|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Show Posts
|
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
|
18
|
Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Αξιοπιστία Συστημάτων / Re: [Αξιοπιστία Συστημάτων]Ανακοινώσεις - Επικαιρότητα 2020-2021
|
on: November 24, 2020, 14:06:07 pm
|
Την Τετάρτη 2/12, ώρες 7-9μμ θα γίνει στον σύνδεσμο zoom του μαθήματος η παρουσίαση των εργασιών υπολογισμού Αξιοπιστίας διαφόρων συστημάτων. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα θέματα που θα ανακοινωθούν και να παραδώσει την αντίστοιχη εργασία μέχρι την Παρασκευή 22/01/2021.
Καλούνται όλοι οι φοιτητές να παρακολουθήσουν την παρουσίαση.
Καλούνται οι φοιτητές που συμμετέχουν στις βιβλιογραφικές εργασίες να επιλέξουν ( μέχρι 25/11/2020) τις ημέρες και ώρες που μπορούν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις την εβδομάδα 11-15/01/2021 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://doodle.com/poll/qcd7c5qzid3kfvupΥπενθυμίζεται ότι οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε 3 ημέρες : Δευτέρα 11/1/2021, 9-12μ, Πέμπτη ή Παρασκευή (ανάλογα με το αποτέλεσμα) και Δευτέρα 18/1/2021, 9-12μ. Επίσης, την επόμενη Δευτέρα θα γίνει η παρουσίαση για το FMEA/FMECA/Fault Tree Analysis.
|
|
|
19
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ / Re: Φοιτητικές ομάδες
|
on: November 16, 2020, 15:23:00 pm
|
Επίσης υπάρχει το AcubeSAT project που σκοπεύει να στείλει δορυφόρο σε τροχιά με πείραμα βιολογικής φύσης (μελέτη γονιδιακής έκφρασης σε μύκητες Saccharomyces cerevisiae πάνω σε microfluidic chip). Positions: If you additionally want to enrich your knowledge by building a bioinformatics-centered skillset, you may get your feet wet and employ pre-experiment pipelines meant for gene selection and more. You will also have the chance to work on data analysis in a scientific computing language such as R, Python, or Julia.
|
|
|
21
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διαγωνισμοί / Re: Μέλος του Μήνα - Οκτώβριος 2020
|
on: November 06, 2020, 23:35:52 pm
|
kongr45gpen και για τα λαμπάκια στο 4o thmmy party Σκάω που λέτε κατά τις 00:30 και με το που ακούω ήδη να παίζει μουσική αν και κάπως χαμηλά, πάω να δω πχιος παίζει μουσική και τι να δω? Ένα laptop με ένα παλουκάρι από πάνω του και ένα παράθυρο μιας εφαρμογής που δεν έχω ξαναδεί ποτέ  με κάτι τετραγωνάκια σε όλη την οθόνη να ουμε και έχω κουφαθεί ο έρμος  - ενώ ακούγονταν κάτι κομμάτια δε θυμάμαι τι ακριβώς αλλά μάλλον χλιαρά αδιάφορα hip hop θα ήταν. Λέω μέσα μου . "Δε πάμε καλά, αυτός έχει κάποια εφαρμογή για να παίζει μουσική που δεν την έχω καν δει πουθενά! Πως τολμάει δλδ?  ΠΧΟΙΟΣ είναι αυτός ο νέος Djης που παίζει με αυτό το άγνωστο και ίσως και δικό του πρόγραμμα μουσική, άντε μη τρελαθώ ακόμα δεν ήρθα στο πάρτυ?  Τον ρωτνάω ήρεμα και ευγενικά : "Συγνώμη τι πρόγραμμα είναι αυτό που παίζεις μουσική?" Και μου απαντάει ο καημένος προσπαθώντας να μη κάνει facepalm μπροστά μου : "Όχι αυτό είναι για τα ρυθμίζω τα φώτα". Εεεε ΟΧΙ ! Αυτό είναι άνω ποταμών ! Αδικία ! Χαραμίζεται το παιδί. Κάτω ο καπιταλισμός ένα πράμα, πως να το πω. Δώστε του τον φωτισμό από καμιά Ολυμπιάδα από καμιά συναυλία των Metallica έστω το παιδί δεν είναι δυνατόν να κουβάλησε laptop και να έχει φτιάξει? έστω κατεβάσει? ειδική εφαρμογή για να κοντρολλάρει 3 ledάκια και 2 λάμπες τώρα, έλεος. Είχε αραδιάσει εκεί χάμω κάτι καλώδια κάτι αντιστάσεις κάτι πλακέτες δε ξερω και εγώ τι ήταν (αυτά τα δικά σας τα περίεργα  ), είχα αγχωθεί μη τα τσαλαπατήσει κανείς έτσι χύμα όπως ήταν. Τέλος πάντων προσπερνάω την ρόμπα που έγινα και του λέω ένα : "Αααα, για τα φώτα είναι. Και από που παίζει μουσική?" (απαράδεκτη ερώτηση για Dj και έστω και περαστικό ηλεκτρολόγο μηχανικό, αλλά είχα ταραχθεί ήδη  ) - "Από εκείνο το κινητό." Από κινητό μουσική σε thmmy party? Aπαράδεκτον για ηλεκτρολόγους μηχανικούς.  Επιβεβαιώνω όλη την παραπάνω πληροφορία (to be honest ήταν πολλά τα καλώδια, θέλουν λίγο συμμάζεμα γενικά..)  Θα χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να προωθήσω ακόμα περισσότερο την open-source φιλοσοφία (άλλωστε και με τον @Arcade αυτό κάναμε με το ethmmy, χεχε) και να πετάξω υλικό για τα μελλοντικά πολύχρωμα πάρτι, εντός και εκτός πανεπιστημίου: 1. Light control για θέατρο, live, parties, 2. Το προγραμματάκι που επιτρέπει χειρισμό λαμπών μέσω του ArduinoΑααα και thanks for the award (τον επόμενο μήνα πάντως μην ξεχάσετε τον nmpampal γιατί αυτός είναι που τώρα φωτίζει το forum  )!
|
|
|
30
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / ASAT - Aristotle Space & Aeronautics Team / Re: Recruitment Day | 24/2/2019 | ASAT
|
on: February 14, 2020, 15:46:12 pm
|
Αποφοιτους δεχεστε? Θα ενδιαφερομουν σιγουρα για το CubeSat αν οι επικοινωνιες γινονται με SDR μεσω FPGA. Ισως ενδιαφερομαι αν υπαρχει καποια αλλη αρχιτεκτονικη hardware. Εργαζομαι στον χωρο του hardware (firmware/PCB) 3 χρονια και θα ηθελα να ασχοληθω με συγκεκριμενα πραγματα που δεν κανω στην δουλεια, αλλα δεν πειθαρχω να κανω σοβαρη δουλεια σπιτι.
Λογω δουλειας δεν ξερω αν θα προλαβω το γκρουπακι των 5μιση. Οποτε αμα εχει κανεις info.
Ειναι ανακατεμμενοι καθηγητες του τμηματος και αν ναι ποιοι?
YΓ απο οτι ειδα στο σαιτ ενδιαφερομαι για τον ground station.
Δυστυχώς επίσημα μπορούμε να δεχτούμε μόνο φοιτητές (προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς) – το πρόγραμμα στο οποίο θέλει να συμμετάσχει ο δορυφόρος δέχεται μόνο φοιτητές, και επίσης από τα μέλη χρειάζεται να αφιερώνουν αρκετό χρόνο μέσα στην εβδομάδα. Αν προλάβεις παρ' όλα αυτά να έρθεις μετά τις 18:30 μπορούμε να συζητήσουμε και πολύ πιο συγκεριμένα! Σχετικά με SDR, η πλακέτα που χρησιμοποιούμε (της LSF) για τηλεπικοινωνίες λειτουργεί με ένα SDR που παίρνει I/Q δεδομένα από FPGA (αν και πάνω σε αυτό δεν κάνουμε πολλή δουλειά εμείς), και επίσης το ground station βασίζεται σε SDR. Και από καθηγητές, υπεύθυνος της ομάδας είναι ο κ. Χατζόπουλος, συνεργαζόμαστε με Κανταρτζή για κεραίες, και πού και πού ζητάμε βοήθεια από άλλα εργαστήρια του τμήματος (ρομποτικής, οπτικής)
|
|
|
|
|