• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:47:55 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:47:55 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 109
Total: 154
Nikos_313
Yamal
fpapat
noys
el mariachi
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Open Source Moderating (Moderator: PolarBear) > Ποιες απόψεις χωράνε στο φόρουμ?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Ποιες απόψεις χωράνε στο φόρουμ?  (Read 8194 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: Ποιες απόψεις χωράνε στο φόρουμ?
« Reply #30 on: November 20, 2007, 11:44:09 am »

Νομίζω ότι τώρα ανοίγεις ένα διαφορετικό λιγάκι θέμα,που περιλαμβάνει και το ρόλο των διαχειριστών/συντονιστών.Να ανοίξει ένα νέο τόπικ με αυτό το αντικείμενο συζήτησης;

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #31 on: November 20, 2007, 14:12:09 pm »

Quote from: cecs on November 20, 2007, 11:44:09 am
Νομίζω ότι τώρα ανοίγεις ένα διαφορετικό λιγάκι θέμα,που περιλαμβάνει και το ρόλο των διαχειριστών/συντονιστών.Να ανοίξει ένα νέο τόπικ με αυτό το αντικείμενο συζήτησης;
Δηλαδή εδώ λέμε μόνο τις απόψεις που χωράνε στο φόρουμ; Δεν είδα καμιά απαρίθμηση. Για τους διαχειριστές και τα υπαρξιακά τους δε λέμε;

εντιτ: Να διευκρινίσω ότι πριν στις εκλογές των ποστ που ανέφερα δεν εννοούσα το "κάρμα", αλλά οι πόντοι σε κάθε ποστ αφορούν το ίδιο ποστ αυτό καθεαυτό, ο δημιουργός του δεν κερδίζει τίποτα.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #32 on: November 20, 2007, 14:19:11 pm »

Quote from: 4Dcube on November 20, 2007, 14:12:09 pm
Quote from: cecs on November 20, 2007, 11:44:09 am
Δηλαδή εδώ λέμε μόνο τις απόψεις που χωράνε στο φόρουμ; Δεν είδα καμιά απαρίθμηση. Για τους διαχειριστές και τα υπαρξιακά τους δε λέμε;

εντιτ: Να διευκρινίσω ότι πριν στις εκλογές των ποστ που ανέφερα δεν εννοούσα το "κάρμα", αλλά οι πόντοι σε κάθε ποστ αφορούν το ίδιο ποστ αυτό καθεαυτό, ο δημιουργός του δεν κερδίζει τίποτα.

Βρε μην είσαι τόσο "επιθετικός",χαλάρωσε λίγο.
Δεν είπα ότι εδώ χωράνε συγκεκριμένες απόψεις.Μια πρόταση έκανα απλά.Ok δεν υπάρχει πρόβλημα,το κουβεντιάζουμε εδώ.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #33 on: November 20, 2007, 14:27:11 pm »

Βρε σεκς, χαλαρά εννοείται. Το έγραψα λίγο χιουμοριστικά...
I suck ξέρω Sad

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #34 on: November 20, 2007, 14:48:55 pm »

Εγώ συμφωνώ με τον κύβο. Και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα σκέφτομαι αυτές τις μέρες.

Πάντως έχω να πω το εξής: Όντως η δουλειά των συντονιστών είναι εθελοντική. Εκτός από το να δηλώσει κάποιος ότι θέλει να γίνει συντονιστής,  έχει τύχει άτομα να προταθούν από άλλους συντονιστές γιατί έδειξαν ότι ενδιαφέρονται πολύ για την κοινότητα, ακόμη ακόμη και βοηθούσαν ως απλά μέλη τη δουλειά των συντονιστών.
π.χ. γνωρίζω περίπτωση νυν συντονιστή και τότε απλού μέλους που έστελνε π.μ. στον συντονιστή του πίνακα για να του πει "εδώ γίνεται αυτό και αυτό, το είδες?"

Ωστόσο, γνωρίζω και άτομα τα οποία αρνήθηκαν να μπουν στην Ο.Σ., γιατί πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρουν. Ακόμη και εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω ιδιαίτερη εμπειρία ακόμη, γιατί δεν μου έχουν τύχει πολλά και δεν ξέρω αν θα μπορώ να τα χειριστώ.

Ένα έχω μάθει μέχρι τώρα: Τα παιδιά που είναι global και admin κάνουν τεράστια δουλειά. Εμείς που μπαίνουμε 3 ώρες (λέμε τώρα) τη μέρα στο φόρουμ και ποστάρουμε τα ποστς μας, αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνουμε. Εκτός από τα διάφορα παράπονα που θα προκύψουν, τις συζητήσεις που θα ξεφύγουν, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά: τεχνικά προβλήματα, εγκρίσεις νέων μελών, αναβαθμίσεις κ.τ.λ....Και όταν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, έχει τύχει τα παιδιά αυτά να μείνουν ξάγρυπνα όλη τη νύχτα.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν νέα άτομα που να μπαίνουν στην Ο.Σ. Αλλά αν είναι και συνειδητοποιημένα ότι θα έχουν από εκεί και πέρα μεγάλη ευθύνη...και μην ξεχνάμε, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Και λάθη γίνονται, και γρήγορες αποφάσεις παίρνονται.

Εκτός από την Ο.Σ. και την Ο.Δ. όμως, πρέπει να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι, σαν απλά μέλη, όταν διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια οργανωμένη επίθεση. γιατί κακά τα ψέματα, περί αυτού πρόκειται. Και αν το αφήσουμε έτσι ελεύθερο να εξελιχθεί, πιστεύω ότι αυτό το "σενάριο συνομωσίας" που παρουσιάζω - όπως θα σπεύσουν μερικοί να πουν - θα αποδειχθεί περίτρανα.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Ποιες απόψεις χωράνε στο φόρουμ?
« Reply #35 on: November 20, 2007, 18:33:55 pm »

στο πνεύμα  της κορινας-αν και δε ξερω αν ο τιτλος κολλαει πλεον...
οσο ημουν απλο μέλος ή ακομα και πρασινος,η δουλεια ηταν ευκολη....μαρεσε να ειμαι μελος αυτης της "μυστικης κοινωνιας" που παιρνει αποφασεις για κοψιματα κτλ...και ηθελα να συνεχισω οσο μπορω...\
πλεον κια μολις με 2 μηνες σαν γκλομπαλ νιωθω οτι οντως ειναι μεγαλη ευθυνη,οταν απο αυτο που θα κανεις μπορει να σε βρισουν 10δες ατομα,οταν αυτο πυο πρεπει να αποφασισεις ειναι ενα θεμα ή μια αποψη που αν δεν ησουν μοντ δεν θα εμπαινες στο κοπο να διαβασεις....
ωστοσο αυτο με τα μελη ισχυει.πχ χτες το βραδυ επι 2 σελιδες η nessa και ο agentcain επιδιδοντας σε αλληλοβρισιματα....ευτυχως το κανανε μονοι τους,και η επιλογη για καδο ηταν ευκολη...
αν ομως εμπλεκε το πραμα,αν τα υπολοιπα μελη αντι να το καταλαβουν συμμετειχαν κι αυτα στο θεατρο του παραλογου,ε τοτε θα ηταν πολυ πιο δυσκολο να τα κοψω και να διακρινω αποψεις....
το καθε μελςο ειναι υπευθυνο με αυτο πυο θα γραψει ή ακομα και με τη σιωπη του για τα παντα που συμβαινουν στην κοινωνια που λεγεται φορουμ...

tu/e
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: November 20, 2007, 20:42:24 pm »

Quote from: 4Dcube on November 20, 2007, 06:53:09 am
Η κοινότητά μας απλά μεγάλωσε, δεν ασχήμηνε.
Δεν είναι μικρογραφία της κοινωνίας, είναι μια μικρή κοινωνία, αποδεσμευμένη μάλιστα από κάποιες ανάγκες μιας πραγματικής -in flesh- κοινωνίας.

Ο τρόπος λειτουργίας του φόρουμ αυτή τη στιγμή δεν είναι δημοκρατικός, η δημοκρατία δεν υφίσταται καν εδώ. Γιατί υπάρχουν default "ανώτεροι πολίτες" οι οποίοι δεν εκλέγονται από το "λαϊκό σώμα", οι διαχειριστές-συντονιστές, και γιατί αυτή η κοινότητα δεν έχει άμεσες ανάγκες που χρειάζονται να λυθούν με δημοκρατικές διαδικασίες, παρά μόνο ίσως κάποιες ιδεολογικές διαφωνίες(που και πάλι δε χρειάζεται - και δεν πρέπει - να τις αποδεχτούν όλοι). Έχει κάποιο αντίκρυσμα στον πραγματικό κόσμο αν την επεκτείνουμε στο ΤΗΜΜΥ, αλλά δεν παίρνεται -δε γίνεται κιόλας- καμιά απόφαση για τα πραγματικά και άμεσα προβλήματα.

Διακρίνω ένα αίσθημα πατερναλισμού κι εγώ στην ομάδα διαχείρισης, επιθυμητό από τους ίδιους ή και όχι. Και, αλήθεια, δε γίνεται αλλιώς. Γιατί ο χρήστης του φόρουμ απλά φιλοξενείται εδώ. Και καλό ειναι να σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες συμπεριφοράς του φιλοξενούμενου προς τον φιλοξενητή του αν θέλει να μείνει - το οποίο έχει αποδειχθεί.

Διάβασα που κάποιοι έλεγαν για "ανάδραση", ότι δεν υπάρχει. Για εξηγήστε το αυτό. Καταλαβαίνετε ότι όταν ένα μέλος πει κάτι "κακό" οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν την είσοδο, μόνο να μπερδέψουν αυτό που ακούγεται στο τέλος; Η ανάδραση πρέπει να υπάρχει στο σύστημα από κατασκευής του, όχι να φτιάχνεται on the fly. (λέω τώρα τα δικά μου "πρέπει" γιατί δεν είδα καμιά άλλη θεωρία!)

Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε ένα τεράστιο βήμα προς την δημοκρατικοποίηση του συστήματος, βάλτε τις απόψεις (που είναι και το θέμα αυτού του τόπικ) σε εκλογές. Βαθμοί στο κάθε μήνυμα που κάθε μέλος μπορεί να βάζει + ή - . Θεωρώ ότι δεν έχουμε εκφυλιστεί ακόμα ως φόρουμ και κάτι τέτοιο θα δούλευε. Δεν έχουμε ακόμα 1000 ενεργά μέλη και μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση.

Προσωπική μου άποψη, αυτό που μας χρειάζεται είναι κανόνες που δεν έχουν να κάνουν όχι με το περιεχόμενο (data) των απόψεων, αλλά με το ΠΩΣ (bus) εκφέρονται αυτές. Μου είναι αδύνατο να διαβάσω ένα κείμενο όπου έχει κάποιες πληροφορίες αλλά είναι γεμάτο με μπηχτές και επιτήδευση άτεχνη κατά άλλου μέλους.

Είναι πάντα η ίδια ιστορία: Δεν υπάρχουν ηθικά ή ανήθικα βιβλία, μόνο καλογραμμένα και κακογραμμένα.

ΥΓ Ερώτημα: τα μέλη της ΟΔ μπαίνουν σε αυτή εθελοντικά, ισχύει το ίδιο και για να βγουν;
ΥΓ2 Το καλύτερο το έχει κάνει ο δημάκης, (βλέπε electroauth)το λόγο έχουν οι αναφορές και τα στιχάκια.

Εικονική κοινωνία, δηλαδή με μια μέθοδο προβολής της "κανονικής", που αφήνει (καλώς) πολλές διαστάσεις απ' έξω. Η αντιμετώπιση του μέσου χρήστη προς αυτούς που κινούν τα νήματα της, είναι καθαρά θέμα δικό του, νομίζω δεν υπάρχει επιλογή για το αντίθετο. Το τι θα ακολουθήσει είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο από τον τρόπο που επιλέγει να συνδιαλαγεί.

Το τι λέγεται θα σε ψυλλιάσει για το τι παίζει. Το πως λέγεται δεν έχει πως. Ή θα σε ενθουσιάσει, ή θα σε ενθουσιάσει. Μπορεί να σε ενθουσιάσει κι' όλας.

Συμφωνόντας με τον κύβο, και προσθέτοντας τα παραπάνω, εχώ να θίξω και εγώ μερικές πτυχές του θέματος:

Κοιτώντας ξανά τον τίτλο του thread, θα επαναλάβω τον εαυτό μου λέγοντας "όλα είναι για να εκφράζονται, και όλα για να καταρρίπτονται". Στο χέρι μας είναι μόνο το επίπεδο εμπλοκής στην διαδικασία. Το κατά πόσο τα "στοιχήματα" στο τραπέζι αξίζουν το "ρίσκο" του χρόνου. Ψυχρά, αλλά όχι εγωκεντρικά.

Υπάρχουν ανθρώπινα πράγματα που έχουν σαν ιδανικότερη μέθοδο αυτοεξέλιξης την επιβολή. Υπάρχουν ιδανικά πράγματα που έχουν σαν ανθρώπινη μέθοδο επιβολής την αυτοεξέλιξη. Κάπου στο πρώτο είμαστε, και προσπαθούμε να διασκεδάσουμε την πορεία μας πορευόμενοι για το δεύτερο.

Στο ταξίδι μας δεν χωράνε μηχανισμοί που μας οδηγούν πίσω στο πρώτο. Report buttons, βαθμολογίες, ταμπέλες, ετεροεπιβαλλόμενες ονομασίες. Η πρόσκαιρη χρησιμότητα τους δεν εξισορροπείται κατά την γνώμη μου από το γενικότερο πλήγμα στον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος το μέσο μας.

Όπα, γράψτε λάθος. Ούτε καν μέσο, αλλά κάπου στην αρχή. Το θεωρώ περιττό να φτάσουμε το μέσο από εδώ μέσα, υπάρχουν πολλά πράγματα που σε περιορίζουν, και έτσι το καλύτερο "δεκατιανό" είναι η λακωνικότητα και η περιεκτικότητα. Γιατί μέχρι πρότεινος πίστευα ότι η σορεία μακροσκελών και εμπεριστατωμένων απόψεων είναι ο ιδανικότερος τρόπος έκφρασης.

Έχει ο θεός, το μεγάλο μεσημέρι(ανό) έρχεται, και δεν συμμαζεύεται.

Adios

pay close attention
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #37 on: November 20, 2007, 22:13:32 pm »

Θα σας κουράσω λίγο.. όποιος έχει διάθεση.. τα διαβάζει.

Ο Κύβος τα λέει πολύ ωραία.. αλλά θέλω να παρατηρήσω κάποια πραγματάκια..

Η δημοκρατικοποίηση της μικρής μας κοινωνίας, ξεκινάει από την καθιέρωση 1 προς 1 σχέσης των φυσικών προσώπων με τους διαδικτυακούς τους pointers. Έτσι μόνο μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι εκλογικές διαδικασίες.

Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από το παραπάνω. Απλώς δεν είναι τόσο τυπικά θεσπισμένη. Οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι διορισμένοι* ΟΔήτες και ΟΣήτες, στηρίζονται περισσότερο στις γνώμες που παίρνουν από μέλη τα οποία γνωρίζουν ως φυσικά πρόσωπα και λιγότερο από μέλη που κινούνται στη σφαίρα του φανταστικού.

Άλλωστε οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο συντονισμό του φόρουμ από κάποιο πόστο, είναι πάνω από 25 (σημαντικό ποσοστό μάλιστα σε σχέση με τους τακτικούς users), με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τα περισσότερα από τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν εδώ.

Τα ίδια μέλη, ουσιαστικά ελέγχουν, δίχως εκλογές αλλά με την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία τους, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο συντονισμός της κουβέντας στο φόρουμ.

*/ Ο διορισμός αυτός, για να είμαστε και ακριβείς, είναι μια διαδικασία που καλώς ή κακώς γίνεται με διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των νυν ΟΔ/ΟΣ και φυσικά του μέλους που γίνεται στόχος της (!). Αυτό που κάνει τη διαδικασία κλειστή και όχι ανοικτή, είναι πρώτον η αδυναμία να εξασφαλίσεις επωνυμία σε εκλογές και δεύτερον η αναγκαιότητα τα κριτήρια να είναι αυστηρά και συγκεκριμένα:

- Διάθεση και ικανότητα συνεργασίας στα πλαίσια μιας flat (χωρίς ιεραρχία) ομάδας **
 - Διάθεση και ικανότητα να συνδιαλέγεται με τα μέλη που επηρεάζονται από τις αποφάσεις του/της και να κάνει αυτοκριτική (όλοι κάνουμε λάθη και μάλιστα συνεχώς, το θέμα είναι να τα αντιλαμβανόμαστε τουλάχιστον αργότερα).
 - Διάθεση να συνεισφέρει στην οργάνωση της κοινότητας.
 - Αρκετά τακτική συμμετοχή στην κοινότητα.
 - Κάποιο χρόνο συμμετοχής στον οποίο έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται τους κανόνες της δημόσιας συζήτησης και τους σέβεται.
 - Ευρεία αποδοχή από τα πραγματικά μέλη (όπως ορίστηκαν παραπάνω) της κοινότητας (όχι σε απόψεις, αλλά σε ό,τι αφορά στον τρόπο που φέρεται)
 - Κάποια ιδιαίτερη γνώση ή εμφανή ενασχόληση πάνω σε κάποια θεματική κατηγορία του φόρουμ (π.χ. σε Υπολογιστές ή Ιστορικά ή Καλλιτεχνικά ή Αθλητικά κτλ..)
 - Σχετικά αρκετό χρόνο μπροστά του/της στη σχολή.
 - Συχνή παρουσία στα μαθήματα και στη σχολή (κυρίως για moderators μαθημάτων)

Πολλά από τα παραπάνω είναι εμφανή σε όλους.. άλλα πάλι όχι τόσο αφού μόνο οι νυν συντονιστές λόγω καρέκλας (sic) μπορούν π.χ. να γνωρίζουν ποιος τους βοηθάει με το moderation του φόρουμ, ποιος νοιάζεται για την οργάνωση αυτού.

Για να βγει καλύτερο συμπέρασμα, σχεδόν απαραίτητη είναι η φυσική γνωριμία με τους υποψηφίους (τώρα το γυρίσαμε σε fame story).

Μπορώ να σκεφτώ πολύ λίγα άτομα που δεν κλήθηκαν να συνεισφέρουν ενώ πληρούν τα παραπάνω (και δεν είμαι σίγουρος ότι δε κλήθηκαν ποτέ) μεταξύ των οποίων είναι οι marauber και Guybrush, και το θεωρώ πιθανό λάθος. */

** Η ιεραρχία δεν είναι απολύτως flat, αφού υπάρχει ο Jimi που είναι κάτω από όλους. Οι υπόλοιποι είναι flat Tongue

Ως μέλος της διαχείρισης, δεν αισθάνομαι ανώτερος από κανέναν. Καταρχήν δε μπορώ να κάνω υπερφυσικά πράγματα. Ούτε η άποψή μου έχει συντελεστή βαρύτητας επειδή δίπλα της τα αστεράκια είναι κόκκινα. Ούτε χρησιμοποιούμε ποτέ, το moderation ως μέσο φίμωσης μιας (εντός των κανόνων λειτουργίας του φόρουμ) απάντησης στις τοποθετήσεις μας.

Ίσα ίσα, μερικές φορές αισθάνομαι "κατώτερος" γιατί αντίθετα από την άποψη που γράφει ο Turambar στο πρώτο ποστ, την έβδομη μέρα ο admin δε χαλάρωσε για να διαβάσει το φόρουμ. Αναγκαζόταν να διαβάσει κάθε τι ώστε να το συντονίσει σωστά και έχανε μπόλικες ώρες με το στήσιμο και την καλή λειτουργία όλου αυτού του εγχειρήματος. Λιγότερη απόλαυση, περισσότερη δουλειά.

Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι παράπονο. Αλίμονο! Κάνουμε αυτό που κάνουμε επειδή το γουστάρουμε. Προσωπικά επωφελούμαι της θέσης που έχω (ναι, αποκαλύπτομαι!) μαθαίνοντας διάφορα πράγματα σχετικά με όλο το στήσιμο του φόρουμ (από το επίπεδο του server μέχρι το λογισμικό και τα γραφικά του). Επίσης θεωρώ τον εαυτό μου κερδισμένο στο επίπεδο της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, της ομαδικής δουλειάς και της οργάνωσης  -> καταμερισμού εργασίας μέσα σε αυτήν.

Τέλος, χωρίς να το αισθάνομαι ιδιαίτερα ή μάλλον όχι συνειδητά, σίγουρα η κατάληψη μιας καρέκλας (άλλο ένα sic!) στο φόρουμ, λειτουργεί σε πολλούς, έστω και υποσυνείδητα, ως επιβεβαίωση κάποιου εγωισμού, κυρίως από το γεγονός ότι υπάρχει κοινή αποδοχή στο πρόσωπό μας. Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός να μη το παραδεχθούμε. Αλλά κι αυτό είναι παροδικό.

Και για να απαντήσω στο Υ.Γ. του Κύβου, τα μέλη της Ο.Δ και Ο.Σ. συνήθως παραιτούνται όταν αισθάνονται ότι δε μπορούν να συνεισφέρουν άλλο με την ίδια ζωντάνια ή σε περίπτωση που δουν να χάνεται αυτή η "κοινή αποδοχή από την κοινότητα"... ή αν θέλουν να γίνουν σόου (βλ. anonymous-root) lol (πλάκα κάνω).

Πολλά είπα για τη διαχείριση, λιγότερα για τις απόψεις και το θέμα μας, καθώς νομίζω με καλύπτει η άποψη του Κύβου, και τα είπε πολύ όμορφα.

Αυτά.. λίγες προσωπικές σκέψεις, και μία πρώτη ανεπίσημη απόπειρα να αποκωδικοποιήσω την λογική με την οποία μπαίνει κανείς στην Ο.Σ (ναι αυτά που γράφονται εκεί στη φιλοσοφία διαχείρισης)... κι από όσο αντιλαμβάνομαι τον τρόπο σκέψης μέσα από τις συζητήσεις μας
« Last Edit: November 20, 2007, 22:25:59 pm by Juan » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #38 on: November 20, 2007, 22:22:40 pm »

Quote from: Juan on November 20, 2007, 22:13:32 pm
Μπορώ να σκεφτώ λίγα άτομα που δεν κλήθηκαν να συνεισφέρουν ενώ πληρούν τα παραπάνω (και δεν είμαι σίγουρος ότι δε κλήθηκαν ποτέ) μεταξύ των οποίων είναι οι marauber και Guybrush, και το θεωρώ πιθανό λάθος. */

Συμφωνώ απολύτως και για τους δύο. Είναι άτομα στοιχειοθετημένα μακριά από καυγάδες και ξεκατινιάσματα, θα μπορούσαν να κρατήσουν θέση συντονιστή, εγώ τουλάχιστον θα τους πρότεινα (με τον marauber ας πούμε έχουμε μιλήσει πολλές φορές και σαν φιλαράκια με πμ και τον θεωρώ αρκετά μετριοπαθή και ήρεμο, όπως πρέπει να ναι ο συντονιστής).

Έτσι θα μπορούσε, τουλάχιστον στα πολιτικά, να μείνει ικανοποιημένη και η "άλλη πλευρά".

ΥΣ Η ΟΔ/ΟΣ είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσα να φανταστώ, ειδικά για το παρόν φόρουμ όπου το moderating είναι... δύσκολη υπόθεση!

Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: