|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
 Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 7
|
5
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Εσωτερικά Θέματα / Re: Αναστολή εκπαιδευτικών λειτουργιών του ΑΠΘ
|
on: April 05, 2020, 05:30:21 am
|
Department of Biochemistry and Biotechnology, University of Thessaly προς ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αγαπητοί Φοιτητές,
Αρχικά εύχομαι τόσο εσείς όσο και οι οικογένειές σας να είσαστε καλά και να αντέχετε δημιουργικά την κατάσταση «κοινωνικής απόστασης» που όλοι μας βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Και μέσα στις σκέψεις σας, να αναλογίζεστε επίσης πόσο σημαντική και (τραγικά) επίκαιρη είναι η επιστήμη που έχετε διαλέξει και σπουδάζετε!
Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έκλεισαν τα Πανεπιστήμια, κάτι που κανείς δεν φανταζόταν μέχρι τότε, μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους. Με γοργούς ρυθμούς όλο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και φυσικά το Τμήμα μας, προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες και λειτουργεί από απόσταση. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από σας τους φοιτητές. Βέβαια, λόγω της εργαστηριακής φύσης πολλών μαθημάτων, δεν είναι δυνατόν το Τμήμα μας να λειτουργήσει στην πληρότητά του. Οι Εργαστηριακές Ασκήσεις δεν γίνονται, οι πτυχιακές εργασίες έχουν όλες παγώσει. Το πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα δεν είναι από κανέναν γνωστό αυτή τη στιγμή, μόνο ελπίζουμε όλοι αυτό να γίνει νωρίτερα αντί αργότερα.
Σας διαβεβαιώνω ότι οι επιλογές των καθηγητών σας καθορίζονται με γνώμονα τόσο την ασφάλειά σας αλλά ταυτόχρονα και τη διασφάλιση της ποιότητα της εκπαίδευσης που σας παρέχουμε, προσπαθώντας να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούνται από την πανδημία. Επίσης, να ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με όλα τα συναφή Τμήματα Βιοεπιστημών ανά την Ελλάδα ώστε να συντονίζουμε τις κινήσεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Προς το παρόν, πάντως, κάποια ενημερωτικά και επεξηγηματικά στοιχεία έχουν ως εξής:
1. Όλοι σας έχετε ξεκινήσει εξ αποστάσεως μαθήματα. Το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του κανονικού εξαμήνου (22 Μαΐου), καλύπτοντας τις μέρες προσαρμογής του Πανεπιστημίου μας στην εξ αποστάσεως διενέργεια των μαθημάτων. Αν κριθεί απαραίτητο, κάποιες διαλέξεις θα γίνουν την ώρα που προβλέπονταν για τα εργαστήρια των μαθημάτων αυτών. Η συνεννόηση θα γίνεται πάντα με τον υπεύθυνο διδάσκοντα.
2. Όσες Εργαστηριακές Ασκήσεις είναι δυνατόν να μετατραπούν σε Φροντιστηριακές Ασκήσεις, αυτό θα γίνει, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο κανονικό εξάμηνο.
3. Οι υπόλοιπες Εργαστηριακές Ασκήσεις θα συμπτυχθούν όσο είναι δυνατόν. Η πρόθεση (από όλα τα Τμήματα που έχουν εργαστήρια και κλινικές) είναι τα εργαστήρια που εκκρεμούν να διενεργηθούν αμέσως μετά το άνοιγμα του Πανεπιστημίου, εντατικά σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων. Η πρόβλεψη είναι να γίνει αυτό κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο ή, το αργότερο τον Ιούλιο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια γιατί δεν εξαρτάται από μας.
4. Οι πτυχιακές εργασίες που έχουν διακοπεί θα αρχίσουν και αυτές τότε.
5. Όσα μαθήματα μπορούν να ολοκληρωθούν (με εργασίες ή άλλου είδους εξέταση) εντός του εξαμήνου, θα γίνει.
6. Για τυπικούς λόγους, το εξάμηνο έχει επίσημα (από τη Σύγκλητο του ΠΘ) παραταθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί, να δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρωθούν τυχόν εκκρεμότητες (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων υποτρόφων και επισκεπτών καθηγητών). Προσοχή, δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν να συνεχίσει μαθήματα ή εργαστήρια στο κατακαλόκαιρο που όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε επανέλθει σε μια κανονικότητα.
7. Με τις παρούσες συνθήκες, η εξεταστική του Ιουνίου κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα γίνει και θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας βαστώ ενήμερους.
Να είστε όλες και όλοι καλά.
ΚΜ
|
|
|
8
|
Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου / Σύγχρονες Μηχανές / Re: [Ηλ. Μηχανές Γ] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίε
|
on: January 31, 2020, 15:29:11 pm
|
Λυμένο του Φ 18 πρώτο θέμα νομίζω είναι λάθος που βρίσκει την ενεργό ισχύ της κάθε γεννήτριας με τον συντελεστή φορτίου (cosφ=0,6) του φορτίου. Δεν έπρεπεν να πει P=sqrt(S^2-Q^2) οπου S=Sαρχικό και Q=το νέο Q που βρήκαμε; και μετά ... tanφ=Q/P PF=cosφ=cos(tan^-1(Q/P))
Το υπολόγισα όπως λες και δε βγένουν τα νούμερα (η συνολική ισχύς για cosf =0.6 βγένει 703κW αντι για 720κw ). Βέβαια το γεγονος ότι η ενεργός ισχύς που μειώνεται με τη μείωση του cosφ σε 0.6 ισομοιραζεται στις 2 γεννήτριες δεν ξερω πως το δικαιολογούμε.
|
|
|
|
|