• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:45:18 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:45:18 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 148
Total: 207
odkoutrolikos
Zaxarenia
ppss
thomasdt
χασλμαλικι
christina02
etsilika
natavhoo
varvoutis
Annapar
Grigorisioan05
vaggelisx
PrincessConsuela
chaniotism
Stelios V.
ThanosV
sassi
athena_apo
Aglosdoum
dimopoul
stavr0s16
chrysa.tsilika
gprok
dorapangeiou
soule
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
Kyritsisss
tasos_ntv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εχασαν 25 εκατ. πολίτες!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Εχασαν 25 εκατ. πολίτες!  (Read 597 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 13446



View Profile
Εχασαν 25 εκατ. πολίτες!
« on: November 23, 2007, 00:12:25 am »

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η εφορία «αγνοεί την τύχη» 2 CDs με τραπεζικούς λογαριασμούς και ΑΦΜ φορολογουμένων

Εχασαν 25 εκατ. πολίτες

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφάλειας στην ιστορία της αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία, με 25 εκατ. πολίτες εκτεθειμένους στον κίνδυνο τραπεζικής απάτης και πλαστογραφίας.

«Αγνοείται η τύχη» δύο ψηφιακών δίσκων με προσωπικά δεδομένα -ονόματα, διευθύνσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί, αριθμοί φορολογικού και ασφαλιστικών μητρώων- που στάλθηκαν από υπηρεσία της βρετανικής εφορίας (HMRC) προς άλλον κρατικό φορέα.

Εξοργισμένη η βρετανική κοινωνία, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρακολουθεί τους τραπεζικούς της λογαριασμούς «για ασυνήθιστες κινήσεις», ενώ ακούει τη Σκότλαντ Γιαρντ να μιλά για «άκαρπη έρευνα», τον Βρετανό πρωθυπουργό να απολογείται για «ασυγχώρητο λάθος» και συνεργάτες του υπαλλήλου που ευθύνεται να δηλώνουν ότι «ίσως το μυαλό του ήταν αλλού, μάλλον στο ποδόσφαιρο».

Ανίκανη κυβέρνηση

Για «πρωτοφανή ανικανότητα» κατηγορείται η κυβέρνηση Μπράουν και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν το «κεφάλι» του υπουργού Οικονομίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ, αλλά και ριζική αναθεώρηση του βρετανικού νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στις 18 Οκτωβρίου ο βρετανικός εθνικός φορέας ελέγχου κρατικών δαπανών (ΝΑΟ) στο Λονδίνο ζήτησε να του αποσταλούν από περιφερειακό γραφείο της εφορίας τα προσωπικά δεδομένα 25 εκατ. Βρετανών (περίπου 7,25 εκατ. οικογένειες) που λαμβάνουν επιδόματα τέκνων. Παραβιάζοντας, όπως δηλώνουν οι ανώτεροί του, τους κανονισμούς ασφαλείας ο αρμόδιος υπάλληλος αντέγραψε τα δεδομένα από το κεντρικό σύστημα σε δύο CD και τα έστειλε στον ΝΑΟ χρησιμοποιώντας την ιδιωτική εταιρεία μεταφορών ΤΝΤ. Η ΤΝΤ έχει σύμβαση με τη βρετανική εφορία και μεταφέρει τουλάχιστον 100.000 επιστολές και πακέτα ανάμεσα στις υπηρεσίες της κάθε μέρα.

Χάθηκε το δέμα...

Το δέμα δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και η πρώτη καθυστέρηση αποδόθηκε σε απεργίες στα ταχυδρομεία και στις υπηρεσίες κούριερ.

Τουλάχιστον δύο εβδομάδες και ύστερα από έρευνες, η Σκότλαντ Γιαρντ δεν έχει εντοπίσει ίχνη του πακέτου. «Μπορεί να έχει παραπέσει... στο σύστημα της ΤΝΤ ή να έχει πέσει στα χέρια ατόμων που θα τα χρησιμοποιήσουν για εγκληματικούς σκοπούς» δηλώνουν Βρετανοί ειδικοί ασφάλειας.

«Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγγνώμη για την ανησυχία που προκλήθηκε σε εκατομμύρια οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα τέκνων. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το κοινό» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ο υπουργός του, Αλιστερ Ντάρλινγκ, επιχείρησε να καθησυχάσει τους Βρετανούς δηλώνοντας ότι τα αρχεία με στοιχεία προστατεύονται από κωδικούς ασφαλείας και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κατάχρησή τους. Κυβέρνηση και τράπεζες καλούν τους πολίτες να παρακολουθούν στενά τους λογαριασμούς τους για «ασυνήθιστη κίνηση» και χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας δεσμεύθηκε για αποζημιώσεις των πολιτών σε κάθε περίπτωση απάτης.


(Πηγές: www.bbc.co.uk, www.guardian.co.uk, www.thetimes.co.uk)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

   
Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Εχασαν 25 εκατ. πολίτες!
« Reply #1 on: January 19, 2008, 04:49:50 am »

Έχασαν προσωπικά δεδομένα
Παρασκευή, 18.01.08


Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε απόψε ότι ένας υπολογιστής που περιείχε προσωπικά δεδομένα περίπου 600.000 δυνητικών νεοσυλλέκτων του στρατού κλάπηκε, ένα από πολλά επεισόδια παρόμοιου τύπου που φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

"Ένας φορητός υπολογιστής που ανήκε σε αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού κλάπηκε στο Μπέρμιγχαμ την περασμένη εβδομάδα, τη νύκτα της 9ης προς 10η Ιανουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο.

"Ο υπολογιστής περιείχε προσωπικές πληροφορίες που αφορούσαν περίπου 600.000 άτομα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή ενταχθεί" στο Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία ή το Στρατό Ξηράς, διευκρίνισε.

"Οι πληροφορίες που είχαν κρατηθεί δεν ήταν οι ίδιες για κάθε άτομο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για τις αιτήσεις επισήμων πληροφοριών, δεν υπάρχει παρά ένα όνομα", ανέφερε το υπουργείο.

Αλλά για εκείνους που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο στρατό "μπορεί να έχουν κρατηθεί πολλά προσωπικά δεδομένα, μεταξύ των οποίων οι αριθμοί διαβατηρίου, κοινωνικής ασφάλισης, άδειας οδήγησης, οικογενειακές πληροφορίες, διευθύνσεις γιατρών και ο αριθμός για την υπηρεσία δημόσιας υγείας", παραδέχθηκε.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι "χειρίζεται αυτή την απώλεια δεδομένων με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα". Άρχισε να γράφει προς 3.500 άτομα των οποίων τα τραπεζικά δεδομένα αναγράφονταν στα απωλεσθέντα έγγραφα και ζήτησε από τις τράπεζες να είναι προσεκτικές για κάθε ύποπτη συναλλαγή στους λογαριασμούς αυτούς.

Σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, η βρετανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραδεχθεί διάφορες παρόμοιες αβλεψίες σε θέματα διαχείρισης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε στις 21 Νοεμβρίου ότι έχασε δύο δίσκους πληροφορικής που περιείχαν αρχεία οικογενειακών επιδομάτων που αφορούσαν 25 εκατομμύρια άτομα.

Στις 11 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε η απώλεια από το ταχυδρομείο δύο CD-Rom που περιείχαν ονόματα και διευθύνσεις περίπου 6.000 βορειοϊρλανδών αυτοκινητιστών. Την ίδια ημέρα, η αστυνομία παραδέχθηκε ότι πληροφορίες που αφορούσαν κρατούμενους (ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, ποινικό μητρώο) είχαν σταλεί σε λάθος διεύθυνση.

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, η κυβέρνηση γνωστοποίησε πως ένας σκληρός δίσκος που περιείχε προσωπικές πληροφορίες άνω των τριών εκατομμυρίων υποψηφίων για το θεωρητικό μέρος της άδειας οδήγησης στη Βρετανία είχε χαθεί από από έναν ιδιωτικό υπεργολάβο στις ΗΠΑ.

Στις 23 Δεκεμβρίου, τέλος, η Ντέιλι Μίρορ αποκάλυψε πως εννέα κέντρα υγείας είχαν χάσει τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κέντρο του Σίτι και του Χάκνι, στο Λονδίνο, έχασαν ένα CD-Rom που περιείχε τα ονόματα και τις διευθύνσεις 160.000 παιδιών. Το υπουργείο Υγείας παραδέχθηκε την ύπαρξη "αδυναμιών" σε ένα "μικρό αριθμό κέντρων".


ΑΠΕ - ΜΠΕ  και e-tipos.com
Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...