• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
December 18, 2025, 19:13:19 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
December 18, 2025, 19:13:19 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Των συνειρμών το παίγνιο....
by tartoufos
[Today at 17:32:09]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by chatzikys
[Today at 16:50:50]

Απορίες σχετικά με την εξ...
by Konlefk
[Today at 16:14:12]

Τα δύο πρόσωπα του Γιάννη...
by Elliot Alderson
[Today at 13:24:33]

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ...
by tartoufos
[Today at 01:25:35]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by chatzikys
[December 17, 2025, 20:07:35 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[December 17, 2025, 12:04:06 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by Nikos_313
[December 16, 2025, 23:14:18 pm]

[Στοχαστικά Σήματα και Δι...
by Nikos_313
[December 16, 2025, 23:12:27 pm]

πώληση παλμογράφου και πο...
by botrinis
[December 16, 2025, 21:59:34 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by tartoufos
[December 16, 2025, 21:54:47 pm]

Υποτιμημένες για εσάς ται...
by tartoufos
[December 16, 2025, 12:28:56 pm]

Αναγνωριση μαθηματων
by The Web
[December 15, 2025, 12:33:40 pm]

Αιτήσεις ορκωμοσίας επανα...
by Elliot Alderson
[December 14, 2025, 15:18:37 pm]

Δυσκολία με την Φυσική στ...
by Mr Watson
[December 13, 2025, 22:37:02 pm]

Υποβολή αιτήσεων Erasmus+...
by PolarBear
[December 13, 2025, 21:01:46 pm]

Η μάστιγα των Ρευματοκλοπ...
by chatzikys
[December 13, 2025, 09:53:40 am]

Ανοίξαν οι αιτήσεις για Π...
by Διάλεξις
[December 11, 2025, 15:46:21 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by PolarBear
[December 11, 2025, 12:40:04 pm]

Έναρξη και Λήξη Χειμερινο...
by PolarBear
[December 10, 2025, 19:50:15 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10245
Latest: Papakas
Stats
Total Posts: 1429584
Total Topics: 31878
Online Today: 512
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 07:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 369
Total: 391
thomaitheodosiadou
mike1996
kostisgialamas
ellimoschou
HlektrikhPatata
Don
gpapmtb
dimant
dimkon
lucio
DimKaratzas
filkilkis
GrillOG
femanak
Nikostrim
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
  Show Posts
Pages: [1]
1  Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Λογισμός Ι / Re: Λογισμός Ι >> Γενικά on: August 24, 2007, 18:59:10 pm
ευχαριστώ παιδιά..
2  Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Λογισμός Ι / Re: Λογισμός Ι >> Γενικά on: August 24, 2007, 17:15:28 pm
υπάρχει τυπολόγιο στο λογισμό Ι?
3  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Πολιτικά / Re: Kομμουνιστές: Oι προδότες της Kύπρου και η E.O.K.A. on: May 17, 2007, 18:48:19 pm
λοιπον παιδια..ως κυπριως που ειμαι αναγγάζομαι να γραψω κι εγω την άποψη σ αυτό το θέμα..
Ε.Ο.Κ.Α
Ο αρχικός οπλισμός της ΕΟΚΑ είχε συγκεντρωθεί στην Ελλάδα και ήταν υλικό που ανήκε πιο πριν στην ακροδεξιά οργάνωση Χ που είχε ιδρύσει εκεί ο Γρίβας.Εστάλη στην Κύπρο με δυο θαλάσσιες αποστολές, από τις οποίες παρελήφθη η πρώτη τον Μάρτη του 1954, ενώ η δεύτερη χάθηκε με τη σύλληψη του ιστιοφόρου "Άγιος Γεώργιος" στις 25 Ιανουαρίου 1955 από τους Βρετανούς. Τον Ιανουάριο 1955 ο  Μακάριος μετά την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη συναντήθηκε κρυφά με τον  Γρίβα στην Μητρόπολη της Λάρνακας. Του ανακοίνωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Παπάγος ήταν σύμφωνος με την ιδέα ενεργοποίησης μιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης. Στην συνάντηση εκείνη αποφασίσθηκε να ονομασθή Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ).
1η Απριλίου 1955
Ο Γρίβας ανέλαβε αμέσως την μεταφορά οπλισμού από την Ελλάδα. Η εξαπόλυση της πρώτης τρομοκρατικής επίθεσης έγινε την νύχτα της 1ης Απριλίου 1955 με την έκρηξη σειράς βομβών. Ενήμερος ήταν ο τότε Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Στεφανόπουλος. Ο "αγώνας" κατά της Βρετανικής Κατοχής διήρκεσε 4 χρόνια μέχρι και το 1959 και κόστισε την ζωή τριπλάσιων Κύπριων σε σχέση με τους Βρετανούς κατά των οποίων τυπικά στρεφόταν.
Απολογισμός της οργάνωσης
Σύμφωνα με τα επίσημα Βρταννικά αρχεία από την δράση της ΕΟΚΑ έχασαν την ζωή τους  συνολικά 362 Κύπριοι και 142 Βρεταννοί. Αλλες Βρεταννικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των Κυπρίων νεκρών σε 500. Ο τότε Βρεταννός πρωθυπουργός Σερ Αντονυ Εντεν υπογράμμισε ότι η ΕΟΚΑ είχε την άμεση  στήριξη της Ελλάδας σε χρήματα, όπλα, οργάνωση και προπαγάνδα. Οι περισσότεροι Ελληνοκύπριοι έτρεμαν την ΕΟΚΑ και υφίσταντο πλύση εγκεφάλου από τις προπαγανδιστικές εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών.
Η ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
Οι Βρεταννικές Αρχές συγκέντρωσαν αποδείξεις ότι ο Μακάριος διατηρούσε στενές σχέσεις με τους  τρομοκράτες και βοηθούσε στην κρυφή μεταφορά οπλισμού στην Κύπρο. Ο Επίσκοπος της Κυρήνειας είχε εμπλακεί πολύ βαθύτερα. Στις αρχές Μαρτίου  ο Βρετανός Κυβερνήτης Τζων Χάρτινγκ απήτησε την εκτόπιση του Μακαρίου και του Επισκόπου Κυρήνειας σε τόπο που δεν μορούσαν να βλάψουν την ειρήνη. Στις 9 Μαρτίου 1956 οι δύο Ιεράρχες συνελήφθησαν και εξορίσθηκαν στις νήσους Σεϋχέλες στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού που βρίσκονταν υπό Βρεταννική διοίκηση.
ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
Η ένταση ανάμεσα στις δύο κοινότητες αυξήθηκε στις αρχές του 1957 όταν η ΕΟΚΑ επιτέθηκε σε Τουρκικά αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις. Στις 18 Ιανουαρίου τέσσερις Τούρκοι εργαζόμενοι τραυματίσθηκαν στην Λευκωσία καθώς φρουρούσαν ηλεκτρικό σταθμό κοντά στην Αρχιεπισκοπή. Λίγο αργότερα ο ένας πέθανε. Η είδηση προκάλεσε αγανάκτιση στους Τουρκοκύπριους που διέσπασαν την γραμμή διαχωρισμού Mason-Dixon και έβαλαν φωτιά σε  Ελληνικά μαγαζιά. Δέκα ημέρες αργότερα ένας Τούρκος αστυνομικός σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας της ΕΟΚΑ. Η ένταση αυξήθηκε επικίνδυνα. Οι Τούρκοι εργαζόμενοι κήρυξαν γενική απεργία διαμαρτυρόμενοι γιά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
 Στις αρχές Αυγούστου 1957 η ΕΟΚΑ ενέτεινε τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων δολοφονώντας αδιάκριτα Τούρκους, Ελληνες και Βρεταννούς. περισσότερα από 30 Τουρκικά χωριά πυρπολήθηκαν. Η εκστρατεία τρόμου πήρε μεγάλες διαστάσεις ακόμα και ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους. Συνδικαλιστές της Αριστεράς υπέστησαν επιθέσεις και μερικοί δολοφονήθηκαν.
(μεταφορά απο πηγή)
προς το παρόν αυτα..να μην αρχισουμε να λέμε και για τα παλλικάρια της ΕΟΚΑ Β..
Pages: [1]
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...