|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
 Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 207
|
1
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Εσωτερικά Θέματα / Re: Διδασκαλία μαθημάτων του ΣΔΟΚ
|
on: January 23, 2018, 17:19:16 pm
|
Να σου κάνω μια ερώτηση? Και όχι μόνο σε σένα, αλλά και σε όλους υπερασπίζονται στα σοβαρά τον σδοκ. Αν πάρεις ΟΛΑ τα μαθήματα του, νομίζεις ότι βγαίνοντας από την σχολή θα έχεις έστω και μία ιδεά τι γίνεται στον γενικότερο τομέα? Δεν σου λέω να τελειώσεις την σχολή και να πάς την άλλη μέρα στην intel και να είσαι ο senior/lead hardware architect. Μιλάω για το αν ξέρεις να μου πεις βήμα-βήμα την διαδικασία κατασκευής ενώς ASIC ή ακόμα ακόμα και ενώς design που θα φορτωθεί σε FPGA. Εκτός και αν την τελευταία 4-5ετία ο σδοκ άλλαξε ριζικά το μάθημά του(που από πληροφορίες μου, τα ίδια κάνει) τότε η απάντηση είναι ένα μεγάλο, τεράστιο, ΟΧΙ Για τα άλλα μαθήματα του τομέα ηλεκτρονικής που πήρα όλα τα αντίστοιχα επιλογής, δηλαδή τα αναλογικά ηλεκτρονικά και εν μέρει τα ΣΑΕ, μπορώ να πω ότι έχω μια πολύ στοιχειώδη αντίληψη για το πως γίνονται τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο. Το ίδιο και για το software engineering, που με ένα τρόπο εφάπτεται σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα. Με κίνδυνο να καταντήσω βαρετός/γραφικός θα το ξαναπώ: Ο δοκουζγιάννης δεν σου μαθαίνει ούτε την αλφαβήτα για τα ψηφιακά. Τελειώνεις την σχολή έχοντας κάνει 3 μαθήματα ψηφιακών και 1 FPGA και δεν μπορείς να ξέρεις*(επειδή δεν διδάχθηκε) πως να σχεδιάσεις ένα κύκλωμα με 10 flops. Το αντίστοιχο στα αναλογικά ηλεκτρονικά το ξέρεις : Ξέρεις να φτιάξεις έναν απλό inverter, έναν απλο τελεστικό ενισχυτή. Και στα ΣΑΕ ξέρεις να χρησιμοποιήσεις ένα matlab να βγάλεις παραμέτρους για 2-3 υλοποιήσεις FIR. *Εδώ να πω ότι το παραπάνω διδάσκεται πλέον επί τροχάδην στο εργαστήριο των VLSI του χατζόπουλου, και ψιλιάζομαι ότι έγινε για να μπαλώσει ότι τρύπες μπορούνε να μπαλωθούν...
|
|
|
2
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Εσωτερικά Θέματα / Διδασκαλία μαθημάτων του ΣΔΟΚ
|
on: January 17, 2018, 19:39:10 pm
|
Όχι απαραίτητα, αλλά δεν είναι και έτσι όπως τα προβάλλετε. Κάνει και ασκήσεις να ξες  Άααντε δίνω 7, νταξ.Οι απόψεις του καμιά φορά ταυτίζονται με ιδέες τζιχαντιστή του Isil, αλλά στο μαθησιακό του έργο δεν είναι κακός, κατάλαβέ το. Αν θες τώρα να αξιολογήσουμε τις διαλέξεις του καθενός καθηγητή/τριας θα επικρατήσει μια σύγχυση εδώ. well, για το διδακτικό του ταλέντο άφησέ εμένα (και τους περισσότερους θα λεγα) να λέμε ότι και αυτό είναι απαράδεκτο. Εδώ στον τομέα έβαζε απαλλακτικές εργασίες μετάφραση(κυριολεκτικά) από spreadsheet. Έγραφες "εργασία" δηλαδή και έπρεπε απλά να μεταφράσεις και να πεις ότι η αντίσταση εξόδου του τάδε fpga port, υπό τις τάδε συνθήκες είναι τόσα ωμ. Και γενικά μια κοροϊδία και μισή. Η πραγματική του καφρίλα όμως είναι ότι δεν σου μαθαίνει ΤΪΠΟΤΑ χρήσιμο για τα ψηφιακά ηλεκτρονικά. Δεν λέω ότι οι άλλοι του τομέα ηλεκτρονικής σε βγάζουν σαίνι και εξπέρ στα ΣΑΕ/αναλογικά ηλεκτρονικά κλπ, αλλά έχεις μια στοιχειώδη ιδέα τι παίζει στον τομέα που ασχολήθηκες. Στα ψηφιακά, ακόμη και να πάρεις όλα τα μαθήματα επιλογής του, δεν θα μάθεις ΟΥΤΕ αυτό. Είναι τραγικό δηλαδή! Και να μην πω για την παντελή έλλειψη ερευνητικού έργου του κυρίου(δες λίγο ποια είναι τα τελευταία του paper. Πέρα απ ότι είναι ελάχιστα στον εργασιακό του βίο, είναι και από άποψης ποιότητας για πέταμα. Literature review της πλάκας γενικά.
|
|
|
3
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις / Re: Το "μακεδονικο" ζήτημα
|
on: January 11, 2018, 21:56:25 pm
|
Αν τους δώσεις όνομα που να περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" μετά από κάτι χρονάκια θα ξανασκάσουν δυναμικά ισχυριζόμενοι αυτή τη φορά ότι όλη η Μακεδονία που ανήκει σε εμάς, απλά είναι δικιά τους, λόγω ονόματος.
Αν έχεις πάει στη Βεργίνα και στην Πέλλα και γενικότερα σε μακεδονικούς τάφους, όλες οι επιγραφές από την μακεδονική δυναστεία δεν είναι γραμμένες στα σλάβικα. Εδώ θα μπουν και ιστορικοί να το επιβεβαιώσουν. Κάτι βρώμικο παίζει πίσω από αυτό το κρατίδιο. Από κάποιον χρηματοδοτείται για την όλη προπαγάνδα που ασκούν εδώ και 25 χρόνια.
Και πως να ήταν γραμμένο στα σλάβικα? Αφού δεν υπήρχε η γλώσσα τότε! Μήπως οι άνθρωποι εκεί πέρα τότε μιλούσαν αρχαία ελληνικά αλλά με τα χρόνια άλλαξαν την επικρατούσα γλώσσα στα σλάβικα?(όχι ότι αυτό έχει κάποια σημασία στο επιχείρημά μας, αλλά λέω τώρα...) Όπως είναι ιστορικά ηλίθιο να πιστεύεις ότι είμαστε οι συνεχιστές(λόγω αίματος, όχι λόγω κουλτούρας) του μέγα αλέξανδρου και του σωκράτη , άλλο τόσο χαζό είναι να λες ότι αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο όνομα. Γιατί αν διαβάσεις λίγο την συνθήκη του βουκουρεστίου θα δεις πως από τόοοοοτε η Ελλάδα είχε αναγνωρίσει ότι μακεδονία δεν είναι μόνο "Ελληνική". Υπήρχε και ένα (τότε) σέρβικο(αν θυμάμαι καλά) κομμάτι... Τώρα για το αν ο Σόρρος χρηματοδοτεί το εν λόγω κράτος, έχω να πω ότι είναι μια θέση που στερείται της παραμικρής απόδειξης. Αν έχεις κάτι άλλο, παράθεσέ το. Ο καραμαζώφ το θεσε σε πολύ σωστή θέση. Το κύριο πράγμα που πρέπει να ψάχνουμε είναι οι καλές σχέσεις γειτονίας, και να μην υπάρχει αλυτρωτισμός και από τις 2 πλευρές. Σταθερά σύνορα, καθαρές σχέσεις, μακριά από κάθε εθνικοπατριωτική κορόνα. Και για να χουμε καλές σχέσεις, πρέπει να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού τους.
|
|
|
8
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διάφορα / Re: Permanent ban - Kiroi Senko
|
on: July 07, 2017, 14:20:59 pm
|
Αμφισβητείτε ότι η λογική του κίροι, λίγο-πολύ είναι η κυριάρχη λογική και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως? Στην τελική, είμαστε σε ένα φόρουμ συζητήσεων. Η συζήτηση/αντιπαράθεση μπορεί να γίνεται στο επίπεδο "Θεωρία 2 κόσμων vs 3 κόσμων" που αντικειμενικά ενδιαφέρουν πολύ λιγότερο κόσμο από γενική κουβέντα πάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας, μακριά από επιφανειακές λογικές τηλεπαραθύρων.
Στην τελική, η αντιπαράθεση στον κίροι στο φόρουμ δεν γίνονταν για να τον πείσουμε να γίνει κομουνιστής/αναρχικός/αριστερός/γουατεβερ. Γίνονταν για τον όσο κόσμο διάβαζε το ότι γράφαμε. Και αυτός ο κόσμος σπάνια κάθετε να διαβάσει/ασχοληθεί/προβληματιστεί με ένα φόρουμ στο οποίο οι δικοί του προβληματισμοί δεν συζητούνται. Γιατί κακά τα ψέμματα, εκφράσεις όπως "καλά τα λες, αλλά η ανθρώπινη φύση δεν επιτρέπει το τάδε και το δείνα να γίνουν", ακούγονται συνέχεια. με το να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να ιντερνετικοτραμπουκίζουμε κόσμο που τις εκφράζει, χάνουμε ακροατήριο.
Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η ταξική πάλη γίνεται μέσω ιντερνετ. Ένα (πολύ μικρό, αλλά ολοένα και μεγαλύτερο) γίνεται εκεί όμως, όπου πρέπει να δωθούν μάχες. Άρα, το μπαν του κίροι ήταν ήττα και όχι νίκη.
|
|
|
9
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ / Re: Τελικά πόσο πολύ μετράει ο βαθμός;
|
on: July 07, 2017, 14:12:31 pm
|
μετράει μόνο στην πρώτη σου δουλειά(είτε ακαδημαϊκή, είτε στο industry).Στις πολύ τόπ δουλειές ίσως ζητήσουν 1.1 πτυχίο ως προϋπόθεση για συνέντευξη, άρα (ηλιθιωδώς) απαιτούν >8, αλλά στο 99% των άλλων δουλειών μετράει λίγο. Εξαίρεση στον κανόνα αυτόν είναι αν έχεις ειτε πολύ χαμηλό, είτε πάρα πολύ ψηλό(>9.2) βαθμό.
Από εκεί και πέρα, λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή σου παύει να μετράει.
|
|
|
11
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Η γωνιά του παιδιού / Re: Στοά του ΣΔΟΚ
|
on: June 28, 2017, 01:36:12 am
|
Ε τον ΣΔΟΚ θα τον εχουμε για παντα θεωρω εγω. Ολοι κλαιγομαστε για το ποσο αισχρο μαθημα κανει, αλλα το αλανι περναει κοσμο με το κιλο και κανεις δεν ασχολειται αφου περασει το μαθημα.
Άρα απολύτως καμία θέληση για να γίνει το οτιδήποτε, ειδικά αφού έχει μια αλυσίδα μαθημάτων που είναι ίσως στο τοπ3 των σημαντικότερων μαθημάτων για τομέα ηλεκτρονικής? Ειλικρινά το ρωτάω, δεν υπάρχει κάποιος αγανακτησμένος κόσμος να πάει να κάνει φασαρία σε καμιά συνέλευση τμήματος? Για τις εργασίες που δεν δίνει, για το μάθημα που δεν γίνεται, για όλες τις πρακτικές του που κατά καιρούς τις γράφουμε και γελάμε εδώ... Μπορείτε να το συζητήσετε μαζί του , και αφού σας πει μπαρούφες, να πάτε στον χασάπη να το βάλει θέμα στην συνέλευση τμήματος. Εκεί, μπορείτε να τον ξεβρακώσετε. Αν μη τι άλλο, θα αναγκαστεί να μαζευτεί έστω και λίγο!
|
|
|
12
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διάφορα / Re: Permanent ban - Kiroi Senko
|
on: June 28, 2017, 01:13:47 am
|
Καταλαβαίνω γιατί η ΟΔ/ΟΣ έκανε ότι έκανε. Εξ'άλλου παρόμοιο θέμα είχαμε μια δεκαετία πριν(παπούς) με τον Αθάνατο, ο οποίος οφείλω να ομολογήσω ήταν πολύ περισσότερο εριστικός/τρολ . Στην τελική η ΟΔ/ΟΣ δεν είναι επαγγελματίες μοντς που παίρνουν λεφτά, και ούτε έχουν όρεξη να το παίζουν μπαμπούλες σε κάθε θρεντ.
ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την απόφαση(δεν κριτικάρω τους μοντς, και μιας και δεν συμμετέχω πλέον πολύ ενεργά στο φόρουμ δεν μου πέφτει και λόγος)
Κάθε μπαν που πέφτει νομίζω ότι εξ'ορισμού σημαίνει ότι η κοινότητα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά. Αν κάποιος νόμιζε ότι ο κίροι τρόλαρε , τότε δεν χρειάζονταν να απαντήσει. Πολλές φορές με έτρωγε ο κώλος μου να γράψω εξυπνάδες 2 γραμμών ως απάντηση, απλά αυτό δεν θα πήγαινε την κουβέντα πουθενά και απλώς θα δημιουργούσε άλλο ένα e-penis contest.
Γενικά ο τύπος ήταν ένα καλό παράδειγμα φιλελεύθερου δεξιού, και εννοώ καλό με την έννοια ότι υπήρχε κάποιο consistency σε αυτά που λέει, και δεν φαίνονταν να είναι σαν την πλειονότητα των "δεξιών" που καμία πολιτική ταυτότητα δεν έχουν πέρα από την μάσα. Και όπως πολύ σωστά αναφέρει ο γκρεκς, έδινε πάσες να γίνονται συζητήσεις που πρέπει να γίνονται σε φόρουμ γύρω από πολλά ζητήματα.
|
|
|
13
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Σύλλογος φοιτητών / Re: εκλογικό υλικό ΑΡ.ΑΓ.Ε.|Ε.Α.Α.Κ.
|
on: May 25, 2017, 16:25:29 pm
|
Το μήνυμα του φοιτητόκοσμου είναι σαφές πιστεύω και πολύ ευχάριστο να βλέπεις ότι σιγά σιγά ωριμάζουμε σε κάποια θέματα. Και μάλιστα η μείωση έρχεται σε συνθήκες κρίσης όπου κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι αφορμές για κινητοποιήσεις είναι περισσότερες. Από την άλλη βέβαια η κρίση φανέρωσε πολλές από τις παθογένειες του συνδικαλισμού, φοιτητικού και μη, και εκεί πιστεύω έγκειται και η καταφανέστατη μείωση. Επόμενο βήμα η μείωση της ισχύς των αποφάσεων ώστε να μην μπορούν 50-60 νοματέοι να κλείνουν την σχολή μέχρι να πάρει την απόφαση ο απλός φοιτητόκοσμος να κατέβει στην επόμενη για να τους μουντζώσει.
Μαρέσει η επιλεκτική ευαισθησία. Αν θες/απαιτείς "να μην κλείνουν την σχολή 5 νοματαίοι", γιατί δεν απαιτείς επίσης οι κυβερνήσεις του τόπου τούτου να έχουν πλειοψηφία το 50%+1 των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων? Για την μείωση στους ψηφισάντες φταίνει κυρίως οι πολιτικές ερημοποίησης του πανεπιστημίου(που λέγαμε και σε διπλανό τόπικ). Αν βλέπεις το πανεπιστήμιο μόνο ως ένα μέρος να πας να ακούς αστεία δοκουζιάνη , τότε μάλλον δεν έχεις κανάν λόγο να πας στα κοινά. Αν βλέπεις το πανεπιστήμιο ως κοινωνικό σου χώρο όμως.... (επίσης ξεχνάτε και την συνειδητή αποχή. πχ το αυτόνομο σχήμα στην σχολή λογικά επέλεξε να μην κατέβει και να απέχει μαζικά, επειδή οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα γι αυτούς)
|
|
|
14
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Σύλλογος φοιτητών / Re: εκλογικό υλικό ΑΡ.ΑΓ.Ε.|Ε.Α.Α.Κ.
|
on: May 25, 2017, 14:03:38 pm
|
Συνολικά πάντως, είναι σταθερή η σταδιακή απαξίωση των εκλογών...
yep, έβλεπα στοιχεία από το σαϊτ της νΚΑ και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά: έτος ψήφισαν 2006: 1163 2007: 1136 2008: 1128 2009: 983 2010: 956 2011: 828 2012: 649 2013: 592 2014: 660 2015: 521 2016: 489 2017: 461 Γενικά μετά το 2010 η κάτω βόλτα, τουλάχιστον σε αριθμούς ψήφων
|
|
|
15
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Κοινωνία / Re: Διακοπή κύησης
|
on: May 23, 2017, 16:05:50 pm
|
oops. my bad. Τα ερωτήματά μου υπήρχαν και το ερμήνευσα όπως ήθελα.
Δεν σταθήκαμε στην άρνηση των αναισθησιολόγων, η οποία, μάλιστα, παρατέθηκε ως αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τόπικ. Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν; Ενώ υπάρχουν και σχετικοί νόμοι; Υπάρχουν "παραθυράκια";
Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το όλο θέμα, οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας) το οποίο αναφέρει πως «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της». http://www.kathimerini.gr/909667/article/epikairothta/ellada/samos-anais8hsiologoi-arnoyntai-tis-ektrwseis-gia-logoys-h8ikhsΓενικά λοιπόν, ώρα να το αποφασίσουμε ότι ζούμε στην Χριστιανοταλιμπανική "δημοκρατία" του Ελλαδιστάν. Και φυσικά οι αριστεροί συριζιάρηδες, αντί να κάνουν κάτι γι'αυτό το αίσχος, να αλλάξουν δηλαδή τον νόμο με κατεπείγον το συντομότερο ώστε να μην καταστραφούν ζωές τζάμπα, δεν κάνουν τίποτα. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν είναι ούτε τόσο λιγάκι αριστεροί. Γιατί η αλλαγή αυτή του νόμου δεν χρειάζεται έγκριση τρόικας κλπ
|
|
|
|
|