|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
 Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 13
|
9
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Τεχνική Μηχανική / Re: [Τεχνική Μηχανική] Απορία!
|
on: February 19, 2009, 16:25:20 pm
|
οταν μας ζηταει να βρουμε τις αντιδρασεις στηριξης πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε και την επαληθευση ή αν θελουμε την κανουμε για μας????
gia mas alla de theloume NEA APORIA (sorry gia ta greeklish  ) shmeioseis matsikoudh sel 32 sxhma 13.5.8sto 2o sxhma se alles askhseis ekeina ta mikra velakia pane pros ta pano kai se alles pros ta pano. giati kai ti einai auta? Bjork αυτό έχει να κάνει με τις φορές αναφοράς. Τα βελάκια που λες ακολουθούν την φορά του Q. Στην συγκεκριμένη άσκηση επειδή έχεις Qmax= - 20KN ,δηλαδή η φορά του διανύσματος Q είναι προς τα πάνω, η διατμητική τάση θα έχει και αυτή φορά προς τα πάνω. Ελπίζω να βοήθησα....
|
|
|
12
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Cin-ee-ma / Re: Προτάσεις για ταινίες!
|
on: July 21, 2008, 15:41:11 pm
|
Χθες είδα στον κινηματογράφο τον Σκοτεινό Ιππότη (The Dark Knight).
Η αλήθεια είναι ότι πότε δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ ταινία με υπερήρωες, κι όμως αυτή ήταν καταπληκτική.
Η ταινία προσπαθεί και καταφέρνει να ξεπεράσει την "συνηθισμένη" λογική που έχουν η ταινίες που βασίζονται σε κόμικ. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια εμβάθυνση στους χαρακτήρες, ενώ αποφεύγεται να γίνουν απλουστεύσεις περί κακού και καλού-υπό συνθήκες ένας "καλός" μπορεί να μετατραπεί σε "κακό".
Πέρα από το δυνατό σενάριο και την εξίσου δυνατή σκηνοθεσία του Νόλαν, αυτό που απογειώνει την ταινία είναι το καστ (Κρίστιαν Μπέιλ,Μαικλ Κειν,Μοργκαν Φριμαν,Γκάρι Όλντμαν), από όπου ξεχωρίζει ο Χιθ Λέτζερ, που δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία στον ρόλο του ψυχοπαθή Τζόκερ. Αξίζει να την δείτε και μόνο για αυτό. Πρέπει να είναι από τις καλύτερες ερμηνείες "κακών" που έχω δει, ενώ το ενδιαφέρον με τον ρόλο του είναι ότι ο στόχος του Τζόκερ δεν είναι η δύναμη και ο πλούτος, αλλά το χάος και η αναρχία. Μην την χάσετε!Σίγουρα η ταινία του καλοκαιριού!
|
|
|
14
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Quiz / Re: Τί ήσασταν στην προηγούμενη ζωή σας?
|
on: October 07, 2007, 12:39:36 pm
|
Αποκάλυψη: Ανεξάρτητα το πώς νοιώθετε, ήσασταν ΓΥΝΑΙΚΑ στην τελευταία σας ενσάρκωση. Ισραήλ. Αυτή είναι η περιοχή όπου είχατε γεννηθεί, κατά προσέγγιση το έτος 375. Το επάγγελμά σας ήταν: καλλιτέχνης, μάγος, μάντης, μελλοντολόγος.
Το σύντομο ψυχολογικό σας προφίλ, σε αυτή την ζωή: Έχετε φυσικό ταλέντο ψυχολόγου. Ξέρετε πως να χρησιμοποιήσετε τις ευκαιρίες. Ψύχραιμοι και ήρεμοι σε κάθε κατάσταση.
Το μάθημα το οποίο μεταφέρθηκε στην τωρινή σας ζωή, από την προηγούμενη: Το πρόβλημά σας -- να μάθετε να αγαπάτε και να εμπιστεύεστε το Σύμπαν. Είστε προορισμένοι να σκέφτεστε, να σπουδάζετε, να απεικονίζετε, να αναπτύσετε την εσωτερική σοφία. Τώρα θυμάστε;
Βρε λες να έχει δίκαιο...Στο ψυχολογικό προφίλ έπεσε μέσα!
|
|
|
15
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Cin-ee-ma / Re: Προτάσεις για ταινίες!
|
on: October 03, 2007, 20:37:24 pm
|
Για την συζήτηση για τον Μπραντ Πιτ, εντάξει δεν είναι και Τζακ Νίκολσον, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά καλός ηθοποιός. Έχει δώσει καλές ερμηνείες.
Ακόμα όσοι δεν έχουν δει τον Πολίτη Κέιν ΠΡΕΠΕΙ να το δούνε την Παρασκευή! Θυμάμαι είχε γίνει μια ψηφοφορία με κριτικούς κινηματογράφου από όλο τον κόσμο το 2000, ώστε να αναδείξουν την καλύτερη ταινία του αιώνα.Ο Πολίτης Κέιν είχε βγει 1ος αφήνοντας 2 τον Νονό(1 και 2). Ήταν από τις ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του σινεμά. Πολύ πρωτοποριακή για την εποχή που γυρίστηκε.
|
|
|
|
|