
Το μάθημα είναι σκέτη καύλα! Πρέπει να γουστάρεις πολύ τα θεωρητικά μαθηματικά για να συμφωνήσεις και να έχεις την υπομονή και επιμονή να ασχοληθείς με αυτό σε όλο το εξάμηνο. Αλλιώς φαντάζομαι θα σου φανεί όντως ένα βαρετό, άχρηστο, θεωρητικό μάθημα αγκαρία (αν είσαι τηλεπας και πρέπει να το περάσεις αναγκαστικά). Ο Γεωργιάδης είναι εξαιρετικός στον τομέα της θεωρίας πληροφορίας και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, χαίρεται κιόλας όταν κάνεις απορίες για το μάθημα και δείχνεις ενδιαφέρον. Κρίμα που βγαίνει σε σύνταξη καθώς άνετα θα μπορούσε να είναι ο μέντορας κάποιου που θέλει να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Επίσης ένα άλλα τεράστιο συν του μαθήματος είναι το υπέροχο βιβλίο των Thomas-Cover. Το πήρα από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Θα λατρέψεις και τις ασκήσεις του (ή τουλάχιστον τους τίτλους τους

Συνεπώς έχουμε και λέμε,
άμα γουστάρεις βαριά μαθηματικά με αφηρημένες εκ πρώτης όψεως έννοιες και θες χτίσεις τα θεμέλια σου για ειδικά θέματα της επιστήμης πληροφοριών και κωδίκων that's your man. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι ο κλάδος της θεωρίας πληροφορίας είναι πεθαμένος, αν και πολύ θεωρητικός έχει αναπτυχθεί σε κατευθύνσεις όπως distributed computation, caching κλπ και είναι ακόμα πολύ ενεργός (πχ χωρητικότητα δικτύων).
Not your typical favourite και για περιορισμένα γούστα, αλλά αν ανήκεις στην κατηγορία που περιέγραψα παραπάνω είναι must.