορεί να το κρατήσει μόνιμα (αν δεχτούμε βέβαια ότι αυτός ο περιορισμός είναι εφικτός);

Νέσσα οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες θα περιέχουν όλα τα βιβλία της λίστας σε αρκετά αντίτυπα ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα βιβλία, δηλ. ακόμα και σε εκείνα που δεν επέλεξες να κρατήσεις! Αυτό λέγεται ρεαλιστική υλοποίηση του πολλαπλού συγγράμματος.

Επίσης είπα ότι :

Quote from: ngine13 on December 03, 2008, 18:15:55 pm

Quote from: ngine13 on December 03, 2008, 18:01:23 pm
Είναι πιστεύω προφανές ότι το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο...

Δηλ. όταν δανείζεσαι φυσικά ένα βιβλίο το μέσο είναι το χαρτί, ενώ όταν το δανείζεσαι ηλεκτρονικά το μέσο είναι η οθόνη του υπολογιστή..

Σε καμία περίπτωση δεν κρατάς το βιβλίο για δικό σου.. κλείνοντας το πρόγραμμα, το βιβλίο επιστρέφει στην βιβλιοθήκη.. και θα έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να μην αφήνει το πρόγραμμα να κρατάς στον υπολογιστή οποιοδήποτε είδος αντιγράφου (π.χ. το κάθε βιβλίο θα αποκωδικοποιείται την ώρα που το διαβάζεις και όταν θα στέλνεις κλήσεις προς την συσκευή εξόδου - οθόνη, όταν δηλαδή θα θες να αντιγράψεις θα παίρνεις το κωδικοποιημένο κείμενο - το οποίο θα σου είναι άχρηστο!!!).

Ο μόνος περιορισμός που μπορεί επιπλέον να επιβληθεί για να μην έχει καμία διαφορά ο ηλεκτρονικός δανεισμός από τον φυσικό είναι να μην μπορούν ταυτόχρονα να διαβάζουν το ίδιο βιβλίο περισσότερα άτομα από τον αριθμό των "ηλεκτρονικών αντιτύπων" για τα οποία θα έχεις πληρώσει..

Αυτό το διάβασες ?


Υ.Γ. : Η συζήτηση ξεκινάει από εδώ : http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=28085.msg535254#msg535254
« Last Edit: December 07, 2008, 03:20:55 am by ngine13 » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #207 on: December 03, 2008, 22:47:49 pm »

1)Σου λέω
Quote from: Nessa NetMonster on December 03, 2008, 20:44:17 pm

...
Βλέπω να προτείνονται τραγικές "λύσεις" εδώ μέσα. Ο ngine13 θέλει να κάνουμε τις βιβλιοθήκες ηλεκτρονικές και να διαβάζουμε μόνο online (αυτοί που δεν έχουν internet την πάτησαν - εκτός φυσικά αν κάνουμε άλλες 100 νησίδες με τη σούπερ ντούπερ ουάου χρηματοδότηση που έχουμε)...

και μου απαντάς
Quote from: ngine13 on December 03, 2008, 22:27:14 pm
Νέσσα οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες θα περιέχουν όλα τα βιβλία της λίστας σε αρκετά αντίτυπα ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα βιβλία, δηλ. ακόμα και σε εκείνα που δεν επέλεξες να κρατήσεις! Αυτό λέγεται ρεαλιστική υλοποίηση του πολλαπλού συγγράμματος.

Πώς απαντάει το ένα στο άλλο; Θεωρείς δεδομένο ότι έχουν όλοι internet και άρα θα μπορούν να διαβάζουν από πολλαπλά συγγράμματα όπως θα τους απαιτείται. Άσε δε το πρόβλημα της εκτύπωσης (γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνεις όλο σου το διάβασμα από υπολογιστή)...

2) Σ'αυτό
Quote from: Nessa NetMonster on December 03, 2008, 20:44:17 pm
@ngine13: Βρε παιδί μου σου έχουν πει 100 φορές ότι το βιβλίο ΔΕΝ είναι ισοδύναμο με το ψηφιακό βιβλίο, γιατί το ένα το διαβάζει μόνο ένας άνθρωπος κάθε φορά, ενώ το άλλο το διαβάζουν πολλοί ταυτόχρονα. Τι σχέση έχει το γεγονός ότι ο άλλος δε μπορεί να το κρατήσει μόνιμα (αν δεχτούμε βέβαια ότι αυτός ο περιορισμός είναι εφικτός);

μου λες αυτό
Quote from: ngine13 on December 03, 2008, 22:27:14 pm
Ο μόνος περιορισμός που μπορεί επιπλέον να επιβληθεί για να μην έχει καμία διαφορά ο ηλεκτρονικός δανεισμός από τον φυσικό είναι να μην μπορούν ταυτόχρονα να διαβάζουν το ίδιο βιβλίο περισσότερα άτομα από τον αριθμό των "ηλεκτρονικών αντιτύπων" για τα οποία θα έχεις πληρώσει..
το οποίο όντως δεν του είχα δώσει αρκετή σημασία γιατί δεν το είχες τονίσει καθόλου (είμαι μάλιστα σίγουρη ότι ως απάντηση στους άλλους που σου λέγανε το ίδιο έδινες άλλο κομμάτι του ποστ σου, γιατί το άλλο έβλεπα μπολνταρισμένο - και σ'αυτό απάντησα κι εγώ). ΟΚ λοιπόν... αλλά τότε θα πληρώνει η βιβλιοθήκη για αέρα κοπανιστό, ενώ δηλαδή έχει το e-book θα πληρώνει παραπάνω λεφτά μόνο και μόνο για να αφήσει περισσότερο κόσμο να το διαβάζει ταυτόχρονα. Άρα πάλι θα πάμε σε μεγάλο κόστος και δε θα κερδίσουμε και πολλά τελικά (μόνο από χώρους). Επίσης, σε περίοδο εξεταστικής θα υπάρχει πάλι το ίδιο πρόβλημα όπως και με τα έντυπα βιβλία - ότι δηλαδή δε θα φτάνουν για όλους.
« Last Edit: December 07, 2008, 03:29:53 am by Nessa NetMonster » Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1349


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #208 on: December 04, 2008, 00:53:21 am »

Μα αυτό που προτείνει ο Παναγιώτης (ngine) είναι έτσι κι αλλιώς μόνο για να λυθεί το πρόβλημα του χώρου. Καμιά άλλη διαφορά από το τυπωμένο βιβλίο. Δε μιλάει (πλέον;) για μικρότερο κόστος. Ας διαβάζουμε προσεκτικότερα τι γράφεται και ας προσπαθούμε να το καταλάβουμε.

Στην πρόταση του Παναγιώτη, βλέπω δύο μειονεκτήματα:

1) Τα e-books για κάποιους δε διαβάζονται τόσο εύκολα. Οι λόγοι είναι η πρόσβαση σε υπολογιστή/διαδίκτυο και η ανάγνωση από οθόνη. Τα προβλήματα αυτά μάλλον θα ξεπεραστούν, με τη χρήση του e-paper που φιλοδοξεί να γίνει το ίδιο άνετο στο διάβασμα με ένα τυπωμένο βιβλίο, ίσως και καλύτερο. Βλέπε http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_paper.
Και αν είναι να παίρνουμε τα βιβλία μας σε ηλεκτρονική μορφή, δε θα είναι παράλογο να προσφέρει το πανεπιστήμιο e-paper σε όλους τους φοιτητές, αν βέβαια δεν έχουν ήδη όλοι! Αυτό λύνει και το θέμα της πρόσβασης.

2) Οι εκδότες φοβούνται την "πειρατεία". Και τώρα βγάζουμε παράνομα φωτοτυπίες τα βιβλία, αλλά μέσω υπολογιστή είναι πολύ πιο εύκολο, ό,τι έλεγχος και αν υπάρχει. Από τη στιγμή που φτάνει κάτι στον υπολογιστή μου μπορώ να το κρατήσω (η πιο bruteforce λύση θα ήταν με printscreen και μετά με OCR μετατροπή σε κείμενο).

Αυτό το δεύτερο θέμα δεν ξέρω αν θα ξεπεραστεί. Οι εκδότες σίγουρα δε θα θέλουν, αλλά ίσως αναγκαστούν. Δεν ξέρω.

Πάντως, εμείς έχουμε ήδη στα χέρια μας μια, ίσως όχι τέλεια, λύση (υπόκειται στο μειονέκτημα 1). Το όνομα αυτής θυμίζει αρχαία βιβλιοθήκη. Ποιος τους γαμάει όλους αυτούς που θα σε κυνηγάνε; Δε θα μπορέσουν να σε περιορίσουν, όπως δεν μπόρεσαν να το κάνουν με τα games, τη μουσική, τις ταινίες κλπ. Το διαδίκτυο δεν ελέγχεται.
Logged
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1648


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!


View Profile
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #209 on: December 05, 2008, 03:49:02 am »

Στην προχτεσινή συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών έγινε μια σύντομη παρουσίαση (ο χρόνος που δόθηκε από το προεδρείο ήταν λίγος) της πρότασης που έγραψα εδώ:

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=28085.135

Ο σκοπός της τοποθέτησης ήταν να ακούσει ο κόσμος (το σώμα της συνέλευσης) την πρόταση και να αρχίσει να την επεξεργάζεται (να αρχίσει η ζύμωσις).
« Last Edit: December 05, 2008, 03:54:28 am by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara


Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Pages: 1 ... 12 13 [14] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...