• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:33:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:33:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 101
Total: 160
stefpapa21
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
Fotis
dimitrisadamou
George_RT
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
glavdakis
Lemonia
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
Maximos7
mmikelo
kouf
Leftor
despoina15
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
andyy
Joannapet
kpa
Nicotre
filkilkis
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;  (Read 4769 times)
fullmoon_52
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;
« Reply #15 on: August 31, 2007, 11:39:04 am »

Quote from: Aurelius on August 31, 2007, 11:12:56 am
Απλα το παιρνεις αποφαση. Αν θες να εχεις το κωλοδιπλωμα, κατσε και σκισου να τα περασεις. Γιατι το βασικο ειναι οτι αν τα παρατησεις, μετα οπως καταλαβαινεις θα ειναι παρα παρα πολυ δυσκοολο να γυρισεις σε περιπτωση που το μετανοιωσεις. Αν ομως εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να ασχοληθεις ποτε με το αντικειμενο και θα σου φαει πολυ καιρο για τα μαθηματα και χωρις λογο, φυγε. Καλλιο αργα παρα ποτε.(αν και εγω δεν θα το εκανα αυτο)

Μπαα δεν είμαι από αυτόυς που τα παρατάνε γενικά . Θέλω να πιστέυω πως η αξία του χαρτιού για μένα θα είναι μεγαλύτερη -χωρίς παρεξήγηση- έστω κι αν δεν το χρησιμοποιήσω ποτέ , από κάποιο αστέρι που τελιώνει στα 5 χρόνια με 8. Γιατί για τύπους σαν εμένα είναι σαν να πας να τρέξεις με το Grande Punto σου ενάντια σε Aston Martin. Σαν να πας όπως είσαι να παίξεις μονό με το Shaq . Καλά όχι και έτσι , αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ (όλοι όσοι είναι στη θέση μου καταλαβαίνουν)   Wink

Σωστό ή λάθος , θα δείξει αλλά πλέον είναι αργά για τέτοια . Όπως λέει και το άσμα ,
Stand and fight Live by your heart Always one more tryIm not afraid to die !

fullmoon_52
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #16 on: August 31, 2007, 11:44:08 am »

Quote from: fugiFOX on August 31, 2007, 11:28:25 am

ΥΓ: Από περιέργεια, πως και επέλεξες αυτή τη σχολή;

Η κακιά η ώρα , δεν ήμουν τόσο καλός μαθητής γενικά του 16-17 εκεί γύρω , αλλά εκείνη τη χρονιά έκατσαν τα θέματα γενικά στάθηκα τυχερός (άτυχος) και δήλωσα και υψηλές σχολές . Όπως λέω πλέον καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι  8)

Τέλος πάντων όλοι λέγανε κορυφάια σχολή , έχει υπολογιστές που σ'αρέσουν , έχει πολύ χρήμα μετά κτλ ... Ε στα 18 σου δε θες και πολλά , ειδικά με το ΣΕΠ να έιναι ανύπαρκτο στο λύκειο .. 

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #17 on: August 31, 2007, 13:26:44 pm »

@fullmoon

Είμαι ο άνθρωπός σου πιστεύω! Cheesy Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ, η πρώτη παράγραφος όπου περιέγραφες την ακαδημαϊκή σου πορεία συμπίπτει ακριβώς με τη δική μου μέχρι το 4ο έτος περίπου, όπου άρχισα να διαβάζω εξοντωτικά μέσα στην εξεταστική. Είμαι 5ο έτοις και δεν με βλέπω να τελειώνω με τίποτα πρίν το 8ο. Μοιράζομαι όλες, μα όλες τις ανησυχίες σου. Όταν μπήκα στο ΤΗΜΜΥ το έτος 2002, ήμουν μια μαθήτρια με αριστεία, πτυχία, γλώσσες, και είχα και χρόνο για τα χόμπι και για πολλές παρέες. Μετά όλα στράβωσαν. Συνειδητοποίησα ότι η σχολή μέσα είχε ελάχιστη σχέση με αυτό που φανταζόμουνα αλλά και ότι δεν έχω την φαιά ουσία για να μπορέσω, στον απαιτούμενο χρόνο κάθε εξαμήνου, να κατανοήσω τα μαθήματα - μερικά είναι ακόμη για μένα ακατανόητα - και να τα περνάω. Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου, όπως και το γεγονός ότι το 80% των φίλων που είχα ήταν εκτός του ΤΗΜΜΥ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, για να ακολουθήσω τον φοιτητικό τρόπο ζωής των άλλων  Cheesy (μάσα, ξάπλα, αραλίκι και διάβασμα 2 μέρες στην εξεταστική) - δεν πέρασα τίποτα εκτός από Αγγλικά 2 χρόνια. Το άλλο που συνειδητοποίησα ήταν ότι, αν και με γοητεύουν οι νέες τεχνολογίες, ίσως ποτέ στη ζωή μου δεν θα έχω την όρεξη να καταναλώσω τόσο διάβασμα για να τις κατανοώ και να τις προλαβαίνω. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί κάνοντας το μηχανογραφικό μου και ήταν μάλλον τραγικό λάθος. Οι σχολές που με γοητευαν σαν σχολές ήταν η αρχιτεκτονική - δυστυχώς όμως δεν ήμουν τόσο καλή στο σχέδιο - , η Ιστορία -Αρχαιολογία, καθώς τη μισή φοιτητική μου ζωή κατέληξα τελικά να διαβάζω βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο, και η Μουσικολογία, καθώς η μουσική είναι για μένα η μισή μου ζωή, και κάποιου είδους "επαγγελμα", αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, γιατί μου έχει χαρίσει δουλειές part-time. Αν είχα δηλώσει αυτά που μου άρεσαν? Σκεφτόμουν το μέλλον σαν μια αδιόριστη καθηγητρια που κάνει ιδιαίτερα σε κακομαθημένα για τρείς και εξήντα και μετά βουλιάζει στην παρακμή του δημόσιου σχολείου χωρίς καμία δυνατότητα επιβράβευσης του "κάτι παραπάνω", και κινήτρου για να κάνεις τη δουλειά σου με όρεξη. Και ως μουσικολόγος και ως ιστορικός φανταζόμουνα την επαγγελματική μου ζωή κάπως σαν το ποίημα του Καρυωτάκη για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (αν δεν το έχεις διαβάσει, διάβασέ το και θα με καταλάβεις απόλυτα).

Το εργασιακό μου μέλλον ως μηχανικού, και μάλιστα ως Ηλ/γου, το φανταζόμουν απέιρως πιό δημιουργικό. 'Ηθελα να φτιάχνω/κατασκευάζω πράγματα, να έχω ένα επάγγελμα που εξελίσσεται, να κάνω μελέτες ως μηχανικός. Όλα όμως έχουν ένα τίμημα, και τα δημιουργικά επαγγέλματα έχουν ως τίμημα το διάβασμα. Και νυν, και αει και εις τους αιώνας, μέχρι να γεράσουμε, θα πρέπει να μαστε πάνω από ένα βιβλίο. Κάποιοι το βρίσκουν ωραίο και τους γεμίζει η επιστήμη τους, εγώ ως κλασσική τσαμπατσού με μεγαλύτερο ταλέντο στην ανθρώπινη επαφή - ίσως γι'αυτό μου άρεσαν περισσότερο από μικρή και οι ανθρωπιστικές επιστήμες - δεν το βρίσκω τόσο ελκυστικό. Είναι θέμα επιλογών του καθενός.

Δεν νομίζω ότι το πτυχίο, το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να πάρεις μια που έφτασες ως εδώ, γιατί είναι όντως άθλος, σε εμποδίζει από το να ασχοληθείς με κάτι άλλο που θα σ'αρέσει περισσότερο. Έχω άλλωστε την εντύπωση ότι το 70% των Ελλήνων κάνουν κάτι άσχετο με τις σπουδές τους. Εξάλλου υπάρχει και το ανοικτό πανεπιστήμιο, αλλά και πολλές άλλες επιλογές για να ασχοληθείς με κάτι άλλο που θα σ'ενδιαφέρει πιό πολύ όταν τελειώσεις. Θα μου πείς, είμαι μεγάλoς, πρέπει να δουλέψω. Οκ, θα δουλέψεις. Αν πραγματικά θέλεις κάτι όμως θα προλαβαίνεις να το κάνεις κι αυτό, έστω και σαν χόμπι.

Πάντως μέσα στη σχολή αυτή που είμαστε, διαπιστώνει κανείς την πλήρη αποτυχία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Και όσο αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό και όσο αφορά την σύνδεση των γν'ωσεων μεταξύ Λυκείου και Πανεπιστημίου.

Θα κλείσω με κάτι που μου είχε πεί ένας καθηγητής με τον οποίο ειχα συζητήσει το δικό μου πρόβλημα με τις σπουδές μου.
Το πάν είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ. Όποια απόφαση κι αν πάρεις, αν πεισμώσεις, θα τα καταφέρεις.
Στην τελική μπορεί να γίνει και αυτό που λέει ο Πάολο Κοέλο και να συνωμοτήσει όλο το σύμπαν για τα το πετύχεις! Wink

Πάντως να ξέρεις ότι οι σκέψεις σου είναι και καθημερινές δικές μου σκέψεις....

« Last Edit: August 31, 2007, 23:16:03 pm by pandora » Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #18 on: August 31, 2007, 13:31:21 pm »

Quote from: fullmoon_52 on August 31, 2007, 02:34:43 am
Παλιοί φίλοι σε ΤΕΙ , σχολές πλοιάρχων , αστυνομίες κτλ ήδη έχουν αξιοπρεπέστατα εισοδήματα και δουλείες και είναι σε θέση να αγοράζουν αυτοκίνητα κτλ .. Τέλος πάντων έχουν προύποθέσεις για να κάνουν μια άνετη ζωή χωρίς να έχουν τραβήξει τα δικά μου ζόρια όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που με φοβίζει λοιπόν είναι όχι τα μαθήματα , αργά ή γρήγορα θα τελιώσουν .. και τότε τι ?

Νιώθω πως θα έχω ξοδέψει 8 χρόνια για το τίποτα , μιας και ελάχιστα έχω αποκομίσει από αυτα που υποτίθεται ότι μαθαίνουμε και το κυνήγι εργασίας - μέλλον φαντάζουν μαύρα . Κανείς άλλος λοιπόν συμερίζεται τις απόψεις και τις ανησυχίες μου ; 'Η μήπως δεν είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα και για μας τους δευτεροκλασάτους μπροστα στον ανταγωνισμό ; Δεν ξέρω πλέον τι ισχύει όσο περνάει ο καιρός γι'αυτό και ζητάω τη γνώμη των συναδέλφων .. help!

Από την πλευρά μου θα προσθέσω τα εξής, προσπαθώντας να αποφύγω συμβουλές περί συνέχειας/διακοπής των σπουδών σου σ' αυτήν τη σχολή, καθώς πιστεύω πως έχω μικρή εμπειρία γι' αυτήν και άρα δεν είμαι σε θέση να κρίνω, και σε μεγάλο ποσοστό το θέμα το κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Ένας άνθρωπος δύσκολα αυτοπροσδιορίζεται. Από την στιγμή που ζει σε ένα πλέγμα σχέσεων/επικοινωνίας, είναι αναμενόμενο να θέτει τον εαυτό του σε άμεση σύγκριση με τον περίγυρο. Αυτό εξ' οριμού δεν είναι μεμπτό, γιατί θα βρεθούν άτομα ικανότερα που θα τον "ρίξουν" και άτομα λιγότερο ικανά που θα τον "ανεβάσουν" ψυχολογικά. Τα παραπάνω γίνονται ασυναίσθητα συνήθως.

Το θέμα είναι, πριν αφήσει τον εαυτό του στην δίνη που λέγεται μετάβαση στην ευθύνη (είτε λέγεται αυτή τέλειωμα σχολής, είτε απόκτηση απογόνων, είτε εύρεση ικανοποιητικής εργασίας), να έχει μια βάση, ένα ακράδαντο πιστεύω για το ποιός περίπου είναι, όσο διφορούμενο και αν ακούγεται αυτό. Δεν γεννηθήκαμε όλοι για το ίδιο πράγμα, αλλά με μια μικρή έρευνα μπορούμε να ανιχνεύσουμε για που προοριζόμαστε. Και πάνω εκεί να χτίσει, να κοντρολλάρει τα ερεθίσματα που ορίζουν την πορεία του.

Όσο ψυχρή και άκαρδη αν ακούγεται, οι Άγγλοι λένε μια σοφή ρήση: Don't cry over spilt milk. Είναι καθαρά μια προσευχή στην εξέλιξη, στην πρόοδο. 2-3-4 δεν έχει σημασία πόσα χρόνια θα σου πάρει να βρεις τον δρόμο σου, να μπεις on track που λέμε. Αυτό όμως που δεν σου επιτρέπεται είναι να αδιαφορείς για τον εαυτό σου, να μπαίνεις ο ίδιος εμπόδιο στην εξέλιξη σου.

Προσπαθώ να σε καταλάβω. Σαν όντα τόσο πολυμορφικά και ευμετάβλητα, δύσκολα μπορώ να πώ ότι το καταφέρνω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου δώσω συμβουλές με βάση τις δικές μου εμπειρίες, και να ελπίσω ότι θα "πιάσουν".

Νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, βαρύς και νωθρός, νιώθεις ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο και κοιτώντας πίσω λες "τι θα μπορούσα να είχα κάνει", νιώθεις ότι δεν ανταποκρίνεσαι ικανοποιητικά στα κοινωνικά σου "καθήκοντα", στην ευθύνη που ο ίδιος έχεις βάλει για τον εαυτό σου να είναι καλός φίλος/γιός/φοιτητής/εραστής. Έχεις γίνει αντιδραστικός, εχθρικός, εκδικιτικός με τον εαυτό σου. Στην τελική νιώθεις ότι το χάνεις, σε πέρνει απο κάτω, αφήνεσαι να χαθείς και ηθελημένα πια στέκεσαι εμπόδιο για οτιδήποτε μπορεί να σου παρουσιαστεί σαν λύτρωση.

Δεν θα σου πω ότι όλα τα παραπάνω δεν θα έπρεπε να τα κάνεις, ούτε θα σου πω σοφίσματα του στυλ "και αυτά εμπειρίες είναι, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό". Ένα θα σου πω για τον εαυτό σου. Κλάψτον, θρήνησε τον. Βγάλτο από μέσα σου. Πέτα ότι σε βαραίνει και αποκόψου για ένα διάστημα απο τις ευθύνες σου. Θα γίνεις κακός, θα γίνεις αδιάφορος, αλλά στην τελική είναι θέμα επιβίωσης. Και τότε θα έχεις μια ευκαιρία να δεις πιο καθαρά, να ξαναπιάσεις την ζωή απο εκεί που ο ίδιος νομίζεις ότι την άφησες.

Και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον σου επιτραπεί να κοιτάξεις πίσω σε όλα αυτά και να γελάς μαζί τους. Ίσως όχι. Θα ήταν κρίμα όμως να πιστεύεις ότι δεν είχες την ευκαιρία να το αλλάξεις.
« Last Edit: August 31, 2007, 13:34:40 pm by Ex_Mechanus » Logged

pay close attention
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #19 on: August 31, 2007, 15:00:33 pm »

15 μαθήματα δεν είναι πολλά, αν έχεις τη διάθεση και το ψυχικό σθένος να ασχοληθείς μαζί τους. Αν σου λέει κάτι το να πάρεις το πτυχίο του ΗΜΜΥ, τότε αυτό από μόνο του είναι ικανό να σε τραβήξει προς το τέλος. Δεν έχει και τόσο σημασία ότι είσαι 8ο έτος, παρά η διαπίστωση τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου μόλις τελειώσεις.

Αν όμως θες να πάρεις το πτυχίο απλώς για να το κάνεις κορνίζα και μετά να επιστρέψεις στις καθημερινές δραστηριότητες σου, πολύ φοβάμαι πως χωρίς να βλέπεις τον ξεκάθαρο στόχο στο τέλος μπορεί τα 15 μαθήματα να μετατραπούν σε γολγοθά.Θα συμφωνήσω απόλυτα με κάτι το οποίο έχουν πει και άλλοι, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρατείνεις την περίοδο της αβεβαιότητας σου. Θα πάρεις μια απόφαση (κάτω από ώριμη σκέψη) και θα εμμείνεις σε αυτή.

Οι στόχοι είναι αυτοί που μας βοηθούν να προχωρούμε τη ζωή μας. Ακόμη και αν δεν τους πετύχουμε, στο τέλος θα έχουμε κάνει μερικά βήματα μπροστά Wink

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #20 on: August 31, 2007, 16:12:41 pm »

Αχ, κι εγώ σε τέτοια φάση ανησυχίας είμαι αλλά η βλακεία είναι ότι εμένα με αρέσει η σχολή αλλά όχι το διάβασμα Cheesy

Optima
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

white art piano..

View Profile
« Reply #21 on: September 14, 2007, 21:39:43 pm »

με βλέπω να ποστάρω σ αυτό το τόπικ σε κανά 2 χρόνια.... Tongue

προς το παρόν θα δώσω εξετάσεις στο ωδείο , θα περνάω όσα περισσότερα μπορω και...αισιοδοξία!!πάντως κ εγω ελλείψει παρακολουθήσεων δεν τα βγάζω γρήγορα τα μαθήματα στην παρούσα φάση

"η μεν αμάθεια γεννά θράσος, η δε σκέψις ενδοιασμόν"

ανθρωποι ξετρελαμενοι στις οθονες του πολεμου με το φυσημα του ανεμου καινε πολεις και χωρια
στην καταντια της σκεψης βιαιες πραξεις να μοιραζουν ανυποστατα κεφαλια στο βωμο της μοναξιας...
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #22 on: September 14, 2007, 21:53:35 pm »

Quote from: Rattlehead on August 31, 2007, 16:12:41 pm
Αχ, κι εγώ σε τέτοια φάση ανησυχίας είμαι αλλά η βλακεία είναι ότι εμένα με αρέσει η σχολή αλλά όχι το διάβασμα Cheesy

Καλός!!!!!

Εγώ δεν ξέρω!!Μου αρέσει το διάβασμα, μου αρέσει η σχολή, μην φανταστείτε κανά τύπο με γυαλάκια και βιβλία όλη μέρα και όλη νύχτα!!!Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν!!!Αλλά δεν μου βγαίνουν οι εξετάσεις!!!Αγχώνομαι γενικά πάρα πολύ λίγο πριν πάρουμε τα θέματα!!!Αλλά φέτος τώρα δηλαδή είπα να είμαι πιο χαλαρός πιο ήρεμος!!!Και από ότι βλέπω πάω καλά!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Αθάνατος
Guest
« Reply #23 on: October 09, 2007, 12:50:47 pm »

fullmoon_52 βλέπω τον τρόπο που γράφεις και το αβατάρ που έχεις και ψυχοπλακώνομαι.

Πάντως αυτά που άκουγες στο λύκειο για τη σχολή είναι αληθεια,  απλώς χρειάζεται να τα κυνηγήσεις Wink
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #24 on: October 09, 2007, 14:14:16 pm »

Εγώ ξεκίνησα να δώσω Πανελλήνιες μόνο και μόνο επειδή οι δικοί μου με είχαν πρήξει. Ήθελα να δώσω για οικονομικά που τα πήγαινα καλύτερα, ή τίποτα Πάντειο που είμαι σχετικά καλός στο μπλά μπλά, αλλά οι δικοί μου με σπρώξανε στην 1η Δέσμη επειδή και καλά η 4η τοτε είχε μεγάλο ανταγωνισμό και μαζευόταν η σάρα και η μάρα. Δίνω για Στρατιωτικές Σχολές για να φύγω απο το σπίτι αλλά αποτυγχάνω και την πρώτη και την δεύτερη χρονιά να εισαχθώ οπουδήποτε. Κανονίζω να πάω Εμποροπλοιάρχων και η μάνα μου πλακώνει την κλάψα σε μένα και στον πατέρα μου και έτσι ξαναδίνω για τρίτη φορά χωρίς πολλά πολλά φροντιστήρια. Και σπάει ο διάολος το πόδι του και περνάω...όταν βγήκαν τα μόρια, υπολόγιζα πως πέρναγα σε κάτι Τ.Ε.Ι. φυτικής παραγωγής και την είχα καταβρεί σκεπτόμενος οτι ξεμπέρδεψα με τα μαθηματικά δια παντός. Έεεεελα που πέσανε οι βάσεις πολύ και περνάω Ηλεκτρολόγος στην Κοζάνη...και παίρνω μετεγγραφή για Πειραιά, όπου τελειώνω το Τ.Ε.Ι. σχεδόν για πλάκα (καιτοι το δυσκολότερο Τ.Ε.Ι. στην Ελλάδα-δεν το λέω εγώ, οι στατιστικές το λένε-) και πάω φαντάρος και στο τελείωμα της θητείας μου δίνω εξετάσεις για ένα Μεταπτυχιακό στην Φιιλοσοφία και με κάνουν δεκτό (παρ'όλο που ήμουν Τ.Ε.Ι. τζής!!), και μετά στα καπάκια δίνω για Πολυτεχνείο και περνάω στο Τ.Η.Μ.Μ.Υ. και με παίρνουν στο Τ.Ε.Ι. ώς ωρομίσθιο δίνοντας μου την δυνατότητα να μπορώ να είμαι στον χώρο και να διαβάζω και να είμαι σχετικά χαλαρός όποτε χρειάζεται. Τελείωσα το Μεταπτυχιακό και τώρα, στα 30 μου ξεκινάω το Πολυτεχνείο (πέρασα μάλιστα και το πρώτο μου μάθημα-Ηλεκτρολογικά Υλικά-), ενώ την Παρασκευή με κάλεσαν να περάσω συνέντευξη για Διδακτορικό...
Αυτά εν περιλήψει και χωρίς να αρχίσω να μιλάω για τις άλλες περιπέτειες (συναισθηματικές, επαγγελματικές, συνδικαλιστικές).
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος, απλά είναι κάτι ώρες που τα σκέφτεσαι και λές: "Μα καλά, εγώ που οι καθηγητές μου στο Γυμνάσιο ορκίζονταν πως δεν θα μπορούσα να τελειώσω ούτε την Α' Λυκείου, εγώ που έδωσα τρείς φορές για να μπώ σε ένα επαρχιακό Τ.Ε.Ι., έφτασα να είμαι "κάτι" στον χώρο μου;" και, πιστέψτε με, δεν ξέρω πόσο με "μετράει" ο καθένας, αλλά σίγουρα πλέον έχω μια ιστορία και ένα όνομα στους μικρόκοσμους που κινούμαι...
Και αυτό που πλέον ξέρω είναι οτι στη ζωή γράφεις την ιστορία σου παίρνοντας αποφάσεις και βάζοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο. Εκεί που πονάς, εκεί βάζεις το δάχτυλο και το πιέζεις, μέχρι να μην νιώθεις άλλο. Εμείς είμαστε τα όρια των εαυτών μας.

Φιλικά,
Δ.Κ.Π. 

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Θάνος
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

bb

View Profile
« Reply #25 on: October 13, 2007, 20:05:47 pm »

τι θα κάνουμε σ'αυτό το τρελάδικο που μπλέξαμε ρε.... τι...
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: