Να προσθέσω και εγώ μερικές σκέψεις σε αυτά που είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε,
1) Οι καθηγητές, εκτός κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν έχουν μεταδοτικότητα και δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν σωστό μάθημα από παιδαγωγικής άποψης. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και σε κρατάει πίσω αν είχες συνηθίσει στο λύκειο να σε βοηθάει ο καθηγητής σου στην "κατάκτηση της γνώσης".
Αν όχι, και τα μαθαίνεις μόνος σου όλα γρήγορα (όπως η Trueforce), όπου και να πας, ότι και να σπουδάζεις, θα τα μάθεις.
2)Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι αρκετά επιβαρυμένο και συνήθως χάλια οργανωμένο, οπότε μπορεί να καταλήξεις τη μία μέρα να έχεις 8-9-10 ώρες παρακολούθηση και την άλλη καμία ώρα. Αυτό αντίστοιχα δεν σε βοηθάει και πολύ στο να οργανώσεις καλά το διάβασμά σου με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Φυσικά μπορείς απλά να μην παρακολουθείς οπότε βλέπε την παράγραφο 1 πιο πάνω.
3)Κάνεις τόσα πολλά μαθήματα και ασχολείσαι με τόσα πολλά αντικείμενα που στο τέλος γνωρίζεις από όλα και από λίγο. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνοντας δεν είσαι πανέτοιμος να πας να δουλέψεις κάπου. Η σχολή δηλαδή σου δίνει πολλές θεωρητικές και θεμελιώδεις γνώσεις, αλλά δεν σε προετοιμάζει για την αγορά εργασίας.
4)Φυσικά, όταν ένα μάθημα δεν σου αρέσει, χρειάζεται διπλή και τριπλή προσπάθεια για να το περάσεις. Και τα περισσότερα μαθήματα θέλουν δουλειά. Οπότε, αν όπως είπες δεν τρελένεσαι, τότε η δυσκολία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και δεν γλιτώνεις εύκολα από τέτοια μαθήματα (έχουμε 44-48 υποχρεωτικά μαθήματα από ένα σύνολο 61).
5) Οι ασκήσεις των εξετάσεων είναι σαν το 3ο θέμα και το 4ο στις πανελλαδικές. Τη βάση δηλαδή δεν την πιάνεις εύκολα.
Το καλό είναι ότι σε πολλά μαθήματα πέφτουν παρόμοια θέματα ανά εξεταστικές. Οπότε μια-δυο-τρεις το περνάς.
6) ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ τους διάφορους γνωστούς σου που λένε "Αφού μπορείς να πας σε μια καλή σχολή σαν το ΤΗΜΜΥ, αυτή να διαλέξεις"
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό το πράγμα. Αυτόν τον παράγοντα βγάλτον τελείως από την διαδικασία της επιλογής σου. Αν επιλέξεις λόγω αυτού, θα το μετανιώσεις σίγουρα. Η "ευκαιρία" που λες δεν είναι το ότι έχεις τη δυνατότητα να μπεις σε μια "καλή" σχολή, αλλά το ότι μπορείς να μπεις σε αυτήν που σου αρέσει χωρίς να έχεις πιεστεί πολύ με τις πανελλαδικές. Αν σου αρέσουν πολύ οι τυρόπιτες οι οποίες κοστίζουν 3 ευρώ και έχεις 20, θα πας να αγοράσεις με 18 ευρώ παντζαρόπιτα; (Θυμίσου ότι με την πίτα αυτή θα πρέπει να βγάλεις όλη τη μέρα

)
7) Λες ότι θα σου άρεσε να γίνεις αθλητικός δημοσιογράφος. Αυτό το αντικείμενο είναι μέρα με τη νύχτα με αυτό του ΗΜΜΥ. Ο αθλητικός δημοσιογράφος χρειάζεται κατά βάση να χειρίζεται την γλώσσα σωστά, ενώ ο μηχανικός να λύνει προβλήματα (χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά). Δες λίγο καλύτερα τι σου αρέσει να κάνεις και τι skills θέλεις να αποκτήσεις.
8)Και η σχολή και η δουλειά του μηχανικού έχουν ένα άγχος και μια πίεση. Είσαι καλός στο να δουλεύεις υπό πίεση; Δεν ξέρω αν θα είναι καλό στην υγεία σου. Εντάξει τώρα, αν είσαι τυχερός και βρεις δουλειά μηχανικού στο δημόσιο και μάλιστα σε πόστο που κάθεσαι όλη μέρα, παώ πάσο.
9)Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι αυτό:
http://ee.auth.gr/academics/undergraduate-studies/courses/ (πάτα επάνω σε κάθε μάθημα και θα σου βγάζει περισσότερες πληροφορίες)
10)Από τα λεγόμενά σου δεν νομίζω ότι θα σου αρέσει η σχολή και ούτε θα την ευχαριστηθείς. Η σχολή έχει επαγγελματική αποκατάσταση κυρίως για αυτούς που έχουν το μεράκι και τη γουστάρουν. Οι υπόλοιποι θα πιάσουν τις ίδιες δουλειές που θα έπιαναν και από οπουδήποτε αλλού.
11)Γνωστή φράση, αλλά σε περίπτωση που δεν την έχεις ακούσει:
Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου.