• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2026, 13:40:27 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2026, 13:40:27 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[Today at 12:40:39]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Μπιγκόνια
[June 18, 2026, 23:20:46 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by katerina zaifi
[June 18, 2026, 20:32:27 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 18, 2026, 18:51:29 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απ...
by Nikos_313
[June 18, 2026, 14:01:54 pm]

[Ηλεκτρονική ΙΙ] Γενικές ...
by nmpampal
[June 18, 2026, 07:37:37 am]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by Lalson
[June 17, 2026, 10:37:39 am]

Κάμερες στην Πρυτανεία το...
by RivenT
[June 16, 2026, 23:48:23 pm]

[Μικροεπεξεργαστές] Γενικ...
by G.V.
[June 16, 2026, 15:31:13 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by femanak
[June 16, 2026, 11:11:17 am]

H Στοά των Off Topic
by χηρουλα Αλεξίου
[June 15, 2026, 17:39:58 pm]

Γιατί οι ΤΗΜΜΥδες έχουν μ...
by Karaμazoβ
[June 15, 2026, 14:31:16 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Λαμπτήρας
[June 12, 2026, 13:36:19 pm]

[Ισχύος II] Γενικές απορί...
by Nikos_313
[June 11, 2026, 14:05:57 pm]

[Ημιαγωγά Υλικά] Απορίες ...
by Nikos_313
[June 11, 2026, 10:23:04 am]

[Ευφυή και Προσαρμοστικά ...
by grepanis
[June 11, 2026, 10:11:51 am]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by Roidos
[June 10, 2026, 21:37:48 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Karaμazoβ
[June 10, 2026, 18:42:33 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Giannis Masterio
[June 09, 2026, 20:27:57 pm]

[ΣΑΕ ΙΙ] Απορίες σε ασκήσ...
by Hyperlaz02
[June 09, 2026, 12:01:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10402
Latest: anton
Stats
Total Posts: 1431480
Total Topics: 32024
Online Today: 1387
Online Ever: 18918
(April 06, 2026, 16:05:31 pm)
Users Online
Users: 53
Guests: 290
Total: 343
evangeliaap
Patroklis
giannisdomu
Saint_GR
Tasos Bot
Ale3-
nicksterghs
gkougeor
iliaskou
vajulin
mimaki
cmpillis
DespoinaKarategou
PeriklisL
geoarg
Soterd52
Kwstas
Gstremp
panagiotisv
jkara
mor
stmanzaf
papaloui
kouf
filippos
Giannis Masterio
Carotbaby
micelethe
μιλτοςμ
stavr0s16
AggelosZ
anon
KZerenidis
christina02
George_RT
vasilis saitis
chaniotism
Mr Z
Tsn
mikebel
grepanis
stelisama
noys
vaggelisx
GiorgosSarak
Dimos Bachlas
G.V.
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
  Show Posts
Pages: [1]
1  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων... on: January 24, 2009, 22:04:05 pm
Αρχικά προσπαθουμε να ξεκινησουμε αυτό το διάλογο με τη στάση μας και τις τοποθετήσεις μας στις Γ.Σ του συλλόγου.
Αυτό που κάνουμε είναι να καταθέτουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας προς συζήτηση.Προτιμούμε δημιουργικά να παρμβαίνουμε προβάλλοντας τις θέσεις μας και τους προβληματσμους μας από το να αρκούμαστε σε κατηγορίες και αφορισμους.Στεκόμαστε βεβαια κριτικα απεναντι σε θέσεις και πρακτικές των αλλων παρατάξεων, όταν αυές δεν μας εκφράζουν αλλα βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα το γόνιμο διάλογο και την ανταλλαγη αποψεων και θέσεων.
Αρα η ΓΣ μπορει και πρεπει να αποτελει το εφαλτηριο αυτου του διαλογου.Μακαρι ολοι να ακολουθουσαν αυτη την πρακτικη.
Ενα αλλο μεσο ειναι το Δ.Σ.Μέσα απο τακτες και ανοιχτες συνεδριασεις(προβλέπεται απο το καταστατικό) ο καθε φοιτητής θα έχει τη δυνατότα να εκφράσει τους προβληματισμους του ωστε αυτοι στη συνέχεια είτε να υιοθετηθουν ως αποφαση του συλλογου είτε να υπάρξει η αντίστοιχη εισηγηση προς τη ΓΣ
2  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων... on: January 24, 2009, 19:55:07 pm
Προς cesc
Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να συγκροτηθεί μόνο όταν διαθέτει ουσιαστικη και ολοκληρωμένη πρόταση για το δημόσιο πανεπιστημιο.Αλλιως απλώς μετατρπεται σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας που δεν μπορεί να είναι αξιοπιστος συνομιλιτής απέναντι στον οποιοδήποτε.Το γεγονός οτι η ΠΑΣΠ διαθέτει μια συγκροτημένη προοδευτική πρόταση στρέφει τα πράγματα προς αυτη την κατεύθηνση.
Σχετικά με τον διαλογο τον προσδιορίζουμε σε δυο επίπεδα.Αρχικά μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Είναι προκληση για όλους μας και μακάρι καποια στιγμή να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο να μπορούμε μέσα απο μια γενικη συνέλευση να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και πλαίσια.Και στη συνέχεια ανάμεσα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα(καθηγητές και φοιτητές)
Σχετικά με τα όργανα ναι αναφέρομαι στις συνελεύσεις των τμημάτων και τα Δ.Σ των συλλόγων

προς Nessa NetMonster

Εκεί ημασταν. Αρχικά στις 3 δεν είχε καθόλου κόσμο.Μιλήσαμε με τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων και τους θέσαμε το ζήτημα της αναβολής.Η θέση των ΕΑΑΚ(θέση που είχαν και σε προηγούμενες συνελεύσεις) ήταν να περιμένουμε μέχρι να μαζευτεί ο κόσμος.Δεν θα μπαίνουμε καθε φοραστη διαδικασια να μαλώνουμε με τα ΕΑΑΚ για το αν θα γίνει μια συνελευση η όχι.Αλλα και πάλι το θέμα είναι πιο ουσιαστικο.Τι νόημα έχει να κανουμε συνέλευση καθε εβδομάδα με τα ίδια 100 άτομα.Αυτό απαξιώνει το σύλλογο και τις αποφάσεις του.Στόχος πρέπει να έιναι η  μεγαλύτερη δυνατη συμμετοχή.

3  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Περί συνελεύσεων και αποφάσεων... on: January 24, 2009, 18:27:29 pm
Την Τετάρτη 21/1 πραγματοποιήθηκε νέα Γ.Σ. του συλλόγου και όσα διεξήχθησαν εκεί είναι το λιγότερο τραγελαφικά. Από τη μία πελυρά το δημόσιο πανεπιστήμιο δέχεται την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και από την άλλη πλευρά κατ’ επίφαση αριστερές παρατάξεως και σχήματα με τις ενέργειες τους  απαξιώνουν το σύλλογο φοιτητών και το φοιτητικό κίνημα γενικότερα. Η Γ.Σ ήταν προγραμματισμένη για τις τρεις. Εκείνη την ώρα ήταν στην αίθουσα διεξαγωγής της δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία και ήταν προφανές ότι η συνέλευση έπρεπε να αναβληθεί και να οριστεί για κάποια άλλη ημερομηνία. Τα μέλη των Ε.Α.Α.Κ. που βρίσκονταν στο χώρο αρνούνταν να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο δηλώνοντας παράλληλα ότι θα περιμένουν μέχρι να μαζευτεί περισσότερος κόσμος. Τελικά η συνέλευση ξεκίνησε μιάμιση ώρα!! αργότερα και κινούνταν σε όλη τη διάρκειά της στα όρια της απαρτίας. Θεωρούμε ότι ιδιαίτερα μετά τη μαζικότατη συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας(700 άτομα), συνελεύσεις της τάξης των 100 ατόμων δεν προάγουν τις πραγματικές επιδιώξεις του φοιτητικού συλλόγου. Είναι αδιανόητο να περιμένουμε επί ώρες μέχρι τελικά να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός φοιτητών. Με τις πρακτικές τους αυτές τα Ε.Α.Α.Κ. επιδιώκουν να καταστήσουν το σύλλογο μια  ΄΄βιομηχανία αποφάσεων’’ και όχι ένα όργανο ουσιαστικού πολιτικού προβληματισμού.     
 Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα Ε.Α.Α.Κ.   θεωρούν τους φοιτητικούς συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα κτήμα τους και εργαλείο εξυπηρέτησης των μικροπαραταξιακών τους συμφερόντων. Είναι αυτοί που μέσα από τις εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις τους παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως υπερεπαναστάτες και κατηγορούν όλους τους άλλους ως γρανάζια ενός αντιδραστικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο όμως οι ίδιοι υπηρετούν το σύστημα καθώς δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν καμία πρόταση και να διεκδικήσουν τις αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές για την αναβάθμιση των σπουδών μας. Επαναστάτης είναι αυτός που μέσα από τον ριζοσπαστικό και ρηξικέλευθο λόγο του διαμορφώνει προτάσεις και θέσεις για την ουσιαστική αλλαγή και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. 
     Πιστεύουμε ότι δε πρέπει να καταναλώνουμε τις προσπάθειές μας και τις συνελεύσεις μας σε γενικόλογες τοποθετήσεις περί παντός επιστητού που δίνουν σε ορισμένες παρατάξεις την ψεύτικη ικανοποίηση ότι είναι υπερεπαναστάτες και ότι αποτελούν μαζί με τους εργαζόμενους το πιο προωθημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει επιτέλους να δούμε πού πηγαίνουμε, τι θέλουμε;
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μαζικό και αγωνιστικό κίνημα στη σχολή και στα τμήματά μας; Μπορούμε να επιδιώξουμε την αναβάθμιση των σπουδών μας; Μπορούμε να προβάλλουμε και να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή;
Αυτά είναι βασικά ερωτήματα στα οποία οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις.
Η παράταξη μας η ΠΑΣΠ έχει μια σαφή και συγκεκριμένη θεώρηση των πανεπιστημιακών πραγμάτων. Διατυπώνει καθαρά τις θέσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές. Δεν καθηλώνεται στη στείρα άρνηση που αποτελεί μόνο επίφαση αριστερής και επαναστατικής τοποθέτησης.
Η ΠΑΣΠ δεν περιχαρακώνεται σε παρωχημένου τύπου ιδεολογικά χαρακώματα που δεν είναι παρά μόνο ιδεοληψίες ενός πολέμου με ψεύτικους στρατούς.
Η ΠΑΣΠ δεν έχει αγκυλώσεις που προκύπτουν από την προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών συμφερόντων.
Η ΠΑΣΠ θέλει να οραματίζεται και να διεκδικεί ένα άλλο Πανεπιστήμιο μια άλλη Πολυτεχνική Σχολή καλύτερη, ουσιαστικότερη, αναβαθμισμένη
με διπλώματα με αναγνώριση και αντίκρυσμα, με φοιτητές που να είναι πολιτικοποιημένοι και συνειδητοί ακαδημαϊκοί πολίτες και φορείς προοδευτικών αριστερών, επαναστατικών ιδεών για να αλλάξουν την κοινωνία.
Εδώ τίθεται το ερώτημα:
Έχουμε τη διάθεση να κάνουμε τις συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις του συλλόγου μας βήματα ουσιαστικού διαλόγου, ανοιχτής και καθαρής αντιπαράθεσης θέσεων, απόψεων, ιδεών ώστε να καταλήγουμε κάπου, να παίρνουμε αποφάσεις ουσίας και να ορίζουμε τα μέτρα εφαρμογής τους, ώστε να έχουμε απτά αποτελέσματα;
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε, σε τι αποφάσεις γενικών συνελεύσεων οδηγούν τα ΄΄πλαίσια΄΄ των παρατάξεων που μιλούν για όλα και για τίποτα; Γιατί δε λέμε καθαρά και ξάστερα τι θέλουμε; Τι συγκεκριμένο αποφασίζουμε και πώς αυτό θα το υλοποιήσουμε; Χανόμαστε σε γενικολογίες μιλούμε για λογαριασμό άλλων, του ΄΄ λαϊκού κινήματος ΄΄ των ΄΄εργαζομένων΄΄, των απανταχού της γης περιθωριοποιημένων, αλλά για εμάς τι λέμε;
Η ΠΑΣΠ θα αγωνισθεί σθεναρά σε όλα τα όργανα συμμετοχής, θα προβάλλει τις θέσεις της ξανά και ξανά και θα επιδιώξει διάλογο ουσίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα πραγματικά αριστερό και επαναστατικό κίνημα. Θέλουμε και ελπίζουμε οι άλλες παρατάξεις να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο Ηλ/Μηχ
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυναμεις να μετατρεψούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες σε ουσιαστικό βήμα διαλόγου και πολιτικού προβληματισμού

ΠΑΣΠ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
Pages: [1]
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...