• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:21:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:21:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426687
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 86
Total: 141
shamaelas
tzortzis
Arakapas
chrisg
mmikelo
sassi
dimitris kiziridis
Leftor
dnikoa
gsifnio
Xontroulis
ZontanosThrylos
thomasdt
ellimoschou
kvas
athena_apo
aggelina
Giannis_Kako
giannisd
papaloui
MrGreekArrow
Mavromati
alexkont
mike1996
dimopoul
paristetos
George_RT
gpap
Geoth
panagiot
airam
Maximos7
programmer2004
DimKaratzas
superkolios
acolak
noimaginationforthis
Gray139
ggalamat
Roidos
Mr Watson
pelopidt
kzmekos
ppoug
Vasilikikr
kmargaritis
Nikos_313
gmpatsol
Saint_GR
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων τη Πέμπτη 15/01
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων τη Πέμπτη 15/01  (Read 7039 times)
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
Re: Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων τη Πέμπτη 15/
« Reply #45 on: January 16, 2009, 21:33:50 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on January 16, 2009, 21:26:27 pm
Quote from: Tempus Fugit on January 16, 2009, 21:08:06 pm
Ερχεται ακριβως σε αντιδιαστολη με αυτο που είχε πει η corina αν δεν κάνω λάθος, οτι για όλους αυτούς τους ανώνυμους αποκαλούμενους "αδιαφορους, φλωρους, ασχετους, ευμεταβλητους" και τα λοιπα που ανεβαζαν τον αριθμο τους 361, το προβλημα σου εσενα που θελεις να θεωρεις τον εαυτο σου ιδεολογο και ατομο που ενδιαφερεται για κατι καλυτερο σε οποιονδηποτε τομεα (σχολη, πολιτικα, κοινωνικα, περιβαλλοντικα) ειναι να μπορεσεις να βρεις τροπο να τον κανεις να ενδιαφερθει και να παραταχθει μαζι σου στην ιδεα σου.
Το να τον βριζεις και να τον μειωνεις λες κι εσυ εισαι ο Μεσσιας του Κόσμου Τουτου κι αυτος ενα απλο μικρο προβατακι, το μονο συναισθημα που θα του ξυπνησεις ειναι η οργη και αποστροφη εναντιον σου. Δραση - Αντίδραση.

ανάμεσα σε αυτό που θέλω εγώ να πω, και αυτό που καταλαβαίνει ο άλλος, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να μην συνεννοηθούμε

το να τον βρίζω και να τον μειώνω είναι μια μέθοδος, ένας από τους πιθανούς λόγους να μην επέλθει συνενόηση
δεν είναι αυτό που λέω

το να φέρομαι με το γάντι, ευγενικά και με δεδομένο σεβασμό, εξαλείφει πολλούς λόγους για να μην επέλθει συνεννόηση
αλλα πια μπαίνει η άλλη πιθανότητα, το να μην λέω τίποτα

και σας ρωτάω τι είναι πιο σημαντικό, το να έχω να πω κάτι, και ας μην συνεννοούμαι με όλο τον κόσμο, ή το να συνεννοούμαι με όλους, και σε μερικούς αυτά που λέω να ακούγονται φρικτές μαλακίες?

αν τελικά θέλουμε το πρώτο, ποια ακριβώς σκοπιμότητα έχει η ευγένεια?

Μαλακιες θα ακουγονται αυτα που λεω οποιον τροπο κι αν διαλεξω. Απλώς είναι θέμα χαρακτήρα απο ενα σημειο και μετα, περαν της πολιτικης αντιληψης. Καποιος θα προσπαθησει να σε πεισει με το ζορι καποιος θα βασιστει στην κατανοηση, καποιος στον συναισθηματισμο. Διαχωρισμος παντα ευγενειας με γλυψιμο και χαιδεμα αυτιων. Δεν ειναι αυτο που εννοω.

Τωρα οταν μου λες τι σκοπιμοτητα εχει η ευγενεια, ξερω γω, τι να σου πω. Αν οχι με την ευγενεια τι? Ουγκα μπουγκα?

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #46 on: January 16, 2009, 21:59:52 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2009, 21:32:49 pm
το να φέρομαι με το γάντι, ευγενικά και με δεδομένο σεβασμό, εξαλείφει πολλούς λόγους για να μην επέλθει συνεννόηση

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

let's break it down furtherly

στην προσπάθεια να αρέσω/να είμαι ενδιαφέρων, γίνομαι ευγενικός, καλόβολος, ψάχνω κοινά σημεία με τον συνομιλιτή, για να υπάρξει μια υποτυπώδης σύμπλευση ρε παιδί μου, η αναγκαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι την ύπαρξη των παραπάνω, στην πραγματικότητα ενέχει μεγάλο κίνδυνο, βεβαιότητα θα έλεγε η παρατηρησιακή εμπειρία μου, να μην πουν αυτό που το υπόλοιπο κομμάτι της "νοηματικής" διεργασίας έχει παράξει

το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε είναι πολύ πρόσφορο, για να επεκταθεί αυτή η αναγκαιότητα συμπεριφοράς και να υπερκαλύψει όποια άλλη διεργασία υφίστατω από την αφομοιωτική μας ικανότητα, και να βρίσκεται μόνη της πια στην "αλυσίδα" παραγωγής

και επειδή με το να σκέφτομαι την αποδοτικότητα του τρόπου που σκέφτομαι, θα οδηγήθω τελικά σε υπαρκτικά αδιέξοδη κατάσταση, θα ενθρονιστεί αξιωματικά ο τρέχον τρόπος σκέψης σαν μόνος υπαρκτός (αλλιώς θεός φυλάξοι, είμαι λάθος), και θα αφεθεί η "αφύπνιση" στις εμπειρικές "σφαλιάρες", στα παραδείγματα της ζωής, δηλαδή με την συναίσθηση ότι κάτι, κάπου έκει έξω λειτουργεί καλύτερα και αποδοτικότερα

έτσι η μετάβαση από την ασύνειδη ανταλλαγή εννοιών, στην θέληση για σκέψη, για γνώση, για κατανόηση, είναι σταδιακή
και σίγουρα σε κανένα σημείο της, δεν αναγνωρίζει την χρησιμότητα της ιδέας που αντιμετωπίζει την ευγένεια σαν αναγκαιότητα προαπαιτούμενη του "να ειπωθεί κάτι"

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #47 on: January 16, 2009, 22:09:04 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on January 16, 2009, 21:59:52 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2009, 21:32:49 pm

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

let's break it down furtherly

στην προσπάθεια να αρέσω/να είμαι ενδιαφέρων, γίνομαι ευγενικός, καλόβολος, ψάχνω κοινά σημεία με τον συνομιλιτή, για να υπάρξει μια υποτυπώδης σύμπλευση ρε παιδί μου, η αναγκαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι την ύπαρξη των παραπάνω, στην πραγματικότητα ενέχει μεγάλο κίνδυνο, βεβαιότητα θα έλεγε η παρατηρησιακή εμπειρία μου, να μην πουν αυτό που το υπόλοιπο κομμάτι της "νοηματικής" διεργασίας έχει παράξει

το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε είναι πολύ πρόσφορο, για να επεκταθεί αυτή η αναγκαιότητα συμπεριφοράς και να υπερκαλύψει όποια άλλη διεργασία υφίστατω από την αφομοιωτική μας ικανότητα, και να βρίσκεται μόνη της πια στην "αλυσίδα" παραγωγής

και επειδή με το να σκέφτομαι την αποδοτικότητα του τρόπου που σκέφτομαι, θα οδηγήθω τελικά σε υπαρκτικά αδιέξοδη κατάσταση, θα ενθρονιστεί αξιωματικά ο τρέχον τρόπος σκέψης σαν μόνος υπαρκτός (αλλιώς θεός φυλάξοι, είμαι λάθος), και θα αφεθεί η "αφύπνιση" στις εμπειρικές "σφαλιάρες", στα παραδείγματα της ζωής, δηλαδή με την συναίσθηση ότι κάτι, κάπου έκει έξω λειτουργεί καλύτερα και αποδοτικότερα

έτσι η μετάβαση από την ασύνειδη ανταλλαγή εννοιών, στην θέληση για σκέψη, για γνώση, για κατανόηση, είναι σταδιακή
και σίγουρα σε κανένα σημείο της, δεν αναγνωρίζει την χρησιμότητα της ιδέας που αντιμετωπίζει την ευγένεια σαν αναγκαιότητα προαπαιτούμενη του "να ειπωθεί κάτι"

Αυτό που περιγράφεις δε λέγεται ευγένεια. Είναι αυτό που είπε ο Tempus παραπάνω γλείψιμο και χάιδεμα αυτιών.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #48 on: January 16, 2009, 22:17:54 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2009, 22:09:04 pm
Αυτό που περιγράφεις δε λέγεται ευγένεια. Είναι αυτό που είπε ο Tempus παραπάνω γλείψιμο και χάιδεμα αυτιών.

gamv to theo, tosa pragmata egrapsa
den milaw gia tin eugeneia, oute tixon diava8miseis kai prosegiseis tis
milaw gia tin anagaiotita ipar3is tis

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων τη Πέμπτη 15/01
« Reply #49 on: January 16, 2009, 22:23:08 pm »

Μα κι εγώ αυτό λέω. Δε μιλάς για την αναγκαιότητα της ευγένειας, αλλά για την αναγκαιότητα του γλειψίματος/χαϊδέματος αυτιών. Αυτό που περιγράφεις σαν "καλόβολος", "κοινά σημεία με τον συνομιλητή", "υποτυπώδης σύμπλευση" δε λέγεται ευγένεια. Η ευγένεια είναι αναγκαία, αυτό που περιγράφεις όχι.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #50 on: January 16, 2009, 22:25:41 pm »

Και θα σου πω και παράδειγμα από το φόρουμ... στο τόπικ για τη θρησκεία με τον Έκτορα εγώ ήμουν ευγενική (συνήθως τουλάχιστον), εσύ όχι. Με είδες να υποχωρώ πουθενά; Είδες καμία σύμπλευση, κανένα κοινό σημείο;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: January 16, 2009, 22:34:46 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2009, 22:25:41 pm
Και θα σου πω και παράδειγμα από το φόρουμ... στο τόπικ για τη θρησκεία με τον Έκτορα εγώ ήμουν ευγενική (συνήθως τουλάχιστον), εσύ όχι. Με είδες να υποχωρώ πουθενά; Είδες καμία σύμπλευση, κανένα κοινό σημείο;

ax den diavazeis auta pou grafw
mi pasaliveis se parakalw
paraitoume meta apo auto, exw e3igi8ei ektenestata pisteuw

milaw gia tin anagaiotita tis eugeneias akoma kai opws tin orizeis esi, diladi tin asinais8iti xrisi tis
kai oti den prosferei se tipota

makrigoroume kai fliaroume, apla aposimpiknwnw ta osa exw idi pei...

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #52 on: January 16, 2009, 22:39:06 pm »

Διαφωνώ στο ότι δεν προσφέρει τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό να φέρεσαι καλά στους άλλους.

Ξεκινάς με τη φράση "στην προσπάθεια να αρέσω/να είμαι ενδιαφέρων", άρα προφανώς δε μπορεί να αναφέρεσαι στην πραγματική ευγένεια.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: January 16, 2009, 22:54:09 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2009, 22:39:06 pm
Διαφωνώ στο ότι δεν προσφέρει τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό να φέρεσαι καλά στους άλλους.

Ξεκινάς με τη φράση "στην προσπάθεια να αρέσω/να είμαι ενδιαφέρων", άρα προφανώς δε μπορεί να αναφέρεσαι στην πραγματική ευγένεια.

αυτή είναι η ψυχολογική παρόρμηση πίσω από την πράξη
δεν εξυπηρετείται καμία άλλη σκοπιμότητα από αυτήν που προανέφερα
αν μη τι άλλο, σκέφτονται ασυναίσθητα, το να είσαι ευγενικός δεν πρόκειται να σε βλάψει
πόσο μάλλον σε ένα περιβάλλον που έχει γαλουχηθεί σε αυτή, θα σε ωφελήσει
πραγματική ευγένεια τι θα ήταν, να την έχει κερδίσει ο άλλος?
τοτε δεν θα ήταν αναγκαιότητα

pay close attention
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #54 on: January 16, 2009, 23:00:38 pm »

Καλά τελικά δεν μπορώ να σας ...παρακολουθήσω.

Η κουβέντα των τελευταίων 4 ημερών, πέρα από την ανείπωτη (πολιτική?) πίκρα ορισμένων βγάζει μάτια...

Δηλαδή να καταλήξει κανείς στο (πολιτικό?) συμπέρασμα, 'κάντε κατάληψη γιατί είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν μαθήματα την ώρα της πορείας....'

Απίστευτο σκεπτικό....

Μια, μαζική πραγματικά συνέλευση, αποφασίζει στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης ένα πλαίσιο που προβλέπει 'διακοπή μαθημάτων την Πέμπτη'.

Την επόμενη μέρα, 2000 φοιτητές (Ηλεκτρολόγοι μόνο) και 100 από την άλλοι μεριά (καθηγητές, μεταπτυχιακοί, τεχνίτες κλπ) πρέπει να το ξέρουν και να το εφαρμόσουν απαρέγκλιτα. Λές και ο καθένας από αυτούς κοιμάται αγκαλιά με τον υπολογιστή του περιμένοντας το πολυπόθητο e-mail που θα του δώσει την αγωνιστική γραμμή...

Ετσι, κάποιοι θα κατέβουν για μάθημα, κάποιοι θα πάνε να εξετάσουν το εργαστήριο (που το είχαν ήδη αναβάλλει άλλες 2-3 φορές νωρίτερα) κλπ. Και φυσικά, όπως γίνεται συνήθως, θα βρουν και μερικά καλά παιδιά που πιάσαν από το πρωί 'στασίδι' λόγω ...άγνοιας ή (το πιο πιθανό) κουτοπονηριάς. Και από κεί και πέρα αρχίζουν να γεμίζουν οι σελίδες με ανέξοδη επαναστατική κριτική, για το εάν φταίνε οι μπάτσοι, οι καμήλες, η τουρκοκρατία ή το κακό μας το ριζικό ως φυλής......

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά (και σίγουρα λιγότερο επαναστατικά). Όσο και εάν μου τη σπάει να ετοιμάζω μάθημα μέχρι τα χαράματα για να μάθω στις 9.00 το πρωί ότι έχει κατάληψη, διακοπή, αποχή και δεν ξέρω τι, άλλο τόσο μου τη δίνει το να διαβάζω ότι συμμετέχω σε μια ξενοκίνητη συνομωσία ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του.

Δεν πήγα να κάνω μάθημα την Πέμτη στις 9.00. Ήμουν από τους (λίγους) που έμαθα την απόφαση της ΓΣ μόλις δημοσιοποιήθηκε. Επίσης (σκόπιμα) δεν έβγαλα ανακοίνωση ότι δεν θα κάνω μάθημα, όσο και εάν ευτό ενόχλησε κάποιους φίλους που ήρθαν στο γραφείο στις 9.20 με τη φραπεδιά στο χέρι και τη τσίμπλα στο μάτι να δουν αν είμαι καλά στην υγεία μου. Τους ταλαιπώρησα είναι αλήθεια, αλλά ας ψάχνανε και ας ρωτούσανε (δηλαδή μάλλον ξέρανε αλλά...είπαμε..just in case).

Τώρα εάν κάποιος πήγε και έκανε μάθημα....έ τι να λέμε...
Αν το ήξερε, ας πάρει τη μισή (?) ντροπή και ας αφήσει την υπόλοιπη για το ακροατήριό του, την ομάδα περιφρούρησης που δεν ξύπνησε, εκείνους που ξύπνησαν αλλά κατέβηκαν με τον καφέ στο χέρι να δούνε .. τι ώρα ξυπνάνε οι καμήλες και τους λοιπούς του είδους.
Και εάν ότι έγινε είναι πια τόσο σοβαρό, έ δεν νομίζω ότι χρειάζεται .. επανάσταση για να πειστεί ο όποιος συνάδελφος να το επαναλάβει. Μάλλον ένα e-mail χρειάζεται ή ακόμη καλύτερα μια βόλτα από το γραφείο του. Αν πάλι δεν είναι και τόσο ...σοβαρό, έ άς καταγραφεί στις παράπλευρες απώλειες της κινητοποίησης.

Αν βγουν αυτά από τη μέση η συζήτηση μπορεί να γίνει ίσως πιο ....πολιτική. Που ξέρει κανείς, μπορεί και πιό ...σοβαρή.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #55 on: January 16, 2009, 23:06:07 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on January 16, 2009, 22:54:09 pm
αυτή είναι η ψυχολογική παρόρμηση πίσω από την πράξη
δεν εξυπηρετείται καμία άλλη σκοπιμότητα από αυτήν που προανέφερα

Σκέφτεσαι αντικοινωνικά. Πιθανόν να είναι επειδή οι γονείς σου έκαναν το λάθος να "σου μάθουν τρόπους" (όπως και οι γονείς όλων μας άλλωστε, μόνο που εσένα κατάφεραν να σε επηρεάσουν).

Είναι η αντίθεση εσωτερικής και εξωτερικής ηθικής που έλεγα σε άλλο τόπικ (και που τόσο επίμονα αρνούνται να παραδεχτούν όσοι έχουν μόνο τη δεύτερη): Είμαι ευγενικός από ανθρωπιά, γιατί μπαίνω στη θέση του άλλου (στα συναισθήματα εννοείται, όχι στο σκεπτικό - αλλιώς ζήτω που καήκαμε) και δε θέλω να τον θίξω ή να τον στενοχωρήσω VS είμαι ευγενικός γιατί μου μάθανε ότι αυτό είναι το σωστό, ότι έτσι πρέπει (και υποσυνείδητα έχω το φόβο ότι αν δεν το κάνω θα τιμωρηθώ όπως όταν ήμουν παιδί, ή την ελπίδα ότι αν το κάνω θα επιβραβευτώ).

Quote from: Ex_Mechanus on January 16, 2009, 22:54:09 pm
πραγματική ευγένεια τι θα ήταν, να την έχει κερδίσει ο άλλος?
τοτε δεν θα ήταν αναγκαιότητα

Όχι, δεν είναι θέμα να την κερδίσεις. Είναι θέμα να τη χρειάζεσαι.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #56 on: January 17, 2009, 05:21:43 am »

Quote from: thanasiskehagias on January 16, 2009, 20:52:05 pm
(click στο link)

Quote from: gpap on January 16, 2009, 23:00:38 pm
(click στο link)

Γενικά το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι αν είναι καλή η κατάληψη / διακοπή των μαθημάτων ή όχι... Για την ακρίβεια ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι η βέλτιστη λύση αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και γι αυτό στήριξα τις "καμήλες". Το θέμα είναι ότι ο σύλλογος πήρε μια απόφαση... Το πλαίσιο που ψηφίστηκε μιλούσε για κάποιες συγκεκριμένες δράσεις... Όταν κάποιος δε σέβεται τις αποφάσεις του συλλόγου που συμμετέχει, ποιο είναι το δικαίωμά του να συμμετέχει στο σύλλογο αυτό; Πόσο μάλλον όταν έχει στηρίξει την απόφαση του συλλόγου (γιατί δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί από αυτούς που έκαναν μάθημα την ώρα της πορείας ψήφισαν το πλαίσιο που βγήκε). Όσον αφορά το μέρος της ενημέρωσης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σχεδόν όλοι (οι φοιτητές) ήξεραν την απόφαση.

Επίσης θέλω να πω (όπως πιστεύω άφησα να εννοηθεί και στο προηγούμενο ποστ μου) ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει και τόσο πολύ τους διδάσκοντες. Στο κάτω κάτω είναι ανθρώπινο όταν έχεις 30 παιδιά να σε παρακαλάνε να κάνεις μάθημα να το κάνεις. Όταν όμως αυτά τα παιδιά είναι τα ίδια που ψηφίζουν το πλαίσιο που βγήκε υπάρχει ένα πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά είναι που δε δείχνουν κανένα σεβασμό στους υπόλοιπους συμφοιτητές τους -για την ακρίβεια μπορείς να πεις ακόμα και ότι τους εξαπάτησαν με την υποτιθέμενη στήριξή τους-, και επομένως δεν αξίζουν κανενός σεβασμού από εμάς.

dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #57 on: January 17, 2009, 12:47:09 pm »

Quote from: gpap on January 16, 2009, 23:00:38 pm
Καλά τελικά δεν μπορώ να σας ...παρακολουθήσω.

Γρηγόρη,
θα μπορούσες αν είχες έρθει την Πέμπτη το βράδυ στις 'παρδαλές καμήλες'.
Ο Θανάσης σε αυτή τη συζήτηση αναφέρεται.
Η απάντηση του Νταμπίζια είναι στο πνεύμα όσων ακούσαμε από τους φίλους του εκεί.

Ο ρόλος του συλλόγου και του συνδικαλισμού δεν γίνεται από τα παιδιά κατανοητός με τον ίδιο τρόπο που τον γνωρίσαμε εμείς, μπορείς να το αντιληφθείς από την σύγκριση που κάνει ο Νταμπίζιας μεταξύ των δύο γενικών συνελεύσεων.
Χαρακτηριστικά σημειώνω ότι φοιτητής αναρωτήθηκε άν χάνει την φοιτητική του ιδιότητα μετά την ενδεχόμενη διαγραφή του από τον σύλλογο.

Είναι ένα πρόβλημα που σηκώνει πολύ συζήτηση, δεν θέλω να εμπλακώ, αλλά το παίρνω πολύ σοβαρά υπόψη στην αντιμετώπιση των φοιτητών πια.

Χρήστος Ε. Δημάκης

« Last Edit: January 17, 2009, 21:11:23 pm by dimakis » Logged
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #58 on: January 17, 2009, 13:02:25 pm »

Καλά, τον πολιτικό, κοινωνικό, ψηφιακό και γραμματικό αναλφαβητισμό τον αναγνωρίζουμε πια, μιας και τον βιώνουμε καθημερινά.

Αλλά ρε παιδιά, εδώ μιλάμε για στοιχειώδη λογική!

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Pages: 1 2 3 [4] Go Up Print
Jump to: