Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 18
|
2
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Μαθήματα - Εξεταστικές / Re: Ανακοίνωση για την διενέργεια των εξετάσεων
|
on: September 09, 2024, 17:45:54 pm
|
Γενικά θα έλεγα ότι είτε είναι στο πανεπιστημιο ειτε στο σχολειο υπαρχουν δυο ηδη αντιγραφεων, στο 1ο είδος ο αντιγραφέας κάτι έχει διαβάσει και έχει κανα σκονάκι, ενώ στο 2ο ειναι εντελως αδιάβαστος και απλά γραφει οτι του προσφερουν τρίτοι είτε είναι άνθρωποι είτε AI. Αν το AI ή ο έτερος άνθρωπος δεν κάνει κάποιο λάθος, τότε εν τελη θα περάσει και ο παντελώς αδιάβαστος (αν δεν πιαστει απο καποιον επιτηρητη).
Αλήθεια είναι αυτό θεωρητικά, αλλά μονο εμένα μου φαίνεται αδιανόητο και ακατόρθωτο κάποιος να καταφέρει να γράψει όλη την εξέταση με ΑΙ ή κάποιον εξωτερικό και να μην τον πάρουν χαμπάρι; Ειδικά άμα δεν έχει διαβάσει και δεν ξέρει τι του γίνεται. Δηλαδή πόση ώρα θα γράφει τις ερωτήσεις για να πάρει απάντηση; Πόση ώρα θα κοιτάει κινητό για να γράψει τις απαντήσεις; Θα τσατάρει καμια ώρα και δεν θα γίνει αντιληπτός; Μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας.
|
|
|
3
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Μαθήματα - Εξεταστικές / Re: Ανακοίνωση για την διενέργεια των εξετάσεων
|
on: September 06, 2024, 18:03:46 pm
|
Ποια λογική είναι κοντόφθαλμη; Ότι η αντιγραφή κατά την διάρκεια της εξέτασης (αυτονόητα) απαγορεύεται με κάθε τρόπο και ότι λόγω της έξαρσης του φαινομένου θα παρθούν μέτρα για όλους; Εξαιρώ το σημείο 2 που αφορά την τουαλέτα γιατί είναι αστείο. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε περί αυτού. Για να κάνω την σκέψη μου ξεκάθαρη, μην πιστεύεις ότι αυτές οι ανακοινώσεις στοχεύουν τις μικροαντιγραφές. Η πλεκτάνη είναι μεγαλύτερη και οργανωμένη.
Εντάξει απλά μην κάνουμε ότι ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αντιγραφή υπήρχε από καταβολής σχολής. Είτε αυτό σήμαινε σκονάκια ή αντιγραφή από τον διπλα/πισω/μπροστα/διαγώνιο/κοκ συμφοιτητή, είτε αυτό σήμαινε κινητό/ψειραστοαυτι(Ιατρική πρωτοπόρα) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...O διαμοιρασμός λυμένων,σημειώσεων,κοκ πάλι γινόταν ανέκαθεν. Είτε αυτό, παλιά, σημαίνε χέρι με χέρι, είτε τώρα με ενα γκρπ στο FB ή ένα τσατ ή μια συνομιλία στο μεσσεντζερ και δεν ξερω γω τι άλλο...Τώρα θα με πεις βγήκε chatgpt και όλα τα συναφί... Αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί. Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για να δικαιολογήσουν τον τόσο χαμό...Εκτός αν πιστεύουμε ότι κάποιος έχει την ευχέρεια να γράψει ολοκληρη άσκηση στο chatgpt στο κινητό και μετά να γράψει το σωστό (αν είναι σωστό) και να μην τον καταλάβει κανένας. Άσε που με ελάχιστη παρατηρητικότητα φαίνεται μια απάντηση τετοιου είδους τυποποιημένη και την καταλαβαίνει και ο πιο αφελής. Ή έχει την ευχέρεια να φωτογραφίσει ξερω γω τα θέματα να τα στείλει σε κάποιον και να του απαντήσει και να κάθεται 2 ώρες να αντιγράφει από το κινητό, πάλι χωρίς να τον καταλάβει κανείς...Δεν γίνονται αυτά...Λίγα πράγματα με το φτωχό μου το μυαλό έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια στην αντιγραφή. Κανα σκονάκι. Άντε να μην είναι πλεον αναλογικό αλλα ψηφιακό στη ζούλα... Τώρα αυτά που λέτε για φροντιστήρια και οργανωμένη πλεκτάνη μου φαίνεται ότι σκαλώνουν στο ίδιο πρόβλημα. Έστω κάποιος έστειλε θέματα στο φροντιστήριο (πως? με φωτογραφία και δεν τον είδε κανένας) και ότι μετά το φροντιστήριο του έστειλε τις απαντήσεις. Πως τις αντέγραψε? Κοιτούσε μιαμιση ώρα το κινητό και πάλι δεν τον πηραν χαμπάρι... Για να καταλήξω...Πιστεύω ότι απλά υπερέβαλλαν για να απαντήσουν σε κάποια γκρίνια. Δεν θεωρώ πως έχει μεγιστοποιηθεί το πρόβλημα παραπάνω από ότι σε προηγούμενα χρόνια. ΥΓ Δεν αντιγράφω λόγω χαρακτήρα, όχι λόγω κάποιας ηθικής (άλλωστε υπάρχουν μαθήματα που με ενδιαφέρουν και μαθήματα που τα βλέπω αγγαρεία να βγει η σχολή). Είμαι φοβιτσιάρης και ντροπιάρης σε αυτά , οπότε αγχώνομαι πάρα πολύ και δεν μπορώ να το κάνω. Άσε που θα με έπαιρναν χαμπάρι από το τρεμουλο από το αγχος... Αλλά δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα της αντιγραφής λύνεται με χαζές απαιτήσεις...Στο κάτω κάτω της γραφής αν έχει μεγενθυνεί τόσο το πρόβλημα που χώθηκαν μέχρι και φροντιστήρια ή έγινε τόσο μαζικό, μάλλον κάτι λάθος συμβαίνει και στη σχολή και στον τροπο που γίνεται το μάθημα και οι εξετασεις.
|
|
|
5
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Μαθήματα - Εξεταστικές / Re: Ανακοίνωση για αναβολή εξετάσεων 6 Σεπτεμβρίου 2024
|
on: September 05, 2024, 17:04:09 pm
|
Υποτιθεται θα γινοταν αναπλαση οπου θα εφευγαν τα σκορπια κτιρια και θα ειχε περισσότερους χωρους πρασινου. Λογικα θα ειναι στις μελετες ακομα, και ετσι οπως το κοβω η υλοποιηση θα γινει οπως εγινε και του μετρο  αστα να πάνε...Πρόσφατα αρχίσαν πάλι τα άρθρα ότι θα γίνει ανάπλαση αλλά στα ψιλά γράμματα λένε ότι μονο το 60% θα γίνει πάρκο. Το άλλο 40% κάτι για ξενοδοχείο και κέντρο εκθέσεων λένε...Καλά για το πότε θα ολοκληρωθεί όπως τα λες. Μετροκατάσταση...Θα κλείσουν και καμια λωρίδα εγνατίας για τα έργα και μαζι με το flyover καληνυχτα ζωή...
|
|
|
6
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Μαθήματα - Εξεταστικές / Re: Ανακοίνωση για αναβολή εξετάσεων 6 Σεπτεμβρίου 2024
|
on: September 05, 2024, 15:15:20 pm
|
Δεν πάμε καλά. Κάθε χρόνο όλο και χειρότερα σοου εντυπωσιασμού...Λοκαουτ Παρασκευή πριν τη ΔΕΘ...Και καλά για λόγους ασφαλείας ενώ η πορεία της ΔΕΘ είναι Σάββατο απόγευμα...Του χρονου κλείστε το καμια βδομάδα νωρίτερα να 'στε σίγουροι.
ΥΓ δεν σχολιάζω ότι το ανακάλυψαν μια μέρα πριν. Δεν ξέρανε δηλαδή ότι η ΔΕΘ είναι αυτό το ΣΚ; Ή μήπως δεν περίμεναν ότι θα βρεθεί ο σοφός εκεί στην πρυτανεία να κλείσει το πανεπιστήμιο μια μέρα ΠΡΙΝ τον υποτιθέμενο ''κίνδυνο'';
ΥΓ2 Θα εμφανιστούν πάλι 500 135 χιλιάδες αστυνομικοί αλλά για να γλυτώσει το ΑΠΘ το κλείνουν μια μέρα νωρίτερα...Θα κλείσουν πάλι τους δρόμους με αστυνομικά μπλόκα από την μπότσαρη.
|
|
|
7
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Φοιτητικές Εκλογές 22 Μαη
|
on: May 22, 2024, 20:46:25 pm
|
δηλαδη αν καποιος ειναι γραμμενος στο τημμυ και ειναι στα σωματα ασφαλειας δεν ειναι μελος του συλλογου; λεει κατι τετοιο το καταστατικο;
Ναι βάσει καταστατικού σύμφωνα με το άρθρο 3 , δεν μπορουν να είναι μέλη του φοιτητικού συλλόγου όσοι έχουν: 1) αστυνομική ιδιότητα 2) είναι ΜΟΝΙΜΟΙ στρατιωτικοί 3) διετέλεσαν μέλη ΔΣ των συλλόγων επί επταετίας (αυτό δεν μας αφορά πλεον) 4)όσοι ανήκουν σε παρακρατικές ή φασιστικές οργανώσεις ή συνεργάζονται με αυτές ή προσκεινται ιδεολογικά σε αυτές. Κατ επέκταση ναι αν κάποιος είναι σε σώμα ασφαλείας αστυνομικό (όχι πυροσβέστης πχ) ή μονιμος στρατιωτικός δεν μπορεί να είναι μέλος του συλλόγου. Οι φαντάροι ψηφίζουν κανονικά.
|
|
|
8
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Πανεπιστήμιο και Παιδεία / Re: Ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών
|
on: April 09, 2024, 16:52:27 pm
|
Δεν θέλω να πάρω θέση για το γενικό θέμα, ούτε να πω κάτι αντίθετο σε αυτό που γράφεις.
Απλά, από στατιστική άποψη, αυτή η μελέτη μου φαίνεται λίγο χαζή.
Ντάξει, ο γενικός μέσος όρος είναι αρκετά επικίνδυνο στατιστικό out of context. Πρέπει να δεις και τι συγκρίνεις. Στη γενική Θεσσαλονίκη υπάρχουν άπειρες κατηγορίες περιστατικών ανομίας. Μέσα στο ΑΠΘ, μόνο κάποια συγκεκριμένα μπορούν να γίνουν, και πάλι όχι με τον ίδιο βαθμό (πχ κλοπή αυτοκινήτων, που λογικά θα γίνεται το βράδυ, μέσα στο ΑΠΘ το βράδυ έχει ελάχιστα αυτοκίνητα, και κυρίως σε πάρκιν που έχει σεκιουριτι, οπότε μπορείς να το συγκρίνεις με τη γενική γειτονιά;). Άρα, για να γίνει πιο ουσιαστική σύγκριση, θα έπρεπε να δούμε, από τα περιστατικά που μπορούν να γίνουν και στις δύο τοποθεσίες, τι γίνεται;
Μετά, πρέπει να δούμε πώς όρισαν σε αυτήν τη μελέτη τα περιστατικά ανομίας. Νομίζω όλοι μας βλέπουμε στο ΑΠΘ παραπάνω από 19 περιστατικά ανομίας το χρόνο (περιστατικό ανομίας δεν είναι πχ το να καπνίζει κάποιος χόρτο;). Πιθανόν αυτοί στη μελέτη να εννοούν πόσα περιστατικά "πιάστηκαν". Άρα, θα σου πει κάποιος, ακριβώς επειδή δεν έχει αστυνομία στο καμπους, για αυτό αυτός ο αριθμός είναι τόσο χαμηλός.
Και γενικά, ντάξει, θέλει λίγη κριτική σκέψη. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, το ΑΠΘ είχε (κυρίως πιο παλιά χρόνια βέβαια) σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, και σίγουρα δεν είναι πιο ασφαλές από τη μέση γειτονιά.
Συμφωνώ ότι τίθεται γενικα ένα ζήτημα ορισμού της ανομίας. Και αυτό οδηγει σε διαφορετική εικόνα. Πχ για κάποιον η αφισοκολληση θεωρείται ανομία. Ή κάποιο μπαρ με μουσική... Βέβαια αφισοκολληση υπάρχει σε όλη την πόλη. Για θόρυβο δε , δεν το συζητάω καν. Χαμός τα μαλωματα στις γειτονιές. Ούτε έξω καταγράφονται ως περιστατικά και ούτε μέσα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι εκεί τίθεται το θέμα. Ίσα ίσα θεωρώ ότι καθαρά κυνικά τα περιστατικά ανομίας εντός κάμπους είναι λιγότερο επικίνδυνα για τον μέσο φοιτητή από ότι έξω. Αν μια καταγραφή είναι μια πέτρα σε έναν μπάτσο ή το σπάσιμο ενός λουκέτου για κατάληψη και από την άλλη μια καταγραφή έξω είναι μια ληστεία, Ε τότε όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά το κάμπους είναι ασφαλεστερο για κάποιον. Τώρα για το ότι πιθανώς να υπάρχουν λιγότερες κλοπές λογω συνθηκών, αυτό είναι επιχείρημα για την ασφάλεια του κάμπους και όχι για το αντίθετο (όπως καλλιεργείται). Αν επειδή όλη την μερα ένας χώρος είναι γεμάτος από κόσμο (φοιτητές, καθηγητές,εργαζόμενοι, σεκιούριτι,κλπ) γίνονται λιγότερα εγκλήματα αυτό είναι ακριβώς επιχείρημα ότι το ΑΠΘ είναι πιο ασφαλές.. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λόγος που υπάρχει μικρότερη εγκληματικότητα. Ίσα ίσα. Αλλά δεν γίνεται να λέμε το αντίθετο. Αν παίζει πάρτι σε μια σχολή με 400 άτομα ε μάλλον είναι λιγότερο πιθανό να σε ληστέψουν ή να σε βιάσουν σε εκείνο το μέρος και περιμετρικά του από ότι σε ένα ραντομ στενό . Φυσικά και εξηγείται η μικρότερη εγκληματικότητα. Αλλά δεν γίνεται να χάνεται το πόιντ μου. Που είναι ακριβώς η μικρότερη εγκληματικότητα. Ναι δεν καταγράφεται κάθε μπάφος που πίνεται στο κάμπους. Όπως δε καταγράφεται και κάθε μπάφος που πίνεται σε κάποιο πάρκο, δρόμο ή σπίτι. Και τόλμω να πω ότι πάλι με μεγαλύτερη συχνότητα πίνονται μπαφοι στα παρκα από ότι στο καμπους. Μένω πάνω από παρκάκι που δεν είναι πάνω σε κεντρικό δρόμο αλλά χωμένο σε στενά πυκνοκατοικημένης γειτονιάς. Πίστεψέ με μπαφοι παίζουν καθημερινα και ξύλα παίζονται σε εβδομαδιαία βαση. Και δεν θεωρείται καν κακόφημη περιοχή. Προς το καλή θεωρείται ανατολικα. Η μελέτη αφορά την καταγραφή και όχι το "πιάσιμο". Καταγραφή από φυλακές, καταγγελίες από πανεπιστημιακές αρχές ή ιδιώτες, φοιτητές,κλπ. Δεν κρυβόμαστε καθόλου. Το ΑΠΘ είναι πιο ασφαλές από την μέση γειτονιά. Περιμένω κάποιο στοιχείο για το αντίθετο. Μην ταυτίζουμε την στρεβλή εικόνα που δημιουργείται. Η γειτονιά δεν είναι η ασφάλεια του σπιτιού μας. Εγώ μπορεί να περνάω το ,90% του χρόνου μου στη γειτονιά μέσα στο σπίτι μου. Προφανώς και υπάρχει στρεβλή εικόνα του τι συμβαίνει ταυτόχρονα εκείνη την ώρα στην γειτονιά. Αν κλέψανε παρακάτω τη νύχτα έναν περαστικό δεν θα το μάθω ποτέ. Αν κάποιος έπαιξε μπουνιές σουρωμενος έξω από ένα μπαρ τρία στενά παρακάτω δεν θα το μάθω ποτέ. Αντιθέτως στο κάμπους δεν είναι σε ένα διαμέρισμα. Είμαι πιο έξω και χωρικά αλλά και κοινωνικα. Και η πληροφορία μεταφέρεται. Άσε που αν συμβεί κλοπή στο κάμπους θα είναι είδηση σε όλα τα μέσα. Μέχρι και τηλεόραση παει.Αν παίξει κλοπή σε ένα ραντομ στενό τηε ανάληψης ή της Τούμπας δεν θα το μάθει κανείς. Ενιγουει. Τρομερά ενδιαφέρον θέμα.
|
|
|
9
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Πανεπιστήμιο και Παιδεία / Re: Ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών
|
on: April 09, 2024, 02:30:35 am
|
Δυστηχώς ακόμη και αν τα πάρτι έχουν καλό σκοπό, αναρχικοί, ναρκομανείς και άλλοι άκυροι θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Αυτό οδηγεί στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, βίας κτλ που τα βλέπουμε τόσα χρόνια. Επομένως πιστεύω ότι το να απαγορεύεται η κυκλοφορία στα πανεπιστήμια τις νυχτερινές ώρες, είναι ένα καλό μέτρο. Αυτό δεν περιορίζει την ανταλλαγή απόψεων και του ελεύθερου λογού, μπορούμε κάλλιστα να πάμε σε μια καφετέρια και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Στο ΑΠΘ συμβαίνουν πολύ λιγότερα περιστατικά ''ανομίας'' από ότι στην υπόλοιπη πόλη. Και αυτό λαμβάνοντας υπόψιν την αναλογία έκτασης. Το ΑΠΘ καταλαμβάνει το 0.3% του πολεοδομικού συγκροτήματος και συμβαίνουν μονο το 0.06% των συνολικών ''παρανομιών΄' της πόλης. YΠΟΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ εγκληματικότητα μακριά από αυτό που θα μπορούσε να κάνει κάποιον να πει ΕΣΤΩ ότι συμβαίνει ότι και έξω...Και αντί να κάτσουμε να σκεφτούμε γιατί συμβαίνουν αναλόγικα ΤΟΣΟ λιγότερα εγκλήματα στο κάμπους (γνώμη μου είναι ακριβώς η ζωντάνια του 24/7) καθόμαστε και συζητάμε σοβαρά λες και είναι το νουμερο ένα άνδρο ανομίας. Επιμελώς από κράτος και ΜΜΕ έχει καλλιεργηθεί αυτός ο μύθος για το ΑΠΘ ενώ τα στατιστικά είναι αμείλικτα (πηγή https://parallaximag.gr/parallax-view/apth-egklimatikotita-kai-perivallontikos-schediasmos-toy-choroy) . Η πραγματικότητα είναι ότι όχι απλά το ΑΠΘ έχει μικρότερο πρόβλημα από την υπόλοιπη πόλη αλλά μάλιστα απέχει παρασάγκας και από το να είναι στον μ.ο. Και αυτό χωρίς την παρουσία αστυνομίας (άλλο ενδιαφέρον στοιχείο και αυτό). Στον μέσο δρόμο, στην μέση γειτονία, στην μέση πλατεία, στο μέσο σχολείο παίζουν φέρμες, σκληρά ναρκωτικά, ξύλα, βιασμοί , δολοφονίες ενώ η αστυνομία ανενόχλητη μπορεί να παρευρίσκεται. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΪΝΟΝΤΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω ότι είναι τρέλα αυτό με το ΑΠΘ... Δεν πιάνω κάν την ποιοτική διαφορά των ''εγκλημάτων''. Κάνα μπάχαλο με μπάτσους σε καμια πορεία που σημαίνει κανα σπασμένο σκαλί μαρμάρινο. Κανα ''παρανομο'' πάρτι. Που και που καμια υποπιάτσα φούντας. Αντε και μια φέρμα μια φορά τον χρόνο. Ενώ παραέξω παίζουν φόνοι,βιασμοί, εκρήξεις σε μαγαζιά για ξεκαθαρίσματα κλπ. Εφόσον λοιπόν ζητάς απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε ένα από τα πιο ασφαλή μέρη της πόλης εγώ λέω να το παμε ακόμα πιο παραπέρα. CURFEW Πανθεσσαλονίκειο μετά τη δύση του ηλίου(άλλο που έχει αποδείξει ιστορικά ότι ευνοεί την εγκληματικότητα) 365 μέρες τον χρόνο. Και αφού τα πάρτι και το αλκοολ ευνοούν την ανομία ας τραβήξουμε και μια ποτοαπαγόρευση(άλλο αστείο και αυτό στην αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα...καλά πήγε)...Σου φαίνεται αστείο? Ή ότι υπερβάλλω τα λόγια σου? Τι συμβαίνει δηλαδή διαφορετικό στο ΑΠΘ από την υπόλοιπη πόλη και χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας? Η λόγική σου σε συνδυασμό με τα στοιχεία επιβάλλουν απαγόρευση πανελλαδική. Απόψεις ανταλλάσουμε και σπίτι μας. Ή στο ίντερνετ. Βοηθάει η τεχνολογία. [ Επίσης η απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης ψυχαγωγίας είναι και αυτό ένα σωστό μέτρο. Υπήρχαν μέρες πχ τσικνοπέμπτη που πήγαινα για μάθημα και κάποιοι έψηναν έξω από το κυλικείο και φώναζαν, ένω είχαμε ανοιχτά τα παράθυρα στην αίθουσια, και αναγκαζόμασταν να κλείσουμε τα παράθυρα για να κάνουμε μάθημα. Απαράδεχτο κατά την γνώμη μου. Αν θες να ψήσεις κάντο σπίτι σου, πάνε στην εξοχή ή κλείσε κάποιο μαγαζί.
Δε σου πα εγώ? Ποτοαπαγόρευση. Απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης ψυχαγωγίας λες. Ωραία. Ας κλείσουμε και τα λαδάδικα και τη βαλαωρίτου λοιιπόν γιατί μέρα παρα μέρα σκοτώνονται στο ξυλο παρέες πιωμένες...Επίσης στο πνεύμα σου προτείνω ντεσιμπελόμετρο γιατί λες να πάμε σπίτι να διασκεδάσουμε. Να ενοχλούμε τους γείτονες δηλαδή σε δεκα πολυκατοικίες κοντινές και όχι στο τέραστιο κάμπους (τοπ 3 μεγαλύτερους μη κατοικημένους χώρους στην πόλη). Ψήσαν κιόλας οι αλήτες τσικονπεμπτιάτικα ενώ έκανες μάθημα? Απαγόρευση μαγειρέματος με ανοιχτά παράθυρα. Ο από πάνω μπορεί να δουλεύει και εσύ του σπας τη μύτη με τα κοψίδια. Αλλά για να λυθεί το θέμα μια και έξω. Απαραδεκτον να υπάρχουν γιορτές και αργίες ενώ κάποιος κάνει άλλη δουλειά. Προτείνω. Κατάργηση αργιών και απαγόρευση δημόσιας συνάθροισης με σκοπό την διασκέδαση καθώς κάποιος παρακείμενα μπορεί να μην διασκεδάζει αλλά να δουλεύει/κάνει μάθημα. Θεσμοθέτιση υποχρεωτικής εργασίας 365 μέρες τον χρόνο. Ούτε μια ώρα διασκέδασης διότι κάποιος κάπου σε παρακείμενο χώρο μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Χωρίς χρονοτριβές σχολή/δουλειά->σπίτι και το ανάποδο. Άντε και σε κανα μαγαζί για καφέ (που πάλι πάω στοίχημα ότι στατιστικά πιο πολλά θα είναι τα εγκλήματα εντός μαγαζιών παρά μέσα στο κάμπους αλλά είπαμε καλά να είναι το αφήγημα των ΜΜΕ) ΥΓ Είδα και το δεύτερο σχόλιό σου αλλά δεν θα το σχολιάσω καν. Αδυνατώ να καταλάβω πως όλα τα (ομολογουμένως υπαρκτά) προβλήματα που περιγραφεις (υποχρηματοδότηση στις υποδομές, μηδέν φράγκα για διδακτορικούς,κλπ) φταίνε οι αναρχικοί. Ουτε οι ναρκομανείς φταίνε για αυτά. Ούτε κανένας άκυρος. Το οτι πλημμυρίζει το πλτχν και ότι έχει ποντίκια. Το ότι δεν δινουν λεφτά για διδακτορικούς ή υποδομές δεν καταλαβαίνω πως φταίνε όλοι αυτοί που περιγράφεις και όχι το κράτος. Σταματήστε να αναπαράγετε αμάσητα τις λάκαμίες του πορτοσάλτε....Επειδή δηλαδή στο ΑΠΘ γίνονται πάρτι, δεν λειτουργεί το μισό εργαστήριο μηχανών επείδη πήγε να πέσει το ταβάνι και πλημμυρισε? Το παίζουμε και μηχανικοί παναθεμά μας και συζητάμε χωρίς να έχουμε την στοιχειώδη κοινή αντίληψη για το αίτιο και το αιτιατό. Αντ αυτού (να το πω και στα αγγλικά να το παιξω έξυπνος) μάλλον πρέπει να πουμε τα βασικά correlation is not causation . Επειδή το πανεπιστήμιο έχει αφεθεί στη μοίρα του (υποχρηματοδότηση,συκοφάντηση,κλπ) και ταυτόχρονα γίνονται πάρτι δεν σημαίνει ότι τα πάρτι φταίνε για αυτά που περιγράφεις ακαδημαικά...
|
|
|
10
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Μετά από 34 χρόνια το ΑΡΑΓΕ αλλάζει σελίδα. Ιδρύσαμε την Attack!!
|
on: March 27, 2024, 10:48:34 am
|
Διαλύθηκαν τα ΕΑΑΚ;
Τυπικά δεν διαλύθηκαν, αλλα ουσιαστίκα διαλύθηκαν ( τουλάχιστον στην μορφή που τα ξέραμε). Όπως είπε και ο Audacious το χάσμα μεταξύ των τριών κυριάρχων τάσεων/οργανώσεων εντός τους έγινε αγεφύρωτο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εκ των τριών, φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος θα κρατήσει τυπικά το όνομα (μάλλον η αράς, αν κρίνω από τις κινήσεις των άλλων δύο). Η μία τάση έφτιαξε κάτι άλλο. Η έταιρη τάση κωλοτρίβεται με την πκσ τα τελευταία χρόνια... Ε μάλλον η τρίτη θα κρατήσει το όνομα.
|
|
|
11
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κατάληψη / Re: Κατάληψη - Χειμερινή Εξεταστική 2024
|
on: March 07, 2024, 17:31:27 pm
|
Ο τίτλος βέβαια προπαγανδίστικος γιατί ΠΗΓΕ να τους πατήσει και του ακούμπησαν το αυτοκίνητο.
Στα σαιτ γράφουνε ότι είχε πελάτη γυναίκα με παιδί και ότι ήθελε να πάει ΑΧΕΠΑ. Στο βίντεο βέβαια δεν το αναφέρει κανείς. Ούτε ο ίδιος σαν επιχείρημα. Ούτε φαίνεται πελάτης.(ούτε η ταμπέλα ταξί φαίνεται βέβαια). Αλλά έστω ότι ισχύει (αν και πιστεύω ότι εάν ίσχυε θα το έλεγε κάθε δεύτερη κουβέντα), πάλι δεν βγάζει νόημα... Όντως ο δίπλα δρόμος (ανάμεσα από βιβλιοθήκη και πολυτεχνείο) ανεβαίνει. Μέχρι ένα σημείο βέβαια γιατί μετά γίνεται αναποδος μονόδρομος. Αλλά άμα θες να πας αχέπα κυριολεκτικά είναι 40 μέτρα πιο πάνω η είσοδος από το τέλος του δρόμου που ανεβαίνει... Ο δρόμος από τον οποίο ήθελε να περάσει αφενός έχει μπάρα λιγα μέτρα πιο πάνω και αφετέρου δεν πάει ΑΧΕΠΑ...Βγάζει αγ. Δημητρίου και όντως με έναν σχετικα μικρό κύκλο μπορείς να βγεις ΑΧΕΠΑ και από εκεί. Αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεις να φτάσεις απο 3η Σεπτεμβρίου ή από Εθνικής Αμύνης στην Αγ. Δημητρίου. Και αναρωτιέμαια από που εμφανίστηκε...Δεν υπάρχει 3ος δρόμος (πέρα από την είσοδο δεθ) που να βγάζει Εγνατία στην πρυτανεία. Είτε από Εθ. Αμύνης μπήκε εγνατία είτε από 3η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή μια χαρά έμπαινε αγ. Δημητρίου και μετά ΑΧΕΠΑ από εκεί που μπήκε εγνατία. Προσωπική μου εκτίμηση. Το γυναίκα με βρέφος και ΑΧΕΠΑ είναι ψιλομουφιά των σαιτ. Δεν παίζει σε τέτοια φάση μαλώματος να μην πετούσε αυτό το επιχείρημα αν ίσχυε. Απλά ήθελε να βγει Αγ. Δημητρίου Ακόμα όμως και αν ήθελε να πάει αχέπα μέσω Αγ. Δημητρίου για κάποιο λόγο (να στηθεί πχ στην μικροπιάτσα ταξί ή έστω να παραλάβει ή να πάει κάποιον) έκανε την κλασσική εξυπνάδα. Λόγω κίνησης στην Εθ. Αμύνης και 3ης Σεπτ πήγε να κόψει δρόμο μέσα από το ΑΠΘ για να βγει Αγ. Δημητρίου. Και έκανε όλο αυτόν τον χαμό επειδή δεν του βγήκε η εξυπνάδα να γλυτώσει 4-5 λεπτα κίνησης. Τον φταίνε και οι αριστεροί γενικά και βρήκε ευκαιρία να κάνει το σοου που πάντα ονειρευόταν... Δεν κατανοεί απλά πως το να βάλει στη ζυγαριά το 4 λεπτο ξεβόλεμα του με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν τον βγάζει νικητή επιφανειακά. Ούτε δικαιολογεί τις απειλές για μπουνιες μες τα δόντια και την προσπάθεια να τους πατήσει...
|
|
|
12
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κατάληψη / Re: Κατάληψη - Χειμερινή Εξεταστική 2024
|
on: February 22, 2024, 15:33:12 pm
|
Ποιος είναι ο κανονισμός για όταν δεν υπάρχει απαρτία; Στη 2η φορά μειώνεται το απαιτούμενο ποσοστό ώστε να είναι πιο εύκολο να υπάρξει απαρτία;
Πόσα άτομα είναι το όριο αυτο;
Πχ αν ούτε σήμερα δεν υπάρξει απαρτία τι προβλέπει ο κανονισμος;
Το καταστατικό προσδιορίζει τα ποσοστά με τους ενεργούς και τους ταμειακώς εντάξει ή τακτοποιημένων με τις υποχρεώσεις τους...Κάτι τέτοιο. Κάποτε είχε οικονομική συνδρομή. Την οικονομική συνδρομή την καθορίζει το ΔΣ. Εφόσον πλέον δεν ζητείται οικονομική συνεισφορά από τα μέλη το τακτοποιημένος και ενεργός ορίστηκε με τους ψηφίσαντες στις εκλογές. Και μετά πάνε όλα τα ποσοστά ανάλογα. 1/2 στην τακτική (4 που ορίζονται από το καταστατικό σε συγκεκριμένους μήνες για διαδικαστικά θέματα) , 1/3 στην έκτακτή (Η πλειοψηφία των περιπτώσεων άμα μιλάμε για νόμους κλπ) , 0 η εξ αναβολής. Σύμφωνα με το καταστατικό η εξ αναβολής δεν έχει απαρτία. Δηλαδή που λέει ο λόγος και 10 να μαζευτούνε αμα είναι εξ αναβολής, τυπικά έχουν απαρτία. Επειδή όμως αυτό είναι τρολιά να γίνεται (αν και νομοτυπο) έχουν συμφωνήσει όλοι άτυπα να μην γίνεται χωρίς όριο στην απαρτία και να μπαίνει τουλάχιστον ένα ποσοστό του τύπου το 1/10 στην εξ αναβολής για να μην ξεφτιλιστεί και βγάζουν αποφάσεις 30 νοματαίοι. ΥΓ για την αλλαγή στο καταστατικό προβλέπεται απαρτία με το 50% των τακτοποιημένων αλλά και ενισχυμένη πλειοψηφία για την υπερψήφιση της αλλαγής (3/4 συγκεκριμένα). Εν ολίγοις σπάνια μπορεί να γίνει. Φέτος υπήρχε μαζικότητα ανάλογη σε μια ΓΣ αν δεν κάνω λάθος. Στη μεγαλύτερη της περιόδου είχαμε το 1/2 (εκείνη με τα 387 άτομα) . Δεν έθεσε βέβαια κανείς καταστατικό ζήτημα προς ψήφιση. Τα δυο μαζικότερα πλαίσια κατάληψης πιάνανε αθροιστικά το 83%. Θα μπορούσε να γίνει κάποια αλλαγή αλλά δεν είχε προετοιμάσει κανείς κάτι. Το μόνο που θα έβλεπα ότι θα μπορούσε να ενώσει τον κόσμο είναι πχ αυτό το άτυπο 1/10 να γίνει επίσημο. Ή να εκσυγχρονιστεί η παράγραφος για το ποιος θεωρείται τακτοποιημένος και πως βγαίνει η απαρτία. Τα υπόλοιπα κομμάτια του καταστατικού δεν έχουν δημιουργήσει εντάσεις ποτέ ιδιαίτερα για να τεθούν προς αμφισβήτηση. Κάποια στιγμή η ΔΑΠ ήθελε τον διαχωρισμό σε δυο συλλόγους αλλά πέρα από την κουβέντα για το αν το θέλουμε ή όχι είναι και πρακτικό. Η διάλυση θέλει απαρτία 3/4 και πλειοψηφία υπερψηφισης 4/5. Δεν θα τα πιάσει ποτέ αυτα τα νούμερα η ΔΑΠ για να συμβεί.
|
|
|
13
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Νομοσχέδιο για την Παιδεία / Re: Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων = τα πλουσιόπαιδα θα αγοράζουν πτυχίο. "40%"
|
on: February 14, 2024, 15:13:40 pm
|
Τι πάθατε όλοι και κάνετε κριτική στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ ξέρετε/ξέρουμε μόνο τα δημόσια;
Έχετε πάει ποτέ σε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη με ελεύθερη είσοδο όπου το κοινό είδε φως και μπήκε, είναι από αδιάφορο έως ανάγωγο και δεν ξέρει καν πού βρίσκεται; (Αναμνήσεις από Βαγγέλη Γερμανό κάπου στη Δυτική Θεσσαλονίκη). Κάπως έτσι είναι και το δημόσιο πανεπιστήμιο. (Πάντως είναι δωρεάν.)
Δεν το γνώριζα ότι 12 χρόνια εκπαιδευτικής διαδικασίας, πιθανόν με έξτρα κάποια χρόνια ιδιαίτερων/φροντιστηρίων και εν τέλει μια επιτυχια σε μια πανελλαδική εξέταση σε αρκετά μαθήματα είναι τζάμπα είσοδος και είδε φώς και μπήκε.
|
|
|
14
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Νομοσχέδιο για την Παιδεία / Re: Ν/Σ: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξέν
|
on: February 14, 2024, 15:08:51 pm
|
Δεν ξέρω. Μιλάει για εξεταζόμενους.
H αλήθεια είναι ότι η διατύπωση είναι περίεργη. Μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα: 1) Έστω ότι εννοεί ότι δίνουν πανελλαδικες και πρέπει να πιάσουν στις εξετάσεις έναν ελάχιστο ΜΟ. Τι θα πει προκύπτει από τον μικρότερο εκ των μέσων όρων των βαθμολογιών των εξεταζόμενων ανα επιστημονικό πεδίο? Ένας ΜΟ βγαίνει ανα επιστημονικό πεδίο, οπότε ποιους θα συγκρίνει? Μάλλον σύγκριση των εβε των σχολών κάθε επιστημονικού πεδίου? Εκτός αν το βάρος το ρίχνει στους εξεταζόμενους και εννοεί τον μικρότερο μο βαθμου που έγραψε κάποιος εξεταζόμενος (δηλαδή οριακά μηδεν). Αυτό δεν βγάζει καν νόημα, αν και η διατύπωση θα μπορούσε να εννοεί και αυτό. 2) Να εννοεί ότι θα επιλέγεται ο μικρότερος ΜΟ από τα 4 επιστημονικά πεδία και μετά θα πολλαπλασιάζεται επι 0.8. Βέβαια αν εννοεί αυτό είναι τελείως δυσανάγνωστη η διατύπωση του νόμου. 3) Να μην δίνουν πανελλαδικές και να συγκρίνεται ο βαθμός απολυτηρίου τους με την εβε με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Η διατύπωση είναι απαράδεκτη. Δείγμα της προχειρότητας του νομοσχεδίου. Αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα έλεγα πως η συγκεκριμένη ρύθμιση μπήκε σφήνα για να μην πυροβολήσουν στα πόδια το δικό τους επιχείρημα για τον προηγούμενο νόμο με τις ΕΒΕ και να απαντήσουν στο επιχείρημα ότι θα μπαίνει ο άλλος με 0. Επίτηδες όμως είναι ανοιχτή σε ερμηνεία γιατί στην πραγματικότητα δεν τους νοιάζει. Για παράδειγμα αν ισχύει το 3 τότε μιλάμε ότι πρακτικά δεν υπάρχει κόφτης...Ενώ αν ισχύει για παράδειγμα το 2 τότε ο κόφτης μπαίνει περίπου στο 6.5-7 με δεδομένο ότι η μικρότερη ΕΒΕ που εμφανίστηκε πχ πέρσι σε όλα τα επιστημονικά πεδία σε κάποιες σχολές ήταν 8.34 (επι 0.8 = 6.67).
|
|
|
15
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Νομοσχέδιο για την Παιδεία / Re: Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων = τα πλουσιόπαιδα θα αγοράζουν πτυχίο. "40%"
|
on: February 09, 2024, 18:56:08 pm
|
Δεν πιστεύω ότι περιμένεις κάποιο επιχείρημα διότι η άποψη σου είναι κατασταλαγμένη και "δεν την παζαρεύεις".
Κάτι αρκετά θετικό που θα βγει αν λειτουργήσουν μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι η απορρόφηση κάποιων - αρκετών - παιδιών με πολύ υψηλά τυπικά προσόντα (διδακτορικό κτλ.) οι οποίοι φεύγουν εκτός χώρας, για να εργαστούν ως διδακτικό προσωπικό στα ξένα πανεπιστήμια. Υπάρχει πολύ μεγάλο πλεόνασμα σε τέτοια άτομα στην Ελλάδα. Έχουμε και πολλούς συναδέλφους ηλεκτρολόγους μηχανικούς που έχουν ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στο εξωτερικό. Πηγαίνουν σε χώρες όπου το ποσοστό των ντόπιων που έχουν υψηλή εκπαίδευση είναι μικρό, όχι επειδή είναι υποανάπτυκτες, η νοοτροπία είναι διαφορετική, και αξιοποιούν έτσι τα χρόνια που δαπάνησαν (στην Ελλάδα) για μόρφωση. Τα κρατικά ελληνικά πανεπιστήμια κάνουν τα τελευταία χρόνια πολύ λίγες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού (σε σημείο να αναρωτιέμαι πώς βγαίνουν τα προγράμματα σπουδών) με μία χρονοβόρα, γραφειοκρατική διαδικασία.
Μάλιστα. Φτάσαμε στο είμαι κατασταλαγμένος...Συγνώμη κιόλας. Έπρεπε να πειστώ από τα επιχειρήματα των χαμηλών ενοικίων,μελος ΕΕ ? Ενώ υπάρχουν τουλάχιστον ήδη τρεις χώρες με τα ίδια χαρακτηριστικά και υπάρχουσα νομοθεσία? Ή μήπως έπρεπε να πειστώ ότι θα έρθουν ξενογλωσσοι φοιτητές στην Ελλάδα ενώ ήδη μπορούν να το κάνουν με την υπάρχουσα νομοθεσία? Είναι θέμα δικών μου παρωπίδων ή πραγματικότητας? Περιμένω να ακούσω κάτι πραγματικά... Μια χαρά παζαρεύω την άποψη μου για να γίνει κουβέντα. Δεν έβαλα καν το βασικό μου επιχείρημα της υποβάθμισης του δημοσίου και μπήκα στην υπόθεση εργασίας των παιδιών παραπάνω. Αλλά συγνώμη... Διαλλακτικότητα δεν είναι να συμφωνήσω με επιχειρήματα που δεν υφίστανται... Ναι το να απορροφηθούν παιδιά με υψηλά προσόντα θα μπορούσε να γίνει και από τα κρατικά πανεπιστήμια, το ΕΚΕΤΑ ,κλπ... Όπως όμως πολύ σωστά λες γίνεται με το σταγονόμετρο και με άσχημες συνθήκες τόσο για τους ίδιους όσο και την διδακτική διαδικασία. Η απάντηση λοιπόν είναι να γίνουν ενέργειες για να απορροφηθούν εκεί. Όχι να γίνουν νομοσχέδια για να απορροφηθούν αλλού (και ίσως να πάρουν και τους υπάρχοντες). Είναι σαν να δίνεις ακόμα ένα επιχείρημα για το πως τα ιδιωτικά θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τα δημόσια. Εν ολίγοις αν τα ''κέρδη'' του νομοσχεδίου είναι : να ενισχύσουν τα ήδη κακώς κείμενα των γειτονικών χωρών ή να ενισχύσουν την φυγή των διδακτορικών από τα δημόσια πανεπιστημία ή να κάνουν αυτό που ήδη γίνεται αλλού πιο εύκολα , σχωρα με αλλά προτιμώ να με περνάς για κατασταλαγμένο και κολλημένο. Εγώ από την άλλη θα προτιμούσα ένα νομοσχέδιο που θα καλυτέρευε τα δημόσια, θα ενίσχυε τις αμοιβές και τις συνθήκες των διδακτορικών, κλπ παρά ένα νομοσχέδιο που θα πήγαινε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του δημοσίου ή το ήδη χαμένο παιχνίδι των γειτονικών χωρών. Πρόοδος είναι να καλυτερεύουν τα πράγματα, όχι να βλέπουμε τη σαπίλα τριγύρω μας και να την οικειοποιούμαστε επειδή ''τι να κάνουμε, ότι έγινε έγινε, έτσι είναι τα πράγματα....''
|
|
|
|