• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 11, 2025, 06:57:36 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 11, 2025, 06:57:36 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
ΤΣΕΜΔΕ vs ΤΕΒΕ
by Nikos_313
[Today at 00:38:58]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 22:35:15 pm]

ESA x SpaceDot - Satellit...
by SpaceDot
[May 10, 2025, 21:43:48 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 10, 2025, 19:19:05 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 10, 2025, 16:38:41 pm]

Ποια είναι η σχέση σας με...
by tzortzis
[May 10, 2025, 14:16:00 pm]

[Ηλ.Μηχανές Ι] Γενικές απ...
by George_RT
[May 10, 2025, 14:02:02 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by George_RT
[May 10, 2025, 13:58:55 pm]

Κινητοποίηση στον Ρέκανο ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 12:27:33 pm]

Erasmus Πληροφορίες & Εμπ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:13:27 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:00:45 am]

[Poll] Λύση για το θεμα τ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:59:15 am]

[Τεχνικές Βελτιστοποίησης...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:53:02 am]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 08, 2025, 22:20:44 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 22:40:55 pm]

[ΑΡΑΓΕ - Attack] Για τι π...
by Aris★
[May 07, 2025, 21:47:46 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 21:10:16 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απ...
by Nikos_313
[May 06, 2025, 21:22:47 pm]

Χρόνια πολλά AI και Nikos...
by Mr Watson
[May 06, 2025, 17:28:07 pm]

Ποιον δίσκο ακούσατε πάνω...
by Katarameno
[May 06, 2025, 17:15:01 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9952
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426145
Total Topics: 31683
Online Today: 161
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 1
Guests: 89
Total: 90
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 ... 10
1  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Σύλλογος φοιτητών / Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 13-3-21 on: March 15, 2021, 17:47:47 pm
Τις τελευταίες εβδομάδες το φοιτητικό κίνημα μαζικά και δυναμικά, απαντάει στην κρατική καταστολή και την επίθεση που δέχεται η πανεπιστημιακή κοινότητα με συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις, παρά το lockdown αναπτύσσοντας μια άλλη κοινωνικότητα και δημιουργικότητα στο campus μέσα από το ξαναζωντάνεμα των σχολών μας. Από την κατειλημμένη πρυτανεία, μέχρι τις καταλήψεις σε Πολυτεχνείο, ΣΘΕ, Φιλοσοφική, και Θεάτρου βρήκαμε ξανά το χώρο να ανασάνουμε, να βάλουμε τις ανάγκες μας στην επιφάνεια, να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Μετά την αποτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας τη Δευτέρα 8/3 (στο διάστημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας), κράτος και πρυτανικές αρχές ξημερώματα της Πέμπτης με ασφαλίτες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ΟΠΚΕ,ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ελικόπτερα και drone εκκένωσαν το κτίριο. Παρά το ότι έγινε γνωστή η απόφαση από το συντονιστικό της κατάληψης να αφήσει το κτίριο την επόμενη μέρα  , ώστε να διαχυθεί ο αγώνας σε όλες τις σχολές, ο Χρυσοχοίδης θέλησε να φανεί ότι έχει τον τελευταίο λόγο. Η πορεία των 10000 όμως το μεσημέρι της ίδιας μέρας έδωσε την απάντηση στο δρόμο δηλαδή οτι δεν φοβόμαστε καμία κρατική καταστολή και οτι  αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει. Μέχρι και σήμερα το πανεπιστήμιο είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθώντας να αποκλείσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να το προσεγγίσουν. Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε και να οικειοποιούμαστε τους χώρους μας, όπως κάναμε και πριν.

Ο πάση θυσία αποκλεισμός μας από το πανεπιστήμιο αποτελεί κομμάτι της γενικότερης πολιτικής του κράτους να περιορίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν σχετίζεται με τις ανάγκες του κεφαλαίου και τη συνέχιση της εκμετάλλευσή μας. Εδώ και ένα χρόνο  αυξάνουν συνεχώς τις απαγορεύσεις, κλείνουν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία και οποιοδήποτε άλλο χώρο μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητα πέρα από την εργασία ενώ δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ. Δεν έχουν ενισχύσει καθόλου το σύστημα υγείας αγνοώντας όλα τα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αύξηση του υγειονομικού προσωπικού και των μισθών τους, δωρεάν και μαζικά τεστ. Το μόνο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας για το κράτος είναι να μείνουμε μέσα.

Η κρατική διαχείρισή πάνω στις ζωές μας

Κλεισμένες στα σπίτια μας μακριά απ’ τις κοινωνικές μας σχέσεις και την συνδέσεις που είχαμε φτιάξει τόσα χρόνια, βλέπουμε την αποξένωση να εντείνεται και πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι ταυτόσημη με την εντατικοποίηση και μόνο με αυτή. Ο ελεύθερος μας χρόνος συρρικνώνεται και ελέγχεται -με περιορισμούς στην κίνηση μας, με απειλές προστίμων και απαγορεύσεις κυκλοφορίας- ενώ κάθε καθηγητής ή το κάθε αφεντικό θεωρεί ότι η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία μας κάνει διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή, ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τα ωράρια μας. Είναι αδιανόητο να απαιτούμε απ’ τον καθένα να έχει τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα που απαιτούνται για να συμμετέχει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία , οι κάμερες και τα πειθαρχικά δεν έρχονται ξαφνικά έρχονται να περιφρουρήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Τα τελευταία χρόνια τα μέτρα που παίρνει το πανεπιστήμιο για τη δήθεν ασφάλειά μας είναι συνέχεια της κατεύθυνσης του για την πειθάρχησή μας από φύλακες που καταγράφουν τις διάφορες κινήσεις φοιτητ(ρι)ών μέσα στο campus, τα λουκέτα στα άδεια κτίρια και τα κλειδώματα στις εξωτερικές εισόδους. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η συνεχόμενη και επ αορίστον παρουσία μπάτσων στο campus, καθιστά ανέφικτη την παρουσία μας στον δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα την καταστολή της πολιτικής και της πολιτιστικής δραστηριότητας εν γένει. Όσων αφορά τη δεύτερη, αυτή καταστέλλεται και με νομοσχέδιο που φέρνει την λογοκρισία στην τέχνη και μάλιστα στη ριζοσπαστική της έκφραση που την συνδέει με τρομοκρατία(Ν/Σ Λιβανίου).

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα μέτρα δεν ήρθαν για να μας προστατεύσουν αλλά για να καταστείλουν οποιαδήποτε δράση μας δεν ακολουθεί τα πρότυπα της ομαλής λειτουργίας που το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να επιβάλλουν. Ασφαλείς αισθανόμαστε στα ζωντανά και ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορούμε να συναντηθούμε.

Την ανάγκη αυτής της συνάντησης την βρίσκουμε και στα ζητήματα που αφορούν έμφυλες παραβιάσεις. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να κοινοποιούνται καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε διάφορους εργασιακούς κλάδους καθώς και στο ΑΠΘ, όπως οι καταγγελίες των φοιτητριών στην Φιλοσοφική Σχολή και στα τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου. Το έμφυλο ζήτημα είναι κάτι με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες καθημερινά στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά. Στα τμήματά μας, πέραν των άλλων, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωπες με διάφορα σεξιστικά σχόλια από οποιονδήποτε του δίνεται αυτή η εξουσία μέσω των έμφυλων διαχωρισμών. Βλέπουμε να αμφισβητείται λόγω του φύλου της μέχρι και το πόσο ικανή είναι μια γυναίκα ως μηχανικός, είτε από καθηγητές είτε από συμφοιτητές. Δεν ξαφνιαζόμαστε και ούτε είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοιες συμπεριφορές. Για αυτούς τους λόγους θέλουμε να δηλώσουμε πως στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όσες βιώνουμε αυτές τις καταπιέσεις και προσπαθούμε όλες μαζί να ξεπεράσουμε αυτούς τους διαχωρισμούς.

Νομοσχέδιο Κεραμέως

Ο νόμος Κεραμέως συνεχίζει τις κυβερνητικές πολιτικές (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΟΟΣΑ) των τελευταίων δεκαετιών όσον αναφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε κομμάτι του νόμου να εφαρμόζεται και τι σημαίνει για κάποιους “η δημοκρατία μπήκε στα πανεπιστήμια”. Η επίκληση στο αφήγημα περί φθορών και εγκληματικότητας, αποτελεί πρόφαση για την καταστολή των κινημάτων, τον έλεγχο, την εκμετάλλευση, την υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας. Με πειθαρχικά για τους “απείθαρχους”, διαγραφές των ν+1/2ν συμφοιτ(ρι)ών μας, με υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και παράλληλη χρηματοδότηση (κι άλλων) μπάτσων, με κάμερες και βάση εισαγωγής.

Το νομοσχέδιο πετάει εκτός πανεπιστημίου 20000 μαθητές και μαθήτριες, με τα πανεπιστήμια να καθορίζουν εσωτερική βάση εισαγωγής με κριτήριο το πόσους εισακτέους μπορούν να δεχτούν. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα το επιχείρημα “δεν χωράτε” να θυμίζει περισσότερο αυτοεκπληρούμενη προφητεία των κυβερνήσεων την οποία ήδη προσπαθούν να εφαρμόσουν με τους μετεγγραφέντες. Έρχονται να ενταθούν οι ήδη οξυμένοι ταξικοί φραγμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι αυξημένες βάσεις σε συνδυασμό με την υποβάθμιση του σχολείου θα εντείνουν την παραπαιδεία, ενώ τα παιδιά που δε θα έχουν λεφτά να δώσουν στα φροντιστήρια, θα μένουν εκτός πανεπιστημίου και θα πηγαίνουν στην τεχνική εκπαίδευση ή στα ιδιωτικά. Σε παρόμοια κατεύθυνση είναι και οι εξαγγελίες Κεραμέως για νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Παράλληλα θα δρομολογηθούν συγχωνεύσεις-καταργήσεις ιδρυμάτων, δεδομένου ότι θα μειωθούν ούτως ή άλλως οι εισακτέοι. Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο για διετή-τριετή-τετραετή-πενταετή τμήματα με το ίδιο αντικείμενο είναι αδιέξοδο για εμάς. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο διαχωρισμός και η κατάτμηση ακολουθεί μια αγορά εργασίας που ούτως ή άλλως είναι ζούγκλα, στην οποία πηγαίνουμε με διαφορετικά πτυχία, διαφορετική εποπτεία του αντικειμένου και τελικά επιβιώνει ο πιο φτηνός, υπάκουος, προσαρμοσμένος. Αποτέλεσμα αυτής της λογικής θα είναι να χάσουν τις σχολές τους τόσα παιδιά, ενώ έδωσαν πανελλήνιες.

Τα κεφαλαία που εισέρχονται και διαμοιράζονται στο πανεπιστήμιο περνάνε από τον ΕΛΚΕ. Οι χρηματοδοτήσεις για εστίαση, λέσχη και συντήρηση των εγκαταστάσεων καθώς και οι χρηματοδοτήσεις για τα εργαστήρια αποφασίζονται από αυτόν τον λογαριασμό. Η μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος προς το πανεπιστήμιο οδηγεί πολλά εργαστήρια στο να αναζητούν από αλλού κεφάλαια. Πολλές φορές οι χρηματοδοτήσεις προς τα εργαστήρια τείνουν να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προορίζονται για τις ανάγκες μας, διότι, λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αυτά τα εργαστήρια που παράγουν έρευνα μπορούν δυνητικά να φέρουν μεγάλα έσοδα στο πανεπιστήμιο, ενώ η σίτιση και η στέγαση όχι. Για αυτό το λόγο παλεύουμε ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα και διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και όχι για τα έξοδα των υπερλούξ εργαστηρίων που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο.

Σε πολλά εργαστήρια, η έρευνα παράγεται στα πλαίσια κάποιου πρότζεκτ που προωθούν ιδιώτες στο πανεπιστήμιο, ούτως ώστε το εργαστήριο να μπορεί να συντηρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η έρευνα εντός του πανεπιστημίου να μην συμφωνεί με τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά να συμφωνεί με τις ανάγκες του κεφαλαίου η ακόμα και στις ανάγκες του κράτους για καταστολή (ας μην ξεχνάμε τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ-Ελληνικού Στρατού). Επειδή ακριβώς τα εργαστήρια συμπεριφέρονται σαν αυτόνομες επιχειρήσεις, μπορεί κάποιος διδακτορικός/ερευνητής, να μην πληρώνεται επειδή η παραγόμενη ερευνά, δεν γειώνεται στην αγορά και άρα το εργαστήριο δεν έχει έσοδα για να συντηρηθεί. Είναι σημαντικό οι ερευνητές εντός πανεπιστημίου να έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα σε μισθό και ασφάλιση και παλεύουμε μαζί τους για εργασιακά δικαιώματα και αποσύνδεση της έρευνας από τις στενές ανάγκες της αγοράς.

Για την απεργία πείνας τους Δημήτρη Κουφοντίνα:

Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση,αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη,δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 65η ημέρα απεργίας πείνας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως έχει ξαναειπωθεί, επικαλείται το νόμο, τον οποίο φωτογραφικά η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε για αυτόν και απαιτεί το σύννομο, να μεταφερθεί δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού. Όχι σε «σουίτα» ξενοδοχείου, όπως ειρωνικά ανέφερε η κυβέρνηση, αλλά σε ειδικά κελιά υψίστης ασφαλείας που έχτισε η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με επικεφαλής τον Μ. Χρυσοχοΐδη) για να θάψει τη 17Ν στα υπόγεια του Κορυδαλλού. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, υπερασπίζεται το σύννομο, ενώ το ίδιο το κράτος το απορρίπτει.  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πολύ πιθανό να αποτελέσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα και τον πρώτο μετά από 40 χρόνια στην Ευρώπη, μετά δηλαδή τους νεκρούς απεργούς του IRA,επί Θάτσερ. Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα κάθε κρατουμένου και η δικαίωση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα αφορά τον ίδιο όπως και όλους τους κρατούμενους των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 22/02, ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 11/03 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΤΗ 16/03 ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03
  • ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/03 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03
  • ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ,ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/03 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/03 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 13:00
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/03
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03 ΣΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΛΚΕ ΣΤΗ 13:00
2  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Σύλλογος φοιτητών / Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 6-3-21 on: March 07, 2021, 18:35:45 pm
Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται πανελλαδικά ένα φοιτητικό κίνημα με μαζικά και δυναμικά χαρακτηριστικά, ενάντια στην κρατική επίθεση που δέχεται η πανεπιστημιακή κοινότητα. Ένα γεγονός που έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες εβδομάδες με χιλιάδες κόσμο να πλαισιώνει τις πορείες και τις δράσεις του κινήματος, με αποκορύφωμα (έως τώρα) την πορεία της Πέμπτης 25/2 και τα γεγονότα της Πρυτανείας. Παρά την αστυνομική επίθεση και τη βίαιη καταστολή, οι φοιτητές κατάφεραν να κρατήσουν την κατάληψη και να την μετατρέψουν σε ένα ενεργό κέντρο αγώνα. Έτσι, φτάσαμε την Πέμπτη που μας πέρασε η πορεία να πετυχαίνουμε μια ακόμα μικρή αλλά σημαντική νίκη. Μετά από δύο εβδομάδες μπλοκαρίσματος από αστυνομικές δυνάμεις μεγάλη φοιτητική διαδήλωση με πάνω από 3000 κόσμου να καταφέρνει να γυρίσει στην κατειλημμένη πρυτανεία και τις καταλήψεις στις σχολές. Θέλοντας να συμβάλλουμε στη γενικότερη προσπάθεια των φοιτητικών συλλόγων να εναντιωθούν στην κρατική πολιτική, μια ομάδα φοιτητών και φοιτητριών της σχολής μας αποφασίσαμε να συναντηθούμε  και να συνδιαμορφώσουμε ένα ανοιχτό πλαίσιο το οποίο θέλουμε να εκφράζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να προβεί σε αγωνιστικές δράσεις.

Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο με καταλήψεις στις σχολές μας

Τον τελευταίο χρόνο, ερχόμαστε αντιμέτωπες με τη συνθήκη της τηλεδιάσκεψης και της τηλεργασίας. Κλεισμένες στα σπίτια μας μακριά απ’ τις κοινωνικές μας σχέσεις και την συνδέσεις που είχαμε φτιάξει τόσα χρόνια, βλέπουμε την αποξένωση να εντείνεται και πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι ταυτόσημη με την εντατικοποίηση και μόνο με αυτή. Ο ελεύθερος μας χρόνος συρρικνώνεται και ελέγχεται -με περιορισμούς στην κίνηση μας, με απειλές προστίμων και απαγορεύσεις κυκλοφορίας- ενώ κάθε καθηγητής ή το κάθε αφεντικό θεωρεί ότι οι τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία μας κάνει διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή, ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τα ωράρια μας. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης δεν σταματούν εδώ. Είναι αδιανόητο να απαιτούμε απ’ τον καθένα να έχει τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα που απαιτούνται για να συμμετέχει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επιπλέον δεν γίνεται να μας αφήσει αδιάφορες το γεγονός ότι το κράτος και το πανεπιστημιο αγνοούν τη συνθήκη που μπορεί να βιώνει η καθέ μια από εμάς εντός του σπιτιού της και απαιτούν να μείνει μέσα σε αυτό. Αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην υγεία, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς. Το μόνο μέτρο που λαμβάνουν είναι ο περιορισμός της ανθρώπινης κινητικότητας και κοινωνικότητας, γενικότερα όποια δραστηριότητα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της εργασίας και της κατανάλωσης. Σε αυτό το πλαίσιο τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά καθώς διαχρονικά αποτελούν χώρους συνάντησης για τους φοιτητ(ρι)ές και την υπόλοιπη κοινωνία.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι κάμερες και τα πειθαρχικά δεν έρχονται ξαφνικά. Τα τελευταία χρόνια τα μέτρα που παίρνει το πανεπιστήμιο για τη δήθεν ασφάλειά μας είναι συνέχεια της κατεύθυνσης του για την πειθάρχησή μας από φύλακες που καταγράφουν τις διάφορες κινήσεις φοιτητ(ρι)ών μέσα στο campus, τα λουκέτα στα άδεια κτίρια και τα κλειδώματα στις εξωτερικές εισόδους. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα μέτρα δεν ήρθαν για να μας προστατεύσουν αλλά για να καταστείλουν οποιαδήποτε δράση μας δεν ακολουθεί τα πρότυπα της ομαλής λειτουργίας που το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να επιβάλλουν. Ασφαλείς αισθανόμαστε στα ζωντανά και ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορούμε να συναντηθούμε.

Την ανάγκη αυτής της συνάντησης την βρίσκουμε και στα ζητήματα που αφορούν έμφυλες παραβιάσεις. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να κοινοποιούνται καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε διάφορους εργασιακούς κλάδους καθώς και στο ΑΠΘ, όπως οι καταγγελίες των φοιτητριών στην Φιλοσοφική Σχολή και στα τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου. Το έμφυλο ζήτημα είναι κάτι με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες καθημερινά στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά. Στα τμήματά μας ,πέραν των άλλων, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωπες με διάφορα σεξιστικά σχόλια από οποιονδήποτε του δίνεται αυτή η εξουσία μέσω των έμφυλων διαχωρισμών. Βλέπουμε να αμφισβητείται λόγω του φύλου της μέχρι και το πόσο ικανή είναι μια γυναίκα ως μηχανικός, είτε από καθηγητές είτε από συμφοιτητές. Δεν ξαφνιαζόμαστε και ούτε είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοιες συμπεριφορές. Για αυτούς τους λόγους θέλουμε να δηλώσουμε πως στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όσες βιώνουμε αυτές τις καταπιέσεις και προσπαθούμε όλες μαζί να ξεπεράσουμε αυτούς τους διαχωρισμούς.

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Ο νέος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζει τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών όσον αφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Η εντατικοποίηση επιβάλλεται με πιο στυγνούς όρους στην συνείδηση των φοιτητ(ρι)ών, με την εφαρμογή του ν+ν/2 και των νέων προγραμμάτων σπουδών κομμένα και ραμμένα για τις ανάγκες του κεφαλαίου και της αγοράς εργασίας. Τα πειθαρχικά, οι διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, η πανεπιστημιακή αστυνομία, έρχονται για να περιορίσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα πέρα της στείρας ακαδημαϊκής λειτουργίας του πανεπιστημίου. Η επίκληση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της επιστροφής στην κανονικότητα είναι στην πραγματικότητα μια πρόφαση για την περιφρούρηση της εκμετάλλευσης και υποτίμησης των ζωών μας. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των φοιτητ(ρι)ών που μάχονται ενάντια στη συνεχή μετακύλιση του κόστους φοίτησης, από το μπλοκάρισμα του ελέγχου στη λέσχη, την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στα συγγράμματα, μέχρι τους αγώνες των εστιακών για το δικαίωμα στη στέγαση και τη σίτιση. Αυτή η διαμάχη δεν αποτελεί μόνο κομμάτι των φοιτητ(ρι)ών, αλλά και των εργατικών αγώνων ενάντια στις απολύσεις (πχ λέσχη) και απέναντι στην απλήρωτη εργασία των διδακτορικών.

Βλέπουμε, λοιπόν, τόσα χρόνια μια συνεχή μείωση των παροχών προς τους φοιτήτ(ρι)ες, μείωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού μέσα από την υποχρηματοδότηση, ενώ η έρευνα εντείνεται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την περιθωριοποίηση και εγκλεισμού των μεταναστ(ρι)ών, το πανεπιστήμιο πραγματοποιεί ερευνητικά προγράμματα για τον στρατό, το ΝΑΤΟ σε συνεργασίες με το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Όλη αυτή η επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου συνεχίζεται αδιάκοπα εν μέσω πανδημίας, την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά 1 χρόνο για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Ενάντια στη σιγή νεκροταφείου που θέλει το κράτος να επιβάλλει στα πανεπιστήμια εμείς επιμένουμε να βρισκόμαστε εντός του πανεπιστημίου για να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε τις ανάγκες μας στην επιφάνεια. Στήνουμε κοινότητες αγώνα στις σχολές μας ζωντανεύοντας ξανά μετά από χρόνια τους χώρους του campus. Από την πρυτανεία μεχρί το πολυτεχνείο και πάλι πίσω στη ΣΘΕ μπορεί να δει κανείς να αναπτύσσεται μια άλλη κοινονικότητα και δημιουργικότητα η όποια δεν θα την καταλάβουν ποτέ οι κάθε λογής υποστηρικτές και πολιτικοί εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης. Στο πανεπιστήμιο εδώ και δύο εβδομάδες ξαναπαίρνουμε πίσω τις ζωές μας, βρίσκουμε το χώρο να ανασάνουμε, οργανώνουμε τους τρόπους να συνεχίσουμε τον αγώνες μας.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
  • ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 31 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ
  • ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
  • ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
  • ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛ/ΜΗΧ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΡΙΤΗ 9/3, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 11/3
  • ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
  • ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Φ.Σ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ CAMPUS
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8/3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 17:00
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/3 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 13:00
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11/3 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 13:00
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3 12:00
  • ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3 ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00
3  Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο II / Re: [Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις 2020 on: February 12, 2021, 16:48:09 pm
Έδινα με το ΠΠΣ, αλλά τη μία φορά το άκουσα σίγουρα και εγώ, το να απαντάει "όχι δεν έχει λάθος η εκφώνηση".
4  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: ΑΠΕΙΡΕΣΙΟΣ / Επίθεση και ξυλοδαρμός συναδέλφου μας on: February 09, 2021, 17:15:07 pm
Τόσον καιρό δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη θέση δημόσια για την εναντίωση στο νομοσχέδιο. Γίνονται συλλήψεις προπτυχιακών (άλλων τμημάτων), σύλληψη και ξυλοδαρμός σε μέλος του τμήματος και πάλι τίποτα. Πλέον δεν πρόκειται απλά για μια διπλωματική στάση απέναντι σε όλα αυτά. Οσο δε μιλάνε ακαδημαϊκοί είναι σαν να δείχνουν την υποστήριξή τους στο ν/σ.  Smiley
5  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Αξιοπιστία Συστημάτων / Re: Φοιτητές του ΠΠΣ που θέλουν να επιλέξουν μαθήματα επιλογής του 9ου εξαμήνου on: October 12, 2020, 18:35:24 pm
Αυτό το poll δεν είναι γι αυτό που γίνεται κάθε χρόνο ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε +2 επιλογής από το 7ο και να μετρήσουν για το 9ο;

Ή λάθος κατάλαβα;
6  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 30, 2020, 15:31:18 pm
Παράταση έως 3 Οκτώβρη 9:00 π.μ..
7  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 22, 2020, 17:33:24 pm
Quote from: NikoKapa on September 22, 2020, 15:18:00 pm
Μπέρδεμα. Αν ισχύει αυτό που λες, ο βαθμός μας επηρεάζεται κατά 80% απο τους συμφοιτητές μας και κατα 20% πόσο κοντά ήταν η βαθμολογία που δώσαμε, στην βαθμολογία που έδωσαν οι συμφοιτητές. Άρα οι διδάσκοντες δεν βαθμολόγησαν τίποτα. Άρα ποιά είναι η βαθμολογία των διδασκόντων που ακολούθησε?

Από οργάνωση αυτό το μάθημα ήταν όπως ναναι από την αρχή. Ακόμα και το ποιός είναι ο βαθμός μας δεν έχουμε εξακριβώσει.  Θέλω να πιστεύω πως οι τελικοί μας βαθμοί θα ανακοινωθούν σε pdf όπως το "Βαθμοί Σεπτεμβρίου 2019" στο elearning, γιατί οι συμφοιτητές μας με χαντάκωσαν χωρίς λόγο...

Αυτό που φαντάζομαι ειναι κατι του στυλ: 80% η βαθμολόγηση τους και από το υπόλοιπο 20 που μένει, χωρίζεται στα 80 και 20 που είπες.


sent from mTHMMY 
8  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 22, 2020, 14:46:10 pm
Quote from: NikoKapa on September 21, 2020, 15:15:52 pm
Οι βαθμοί του φλεβάρη δεν είναι οι βαθμοί στα [Εργασία τάδε] Υποβολή/Αξιολόγηση  ?

Γι αυτήν τη βαθμολογία είχε δώσει αυτήν την ανακοίνωση:

"Θα ανοίξουν εντός της ημέρας οι αξιολογήσεις των συμφοιτητών σας για τις εργασίες. Ο βαθμός αυτός ΔΕΝ είναι ο τελικός βαθμός των εργασιών. Η βαθμολογία των διδασκόντων θα ακολουθήσει, η οποία θα είναι και η τελική."

Νομίζω πως από αυτά που βλέπουμε, ο "Βαθμός για την υποβολή" είναι το πώς μας βαθμολόγησαν οι συμφοιτητές, και ο "Βαθμός για την αξιολόγηση" το πώς μας βαθμολόγησε ο πιτσιάνης για το πώς αξιολογήσαμε τους συμφοιτητές Tongue
9  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Ηλεκτρονική ΙΙΙ / Re: [Ηλεκτρονική ΙΙΙ] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2019/20 on: September 04, 2020, 16:28:36 pm
~ Από elearning

Καλούνται οι φοιτητές/τριες που το επιθυμούν, να δηλώσουν εδώ συμμετοχή στις προφορικές εξετάσεις του τελεστικού ενισχυτή για την εξεταστική περίοδο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10/9 στις 22:00. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 11/9 στις 18:00 και θα διαρκέσουν μερικές ώρες ή μέρες ανάλογα με το πλήθος των συμμετεχόντων. Θα ανακοινωθεί ονομαστικό πρόγραμμα για όλους τους συμμετέχοντες.
10  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 03, 2020, 19:31:52 pm
Quote from: superdonut on September 03, 2020, 16:37:26 pm
Ναι το λογικο ειναι να τα διαβαζεις απο συμπιεσμενη μορφη γιατι αλλιως γινονται εξωφρενικα μεγαλα τα νουμερα Tongue . Αλλωστε και για αυτο τον λογο αποθηκευονται συμπιεσμενα. Υπαρχουν βιβλιοθηκες ετοιμες που διαβαζουν το συμπιεσμενο αρχειο και το κανουν πινακες στην c για να μπορεσεις να τον  επεξεργαστεις.


Ωστόσο το ίδιο πρόβλημα έχω και σε ματλαμπ. Ακόμα και αν το κάνω σε c, θέλω εν τέλει να δω και το αποτέλεσμα σε plot, για να δω οτι είναι ικανοποιητικό. Ξέρεις μήπως ποια είναι η καλύτερη δυνατή μορφή αρχείου ώστε να διαβάζεις πoλύ μεγάλους πίνακες σε matlab?

Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να διαβάζω από csv και να το απεικονίζω, αλλά για size>10.000 κρασάρει.
11  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 03, 2020, 13:42:25 pm
Quote from: athanasps on August 21, 2020, 16:38:12 pm
Εχει ασχοληθεί κάποιος με Sparse Graph Matrix Reordering? Αν ναι, κάνει ανάγνωση τους πίνακες από συμπιεσμένη μορφή? Γιατί ο όγκος των πινάκων σε πλήρη μορφή από παραδείγματα που βρήκα είναι τεράστιος.

+1
12  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 01, 2020, 20:21:32 pm
2o Project (RCM)

1. Προφανώς δεν υπάρχει πάντα μία λύση καθώς η ποιότητα του αποτελέσματος επηρεάζεται κάθε φορά από επιλογές των nodes (π.χ. όταν πολλά nodes έχουν το ίδιο degree). Ωστόσο παρατηρώ πως για μεγάλους πίνακες, το νέο bandwidth που προκύπτει δεν είναι και πολύ ικανοποιητικό, οπότε εκεί νομίζω πως αν εφαρμόσω πολλές φορές τον αλγόριθμο τείνει πιο πολύ προς τη διαγώνιο. Είναι λογικό αυτό; Ή πρέπει να περιμένουμε με το ένα iteration να έχουμε σχετικά καλό αποτέλεσμα;

EDIT: Τελικά με τα παραπάνω iterations μάλλον δεν υπάρχει επιπλέον βελτίωση του bandwidth.

EDIT 2: Έβαζα καταλάθος density 10% αντί για 1%  crap
13  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα / Re: [Παράλληλα και Διανεμημένα Συστήματα] Εργασία 4 - 2019/20 on: September 01, 2020, 01:15:30 am
2o Project (RCM)

Αρκεί να υπολογίσουμε μόνο το permutation, ή πρέπει να βγάζουμε σαν output και τον νέο πίνακα με το μικρότερο πλέον bandwidth (άρα να φτιάχνουμε τον γράφο και στο τέλος να υπολογίζουμε και το adjacency matrix του);
14  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Αναγνώριση Προτύπων / Re: [Aναγνώριση Προτύπων] Ανακοινώσεις - Επικαιρότητα 2019-2020 on: August 27, 2020, 17:50:08 pm
Quote from: Pignite on August 03, 2020, 12:33:34 pm
μηπως κανεις που εδωσε τωρα ιούνιο, να μας πει δυο λογια για το πως ηταν η εξεταση και που πανω κατω να δωσουμε βαρος στο διαβασμα;;;

Ακριβώς όπως και στην βεργίνα. Ίσως τον Ιούνιο να έβαλαν περισσότερα ερωτήματα από όσα συνήθως βάζουν (not sure, εμένα έτσι μου φάνηκε).

Το πρώτο κομμάτι της εξέτασης είναι ερωτήσεις (multiple choice, υπολογισμός κάποιων τιμών) που βγαίνουν από τις διαλέξεις, και το δεύτερο κομμάτι είναι μία ή δύο ασκήσεις με πολλαπλά ερωτήματα, για τα οποία πρέπει να έχει κανείς πλήρως κατανοήσει τα εργαστήρια, και να έχει λύσει και τα quiz.

Γενικά ότι βάζουν είναι από το υλικό που μας έχει δοθεί. Ωστόσο λόγω της μικρής διάρκειας, πρέπει να τα παίζεις στα δάχτυλα. Επίσης δεν υπάρχει στάνταρ για το πού να δώσεις βάρος, νομίζω πως όλα είναι σημαντικά. Για να περάσεις όμως σίγουρα χρειάζονται τα εργαστήρια και τα quiz.
15  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Μαθήματα - Εξεταστικές / Re: Πότε θα βγει το μάθημα; - Ιού(ν / λ)ιος2020 on: July 11, 2020, 19:47:57 pm
Πεδιο ΙΔιακριταΨηφιακα Φιλτρα (ή καλυτερα να μη βγουν)ΣΑΕ ΙΙ
Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...