|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
 Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 53
|
2
|
Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου / Ηλεκτρονικά Ισχύος ΙΙ / Re: [Ισχύος II] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2025
|
on: April 18, 2025, 13:48:30 pm
|
Επανέρχομαι στην ερώτηση σου καθώς το συζητήσαμε στο τελευταίο μάθημα πριν το Πάσχα. Είπε ότι μπορεί να το κάνει και πριν την εξεταστική, μιας και ξεκινάμε πολύ αργά, αλλά γενικά η εξέταση γίνεται μετά την εξεταστική. Τώρα, είπε αν συμφωνήσουμε μπορούμε να το κάνουμε πριν την εξεταστική ή μετά φέτος. Απλά λέει ότι συνήθως δεν το συμφωνούμε και αυτή παίρνει μόνη της την απόφαση για το πότε θα γίνει  Πάντως δύο εξεταστικές περιόδους, δεν είναι πρόθυμη να κάνει. Δίκοπο μαχαίρι είναι το πριν η το μετά, είναι βαρύ μάθημα! Εαν εξεταστείς στην αρχή της εξεταστικής δεν θα προλάβεις να ασχοληθείς και πολύ με τα υπόλοιπα που έχεις να δώσεις. (Με αυτό το πρόγραμμα που βγήκε είναι αρκετά  ). Και το μετά είναι δύσκολο για όσους φεύγουν σεζόν.
|
|
|
3
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα / Re: Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώτατης Χρονικής Διάρκειας, Μερικής και Διακοπής Φοίτησης
|
on: April 18, 2025, 13:32:07 pm
|
εγω εχω απογοητευτει και απο τους καθηγητες και απο τα παιδια. ποσο δυσκολο ειναι να κανονισουμε να παμε στον προεδρο του τμηματος και στον πρυτανη, προκειμενου να τους πουμε τι ακριβως θεωρουμε οτι πρεπει να γινει. αυτοι σε κανα μηνα απο τωρα θα συνεδριασουν και θα ακουσουν τι θα τους πει το υπουργειο. το υπουργειο θα τους πει οτι εμεις θεωρουμε ενεργους αυτους. θα γυρισει κανενας πρυτανης να τους πει, οτι ξερετε, αυτοι με ποια κριτηρια ειναι ενεργοι? και αν υπαρχουν κι αλλοι που ειναι κοντα στο πτυχιο και δεν τους πιανουν τα κριτηρια? εχει καθισει κανεις πραγματικα να σκεφτει το θεμα?
τωρα για το οτι το υπουργειο παιδειας θα διαγραφει κοσμο, δειχνει και το πως εχουν σκυλιασει με το θεμα. σημερα υποψιν εξεταζεται απο το ΣτΕ ο νομος για τα ιδιωτικα πανεπιστημια. εγω κραταω μια πισινη για το θεμα, γτ και στο ΣτΕ ανθρωποι αποφασιζουν. παντως το να διαγραφει η κυβερνηση κοσμο, ειναι παραβιαση του αυτοδιοικητου προφανως. επισης δεν μας επηρεαζει καπως το θεμα αυτο, αν θελετε τη γνωμη μου. αντι να μας διαγραψουν τα πανεπιστημια, θα μας διαγραφει η κυβερνηση. και τα πανεπιστημια να ειστε σιγουροι τον νομο θα τον εφαρμοσουν. ολοι κοτες ειναι και κανεις δεν κανει τπτ. επισης αν νομιζουν οτι με αυτον τον τροπο, θα παρουν το βαρος των διαγραφων απο τα πανεπιστημια, νομιζω οτι γελιουνται. γτ αν εγω θελω να πιεσω για να περασω ενα μαθημα, σιγουρα δεν θα παω στο υπουργειο να πιεσω. στο πανεπιστημιο θα παω οπως και να εχει
Σε κάποια από τις τελευταίες συνελεύσεις που μπόρεσα να πάω είχανε πει ότι θα γίνει κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος. Δεν μπόρεσα να μάθω κάποια πληροφορία εαν έγινε, ρώτησα και εδώ, αλλά δεν απάντησε κάποιος. Να πάμε μεμονωμένα ; Να μαζευτούμε λίγα άτομα και να πάμε ; Κανονικά πρέπει να γίνει κάτι συνολικά σαν σύλλογος! Η συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων θα γίνει από 6 έως 9 Μαΐου και η αποφάσεις θα παρθούν μετά τις 14 Μαΐου απ οτι ακούγεται.
|
|
|
7
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα / Re: Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώτατης Χρονικής Διάρκειας, Μερικής και Διακοπής Φοίτησης
|
on: March 15, 2025, 23:57:19 pm
|
γι αυτο και πρεπει οι πρυτανεις να μιλησουν με τον υπουργο, πριν περασει οποιαδηποτε διαταξη, η οποια ελπιζω να ειναι μετα την συνοδο πρυτανεων τον μαιο. να κανονισουμε αν ειναι να συναντηθουμε και με τον πρυτανη του απθ, οπως ειχαμε κανει παλιοτερα, για να του εξηγησουμε την αναγκη να εισηγηθουν συγκεκριμενα κριτηρια στον υπουργο, που πρεπει να ειναι οσο πιο χαλαρα γινεται, για να καλυφθουν οσο το δυνατον περισσοτεροι απο εμας
Φαντάζομαι θα γίνουν δράσεις από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους μέσα στο επόμενο διάστημα. Ήταν να γίνει και μια συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος, δεν ξέρω εάν έγινε τελικά. Εαν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.
|
|
|
8
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα / Re: Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώτατης Χρονικής Διάρκειας, Μερικής και Διακοπής Φοίτησης
|
on: March 15, 2025, 14:39:08 pm
|
να κοιταξουν οι πρυτανεις να μιλησουν με τον υπουργο πριν περασει η διαταξη και να του πουν να μην μλκιστει ασχημα. γτ το βλεπω να περναει διαταξη νυχτα, χωρις καν να ασχοληθουν σοβαρα με το θεμα, και να διαγραφεται κοσμος με 2-3 μαθηματα και να παιρνει χρονο κοσμος με 20 μαθηματα που απλα πηγε και εδωσε εξετασεις, χωρις απαραιτητα να περασε καποιο μαθημα. τα στοιχεια που εδωσαν στον υπουργο τι αφορουν? μονο ποιοι απο μας πηγαν να δωσουν εξετασεις ή και ποσα μαθηματα χρωσταει ο καθενας μας? γτ αν εδωσαν στοιχεια μονο με το ποσοι πηγαν να δωσουν εξετασεις τα τελευταια χρονια, τοτε παμε χαμενοι. ελπιζω να μην ειναι τοσο χαιβανια
Εύλογες οι απορίες, αλλά κανείς δεν ξέρει. Δεν διάβασα να έχουν απαντηθεί, μόνο οτι μάλλον θα λάβουν υπόψιν τις εισηγήσεις των πανεπιστημίων. Τώρα, τι θα τροποποιήσουν, περιμένουμε να δουμε!
|
|
|
14
|
Παρα-φόρουμ / Σχετικά με το THMMY.gr / Re: Ανακοίνωση για κατέβασμα τόπικ Αποτελεσμάτων Ιανουρίου 2025
|
on: February 21, 2025, 22:20:07 pm
|
Δυστυχώς, αν και δεν θέλαμε να το αποσύρουμε, έπρεπε μετά από αίτηση καθηγητών. Όπως καταλαβαίνουμε, τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον σε όλα τα τμήματα του ΑΠΘ οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να ανεβάζουν τα αποτελέσματα μόνο στην ηλεκτρονική γραμματεία. Αν και ήταν ιστορικό τόπικ του φόρουμ, δυστυχώς έπρεπε να το κατεβάσουμε. Αν θέλετε να ανεβάζετε ότι βγήκαν αποτελέσματα ίσως θα μπορούσατε να το ανακοινώνετε στα τόπικ επικαιρότητας των μαθημάτων.
Στη σχολή έχουμε μάθει, πρώτα να εξετάζουμε το πρόβλημα, να βρίσκουμε τρόπους επίλυσης και τέλος να λύνουμε το πρόβλημα. Στην περίπτωση μας ποιο είναι το πρόβλημα; Στους βαθμούς φαινόταν ΑΕΜ, ονοματεπώνυμο και δεν το ήθελαν λόγο προσωπικών δεδομένων. Άρα, η λύση είναι να σταματήσουν να δημοσιεύονται λίστες και να βγαίνουν sis η στο elearning μεμονωμένα. Ανοίγει θέμα που αναφέρει μόνο ότι βγήκαν οι βαθμολογίες και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα έτσι; Νομίζω αντί να πηγαίνουμε μπροστά ,πηγαίνουμε προς τα πίσω!
|
|
|
|
|