• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
September 17, 2025, 14:18:56 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
September 17, 2025, 14:18:56 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by LelisNiko
[Today at 12:57:17]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by sg31a
[Today at 11:35:11]

Εργασία στην METLEN, Γνώμ...
by ChrisKaloy-Kakou
[Today at 00:51:50]

Συμβάσεις και εταιρείες
by Nikos_313
[September 16, 2025, 23:02:05 pm]

[Στοχαστικά Σήματα και Δι...
by Nikos_313
[September 16, 2025, 22:54:08 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούλιος ...
by Katarameno
[September 16, 2025, 19:37:40 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Mr Watson
[September 16, 2025, 10:31:04 am]

Ευρωμπάσκετ 2025
by Katarameno
[September 16, 2025, 02:46:49 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Katarameno
[September 16, 2025, 01:08:33 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[September 15, 2025, 22:10:40 pm]

Users <=22 OR >=222
by Mr Watson
[September 14, 2025, 19:36:18 pm]

[ΑΡΑΓΕ Attack] ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕ...
by Aris★
[September 14, 2025, 14:31:33 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[September 14, 2025, 13:29:36 pm]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by chatzikys
[September 14, 2025, 13:20:18 pm]

Καλός βαθμός στην σχολή
by Σουλης
[September 14, 2025, 13:00:41 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by okan
[September 14, 2025, 03:20:17 am]

Αυνανισμος: Κινδυνοι, προ...
by Nikolaras
[September 13, 2025, 20:57:09 pm]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by Katarameno
[September 13, 2025, 17:33:17 pm]

[Λογική Σχεδίαση] Γενικές...
by mdimitrig
[September 13, 2025, 17:25:47 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[September 13, 2025, 10:53:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10012
Latest: MichelRiemann
Stats
Total Posts: 1428130
Total Topics: 31766
Online Today: 424
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 85
Total: 123
chaniotism
rafa98p
pordozoumis
dimitrisadamou
Lygkouras_c
Saint_GR
PrincessConsuela
BossiTsif
kapoutsi
melisste22
uesli
jimalexoud
stavros0201
sassi
sisi
NET2GRID
gkaramp
chrysolog
dsaragiotis
apob
panpapachri
DLHERRO
christina02
EvanTsir
femanak
alex_g
Ma8hths Indou
chriskazakos
pavlid13
Tasos Bot
elio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
  Show Posts
Pages: [1]
1  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο / Re: Στο τραπέζι οι εισακτέοι on: February 21, 2009, 14:46:13 pm
ως μέλος δεπ, άλλου τμήματος, χρειάζομαι την εκτίμησήσας για τις αλλαγές στις εξετάσεις του 2009 και του 2010:
1. είναι ίση η αντιμετώπιση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές [και με διαφορετικά θέματα], υποψηφίων που επιθυμούν να εγγραφούν σε ίδια τριτοβάθμια ιδρύματα δεδομένου οτι οι Πανελλαδικές εξετάσεις κατόχων β κύκλου ημερησίων ΤΕΕ (μόνο για τους αποφοίτους) θα διενεργηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαϊου, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.?
2. το πρόβλημα της αξιοκρατικής επιλογής υποψηφίων λύνεται αν οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα γραπτά δοκίμια των Πανελλαδικών εξετάσεων?
3. το πρόβλημα της διαφάνειας και της αυτοπειθαρχίας όλων των βαθμολογητών σε αντικειμενικά και κοινά αποδεκτά  κριτήρια βαθμολογίας λύνεται με το που αυξάνονται (από 13 σε 18) τα μέλη των Βαθμολογικών Κέντρων (ΒΚ), τα οποία συντονίζουν και εποπτεύουν τη διαδικασία βαθμολόγησης - αναβαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων?
4. εξασφαλίζεται η αυτδύναμη και χωρίς επηρεασμούς Β βαθμολόγηση των γραπτών επειδή απαγορεύεται να σημειώνει ο Α βαθμολογητής πάνω στο γραπτό δοκίμιο λάθη ή ελλείψεις, ώστε ο Β βαθμολογητής κατά τη βαθμολόγηση να το αξιολογεί ανεπηρέαστος?
5. περιορίζεται η υποκειμενική βαθμολόγηση καθώς μειώνεται κατά 10 μονάδες (από 50 γίνεται 40) στην εκατοντάβαθμη κλίμακα η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» και αυξάνεται αντίστοιχα η βαρύτητα των ασκήσεων (από 25 γίνεται 35), με στόχο τον περιορισμό της υποκειμενικής βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα?
6. αλήθεια ο δρόμος των χωρίς κόστος υποσχέσεων είναι εύκολος, στην ευρωπαική ένωση είμαστε απο τις λίγες χώρες που το δημόσιο δέν μεριμνά με νόμο για την εξασφάλιση συνθηκών ισότιμης εκπαίδευσης των φοιτητών με αναπηρία. τί νόημα έχει το γεγονός οτι προσαρμόστηκαν οι διατάξεις του ΠΔ για την προφορική εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση τον νέο ν. 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. το θέμα είναι οτι το μετά δέν μας λέει το υπουργείο πως θα λυθεί...
7. [ό,τι και στο 6] Γίνεται αποσυμφόρηση των ΒΚ από τους προφορικά εξεταζόμενους υποψηφίους με τη θέσπιση ανώτατου ορίου εξεταζομένων (80 υποψηφίους ανά ΒΚ) και τη λειτουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων σε πρωτεύουσες των νομών ή εκπαιδευτικών περιφερειών.
8. υπάρχουν στα σχολεία θέσεις εργασίας σε υπολογιστές για την εξυπηρέτση μεγάλου αριθμού μαθητών ταυτόχρονα/ θα μελετηθούν σωστές και εύληπτες  οδηγίες, θα δοκιμαστεί  το σύστημα πιλοτικά/ θα υπάρξουν αυτοματισμοί με ευέλικτη συμπεριφορά σε συνήθη ανθρώπινα λάθη όταν  θα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις (1-20 Φεβρουαρίου) με έγκαιρη δήλωση όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας - Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Ειδικά Μαθήματα κ.λπ.) για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων?
9. [ό,τι και στο 8] Τα Μηχανογραφικά Δελτία που υποβάλλουν οι υποψήφιοι (απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων) το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα τους γνωστοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά, μέσω Διαδικτύου, εντός του μηνός Μαρτίου.
Τα Μηχανογραφικά Δελτία για τους κατόχους β κύκλου ΤΕΕ και τους τελειοφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, που κατατίθενται στο λύκειο περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους, μέσω Διαδικτύου, εντός του μηνός Φεβρουαρίου.
10. θα βρούν ποσά να πληρώσουν προσωπικό ώστε για τις εξετάσεις που θα διεξαχθούν από το 2010 και έπειτα θα αναγράφεται στο γραπτό η αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται τυχόν λάθη κατά την άθροιση των επιμέρους βαθμών και ο υποψήφιος, βλέποντας στο λύκειό του το απόκομμα του γραπτού του, θα ενημερώνεται για την αναλυτική βαθμολογία του? δηλαδή θα έχουμε και ενστάσεις? πώς θα επιλύονται διαφορές μεταξύ υποψηφίων και του συστήματος αξιολόγησησης?

Pages: [1]
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...