|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 5
|
5
|
Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου / Ηλεκτρονικά Ισχύος ΙΙ / Re: [Ηλεκτρονικά Ισχύος II] Εργασία 2012-2013
|
on: February 27, 2013, 22:19:32 pm
|
παιδια Pls χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια στην εργασια...στον ερωτημα Α ζηταει να επαληθευουμε για τις 4 καταστασεις τα θεωρ. αποτελ. με την βοηθεια του psim. ενω ολα βγαινουν πολυ κοντα στις θεωρητικες τιμες για τις καταστασεις 1&2, στις καταστασεις 3&4 τα θεωρ. ειναι αρκετα μικροτερα απο οτι τα αποτελεσματα του PSim! μηπως πρεπει να αλλαξω κατι στο κυκλωμα του psim για τις 3&4 ωστε να βρω σωστα ρευματα /τασεις?? Ευχαριστω εκ των προτερων!
|
|
|
11
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Εφαρμοσμένα Μαθηματικά I (ΠΠΣ) / Re: [Εφ. Μαθηματικά] Εργασία 2012/2013
|
on: January 21, 2013, 12:33:44 pm
|
Με επιφυλαξη: Ισχθει f(x,y)=u(x,y)+iv(x,y) kai f(0)=0. Αρα f(0,0)=u(0,0)+iv(0,0)=0+i0 =>u(0,0)=0 και v(0,0)=0
δικιο εχεις..ευχαριστω! οσο για την 7 εχεις σαν δεδομενο οτι το y>=0 οποτε το ημθ>=0 δλδ 0<=θ<=π αρα υπολογιζοντας την τετραγωνικη ριζα και τον λογαριθμο αυτης, βγαζεις σαν φανταστικο μερος ενα θ/2 και βρισκεις την λυση 0<=Im(f(z))<=π/2! χωρις να ειμαι σιγουρος!! Kαταλαβαινω αυτο που λες. Αλλα βγαζει 0<=Im(f(z))<=π/2 ενω αν δεις τις απαντησεις διαστηματα του χ και του y δλδ τα Re(z) και Im(z) και οχι του Im(f(z))  Μπορει να μν καταλαβα καλα αυτο που εγραψες  μαλλον με το "y" εννοει το Im(f(z))...αλλιως δεν βγαινει..
|
|
|
12
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Εφαρμοσμένα Μαθηματικά I (ΠΠΣ) / Re: [Εφ. Μαθηματικά] Εργασία 2012/2013
|
on: January 21, 2013, 11:23:40 am
|
Με επιφυλαξη: Ισχθει f(x,y)=u(x,y)+iv(x,y) kai f(0)=0. Αρα f(0,0)=u(0,0)+iv(0,0)=0+i0 =>u(0,0)=0 και v(0,0)=0
δικιο εχεις..ευχαριστω! οσο για την 7 εχεις σαν δεδομενο οτι το y>=0 οποτε το ημθ>=0 δλδ 0<=θ<=π αρα υπολογιζοντας την τετραγωνικη ριζα και τον λογαριθμο αυτης, βγαζεις σαν φανταστικο μερος ενα θ/2 και βρισκεις την λυση 0<=Im(f(z))<=π/2! χωρις να ειμαι σιγουρος!!
|
|
|
13
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Εφαρμοσμένα Μαθηματικά I (ΠΠΣ) / Re: [Εφ. Μαθηματικά] Εργασία 2012/2013
|
on: January 21, 2013, 10:55:09 am
|
Καλησπέρα,
Στην 16 για z=0 ικανοποιούνται οι εξισώσεις Cauchy-Riemann. Όταν παίρνω τον ορισμό του f'(0) = limz->0[(f(z)-f(0))/z] βγάζω δύο διαφορετικές τιμές για το όριο (δίνοντας y=x και y=1). Προφανώς αφού έχω δύο τιμές για το όριο το όριο δεν υπάρχει. Άρα δεν υπάρχει και η f'(0). Βέβαια σε αυτό μου το συμπέρασμα διαφωνεί το Wolfram που μου βγάζει μια χαρά παράγωγο.
Καμία άποψη;
Πως έβγαλες ότι ικανοποιούνται οι εξισώσεις Cauchy-Riemann, ενώ δεν ορίζονται καν οι u x, u y, v x, v y στο σημείο z=0?  u(0,0)=v(0,0)=0 u x=lim x->0((u(x,0)-u(0,0))/x) κ.ο.κ. Άλλα έστω ότι έχω άδικο επ αυτού. Έστω ότι δεν ικανοποιεί τις εξισώσεις Cauchy-Riemann είναι ή δεν είναι παραγωγίσιμη στο 0; Γιατι ακολουθώντας τον τύπο f'(0) = lim z->0[(f(z)-f(0))/z] και δίνοντας τον στο Wolfram έχω το επισυναπτόμενο... Σόρρυ, έκανα λάθος όταν έλεγα πως δεν υπάρχουν οι μερικοί παράγωγοι. Έχεις δίκιο στο ότι υπάρχουν, και ικανοποιούν τις εξισώσεις Cauchy-Riemann. Τώρα, όσον αφορά το κατά πόσο είναι παραγωγίσιμη, και εγώ βρήκα πως το όριο δεν υπάρχει. Άρα δεν είναι παραγωγίσιμη η f(z) στο z=0. Το Wolfram|Alpha χρησιμοποιεί κάποιες μεθόδους (παραγώγους του μέτρου μιγαδικού, παραγώγους του φανταστικού μέρους μιγαδικού, κλπ) που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει, οπότε δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο έχει δίκιο ή όχι  Καλημερα, ρε παιδια τι κανω λαθος οταν υπολογιζω τα u(0,0) kai v(0,0) : u(0,0)=lim x,y->0,02xy/x 2+y 2θετω x=rcosθ και y=rsinθ και εχω u(0,0)=lim r->02r 2cosθsinθ/r 2=2cosθsinθ ομοιως για το αλλο αρα δεν υπαρχουν!! 
|
|
|
14
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός / Re: [C++] Άσκηση D - 2012/2013 - Προθεσμία 09/12
|
on: December 05, 2012, 18:56:19 pm
|
λεει: Στη συνάρτηση να ορίζεται ένα αντικείμενο στον τύπο της κλάσης στο οποίο να αντιγράφεται, χρησιμοποιώντας τον τελεστή = =, το αντικείμενο p. Στη συνέχεια οι συντελεστές του νέου αντικειμένου να τροποποιούνται έτσι ώστε να σχηματίζεται η παράγωγος k τάξης του p.
το p αντικειμενο ποιο ειναι?? πρεπει να μπει καποιο this? δλδ θα ορισουμε ενα αντικειμενο:
polynomial x(degree);
και στην συνεχεια αυτο θα το βαλουμε ισο με τι? με ενα this? πχ:
x==*this; ????
|
|
|
|
|